21171
LCD - Plazma
  • Leky
    Kaptam egy ilyen átalakítót az Ati HD3850-es videokártyámhoz.

Ha jól tudom ez DVI=>HDMI átalakító.

Az lenne a kérdésem, hogy ez a hangot is továbbítja vagy azt külön kell megoldani.
    Maximum milyen hosszú lehet egy hdmi kábel?
  • arty
    ki tudtad probálni, HDMI-n?
    1080p jelet 1:1 kirakta, azaz 1 pixel a képernyőn is 1 pixel volt, a kép teljesen kitöltötte a képet és semmi homály, semmi gond nem látszott?

azaz a baloldalira hasonlitott? :) (az alatta levő írásokat ne nézd)
  • piamania
    Hi!

A TV képernyő tisztítására mit ajánlotok?kicsit kézlenyomatos.
  • aranarth
    Arty, PC módban van pontról pontra megjelenítés is.
  • Kyru74
    Oké meggyőztetek
  • Kyru74
  • Kimi23
    Ne piszkáld, ha nem értesz hozzá, mert eléggé el lehet kúrni.
  • aranarth
    Arty, én össze se kötöttem még őket, nemhogy rácsatlakoztassam a PC-re! Nem vágom, de ha max. 5 percet vesz igénybe, akkor jövő hét szombaton (bocs, elfoglalt vagyok) kipróbálom.
    A felhasználóiban ezt találtam (hogy ez most jó-e vagy sem, azt rátok bízom):
    HDMI: 480i/480p/576i/576p/720p/1080i/1080p
    ANALÓG RGB: 576p/720p (50Hz)/1080i
    Az ANALOGUE RGB csatlakozó (PC) (EXT4) nem
    kompatibilis a 480i/576i/1080p jelekkel.
    Paparazzi20 használja monitorként is, ő biztos jobban tudja.
  • aranarth
    Hagyd a francba!
    Most komolyan, gyerekek! Ki szakértő itt ahhoz, hogy a szervízmenüben turkáljon? Mi szükség van rá? Valaki beírta, hogy hogyan érhető el, de miért kellene azt állítgatni? Valakinek nem jó a TV-je? Ha beírom, hogyan lehet atombombát csinálni a Sharpokból, akkor holnap mindenki robbantgatni kezd? Mi ez a nagy felbuzdulás a szervizmenüre?
  • Kyru74
    Szia !
    Nekem jó kéthetes a tv csak kíváncsiskodtam hogy érdemes-e esetleg a szerviz menün belül módosítani valamit hogy jobb legyen és elvezhetőbb legyen a kép vagy a hang vagy inkább hagyjam.
  • digital
    Linken a frissítés menete. Semmilyen kép beállításod (TV/HDMI/stb) nem veszik el.
    42pfl7403D/10
  • arty
    Akartam is irni, h ez a képjavitok miatt van. Azok meg úgyis feleslegesek, nincs mit javitani egy PC képén.

Egyébként 16:9 megjelenitőn NE 16:10es felbontásban játsz ... (1280x720 a te barátod az 1280x800 helyett).
  • Kaszi46
    Az lehetséges hogy a társítás(eszközcsatlakoztatás varázsló) lefuttatása után, pc képre váltva, a tv autómatikusan kilövi a 100hz-et, illetve a képjavitó funkciókat? Csak azért kérdezem mert amióta ez megtörtént, megszűnt a késés.

Mire begépeltem, közben le is ellenőriztem, és valóban amikor pc-nek a képére váltok, a 100hz-et illetve egy két képjavító funkciót automatán kikapcsol a tv.
    Visszaváltva tv adásra az előbb említett funkciók újra aktívak lesznek, szóval nem kell majd mindig a menüben ezekkel a beállításokkal pepecselni.

Azért köszi az infót, az fw frissítéssel kapcsolatban meg majd lesz pár kérdésem, de arra most sajnos nincs időm.
  • Kimi23
    Szerintem a Working Time lesz az üzemidő, nekem tegnap ezt írta: C7:27, ma pedig E0:55mikor néztem. Tegnap még úgy gondoltam a C római számrendszer szerint értendő, ma már kicsit hülyének érzem magam, és én sem értem ez most hogy van. Hátha lesz itt olyan okos ember aki felhomályosít mi a fene ez.
  • digital
    Szia!

Szerintem először is rakd fel a legújabb FW-t.
    2. Kapcsold ki a 100Hz-et, a Natural motiont és minden képjavító cuccot,ezek nem PC-kapcsolathoz valók, és társítsd a választott HDMI-porthoz a játék vagy PC módot.

Üdv
  • Kaszi46
    Megoldottam, csupán a tv-n le kellet futtatni az eszközök csatlakoztatása varázslót.

köszi, szívesen:)
  • las vegas
    Kipróbáltam a w4000 en a service módot,hol írja,hogy mennyi időt ment a tévé nagyon nem akartam babrálni vele van olyan,hogy workin time 00:40 ez mi?
  • Kaszi46
    Sziasztok, laptopomat(msigx610) szoktam kikötni philips lcd tv-re(42pfl7403 d/10) 1920x1080(filmnézés, netezés), és 1280x800(játékok) felbontásban, egy 3 méteres HDMI kábelen keresztül.

Sajnos a tv-n kb fél másodpercet késik a kép, így játékra igazából nem lehet használni.
    Clone, single display módban is próbáltam, de a késés ugyanúgy fennáll.

Tehát bármi ami a laptopon történik, az fél másodperces késéssel jelenik meg a tv-n.

Van vkinek ötlete mitől lehet ez, illetve hogyan lehetne ezt orvosolni?

• Kimi23
    Ha valaki elb@szná mégis default beállítások:

Setup:
    factory mode enabled: 0
    ...
    Bravia model 1
    cba mode 0
    ecs mode 1
    Hdmi log 1
    hotel mode 0
    pc monitor mode 0
    digital test enabled 0
    watchdog 1
    digital watchdog 1
    visual I2C 0
    HDMI number of inputs 3
    DDC enable 0
    spread spectrum enabled 0

Sound
    mono to nicam th 700
    mono to setereo th 400
    stereo to mono th 400
    nicam to mono th 700
    stereo det 1
    sub carrier detection 0
    nicam det 1
    nicam error 0

If adjust
    automute 0
    audio gain 0
    L gating 0
    coincidence 1
    aft window 1
    aft status 1111
    agc top 15

white balance
    all values on 0
  • Kimi23
    Én speciel arra voltam kíváncsi mennyi üzemóra van a tévémben, hogy megnyugtassam magam, hogy nem valami használtat sóztak rám, de 107 óra van benne ami 2 hét alatt reális.
    Amúgy ha valaki kísérletzni akar HD forrásokhoz beállítás, szigorúan csak saját felelősségre!

Picture menu:
    Picture Mode: Cinema
    Backlight: 2
    Picture: 90
    Brightness: 51
    Color: 54
    Hue: 0
    Color Temperature: Warm2
    Sharpness: 5
    Noise Reduction: Off
    MPEG Noise Reduction: Off

Black Corrector: Off
    Advanced C.E.: Off
    Gamma: Low
    Clear White: Off
    Color Space: Standard
    Live Color: Off (grayed out)

White Balance menu:
    R-Gain: -3
    G-Gain: -4
    B-Gain: -1
    R-Bias: -2
    G-Bias: 0
    B-Bias: 0

Motion Enhancer: Off
    CineMotion: Auto 1
    Game Mode: Off
    Video/Photo Optimizer: Video

General Setup menu
    Power Saver: Off
  • Szaszon
    Sharp 37DH66 VAGY a Samsung - LE-37A656A1F gondolkodok.

Link: http://www.avplanet.hu/LE-37A656A1F

Sharp az tuti. Hivtam ma délelőtt a Sharp szervízt és megkérdeztem hogy mi a véleménye a TV-ről (mint magánember!!!) - dicsérte. De mondta hogy a Sharp 37XL8 jobb a 100 Hz miatt is. Mondta hogy minden Sharp (más márkák is) LCD TV 2010-ben már 100 hz fognak futni, mert észrevehető a külömbség. Csak ugyebár a 37XL8 300.000 Ft ennyit nem adok érte.
    Itt van még a Philips - 37PFL9603D

Link: http://www.avplanet.hu/37PFL9603D

állítólag nagyon jó, 254.000 Ft még lehet rászánok. Vélemények a Samsungról és a Philipsről?

Egyébként a Média Marktban 37DH66E nem 179.000 Ft! A szórólapjukon 169.900 Ft reklámozzák 37"-nek feltüntetett 32"!
    Lásd: http://www.mediamarkt.hu/Flyer/szekesfehervar/januar10/feflyer02.pdf
  • arty
    Nekem mondod? 2 samut nézek otthon nap mint nap és amikor vettem a másodikat, oldalakon át zengtem a hiányosságokról :)

aranath: próbáld már ki a PC-t a tvn :)) nem merem senkinek ajánlani a Sharpot, amig ki nem derül a nativ hajthatóság. De sony-t és samut is csak nehéz szívvel. Jólenne valami "ultimate' tv ;)
  • aranarth
    Az utolsó forrasztásig megegyezik a 2 készülék. És ne sajnáld az időt, nehogy utólag verd a fejed a falba. Sok pénz egy TV.
  • exit2005
    Sziasztok!
    Most vettem egy Samsung LE-32A551-es TV-t. Egyből össze is kötöttem a PC-vel DVI-HDMI kábellel, mindent fel is ismert a Vista, megjött a kép a TV-n, de szabálytalan időközönként elsötétül a TV, utánna visszajön a kép majd újra elmegy 1-2 másodpercre.
    Valakinek valami ötlete mi lehet a gond?
    Egy ATI 4870-s kártya hajtja, 5m-es a kábel
  • zsolt320i
    kosz az osszefoglalot!
    akkor ha jol ertem a dh65 es a 66 kozott semmi technikai (se hardver se software) kulonbseg nincs?
    a heten nem hiszem hogy lesz idom visszaolvasni, majd a jovoheten valamikor.
    kosz a valaszt!
  • Kyru74
    Esetleg valami rejtet + kép vagy hang.
  • nismoka
    Miért kéne bele nyúlni?
  • Kyru74
    Oké működik de ez tényleg túl sok infó ezek szerint nem érdemes belenyúlni.
  • nismoka
    Az a Sharp baromi jó kis Tv, a napokban tesztelgettem. Iszonyat sok mindent lehet állítgatni a menüjében és itt most elsősorban a színenkénti beállítási lehetőségre gondolok. Bár ez nem mindenkinek jó. :) A Made in Japan felirat még jobban tetszett rajta! :)
  • nismoka
    Egymás után gyorsan, a tv pedig stand by-n legyen. De szerintem ne állítgasd el a tv-t.. :)
  • aranarth
    Ne kezdjétek már megint a Samsung vs. Sony csatát! Vagy zárjátok rövidre vitát és vegyetek Sharpot.
  • Kyru74
    Szia!
    Ezt bővebben leírnád kikapcsolt állapotban ezeket egymás után vagy egyszerre be kell nyomni?
  • aranarth
    Olvass vissza, mert ezt a típust nagyon kiveséztük.
    A 2 típus közti különbség a talp színe. A DH65-é sima fekete egy másik betéttel, a DH66-osé pedig olyan zongoralakk-fekete, mint a káva.
    Előnyei: gyönyörű színek, éles kontúrok, nagyon jó program a 4:3 átalakításához 16:9-re - összességében fantasztikus a képminőség. 3 év teljes körű garancia, Aquos link a blu-ray lejátszóhoz, Mpeg4-es DVB-T tuner, energiatakarékos mód, USB port.
    Hátránya: a DVB-T tuner érzékeny, ezért DTV módban az Antenna Hungária (valószínűleg rossz, kezdetleges, kiforratlan, franc tudja) jelénél belassul a menüje (ez előfizetés esetén persze nem gond, mert akkor a Set Top Box vagy a kártya dolgozik és nem a tuner).
    De ismétlem, ne sajnáld az időd és olvass vissza 10-12 oldalt, mert sokunknak van ilyen TV-je és rengeteg szó esett róla.
  • nismoka
    "3 éves modellek is megjelenítenek 1080p-t." Ez renben is van de ez egy dolog, nem rossz a Samsung ezt nem is firtatom, de vannak egyéb hiányosságai neki is.
  • zsolt320i
    ja meg egy kerdes, mi a kulonbseg a dh 65 es a dh 66 kozott.
    a szekesfehervari mm-ban 170K, ugy megvennem most csak az a baj hogy nemetben vagyok 23-ig, az akcio meg csak 18-ig.
    ezt hivjak pech-nek :D
  • zsolt320i
    Szevasz Aranarth,

koszonom a tanacsodat, esetleg ha felsorolnal egy ket jo es rossz tulajdonsagat a tv-nek nagyon orulnek.
    Igy elsore nagyon szimpatikus, 99% hogy ezt fogom megvenni, de azert szeretnek tajekozodni mielott kiadok 180K-t nehogy meglepetesek erjenek.

Zsolti
  • arty
    "tisztában vagyok vela" vs. "semmi gond az 1080i-vel"

"Pld Samsung?"
    3 éves modellek is megjelenítenek 1080p-t.
  • nismoka
    Pld Samsung? Inkább nem megyek bele.. :)
  • nismoka
    Képzeld tisztában vagyok vela, semmi gond az 1080i-vel HD Ready tv-n, vagy ha nem tetszik ott a 720p. Mondjuk engem nem érdekel mert Full HD-t nyúzok.
  • arty
    u.i.: aki tévét vesz, ne vegyel elavult sony modelleket. van más márka is ...