LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

rinpocse nem cloud vagyok de éppen ma voltam egy Sony boltban és a következõket mondták ugyanerre a kérdésre:
nem 10 bites panel
nincs usb képnézegetés
többire nem emlékszem 😊
CLOUD!

A V4000 és a W4000 sorozat között mi a különbség? Melyik jobb? Köszi.
Ha az sd-t jó minõségben nyomja a szolgáltató, akkor az "artifact elfojtást" kapcsold ki, a zajszûrést meg minimumra. Így a sima TV-adás is részlet gazdagabb, nagyon szép lesz sd-ben is.
[NST]Cifu
Az A656-os teszt végén meg ezt írják. ^^

So, in LE40A656, has Samsung finally come up with a candidate that can mount a serious challenge to Sony Bravias at the top of the LCD hill? We believe so. Make no mistake, the Sony Bravias still hold the edge in colour balance and gaming response. And when present, their 100Hz MCFI technology is slightly more accomplished than Samsung's (megj.: csak a tavalyi D3000-es és X3000/3500-as sorozatban volt 100Hz, az idei modellekben még nem jöttek ki -Cifu). But with standard-definition video processing, connectivity and most importantly price stacked firmly in Samsung's favour, the future looks extremely rosy for the LE40A656 indeed.

Amúgy a deinterlacer hibáján túl nekem sincs semmi bajom a W4000-essel. Csak ez azért elég sok embert érint...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Itt majd válaszolok, ne itt offoljunk.

[NST]Cifu
Interlaced forrásról (576i, 1080i) esetén oldalirányú mozgásnál szaggat a kép, teljesen szétesik a mozgás. Kipróbáltuk W4000-esen és E4000-esen. A HDTVTestnél azt írják, hogy náluk 1080i-ben esetén nem volt probléma, de 576i/480i-ben bármit csináltak, szaggatott. Õszintén szólva már nem emlékszem, milyen beállításokkal volt a W4000 tesztnél (bár DVD, TV esetén nem szoktuk a színeken és a fényerõn túl mást állítgatni), de az E4000 dobozból kivéve, frissen, piszkálás nélkül volt rákötve. Úgy is jelentkezett a probléma.

Nem zárom ki, hogy valami menü beállítás lehet a ludas, mert minden almenü minden opcióját nem próbáltuk végig (egy-két lehetõséget viszont én végigzongoráztam 1080i HDTV esetén).

Gascoigne
Köszi, kipróbáltam, most nálam is így megy. 😊

Ps3 ID: Gascoigne74

csak hogy pontot tegyünk a w4000 "interlace" problémára. Idézem az angol teszt oldalt amire hivatkoztok:

Conclusion
...
Regardless of these flaws, at this time of writing the Sony KDL40W4000 remains the best LCD HDTV – in terms of both picture and sound quality – we've reviewed in 2008. We haven't seen the latest Samsung 5 and 6 series nor Toshiba's ZF range of LCD TVs, but equalling (let alone surpassing) the stellar performance delivered by the Sony KDL40W4000 will be no easy feat.
Cloud,

szeretnék venni egy 40 colos w4000-est, mennyiért adod ajándék kis TV nélkül?
Ez itt nagyon profinak tûnik és talán még épp megfizethetõ... Ez mindent tud, amit tudni kell, ugye? <#circling>
Üdv, Cifu, nagyon köszönöm a kimerítõ választ. Még csak azt áruld el nekem, hogy Te például mibõl látod egy erõsítõn, hogy "a hangot is képes leszedni a HDMI jelrõl", ahogy írtad. Egy alapos mûszaki leírásban ez hogy jelenik meg?

És még egy: a felsorolt márkákon kívül mást ne nézzek? Pl. erõsítõnek...

Köszi
cloud.strife
Jaja, PCM hang és ennyi, sokra nem jó... 😞

W4000-et meg nem értem milyen interlace problémákról írtok..... :/
Vagy nekem is baj van a szememmel..... 😊

www.digimomentsvideography.com

[NST]Cifu
Mire akarod használni? A Philips kétségkívül attraktívabb megjelenésû, az LG-n viszont van VGA bemenet. Amúgy a két TV eléggé azonos képességekkel bír. Amelyik szimpatikusabb, azt válaszd.

Szerintetek melyikkel járnék jobban?
LG 42LG5000 vagy Philips 42PFL5603D
Akkor itt már nagy a baj. <#levele>
[NST]Cifu
Sony W4000 @ HDTVtest.co.uk

Õk is arra jutottak, mint mi, hogy a deinterlacer vagy nem is létezik a TV-ben, vagy valami nagy gebasz van vele...

[NST]Cifu
Hát max. azt tudom elképzelni, hogy LPCM sztereo jelet, de azzal meg ott van az ember, ahol a part szakad...

Ami a TV-t illeti, arról nem tudok nyilatkozni. Ha nem lát különbséget, akkor csuda jó analóg jele lehetett mindenesetre. ^^

cloud.strife
Azért szinekben csak kéne látni a difit. 😄

cloud.strife
Igaz, osszekevertem a szezont a fazonnal. Egyebkent stereo hangot leszed HDMI-n.

[NST]Cifu
Az analóg adás minõsége függ a jel minõségétõl. A digitális esetén semmi ilyesmi nincs, tehát stabilabb a minõsége. Ha nem látsz különbséget, akkor ritka jó volt az analóg TV minõsége.

Kábel ügyében azt tudom javasolni, hogy ne az MM-ben vásárolj. 😊
Nézz el pl. a csatlakozok.hu vagy a sini.hu kábelekkel foglalkozó oldalára.

Az S-Video kábelen az elérhetõ felbontás 576i (720x576). DVI-HDMI-n 1080p (1920x1080). Szerinted fogsz látni különbséget? 😊

Nem az. Sokkal jobb a kép és a hang. HD meg önmagáért beszél, kivéve az HBO. De ez itt OFF.
Klemice
akkor átb@szás a digitális adás? a UPC-nél?

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

[NST]Cifu
Dugj rá egy PS3-ast, és nézd meg leszedi-e a hangot a bemenetrõl. Vagy tölsd le a kézikönyvét a Sony.hu oldalról, és nézd meg hogy is kell rákötni BR lejátszót (18.old az angol kézikönyvben, és látható, hogy a HDMI mellett kell egy optikai kábel is, amin a hang megy). Tada, hiába van rajta HDMI, ha csak átmenõ jeleket támogat, leszedni semmit sem tud róla...

hello!

Nemrég vagyunk egy Philips 5603D-nek a boldog tulajai, ám a upc-s digitv adás semmiben sem különbözik az analógtól minõségben vetített adásoktól, mondjuk ez nemtudom mitõl lehet de úgytudtam azért elvileg jobb kéne legyen bár igaz az, hogy scart-al van csatlakoztatva ami az útmutató szerint közepes kategóriát képvisel jelminõségben.
Ezen felül ajánlották, hogy a gépemet hdmi-dvi -vel kössem össze a tv-re, de nemrég néztem médiába és 10ezret akartak lehántani ezért a csatlakozóért 5m-es kivitelben...
Hol érdemes nézni ilyen csatlakozót amit nem aranyárban mérnek? meg egyáltalán érdemes venni, mert most s-videot használok de ha alig észrevehetõ a különbség akkor nem fogok beruházni rá.
A digitv-s jelminõségrõl ha van tippetek azt is megköszönném

Üdv!
cloud.strife
STR-DG510 is HDMI-s.

Laza!!!!<#vigyor>
[NST]Cifu
Én a sajátomért csak este megyek, így sajnos nem. 😞

[NST]Cifu
Elõre is sorry az offért.

Az "egybeminden" szetteket szvsz felejtsd el, ahogy a "desingos" oszlop hangszórókat is. Persze ha egyszerûen akarod megoldani, tény, hogy ezeknél jobb megoldás nincs. De egy házimozi erõsítõvel és egy 5.1-es szettel jobban jársz. Erõsítõ terén az olcsóbbak már 50e Ft körül elérhetõek (Sony 510-es, Yamaha 363-as), ezeknél még analóg vagy optikai kábellel kötöd össze a forrást és az erõsítõt, elõre látóbb megoldás a HDMI-s erõsítõ, ami a hangot is le tudja szedni a HDMI forrásról, ilyenek viszont már inkább csak 100e Ft felett vannak (Yamaha 663-as, Onkyo 605 és 606). Figyelem, az, hogy az erõsítõn van HDMI bemenet, még nem jelenti azt, hogy a hangot is képes leszedni a HDMI jelrõl! Az olcsóbb erõsítõknél csak arra szolgál, hogy a videojelet több forrásból egy kimenetre lehet rakni (pl. rákötöd a PC-t, a konzolt és az asztali lejátszót is, a hang meg analóg vagy SPDIF csatin megy az erõsítõbe, és egy HDMI kábel megy a TV-be. Utána az erõsítõn tudod kiválasztani, hogy melyik forrásból menjen a jel a TV-be, és hogy errõl szóljon a hang is). Hangfalak terén polc hangsugárzós szettekbõl már 70e Ft-bõl lehet elég komolyakat kapni (pl. JBL SCS 178, ebben mélynyomó is van), illetve ár/értékben szvsz elég komoly a HECO Victa 500-as szett (Victa 500-as frontok, Victa 100-as center és Victa 200-as surround), ez olyan 80e Ft volt az edigitalban, igaz ehhez még egy mélynyomó nem árt. Nagy jó a Dali Concept szett (Concept 6 frontok, Contept Center és Concept 1 vagy 2 surround), ami olyan 130-150e Ft körül kapható, de ehhez is kell plusz még mélynyomó.

Persze itt is el lehet mondani, hogy a minõség növekedése exponenciális árnövekedést is von maga után. ^^

Amint Elmedfudd is írta, filmnézéshez untig elég az 5.1. Sajnos még Blu-Rayre sem hoztak tán ki egyáltalán 7.1-es hangú filmet, így felesleges 6.1 v. 7.1-es rendszerben gondolkodni... :S

A szép csak az, hogy pl. PS3-on már láttam a Sony hálózatáról letöltött 7.1-es hanggal megvert filmtrailert. A technológia adott, a hardware adott, csak kihasználni nem használják ki. :S

Látom rea4-nek már 659ese van, tudsz mondani valamit hogy miben más mint a 656os?

Klemice
egy kérdés
most 100 ft havi többletet jelentene az upc digitális tv
ez jelent minõségbeli javulást ugye a sima kábelhez képest?

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

cloud.strife
divx-et szépen viszik a sony dvd-k, frissíteni viszont nem lehet õket... 😞

Klemice
kösz, megnézem
frissíthetõ firmware meg feliratkezelés is lényeg lenne ami a samsungokban nem nagyon van
azért néztem a samsungokat mert samsung lcd-t vettem és az eddigi panda márkájú dvdlejátszón csúszik a hang meg a kép egysége ez gondolom az analóg jelnek köszönhetõ nem? divx-es videóról van szó
dvd-ket rendesen viszi

cloud.strife
Samsung-okat nem ismerem, most jelent meg egy új Sony modell DVP-NS708. Fekete, ezüst színben is van, 22e ft, most ajándék HDMI csativan csomagolva van.

Klemice
samsung dvd lejátszót milyet érdemes venni? van olyan ami kezel feliratot? (hdmi kéne)

Köszi, na, ezek nekem tök ismeretlen nevek, de ezek szerint jók... <#nyes>
<#shakehead>
Simán vehetnél egy Magnat szettet vagy egy Heco szettet de a Quadral-nak is vannak jó cuccai jó áron.
Nekem JBL van de az kicsit drágább.
Egy jó szett kijön 100-150ezerbõl+erõsítõ. De sztem elég az 5.1-es rendszer is.
Te várj csak, hát nekem van ugye egy Inspire T7900-as 7.1-es hangfalkészletem, az is jó a házimozihoz? <#crazya>

És azt közvetlenül csatlakoztathatom pl. a blu-ray lejátszóhoz vagy mindenképpen kell egy erõsítõ?

Erõsítõben sem jóm a Samsung?
Nekem egy Gigaworks S750 7.1 hangfalszett és DTSES-100 dekóder kombó van immár 4éve. Nagyot szól és nagyon tisztán.
Klemice
jó oké ez nem az a PIP amire gondoltam, hanem bemenetek között váltogat

Akkor mit ajánlasz? És egyáltalán, hogy érdemes ezt elkezdeni? Vegyek egy 7.1-es erõsítõt és külön hangfalakat? Milyen márka a jó? Millióim nincsenek rá... Sajnos.
Amennyiben házimozi hangot szeretnél felejtsd el a Samsungot mint hangfalat. Nézz körül igazi hangfalak terén.
Ps3 azért jobb mert gyorsan betölti a filmet a vinyó miatt, nem kell várni rá percekig.
Klemice
na megvettem a samsung le32a451c1 típusú babát
nem a legjobb a tv kép ugye de erre számítani lehetett az analóg jel miatt
a PIP menü viszont szürke nem lehet rámenni, ugyanez van ismerõsömnél is szintén samsung-al
hogy lehetne életre kelteni a PIP-et?
elõre is köszönöm

Üdv, kösz a tippet, de nem szándékozom százezreket játékprogira költeni, akkor meg minek...?

Azóta találtam egy Samsung HT-AS720SR-t, amiben ha minden igaz, nincs lejátszó, viszont nem oszlophangszórói vannak. Sõt, van egy HT-AS720RX, ami ugyanaz, mint az elõzõ, hangszórók nélkül, vagyis csak az erõsítõ... De akkor még mindig nincsenek szép dizájnos oszlophangyszóróim... <#csodalk>

Ja, és hogy érted azt, hogy gyorsabb? A többinél szaggat a film...? <#vigyor2>
JohnnySmith
BR lejátszónak PS3-t ajánlom.... "olcsó" és gyorsabb mint a sima BR lejátszók.

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

Srácok nekem a hálószobába kellene egy 60 cm-es tv, mit tudnátok ajánlani?
Sziasztok, kérnék egy kis infót! (Nem találtam külön házimozis fórumot, de lehet, hogy csak béna vagyok...) <#nemtudom>

Szóval kb. 2 hét és lesz egy Samsung full HD LCD tévém. Persze az ember fia tovább álmodik... és

1. Kellene egy Blu-ray lejátszó
2. Valami megfizethetõ, de jó házimozis hangfalrendszer
3. És esetleg egy DVD író is

Namármost, én a fenti sorrendben jártam utána és ki is néztem egy Samsung BD-P1500-as lejátszót. <#wow1>

Ekkor jött a gond... <#falbav>

...merthogy nézelõdtem a neten hangfalrendszer után. Jó lenne, ha az is Samu volna, gondoltam, és hát van is egy csomóféle... Igen ám, de azokhoz mind adnak egy DVD olvasót... Egy simát, ami nem blu-ray és nem is író... tehát semmire sem jó. És ami még bosszantóbb, hogy nem is írják, milyen típus van a szettben, még a hivatalos oldalon sem, vagy csak én nem látom...? <#rinya>

Ha én csak simán egy erõsítõt és hangfalakat akarok venni, azt pl. Samuéknál nem is tudom megtenni, csak méregdrága soha nem hallott márkákkal? (És egy abszolút naiv kérdés... <#rolleyes> hangfalakhoz mindenképpen kell erõsítõ vagy közvetlenül be lehet dugni a dvd-lejátszóba? Esetleg a tévébe...?)

Ja, és még egy kérdésem lenne: mi a véleményetek arról, hogy 5.1 vagy 7.1?

Tudom, hogy 7.1-es DVD nem is nagyon létezik, de nekem évek óta van egy Creative 7.1 hangfalrendszerem a számítógéphez és nagyon nem mindegy, hogy be van-e kapcsolva a két oldalsó hangfal is...

Kösz minden okosságot elõre is <#worship>
Gratula a cuccokhoz eõre is. biztos jók lesznek. akj majd fel képeket milyen lessz összekötve a cucc,és milyen a tv-nek a képe. köszi😊
Hi, ez a tv megér 65.000-ot samsung 23r81 ?
Digitv=xar, viszont occsó.