21171
LCD - Plazma
-
aranarth #9397 Ha filmnézésre akarod használni a TV-t (és nem blu-ray-t néznél), akkor nem gond a "kis" felbontás (1024x768), hiszen még mindig nagyobb, mint a DVD vagy a TV jele - de ha a plazma mellett döntöttél, akkor miért nem Panasonicot választasz?. Arty képátmérő-mániája pedig jelen esetben teljesen indokolt.
ui: A 600Hz, de még a 100Hz is parasztvakítás. Nem létező, számítógép által kreált filmkockát illeszt egy program 2 valóságos képkocka közé. Ha 12 vagy 16ms lenne a TV válaszideje, még lehet, hogy érzékelnéd, de 4-5-6 ms-nál nem lesz tőle folyamatosabb a kép. De mindenféleképpen mesterkélt. -
#9396 kompatibilis = ha 1080/24p jelet küldesz rá, ad képet. ami ezt nem tudja, az nem ad képet, csak mondjuk 50/60Hz-en hajtva.
600Hz-ben nem hiszek és nyilván értelme se lenne. Viszont tudom, hogy a mocskos marketingesek mindene a nagyobb szám ...
LG6000-ről eddig egyszer hallottam, egy ronda beégés kapcsán. Panát, Samut vegyél, esetleg Pioneert ha sok pénzed van és maximalista vagy :) Netán projektort.
Mennyit szánnál a történetre egyébként?
A nagyobb felbontás plazmánál elég nagy fogyasztásnövekedést okoz, ezzel is zsámolj. Ha legalább 3 méterről néznéd, 42"/50" alá ne add - ahogy olvasom elsősorban filmeket szeretnél nézni, oda kell a méret a "moziélményhez". -
colos01 #9395 Sziasztok! Átfutottam egy pár oldalt, de nemleltem választ a kérdéseimre. Elősször is van valakinek 32-es Lg Pg6000-es plazmája? Ha igen mik a tapasztalatai. A máásik az lenne sok helyről olvasom hallom, hogy az lcd jobban ajánlják konzolokhoz, a plazmát meg filmekhez, így plazmán gondolkogok most ennek elméletileg (gyártó oldalán írták)600Hz es a frissítése (nekem kicsit hihetetlennek tűnik itt a most megjelenő 100Hz es Lcd-khez képest de kitudja) a légyeg a kérdés ennek elméletileg 1024x720 a felbontása ami kicsinek tűnik elsőre és egy információt nemértek vele kapcsolatban mit takar a leírásban ez a kijelentés " 1080p / 24p kompatibilis" aki ért hozzá az emgválaszolja nekem? Válaszát előre is köszönöm:) -
#9394 :D:D:D:D
Köszike! A mienk 6 napos... :D -
#9393 Korrekt... :D -
ShaiHulud #9392 mindegyiket kibontjak amugyis, meg mielott megveszed mint uj, ellenorzik megvan e benne minden. -
#9391 nem tudja ujként eladni, mert tökéletesen ugyse tudod visszacsomagolni ... -
ShaiHulud #9390 raadasul ha viszel helyette masikat akkor hol a gond, a papirmunkan kivul. -
ShaiHulud #9389 mivel nem alld modjukban az osszehasonlitast eszkozolni helyileg ezert undorito lenne ha nem cserelnek ki. amugy mondjuk ezt vasarlaskor kellett volna modnani nekik, hogy akkor ha nem tetszik otthon, visszalehet e hozni. -
#9388 Csak ha van valami hibája.
"nem tetszik"-re nem kötelesek, innentől a bolt joindulatán mulik ... -
ShaiHulud #9387 3 napon belul visszaviheted es kicsereltetheted sharpra. -
#9386 az konkrétan az 536os samura vonatkozott. az egy átverés és sztem ide "keletre" szánták, ahol a piac árérzékenyebb :(
10x20ezerért, kamatmentesen pedig sztem megéri. 42"-ben ennyiért nem kapsz másik fullhd LCD-t, nemhogy jobbat - egyáltalán ! -
#9385 42LG5000-et sem érdemes 200-ért, 0%THM-el? -
#9384 Minek az 1080i? Mondjuk a HD Digitális TV adásoknak mivel azok nem adnak 1080p-ben. -
Kimi23 #9383 Gratulálok, és üdv a klubban! -
aranarth #9382 Jézusom Cloud, most esett l,e hogy miért tűntél el pár napra! Gratulálok és üdvözöllek a friss apukák táborában! Már ha én a 14 hónapos kislányommal még a frissek közé tartozom...
-
aranarth #9381 Szevasz Cloud!
Akkor mondom a válaszokat a "kérdéseidre": :-)
1) Bemenet: távirányító, 9-es gomb alatt. Kiválasztod a forrást, nevet is adhatsz neki, aztán beállítgatod a színeket ahogy szeretnéd: választhatsz 7-8 előre optimalizált beállítás között (AV mode gombbal PC, film, játék, szabványos, dinamikus, stb), vagy a "Felhasználói" beállításban bemenetenként beállíthatod magad, milyet szeretnél. 2 gombnyomás + a színek állítgatása. Megőriz mindent és messze több a lehetőség mint bármelyik másik típusnál (pl. CMS 6 színű Árnyalat és Telítettség, színhőmérséklet állítás szintén bemenetenként - bár szerintem kár ezt babrálni).
2) szvsz a W4000-esem feketéjénél feketébb a DH66E feketéje, 7) a betekintési szöge viszont tényleg érezhetően kisebb a Sharpnak, utóbbi hamarabb veszít a színeiből - a többi Sonyhoz nem hasonlítottam. Függőlegesen nem is annyira vészes, de oldalról tényleg erősebben fakul, mint a W4000.
3) 1080i csíkozás? - én nem próbáltam, de nem azért FullHD egy TV, hogy 1920x1080-at nézzünk rajta? Már 1080p-t. A 1080i csak egy öszvér - minek a feles pixelváltogatás, ha megy egy az egyben?
4) a panorámán tényleg nem tudok állítani, de nem is kell, mert az egyik legjobb amit én eddig láttam. Ha mégse tetszik, ott a "teljes" képmód. Meg másik 4.
Mi volt még?
5) itt dícsérted a Sharpot (bőrszín - természetesebb). Nem vitatkozom! :-)
6) pöttyöződés - ebben a Sharp tényleg gyengébben muzsikál, mint a W4000, de SD adásnál egy FullHD LCD TV képe 50 centiről soha nem lesz éles, ezt Te is tudod. Magára vessen, aki ilyen közelről bámulja a Mónika Show-t. Abban viszont igazad van, hogy ezt a Sony jobban megoldotta.
Amiben számomra egyértelműen jobb volt a Sonym, az a távirányítója, a hangja, az, hogy tényleg nem volt annyira szakadozott a betűk kontúrja közelről, a DVB-C és DVB-S tuner, a PiP, és hogy automatikusan jár a 3 év gari, nem kell hozzá regisztrálni. Képminőségben (színek, beállítások) a Sharp nekem jobban bejön.
És hogy egy Sony márkaboltban a Sony fogy a legjobban? Ezzel mit akartál bizonyítani? Egy Opel kereskedés se a Ford eladásokból él...
Hál' istennek eltérnek az ízlések, mert egyébként egyforma TV-k előtt üldögélnénk egyforma ruhában, egyforma nőkkel az oldalunkon...
Te maradsz a Sonynál, én a Sharpnál, de nagyon nekiestél a Sharpnak ("Nem lehet bemenetenként állítgatni 2008-ban, Te jó ég!"), pedig csak próbálgatnod kellett volna még egy kicsit...
-
brv #9380 Sziasztok!
Kellene egy kis segítség. LCD Tv vásárlás elött állok. Két típus között vacilálok: Philips 32PFL3403D vs, Samsung LE32A451C1
Leginkább (90% ban) tv adás (DigiTV) nézésére használnám.
Melyik jobb?(miben jobb) Van valakinek valamelyik? Kinek mi a tapasztalata?
Köszi előre is. -
#9379 Bocs a kifogástalant idézőjelbe akartam... :D:D:D:D:D:D -
#9378 Friss apaként nincs is kedvem vitázni, de:
1. alapvetően kérdéseket tettem fel hogy mi merre a Sharp-on, de furcsamód senki sem írt rá megoldást
2. azóta is teszteltem és biztos én vagyok a béna, de nem találtam meg a bemenetenkénti beállítás lehetőségét (furcsamód a Sony-nál ez evidensen adja magát)
Pedig ott a polcon a Sharp, kifogástalan HD képpel és beállításokkal, 3 év garanciával, aztán mégis mi fogy?
Számomra még mindig hatalmas csalódás ez a Sharp modell. Ennyi. -
#9377 :))
igen, nekem tényleg a méret a mániám. magamon és a környezetemen azt tapasztaltam, hogy bármekkora megjelenítőt is vettem/tek, pár hónap elteltével az elsőre "naaaagy" kijelző is kicsi lett és megfogalmazodott a 'nem rossz, de végülis lehetne nagyobb' kulcsmondat.
(én még keresem a határaimat, egyelőre nem néztem huzamosan akkora kijelzőt, amit elégedetten "méregettem" volna "fél év" után is)
szerintem, ha valakit egy boltban megfog a 42", majd utána egy 50"-hez sétálva még tovább nő a lelkesedése, az nagy kép függő - ergo NAGYOT vegyen! legalább később akarja majd lecserélni ... :) -
aranarth #9376 Ekkora árkülönbség pusztán a panelok mérete alapján is indokolt lenne, de Arty valószínűleg jól tudja. A méretről: itt gyakran "vitatkozunk" Artyval, csak abban egyezünk, hogy a használat célja határozza meg, hogy mekkora TV kell. Sima TV adáshoz nem kell nagy, de PC-hez, filmezéshez már simán lehet. 4m-ről SD adásnál is lehet 42", de ha 2m-ről is nézed majd, akkor egyszerűen rossz képet fogsz nézni - a kisebb felbontás miatt ugyan jobbat, mint egy LCD-n, de ne várj csodát! Ha a TV-zős fotelod van 4m-re, akkor viszont bátran vehetsz 42"-osat is. 40"-os nincs? -
#9375 tudtommal csak annyi, hogy ilyen kis méretben nem tudták már legyártani az 1024*768as panelt és ezért lett 1024*720 -
KovyZoly #9374 na ezt akartam még kérdezni, hogy a 37-es és 42-es PV80 között mi a különbség, mert árban 25e Ft -
#9373 4 méterről "kicsi" lesz (ebédlőasztaltól ugyis viszonylag ritkán néznéd szvsz). tévézni persze mind1 mit veszel, de "moziélményhez" nem árt, ha a kép minél jobban betölti a képet ... és ki tudja nem-e fogsz pár év mulva nagyrészt hd adást nézni ...
a szemcsésség, amit aranath irt, a plazmára kevésbé jellemzőek, ott az SD adás is "jó" (az árban hasonló lcd-nél FÉNYÉVEKKEL jobb, legalábbis)
37"-ben rosszabb felbontású panel van. +20-25 ezret megér a nagyobb/jobb - szerintem. a döntés persze a tiéd ... -
KovyZoly #9372 a jelenlegi kábeltv ingyen van, tehát akkor marad ez, maximum, ha lesz a júpícínek elérhető áron hd adása, akkor váltok
tv ügyben pedig a döntésem akkor a pana 37pv80-as lesz, jelenleg edigitalnál 155eFt, április közepéig, mire meglesz a lóvé, talán olcsóbb is lesz, bár pont pár napja lett olcsóbb -
securefb #9371 Sziasztok!
Mit tudtok az LG 37LG6000 TV-ről?
Jó minőség? -
aranarth #9370 Szeva Leky! Fogalmam sincs. A lényeg, hogy most 179.400,-Ft, ami a legjobb bolti ár. Listaár gondolom az, amin legelőször, 1-1,5 éve megvásárolta, így feltünteti, mintha valami hatalmas kedvezményt adna - persze nem ad, de így is "olcsó".
zsolt320i, ne edd magad, menj messzebb és akkor nem lesz szemcsés... 2m-ről egy 37"-os TV akkor is szemcsés analóg jelen, ha 600 ezerbe kerül! A dinamikus kontraszt viszont átverés (gondolj bele, van ahol 1 milliós értéket hazudnak), az 5 és 6 ms közti különbség pedig érzékelhetetlen (a W4000-esé 8ms, de semmi baj a TV-vel). Az a lényeg, hogy azt vetted meg, amelyik jobban tetszett. Mindenki emészthetné magát, hiszen vásárlás után mondjuk fél évvel lesz olcsóbb, lesz jobb és lesz szebb is a piacon. Örülj annak, hogy vettél egy marha jó kis TV-t, maradt a zsebedben egy 10-es, amiből futja mondjuk konzolra, és a szívedre hallgattál! Azért senki ne vegyen ezt vagy azt, mert másoknak az tetszik! -
zsolt320i #9369 Szia Aranath,
ya, eleget idegeskedtem amiatt hogy az LG-t vettem és nem a Sharpot.
(habár még holnap becserélhetm mert holnap van a 3-ik nap), de úgy döntöttem hogy nem vacakolok, elég jól megy az LG is, és ha SD adást nézem abból a távolságból amit ajánlottál, akkor elég tűrhető a képe!
Mind1, ez van, már ezt fogom nézni, és élvezni.
Kösz a tanácsokat, és tippeket!(az döntött az Lg mellett, hogy: 10K val olcsóbb volt mint a sharp, 5ms a válaszidő, és jobb a kontraszt) -
Leky #9368 Egyébként mi ez az Avplanet-en pl. ennél a tv-nél, hogy:
Lista ár: 319 900 Ft
Kedvezmény: 140 500 Ft
Kedvezmény:(44%)
Nettó ár:149 500 Ft
Bruttó ár:179 400 Ft -
aranarth #9367 Szerintem is a Sony KDL-32W4000. -
Gabe18 #9366 Tetszetős,kösz! -
#9365 Sony KDL-32W4000, van PAP és PC PIP is. -
Gabe18 #9364 Üdv!
Tuda-e esetleg nekem valaki egy árban és tudásban a Sharp LC32D65E tv-hez hasonlót ajánlani,ami tudja a PiP-et? Nekem fontos lenne mert sokat van hogy a pc mellé a kis képet benyomom a sarokba... (csak ne Samsung legyen mert afelé kicsit megroggyant a bizalmam...)
Előre is köszönöm. -
aranarth #9363 Szeva KovyZoly!
Ha plazma, akkor szerintem is a Pana a legjobb döntés, de a jobbak közül válassz. A képátmérő nagyon nem mindegy: milyen távolságból fogod nézni? 3-3,5m-ig elég a 37", felette lehet 42" - de ha túlnyomórészt TV-zel és DivX-et nézel, a 42" marha nagy lesz mondjuk 2-2,5m-ről - kábel, műhold, ugyanúgy szemcsés lesz, hidd el. Te döntesz, de ne csak a képátlót nézd, hanem a távolságot is! Amúgy kisebb képátlónál ugye komolyabb típust is vehetsz, mert árban ugyanott leszel.
Fibernet kábel vs. UPC Direct? ELVILEG a műhold - a kevesebb átjátszó, meg csatolás meg elosztás miatt - jobb képminőséget ad, de alapvetően nem lesz nagy különbség, mert mindegyik ugyanazt a kis felbontást adja. Egy-egy HD adót fogsz csak találni. Válaszd amelyik olcsóbb, vagy jobb a csatornakiosztása. -
KovyZoly #9362 Fibernetes kábeltv-ről érdemes Júpící dájrektre váltani?
még mindig nem döntöttem el, hogy 37 v 42 legyen a képátmérő
de az szinte biztos (90%), hogy plazma lesz, és majdnem biztos (75%), hogy Panasonic
van valakinek ellenvetése ezekkel kapcsolatban?
mint koráában írtam tv-t és számítógépről hd illetve divx et néznék rajta HDMI-DVI kábelen keresztül, a hang pedig a számítógépről egy 5.1-es Creative szetten szólna -
aranarth #9361 Érdemes néhány alapdolgot tisztázni. Megint.
1) Paparazzi20-szal egyetértve: 1,5-2m távolságról nézve egy analóg SD adást, a 32 col bőven elég, mert egyébként szemcsés lesz a kép. 3m-nél is elég a 37". Ha konzolozni és blu-ray-t nézni is használja valaki a TV-t, akkor persze érdemes nagyobbat venni, de ez a "minél nagyobb annál jobb" elmélet sima TV adásnál egyszerűen hülyeség, mert a képminőség radikális romlásához vezet. A távolság nagyon fontos annak meghatározásakor, hogy mekkora TV-re van szüksége valakinek, különösen, ha többnyire sima TV adást néz rajta az ember, ami ugyen nem FullHD (de az esetek döntő többségében még csak nem is HD).
2) Cloud nekiesett a Sharpnak anélkül, hogy igazán megnézte volna, tesztelte volna, mert a felsorolásában 4-5 alapvető "hiba" egyszerűen nem is igaz. Hogy ebből ki milyen következtetést von le, az a saját ügye, de alaptalanul szidni egy típust, nem úriemberhez méltó.
3) A Sharp DH65/66 sorozat szerintem kaliberekkel jobban dolgozza fel az SD jelet és alakítja át 16:9-re a 4:3-as képarányt mint a konkurensei, úgyhogy zsolt320i szerintem elhamarkodtad (nem rosszul döntöttél, csak elhamarkodtad) a választást, mert sokszor elmondta sok mindenki, hogy nem szabad kizárólag promóanyag alapján TV-t választani, mert az otthoni használat során nem ilyen FullHD blu-ray adást fogsz nézni. Hány év garit kaptál a koreaihoz? Milyen az összeszerelés minősége? És nyugi, mert Te túl közel ülsz ahhoz, hogy bármilyen TV-nek észrevehetően jobb legyen a képe. Ha 2,5 m-re ülnél, lehet, hogy lenne differencia, de már ne idegesítsed magadat, főleg ha egyébként tetszik az LG.
4) radical, én se javaslom az 536-ost, még ha nagyon kedvező feltételekkel tudnád is megvenni. 95%, hogy gagyi a panelja. Akárhogy nézzük, egy 200e Ft-os LCD TV luxuskiadás, mert lehet nélküle élni. Ha valakinek nincs rá pénze, akkor ne vegyen, főleg ne rosszat. Ha eddig nem tudtad összespórolni az árát, akkor ezután lesz zsé a törlesztésre? Ha igen, akkor nézz körül a 37"-osok között, abban a méretben ugyanennyiért számos sokkal jobb minőségű TV-t találsz (A656, W4000, DH65/66) - a multikban gyakran szintén kedvező, 0%-os THM-ekkel. Ezt tudom javasolni. Az eladó vagy hülye volt, vagy direkt át akart verni. Az MM-ben nekem is javasolgattak Samut, de nem tudták (vagy nem akarták tudni), hogy többféle panellal gyártják.
-
radical #9360 Sajnos a webshopok legtöbbje nem ad 10 havi részletre 0% THM-mel TV-t emiatt vagyok gondban, mert havi 20at ki tudok fizetni, de egyben 200k-t nem.
Ma beszéltem a MMben egy eladóval ő azt mondta hogy az 536 és 551 között csak az elektronikában van különbség, a panelban nem. És tényleg az 536ban nincs benne movieplus meg PIP, meg csak HDMI 1.2-es.
Tényleg ennyivel rosszabb lenne mint az 55x széria? -
zsolt320i #9359 Szia,
kábeles UPC-m van.
Tényleg az bosszant hogy nem tudtam rendesen összehasonlítani a Sharp 37 DH65-öt és a LG 37 5500-at.
Lehet a Sharp sem lenne jobb kábeltv-el, de lehet igen.
De már mind1!
Kösz a tippet, megpróbálom úgy helyezni a tv-t hogy távolabb legyen. -
Paparazzi20 #9358 Mondjuk azt én sem értettem,hogy mér kell fél m-ről SD adáson nézegetni a pöttyöket, vagy ez mér fáj annyira..a forrásonkénti beállítás idő előtti lefikázása pedig egyértelmű kicsúcsosodása volt annak, hogy mennyire valósághű is volt a Sony-s Kolléga Sharp-tv tesztelése és mennyire rugaszkodott csak el a földtől..biztos rengeteg időt töltött vele, bár szerintem sokkal több időt meg tudott volna vele spórolni,ha leírja egy szóban hogy szar tv...De hát nem lehet szóvá tenni hogy kicsit túlzás amit állít,mert akkor már gúnyolódás,meg kultusz-összeomlásról beszélnek itt egyesek..