LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ott van az ipéd 😉
PyRex
vga-n van egyelõre...

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

[NST]Cifu
Csak ötleteim vannak, mivel nálam megy gond nélkül.

Én elsõ körben megpróbálnám másik HDMI csatiban. Ha nem megy, akkor eltávolítanám, és újra felraknám a videókártyát. Esetleg másik kábellel megpróbálni. Stb.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

PyRex
...pedig stimmelnie kell, mert a nem támogatott frekik ki vannak kapcsolva.

PyRex
Cifu: arra nem tudsz valami megoldást, hogy az 1280x720-at miért nem akarja a tv-m (a656)? "nem támogatott üzemmód" 😊, lehet, hogy a freki nem stimmel??

[NST]Cifu
A kézikönyvben benne vannak a támogatott üzemmódok. Olyan felbontásban használd, amit a TV támogat.
Jellemzõ az 1920x1080, 1360x768, 1280x720.

Általában akkor vannak ilyen problémák, amikor valaki monitort és TV-t is köt a gépre, és hol az egyiken, hol a másikon játszik. Ha pl. beállította monitoron az 1920x1200-at, és utána a TV-n próbálja elindítani a játékot, akkor jellemzõ hogy ilyesmi probléma lép fel...

Klemice
milyen a videókártya?

Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐

Samsung Le37m86-om van, és jelentkezett egy olyan probléma, hogy a Devil May Cry 4 nem indul el, illetve elindul, csak a tv egy olyan hibaüzenetet ad, hogy nem támogatott üzemmód. Mit tudok csinálni, hogy jó felbontással induljon? Elõfordult már ez a probléma a Cryis-nál is amikor nem 1920x1080-ban akartam futtatni. Ja és hdmi->vga átalakítóval csatlakozik a gépem a vga bemenethez.
[NST]Cifu
Azt magunktól találjuk ki, hogy milyen kábellel és hogyan kötötted össze a TV-t és a számítógépet? 😊

Miután mókás kedvemben vagyok, elnézem még ezt is.

2(+1) fõ opció van.

Videojel és hang egyben, HDMI-n. Az ATi HD szériás videókártyákon lehet megoldani, a speciális ATi-s DVI-HDMI átalakítóval, HDMI-HDMI kábellel. Hangeszköznek a HDMI audio-t kell kiválasztani.

Videojel és hang külön, a videojel mehet VGA-n vagy DVI-HDMI kábellel, a hang vagy 3,5mm-es Jack-Jack kábellel a VGA melletti audiobemenethez, vagy 3,5mm-es jack-2RCA kábellel az Audio L és Audio R inputhoz (a komponens videobemenet körül kell legyenek).

LaszloLedzenyi
sziasztok!van egy samsung PS42Q992H-S tv-m . rákötöttem a pc-t. a kép tökéletes viszont a hangot nem viszi át valamiért.a hangkártya nincs blokkolva se némítva fülessel kipróbáltam. valaki tud valami tippet adni?

\"Életemet mindig egyedül a másodpercekért való harc töltötte be,és szívesen vállaltam az áldozatos,nélkülözéssel teli éveket,hogy megtanuljak vezetni,gyorsan vezetni,és még gyorsabban vezetni!\"

Egy érdekes cikk az lcd gyártásról:

http://www.muszakiforum.hu/cikk/50922/veszelyes-az-lcd-monitorok-gyartasa?wa=emuh0814
Értem, és köszi. Az is érdekes, hogy mindössze 3 helyen árulják a hálón, a samu a656-ost meg pffffff. Na mindegy a végsõ voks = SAMSUNG (a656).
[NST]Cifu
Sajnos csak futólag volt vele dolgom, nem éppen ideális körülmények között. Az elsõ benyomás számomra nagyon jó volt, de ennyit tudok mondani. Ha magamnak vennék TV-t most helyben, akkor csak kíváncsiságból vennék Philipset, mert olyanom még nem volt. Ha biztosra mennék, akkor Samu, mert az ismerem, tudom mit várhatok tõle.

Hát nekem inkább a 100Hz, mint a disco-s tv.

És mi a véleményed az Lg és Samsung után errõl a philips 7403-asról ?
[NST]Cifu
Az idei Philipsek tényleg nagyon korrektül néznek ki, de ne feledd, hogy a 7603-asban nincs 100Hz, viszont van Ambilight, míg a 7403-asban van 100Hz, viszont nincs Ambilight. 😉

Köszi Cifu ! Hát, ha csak ennyi a különbség akkor ebbõl samu lesz mert az LG külsõje az én szememnek nehezebben emészthetõ. Bár legjobban az f86-os teste tetszik fõleg a lábikója de ha már itt tartunk, azért a 47PFL7603 forma tervezése is gyönyörködtet. 😊
[NST]Cifu
Megérni megér, MOST ennyit. Az újabb A55x, A65x széria viszont egy nagyságrenddel jobb TV tunert kapott és jobb az SD képminõsége is, továbbá a TV menüje egy fokkal gyorsabban reagál (a 8-as szériáé eléggé lassú volt).

[NST]Cifu
LG:

+Jobb hangszórók
+Jobban kidolgozott, látványosabb menü
+Igényesebb távirányító
-A desing... "kissé" érdekes, vagy bejön, vagy nem...

Samu:

+Egy fokkal jobb a képminõsége
+Egy fokkal jobb a TV tunerje és az SD képminõsége
-Tükrözõdõ képernyõ

Sziasztok!
samsung le40m87bd lcd tv-t néztem ki, megér ez a tv 220e ft-ot?,(vagy várjak még pár hónapot míg az 5 és 6-os széria lemegy 200 körülire)
régebben nagyon sokat dicsértétek igaz kifutó modell ez is, de a tv-nézéshez , pc-hez, x-boxhoz nekem tökéletesen megfelelne. Egy kérdésem lenne azt hiszem a tv nem tudja a 24p-t, ez számítana valamit ?
köszi segítségeteket <#integet2>
egész érdekes show 😄
hamotar
Errõl mi a véleményetek?!
Link

Szasztok !

47lg6000 vagy 46a656 ? Érveket és ellenérveket szeretnék kérni tõletek.
Az lg-nél pl. a trumotion 100Hz-es dolog megegyezik a samu 100Hz-es képfrissítésével ?
CIFU
Leborulok nagyságod elõtt.
Nagy HELP vagy itt nekünk laikusoknak.
THX
[NST]Cifu
Sajnos az erõsítõs dologra nincs ötletem, ha az egyetlen lehetséges surround bemenet egy 5.1-es RCA, és nincs digitális opció.

Az F86-nál annyit kell tudni, hogy DVI-HDMi esetén a 2-es HDMI-be dugd a kábelt. Kb. ennyi.

Köszi
Akkor marad a dugdosás vagy egy új erõsítõ. Esetleg más megoldás?
Egyébként van valami gebasz amirõl nem árt tudnom a 40f86 esetében. Elég jó vétel volt így nem igazán lehetett kihagyni.
THX
[NST]Cifu
Nem nagyon kell erõmû, nekem GeForce 8800GTS-em van, és a legtöbb játék simán játszható 1920x1080-ban (Cryisis nem, de az máshol sem, ahol nem legalább két vagy három GPU-s rendszer van). Amúgy a felbontásnál értelemszerûen a 16:9-es oldalarányú felbontások játszanak, tehát 1360x768 illetve 1280x720. Ha ettõl eltérõt állítasz be, akkor értelemszerûen a kép torz lesz, hiszen oldalirányba nyúlni fog.

Analóg jelnél nehogy jelegyesítéssel próbálkozz, mert annak fájdalmas és költséges következményei lesznek...

Köszi CIFU.
Akkor már csak egy erõmûvet kell vennem hogy ne kelljen alaconyabb felbontáson játszanom?😞 vagy csak addig keresgetni a felbontások között amíg találok valamit ami pöpecen fest? Esetleg ez játékoknál nem jön annyira elõ?
Másik kérdés ha van nekem 5.1 erõlködõm de 5.1 rca bemenet csak 1 van rajta optika meg nincs akkor lehet hozzá venni rca 2rcaból 1rca csatlakozót ami egyesíti az audiójelet? csak hogy ne kelljen azzal szopni hogy mindíg át kell dugdosni a kábeleket pl: ( http://www.somogyi.hu/jsp/folap.jsp;jsessionid=37D5151D6B190E4A020B19049B1A187D?oldal=cikk&pozicio=06.01.02.01&cikk=4746 )
THX
[NST]Cifu
Az LCD-k esetén (akár TV, akár monitor) teljesen éles csak akkor lesz a kép, ha natív felbontásban hajtod meg. Ha ennél kisebben megy, akkor a dithereléshez hasonló módszerrel próbálja a TV megjeleníteni, ezért pl. a betük kissé szétesetten néznek ki. Minden LCD kijelzõ esetén a natív felbontás a célszerû használat.

6 méteres hosszon már ne VGA, hanem DVI-HDMI vagy HDMI-HDMI kábelt használj.

[NST]Cifu
1.: Az F86 kifutott modell, az A656 idei, utóbbi esetén az ár sokkal rugalmasabb. Amúgy az Argep.hu esetén sok bolt játszik az árakkal, tehát beír egy extrém alacsony árat (most 290e Ft alatti árat írtak nemrég az LE-40A656-ra), de raktárkészlete szinte egy webboltnak sincs, szóval majd szállít, ha úgy alakul... és akkor sem biztos, hogy annyiért, szóval visszaviszi az árakat - a konkurencia meg követi, tehát lemegy az ár, majd visszamegy. Mindez a verseny miatt... az F86-osnál meg nincs ilyen verseny...

Emiatt én nem is javaslom, hogy Argep.hu alapján lõdd be az árakat.

2.: Nem olyan rossz, hogy azért fikázni kellene. A Sony W4000-esnek egy fokkal jobb, a legjobb az LG6000 / PG6000 hangszórói, legalábbis az idei modellek közül amelyiket én hallottam eddig.

3.: A bevilágítás olyannyira nem jellemzõ, de az LCD-nél technológiai adottság, hogy nem homogén a fényerõ, ez többé-kevésbé minden LCD-n megfigyelhetõ.

Üdv
végül én is bevásároltam. A Samu 40f86ra esett a választás mert végülis mindent tud +30 ezerért. akkor meg már nem 1 évre vesz tv-t az ember.
A problémám most az hogy sima monitorkábellel összekötve csodás a kép fullhdban de a többi felbontásban egy kicsit szerintem defektes. Ez kábelhiba vagy csak a fullhd tv szereti magát maxon futtani?
Másik dolog, hogy a gép valszeg másik szobába kerül hogy ne rontsa az összképet. ez kb 6 métert jelent. Milyen kábellel lehet ezt összekötni hogy ne romoljon a jel?
THX
Jani
Szeva Mindenki !
3 számomra érdekes kérdéssel fordulnék hozzátok.
1.) Mitõl van az, hogy az árgép szerint a samu 46f86-os közel 30e forinttal drágásabb a 46a656-osnál, mitõl esett így az a656-os ára az f86-oshoz képest ?!?
2.) A 46a656-osnak jó minõségû a hangja ? Mert több nyugati tesztben is érte fikázás.
3.) Az ilyen felsõkategóriás lcd-knél mennyire gyakori a gyári pixelhiba és a bevilágítás ? Roppant kényes vok rá, samu monitorral már megjártam a herce-hurcát ilyen gondokkal. Mert azaz igazság, hogy rákattantam a 46a656-ra és neten keresztül rendelném.

- minden hozzászólást köszi
PyRex
thx (no. 2) 😊

cloud.strife
Ejj, bocsi, elfelejtettem megnézni... 😞

Node holnapra már beírtam a naptáramba.. 😄

www.digimomentsvideography.com

PyRex
thx

cloud.strife
Holnap megnézem, remélem jól emléxem, hogy ez a fajta van.. 😄

PyRex
😊)

PyRex
örülök.. mennyibe kerül? utánvéttel postázol nekem egyet?

cloud.strife
Nálunk van ilyen adapter, aszem Profigold és nincs 6000 ft... 😄

[NST]Cifu
Sajnos nem láttam még PC-re kötve LX70-est, így nem tudok nyilatkozni arról, hogy HDMI-n menne-e a natív. :S

Ha ez fontos, akkor inkább idei Samu vagy LG TV-t választanám, egyszerûen azért, mert tuti megy (lehet, hogy az LX70-es is, de amíg nincs megerõsítve egy kissé orosz rulett dolog), vagy Sony S3000-est, de az csak HDMI-n megy 1360x768-at, VGA-n max. 1280x768 a támogatott felbontás.

CIFU!

Még egy utolsó (?!) kérdésem lenne. A vidkártyám GF8500GT, ami DVI kimenettel rendelkezik, és HDTV támogatással. Az LCD TV amit kinéztem Pana TX-32LX70P, amely DMI és PC bemenettel rendelkezik. Nos én filmeket néznék (HD), de a TV prospektusa szerint a PC felbontás a HDMI-n keresztül nem támogatott. Akkor én, ha DVI-PC(LCD) csatlakozást használok, hasonló értékû lesz.

Nagyon köszi a válaszod!!

Walk the Talk.

PyRex
Hi!

Tûvé tettem a netet egy ilyen adapterért:

DVI female - HDMI male

csak ez a jó, tehát a fordítottja, amiben hdmi aljzat van, az nem. viszont AZ kapható mindenhol, ezt meg szinte sehol nem találtam, csak gagyi webéáruházakban (ahol nincs természetesen), vagy itt, de itt meg q. drága. ennek kb. 1500 forint a reális ára. Nem tudtok olyan helyet, ahol meg is kapom ennyiért (Bp-en) és lehetõleg nem kell heteket várni rá??

Sziasztok

Lenne 2 kérdésem/kérésem...
1: LTY400WT-LH1 Tud valaki valami infót róla?? Egy pdf-ért puszit is adnék... 😊 Miben más az LTA400WT-nél? Esetleg csak abban, hogy az inverter 24V helyett ennél 18-ról megy?? Valaki segítsen 😊 (40s2530-ban volt, csak törött)

2: Nem tud valaki egy 40"-os TFT panelt eladót?? 1-2 pixelhiba nem gond... ami biztos 1366*768.. 1ch Lvds.. A többit megoldom valahogy ..
Esetleg 37"-os is érdekel, csak akkor a káva is ugrott 😞

Köszi
micilacko @ freemail.hu
cloud.strife
Oks. 😄

Cloud utánanéztem a user guide-alapján egyértelmû.

Köszz
cloud.strife
Mármint a PS3-on kapcsolod ki?

Mert ha igen, akkor teljes kép lesz és a tv húzza ki a képet.

CLoud van egy kérédsem a w4000-el kapcsolatban:

Ha kikapcsolod a túlpásztázást akkor az a 720p-nél is a teljes képet adja vagy csak a 1080i vagy 1080p-nél.

Köszönettel,
Pac007
Nekem Toshiba 32dl66 volt azt cseréltem le 42xv500-ra. Nagyon megérte, sztem. HD adások nagyon szépek. Blu-ray hibátlan. A szervizrõl csak a nnyit, hogy itt a 3év az teljeskörû, nem ugy mint a samunál. Azt hogy milyen gyorsan csinálják meg, nem tudom, mert még müxik!!!!
[NST]Cifu
Igen, a 37" és annál kisebb Samuk itthon készülnek, de a 42" és 47"-os Philipsek Székesfehérváron, a Sungoo LCD TV-k meg Szombathelyen. 😉

A pixelhiba FullHD készüléknél nagyon-nagyon szerencsétlennek kell lennie, fogy feltünjön, nekem volt egy Sony KDL-40V3000-esem, egy halott piros subpixelel, de csak speciális programmal jöttem rá, hogy egyáltalán ott van. Azóta két felsõ kategóriás Samum volt/van (LE-40A656 és A659), ezeken nem volt pixelhiba.

Voltam is a Lurdyban, rendesek voltak és szuperlativuszokban ecsetelték a Toshik elõnyeit. Aztán benéztem az Euronicsba, ahol meg Samsung és LG fanok vannak. Egy fontos érvet viszont hallottam a Samsunggak kapcsolatban, hogy esetleges meghibásodásoknál mivel nálunk gyártják a garanciális javitás pár nap, ja és nem tom. másoknál, hogy van, de állítólag 1 pixel hibánál cserélik is a készüléket. A pixelhiba amúgy mennyire általános?
[NST]Cifu
Nem túl népszerû márka itthon, így sajnos vélemények, tapasztalatok sem nagyon vannak. A technikai adatai alapján korrekt középkategóriás TV-nek tûnik, LG 37LG5000, Samu LE-37A55x, Sony KDL-37V4000 kategória.

Szvsz ha tudsz, menj el a Lurdy házban lévõ Toshiba mintaboltba, valószínûleg lesz kiállított XV500-as, és nagyon segítõkészek.