LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

poppe
fõleg játék megy majd rajta, akkor mit ajánlassz helyette? 42col, plazma, és 250.000?

I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club™

Ja és a sonyban van valami ami pótolja a 100 hz-et?
Sajna nincs a környéken sony w4000 ezért nem tudom eldönteni hogy milyen 100 hz nélkül
[NST]Cifu
Számítógépre felejsd el a PV80-ast, ugyanis 1024x768-as a natív felbontása, ami a téglalap alakú pixelek miatt 16:9-es képarányú. Filmnézéshez még tökéletes (ezt nem vitatom el), de ha böngészni is akarsz, esetleg játszani, akkor bukó. A TV tunerje elég korrekt, de amint lent is írtam, nagyon hiányzik belõle egy Sony SMART szintû képarány...

Itt egy tesztünk a PX80-asról. A PV80 ugyanaz, mint a PX80, csak nincs benne DVB-T tuner. A Pana magyarország nem is forgalmazza a PX80-ast, csak a PV80-ast.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Nem rossz készülék. Ha a 100Hz nem hiányzik, akkor a Sony elég korrekt. Csak az ára egy kicsit magas (amúgy a W4000 is nagyon kelendõ, az is hiánycikk sok helyen).

[NST]Cifu
Ha jobb minõséget akarsz, akkor én a Sony KDL-32S3000-est mondanám, vagy a Samsung LE-32A430 / A450-es szériát. A Sony KDL-32V4500 új modell, elég korrekt technikai adatokkal, de mást nem tudok róla sajnos, az sem lehet rossz választás. Ha fõleg TV-zel, akkor a Panasonic nem rossz, de amit érdemes lenne megvenni, az már inkább 200e Ft felett van (TX-32LX80, TX-32LX85). A panánál nekem az ellenszenves, hogy nincs valami normális 4:3-as képet 16:9-esre mahináló képaránya, csak a Zoom1, ami még valamennyire elviselhetõ. Sonynál ott a SMART, a Samunál a Széles Nagyítás. Ezek minimálisan torzítanak, és egy picit levágnak alul-felül.

[NST]Cifu
Nekem 8ms-osok voltak eddig a TV-im, én úgy tudom az A656-os is annyi. Viszont ebbõl semmi hátrányt nem vettem észre eddig...

[NST]Cifu
Nem, hülyeségbõl írtam, hogy jó dolog, mégis mit gondoltál? <#whatever>

[NST]Cifu
Ilyen a Samukban is van, ott Movie+ a neve, de nem az igazi. Sajnos normálisan csak 100Hz-es technológiával lehet ezt megvalósítani, legalábbis azok alapján, amit én eddig láttam.

poppe
szeva szakik, azt szeretném kérdezni, hogy a pana pv80-on a sima tv adás milyen? bár fõleg a gép fog rajta menni, de asszony már rinyál h õ tévézni is akar majd néha 😄

I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club&#8482;

Srácok a sonyw4000 milyen választás a samsung a656 helyett? Sajna samu az egész országban hiánycikk
Klemice
segítséget kérnék
délután napos szoba (ilyenkor tv-zem a legtöbbet) tehát nem lenne jó tükrözõdõ képû tv ugye
nagy nem fér be gondoltam 82 centisre
hd ready elég és ilyen méretben lcd
150 körül valami reális esetleges plafon a 200
panasonicról hallottam jókat
elõre is köszönöm

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

Bocsi ezt elszúrtam!
Azt szerettem volna még kérdezni az elõbb, hogy a Samsung LE40A656A1F
Tv-nek valóban 4ms a válaszideje, vagy ez elírás a samsung.hu-n?
Elõre is köszi!
Sziasztok!
Érdekelne, hogy mennyire fontos az LCD-tévéknél a válaszidõ?
A Samsung 

go contents

ALLAlgeria / FrenchArgentina / SpanishAustralia / EnglishAustria / GermanBelgium / FrenchBelgium / DutchBrazil / PortugueseCanada / EnglishCanada / FrenchChile / SpanishChina / Chinese(Simplified)Colombia / SpanishCzech / CzechDenmark / DanishEstonia / EstonianFinland / FinnishFrance / FrenchGermany / GermanGreece / GreekHongKong / EnglishHongKong / Chinese(Traditional)Hungary / HungarianIndia / EnglishIndonesia / IndonesianIran / PersianIreland / EnglishIsrael / EnglishItaly / ItalianJapan / JapaneseKazakstan / RussianKorea / KoreanLatin / SpanishLatvia / LatvianLithuania / LithuanianMalaysia / EnglishMexico / SpanishNetherlands / DutchNewZealand / EnglishNorway / NorwegianPeru / SpanishPhilippines / EnglishPoland / PolishPortugal / PortugueseRussia / RussianSaudi Arabia / ArabicSaudi Arabia / EnglishSingapore / EnglishSlovakia / SlovakSouth Africa / EnglishSpain / SpanishSweden / SwedishSwitzerland / FrenchSwitzerland / GermanTaiwan / ChineseThailand / ThaiTurkey / TurkishUSA / EnglishUAE / EnglishUkraine / UkrainianUkraine / RussianUnited Kingdom / EnglishVietnam / Vietnamese------------------------------China (Group)Korea (Group)Europe

--------------------------------------------------------------------------------

LE40A656A1F
Mivel azt írta hogy tényleg kezd tetszeni neki, ezért nyilván.

Szia!
Köszi a választ. És a samunál tényleg látsz különbséget ha be van ill ki van kapcsolva??

Sony KDL46W4000 Denon 3802, Jamo 7.1 THX PSN id és Xbox live: Wasp00

élénk vagy normál váltogatva,mikor hogyan adástól is függ. háttérfény:6,kontrasz:94,fényerõ:55,szín:72,színhõmérséklet élénknél:semleges,normálnál:meleg1,képélesség:25,zajcsökkentés:magas.
Sajna amugy a TV nem az enyem, havere😞 Most mutatta a HD tv adasokat, nahat az se semmi (t-com), jovore allitolag az RTL mar a forma1-et is HD-ban nyomatja.. lassan majd csak beindul...
Milyen beallitasokkal hasznalod a 'kicsiket'?

Szurmakotium,
Ha ram hallgatsz gyujtesz meg egy kicsit az 52w4000-re. Ebben a pillanatban is 3,5-rol nezem a meccsett a fent megnevezett LCD-n es semmi baj nincs vele, nem olyan veszes az SD adas ettol ne felj, ne emiatt vegyel szerintem kisebbett.
Az igazi durranas a HD, delutan neztunk par Planet Earth reszt hat egyszeruen bexaras elmeny ilyen tavolsagbol ilyen nagy kepernyot nezni. Sot HD adasnal 20cm-el elobb is hozum picit a fotelt😊 A PS3 jatekok hihetetlen gyonyoruek!

Ha Pesti vagy, akkor az Arkadban az MM-ben, vagy a Dunaplazaban a Saturnban megtudod nezni az 52w4000-et, ha meg nem vittek el a kirakott peldanyokat.
Ez a 100Hz interpoláció nagyon hasonlít a Pixel Plus 3 HD-s mostani Philipsekhez. "Pixel Plus 3 HD 3/2 - 2/2 mozgáslebontás, a bejövõ képek minden pixele a környezõ pixelekhez igazodik a jobb képminõség érdekében, még természetesebb hatást biztosítva.A multimédiás eszközökön és a TV-n vagy a tömörített HD-n lévõ hibákat és a zajt a rendszer lecsökkenti, így biztosítva a tiszta és éles képet."
"HD Natural Motion kiszámítja az alak elmozdulását, és korrigálja a torzulást a sugárzott és a rögzített anyagoknál (pl. DVD- és Blu-ray lemezeken) egyaránt. Az eredmény gördülékeny mozgásmegjelenítés és tûéles kép, amely magasabb szintre emeli a képi élményt. A HD Natural Motion megszünteti az SD és HD képek torzulását, akár 1080p felbontáson is a mozi minõségét felülmúló mozgásélmény!"
Szal a 100Hz valami hasonló lehet, csak más az elnevezés.
CRT-n a 100Hz pásztázás abból is a késõbbi digitális verziók nagyon fontosak voltak és igen látványosra sikeredtek.
LCD technikában korántsem életbe vágó, más is a jelentése. Talán más mozgásjavító technológiával minimum ugyan azt elérik.
szvsz.
[NST]Cifu
Már párszor leírtam: a 100Hz nem létfeltétel, ergo nem is hasonlítható az olyan dolgokhoz, mint a DD / DTS támogatás erõsítõknél. A 100Hz egy extra, ami mozgás-interpoláció esetén folyamatosabbá teszi a látott képet, vagy legalábbis próbálkozik ezzel. Van, akinek bejön, van, akinek nem. Emiatt ne is várj erre fekete-fehér választ. Nekem a mostani TV-k, mint az A656-os 100Hz-es technológiája már kezd tetszeni. De hogy neked tetszeni fog-e, azt nem tudom megmondani. Ismétlem: ez szubjektív megítélés dolga. Kérni biztos nem fogja semmi, hogy márpedig én 100Hz-es TV-n fogok csak futni.

Kérdésem az lenne hozzád, hogy a 100hz mennyire fontos, hogy legyen??
Lehetséges mondjuk pl 2-3 év múlva,hogy ha most egy 100 hz nélküli tv-t veszek akkor azon esetleg valamilyen hátránnyal tudok majd filmet nézni (konkrétan bluray-t). Olyanra gondolok mint pl az erõsítõk, hogy ami régi dd vagy dts az ugye nem tud megbírkózni a true dd meg dts-el és pattog a hang.
Tehát lehet ebbõl valami hátrányom késõbb, hogy nem 100hz-es a tv.
Nyilván nem vagy jós, de kiba*szhatnak késõbb az emberrel ilyen téren.
Ezt csak azért kérdezem, mert ezt a tv-t kb 5 évre venném, tudom hülyén hangzik, de gondolom az 1080p felbontás megmarad, mert egy normál családi házban ennél nagyobb felbobtást az emberi szem szerintem észre se vesz, max egy 60" feletti lcd-nél. Az meg egy kicsit nagy lenne a nappalimba(pedig az sem kicsi).
Még mindíg a samu46a56 meg a sony 46w4000 közt nem tudok dönteni. Képminõségben nekem már a w4000 is megfelel csak ugye 100hz nincs.
Elõre is kösz a választ.

Sony KDL46W4000 Denon 3802, Jamo 7.1 THX PSN id és Xbox live: Wasp00

JohnnySmith
Szerelést (plafon) kábelezést segítek kivitelezni ofc!

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

[NST]Cifu
Samu LE-40A659, egyel frissebb, mint az A656-os, ami volt.

Hogy milyen TV-t szánok a nappalimba? Jó kérdés. A méret mindenesetre elsõdleges lesz a képminõséggel szemben, a nappaliba nem nyerõ a tükrözõdõ képernyõ. Sony KDL-52V4000, talán Samsung LE-52A550 széria. Persze az ár is döntõ szempont.

Per pillanat az a baj, hogy a fenti TV-k jelenlegi árából már reális opció egy proji plusz vászon... annak csak az elhelyezése és a bekábelezése lenne probléma... No meg azt sem a fényes nappaliba találták ki. :S

JohnnySmith
OFF
Kikérem magamnak és rágalom (legalábbis nem korrekt) <#schmoll2><#schmoll2><#nyes>
De kell mert csak úgy lerészegedni jobb GTA4 közben (be se kapcsoltam a gépet azóta), tény hogy 3 küldit csináltunk meg cirka 2és fél óra alatt de a tv jó volt hogy van!
Szóval kell valami!
ON
Milyen tv-d lesz pontosan? És milyet vennél 2. tv-nek?

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

[NST]Cifu
OFF

Ahhoz hogy te és Wey sárga földig igyátok magatokat, majd elmenjetek (pardon eltántorogjatok) esti sétátokra, ahhoz nincs szükség TV-re. ^^

JohnnySmith
Már hogy ne lenne "kényszerítõ tényezõ" pl a barátaid... szóval légy oly kedves és szerezzél valamit a nappaliba! <#vigyor><#ravasz1>

[NST]Cifu
Ezt nem is vitatom el. Nekem szerencsére ide az asztalra jó a 40/42 col is. A nappaliba majd kellene egy rendesebb, 50/52 colos, de nincs kényszerítõ tényezõ, úgyhogy én inkább kivárok. 😊

szurmakotium
Köszi a választ, én is inkább az 52-es felé hajlok ...

Kár, hogy jelenlegi ára egy pont egy 100-asal több mint amennyit maximálisan rászánnék ... lehet várok egy pár hónapot még a vásárlással ...

By the perception of illusion we experience reality.

hykao
Na igen, csak az a baj, hogy a nagyobbak (50 hüvelyk és fölötte) még mindig rohadt drágák. Szvsz 3-400e FT-ért még ma sincs LCD, talán még gagyi sem... Én is LCD-t akartam volna anno, de aztán mégis plazma lett belõle sajna...(5-6 méterrõl nézem, és ráadásul elég rossz is a szemem, a 40-42 hüvelykesek túl kicsik nekem)
[NST]Cifu
Ha elolvasnád a #6324-et, épp errõl írtam...

És az baj hogy nincs benne? Bocsi a hülye kérdésért de nem nagyon értek hozzá. Akkor azt mondod a 50" jobb?
[NST]Cifu
Jelenleg nincs üzemszerû, országos DVB-T szolgáltatás. Az Antenna Hungária kísérleti jelleggel adja az M1, M2, DunaTV adásokat Budapest és asszem Pécs környékén. Ez MPEG-2-es, SD felbontású adás.

A DVB-T tendert augusztusban zárják le (hogy az olimpiát nehogy véletlenül DVB-T nézhesse az ember fia). Akkor lesz eredményhírdetés, és csak az után derül ki hogy ki és milyen feltételekkel fogja a DVB-T szolgáltatást nyújtani. A miként a fõ kérdés, ugyanis 2 x 2 x n lehetõség adott:

-MPEG-2 ingyenesen (ez esetben az MPEG-2 TV-k is játszanak)
-MPEG-4 ingyenesen (ez esetben csak az MPEG-4-esek)
-MPEG-2 fizetõs (ez esetben valószínûleg mindenképpen kell beltéri egység)
-MPEG-4 fizetõs (ugyanaz, mint MPEG-2 fizetõs esetén)
-A fentiek kombinációja (fizetõs és ingyenes csatornák is lesznek)

Szóval a kérdésedre még nincs válasz...

[NST]Cifu
Hát bakker, benéztem, keddig nem lesz TV-m. ^^

[NST]Cifu
A Q97-ben van DVB-T tuner, a Q92-ben nincs. Ezzel együtt akkor már inkább az 50"-os.

[NST]Cifu
Fából ne akarj vaskarikát. 46" és 100Hz együtt LCD-knél nem megy. Ha a legolcsóbb webboltokat is nézem, akkor is a legjobb vétel a Sony KDL-46W4000 ennyi pénzért.

Még egy kérdésem volna.
Van nekünk egy Sony W3000-ünk. Amibe van MPEG-4-es DVB-T/-C tuner.
Amikor nézegettük azért vettük ezt, mert ez mpeg-4-es és azt írták, hogy Magyarországon mpeg-4-es tömörítést fognak használni feltehetõleg, így a nagyrészt akkor piacon lévõ tv-k, amelyek mpeg-2-esek voltak kiestek.
De ha mondjuk egy mpeg-2-est vettünk volna, akkor avval nem tudnánk a digitális adást fogni? Vagy venni kellene vmit hozzá pluszba?
Vagy a mostani digitális adások mpeg-2-esek? Késöbb lesznek mpeg-4-esek?

Bocsi a sok kérdésért, de ezek már a tv vásárlása óta felmerültek bennem. Elõre is köszönöm!
Mi a véleményetek errõl a termékrõl?
Philips 47PFL5603D
JohnnySmith
Cifu intézzél léci még egy tv-t a szobába hogy lehessen PS-ezni 😊
Vagy valamit hogy lehessen mozizni. 😄

Hali! Szerintetek melyik érné meg jobban?
Samsung PS-50Q92H vagy Samsung Ps-42Q97H? A méreten kívül milyen különbség van még?
Sziasztok! Segítsetek, van 400 ezrem, milyet érdemes venni? Minium 46-os és 100hertz legyen. Várom az ajánlatokat. Meg örülnék áfa nélküli cuccot is.😊

PSN ID: mombullet

[NST]Cifu
Nem. Személy szerint én semmire sem vennék plazmát. 😊

A plazma legnagyobb problémája a ghosting. Még a felsõ kategóriás plazmákon is megfigyelhetõ. Engem especiel jobban zavar, mint az LCD-k esetén a nem homogén fényerõ.

Akkor játékra a lcd, tv nézésre, dvdzésre, blue rayre pudig inkább plazma?
[NST]Cifu
Játékra én inkább LCD TV-t vennék, de ez az én véleményem.

[NST]Cifu
Nem az amerikai oldalakat kéne nézni. Régóta mondogatjuk, hogy az európai piacra európai készülékek jönnek, nem az amerikaiak, mégha a típusjelölés azonos vagy hasonló is.

A Philips magyar oldalán nagyszerû összehasonlítási lehetõség van. A 7603-ban van Ambilight, de nincs 100Hz. A 7403-ban fordítva.

hello ha 3.5-4méterrõl fogod nézni és megteheted mindenképp az 52 colosat vásárold.Hihetetlen élményben lesz részed.Én 2.6-2.7 méterrõl nézem a 46W4000et és egyáltalán nem tûnik nagynak pont jó bár az elején kétsébe voltam sokáig,hogy kell-e ekkora de örülök,hogy ekkorát vettem.Már annyira megszoktam.hogy ha bemegyek a hálóba a 72cm es crt kicsinek tûnik.Az sd adás meglepõen nagyon jó szerencsére jó jelet kapok,tegnapelõtt láttam ilyen tévén HD eurosportot hát gyönyörûség volt már nagyon várom,hogy itt is legyen HD adás.A pixelesedéstõl,blokkosodástól egyáltalán ne félj én nem tapasztaltam ilyet,ha ezt nézted ki menj és vedd meg ne gondolkozz,nagyon jó tévé!!<#vigyor2>
Szerintetek ez TH-42PY800P vagy inkább a samsung 40a656? Játék+tv-zés+dvd -re kellene.Köszi
én is úgy tudom, hogy a 7603-ban nincs 100Hz...
[NST]Cifu
Nem hinném, hogy mellényúlnál. ^^

Viszont eddig úgy tudtam, hogy a 7603-asban nincs 100Hz, csak a 9603 és a 7403-asban (a 7403-asban nincs Ambilight viszont).