21171
LCD - Plazma
  • aranarth
    Nismokával egyetértve, én is a W4000-et, vagy a DH65/66-os Sharpot ajánlom (ilyen TV-ket használtam, használok, A656-osa egy barátomnak van). Szerintem a kép és az összeszerelés minősége is jobb, japán gyártmány 3 év garanciával. A Samsung dél-koreai, fene tudja milyen panellal (csak a 32-esnél biztos, hogy saját) és szerintem messze nem olyan jó a képátalakító programja (4:3-ról 16:9-re), mint a másik kettőé, ráadásul a Samura jellemzően az én szememnek túl erős a zajszűrése, elmossa a képet. Az emberek arca, bőre természetellenesen sima és homogén - utóbbi ízlés kérdése!
    A DVB-T tunerral pedig egy kicsit keveredésben vagy, mert annak a jelentősége nem ott van, hogy egy előfizetéshez nem kell STB, hanem hogy a "nemsokára" ingyenes fogható földi sugárzású digitális adásokat tudod STB nélkül venni. A DVB-S és DVB-C tuner válthatja ki az előfizetéses (S=Sat - műhold és C=Cable - kábel) STB-ket - amire ELVILEG a szolgáltatóval történő egyeztetés során LENNE lehetőség, de persze itthon nincs.
  • las vegas
    Azért mert jobb a W4000 mert sony,meg nem tükröződik meg még 1000stb,csak ennyi.
  • mg8248
    Nismoka: Megkérdezhetem, hogy miért nem vennél Samsungot?

Megnéztem a fórumba linkelt W4000-es tesztjét, igaz az 52"-os és nem 40".

"A Sony legnagyobb problémája, hogy a W4000 szériát mindenki a Samsung A656 sorozattal veti össze. A két TV ára között viszonylag kicsi a különbség, a Sony talán még patinásabb név és minőségibb érzést ad a vásárló pénzéért, viszont az A656-os meg eggyel feljebb van tudás alapján, és a saját véleményünk, tapasztalatunk szerint képminőségben is többet nyújt, talán csak a hangminőségben marad el a W4000 mögött. Noha mindkettő nagyszerű TV, egyértelmű az A656-os fölénye, amit a Sony csak erőteljes árversennyel tudna kompenzálni."

Igaz ez a tesztelők saját véleménye, de ha képminőségben többet nyújt és egy szinttel feljebb van a tudása az A656-nak, akkor miért ajánljátok mégis többen a W4000-est?

Csábító a DVB-T és C tuner, de miután olvastam, hogy a UPC kártyáját nem fogadja a W4000-es, így számomra mindenképp kell STB, ha a SONY, ha a Samu mellett döntök...
  • aranarth
    Uncsi? A szóhasználat alapján korban inkább Hozzád passzol. :-) Nem cukkolni akartalak, de egy kifejezetten jó TV-nél miért ezt kell felhozni mindig?
    Ha pedig a HelloHD tényleg ennyivel jobb képminőséget produkál, akkor megérheti, hogy 2x annyiba kerül. De hogy műholdon a sávszél? Mindenesetre megerősíti azt amit mondasz, hogy nálam a T-Kábelhez képest nincs minőségbeli javulás a T-Sattal.
    Arty, nekem eddig a T-csoporttal csak az volt a bajom, hogy drága. Az új műholdas csomag viszont olcsó. 3 év alatt 1x kellett szerelő, akkor a bejelentés másnapján délelőtt ki is jött.
  • nismoka
    A pónilovon lovagolj ne ezen a dolgon az isten szerelmére, már nagyon uncsi..:)
    Amíg nem a saját szememmel láttam addig én sem hittem hogy van különbség a két digitális szolgáltatás képminősége között. Nap mint nap lehetőségem van a két rendszert összehasonlítani és bizton mondom hogy van különbség, mégpedig a "magentás" szolgáltató digitális SD képe jóval pixelesebb mint a Hellósoké. Hogy ez mitől van nem tudom lehet a sávszél vagy akármi, de van különbség nem is kicsi!
  • colos01
    Köszi a válaszotokat. Átértékeltem a dolgot és lehet, hogy mégis csak lemondok a plazmáról, mert csak használnám olykor monitornak meg hát ha rámjön akkor tudok 2-3 napot egyfolytában a konzol előtt ülni. LCD-ben 32"-osat mit tudtok ajánlani olyan 120-130ezerig? Én a Lg6000 Scarlett-et néztem bár nemtudtam kipróbálni kábelen(sd adóval).
  • arty
    Játéknál is simán beéghet, ráadásul 1280x720 alatti felbontásban nem tudsz rajta játszani, mivel 1024*768 4:3 felbontás, de a tévéd 16:9re széthúzza - nyújtott lesz a legtöbb game alatt.

Játékra LCD.

PV80 megéri a plusz pénzt, jóval szebb a képe a PX8/PV8-nál!

---

aranath: a t csoport javitási/ügyintézési sebességéről is mesélhetnék - ugyan az a rémálom, vagy rosszabb, mint a "kicsik" :(
  • aranarth
    Igen, a különbség az különbség. Világít, elhalványul. Mint az 1 éves kislányom rózsaszín pónilovának a szeme. Király, hogy jól néz ki, hajrá!
    És ha mér a különbségeknél tartunk: a Hello HD alapcsomagja 4.900/hó, a T-Sat családi csomagja ugyanúgy 70 csatornával 1.990/hó. Legyen is több HD csatorna a Hello-nál, ha már 2,5x drágább... (megjegyzem, ha minicsomagban megrendeled a T-Sat-hoz a 4 HD adót 1.990-ért/hó, még mindig olcsóbban jössz ki). A műholdon érkező, nem HD, hanem sima felbontású digitális adások minőségében pedig milyen különbség van?
    Amit pedig ne felejts el, hogy a T-családot leszámítva az összes "új és kicsi" cég szervizhálózata rossz: egy esetleges hiba esetén 2-3 napig is TV meg telefon nélkül maradhatsz - ezt sajnos tapasztalta édesapám a UPC-nél és a szomszédom is (DigiTV) - Budapesten...
  • r4pt0r
    Akkor fel lehetne sorolni hogy a csavarok hol mások meg stb. :P
  • nismoka
    A különbség az különbség.
  • FlyHigh
    Na elkezdtem utána olvasgatni a plazmáknak. Ha a legújabb generációból választok és nem akarom monitorként használni, csak filmre meg játékra sokak szerint lehetetlenség, hogy beégjen. 42"-os HDReady TV valamivel 200Watt alatt fogyaszt, hasonló Panasonic plazma 250Wattot fogyaszt a hivatalos oldal szerint, lehet megérné a többletfogyasztás a plazma technológia pozitívumait. Pontosan egy Panasonic TH-42PX8ES-ről lenne szó 145e forintért, 1024X768-ban játékok alatt simán lehetne 8X-os élsimítást tolni. Vélemények?
  • r4pt0r
    De ez 2 TV összehasonlításakor nem kéne odaírni, mert lényegtelen. Aki ezért vesz TV-t annak meg mindegy hogy mit vesz. :D
  • nismoka
    A Hello HD egyenlőre veri a T betüst, képminőségben is és HD adók számában is.
  • nismoka
    Nem villog hanem világít, ha akarod. Nem fontos de jól néz ki este. :) Amikor kikapcsolod a tv-t szép fokozatosan elhalványodik. :)
  • aranarth
    Kifejezetten jó mminőségű T-Kábelem volt (és okosban marad is). Az előző lakásban volt UPC-m, az kicsit rosszabb volt mint a T-Kábel. Most T-Sat előfizetésem van és jön mellette a T-Kábel is (nettel és telefonnal együtt).
    A Set Top Box-ban 4 listát készíthetsz, ahová olyan adókat teszel, amilyeneket akarsz, szabadon csoportosíthatod őket és ott már rendezgetheted a sorrendet. Én csináltam egy Általánosat, amiben benne van a régi kábel első 10-12 általunk legnézettebb adója, egy Sport/zenét, egy Gyerek/ismeretterjesztőt, meg egy Hír/Film-et. Ami ezekbe nem került be, azokat gyakorlatilag nem is nézzük, de persze a főmenüből bármikor odakapcsolhatunk. Meg kell szokni, mert eleinte bizony kényelmetlen, hogy így váltogathatsz csak a csatornák között.
    Ja, és már nem jön a 4HD adó...
  • Paparazzi20
    Én úgy olvastam, hogy a csatornákat valóban nem lehet sorrendbe rakni,csak a kedvencekkel lehet variálni.Én is a héten rendeltem meg a szolgáltatást,így most egy kicsit aggódva fogom várni a szerelőt,hogy mégis mennyivel lesz ez jobb minőség,mint ami most van nekem..bár nekem jobbnak kell lennie,mert a trágya fibernet analóg kábel tv-je tényleg botrányos,egyes csatornák szinte nézhetetlenek,szóval attól csak jobb lehet majd.
    Neked mi volt előtte? UPC?
  • aranarth
    A villogó Sony logo marha fontos...
  • aranarth
    Hozzám tegnap jöttek a szerelők és bekötötték a T-Sat műholdas csomagját... Vegyesek az első benyomásaim.
    Egyrészt jó, mert helyett van majdnem 80 csatornám (egyelőre a későbbiekben külön minicsomagokban előfizethető adók is ingyen jönnek, az HBO pack kivételével - hadd szeressek bele néhányba, hátha megrendelem majd címszóval). A HD adókon hihetetlen a képminőség, tűéles 1m-ről is. Az STB pofás; a távirányító (bár lesír róla, hogy olcsó, még egy márkafelirat sincs rajta) nagyon kényelmes; a menü okos, viszonylag gyors és nagyon könnyen kezelhető.
    Ami viszont nem tetszik: nem tudtak rácsatlakozni a korábbi kábelhálózatra (pedig ugyanúgy sima Coax), vagyis keresztül kell(ett volna) vezetni a falon kívül a szobákba, a külön STB-khez.
    Nem lehet "okosban" minicsomagokat rákötni egy előfizetésre (ezt sejtettem). A képminőség a műhold, a HDMI csatlakozó és a "rengeteg" átjátszó, elosztó hiánya ellenére nem lett jobb a kábelhez képest. És a legidegesítőbb, hogy a STB menüjében nem lehet sorbarendezni a csatornákat, csak ha külön listákat készítesz magadnak a kedvenc adóidról... Magyarul bonyolult végiglépkedni az összes csatornán és az 1-es gomb mindig az RTL-Klub marad, nem állíthatod oda pl. az m1-et. Ha ez mégis sikerült valakinek, akkor kérem szóljon, mert ezt utálom.
  • aranarth
    Ha csak tévézel, akkor 37" is elég, de mivel filmet is néznél, kell a 40". Az A656 tudása nagyjából megegyezik a DH65-ével, de utóbbinak jobb a képminősége, a képátalakító programja, 3 év a teljes körű garanciája és japán. A W4000 rendelkezik olyan funkciókkal, amivel az előző 2 nem, a részletes összehasonlításokat pedig lentebb megtalálod.
  • nismoka
    A 32"-es W4000-ben nincs WCG-CCFL, Live Color Creation, 10bit, ezek csak a 40"-es méretü W4000-től vannak benne! Én samsungot nem vennék de ez szubjektív! :)
  • mg8248
    Köszönöm! Azon gondolkodtam, hogy lehet várok még egy kicsit és inkább 40"-osat veszek, mivel kb. 3-3,5m-ről nézem és talán a 32"-os túl kicsi lenne... Ha már 40", akkor Sony 40W4000 vagy Samsung LE40A656?
  • nismoka
    ...WCG-CCFL.. :)
  • nismoka
    40W4000: 10bites szín feldolgozás, WCG-CCLF LCD panel megvilágitás, Live Color Creation, Xv color, USB port, világító sony logo, ezek mind hiányoznak a 40V400-ből.
  • mg8248
    Upsz! Elnéztem! Nem a 40W4000-es van a szettben, hanem a 40V4000! A két típus között mi a különbség? Mert elő ránézésre szerintem csak a mpeg4-es tuner hiányzik a V-ből. Esetleg más különbség is van a két típus között? Bocs, hogy teleszemetelem a fórumot a külön postokkal...
  • mg8248
    Kifejezetten házimozira használnám. Egyelőre a DVD-vel, majd később beruházok egy Popcorn Hour A110-re és akkor mehetnek a HD-s filmek is. :)
  • mg8248
    Most szettben van a 40W4000 és a DZ660. Csak 20.000-el drágább mintha a 32"-ossal venném... :)
  • Kyru74
    Szia !
    Én Karácsonyra leptem meg egy 40w4000-el és igáid nagyon meg vagyok elégedve a kép és a hang is nagyon jó és a házimozira és pc-e is sikeresen rákötöttem .
  • mg8248
    Bár... Megnéztem a Sonyt is és egyre jobban tetszik! Tudnál pár érvet mondani, hogy miért lenne jobb vétel a Sony, mint a Samsung? "Csak" 20.000-el drágább. Mondjuk a SonyCenter-nél 40.000-el, de ott 3 év gari van rá! Egyébként egy Sony DAV-DZ660-as házimozit szeretnék venni a tévé mellé, meg később egy Popcorn Hour A110-et :)
  • mg8248
    A Sharp sem rossz viszont nekem a Samu jobban bejön. Az az miért van, hogy az egyel nagyobb testvéreik között ekkora az árkülönbség? Sharp 37"-t már 170ért lehet kapni, a Samut viszont 210 alatt sehol?
  • Zoli82
    Addig még sok víz lefolyik a Dunán,majd meglátjuk hogy alakulnak az árak.
  • KovyZoly
    hm...
    és mi pénzért lesz eladó?
  • Zoli82
    Szia!

Nekem 42PV80-am van, most fél éves, áprilisban költözés lesz és valószínű hogy nagyobbra cserélem akkor, magyarul eladó lesz, ez is egy alternatíva:)
  • KovyZoly
    az általam kinézett Panasonic 42PV80-as készülék forgalmazását az edigital abbahagyta, ez azt jelenti, hogy a gyártását is abbahagyják, vagy azért áprilisban találok még valahol?
    ha már nem, akkor milyen más alternativa jöhet még szóba?
  • aranarth
    Ha jól emlékszem, a 32 colos A656-os kizárólag Samsung panellel készül, azzal biztos nem lesz bajod.
    Válassz, hogy Samu vagy Sharp DH65/66, ezek egy árban vannak. A W4000-es egy kicsit drágább, de ez a 3 modell a legjobb a kategóriában - találd ki, hogy melyik tetszik leginkább.
  • mg8248
    159.000-ért megéri?
  • mg8248
    Sziasztok! Mi a véleményetek, tapasztalatotok a Samsung - LE-32A656A1F-ről? Ebben is kilehet fogni nem S panelest?
  • Paparazzi20
    Hát igen,nem sokból lehet választani ebben a kategóriában..viszont az LG5000 megérné azt a 15-20 rugóval többet?ha jól láttam annyival több kb átlagban..tud annyival többet minőségben?
  • arty
    LG 32LG3000 - ennyiért alternativa sem nagyon van, hiszen a samu 32A451 is már 110 feletti ... (samubol A430, netán A330ast NE!)
  • Paparazzi20
    Egyik ismerősöm szeretne LCD-t venni,maximum 100 rugója van rá,max 110,és 32-es méretben.Mi az amit nyugodt szívvel tudnátok ajánlani ebben a kategóriában?Ár/érték arányban a lehető legjobb választást keresi,mint mindannyian általában:)Tv és pc-vel összekötve film-nézésre használná,játékra nem..
  • r4pt0r
    Én ha bekapcsolom mindig feltűnik hogy egyes jeleneteknél mintha hirtelen begyorsulna a kép, szóval nem igazán használom. :D