LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tv guruk, egy hatalmas kérdésem lenne! Kérlek segítsetek. Tv vásárlás elõt állunk. 3kérdésem lenne. Az elsõ. Megéri full HD-ra beruházni? Mert most tuti nem használjuk ki, és még PAL adás jön, de a késõbbiekre gondolva. (Blueray, Hd adás) Egetverõ a külömbség? A második. Tudom, nem egyszerû a kérdés, de LCD vagy Plazma. 102-106 cm-es tv-rõl lenne szó a nappaliba.
A harmadik a legnagyobb. Valaki rákukkantana ezekre? Tudom, nagy kérés de hátha...

Samsung le40a551p2r
Sharp lc 42x20e
Sony kdl-40v3000

Illetve egy sima HD-s

Panasonic TH-42PV80P plazma

Nagyon-nagyon szépen köszönöm.
[NST]Cifu
Sajnos igen. Emiatt mondom azt, hogy játékra inkább LCD TV...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Pontosan erre gondoltam én is, hogy ugye akár egy egyszerû sport játéknál az eredményjelzõ elég statikus és a bizony beég. Nem is kell mondanom, hogy sajna a két kereskedelmio tv logója illetve a korhatáros logok látszanak.

Szóval a játékok jelzõire ugyanúgx érvényes a beégés?

Köszi
Breki33
ja igen nálad van 100Hz

Köszi az infókat
[NST]Cifu
Energiagazdálkodás Auto, Dig. zajcsökkentés kikapcsolva, Mozi plusz lényegtelen a 100Hz miatt (felülírja).

Breki33
Engiagazd, Dig Zajcsökk, Mozi plusz?
[NST]Cifu
DNIe bevan, 100Hz közepes, éljavítás nincs bekapcsolva.

Breki33
DNIe, éljavítás stb nincseenek bekapcsolva?
[NST]Cifu
Ritkán nézek TV-t, de én nálam ezek vannak belõve:

Üzemmód: Normál
Háttérvilágítás: 5
Kontraszt: 95
Fényerõ: 40
Színtónus Normál
Gamma: -1
Dinamikus kontraszt: Közepes

[NST]Cifu
Semmi gond nem lesz, csak arra ügyelj, hogy ne hagyd, hogy huzamosabb ideig statikus képet kapjon a TV (pl. ne hagyd ott az X-Box menüjével egy órát menni).

[NST]Cifu
Egy 2006-os anyag eléggé elavult már ilyen téren 2008-ban...

Breki33
Igen énis ilyesmire gondoltam de visszakapcsolva (csak kipróbáltam) sem jelent meg, de majd megpróbálom újra köszi.
Valamelyik mód be van kapcsolva , pl sport, mozi, szórakozás.
cloud.strife
Szia!

Semmi változás. Azóta sincs semmi gond, illetve most már 4db E4000 sorozatú tv is van a boltba, de azokkal sincs semmi gond. 😊

www.digimomentsvideography.com

Breki33
de nem be lehetett, csak vmiért most nem engedi
Klemice
nálam sem lehet bekapcsolni :S...

Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐

Breki33
kép menû képopciók ott ahol a kép méretarányát is
Klemice
azt hol lehet elérni?

Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐

Breki33
Én azt nem értem a DNIe (Digital natural image engine) menüje most miért nem bekapcsolható nekem, mikor legutoljára néztem be tudtam kapcsolni
Breki33
persze nekem ráér
Klemice
este 9 körül mindent leírok ha megfelel , mert most dvd-zek

Breki33
mármint mindent visszaraktál alapbeállításra?

mert nekem pl mikor elhoztam volt ami be volt kapcsolva
Klemice
minden alap és széles nagyítást raktam rá

Breki33
nagyon jó kis készülék az, majdnem azt vettem

ha lehet engem érdekelne hogy állítottad be.
Az a baj, hogy a barátom Zalaegerszegen lakik én meg Pesten és a kölcsönkérés nem fog menni.
Klemice
én 451re 😊 úgylátom én vagyok a legalja kategória 😛

Breki33
mûsõrt? P

én csak 551-re tudnám beírni
Srácok akinek samu a656-ja van írja le milyen beállításokkal nézi a tv müsört, mert nekem sehogy se tetszik a képe.
kispancs
Szerintem a plazmának bírnia kell az xbox-ot elvégre annak is bitang a képfrissítése. Legegyszerûbb ha kölcsönkéred tõle és kipróbálod magad de szerintem tuti.

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni tõletek!

Nem is olyan régen nagyon nagy gondolkodás és mérleges után sikerült eldöntenem, hogy milyen tv-t vegyek. 42-es Samu Q92 lett belõle, amivel teljesen meg vagyok elégedve azóta is. Viszont amikor vettem a tv-t akkor még úgy gondolkodtam hogy én soha nem akarok venni konzolt és nem kell a full hd. Viszont mivel azóta vett egy ismerõsöm xbox 360-at (neki full hd-se van) azóta én is elgondolkodtam rajta, hogy esetleg veszek egyet én is. Csak azzal nem vagyok teljesen tisztában, hogy mit fog szólni a plazma a konzolhoz.
Aki tud errõl valamit vagy esetleg van tapasztalata legyen szíves ossza meg velem.

Elõre is köszönöm szépen!
Szia!
Sikerült kipróbálni a W4000-est "mindenféle beállítással" ?
Nagyon szemezek a TV-vel, de a fõ jelforrásom HD-s mûholdvevõ lenne, ahol 1080i és 576i a két fõ mód
kispancs
Plazmaakción tényleg levan írva ami kell, összehasonlítások, adatok melyeket jó ha tudsz mielõtt vásárolnál. Az említett tesztkérdés egyike fejtörést okozott de a "segítség" elolvasásával megoldódott eme csekély problémám 😊

maximil
Sõt, legalább elérhetõ. 135-ért adják a Plazmaakción, ahogy nézem, najó, nem zsebbõl nyilván, de azért reális.

maximil
Jó ez a cucc, nem baj az, hogy alap. Még az is fényévekkel megelõzi a képcsöveseket...

Ja: Panasinic TX-32LE7PA-t.
Fõoldalra menj.
Kvíz? hol? Milyen tévét lehet nyerni?

Ez az!!! Egymillió köszönet, PONT ilyet kerestem! Durva, h végülis õk is (web)áruház, de nem látom, h a legdrágábbra akarnának rábeszélni a tanácsadásnál.
Nnajó, persze a kvízben a legalapabbat lehet megnyerni 😛
analfa
Ha jól tudom vannak páran, akik nem nagyon szeretik a pdf-eket, legalábbis én ilyen vagyok😄 Ez az oldal kicsit jobban átláthatóbb, és bal oldalt vannak még almenük is. Nézd meg, itt van!

Breki33
Én csak idéztem de sztem ha #6715-et elolvasod választ kapsz a kérdéseidre
Kösz!
Szõrszálhasogató leszek, de ez miért van?
Breki33
Eztis érdemes átolvasni bár sokan elfogultnak írják

Összehasonlító elemzés

http://www.palfalva.hu/zp/plazma_2006.pdf
Breki33
Erre gondolsz?

"Ügyeljünk otthonunk fényviszonyaira isa választáskor! Ha sötétebb és nemannyira világos a nappaink akkor az LCD tv fakóképet mutat majd. A Plazma tv viszont erõsebb megvilágitás esetén enyhén halványabb képet mutat. "
Hát nekem annyi tapasztalatom van, hogy egy világos nappaliban nem lehet olyan jól látni egy plazma képét, mint egy lcd-ét... Nemrég találtam valami oldalt, amin minden fontosabb tudnivaló érthetõen le volt írva, el is mentettem a linkjét, csak sajna elszállt a vindózom, és elveszett...

Sziasztok! Bocs, ha banális a kérdés, de én is épp vásárlás elõtt állok, és fél füllel hallottam valamit, hogy a plazma vs LCD kérdésben az is dönt, hová fogod rakni a tévét. Részleteket viszont senki nem tud. Eladóban nem bízom :S, inkább vásárlás elõtt lenne jó errõl megtudni vmit bõvebben. Valaki jártas a témában? Kösz!
Breki33
már leszedtem akkor ez a vásárlás napján készült
PyRex
gyáá, a matricát szeddlegyorsan 😊))

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

Kíváncsi lennék a véleményetekre a Philips 37PFL7603D tvvel kapcsolatban. Érvek, ellenérvek érdekelnek. Ja, és pontosan mi is az az Ambilight, látta már valaki, sokat dob a végeredményen.
Ja, és akinek Philipse van, mennyire elégedett vele, stb...? Hangzása?
Elõre is köszönöm
Breki33
már megoldottam köszi
Breki33
Az természetes ha egy játékot a tv nem húz ki teljesen a széléig miközben pl az asztalt teljesen kihúzza?

pl