21171
LCD - Plazma
-
Paparazzi20 #9357 Hali!
Hát szerintem közel van az a 1,5-2 m-es távolság a 37-es átmérőhöz,ha SD adásról van szó,én a 37-es Sharpot kb 3 m-ről nézem,és abból a távolságból már az elég gyatra analóg kábel tv képe is nézhető szemcse nélkül..
Azt megkérdezhetem,hogy kábeles vagy műholdas UPC-d van? -
#9356 A létező legtrágyább panel van az 536-osokban. 40A551 a webshopok nagyrészében 190-200 ezer és AUO vagy ha nagy mákod van Samu panellel kapod, tehát SOKKAL jobb képe lesz.
"THM" miatt szerintem ne vegyél szart, elvégre évekig fogod nézni! -
zsolt320i #9355
Sziasztok,
az LG 37 LG5500 lett a befutó!
Sajnos nem igazán tudtam kipróbálni, és összehasonlítani a Euronics-ban, mert nem volt analóg/kábel tv-jük, ezért csak a bemutató demó alapján tudtam dönteni, abban meg jobban tetszett az LG képe.
Sajnos itthon már csalódás ért, olyan 1,5-2 méterről nézve a TV-t a UPC nagyon szemcsés :(
Lehet jobb lett volna a SHarp, de sajnos ezt már sosem tudom meg :) -
radical #9354 Sziasztok Samsung LE40a536-ttal van valakinek tapasztalata? 200k-ért adják az egyik boltban 0% THM-mel. 100 centisből fullhdsan van most ennél jobb vétel szerintetek? -
aranarth #9353 Szia AkiRoss71!
Cloud egy kicsit elsiette a Sharp szidását, de biztos túl sokat dícsértük és romlik az üzlet forgalma... Vagy mégis levetették a Sony bolt polcairól a Sharpot és nem volt ideje próbálgatni... (Cloud, ne vedd a szívedre, nem hagyhattam ki.)
A forrásonkénti képbeállítás nekem is sikerült, a bemeneti neveket én is gyorsan beállítottam. Szépen hozza az EXT1 helyett, hogy LG DVD.
Ami viszont a pöttyöződést illeti: rossz analóg adásnál, kb. 40-50 centiről nézve én is észrevettem, hogy a hírsávban futó fehér betűk kontúrjai nem élesek, tényleg "pöttyösök". De magára vessen, aki fél méterről nézi az SD adást. -
wadamhun #9352 én írtam... -
zsolt320i #9351 sziasztok,
közvetlen tv vásárlás előtt állok, és két kiszemelt tv van:
Lg37 Lg 5500 kontra Sharp 37 DH65.
Ki melyiket venné és miért?
Lg-e van valakinek, mik vele a tapasztalatok? -
r4pt0r #9350 A 100Hzt ki kell kapcsolni játék alatt. Legalábbis feltételezem amelyik tudja, ott ki is lehet kapcsolni. -
#9349 ph-n olvastam, hogy nem ajánlják a 100hz-es HDTV-ket játékra az input lag miatt, ez most tényleg igaz? Gyártók meg ajánlják a 100hz-es tv-ket játékra. -
#9348 42PV80 pont belefér a keretedbe és az jobb a többinél
PC-ről mehet a DVI->HDMI kábel, megfelelő VGA esetén a hang is átmegy rajta
ha filmet nézel, a creative szetteddel jobban jársz - hiszen az 5.1, a tévé pedig csak sztereó. ezt a pécédre kösd, a tévéből nem jön ki 5.1 -
KovyZoly #9347 javítom az előzőt, sógoromnak TH-42PZ8ES van -
KovyZoly #9346 tehát akkor addig eljutottam, hogy pc és tv között HDMI-DVI kábel kell, hangot legalább sztereót a pc hangkártyakimenetén tudok neki adni?
SB live! 5.1 digitális kimenetét be tudom kötni a tv-re?
van egy Creative Inspire T6100-as hangfalszettem, ezt rá tudom kötni valahogy a tv-re vagy egyszerűen csináljam úgy, hogy a pc-ről szóljon a hang és csak a videójelet küldjem át a tv-re? -
KovyZoly #9345 2-4 méter azt jelenti, hogy az ebédlőasztal pont a fotelom és a tv között van, tehát ha eszünk, akkor 2 méterről nézem a tv-t, de amúgy 4méterre van tőle a tv-néző fotelom :-D
játékkonzolom nincs, ezért nem írtam, tv-nézésre és pc keresztül filmnézésre használnám
amikre én gondoltam, illetve beleférne a keretbe: 37PX8ES, 37PV8P, 42PX8ES, 37PV80P, 42PV8P, 42PV80P és 42PX80 lényegében mi a különbség közöttük?
sógoromnak ez van asszem: 42PY8 FullHD, de ez már 220, sajnos már sok -
#9344 2-4 méterről nézés mit jelent? mert azért az elég nagy difi ...
4 méterre én egy Pana 42" PV80as plazmát vennék, mivel nem irtad, h játszanál/konzoloznál rajta, más meg nem nagyon képes ártani neki :) A felbontásbeli hátránya nem fog kijönni 4 méterről, viszont a 42" már kellemes és divx-re, tévézni, dvdzni a plazma nagyon jó. 180ért nincs jobb szerintem. -
AkiRoss71 #9343 Helló!
Megy a forrásonkénti képbeállítás! (miért nem írta ezt eddig senki?) Külön tudom konfigurálni a képet a sima tv adáshoz, külön a házimozi dvd lejátszójához, külön a laptophoz, és külön a dvd íróhoz is!
Sőt a bemenethez is meg lehet adni a lejátszók nevét (Pana., Asus stb.) és nem felejtette el!
Az 1080i csíkozódás nálam nem jelentkezett. HDMI-n hajtva panával, laptoppal. Bár a mindig tv is 1080i-ben jön... még nem próbáltam.
Nekem 32dh65 van, és azóta nézem ezt a pöttyöződést. Nem tudom miről van szó! Pedig botrányos kábel tv adáson nézem...
-
Kyru74 #9342 Szia!
Én a számítógép és a tv-é között a képet és hangot HDMI-DVI kábellel kötöttem össze de ekkor még csak kép volt mert a hangot a hangkártyáról a VGA-ra nem tudtam összekötni így vettem a gépbe egy olyan hangkártyát amin volt optikai kivezetés így sikerült a hangot a házimozira rákötnöm.Hangkártyát -
aranarth #9341 A leírásod alapján én egy 37-40"-os LCD TV-t javaslok Neked, lehetőleg FullHD-t - ebből a távolságból a felbontásból eredő előnyeit ugyan hozzám (Sharp32DH66E) hasonlóan nem fogod élvezni, de ezek a panelok ált. jobb minőséget képviselnek. Én japánt vennék hosszú garanciával (Sharp, Sony, esetleg Toshiba). Érdemes megnézned a Samsung A656-os sorozatát, az is nagyon jól sikerült modell. Ha veszel házimozi rendszert, akkor az 5.1-et simán rákötöd a TV-re, de ha a jelenlegi PC-s verziót használnád, akkor nem tudom. -
KaMin #9340 Laikusként csak a méretről. Most vettem pont ennyiért egy 37 coll-os TV-ét, amit max. 3,5 méterről nézek. Részemről rendben van, de ilyen távolságnál eggyel nagyobban is el lehet gondolkodni. -
KovyZoly #9339 hello
elég komplex kérdésem lenne
szeretnék vásárolni lapostv-t, de egyre kevésbé tudom, hogy lcd-t vagy plazmát vegyek
egyelőre kábeltv-t és HD, illetve divx filmeket néznék rajta pc-ről, későbbre tervezem a upc direct bekötését
nappali/étkező lenne a helye a tv-nek, ablak a tv mellett lenne, tehát nem tükröződik, 2-4méter lenne a távolság
kérdéseim a következők:
milyen tv-t érdemes vennem? keret max. 180e Ft
pc-vel hogyan tudom összekötni, hogy hangja is legyen?
ha esetleg vennék mellé házimozi rendszert, akkor a pc-s 5.1-es filmeket hogy tudom 5.1-ben élvezni?
a pc-n ASUS P5B-Plus alaplapi hangkártyám van, de megoldható egy SB Live! 5.1-es hangkártya is
a pc-hez amúgy van egy Creative T6100 hangfalszett, ez valahogy használható lenne a tv-hez?
egyelőre ennyi, ha még eszembe jut valami, akkor jövök :-) -
#9338 Az S szerintem jobb! Inkább azt vedd! -
#9337 az egyikben nincsen Katalán menü. -
#9336 Konkrétan ez a két típus érdekelne, az S-es úgy 5%-kal drágább. -
aranarth #9335 Attól függ, nagyon sok típus van. Milyet szeretnél? -
#9334 Sony Bravia tv-k tényleg olyan jónak számítanak? Nézegettem a külföldi felhasználói pontozásokat és elég sok 10/10, 9/10-et láttam. -
aranarth #9333 Hááát, egy ilyen TV-t azért nem cserélget csak úgy az ember... Mondom én, aki a W4000-ét eladta egy Sharp DH66-ért... Az meg, hogy mennyit buksz, gyakorlatilag mindegy, mert amíg esik a TV-d ára, Te addig is nézed, használod, élvezed és örömet okoz. Gyakorlatilag nem örülnél semminek, vagy nem vennél semmit, ha azt néznéd, hogy 2-3 hónap múlva olcsóbb lesz. Amikor kitaláltad, hogy azon a pénzen, amit rászánsz egy termékre, milyet akarsz venni, és annyiért meg is kapod, meg kell venni. Nem várni meg filózni. -
#9332 Igen 40" kategoria, amit sokan vesznek persze ,h csokken, de a nagyobb atmerovel rendelkezo tv-k amibol joval kevesebbet vesznek ,ertheto ,h nem esik! :) Tema off! -
aranarth #9331 A Sony 32W4000 20%-ot esett, a Sharp 37DH65 15%-ot, a 37A656-os Samu 15%-ot. A Philips 32PFL7803 szintén 15%-ot. Szerintem ez a természetes és a várható. Te azért más méretről és árkategóriáról beszélsz, de érzékelhető növekedés ott sem volt. Hozzátéve, hogy Te tényleg nagyon jó áron vetted. Amúgy hol? -
#9330 Lenyegtelen, en orulok,h nem esett tv ara, mert feltem ,h januaban ki...tt sokat bukok rajta, ha esetleg leakarom cserelni! -
aranarth #9329 Tényleg jól vetted. De az AVPlanetben (nem webshop, egy 20nm-es kis bolt Zuglóban) is 323.000,-Ft az eltérés 1%. Szerintem nem erről a különbségről beszélünk... -
Pjoteksz #9328 köszi -
#9327 Hat en 320-ert vettem Samsung 46A656-ot es legolcsobban most 323.000 ft webshop, ez az allja! :)) -
aranarth #9326 Szevasz Ombika! De drágább se lett, igaz? Az enyém se, csak (webshopon kívül) alig lehet kapni, csak a nagyobbat - alig drágábban. W4000? A656? DH65? A technika területén szinte nincs olyan, hogy valami drágul. Mindegy, hogy pénzügyi, meg gazdasági világválság van, csak a kereskedők akarják elhitetni a vevőkkel, hogy MOST érdemes vásárolni, mert később drágább lesz. Egy fenét.
A garanciáról? Nézd meg, hogy hány évet (1-2-3) vállal a gyártó és olyan helyen vedd meg, ahol ezt meg is kapod - a multik szinte soha nem szoktak tökölni, a kicsik talán, a webshopokról nem tudom. Elvileg a számla, meg a lepecsételt jótállási jegy kell a gari érvényesítéséhez. -
Pjoteksz #9325 A garanciáról mit illik tudni mit kell kérjek az üzlettől mondjuk a lentebb említett Toshiba 32XV500P esetében?! -
#9324 ?? -
#9323 En is elotte vettem meg november vegen, azota 1 ft-ot se esett tv-m ara! :) -
#9322 Mennyire tesz jót egy LCD/TFT monitornak, hogy monitorként használod? egy LCD tv ugyanez, csak van benne tuner is, meg még pár, képpel trükköző elektronika ... :)
nekem a második tévé megy most monitorként és nem szivesen néznék újra 19"-t :) -
aranarth #9321 Ja, mindenki riogatott, hogy így zuhan a Ft, úgy nőnek majd az árak. Kettőnket meg hülyének néztek, mert azt mondtuk, hogy ugyanúgy esnek majd az árak, mint mindig. Ki lettünk oktatva, hogy a makrogazdaság nem teszi lehetővé, mert a beszerzési ár ilyen meg olyan devizához van kötve... Mondjuk ezt legvehemensebben egy kereskedő mondogatta, aki minél előbb akar eladni és nem feltétlenül akciósan. Most annyiért kapom meg a 37"-osat, mint 1-1,5 hónapja a 32"-osat, a 32W4000 pl. pedig már csak 180.000,-Ft (2 hónap alatt, 220e-ről)... Mindegy, én is türelmetlen voltam, mert én is Karácsony előtt vettem.
Guardin Hero - nem lehetett, csak webshop-ból. A bolti árat bolti árhoz, a webshoposat webshoposhoz kell hasonlítani. Esnek az árak és ez nem meglepetés. -
#9320 Karácsony előtt is lehetett ilyen tudású tévét ennyiért venni. -
#9319 Ezzel a tv-vel jól járnék a 200ezret súroló kategóriában? Csak gépre kötve használnám, filmnézésre és játékra. -
KaMin #9318 Egyetértek, ahogy írod: a biztosan elég jó, már jó.