21171
LCD - Plazma
  • Csabesz100
    Ha mostanában vetted (vagyis benne vagy a 3 napban), akkor ne vidd vissza, csak szólj nekik, hogy ilyen problémád van és hogy szeretnéd kicseréltetni. Írathatsz is papírt róla, hogy később ne tudják letagadni!

Az is lehet, hogy az eladó is látta, hogy van egy kis szépséghibája a tv-nek és azt mondta Neked, hogy utolsó, mert tudták, hogy így is elviszed! Miután elmentél, bementek a raktárba és kihoztak egy csomagoltat és kirakták a Tiéd helyére! Szerintem ez is lehetett! De lehet, hogy csak én vagyok gyanakvó!
  • AkiRoss71
    Biztos azért nem tűnt fel még senkinek, mert még nem hallottak minőségibb hangzást...

A hangszín kiegyenlítéséről senki sem beszélt, csak a hangerőt nem tudja megfelelően egyformára hozni.

Nem viszem vissza, amíg nem érkezik még készülék a boltba. (remélem ez azért nem 4-5 év lesz)
  • AkiRoss71
    Hdmi-n.

Nem is tudom, hogy analógón megoldható lenne-e az 1080p?
  • arty
    A samsungok hangját is kevesen szidták itt, pedig az is egy kalap sz*r a korábbi CRT panámhoz képest.

Ha egy minőségibb CRT-ről válasz akár egy minőségi LCD-re, fel fog tűnni a különbség.
  • aranarth
    Hello AkiRoss71! Senkinek semmi baja a TV hangzásával, a hangszín-kiegyenlítéssel vagy az összeszerelés minőségével, pedig itt legalább 7 embernek van ez a típusa! Csak nálad fordult ez elő, úgyhogy biztos hibás a készüléked (megütődhetett vagy ilyesmi). Ha nem viszed vissza, mert nem akarsz a cserére várni, akkor ne mérgelődj, mert magadnak köszönheted, hogy 4-5 évig olyan tévét nézel, aminek rossz a hangja és kopott meg karcos a kávája. Ha utolsó darabot hoztál el, akkor előfordulhat, hogy előtte kiállított példány volt ami könnyen sérül a nagy pakolgatásban. Találgathatunk, hogy mi a baj, de ha ennyi pénzt kiadtál egy TV-re, talán megérné egy hibátlant használni és kicserélni.
  • arty
    vga vagy hdmi-n nézted?
  • AkiRoss71
    Helló aranath!

Azért vettem, hogy nézzem, nem azért hogy visszavigyem és x ideig esetleges cserére várjak!
    Ha visszaviszem, valószínű nem lesz többet Sharp tv-m. (már csak ez az egy db. volt)

Mint írtam nem sérült a díszcsík, hanem -szerintem- hanyag munka eredménye, ami méltatlan a Sharp-hoz.

A hang problémáját a készülék mérete okozza, mivel nem veheti fel a verseny egy crt. készülék nagyobb dobozából adódóan nagyobb hangszóró minőségével. Ezen még túllépek, mivel komolyabb filmek hangját úgyis az erősítőn át a külső hangfalakkal hallgatom. A beépített térhangzás szintén gyengén muzsikál, amin a fentiek miatt könnyen átlépek.
    A nagyobb csalódást a szinte semmire sem jó hangerő kiegyenlítés okozza. Egyszerűen nem tudja tökéletesen kompenzálni a csatornák közötti hangerőkülönbséget. Tényleg tanulhatnának ebben az LG-től.

Valaki problémázott a natív hajtással. Nem kell aggódnia... ami a laptopomon 1 pixel, az a tv-n is 1 pixel volt 1080p-ben is (nVIDIA)!
    Tényleg szépen mutatta...
  • aranarth
    OK, vágom. Meggyőztél! :-)
  • Zsolt01
    Kábel tv szétosztva: 1 tv -be 1 videóba (+tuner) {amúgy + 1 van a rádióserősítőmhöz is}

Reklám alatt nem muszáj másik filmet nézzek, hanem pl. viva, vagy ...
  • aranarth
    Nem értelek. Nézed a TV2-t. Jön a reklám. És akkor? Elkapcsolsz. 2 TV adás úgysem megy egyszerre. Vagy addig 7,5 percig videózol? Vagy onnan behozod magadnak egy másik adás, mondjuk az m1 képét? És úgy nézel egy filmet, (miközben nem is azt nézed, mert csak a reklámblokk alatt kapcsolsz oda) hogy egy részét kitakarja a Persil reklám, hogy tudd mikor kell visszakapcsolni? Tényleg magyarázzátok el, hogy ennek mi értelme?!
  • aranarth
    Le van írva a honlapon is, de a doboz oldalára fel van ragasztva a 2+1 Premium Service csomag, ott a leírás egy arany-fekete nyomtatványon. A neten regisztrálhatsz.
  • Zsolt01
    Egy példa, hogy mért lenne jó nekem a kép a képbe funkció:
    Nézek valamit a TV -be és hopp reklám. Rá lenne kötve a videóm (+tuner)és ...
  • vidok
    Sziasztok!SHARP tévémnek 2 éves garanciája van hol kell regisztrálnom az 1 évért??
  • aranarth
    Köszi Leky, de tudom mit jelentenek. :-) A lényeg, hogy 2 TV adás sohasem nézhető egyszerre, ezt korábban már kitárgyaltuk. Talán a PiP-nek még van értelme, mert sokan használják a TV-t monitorként is és neteznek, így meg közben egy kis képben látják az m1-et. De az utóbbi (PaP) szerintem felesleges. Ha DVD-zel, akkor mi a jó francnak teszel a filmre kis képen egy meccset? Vagy ez, vagy az érdekel. Ha mindkettő, akkor a DVD-t megnézed később. Az igazi, egyszerre több csatorna nézése (mondjuk 2 meccs) az OK, mert odakapcsolsz, ahol "esemény" van, de ezek a PiP és PaP funkciók nekem értelmetlenek. Van egy csúcskategóriás 22"-os monitorom, meg egy k***a jó TV-m, nem kell "kevernem".
  • Leky
    A Sony Bravia KDL-32V4500 Lcd-nél ezt takarja:

Picture in Picture: számítógép képe és a tv műsor egyidejűleg a képernyőn.
    Picture and Picture: külső berendezés és tv műsor egyidejűleg a képernyőn.
  • aranarth
    Szia AkiRoss71!
    Hibás TV-t vettél, vidd vissza! Ha sérült a káva és a díszcsík, akkor cseréltesd ki, de gyorsan! Mivel a hangszórók is a csík alatt vannak, könnyen lehet, hogy a hanggal is ezért van bajod, merthogy eddig egy tulaj se panaszkodott a TV hangjára. Az enyém legalábbis jól szól és semmiféle karcolás, kopás nincs rajta.
    Leky, tényleg nincs rajta PiP. Az mire jó? Csak számítógépezés közben tudod használni...
  • ShaiHulud
    nincs benne pip
  • Leky
    Tamulmányoztam a SHARP LC-32DH65E Lcd kézikönyvét és nem találtam benne a Picture and Picture vagy Picture in Picture funkciót. Valóban ez a model nem tudja ezt?
  • Leky
    Segítségeteket szeretném kérni, hogy a két tv közül melyiket érdemes megvenni?

Sony Bravia KDL-32V4500
    SHARP LC-32DH65E

Egyelőre műholdas DigiTV és Xbox 360-nal használnám.

Ha lehet a kicsit részletesen, hogy melyiket miért.

• AkiRoss71
    Sziasztok!

15 éves Videoton tv-m behalt, így Én is beruháztam egy SHARP LC-32DH65E típusú lcd tv-re.

Több típus közül választottam ki, döntésemet még nem tudom, hogy megbántam-e.

Tény, hogy a képfeldolgozó elektronikája kiemelkedő már az sd anyagokkal, és teljesen kikapcsolt zajcsökkentőkkel is. (Előtte LG-n néztem az adást, amihez képest a Sharp több szintes minőségbeli előrelépést jelentett.)

A hangján van még mit fejleszteni, az előbb említett LG-hez képest egyértelmű visszalépés, sőt még a monó Videotont is sikerül alulmúlnia.

A készülékkel szemben (a hangján kívül) esztétikai problémám van:

- Az előlap alsó részén a SHARP felirat alatt van egy ezüst csík, ami a jobb oldalán mintha kopott lenne, de oldalról megnézve felületi sérülés nincs a díszcsíkon, egyenletes a felülete, így valószínűsítem hogy a probléma a lakkréteg alatt lehet.

- A zongoralakk keret közelről megnézve iszonyatosan karcos. Anyósom Samsungján (bár már féléve használja) semmi sem látszik.

Asszem ennyi jelenleg a problémám.

Szerintetek ezt hol tudom jelezni?
  • Kyru74
    Szétszedtem gépet de nem látok rajta kivezetést sem a Vga-n sem a hangkártyán.
  • arty
    Gainwardon 99% hogy van hdmiaudio_in, viszont azt nem tudom, hogy az asus maximuson kijön-e az spdif (digit jel).

(persze, ekkor még mindig kell a "spec" kábel, amivel a két cuccot összekötöd)
  • Kyru74
    És lecseréltem a hangkártyát erre mert nekem nem volt hang csak kép és így sikerült megoldanom de most kíváncsivá tettél és szétszedem a gépet és megnézemHangkártya
  • Kyru74
    Szia!
    Hangkártyám amit kaptam az alaplaphoz Asus Maximus extrem Hangkártya a VGa az pedig nvidia Gainward 8800Gt 512 VGA
  • arty
    aranath: köszönöm előre is :) egyébként igen, ennyit kell tenned, ill. ha ATI-d van, akkor a driverben az overscan csuszkát 0%-ra kell huzni, akkor láthatsz nativ képet! (nv esetén passz)
  • arty
    Kyru74: milyen hangkártyád van? ha alaplapi, van rajta spdif kimenet ilyen alaplapi tüskesoron kivezetve?

milyen VGA-d van? nvidia? mert ha 8-as vagy ujabb sorozatu, kell látnod rajta egy spdif in/spdif-> hdmi apro pici tűpárt, amire a hangkarirol a KOAX spdifet át kell vezetni. ekkora már megvan az elméleti lehetősége, h lesz hangod DVI-on :)

ha ATI és HD 2/3/4 sorozat, akkor van hangchip is a vga-n, csak drivert kell feltenned :)
  • aranarth
    Arty, nem kötöttem össze őket, arra most nem érek rá, de a leírásban utánanéztem. 1 hét múlva szombaton fogom tudni kipróbálni. Egyszerűen leszedem a PC-ről a monitort és kicserélem a TV-re, majd beállítom a felbontást az XP-n?

zoo46, a használati utasítás tök jó találmány, nézd meg benne, hogy a TV-d USB-ről milyen fájlformátumot képes kezelni (valószínűleg Mp3 és JPEG).

Ati koma, próbálgass beállításokat a DVD-n meg az összekötéseket is variálgasd, mert én naponta nézek DVD-t a TV-n és semmi baja.

• Kyru74
    Ez engem is érdekel mert külön hangkártyát vettem és optikai kábellel oldottam meg mert a HDMI-DVI kábel csak a képet vitte át a tv-re a gépről.
  • nismoka
    Igen igaz de nem mindegyik kártyán megoldható ez.
  • arty
    de, továbbit

ATI és nVIDIA kártyákból is kijön a DVI kimeneten a hang. ATI esetén a vga-n van hangkártya is, nvidia esetén külsö hangkártya spdif jelét lehet a videokártyára vezetni

---

paparazzi20: nem érdekel h "nem homályos", nekem BIZTOSRA kell h nativ vagy sem :)) 1 pixel a windowsban a tévén is 1 pixel? (ahogy a képen is látszik, amit belinkeltem)
  • Ombika
    Ezt nemakarom elhinni! :)
  • desigo
    varázskoppintás mindenre jó xDDDDDDDDD
  • Kimi23
    Hogyan javítsuk meg plazmatévénket? Csak erős idegzetűeknek...
  • las vegas
    zoo46 jó a tévé, de us-n csak képeket tudsz nézegetni film zene nem megy,vegyél pioneer dvdt azon van usb aon nagyon jól mennek a filmek.
  • Ati koma
    Sziasztok,

Tegnap előtt beszereztem egy lentebb már emlegetett Sharp LC DH66-ot. Minden szupernek tűnt, mindaddig, amíg az otthoni 5 éves Phillips DVD szettet rá nem csatlakoztattam és próbáltam volna DVD-t nézni. Az istenadta TV csak a hangot fogja, a képet 1 mp-re megjeleníti, majd eldobja, ezt megcsinálja 4-5x, majd üres kék képernyőt ad ki. Olyan mintha nem találna értelmezhető bemeneti jelet a Scart. Kipróbáltam a TV-t ugyanazzal a Scart kábellel egy Pana videóval, majd egy Thompson DVD-videó combóval, gond nélkül működött. Van ötletetek mi lehet a gond / mit lehetne vele kezdeni? Köszönöm!
  • zoo46
    Hello!
    A Sony KDL-26E4000 tipusú tv-n található usb bemenet.
    Az lenne a kérdésem, hogy ha rádugok egy pendrive-ot és azon van film vagy zene akkor azt megtudom-e nézni ill. halgatni a tv-n?
    A másik kérdésem, hogy mennyire tartjátok jónak ezt a típust?
    Köszi!
  • nismoka
    A DVI nem továbbít hangot, tehát külön kell megoldani. 10 méterig nem lesz gond a hosszúsággal felette már akadhatnak gondok, de ez több mindentől függhet.
  • wadamhun
    egy kérdésem merült fel. ma megyek a DH65-ömért, és a leírását most nézegetem a neten és azt látom, hogy ugyanolyan funkciókat lehet aktivizálni, mint amint az AntennaDigital-os vevőegységemmel.
    elképzelhető, hogy az ANtenna Hungáriás előfizetői kártyámat bevarázsolva a TV-be nem lesz szükségem a külön vevőre?
    vagy az teljesen más "fajta jel"?
  • wadamhun
    nekem 3740-em van és a leírása meg a szoftverei is azt mondják, hogy a HD audio drivert kell telepíteni, és akkor a gép hangját odairányítja a HDMI kimenetre is (nem próbáltam még ki, hogy működik is vagy sem)
  • Paparazzi20
    Nekem 1080p-ben teljesen jó a képe Pc-ről kivezetve,semmi nem csúszik le,nem is homályos!