21171
LCD - Plazma
  • arty
    LCD topikból biztos nem ;)
  • Jobson
    nem tudja valaki, hogy honnan lehet "beszerezni" HD filmeket?
  • nismoka
    Mondjuk a KDL40W4000 egy két dologban komolyabb mint a 32W4000, pld a 40-es az WCG-CCFL, 10bit, de a képjavítójuk elvileg egyforma. Meg hát szubjektív minden. :)
  • arty
    ugye nem VGA bemeneten hajtod a tévét?
    a sharpok a HDMI bemeneten fogadják nativan az 1920x1080at!
  • AkiRoss71
    Én a 32"-os verziót néztem mindkettőből, de nekem pont tv műsornál, jobbnak tűnt a Sharp... és azt nézem többet.
  • AkiRoss71
    Volt gubancom, de az a saját hülyeségem volt... :-))
    Ha egy kicsit is értesz hozzá, akkor a videokártyán mindent normálisan beállítva nincs gubanc, megjelenik rendesen a kép.

Filmet (ha a számítógéped is bírja) könnyen tudsz nézni.

A hangot ki tudtam tenni az erősítőre digitális és analóg hangkimeneten is minden gond nélkül.

• nismoka
    Ez előfordul néha HD anyagoknál hogy akadozik picit, de elvileg a 100Hz segíteni szokott ezt kiküszöbölni.
  • nismoka
    Tesztelgettem SHARP LC37DH65-öt és mellette Sony KDL40W4000-et. Az analóg képet élesebbnek és zavarmentesebbnek láttam a Sony-n. A Sharp-on kis elmosottságot tapasztaltam a feliratoknál, sőt a betűk szélén kis fodrozódást és minimális szellemképet. Szerintem a Sony-nak jobb a Tuner egysége és a képjavító rendszere. A menü izlés kérdése, az tény hogy a Sharp-on több mindent lehet állítgatni, főképp a színeket de ez nem biztos hogy annyira kell.
    Nagyon jó készülék a SHARP de nekem az analóg képe nem tetszett.
  • Zsoha
    Sziasztok segítségeteket kérném!

Vettem egy Samsung 6-os sorozatú full HD tv.-t. HDMI kábellel összekötöttem a laptopommal.
    A kép gyönyörű volt, de amikor a kamera oldalra mozog, akkor szaggat a képmás és néha más mozgásnál is. Ez full HD filmeknél és avinál is előfordul, akármilyen felbontásra állítom a laptopot. A sima tv. adásnál nem tapasztaltam ilyet.
    A laptop dualcore 2.1 ghz. Gforce 9600GT 512 mb, 2 giga ram.
    cserélgettem már a codekeket is de, nincs megoldás. Igazából attól félek, hogy a tv.-vel van baj, de akkor összetöröm.

Segítségeteket előre is köszönöm.
  • zsolt320i
    :D
    ismeros a tortnet, velem is megtortent mar tobbszor hasonlo eset, de mindig en hozom meg a dontest, nem hagyom hogy rabeszeljenek hulyesegekre.
    amugy en is ugyanazt fogom csinalni amit te, egymas melle rakatom a sharpot es a sonyt, es amelyik jobban bejon megveszem.
    csak nehany kerdes:
    szamitogephez valo csatlakoztatasakor van e valamilyen gubanc, megjelenik rendesen a kep?
    filmet lehet nezni szamitogeprol?
    a hangot ki lehet vinni erositore minden gond nelkul?

Kosz!
  • aranarth
    Azért cseréltem, mert üzleteltem, a Sony-val semmi bajom nem volt. Mindegy.
    Ahogy korábban már írtam,(és ebben egyetértek AkiRoss-szal!) a képe és a színei természetesebbek, valósághűbbek.
    Mondom, én jobban szeretem a Sharpot, de menj el egy multiba (velem is az Euronics-ban voltak készségesek), tetesd egymás mellé a kettőt ugyanazon a jelen. Próbálgasd mindegyiket blu-ray-en meg analóg SD-n, és vedd meg azt, amelyik jobbn tetszik. Fő paraméterekben nagyon kicsi eltérések vannak, 3 év gari jár mindegyikhez, mindegyik japán. Tényleg azdönt,hogymelyikbe "szeretsz bele". Én a Sharpba belezúgtam (már az X20-asat is meg akartam venni).
  • AkiRoss71
    Helló!

Én is a 32DH65E (155k) és a 32W4000 (180k) között gondolkodtam, és egymás mellé tetettem az Euronicsban. Két távirányítóval a kezemben, tesztlemezekkel lejátszóban, kábeleket ide oda dugdosva próbálgattam...

Arra jutottam, hogy a SHARP képe természetesebb, mint a SONY-é.
    A SONY olyan "japános" volt, nekem túl élénk.
    A menüje nekem is a SHARP-nak tetszett jobban, a távirányítót pedig megszoktam, nincs bajom vele.

Ezután kis városunkban (Storm Corner) lévő HIFI-MIX nevű Sony márkakereskedés üzletbe battyogtam, és kértem az eladót, hogy beszéljen rá, miért adjak 25k-val többet a Sony-ért, mint a Sharp-ért.
    Az első indok döbbenetes volt. A kb. negyed órás párbeszédünk röviden:
    - Hááát. Nem is lehet egy napon említeni a két készüléket.
    - Aha.
    - Világít a Sony felirat!
    - Nem gond, már beszereztem fekete szigetelőszallagot.
    - ??? De... Ki is lehet kapcsolni!
    - Akkor ennek mi értelme?
    - Öööö... Meg lehet mutatni a haveroknak!
    - Aha. Értem. Tényleg sok értelme van.
    - ...és különben is nem lehet egy napon említeni a két készüléket!
    - Ne mond már! Annyira azért nem rossz a SONY!!!

Emberem arcára ekkor kiült a döbbenet, és felháborodva sorolt különféle parasztvakító tényeket. Mikor kértem, hogy ugyanezeket sorolja fel a SHRP-ra is, akkor kinyögte, hogy nem is ismeri, fogalma sincs arról melyik tv-t említettem neki!

Eközben eldöntöttem, hogy csak azért is a SHARP!

Bocsi, ha kissé hosszabb lett, csak azt akartam bemutatni, hogy TE magad válassz, nem biztos az, hogy akitől tanácsot kérsz az üzletben az ért is hozzá!
  • zsolt320i
    miert?
    mar megnezted oket?
  • zsolt320i
    Szia,

olvastam a Sharp velemenyeket, es a vitatokat is, es az alapjan szimpatikus a sharp!
    miest hazamegyek egybol megyek fehervarra a mm-be (pestrol) megnezni a ket tv-t (sony kontra sharp), es megvenni amelyik jobban tetszik.
    90%-ben a sharp 37 dh 66 lesz a befuto, de vannak meg meglepetesek szal jovo het vasrnap irok hogy mi lett, es hogy milyenek az elso benyomasaim a leendo tv-rol.
    Aranath miert valtottal sonyrol sharpra?
  • cloud.strife
    Nálam többször előfordul, hogy a nagy képen PS3-at tolom, mellette kicsibe meg az asszonykám nézi a tv-t :D
  • wadamhun
    most kutakodtam a neten, és úgy néz ki, hogy az 1.3-masba tartozó új feature-k közül nem tud semmit sem a lejátszó, ezért szerintem erre elég lesz az 1.2-es kábel is.
    viszot a TV tud olyan dolgokat, amit az 1.3-ban veettek be, szóval majd valami más eszköznél érdekes lehet
  • AkiRoss71
    Szerintem rendelni a legérdemesebb, vagy esetleg ha van valamilyen kapcsolatod egy üzletben akkor...

Volt lehetőségem kipróbálni több kábellel összekötni a Panasonic DMR-EH67-es DVD lejátszót a 32"-os Dh-65-ös Sharppal.
    A lejátszó biztosan tudja az 1.3-as HDMI-t, a megjelenítőről viszont aranath tudja szerintem megmondani, de mivel a készülék nem régi típus, gyanítom hogy tudnia kell.

Az 1.3-as elvileg 12 bites színskálával dolgozik, míg a korábbiak 8 bittel.

A Sharp-on már egy síma 1500 ft.-os HDMI kábellel is szép képet kapsz. Nem láttam akkora különbséget, ami megérné a 10szeres árkülönbözetet.

Talán Blu-Ray esetén...
  • Leky
    Egyre erősebben húzok a Sony KDL-32v4500 felé.
  • wadamhun
    nem, nekem a régi AM-mikrónak nevezett szolgáltatás van, amit a Széchenyi hegyről nyomnak és csak Bp közelében lehet fogni. ez már egy ideje digitális és Antenna Digitalnak hívják. na erre írja a honlap, hogy DVB-C jelük van elvileg. ez a kérdés, hogy ezt be tudom-e csövezni közvetlen a TV-mbe.
  • wadamhun
    sziasztok!

szerintetek HDMI kábelt hol érdemes venni? (Saturnban hatezerért akartak adni meg tizehatezerért, számokban le se írom, mert megint elájulok...)
    én a Pioneer DVD lejátszót akarom összekötni a DH65-tel. az eladó aszonta, hogy HDMI 1.1 1.2 vagy 1.3 kábelt szeretnék? namost a TV leírásában nem találtam erre utaló írást. (utóbbi az extra drága). ezek mit jelentenek? nem találok hozzá sehol infót.
    ja a DVD lejátszómra rá van írva, hogy fulldh meg 1080p. ez bíztató, bár nem tudom a kábel választást mennyire befolyásolja. köszi
  • AkiRoss71
    Ezek alapján nem tudom.

Milyen kábelt használsz?
    Milyen felbontást -és milyen képfrissítéssel- tud kiadni a számítógéped videokártyája?
    Az 1024-es felbontás elég karcsú ehhez a tv-hez (kb. negyedakkora képinformációt tartalmaz, mint amennyit a készüléked tud), de attól még nem volna szabad homályos és zavaros képet látnod.

Lehet, hogy segít, ha a teljesítmény és minőség beállításoknál visszaállítasz mindent alaphelyzetbe
    Lehet, hogy a kábellel van probléma.
    Lehet, hogy a beállításaidban kellene módosítani.
  • aranarth
    Szia zsolt320i!
    Én pár hónapig használtam egy Sony W4000-est, több mint egy hónapja pedig Sharp DH66E-m van. Itt a fórumon az utóbbi nagyon ki lett vesézve, sokunknak (azt hiszem nyolcunknak) van ez a típus, mindenki maximálisan elégedett, egyedül AkiRoss71-nek akadt esztétikai gondja, meg problémája a hangerőkiegyenlítéssel. Olvass vissza 10-12 oldalt, megéri! Szerintem nincs közöttük érdemleges különbség, mindkettő átlagon felüli képminőséget produkál, különösen a képátalakító programjuk király, nincs torzítás 16:9-en sem. Én a Sharpot jobban szeretem, nagyobb örömmel használom - a különféle specifikációkkal ez nem is igen támasztható alá, teljesen szubjektív vélemény. A Sharp képe jobban bejön nekem (végigpróbáltam mindkettőt), de még a megjelenése, és a menürendszere is. A távírányítója a kivétel, az a Sonynál nekem jobban kézreállt. Nem tudsz rosszul dönteni a 2 között, de az árkülönbséget szerintem nem éri meg a Sony.
  • sean john
    Aham, spec. nem így csináltam. Valahogy klónozás nélkül Single Displayre tettem a Tv-t és valahogy betudtam a széleket igazítani az Nvidia progival! Most már csak egy nemjó: az LCD Tv-m felbontása 1920X valamennyi, szóval elég nagy, de a kép elég zavaros meg homályos. A felbontást (Single Display funcióval) max 1024X 768-ig tudtam felvenni és 60 Hz. Így sem tökéletes a kép. Mi lehet a baj?
    Egyébként köszi az eddigi segítséget!:)
  • AkiRoss71
    Az asztalodon az egérrel jobb klikk, majd kiválasztod az nvidia megjelenítőt/laptop megjelenítőt.

A feljött ablakban megkeresed a video átfedés beállításait, és ezután a nagyításszabályzó csúszkával dolgozhatsz.

Arra is figyelni kell, hogy egyes videokártyák allergiásak lehetnek arra, ha rákötsz vga-val vagy digitálisan egy monitort (lcd tv-t) melyiket választod ki elsődleges kijelzőnek!
  • sean john
    és azt hol találom AkiRoss? Vagy milyen néven van az Nvidiában? mert nekem Nvidia Geforce videókártyám van...

Üdv.
  • zsolt320i
    Szia,

vegul melyik mellett dontottel?
    eloszor en is a sony 32 w4000-en gondolkoztam, de kozben meglattam a neten a sharp 32 DH65-t es a 37 DH 65(6)-t.
    Mivel a ket tv, specko szerint kozel azonos tudasu, de a sharp joval olcsobb, mar inkabb a sharpot vennem.
    Meg nem tudtam a 2 tv-t egymas mellett megnezni mert nemetben vagyok, es csak jovo hetvegen megyek haza, orulnek ha tajekoztanal arrol hogy mire jutottal a kulonbsegket tekintve, es termeszetesen kivancsi vagyok arra is hogy melyiket veszed meg.
  • AkiRoss71
    Üdv.: sean john

9173-ban van a válasz...

nVidia-nál a képátfedésnek nevezett csúszkát kell teljesen balra húzni.
  • sean john
    Nem tudja valaki hogy ha összekötöm a Tv-t a számítógéppel akkor hogy lehet a képet beállítani pont úgy ahogy a monitoron látom? Ne lógjanak le a sarkok stb. (de nem úgy, hogy a Tv képopcióit nyomogatom, mert az semmit sem ér...)

üdv.
  • vidok
    Bocsi a beleszólásomat a vitátokba.Csak véleményt mondok a SHARP tv hangzása kifogástalan.Állítási lehetőség megfelelő.Hibát lehet találni ezzel a termékkel kapcsolatban,pl.170000 ezer helyett,lehetne 1700 forint.Ennyi egy kicsit irónikusan osszefoglalva.aranath köszi a segítséget.
  • aranarth
    Köszi a felvilágosítást a hangerő és a hangszín különbségéről, de ne nézz már hülyének egy elírás miatt. És ezzel vissza is vettem.

A cserére szerintem nagyon kicsi az esélyed, mert ha nem külső, hanem lakkozás alatti esztétikai hiba van a TV-n, azt látnod kellett akkor is amikor megvetted, vagy 3 napon belül vissza kellett volna vinni. Remélem, hogy azért sikerül, majd írd meg.
    Más TV-kkel összehasonlítva (nekem volt W4000-esem, a családban van 2 Samu is, egy A656-os, meg egy 330-as, a barátomé egy Toshiba Regza) semmi különbség a hangzásban, olyan, ami elvárható 2x10 Wattól. És még egyszer: az opciók menüpont alatt található "automatikus hangerőszabályozás" is működik. Nálam.
  • AkiRoss71
    Csövi aranath!

Ki fogják cserélni.

Nincs rajta karcolás!!! Homogén, egyenletes sima a felülete!
    A lakkozás alatt lévő ezüst réteget valószínűleg nem tiszta felületre fújták, és elkezdett korrodálódni.
  • AkiRoss71
    Bocsi.
    Igazad van!

Lehet, hogy feltűnt másnak is, csak nem írták le, mert...

Kicsit visszább vehetnél!
    Nem hasonlítottam össze a tv hangját az erősítőével, csak másik tv-kkel!

A hangszín és a hangerő pedig (könyörgöm) nem ugyanaz, és... ááhhh hagyjuk.

Neked van igazad, Én vok a nagyképű.
  • aranarth
    Az AH-s kártyával és műsorszórással az a furcsa, hogy ahhoz elvileg DVB-T tuner kell (Terrestrial), hiszen a földi digitális műsorszórás egyszerűen antennával fogható. A DVB-C a kábelhez, a DVB-S a műholdashoz jó. Vagy tévedek? Elvileg a szolgáltató ad(hatna) olyan kártyát, hogy ne legyen szükség STB-re. De ha van megfelelő (DVB-C/S) tuner, akkor más megoldás is létezik?
  • aranarth
    Szia AkiRoss71!
    Biztos én vagyok túl jogász, de cserére semmi esélyed. Vidd el a szervizbe, mert ha a hangzást meg is oldottad egy gondolom 5.1-es rendszerrel, attól a hangszín kiegyenlítéssel még baj van - márpedig senki másnál nem jelentkezett ez a probléma. A karcolással viszont már nem fogsz tudni mit kezdeni - az nem garanciális hiba...
  • AkiRoss71
    Szia!

A kártyáról feltett kérdésedre a válasz engem is érdekel!
  • AkiRoss71
    Nincs mit.

Nem hír, tényleg remek a képe!
  • AkiRoss71
    Dec 29.-én ment tönkre a Videoton, és akkor szaladtam el tv-t venni.

Ezután szilveszter, újév leltározás... alig volt nyitva az üzlet.

Én is gondolkodtam rajta, és egy ilyen "szervízkódos" üzemóra megtekintés engem is érdekelne.
    Tudtok rámegoldást?

Köszönöm a gyanakvást! :-))
  • aranarth
    Már megbocsáss, de mi az, hogy "nem tűnt fel senkinek?" Ilyen nagyképű megjegyzést! Ilyet itt még senki nem mondott, pedig vannak igazi szakértők, forgalmazók... Nem csak Te hallottál már jól szólni egy komoly házimozi hangrendszert, de ezzel az erővel lefikázhatsz itt minden TV-t, amire nincs rákötve egy fél millás surround "high-end" hangrendszer... De nehogy már ahhoz hasonlíts egy 2x10 W-os hangszórót!
    A hangszínkiegyenlítés nálam működik, mások se panaszkodtak rá, de ha szerinted a Tied rossz és mégse cseréled vissza, akkor gratulálok, élvezd azt.
    Azt meg megnézem, hogy akár 2-3 hét múlva, amikor megérkezik a következő szállítmány, mit adnak helyette az üzletben! Megmondjam? Egy átvételi elismervényt, mert a TV-t viszik javítani Ausztriába garanciálisan és akkor tuti nem lesz TV-d egy ideig. De hogy 3 napon túl nem fogják cserélni, az fix.
  • wadamhun
    jó reggelt!

én nem is használom a hangját, magát a készüléket úgy kötöttem be (most így a második napján), hogy csak switch-eli a hangot az AntennaDigital-os dekóderem, meg a DVD lejátszó között, a TV hangkimenete meg megy az erősítőre.
    Nem válaszolt senki, korábbi kérdésemre, közben megnéztem az AntennaDigital honlapját, és csak annyi votl kiírva, hogy ha valaki SAT vevőt használ, annak az AnetnnaDigiat kártyája nem tehető be abba a dekóderbe, mert az övéké DVB-C jel.
    szerintetek megér egy kört az AH-val? mit kell kérni, valami modul is kell ha jól sejtem, amibe a kártyát be tudom dugni, ugye?
  • arty
    Köszönöm, ez remek hír!