21171
LCD - Plazma
-
aranarth #9277 Így gondoltam én is. Online vásárlásra adnak lehetőséget, de ők nem webshop. Egyetértek veled, ugyanígy a garanciáért vásároltam MM-ben.
Nismo, akkor azért nem nagyon kell aggódnod a Sharposokért, mert ehhez bele kell bújni a TV-be. 50-100 centiről a kutya se néz SD adást. A "probléma" meg nagyobb felbontásnál (akár DVD-nél) már nem jelentkezik. Ha egy 40"-os Kurot nézel 1,20-ról, annak is szar lesz a képe analóg jelen. -
Kimi23 #9276 Igazad van, de pl azért az E- Digital nem rendelkezik elég üzlettel ahhoz, hogy lefedjék az országot, hozzánk azt hiszem a miskolci van a legközelebb. Nekem pl egyszerűbb volt besétálni a nyíregyházi MM-be, szemrevételezni a lehetséges típusokat, és megrendelni egy jó kondíciókat ajánló, internetes terjesztéssel is foglalkozó áruházból, vagy webshopból. Nálam azzal nyertek hogy hivatalos garanciát adtak (bár nem elsőre, meg kellett reklamálnom, mert bepróbálkoztak az EU garanciával, és csak egy kemény hangú e-mail után küldték a frankót) és elfogadható árral. A lényeg online vásárlásnál szvsz a HIVATALOS magyar garancia legyen, ehhez én mindenképpen ragaszkodnék, anélkül felejtős a vásárlás, ezt neked írom Zoldful. A normálisabb webshopok nem veszik zaklatásnak ha előre rákérdezel adott típushoz milyen garancia jár. -
#9275 Én a 37"-es Sharpot tesztelgettem és kb 1 méterről is láttam ezt a dolgot. -
aranarth #9274 Bocs Kimi23, nem kijavítani szeretnélek, de az E-digital nem Webshop, csak lehetővé teszi az online rendelést és házhoz is szállít. De hozzájuk (vagyis az Extreme Digitalhoz) bármikor besétálhatsz mert van jó pár üzletük, nagy raktárkészletük. Kipróbálhatsz mindent, kérdezhetsz, kiszolgálnak. Olyan, mint a MM, csak magyar és annál azért kisebb. Egy webshopnak nincs boltja, (csak netes kosara) és nincs raktárkészlete se nagyon. Ők a Te rendelésed alapján rendelik meg az árut, vagyis megpróbálnak mindent nagyon frissen és olcsón beszerezni - ezért adnak olcsóbban, ráadásul sokszor a garancián is spórolnak. -
aranarth #9273 Sziasztok, Ti milyen közelről láttátok azt a pöttyöződést? Mert én akkor, ha 40 centire odahajoltam a kijelzőhöz a HírTV SD adásán. Vagy arra gondoltok, hogy a hírsor apró betűinek a kontúrja nem elég éles?
Ha oldalról nézem, alig lesz fakóbb, mint a W4000-es volt. Persze nem 176° a betekintési szög, mint írják, mert akkor már jóval halványabb, de semmi lilulást nem tapasztaltam a 1,5 hónap alatt. A Sony előnye ezen a téren inkább akkor észlelhető, ha alulról nézem. Arra meg nálam nem sűrűn van példa.
Én a Webáruházakat kizártam a garancia érvényesítésének, meg az esetleges reklamációk feltételezett nehézsége miatt. 200-at szántam rá, 170-ből meglett... Webshopban további 1-et lehetett volna lefaragni az árból. Ennyit viszont simán megér a biztonság. -
#9272 Igen ez a betŰ "pöttyösödés" egyből feltűnt nekem is! -
zsolt320i #9271 hát, az gáz, mert én SHARP 37 DH 65-öt akarok venni! -
Kimi23 #9270 Online boltban vettem én is (E-Digital) és hivatalos magyar Sony garanciát kaptam, igaz kb. 10000 Ft-al többe került, mint a legolcsóbb webáruház. De így nyugodtabb vagyok, mert az olcsóbbak mind EU garanciát adnak a Sony tévékhez. -
KaMin #9269 Nem tudom létezik-e háttérmegvilágítás csere. Vagy egyszerűen csak gazdaságtalan lenne a javítás mondjuk 8 év műlva?
A plazma sem lehet sokkal tartósabb. Egy eladó azt monta, hogy hiába bírnak 100.000 üzemórát, mivel elég rövid időn belül jelentős a fényerőcsökkenésük. Az meg nem javítható.
Egyébként kiváncsi vagyok, néhány év múlva mit fognak tudni a TV-k, hogy megérje a csere. -
r4pt0r #9268 Én online boltban vette, inkább olcsóbban vettem jelentősen, max ezért a gari fog tovább tartani. Mindenki eldönti mi a fontos neki. -
zoldful #9267 Sziasztok!
Visszaolvastam 12 lapot és azt vettem észre, hogy szinte mindenki áruházban/márkaboltban vette a TV-jét. Az online boltok hiánya csak véletlen, vagy van valami speciális oka (garancia érvényesítés, stb.)? -
Bazs001 #9266 Sziasztok
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Régóta olvasom a fórumot, de csak most jutottam el oda, hogy szeretnék venni egy LCD TV-t. A keret max 250 ezer Ft. Nagyrészt számítógépre lenne kötve, de azért néha néznék rajt tv-t ( főleg sport ), valamint DVD-t is. Amiket néztem 40a656, w4000, lg 6000.
Mit javasoltok ? Netán valami más alternatíva ?
Köszi előre is. -
#9265 Part 2.
5. bőrszínben jobbnak tűnik a Sharp, 32V4500-as bőrszínével van partiban
6. SD kábeltévé adásnál a kontúrok mellett, híreknél a nagyobb betűknél bepöttyösödik ( ez gáz)
7. nézési szöge egyértelműen gyengébb, oldalra fordulva kifakul és belilul a kép
továbbra is :(:(:(:(:( -
#9264 Na kipakoltam a polcra a Bravia-k mellé egy 32DH65-öst.
1. hogy a bánatba kell bemenetenként beállítani a képet?
2. hogy kell jó feketét rákapcsolni?
3. 1080i képnél miért csikozik?
4. a panoráma képmód jó, de hogy lehet szabályozni?
Nem fikamiatt, mert én is jónak tartom/tartottam a Sharp tv-ket de jelenleg egy 32S4000-es Bravia jobban muzsikál. Remélem csak beállítás kérdése, bár rutinból aztért eligazodok a képszabályozásaiban és nem sikerül jobbra hozni.... :( -
aranarth #9263 De ne keseredj el, az LCD technológia ilyen. Regisztráld a 3. év garidat és nézz sokat TV-t. Élvezd a képét, 5-6 évig biztos nem lesz semmi baja, utána meg úgyis lecseréled egy modernebb ... Sharpra. -
aranarth #9262 Nem fogják. Gyárilag is max. 60.000 üzemórát adnak meg, ami ugye mindig túlzás... -
KaMin #9261 Köszönet a fórumozóknak, külön aranarth-nak. Egy kis olvasgatás után én is egy Sharp LC DH66E elégedett tulajdonosa lettem. A TV kiválasztását így 1,5 hónap helyett sikerült 1,5 hét alatt megoldanom. Amennyire meg tudom itélni minden OK. A japánok annyira gondosak, hogy az összeszereléshez még egy csavarhúzót is adtak.
Érdekes, hogy az előző tévénk egy 1986-ban vásárolt, 61 cm-es ITT, amelynek soha semmi baja nem volt, és most is működik. Persze az ára akkor 44 ezer forint volt, amely a mai pénzben szerintem egy nullával több.
A mostani tévék is bírni fogják eddig ?
-
aranarth #9260 Persze, hogy észrevehető a különbség!
De ehhez egy 32"-os FullHD TV esetén max 1,5m-re kell ülni és blu-ray-t (vagy bármi mást 1920x1080-as felbontásban) kell nézni. Ez manapság még nem túl életszerű...
Ha a fenti 2 feltétel (távolság és felbontás) nem teljesül, sz*rt se érünk a FullHD panellal, mert a tökéletlen emberi szem egyszerűen képtelen arra, hogy ennél nagyobb távolságból érzékelje a pixelnyi részleteket.
Egyetlen ok, hogy mégis egyértelműen megéri a drágább FullHD megvásárlása az az, hogy a gyártók több pénzt ölnek a fejlesztésbe, ezért általában más tekintetben is jobb a készülék. -
#9259 persze, akár a kérdezővel is "kötekedhettem" volna :) -
zsolt320i #9258 :(
Jól kinéztem magamnak a Sharp 37 DH66-ot, de mire hazamegyek már nem lesz akciós!
Sajnos az MM-ben tegnap járt le (170 K), a Saturnban meg holnap fog (180 K) :(
Ez az igazi pech!
-
AkiRoss71 #9257 :-)))
Te is azt írtad, hogy észrevehető -adott esetben.
Szerintem is, de kevés információ volt a kérdésben!
Tehát a válaszom akkor is: Észrevehető! :-))
Béke.
-
aranarth #9256 Szevasz freesas79! DH65-öt mondom, úgyis ugyanaz a kettő: üzletben legolcsóbban 165.000,-Ft (AVPlanet, Bp.) az ára, webshop-ban 145.000,-Ft-tól kapható. A DH66-ot csak a MM-ban és az EW-ben láttam, de most a 37"-osat szórják 180.000,-Ft-ért. -
freesas79 #9255 Szia.
VGA-n 1024x768-as jelnél automatikusan széthúzza 1360x768-ra. Ha Nvidia kártyád van, használj módosított drivert, az szépen kirakja ténylegesen 1360x768-ba a képet. Az 1920x1080 sajnos nem megy VGA-n.
A HD sugárzásról. 2 hónap alatt kijavították az adást, és 2009-re már az EPG is használható, nincsnek akombákom betűk az ékezet helyén. A teszt sugárzás az olyan mint a mesébe, leglábbis nálam. A Duna 1-2 viszont tökéletes.
Kérdés! Mennyi most a 32"-os DH66E itt a boltokban? Nem találok sehol infót. -
aranarth #9254 Mint egy falat kenyér... Filipszéknél tudják mi kell a népnek! Diszkóvilágítás és 21:9. Miközben jó TV-ket gyártanak! -
#9253 Ha eddig nem volt elég lapos fejü ember a 4:3-as adásoknál, akkor most lesz. :D -
vazul001 #9252 Extraszéles LCD -
elwoodblues #9251 well, már régen visszaolvastam, többek között ezért vettem Sharpot. :-)
Ha valakinek van ilyen továbbra is érdekelne
1) Azt láttam, hogy digitális vételnél a menüvel gondok voltak, és azt is, hogy már megoldódott. Az érdekelne milyen frekvencián találtok ilyen adást, és hogy szobaantennával érdemes-e kísérletezni. (Merthogy csak a tesztadás 610Mhz-én lát valamit, de ott nem jön műsor. Nemsokára lesz kábel, csak ki akartam próbálni ha már benne van.)
2) Azt láttam, hogy hdmi-n megy az 1080, de hogy VGA-n nem megy azt nem láttam, esetleg elkerülte a figyelmemet, ha mégis volt. Nehezítés nekem, mert a gép másik szobában van mint a tv, a laptopon pedig csak vga kimenet van.
-
#9250 Minden kamuképkockákkal folyamatossá tett film élvezhetetlen. Ha te nem taccsolsz ki tőle, akkor élvezd, de ez nem általánosság.
AkiRoss71: "A HD READY 1 megapixelt jelenít meg, míg a full HD 2-t. Észrevehető."
Nem észrevehető.
Irhatnék csak ennyit, akkor is igazam lenne :P (és persze neked is)
Fullhd előnyben csak akkor van, ha
- elég jó a szemed
- elég közelről nézed
- elég nagy a megjelenítőd
- elég jó a forrás, amit nézel
Tehát pl. LCD esetén 46", 2 méterről, bluray-t nézve már ad némi pluszt ;)
37", 3 méterről, dvd-vel nézve semmi értelme - kivéve, hogy a fullhd tévé = jobb tévé.
elwoodblues: vissza is olvashattál volna ... HDMI-n hajtsd a sharpot, ott lesz fullhd pécén is.
-
aranarth #9249 Szevasz Elwoodblues!
Olvass vissza 10-12 oldalt, a Sahrp DH65/66 DVB-T tunerjával és az AH által szórt jelrpl rengeteget beszéltünk. Röviden: ha gyenge a digitális vételed, semmilyen képet nem fogsz kapni (olyan ui. nincs, hogy szemcsés, töredezett - vagy van, vagy nincs! De az AH műsorszórása is zűrös, mert a készülék DTV menüjét teljesen lelassítja.
A PC dologról nem tudok mit mondani. -
elwoodblues #9248 Sziasztok,
Most üzemelek be egy Sharp DH66E-t. Két kérdésem lenne.
1) A digitális vevő nem vesz semmit ahol kéne (746,802 Mhz a MindigTv oldalai szerint.) Jelez viszont adást 610-en ahol teszt volt tavaly, kiírja, hogy van m1,m2 stb. csak nincs rajta műsor ... hmm ... nektek megy ? (Szobaantennáról Pesten)
2) A PC bemenetet VGA-ról hajtom meg, és néha elkapja a 1360x768-as felbontást, azt sem mindig, de a 1920x1080-at sosem, azt mondja "tartományon kívül". Ez a nagyobbik DVI-HDMI-n keresztül menne csak ? -
AkiRoss71 #9247 Szívesen.
Várom az élménybeszámolót.
Ha csak fele olyan kalandos lesz a vásárlás, mint Nekem... Nehéz napod lesz! :-)) -
AkiRoss71 #9246 A képernyőn megjeleníthető pixelek számában keresendő a különbség.
A HD READY 1 megapixelt jelenít meg, míg a full HD 2-t.
Észrevehető. -
zsolt320i #9245 akiross71,aranath, nismo kosz a valaszokat!
legkozelebb remelem mar remelem az elemenyeimmel fogok beszamolni!
-
#9244 gyerekek, mi a különbség egy HD ready és egy full HD Tv között? észrevehető képminőségileg a különbség ? -
#9243 Bocs, nem oktatásnak szántam. :) De az hogy kamu a 100Hz azért nem mondanám. Jó pár HD filmet néztem úgy hogy egymás mellett van 50 és 100Hz-es LCD, na most volt olyan hogy mikor gyorsan viszik oldal irányba a kamerát akkor az 50Hz-es LCD-n kicsit akadozott szaggatott a kép míg a 100Hz-es ezt kijavította és teljesen folyamatossá tette a mozgást. A mesterséges képkockákról annyit hogy jó szemed van ha azt észreveszed hogy mesterséges. A 200Hz-es az viszont már tényleg fura dolgokat művel. :) -
aranarth #9242 Igazad van Scooby87, már a 37"-os is tudja. Csak a 32"-os nem. Bocs. -
aranarth #9241 Köszi, tudom mi a 100Hz és azt, is hogy hogyan működik. Egy számítógépes algoritmus nem létező képkockát gyárt a környező képpontok alapján, amit beilleszt a két valóságos képkocka közé. Egyszerűen NEM LÉTEZIK az a közbenső képkocka, nem vette fel kamera, nem rajzolta meg a grafikus, nem tervezte meg a Disney, csak egy számítógép azt mondja, hogy ilyen lenne Julia Robert mosolya, ha 2x ilyen gyors lenne a szája. KAMU az egész, hogy eggyel komolyabb és sokkal drágább típust vegyen aki komolyan veszi. Lehet, hogy folyamatosabbnak látod a képet, csak éppen az nem valóságos... Használja a Sharp, a Samu, a Sony, mindenki, de akkor sem a valót látod, hanem amit egy program láttat. Az utánhúzás egy jól működő 4-5-6ms-os LCD-n pedig nem nagyon fordul elő... De még a W4000-es 8ms-ám se. -
#9240 A 100Hz ne az után húzáson segít mivel azt az LCD reakcióideje határozza meg amit ugye millisec-ben adnak meg. A 100Hz az LCD tv-k nél a mozgás folyamatosságának javítását hivatott javítani, tehát kevésbé lázható a mozgás darabossága, akadozása mivel az elektronika plusz képkockákat (átmenetet) számol a valós meglévő képkockák közé. -
Scooby87 #9239 37 colba is van 100hz a 656oson.... -
aranarth #9238 NAGYON szubjektív. Szerintem a 2 TV az analóg, 4:3-as képarány 16:9-re történő átalakításában és megjelenítésében nyújt kimagaslót a kategóriatársakkal szemben úgy, hogy a Sharp képét, színeit még realisztikusabbnak tartottam. Viszont a W4000-es sorozat 40"-tól felfelé komolyabb specifikációkkal bír, vagyis a 32W4000-es nem ugyanazt fogja produkálni, mint a nagytestvére! Épp ezért aki ezekben gondolkozik, annak egy 32"-ossal érdemes összehasonlítani a Sharpot, nehogy otthon érje meglepetés!
De a Samu 6-os sorozatában azt hiszem, hogy csak az A656-ban, 40col fölött van 100Hz! Más lesz a gond, mert az enyémben sincs 100Hz (amit óriási kamunak tartok), mégsincs utánhúzás se DVD-n, de blu-ray-en.