LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CIFU!!

Mégegyszer köszönöm részletes válaszod!

Nagyon sokat segítettél!

Walk the Talk.

[NST]Cifu
Hogy miért LCD? Nézzük:

LCD:

Pro: Abszolute semmi ghosting rövid távon, csak ha folyamatosan, hetekig, hónapokig van ugyanaz a kép a képernyõn, akkor lehet beégést látni. Olcsó kisebb méretekben (egyedül az LG gyárt 32" plazmát, de az is drágább, mint a vele egy kategóriás LCD TV-jük), általánosságban olcsóbb FullHD felbontásnál. Nincs foszforlag jelenség, a mai TV-k esetén szinte nem jellemzõ az észrevehetõ utánhúzás effekt.

Kontra: A fénybeszivárgás (bleeding), nem homogén fényerõ a képernyõn, általában gyengébb fekete, olcsóbb modelleknél gyenge színvisszaadás, a kisebb felbontású forrásanyagok megjelenítése kritizálható.

Plazma:

Pro: Nagyon mély fekete elérhetõ (de ez csak a felsõ kategóriára jellemzõ), nagyon jó natív kontrasztarány, homogén fényerõ. Olcsóbb 42"-os képátlótól felfele általában az azonos méretû és felbontású LCD TV-khez képest.

Kontra: Ghosting (ha hosszú ideig nem változik a kép (pl. logók, feliratok), akkor annak "lenyomata" egy idõre ott marad a képernyõn, típustól függ, hogy melyik mennyire hajlamos, és milyen szinten a ghostingra), foszforlag (ez is erõsen típusfüggõ, sötét-világos gyors átmeneteknél "fénypászmát" húzhat), számítógépes monitornak kevésbé alkalmasak emiatt.

A plazma technológia jelenleg a végét járja a versenyben. Már tavaly is több LCD TV-t adtak el 40" és feletti méretben, mint plazmát. A nagy gyártók közül az LG és a Samsung is lassan kivonul a plazma piacról. Az LG már idén sem hozott ki FullHD felbontású plazmát, a Samsung ugyan kihozott az 5-ös szériában, de a felsõbb kategóriájú 6-osban (100Hz-es technológia, mozgás-interpolációs elektronika) már csak LCD-t. Egyedül a Panasonic maradt a plazma fronton úgymond.

Idén õsszel kerül piacra a Mitsubishi lézer-TV-je, és várhatóan jövõre kezd több gyártó is OLED TV-ket piacra dobni. Ugyan még ezek nem az átlagos vásárlók árkategóriája lesz, de pár éven belül leszivárog oda is várhatóan. Jelenleg csak a Panasonic az, aki komolyabban tervez hosszú távon a plazma technológiával...

Ettõl függetlenül, ha TV-t akarsz venni, és a Pro/Kontra érveknél nálad többet nyom latba a plazma elõnyei (homogén fényerõ, azonos képátló/felbontás esetén olcsóbb), mint hátrányai, akkor nyugodtan vehetsz plazma TV-t is. A baj "annyi", hogy amit igazán érdemes megvenni, azok a Panasonic plazmái, de azok meg egy másik jellegû problémától szenvednek: Panasonic esetén nincs olyan képüzemmód, ami a 16:9-es képarányú TV-re széthúzza relative korrektül a 3:4-es képarányú TV képet. A Sony-nál van egy SMART nevû mód, a Samsungnál a Széles Nagyítás. A Panasonicnál a Zoom1 van, ami annyit tesz, hogy a képet annyira felnagyítja, hogy a kép két széle érintse a kijelzõ két oldalát, alul és felül pedig levágja kép széleit.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

ramerone
Nekem valahogy jobbnak tûnik az LCD, mint a Plazma.
A Plazma TV-kell úgy hallottam, hogy sok a gond. Én is egy hónapja vettem egy LCD FULL HDTV-t. Nagyon megvagyok vele elégedve.

---life is a give me 5---

hellobello
Szerintem is jobb az LCD szebb és élesebb a képe.

CIFU!!

Tudom, hogy Te értesz a dologhoz. Épp ezért megkérdezném, hogy Te miért az LCD-ket preferálod fõleg? Én fõképp DVD, dvix-t, s hasonlókat néznék, és TV-t.
Mi a véleményed?
Köszi, köszi!!!!!

Walk the Talk.

ramerone
http://www.7up.hu/
Nézzétek meg srácok ezt az oldalt, egész jó kis oldal, ahol többek között lehet nyerni egy IPod 16GB-os MP3 lejátszót és egy LG FULL HDTV-t !

---life is a give me 5---

[NST]Cifu
Néha lehet 100e Ft-os akciókat kifogni, pl. Toshiba 32C3005-ös volt régebben, mostanság 32C3500, de ilyesmi akciókban vannak LG 32LC41/LC51 ill. Philips 32PFL3312-es TV-k is. Az a 6"-os, amivel nagyobbak, minden téren jobb választássá teszik a fentieket...

Ezt nézegettem, ez egész szimpatikus.

Sziasztok!
A közeljövõben szeretnék venni valamilyen tv-t, ebben kérnék tanácsot tapasztaltabbaktól.
Kb 100e-t szánok rá, de inkább kevesebbet. Használnám játékra is (xbox360). Egyéb különleges kívánságom nincsen.
Szóval ki, mit ajánlana?

Köszöntem!

[NST]Cifu
Egyik kedvenc szava járásom, hogy nem kell mindenben értelmet keresni. <#idiota>

Guer
irigykedsz, mi? <#kacsint>

PyRex
lol már 659-esed van? azért beszarok rajtad, komolyan...

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

[NST]Cifu
Erõsen függ az adott modelltõl. Egy 55cm-es CRT TV fogyasztása 80-120Watt között mozog, egy 86cm-es CRT TV fogyasztása 140-180 Watt között. A te TV-d max. 240Wattot fogyaszt, de ez függ attól, hogy milyen fényerõn használod (gondolom te sem 10-es fényerõn küldöd), ill. hogy be van-e kapcsolva az energiatakarékos üzemmód. Az enyém (LE-40A659) átlagosan 190-200Watt körül eszik, 5-ös fényerõn, energiatakarékosság nincs bekapcsolva, dinamikus kontraszt közepesen. A Sony W4000-es 40"-os méretben még ennél is kevessebbett, olyan 120-140Watt körül.

Ezek alapján azt kell mondjam, hogy a sógorod téved. Ha a képernyõ méretét is belevesszük az összehasonlításba (tehát nem egy 55cm-es CRT TV-t akarsz összevetni egy 102cm-es LCD TV-vel), akkor egy CRT TV nem eszik jelentõsen kevesebbet, mint egy modern LCD TV.

Hali!Egy olyannal jött sógorom, hogy az LCD tv-k sokkal többet fogyasztanak áramot mint a hagyományos SDtv-k.Ezt még el is hiszem ok,de mennyivel is fogyaszthatnak többet?Nekem egy Samsung 40A656-os tv-m van ehhez képest lennék kiváncsi, hogy pl egy 55cm-es és egy 72cm-es tv mennyit zabálhat.
Köszi!

Köszi!!
Amúgy a gépemen van DVI

Walk the Talk.

PyRex
van, sok is!

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

LCD TV-hez

Walk the Talk.

Segítsetek!!

Van-e a képminõségben különbség, ha a PC-t csak VGA-an tudom csatlakoztatni, de HDMI-n nem??

Köszi a választ!!

Walk the Talk.

[NST]Cifu
Biztos, hogy nem.

Ha mindenképpen a HDMI-n akarsz hangot csiholni, végy egy Radeon HD 48x0-et.

Szerinted a Gainward 8800 gts-bõl tudok hangot kinyerni?
[NST]Cifu
1.: Az X1300-ból sehogy sem fogsz hangot kinyerni. Még a Radeon HD szériához adott átalakítóval sem.
2.: Két fõ opció van a DVI-rõl HDMI-be való jeltovábbításnak. Vagy DVI-HDMI kábel, vagy DVI-HDMI átalakító és HDMI-HDMI kábel. Mindkettõ jó, az utóbbi drágább, de késõbb ha lesz HDMI-s kimenetû videokártyád, egyszerûbb lesz, nem kell új kábel.
3.: A HDMI egy szabvány, ami képes video és audio jeleket is továbbítani. De nem kötelezõ mindkettõt. A kis gépben lévõ GeForce 8600-asom is rendelkezik HDMI kimenettel, de csak videojelet küld ki, hangot nem, tehát ugyan az, mintha egy sima DVI-HDMI átalakítót tennék a DVI csatijára.

Tehát célszerû vásárlás elõtt tisztázni, hogy az adott eszköz mit tud, és mit nem.

Klemice
akkor tehát ha van egy ati x1300 pro kártyám azon van egy régi kék meg egy fehér dvi kimenet
ha szerzek átalakítót akkor hdmi-hdmi kábel kell ugye?
hallottam olyan videókarikról amin külön hdmi kimenet van
ezt el lehet érni sima dvi-hdmi átalakítóval is ugye?

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

[NST]Cifu
Hülyeség. Bár ha JVC ügyfélszolgálat mondta, elhiszem. ^^

[NST]Cifu
A DVI-HDMI kábel nem visz át hangot.

Amúgy a videokártyától függ. Az ATi Radeon HD videokártyákon a 3xxx szériától ha jól rémlik beépített hangkártya van (a korábbi HD szériás Radeonoknál belsõ TOSLINK átkötés kellett a hangkártyától), az új 4xxx szérián pedig már 7.1-es LPCM hangot tol ki HDMI-n. De itt egy speciális DVI-HDMI átalakító kell a kártyához, és HDMI-HDMI kábel. Az nVidia b@szik erre a vásárlói rétegre, sajnos... :S

Én simán összekötöttem, nem volt hiba.
A DVI csak képet visz át, hangot ne várj, de ha a PC_n van digi kimenet, akkor nyertél.

:: ballor.hu :: gt.ballor.hu :: gow.ballor.hu :: ballor.hu/titanquest ::

A tv-n sül ki? Huh az gáz lenne az új tv-nél.
Klemice
nekem hasonló összekapcsolásról azt mondták hogy kisül a hdmi bemenet, ez igaz lehet?

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

Srácok, ha a tv-t a számítógéppel összekötöm dvi-hdmi kábelel, akkor lesz hang vagy azt külön kábellel kell?
[NST]Cifu
A 100Hz-rõl már párszor írtam, hogy egyéni ingerencia, látod-e szükségét. Én nem voltam korában 100Hz párti, de az A656-osé elég korrekt elektronika.

A 32"-os képminõsége viszont egy fokkal a 40"-os alatt van, ez egyszerûen egy általános probléma, hogy jellemzõen a 40/42 colos képátló felett jelennek meg a "csúcs" panelek. Amik kisebbek, azok gyengébb képeségekkel bírnak.

Ettõl még az LE-32A656 egy nagyon korrekt kis LCD TV a 32"-os szegmensben, ha nem elvetemült áron adják (~210-220e Ft).

[NST]Cifu
Mi is beleírtuk a saját tesztünkbe, hogy a fekete alaphangon kékes árnyalatú. Lehet bizonyos szintig orvosolni a színbeállításokkal, de általánosságban nem zavaró a mértéke.

A betekintési szög az A656-oson másik tészta. Az Ultra Clear Panel egyik hátránya, hogy tükrözödõ felületet hoz létre, a másik, hogy a betekintési szögnél észrevehetõ a színek megfutása, olyan 30°-tól jelentkezik. Ez az ára a magasabb kontrasztnak.

Egy idézet máshonnan: "En eddig ket a656-ost lattam, de azoknak a feketeje nem fekete volt, hanem igencsak vilagosabb fele szurke egy kis lilaval keveredve."

Ez igaz?
Vagy beállítás kérdése?

Walk the Talk.

Cifu!

Samsung LE-32A656 néztem ki, amely nem rendelkezik 100Hz-el.

Ez mekkora probléma? A kép minõségén mennyire változtat?

Köszi!!

Walk the Talk.

szurmakotium
Én pont ma néztem meg újra egy 46-os A656-ot és én is ugyanezt láttam ...

By the perception of illusion we experience reality.

Nézegettem a Samsung 6-os sorozatot egy 40 colosat és egy 46-ost, ha nem tökéletesen középrõl nézem a sötét területek sötét lila árnyalatban "tündökölnek" amiknek feketének kellene lenniük. Az angol http://www.avforums.com-on is többen tapasztalták ezt a problémát. Van ezzel a problémával valakinek tapasztalata, minden 6-os sorozatú TV-nél jelentkezik?
bakterzoli
Köszönöm válaszod!<#wave>

cloud.strife
Semmi hivatalos infó nincs róla, tehát a következõ negyedév végéig biztos nem jeleni meg a keleti blokkban.

www.digimomentsvideography.com

[NST]Cifu
Van valami publikus info a W4210-esekrõl? Hogy 10 a vége, az oké, más a küldesing, de a százas helyiérték szerint valami komolyabb változtatás is volt, nem?

cloud.strife
Mindenképp jobb TV ez a Sony, ez nem kérdés. 😄

bakterzoli
Köszi a válaszod, és tudom hogy nem egy kategória, de akkor szerinted a sony mellett döntsek?

cloud.strife
Az a baj, hogy tökre nem egy kategória a kettõ, sem árban sem semmiben. Tehát ha pusztán a 2 tv közül kell választani, akkor egyértelmû a kérdés. Viszont a pana elég olcsó ennyiért.

Ombika
Vazze nem tok mind1 50" es kesz! 😊

bakterzoli
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni, mert két tv között vacilálok:
Sony KDL-46V4000 : Sony
és egy Panasonic TH-50PV700P
HD Plazma TV: Panasonic között, és nem tudom eldönteni melyiket vegyem.
Amit tudni kell, hogy Macmini, Ps3 is rá lesz kötve illetve HelloHD, és fõleg HD filmeket néznék rajta!
A válaszokat elõre is köszi!<#worship>

Klemice
127" nincs 😊 127cm=50"

Ombika
127",de mar targytlaan ,mert megtalaltam google csodakra kepes! 😊

Klemice
126" 😮 woot

Hello! W4000 érdekelne, tegnap voltam sony szalonba nézegettem, hogy mit mutat 1080i adással. Hát én azt tapasztaltam, hogy van valamennyi akadás de csak a beúszó kontrasztos feliratoknál vettem észre, filmek mind korrektek voltak gyors mozgásoknál is 2+ méteres nézési távolságból.
Fél méterrõl is vizslattam a tv-ket hibakeresés végett és azt tapasztaltam, hogy ilyen távolságból eszméletlenül akad mind. Voltam samukat is nézni de fél méterrõl azok is akadtak, 2+ méterrõl viszont folyamatos volt a mozgás. Szóval lehet, hogy velem van valami probléma.

Na de a lényeg, hogy 46" vagy 52"-os tv kellene és 2-5 méterrõl lenne nézve. Ezeket a tvket haza lehet szállítani egy személyautóval?

Ja és deinterlacere visszatérve lehet, hogy ez valami szoftveres hiba és egy firmwarefrissítéssel javítható? Egyáltalán sonykon lehet a szoftvert frissíteni?
szurmakotium
Na ezt azért megnyugtató olvasni. Azért szakítani fogok idõt rá és még egyszer személyesen és alaposan megnézem mielõtt megrendelem ...

Köszönöm az infókat.

By the perception of illusion we experience reality.

Ombika
Hi!!

Kicsit off!
Vett az ismerosom samsung 126" plazmat es elvilag adtak neki ajandeka hozza 20 rugo erteku mozijegyet,nah most ezt hogyan lehet ervenyesiteni es mit keressen?
Ideadott vmi kerdoivet full angol es ingyenesen lehet visszakuldeni?!

Koszonom es bocsi,ha tul off volt! <#worship>

Most is éppen 1080i HD adást nézek DVB-C n keresztül már 4 napja egyenlõre semmi interlacer hibát nem láttam pedig már csak ezt figyelem a kép hibátlan.Nagyon furcsa visszakapcsolni a tévét analogra utána fanyalgok,pedig az sd adás is egész jó.