21171
LCD - Plazma
-
rolik750i #9597 Én ezt a lényegesebb különbséget láttam, de azért egy hozzáértő esetleg megnézhetné, hogy van-e valami más hasznos dolog még benne. Még amit sikerült kivennem, hogy a W4500-ban van S-force front surround meg vmi dlna. Ja és a dinamikus kontrasztja 50000:1. A W4000-nek 33000:1 -
Scooby87 #9596 jól írtad elöször...mert az utobbi a w4000-es és az elöbbi a 656os...legalábbis nyelvtanilag így helyes. -
aranarth #9595 Bocs, rosszul írtam: a W4000 nyert, vagyis az "előbbi". Késő van már... -
aranarth #9594 Rolik750i: szerintem a 100Hz egy fillért nem ér, nagyon jóízűeket szoktunk volt itt vitatkozni a dolgon. 40-50e Ft az marha sok, vehetsz rajta egy blu-ray lejátszót. Ha csak ez a különbség a két kiválasztott között, szerintem nem lehet kérdés, hogy nem ér meg ennyit.
Leky: HDMI - ez nyújt veszteségmentes jelet. Más kérdés, hogy kihasználod-e vagyis, van-e olyan jó a forrás, hogy érzékelhető legyen a különbség. Ja, és ahogy Arty is írta: az A656-os sorozat 32"-os modelljei kizárólag S panellal készülnek. Ha ezért zártad ki, most visszaveheted a listára! :-) Én is sokáig vacilláltam a W4000 és az A656 között. Utóbbi nyert, de okosban, úgyhogy utána megérte cserélnem és akkor már a Sharpot választottam - pedig addigra majdnem ugyanannyiba kerültek.
KovyZoly: szerintem is plazma (tehát a márka is adott: Pana). -
#9593 plazmát ... pana 42pv80 -
#9592 32A656-al nincs panelmizéria -
rolik750i #9591 Valaki az előző hsz-emre? Lehet, hogy kicsit hülye kérdések de fontos lenne! Thx -
Ererer #9590 Köszi a válaszokat.
MM-ben kérdeztem, azt mondták, hogy májusban jön az új generáció, csak annyival lesz több az elődeinél, hogy fejlettebb analóg áramkörök lesznek benne. HD adás szempontjából ennek lehet vmi jelentősége? -
#9589 Lehetőleg HDMI-vel. -
#9588 Wide Colour Gamut - Cold Cathode Fluorescent Lightning. Kb annyit tesz hogy szélesebb színskála megjelenítését lehetővé tevő megvilágítása van a panelnak. -
KovyZoly #9587 lejátszóm = lejátszón -
KovyZoly #9586 hello
korábban nézegettem már ki tv-ket, sőt mondhatni ki is választottam, de teljesen elbizonytalanodtam!
200e Ft-ig milyen tv-t érdemes venni? HD és divx filmek pc-ről, és kábeltv-re 3-3,5 m-ről
más:
DVD-lejátszóm van értelme a HDMI csatlakozónak? a scart kábel is tudja a DVD max felbontását, nem? -
Leky #9585 Mit takar a WCG-CCFL panel?
Egyébként Műholdas DigiTv (tudom szar a minőség) és Xbox360 menne rajta.
Egyébként mivel érdemes összekötni a boxot a tv-vel Vga vagy Hdmi kábel? -
#9584 Szia!
Kiváló választás! :D
A hiányossága a WCG-CCFL panel, de hát sajnos ez már nincs benne a 32"-os Bravia-kban. :(
Viccet félretéve tényleg jó választás! :D -
Leky #9583 Jó pár hónapos informálódás után előre láthatólag áprilisban veszek egy Sony KDL-32V4500-as Lcd-t. Először Samsungok és az Lg-k között néztem szét itt a Samsung jött ki győztesen, de hamar kiábrándultam belőle a panel mizéria miatt. Majd a Sony felé kezdtem kacsintani kitérve a Sharp felé is, de itt a Sony győzött nálam.
Az lenne a kérdésem, hogy a fenti típusnak vannak-e hiányosságai?
Elsősorban Cloud.strife véleményére lennék kíváncsi, talán ő a legjártasabb a Sony-k között, de szívesen veszem más véleményét is.
-
rolik750i #9582 Sziasztok, most készülök lcd tv vásárláshoz és egy kis segítségre lenne szükségem. Amit kinéztem, az egy Sony KDL-40W4500. Nagyjából erre van keret, na meg ha már veszek akkor jó legyen!:P Egyik kérdésem, hogy a sonynak ez a motionflow 100hz-es technológiája megéri azt a plus 40-50 ezret, amivel több ez a 40W4500 mint a 40W4000?
UPC digital tv adásunk van, ezen normális lesz a minőség? Mert igazából attól félek a legjobban hogy qrva drágáért megveszem a tv-t, és csúnyább lesz a képe, mint a mostani kis crt sonymnak :D Másik pedig, hogy ugye ez összenyomja 16:9be a képarányt, és nem nagyon zavaró ez? Vagy esetleg nincs ennek a upc media boxnak vmi 16:9 üzemmódja?
Előre is köszi!
Ja még annyi, hogy szerintetek pl media marktban lehet olyat csinálni, hogy megrendeltetek velük egy konkrét típust? -
elwoodblues #9581 "A szakemberek szerint,ha a SharpD65-tös tévémenn lejjebb kell venni a háttér megvilágítást,mert,hogy szerintük azonos frekin van a boxéval."
Mi van ? És most ezt így hogy ?
"Kipróbáltam így működik ,igaz,ha hd adásra kapcsolok eltelik 7 másodperc mire képem vam.De legalább van:)"
Ha boxon fixre állítod a felbontást (720 vagy 1080) akkor gyorsabban vált fogja a képet csatornaváltáskor a tv. Ha "auto"-ra akkor az SD 576-ban a HD 1080-ban jön, viszont a tv-nek kell egy kis idő amíg magához tér különböző típusú jelek közti váltásból. (7 másodperc azért nincs, inkább 3-4) Én mégis auto-n használom mert a tv csak az 576-on tud "panoráma" módot, vagyis a szélein húzni szét inkább, a UPC box meg csak egyenletesen lapítani tud, és mindenki lángosképű lesz. -
naigen #9580 Sziasztok!
Az LG LCD-nel az XD engine a menuben hogy jelenik meg? Nem veletlenul Inteligent senzor? Ez a mod automatan allitja a kepet a legoptimalisabbra.
Kosz elore is a segitseget.
-
vidok #9579 Köszi a tanácsot aranath. -
aranarth #9578 Ez igaz, de mennyire jellemző, hogy valaki többet néz FullHD felbontást, mint hagyományos SD jelet? TV nézésre 3-3,5 méterről a 37" bőven elég. Sőt, a 32"-sel sincs baj ha nem rossz az ember szeme - még élesebb is a kép. Persze minél jobb a felbontás, annál jobb egy nagy képernyő, de sima tévézésre (foci, HBO, Mónika-show, dr. Hosue, ilyenek) nem kell méretmániásnak lenni - inkább vegyen az ember egy modernebb, profibb típust, mint egy 10 centivel nagyobb TV-t. SZVSZ!!!!!
Kedves vidok! Lehet, hogy jobb lett a kép, de cseréltesd ki a boxodat, nehogy már a UPC mondja meg, hogyan kell kalibrálni a TV-det! Nézzed a matt, homályos fakó képet, mert a majmok nem cserélnek Neked boxot? Ők aszolgáltató, megmondod, hogy lépsz a T-Sathoz, ha nem képesek biztosítani egy működőképes beltéri egységet. Ne szégyellj veszekedni és ne hagyd lerázni magadat! -
vidok #9577 Köszi a válaszokat.A szakemberek szerint,ha a SharpD65-tös tévémenn lejjebb kell venni a háttér megvilágítást,mert,hogy szerintük azonos frekin van a boxéval.Kipróbáltam így működik ,igaz,ha hd adásra kapcsolok eltelik 7 másodperc mire képem vam.De legalább van:) -
#9576 Ha full hd anyaggal hajtod, akkor még a 46" is simán tuti 3-3,5 méterről. -
Norbi7 #9575 bőven megveheted a nagyobbat, néhány a forumon amúgy is azon a véleményen vannak hogy nem lehet elég nagy egy tv. -
elwoodblues #9574 Én is aggódtam emiatt, de nekem 3 - 3,5m-ről már nem szemcsés vagy pixeles a hagyományos tv-kép a 37"-oson, hanem kimondottan szép. (Kéne egy centi hogy pontosan lemérjem.) A 720, 1080 -ról nem is beszélve. -
Ererer #9573 Sziasztok. Rengeteget olvastam mindenfele. Nagy nehezen meghoztam a döntést: Sharp DH65E. Kérdés csak az, hogy mondják páran, hogy ha túl közelről nézi az ember a tévét, akkor szemcsésen látja. 3 m-ről fogom nézni, ehhez elég a 32" vagy megvehetem a 37"-t is? Előre is köszi, ha valaki tudna segíteni, nem akarok pórul járni... -
elwoodblues #9572 Nekem Sharp-pal megy UPC digitális. Nincs semmi gond. Cserétesd ki a boxot. -
radical@work #9571 Nah kinéztem egyet Sony KDL-40S4000K (made in Spain).
Ezzel van valakinek tapasztalata? SD menne rajta nagyon jó minőségű kábeles jelről, normál DVD Scarton keresztül, meg Blueray rippek és 1080Ps MKV-k PCről DVI-HDMI átalakítón. Illetve még egy kérdés, ha 5.1et akarok később akkor mit kell venni hozzá? PCmen van egy 4.1es set de nem hinném hogy direktbe rá lehetne kötni. -
r4pt0r #9570 Nana én nem fogok megsértődni semmi amit ide írsz, ez egy forum, de azért nem mindegy hogy szvsz vagy valami megalapozott teszt alapján mondod. Mert valóban a képet tesztelni nem teljesen vannak az adatok, aztán meg jön az ízlés, nyilván ez utóbbi a fontosabb, de engem csak azt zavart a kijelentésedben mintha ez tény lenne. Nah de ez nem fontos, majd lassan jöhetnek az új modellek. :D -
#9569 ez tuti nem a tv miatt van, hívd vissza a szerelőket és hozzanak új boxot is. Szín beállításnak sincs köze a normális működéshez. -
Kimi23 #9568 Szerintem nem a tv miatt fagy a box, hanem kifoghattál egy hibás darabot. -
vidok #9567 Sziasztok!Tegnap szerelték be a UPC digitális adást vevő média boxot,beltéri egységet.Problémák adódtak,mert a szerelők azt mondták,még nem találkoztak ilyen lcd tv-vel,methogy fagyogat a beltéri egységem rendesen.A tv SHARP.Még a szineket is állítgatták,hogy egyáltalán beüzemelni tudják valamennyire.Szeretném kérdezni tőlletek ,ti találkoztatok ilyen problémával?Előre is köszi a segítséget. -
KovyZoly #9566 jó estét
mi a véleményetek a pana 42PZ8-as full hd plazmájáról? a panashopnál most ajándék dvd-lejátszóval adják 200e-ért!
mit gondoltok március vége-április elejére mennek lejjebb valamennyit az árak még?
a 42PV80 ugyanott 175e Ft -
#9565 Jajaja.
Egy érdekesség még:
A Sony egy Győr melletti céggel fejlesztette ki az "Éjkék fekete" festéket, úgy, hogy az a legmodernebb környezetvédelmi szabványok szerinti anyagokból legyen. (vízbázisú, vagy mi, nem értek hozzá... :) -
aranarth #9564 Köszi a kiigazítást, rosszul írtam: a panelre gondoltam, hogy az Sony panel és nem kínai meg tajvani. Azt, hogy a hátlapot hol csavarozzák rá, nagyjából mindegy. A Sharp is szerel össze Lengyelországban, nagyon szigorú szabványokkal a gyárban, de a FullHD panelt azt hozzák. Csak gondolom, hogy a Sony is így csinálja. Nem tudom hol olvastam, hogy vékony üveglapokat vágnak a TV képernyőjéhez, amire aztán milliónyi forrasztás kerül. Mint a régi filmeknél (fotó), az üveglapnál sem mindegy, hogy a széléből (pl. Forte), vagy a közepéből (Kodak) vásárol a gyártó és milyen technológiával forraszt. -
#9563 Kis kiigazítás:
"A Sony nem csak azért drágább mint a konkurensei, mert "Sony", hanem mert japánban szerelik"
Az európában kapható modellek egyikét sem japánban szerelik.
Szlovákia, Spanyolország, Magyarország. Ezekből a Spanyol a legkomolyabb gyár, nem is véletlen ott készünek a magasabb kategóriás modellek (V, W, E, EX, ZX, X). Magyar gyárban az L-est szerelik össze, a Szlovákban az U, S modelleket.
Speciel a spanyol gyárban voltam, ami ugye legendás gyár, az egyik legnagyobb a világon. Attól hogy itt készül még mindig ugyanolyan technológiával, gyártósorokkal, anyagokkal csinálják, mint ha japánba lenne. :) -
#9562 menüben járkálva vagy a manualt átnézve biztos kiderül :) -
#9561 Hy all.
Van 2 HDReady-s TV-nk a "családdal". Az egyik a Panasonic TH-42PV8PA, a másik meg a Sharp LC-37AD5E-BK. Az egyikkel játszanék(ps3) és az érdekelne h mind2 kezeli az 1.3-as hdmi kábelt?(me hát annak szebb a képe egy fokkal...) Kösz a választ előre is! -
naigen #9560 Honnan tudom, hogy van vagy nincs XD engine az LG tv-n kivulrol, vagy ha nem lehet eldonteni kivulrol? -
naigen #9559 Koszonom!
Akkor mindenkepp az LG nel maradok!
Az internetes leirasok szerint az XD engine benne van mar a 26-os szeriaban... Azert meg rakerdezek az eladotol. Koszi meg egyszer. -
aranarth #9558 Így igaz, nismoka. A Sony nem csak azért drágább mint a konkurensei, mert "Sony", hanem mert japánban szerelik és 3 év teljes körű garanciát vállal. A Sharp dettó. A JVC dettó. Ezt meg kell fizetni. Nem véletlen, hogy a Samsung meg az LG csak bizonyos típusokra ad max 2, esetleg 1+1+1 évet, ráadásul csak a vásárlás után derül ki, hogy tajvani, kínai, koreai, vagy japán (mert az is lehet, hiszen ha jól tudom még mindig vásárolnak a Sonytól) panel van benne? Ha kell a japán, megfizeted, ha nem, veszel koreait. És mielőtt nekem esnétek: nem biztos, hogy jobban jár valaki egy japánnal...
naigen: apámnak van A330-as Samuja (37"), belépő szint, 2 éves modell, Made in Hungary!, elég gyenge szoftverrel (torzít és eléggé elmos), de az árához képest szerintem nem nagyon gáz. Nem szabad összehasonlítani a drágább és komolyabb készülékekkel. A kategóriatársait nem ismerem.
És r4pt0r! Nehogy már azon sértődj meg, hogy nem írtam oda egy bejegyzésemhez, hogy szvsz! Itt mindenki a saját véleményét írja, azért fórum! Ne röhögtess már! Mit hittél, hogy japán marketing igazgató vagyok és hivatalos sajtótájékoztatót tartok?! Elmentek otthonról?