LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

cloud.strife
ha már a szánalomról van szó, khmmm....

www.digimomentsvideography.com

PyRex
"neked semmi samud nem ment tönkre, ez olyan, mint a kínai mp3, dvd lejátszó, ha kifogod akár sokáig jól mûködik. 😄"

Azért ne mennjünk már át szánalmas kategóriába... -.-

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

cloud.strife
HDV kamerám felvétele 1080i. Ezt felírva egy AVCHD lemezre 1080i-be nem szaggat. PS2-õm itthon nem szaggat. HD beltéri képe 1080i nem szaggat.

Jól tudom, mi az az interlace, deinterlace jel elhiheted... 😄

[NST]Cifu
Akkor már csak azt kéne megtudni, hogy akkor kb. tucatnyi E4000, W4000 esetén mi miért tapasztalunk szaggatást. Meg még jó páran. <#fejvakaras>

BTW, valós 1080i / 576i jelet nézz, ne konvertált jelet. Az ugyanis eredetileg progresszív jel, amit utólag bontanak le interlacedre. Tehát a páros és páratlan sorok értelemszerûen nem is csúszhatnak el egymáson...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

cloud.strife
Jav, PS3 nem mindre van kötve... 😄

cloud.strife
Elhiheted a Samsung-nak rosszabb a meghibásodási aránya, mint pl. a Sony-nak.

De igazad van, neked semmi samud nem ment tönkre, ez olyan, mint a kínai mp3, dvd lejátszó, ha kifogod akár sokáig jól mûködik. 😄

cloud.strife
Nekem 32W4000 van itthon most és component kábellel van rákötve a PS2-õm 576i-be. GT4-el, Killzone-al semmilyen szaggatás nincs. Mégegyszer leírom:
a boltunkban van 32W-40W-46W-52W, 32E 2db, 40E 3db kint, mindre rákötve PS3, Bluray, HD beltéri és egyiken sincs semmilyen szaggatás 1080i 576i jelnél.

Tehát semmi, azaz semmi szaggatás, interlace probléma..... semmi.

Hmm elolvastad mint írtam hogy nézze meg magának, ez a kül te a saját véleményed mondod neki én meg hogy saját magda nézze meg. 😄

Na látod ez a különbség te teszt alapján mondasz véleményt egy tévérõl én meg ezt nézem.<#nevetes1>
Másik hogy amig meg nem nézi hogy a deint gond meg van e a konzolnál nem mondanám hogy vegye meg. Mindenféleképpen meg kéne néznie, mert 2 tesztet olvastam csak de mind a 2nél írták hogy valami nem stimmel.

Az lehet hogy ua a márkára gondoltál viszont akkor roszra válaszoltál mind1. A másik meg nekem rengeteg Samsung dolgom volt még semmi sem volt meghibásodva, szóval az hogy kinél mi megy tönkre az nem sokat mond. Az meg hogy hivatalos árakat nézel az te dolgod ha neked megér ennyi többlet kiadást akkor ok, de ha weboltdbol veszel akkor is meg lesz javítva csak lehet többet kell várni.

Sony 46W4000
Löszi=köszi

Walk the Talk.

Milyen sony-t vettél?
Löszi!

Walk the Talk.

AZ teljesen igaz,hogy jobb egy 100hz-es láttam egymás mellet ilyen meg olyan tévét,és simább volt a 100hz-es képe ez egyértelmû,de ahogy te is mondtad így hogy csak ezt látom nem szembetûnõ a hiánya.most nézem az eb összefoglalót egyáltalán nincs labdának utánhúzása vagy elmosódás.
Az árakat én a hivatalos forrásokhoz hasonlítgatom,nem vagyok hajlandó bizonytalan forrásból venni fõleg a garancia hossza és érvényesítése miatt,eu ban vagyunk de sajnos még sokmindenben csak papíron,talán 2-3éven belûl lesz változás-e téren is.
Ugyanazt a márkát nézve nem 20 ezer forint a különbség egy sima és egy 100hz modell között.Én sony-t vettem és ha 100hz-eset vettem volna a mi most még az x-es sorozat még több is lett volna a különbség.Samsung tévében csak egy ideig gondolkodtam de látva az ismerõsök problémáit a tévével így gyorsan lebeszéltem magam róla.Ezen legalább van 3 év teljeskörû gari.A haveroknál 2bõl 2 samu meghibásodott 2 hónapon belûl,az egyiket cserélték és utána az újon meg sipolást hallani kikapcsolás után erre meg rámondták,hogy ez ilyen,hallható zavaró sípolás legalább 10-20 percig és ez szerintük ok,na errõl ennyit.
PyRex
annyit meg lazán ér 😊

Az a "80-100" jó lesz olyan max 20nak is. 😄

[NST]Cifu
Pardon, de az, hogy nem szembetûnõ a 100Hz hiánya, érthetõ, hiszen nincs mellette egy 100Hz-es TV. 😉

Nyugodtan megveheted a w4000 et nagyon jó tévé,én sem bántam meg,pedig láttam már a656 ot is,nagyon jó döntés volt lehet várni de akkor abból mindig csak az lesz,hogy majd meg majd aztán meg nézed a régit, egyáltalán nem szembetûnõ a 100hz hiánya, 80-100ezer forint különbséget meg nem ér!
Még semmi interlace problémát nem vettem észre szerencsére.
szurmakotium
Jut eszembe, a külföldi fórumokon az pletykálják, hogy W4500 szeptemberben jelenik meg és 10bit-es, 100HZ-es lesz meg DLNA is lesz benne.

Ez igaz lehet?

By the perception of illusion we experience reality.

szurmakotium
Én meg teljesen frászba vagyok ettõl a (valós vagy feltételezett) deinterlace problémától ... óránként végigfutom az összes magyar fórumot ami LCD tv-kel foglalkozik, hátha olvasok valamit bíztatót a témával kapcsolatban ... <#wow3>

Már el volt döntve, hogy w4000-es lesz, de teljessen elbizonytalanodtam. Emiatt a Samsung A656-ot is felkerült a listárámra. Bár annyira a Samu külsõre nem tetszik, tudásában számomra megfelelõ (akár még jobb) alternatíva lehet.

Egyelõre marad a várakozás ... Sajnos utaznom kellene ahhoz, hogy megnézzem/kipróbáljam személyesen a w4000-et. Amikor láttam akkor én sem tapasztaltam a problémát, mivel ps3-ról tolták rá a jelet a Medimarkt-ban ...

Nem tudja esetleg valaki Wii-vel, vagy Gamecubéval kipróbálni a w4000-et? Jó lenne tudni, hogy kezeli az 576i játékokat a w4000 ...

By the perception of illusion we experience reality.

cloud.strife
Te vettél már észre interlace problémát? mert mi még semmit se láttunk a W4000-eken, csak szép képet!! 😄

Nem kellett semmi kártya de még set top box se,átkapcsoltam a tévét digitális vételre és maga beprogramozta az adókat, zelka elõfizetõnek kell lenni és családi csomag is,1080i HD adás,jelentéktelen adók tesztadás de nagyon gyönyörû képe van néha átkapcsolok pár percre és ámulok,úgy néz ki már az olimpiát és abban nézhetem a hd-s boxok már szállítás alatt vannak.
Ezt a 3db HD tesztadast hogy tudtad befogni DVB-C n keresztül? Kellett vmi kartya/setbox hozza valamint ezt csak a ZELKA szolgaltato megrendeloinek adatik meg?
[NST]Cifu
Igen, általánosságban a HDMI jobb, mint az analóg (DVD esetén digitálisan van már rögzítve a kép. Tehát egy SCART-os LCD TV-re kötésnél digitális-analóg-digitális jelátalakítás megy vége, HDMI-nél semmiféle átalakításra nincs szükség).

A HDTV adások 16:9-es képarányúak, az HBO HD lassan kezd feltápászkodni, mivel az elején szinte nem is volt HD felbontású filmük, ezért sok film 4:3-as képaránnyal, felskálázva ment. Azóta már azért javult a helyzet.

ZELKA a neve.Nagyon korrekt cég az analóg adásuk nagyon jó minõségû és az internet is tõlük van,8 év alatt egyszer volt problémám az adással csíkos volt a kép vasárnap délután telefonáltam 20 perc múlva már meg is csinálták,valami gond volt a társasházban az erõsítõvel,úgyhogy szavam nem lehet rájuk.Fõleg,hogy olvasom mi van a digi-nél meg máshol.
Nem ajánlott a gép. Dvico között keress. Drágáb de megbizhatobb.
POPCORN HOUR-ról mi a véleményetek? Érdemes beruházni rá? Most egy gépfejlesztés 3x annyiba kerülne mint ez a cucc, és még zúgna is stb...
Klemice
két kérdésem lenne
HDMI jelet kapva a tv jobb képet ad dvd-ról mintha analóg jelet kapna? sima dvd és divx film esetén is?
valamint a digitális adások 4:3-masak vagy már 16:9 vagy pedig fajtája válogatja hogy melyik adó milyen
sajnálom ha kicsit off
elõre is köszönöm

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

Milyen szolgáltató van Zalaegerszegen?
Még sajnos csak az egyik francia,a másik meg angol adás,dokumentum meg természetfilmek mennek rajta(este löewe lcd gyátrósort mutattak hogyan készül a tévé érdekes volt)eddig még nagyon gyors mozgás nem volt,ha lesz azonnal írok a tapasztalatokról.
[NST]Cifu
No, akkor azok 1080i adások. Te nem tapasztalsz semmi szaggatást oldalirányú mozgásnál? Különféle opciókkal megnéznéd? Jó lenne a végére járni már ennek a deinterlacer dolognak. :S

Na végre tegnap este jelezte a szolgáltató,hogy 3db HD tesztadást lehet fogni DVB-C n keresztül és egybõl be is beprogramoztam.Hát gyõnyõrû hibátlan a képe a w4000 nek HD adásnál,nem hittem a szememnek egyenlõre semmi hibát nem találtam benne.
[NST]Cifu
Végre itt van az LE-40A659. Elsõre semmi látványos, leszámítva persze a tényt, hogy végre nem 20"-os monitort bámulok. ^^

Menüben semmi újdonság. Én elsõre csak azt látom, hogy brutálisan jó a képe. Hogy jobb-e az A656-osnál valószínûleg csak úgy derülne ki, ha egymás mellett lenne a kettõ. Rea4 azt mondja, hogy szerinte jobb a A659-es egy fokkal. Vitatkozni nem tudok vele, mert õ egybõl cserélte az A656-osát A659-re, míg nekem majdnem két hét telt el az összehasonlítás terén. Mikor nála láttam az LE-52A659-est azt tudtam mondani, hogy tényleg durva. Nehéz megfogalmazni, de "mélysége" van a képnek (magas-ra állított 100Hz-en meg pláne).

Mi lehet akkor mégis ez?
Kezdek arra gyanakodni, hogy ez egy trükk. A különféle országoknak saját alváltozataik vannak. Az A616-ost csak az osztrákoknál látni, felteszem náluk az volt a lényeg, hogy valahogy kielégítsék az igényeket, és úgy vélték, hogy az elektronika van olyan jó, hogy még az Ultra Clear Panel nélkül is elviszi a hátán a TV-t. Az A659-es Rea4 szerint csak a németeknél van. Az A676-os a franciáknál.

Az A659-es esetén valószínûleg az volt a cél hogy túlszárnyalják az LG-t a dinamikus kontraszt versenyben. Lett tehát 60.000:1-es dinamikus kontraszt, amit valószínûleg a fényerõ növelésével értek el (10-es fényerõn már nem is fényszóró, hanem focipálya-világítás érzésem van). De ez a készülék sehol máshol nem látható. Még az amerikai vagy a koreai oldalon sem. Az amerikai oldalon viszont az A650-esnek 4ms, a koreai oldalon 3ms a válaszideje. Érdekes? Eléggé....

BTW, Amerikai A750-es brossura. Nekem az Infolink-en és az MPEG képes Wiselinken túl más nem tûnt fel.

PyRex
pont azért mert dualview, nem pedig clone. 😊

tomsh
Guruk!

Nvidia kontroll paneljében, dualview módot preferálom, mivel felbontásilag, frekiileg,teljesen függetleníteni lehet a CRT monitort a HDTV(1080p) LCD-TV-tõl.
De,hogy a bánatba lehet azt megcsinálni,hogy ne menjen át a monitoron az eger a 107cm HDTV-be is?
A másik az, hogy dualview módban miért csak a háttérkép látszik... Az asztal elemek, és a tálca sehol sincs <#confused> Csak a videó tartalom jelenik meg ha elindítottam CRT-n.

cloud.strife
Szted? Na ná, hogy semmit. 😄

cloud.strife
Mer mér? 😄

De nem csak BD lemezzel, hanem AVCHD lemezzel is próbáltam. Azmegugye már a felvételkor interlace.

CLOUD!

Mit tudsz az 5000-es sorozatokról?
A MM-ban 299ezer most.
[NST]Cifu
Õõõõ.... Már bocsi, de azon nem csodálkozom, hogy egy BD (1080p) film nem fog szaggatni 1080i formátumba való átkonvertálásnál. ^^

cloud.strife
Nálunk egy 46W és egy 52W is úgy van rákötve egy db BD playerre, hogy az egyik component, a másik HDMI-n van hajtva, kipróbáltam több BD filmmel, saját AVCHD filmmel, mind 576i-re, mind 1080i-re kötve, valamint egy Humax HD beltérin több HD adással, valamint a 46W DVB-C tunerjén befogva több adót (576i) és semmilyen remegés, rángatás, semmi sem jelentkezik. Azt én se néztem, hogy gyári, vagy saját beállításokkal megy-e, de holnap kipróbálom mindenféle beállítással. Ja és az összes E tv-nk is megy DVB-C-n és ott sincs semmi gond. Szal tényleg nemtom. Mindenesetre az érdekes, hogy az angolok is észrevettek vmi hibafélét ezzel kapcsolatban 😄

cloud.strife
389e ígyis-úgyis. 😄

Akinek esetleg 7603D (H) van, jött ki új szoftver frissítés, 27MB.
Én felraktam, minden ok.
[NST]Cifu
Az 5603-asban egy fokkal gyengébb elektronika és panel van...

Philips 7603D test Pioneer kuro után rögtön a második hely azért sejtet valamit...
A "gyengébb" paramétereit tekintve és több fórumot olvasva és a visszajelzések alapján, még is az új samuval a6xx minimum egy szinten, de inkább valamivel jobbnak tartják.
Én úgy tudom a 5603D gyk. majdnem dettó.

Köszi!