21171
LCD - Plazma
  • Bucser
    Nem is tudom már ki mondta, hogy nem lesznek sokkal olcsóbbak ezek az eszközök karácsony után...
  • cloud.strife
    Nemnem

1080p nem megy. 1080i, 720p.
  • hdmi
    A Sony idei 32-es modelljei közül csak a V4500, W4000, E4000 fogadja az 1080p jelet, a többi csak az 1080i-t.
  • Pjoteksz
    Ez lehet hogy hülye kérdés de mennyire tesz jót vagy nemjót a tv-nek ha monitorként használom!

A Toshibaval szimpatizálok :)
  • ShaiHulud
    *szamot
  • ShaiHulud
    regisztralasnal keri azt a szamit ami a premium service cardon van (coupon number)
  • arty
    de ha a 140e is belefér, akkor a Breki által linkelt toshiba NAGYON jó vétel lenne! (32XV500P - de van olcsóbb is, azokat viszont nem láttam. XV-ből is csak a 40-est)

a fullhd-nak ugyan 3-4 méterről 32" mellé semmi értelme, de ha monitornak is használod, vagy elég közelről nézed, akkor jól jöhet... nameg, az fix h jó panel lesz benne :)

• arty
    én a samut választanám ... pont 80cm széles. ha szerencséd van samsung panellel fogod ki, de az AUO sem rossz.

esetleg a sony 32U4000 - 81cm ? (cloud? ajánlod? fogad 1080p-et ez?)

hidd el, a nagyobb képet még senki nem bánta meg :)
  • zoldful
    Sziasztok!
    Kösz a választ mindenkinek.

Hiába... a nickname kötelez. :(
    Online vettem én is egy Sharp32DH65-öt, futárszolgálat hozta ki (persze pont nem voltam otthon), így kicsomagolás után derült ki, hogy sem garancia jegy, sem Premium Service Card nincs hozzá.

Persze azonnal írtam a cégnek és (a megfelelő jogi hivatkozással) kértem a hiányzó garancia jegyet, de azt nem tudom, hogy a Premium Card tartalmazza-e a tv gyári számát, vagy csak egy bianko papír amire nekem kell ráírnom az adatokat (azaz, hogy van-e esélyem a Premium Card-ot érvényesíteni, vagy nem).
  • Breki33
    Most kaptam e-mail-ban hátha vkit érdekel

Akciós Toshiba LCD tévék

Hatalmas akciók januárban a Lurdy Házban található Toshiba szaküzletben. 82 cm-s Full Hd-s LCD tv csak 139 990 Ft!

Részletes információkért kattintson a cikkre

http://www.globalplaza.hu:80/hir/toshiba-akcios-lcd-tv-k
  • Pjoteksz
    Esetleg Panasonic TX-32LX80P vagy Samsung LE-32A451 melyik jobb? Vagy vmi ezekhez hasonló LCD tv...
  • Pjoteksz
    76,5cm fér el de végülis 80-82cm szélességig de az a csúcs az már tul log!Végülis tényleg csak az számít h minél nagyobb legyen illetve jó minőség amiért hajlandó lennék többet is fizetni...
  • cloud.strife
    Jaja azt is :)
  • aranarth
    Köszi.
  • Forrest Gump
    Nálad is megy a Tomtom navi őrület?
    Pesten hypeolják meg árulják a sonysok. :)
  • cloud.strife
    :D

Ha ismernéd a Sony Center szerződésemet akkor értenéd. Részleteket nyilván nem árulhatok el, de van kis mozgástér. Pláne a vidéki boltoknál. A pesti Sony boltok kicsit más felfogással doloznak, de mi senem gazdagék bevásárlóközpontjában nem vagyunk, senem csak a tehetősebb vásárlókat vonzzuk.
    Ha nekem bejön egy szerényebb anyagi hátterű vásárló és nagy tv-t szeretne de nem 200e felett, annak is kell tudnom eladni. És nem. Nem állítjuk be rosszul a konkurens márkákat. Szép számmal adunk el Pana plazmát is, Samu plazmát is, igaz mostanában LCD tv-t nem tartottunk mást, de az is szokott lenni. 55cm-be pl. rossz a Sony választéka, azaz jó, csak baromi drága. 37" is ilyen, meg a 26" is. Én pediglen a forgalomból élek, ha a Sony tartaná fenn a boltomat, akkor letojnám (max tesztelés miatt vennék más modellt), így viszont kell a forgalom, pláne ebben a frankón induló évben... :(
    Ami márkát tartok: Sony, Samu, Pana, LG, Aigo, JBL, Apple, HP, stb...

u.i.: ráadásul a bolt másik vége meg Electrolux márkabolt, meg Miele Studio... :D papíron ezt sem szabadna... :)
  • arty
    Ártani nem ártana még1 megerősítés, de már ketten is írták hogy HDMIn megy a natinv 1080p :) Szal emiatt ne cipeld feltétlenül :)

ezekután ajánlottam ismerősnek a sharpot, erre jött ez a bemenetes/beállításos info ... mind1, már nem hivom fel h 'NEEEEE', ha megveszi legalább megnézem én is tüzetesebben :)
    (az én 32a656omat nem ajánlottam neki. 32"-t leszarta a samu, ez volt az én bosszúm :D )

egyébként ezt a (nem pejorativan!) birka-effektust már megfigyeltem más termékek/fórumok esetén :) a mai világban ha végre találsz egy biztosan elég jó terméket, meg kell venni. mély-tesztre sokszor nincs lehetőség, mindenhol ott a reklám ... inkább egy biztos jó, mint esetleg belefutni valami sz*rba, miközben a tuti vételre hajtunk :)
  • aranarth
    A terméklistán legalábbis nincs semmi ami nem Sony. De Cloud, javíts már ki, mert most próbálok ugyan logikusan gondolkodni de csak tippelgetek! De továbbra is életszerűtlennek tartom amit leírtál.
  • arty
    samsung 26A451 - 95ezer például. dehát ősi panel, ehez tartozó gyengébb betekintési szög, gyengusabb kontraszt ...

LG 26LG3000 - talán a legjobb választás, mintha ebben nem lenne butitott a panel (15000 : 1 van kontrasztra megadva, mint a nagyobb lgknél!) a nagyobb tesókhoz képest ... ez is 90-95ezer.

(panából csak LE modellek vannak, szvsz LX alatt nem érdemes foglalkozni panával)

és alig olcsóbbak, mint a 32" tesók :(

32" nem fér fel? biztos?? sehogy sem? :)
  • aranarth
    Sony Center. Hivatalos márkabolt. Hány Audit veszel egy Mazda szalonban? Ha eladják a Samut, akkor mitől Sony Center? Akkor MM meg EW.
  • Guer
    eladják aztis
    mér mit gondoltál? :D
  • aranarth
    Hello Cloud! Én nem gyanusítani akartalak, de életszerűtlennek tartom, hogy 100 ezreket költ egy Sony bolt arra, hogy konkurens TV-ket tegyen a polcra. Vagy forgalmazzátok is őket? Szabad azt egyáltalán? Mert akkor mitől vagytok Sony márkaüzlet? Budapesten nem találkoztam ilyennel, nem hiszem hogy bárhol máshol megérné, de legyen, hiszek Neked. De hogy majd ott összehasonlítják a vevők? Megmondom őszintén - nem hiszem, hogy a legjobb képbeállításokkal látom a nem Sony-kat. Neked nem érdeked, hogy a Sharp, a Pana meg a Samu jól mutasson. Ennyi.
    Szeva Klemice! Milyen Sharp kultuszról beszélsz? Annyi hibáról mint a Sharp gondjairól (pl. a tuner gyengeségéről és a menü lelassulásáról) semmi más modellnél nem volt szó. Semelyik másik TV-t nem veséztük ki ilyen alaposan. De ne mondd, hogy véletlenül van ezen a fórumon ennyi Sharp DH65/66 tulaj! Itt senki nem úgy vesz TV-t, hogy nem érdeklődik, tesztel, hasonlít össze! Valamiért nagyon jónak tartotta egy csomó (nem szakértő, de nem is laikus) vásárló.
    Én csak a törlőkendővel tisztítom és imádkozom, nehogy összefogdossam amikor pakolgatom. Pl. holnap, hogy Artynak megnézzem a számítógépes beállításokat!
  • Pjoteksz
    Mert csak az fér el a falamon! Panasonic és Samsungot néztem. Ár az olyan 130körülig...
  • arty
    a tévéhez adott selyemtörlővel (samsung)
    az lcdpanelt pedig egy nagyobb, hiper-puha törlővel + monitor tisztító spray-el
  • arty
    26" ? miért ? az ára miatt ? mennyit szánnál rá ?
    milyeneket nézegettél eddig ? mire kellene elsősorban ? milyen messziről néznéd ?

sajnos az a tendencia, hogy 26" méretben nemhogy jó, de közepes tévét is nehéz kifogni :( régi elektronika, régi panel, 0 képjavito (rontó :D ) funkció - ez utobbi mondjuk annyira nem fontos.
  • Kyru74
    Sziasztok!
    Egy szakmai kérdésem lenne ezeket a szép új lakk fekete tv-t és a kijelzőét ki mivel takarítjátok.
  • Kimi23
    Na igen, a forrásonkénti beállítást valahogy már én sem tudnám nélkülözni. Egy CRT-nél nem éreztem szükségét, de egy LCD vagy Plazma tévénél nagyon hasznos funkció.
  • Pjoteksz
    Sziasztok!

Tv vásárlás elött állok és igazából a típus eldöntésében vagyok bizonytalan, az biztos h 26"-os LCD lesz csak a márkát nemtudom!
  • Klemice
    Ment itt régebben a nagy Sony és Samsung kultusz, hogy akinek több pénze van Sony-t vegyen, de jó a Samsung is és olcsóbból kijön, aztán valaki rátalált a Sharp készülékekre onnantól kezdve annyira beindult a Sharp kultusz, hogy csak na. És akkor most valaki csinál egy összehasonlítást, gyakorlatilag megcáfolja ezt a jól felépített Sharp istenítést, és egyből neki kell esni..
  • arty
    "Miért nem megy a forrásonkénti képbeállítás?"

Akár milyen jó képe van, ekkora kényelmetlenséget sosem vállalnék be.
  • cloud.strife
    Sajnos ez van.

Nyilván szubjektív (nem látok más szemével, csak a sajátommal) de ahhoz képest amiket olvastam a Sharp-októl számomra botrányosan és röhejesen teljesít!

Bárminemű szakmai vitában állok szíves rendelkezésre, engem tudjátok hol találtok. :D:D:D:D
  • cloud.strife
    Hát pedig gyere csak el hozzánk. Sony Center Győr.

Van itt Pana plazma (bocs épp elfogyott), Samsung plazma, most rendelek Samsung LCD-t, meg tegnap jött meg a Sharp.

Sony Center ide vagy oda, annak a vevőnek aki idejön és megkérdezi tőlem hogy melyik jobb, szted ha nem rakom egymás mellé őket akkor hogyan mondjak véleményt?

A gyanusítgatást meg kikérem magamnak.
  • Kimi23
    Az idén megjelenő lcd és plazma tévék. Persze nem teljes, de a nagyobb gyártók újdonságainak többsége megtekinthető.
  • aranarth
    Mennyire életszerű, hogy egy Sony márkaüzlet kirak a polcra egy Sharpot? Kölcsönkérik a MM-ból, hogy az eladó/tulaj nyomogathassa, állítgathassa? Vagy ilyen ínséges időkben megveszik a konkurens gyártó TV-jét, csak hogy teszteljék? Ezt megcsinálják a mérnökök a tervezéskor, de nem az eladáskor a boltok!
    Elfogadom, hogy rossz TV-nek tartja, de a "teszt" körülményei igen-igen furcsák. Voltam 2 Sony üzletben (az egyikben vettem is egy W4000-et), de egyikben se láttam más márkájú TV-t...
    És ne nevezzük már olcsónak a Sharp DH65/66 sorozatot! 170Ft, 10-15 ezerrel olcsóbb csak mint a Sony (kb. a DVB-C és DVB-S tuner ára), ami nincs 10%...
  • wadamhun
    igazából mindent, amit alább felsoroltál (a szubjektív tényezőkön kívül) ha elolvasod a használatiját a készüléknek, rájössz, hogy ezeket mind lehet konfigurálni és úgy, ahogy Te szeretnéd...
  • Paparazzi20
    Nem feltétlenül gúnyolódásnak szántam,biztos sokkal jobban ért hozzá,mint én vagy sokan mások,ezt nem is vitatom,mert nem mindenki ezzel foglalkozik hogy napjában teszteli az ilyen tv-ket,de a "röhejes" meg a "botrányos" szavak szerintem kicsit túlzóak voltak...mert minden csak viszonyítás kérdése ugyebár, és azért attól jobb készülék...szerintem..de majd biztos elmondják a többi Sharp tulajdonosok is,akik csak a feliratig láttak és most boldogan használják otthon!!:)

Vitát nem akartam gerjeszteni,én is csak elmondtam a véleményem, amatőr szemmel...
  • desigo
    Kár gúnyolódni...
    Legalább korrektül leírta a véleményét nem amatőr szemmel
    akik meg arra pályáznak,hogy olcsón vegyenek fullHD-t mert ugye tovább nem látnak a feliratoknál azok hajrá lehet venni a Sharpot és boldogan használni...
  • Paparazzi20
    Ízlések és pofonok annyit tudok mondani erre,átlag embernek,de talán még annál igényesebbeknek is szerintem jó választás a Sharp, és szerintem nem ennyire tragikus ahogy leírtad, ne riaszd el azokat,akik nem feltétlenül adnának ki többet tv-ért csak azért mert sony a sony...biztos nagyon jó a sony,nem is vitatkozom ezzel,biztos a kávét is lefőzi meg minden..

"feketéje számomra botrányos"
    akkor csukd be a szemed és kapsz tökéletes feketét!!:)
  • aranarth
    Akkor biztos fellendül a Sony boltod, hogy kiraksz a szaküzletbe egy sz*r Sharpot. Teszel a polcra Junosztokat is? :-)
  • cloud.strife
    32"-nál 1m-ről már látszik, a betűk is szemcsések, életlenek.

Sajnálom hogy ez a modell nem hozza azt amit vártam tőle. Miért nem megy a forrásonkénti képbeállítás?
    SD tunerre kapcsolva fény fel, szín le, élesség le, zajszűrők kapcsogatása. Majd HD forrásra kapcsolva mindez vissza. Röhejes. 2009-ben.
    A feketéje számomra botrányos. A Sony 6 modellje közül 5 megveri ebben. Szinte 0-ra kell vennem a fényerőt hogy nagyjából feketét kapjak.

Egy dolog amiben jobbnak tűnik a bőrszín.