21171
LCD - Plazma
  • Alexandra888888
    Sziasztok! Valaki ismeri ezeket a márkákat? GRXMi a véleményetek ezekről? Árban nagyon jók de a minőség...? Köszi
  • aranarth
    Akkor éri meg, ha megkapod ugyanazt a 3 év teljes körű garanciát, mint az EW-ben vagy a MM-ban. A plusz szolgáltatását, vagyis a DVB-T tunert nem igazán használod ki, ha van bármilyen kábel- vagy műholdas előfizetésed, de pár év múlva jól jöhet mondjuk 2. tévének vagy előfizetés nélkül a nyaralóba...

Ha javasolhatok: az AVPlanet-ben 179.500,-Ft-ba kerül a 37DH65. Megéri odatelefonálni, mert (szoktam ott vásárolni) jó kis üzlet és valószínűleg a TV-hez is rendes garit adnak. Kérdezz rá! Ha megkapod a 3 évet (a Sharp-hoz 2 jár automatikusan, a +1 évhez regisztrálni kell), akkor azt vedd meg, de ha nem, akkor maradj a sima D65-nél.
    Remélem segítettem!
  • kissfe
    Sziasztok!

A médiában most 169eFt a sharp 37d65, szerintetek megér plusz 10-15eFt-ot a 37dh65 egy bizonytalan garanciás webshopos vásárlással,ami számomra megbízható ott már 200Eft digitalko de az ew-ben is ennyi most?
  • arty
    számítógéphez csak LCD!

ebben az árban egy LG 32LG3000-est nézz meg - nem nagyon van választék :)
  • pongi10
    Hali! most állok tv vásárlás előtt és nem tudom hogy mi a különbség az lcd és a plazma tvk között.Valaki tudna segíteni és mondani valami jó tv-t amit elsősorban számítógéphez és tvzéshez használnék 100e Ft körül?
    Előre is köszi
  • arty
    Semmi szükség 46"-ra. Kicsi :))

nismoka: csak annak jó a kamuképkockákat kitalálo 100/200/600hz-es tévé, akit nem zavar, ha az Indiana Jones 4 homevideonak látszik tőle ;)

Engem elmondhatatlanul zavar, jobban mint egy 50hz-es CRT villogása.
  • aranarth
    Köszi Nismoka, ez hasznos, bár én is olvastam ezt a cikket anno, mielőtt TV-t választottam volna. Nekem ez számmisztika. A lényeg úgyis azon van, hogy egy nem létező képkockát tervez meg a számítógép. Egy algoritmus elemzi a szomszédos pixeleket és legyárt egy fiktív képkockát. Ha jó a szemed és látod a szaggatást vagy elmosódást, akkor ahhoz is jó a szemed, hogy lásd a természetellenességet (a simaságot, ahogy Cloud írta). Én nem láttam az X4500 100Hz-es képét, de amit néztem ott nem volt érezhető különbség 50 és 100Hz között. Biztos nem elég "gyors" filmet néztem, vagy rossz a szemem (amúgy az ) de mindent meg lehet magyarázni, amivel több pénzt vesznek ki a vásárlók zsebéből.
    Nekem ez egyenlő az egymilliós dinamikus kontraszttal, amivel rálicitálnak egymásra a gyártók, hogy a tájékozatlan, vagy könnyen befolyásolható embereket hangzatos "képességekkel" és logókkal magukhoz édesgessenek.
    De ezen nem ugrunk össze, mint a világító feliraton!
  • cloud.strife
    A 46X4500-as 100Hz Pro-ja nem tudom hogyan csinálja, de nem azt a hatást kelti mint anno az én 32D3000-em, illetve a több általam látott más márka, azaz hogy olyan minden felvétel, mintha homevideós kamerával rögzítették volna, hanem úgy műxik, hogy a gyorsabb kameramozgásoknál (ahogy Nismo is írja) egyrészt nem szaggat a kép, de nem is olyan sima hogy zavaró lenne, másrészt pl egy kamera oldalsvenknél a kép 3x élesebb, mint nélküle.
    Az egyetlen általam látott 100hz aminek értelmét látom. Saját HD filmemmel teszteltem, amire komoly összegekért vásárolt film effekteket pakoltam, hogy szaggasson. :)
  • nismoka
    Bizonyos esetekben pld gyors oldalirányú kamera mozgás esetében jót tesz a 100Hz mivel volt szerencsém olyan Blu-ray anyaghoz ahol a gyorsan mozgó tereptárgyak egy 50Hz-es LCD-n akadozva jelentek meg, a 100Hz-es viszont teljesen folyamatossá tette azt. Nem vagyok énsem oda a 100Hz-ért de egyes esetekben nem rossz az. A 200Hz viszont már fura dolgokat művel itt ott. :)
  • nismoka
    KATT! "A jellemzően egyre élesedő piaci versenyben az LCD panelek saját válaszidejének javítását célzó műszaki fejlesztések mellett egyre nagyobb figyelmet kap egy a képelmosódást mérő módszer, az úgynevezett „Motion Picture Response Time” (MPRT) azaz Mozgókép Válaszidő. Ahogy a fenti grafikon is mutatja az 50Hz-es és 100Hz-es képfrissítés MPRT-je, s így képelmosódási viselkedése közötti különbség figyelemreméltó. A 8ms-os saját válaszidejű panelt 100Hz-es képfrissítéssel meghajtva kiemelkedő, 11,4ms MPRS érhető el, míg az elméletileg 0ms-os panel 50Hz-es képfrissítésű meghajtásával is csak 16,0ms MPRS lenne lehetséges. Vagyis a 100Hz-es képfrissítésű panelen sokkal kevésbé látszik mozgáselmosódás."
  • aranarth
    Az X4500-hoz nem volt szerencsém, arról nem nyilatkozom, de a Sharp XL, a Samsung A656 és a Sony W4500 100Hz-éhez igen. Szerintem tökéletesen felesleges szolgáltatás. Ha valakinek tetszik, válassza és fizesse ki, de nem fogom tudni megérteni. Előbb győz meg Arty a 46"-os képátmérő nélkülözhetetlenségéről...
  • arty
    lehet nekem meg csak savanyú a szőlő, h max 60hz-n "vibrál" a szegény samum :D
  • aranarth
    Ez a Hzmánia kikészít. Abszolút néphülyítésnek tartom: nézzen animációs filmet az, aki számítógép által kreált, a valóságban nem is létező képkockát akar látni. Hogy az emberi szem tökéletlen ahhoz, hogy ilyen különbségeket észrevegyen egy 5-6 ms képfrissítésű TV-n, az 100%. Inkább legyen 2ms a képfrissítés, mint a monitoromon, az tényleges különbség (mondjuk valószínűleg ugyanúgy érzékelhetetlen) de én húzást sem a Sony-mon (8ms), se a Sharpomon (6ms) nem láttam. Akkor meg minek a 100Hz???
  • cloud.strife
    Ja, mer a hótszar kóreai márkák már tolják a híreket, hogy nekik bezzeg 240hz... :D

Amúgy a 100hz-nek még lenne értelme (márakinek) de igazán profi minőségben én még csak egy modellbe láttam: 46X4500
    Ott nem véletlen a 100Hz Pro megnevezés sem, 3x lenyomja a Z4500 200hz-ét is.
  • arty
    leegyszerüsitve: 25 képkocka hasznos informáciodból csinál a tévéd 60/120/200/akármennyit ... ettől még több hasznos infot nem kapsz.

Ha ehez hozzáveszed, h az LCD nem remeg 50hz esetén sem ...

... megkapod az értelmét is: 0
  • FlyHigh
    Ezért kell nagyon megrágni, hogy mit veszel, mennyiért. Én még a plazmát sem zártam ki, igaz azóta letettem róla.
  • mg8248
    Tényleg ekkora kamu?
  • arty
    mindgyik, nem kérdés.

de ezzel a 200hz húzással most a sony az élmezőnybe került :)
  • mg8248
    Melyik gyártó nem hülyít?
  • arty
    én 1600hz alatt már nem veszej uj tévét. 1200 körül is még látom, ahogy vibrál a panel ...

sony az élen a néphülyítésben ...
  • mg8248
    Vagy akkor már Z4500... Az már 200Hz-es
  • mg8248
    Nem szeretem a focit :)
  • FlyHigh
    Meg a 40A656 támogatja a 100hz-es képfrissítést, foci nézéshez pl nem jöhet rosszul.
  • aranarth
    Ha van ismerősöd egy hivatalos márkaszervizben, akkor faggasd ki, hogy mi a véleménye!? Milyen hibákkal visznek be TV-ket, melyik típusra nincs panasz, átlagosan mennyi idő alatt javítanak, vannak-e típushibák, szokott-e jelentkezni a Samsung, összegyűjteni a hibákat, hogy változtasson szoftveren, gyártási folyamaton (a Sharp pl. havonta jelent a közép-európai központnak). Ez mind árulkodik a minőségről. De a legfontosabb: ő venne-e Samut?
    A pozitívum az őszinte válasz lesz, ha felel. Ha vetít, azt úgyis érzed. Nem az a lényeg, hogy megjavítsák, hanem hogy ne menjen tönkre. Ha pedig mégis megfekszik, akkor marad a legyen rendes, teljes körű garancia. És szerintem is nagyon sok pénz 250e Ft, igenis alaposan körül kell nézni. A túl sok információ is zavaró lehet, de még mindig jobb "szűrni" közöttük, mint tájékozatlanul elkölteni 1-2 havi fizetést...
  • arty
    kérdezd meg mennyi gond van velük :) (egyébként nem csoda h majdnem egy árban vannak, a 656 ellen inkább a W4500 menne, de az meg ugye abszolut jobb nála)
  • mg8248
    Külsőre mind a két TV tetszik (40W4000, 40A656), a belső tulajdonságokra voltam kíváncsi, hogy melyiket érdemesebb megvenni... Az, hogy a Sony-ra 3 év gari van, az ad egyfajta biztonsági érzetet. Más tészta, de megesett már velem hogy egy winyó 1év 1 hét után szart be úgy, hogy dobhattam ki.

Más részről nem hinném, hogy 3 éven belül lecserélnem. Inkább audio-t fejleszteném, egy komolyabb hangfal szett + erősítő...

Azért 250 ezer forint nem kevés pénz... Az edigitalnál csupán 10 ezer forint a két tévé között a különbség.

Talán plusz egy pont a Samu javára, hogy van ismerősünk a Samu szervizben... Már, ha ezt lehet pozitívumként említeni :)
  • Zsolt01
    Azért állhatna 1 a Garázsomba, legalább addig míg eladom
  • arty
    A ferrari egy megbizhatatlan szemétkupac. Szép, meg van egy imidzse, de napi használatra (amire egy tévé is készül...) alkalmatlan.
  • r4pt0r
    Nem a Ferrari az 1 célzás volt, nem számít hol gyártanak valamit. Ami számít hogy mennyi pénzből és milyen feltételek mellet.

Másik a Sony 3éves gari meg nem feltétlen a minőséget jelenti. Mert 3év alatt sok ember cserél és ők el se érik a 3 évet. De olyan termékem még nem volt ami a gari lejárta után szart volna be, vagy beszart gari alatt vagy a mai napig megy. És ezt minden műszakira értem.

De ha valakinek a 3 év biztonságosabb érzetet ad akkor nyugodtan a W4000 meg a A656 szinte semmiben nem kül. (40es méretben), ez már csak ízlés kérdése.
  • nismoka
    2010-ben várható a Sony-Sharp házasság LCD panel gyártásban, a Samu felkötheti a gatyót! :)
  • mg8248
    Lehet, de egy Ferrari nem egy alap autó :)

Monitor terén Samu párti vagyok. CRT monitorom is az volt, szobatársamnak hasonló kaliberű LG-je volt. A Samunak sokkal szebb képe volt. Jelenleg Samu TFT-m van, öcsémnek LG. A helyzet ugyan az... A vicces az, hogy a TV-m viszont LG :). De azt nem én vettem, még TV cserekor nyúltam le anyáméktól... :)

Nem tudjátok, hogy az AVPlanetnél mennyi garit adnak a Sonyra? Mert ha 2 évet akkor egyértelmű hogy hol venném, de ha nem akkor inkább többet rászánok...
  • r4pt0r
    Szóval az olasz autók szarok, jah én se fogadnék el egy Ferrarit. :D
    Engem nem a garancia érdekel hanem hogy meddig megy, volt már rengeteg Samum de egyik sem szart be, Sony tv már inkább. Nah de nem lényeg mindenki mást szeret. :D
  • colos01
    Azért ezzel a kijelentéssel tudnék vitatkozni, mert kapásból tudok olyan webshopot ahol az LG tvkhez alapból 2 év garancia jár.
  • aranarth
    AVPlanet 233.000,-Ft, webshopon sincs olcsóbb... De mindenki eldöntheti, hogy olcsót akar rövid garival, vagy megér neki cirka 10%-ot, hogy 3 évig teljes körű garanciát kap. Egy Samuhoz vagy LG-hez ha ráfizetsz se kapsz 1 évnél több garanciát. Ez nem véletlen...
  • mg8248
    Akkor érdemesebb lenne márkaboltban venni a 40W4000-est (akciósan 270e)? Mert az Edigitalnál csak 250e viszont csak 2 év garit adnak...
  • aranarth
    Sharp-om van, Made in Japan (egyébként nekik is van üzemük Lengyelországban és Mexikóban, de nem a FullHD paneles készülékeknek) - de a Sony is gyárt még Japánban és 3 év teljes körű garanciát adnak. Márpedig EZ a minőség garanciája. A kis japánok technikai téren még mindig a világ előtt járnak.
  • HoTDoG
    Csupán annyi, hogy a Sony már rég nem Made in Japan :). Esetleg Slovakia, Csehország, Lengyelország. Úgyhogy ezt tessék elfelejteni. TV-k közül mára már csak a SHARP maradt amit Japánban gyártanak és ott is szerelnek össze.
  • aranarth
    Már miért felejteném el, hogy az egyik japán, a másik meg dél-koreai? Nem véletlen, hogy az egyik 3 év teljes körű garanciát vállal, a másik meg 1+1-et, a második évben pedig már csak javítást, ha szétesett a panel 10 sor pixelhibával, akkor is! Autóknál sem veszek olaszt meg franciát, bármilyen jól is néz ki. Számomra igenis jelent minőségi ugrást az, hogy egy LCD TV-t japánban szerelték össze és nem Portugáliában, Magyarországon vagy Vietnámban.
    Nem csak azért veszem meg, mert japán, de döntő érv az is. Mi ezzel a baj?
  • r4pt0r
    40esnél is szinte 100% hogy Samu panel van, és szerintem felfele is. Tudomásom szerint meg a Sonynál is használak más panelt. Ezt meg hogy ki gyártja el lehetne már felejteni, azért megvenni valamit mert Japán, hát ez már csak ízlés kérdése.
  • FlyHigh
    Fokozottan figyelni kell a plazmára azt írták ph-n, de az újaknál már inkább csak a ghost jellemző, de az eltűnik pár perc változó kép után. Azt írták, hogy egy "bejáratott" kb 200 üzemórás plazmának kell 20 óra kimerevített kép, hogy maradandóra beégjen. Felbontásra azt írták, hogy amelyik játék támogat 16:9-es képarányt annál tuti gyönyörű képe lesz, de ha nem támogatja akkor is valahogy át lehet méretezni a natívjára, hogy ne húzza szét. De mondjuk a teljes kikapcsolódás érdekében lehet inkább az alapötlet sony lcd-t megveszem azt kész, akkor abba tuti nem ég be meg stb.