LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
TV-n nincs "sleep", az egy PC-s energiagazdálkodási parancs. Készenléti (stand-by) van. HDMI-n tehát nem lehet 'sleep' üzemmódot kapcsolni, a CEC-el lehet kikapcsolni, de a videókártyák (amelyekkel eddig dolgom volt) nem ismerik a CEC szabványt. VGA-n soha nem használtam rendesen TV-t, max. próba bszempontjából, ott elképzelhetõ, hogy kikapcsol, ha nem kap jelet. HDMI-nél nem.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Cifu egyébként szoktad írni hogy nem kapcsolnak ki a mai LCDk. Az A656 os ha nem kap jelet vga csatin akkor 3 sec és lemegy sleepbe. Nem tudom HDMIn hogy megy sajna még nemt udtam kábelt venni.

[NST]Cifu
Egy kicsit azért visszaolvashatnál, kezdõként is. ^^

Itthon per pillanat a boltok polcain szinte csak a Sony V4500, W3*00, W4000, E40*0 és X3*00 TV-k bírnak MPEG-4 tunerrel. Az összes többi model/típus általában csak MPEG-2 tuneres, tehát ezekbõl nem is érdemes olyat venni, ami Digi tuneres.

Olvasd el az egyel elõbbi hsz.-t. Ezek a megoldások adott még.

sziasztok, most nem teljesen értem, ha egy TV-ben (mondjuk amit akart egy ismerõsöm venni, Sony Bravia KDL-32P3000) van DVB-T tuner, azzal lehetne fogni a HD adásokat? mondjuk itt fõleg az M2-re gondolok...
csak azért kérdem, mert haver végül vett egy Samu LE32A431-est, amiben én sehol nem találom a netes leírásban, hogy volna benne ilyen digitális tuner, ergo most rosszul járt ezzel a TV-vel?
bocsi a sok kérdésért, nagyon kezdõ vagyok
[NST]Cifu
Az itthon kapható Samu A656-osok csak MPEG-2 tuneresek általban, ergo nem nézhetõ rajtuk a HD DVB-T adás. Korábban volt belinkelve egy kép, hogy milyen kód takarja az MPEG-4 tunert, majd utána keresek. Tehát te úgy tudod élvezni a HD Olimpiát, ha

1.: Vagy a kábelTV szolgáltatódnál van VALÓDI digitális csomag, HD csatornákkal.
2.: Mûholdról, pl. HelloHD (bár nagyon sokan írnak róluk rossz véleményt).
3.: Beltéri egységet veszel, amelyik MPEG-4 képes. De csak Budapest környékén. Azt az apróságot nem nagyon emlegetik, hogy csak Széchenyi-hegyi, Száva utcai és a Hármashatár-hegyi adótornyokon megy a sugárzás...

akyyy
elvileg bárhol, gyarkolatilag fizess!

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Az m1 és m2 hd adás azt hol lhet fogni az országban?
Köszi, most már vágom. Itt Sopron környékén tudtok valamilyen teszt HD adásról? JA és akkor elég hozzá egyí beltéri szobaantenna és fogható hd adás?
[NST]Cifu
Az UPC Direct mûholdas adás. Hogy van-e rajta HD, azt nem tudom, de a beépített tunernek semmi köze hozzá. A mûholdas adás a DVB-S, ami beépített tuner, az meg DVB-T (földi adótoronyról fogható).

sony 46W4000 ZALAEGERSZEG m2 HD szintén állat,meg viasat history magyarul egyenlõre ingyen <#taps>
cloud.strife
SOny-ba télleg nem kell külön doboz, jó széria ez a W4000, Samu A656-ot is dicsérik. A Sony-ba szebb az SD adás, Samunak jobb a feketéje, viszont tükrözõdik.

www.digimomentsvideography.com

Sziasztok! Segítség kellene: két tv között vacilálok, sony kdl-32w4000 és samsung le-40a656. A sonyról azt mondták hogy egyedül ehhez nem kell valamilyen box a hd adáshoz (bocsesz, de nem értek hozzá). Élõben a samsungból csak a 46-ost láttam, az is tetszett. Melyik jobb választás relatíve?
cloud.strife
Kirr! 😄

Bravia w4000 + Budaörs + szobaantenna = HD Olimpia 😊 állat
cloud.strife
Szia!

Sajna nekem is UPC Direct-em van, egyenlõre nem tervezik a HD adásokat (a marhák). 😞

Srácok HD m1-es hd adás upc directtel úgye nem lehet fogni, akkor se ha samsung a656-on van, beépitett tunerral.
cloud.strife
Továbbá most rakott le nálunk a Vidanet egy HD-s DVB-C set-top-box-ot, szintén fogható az M2 HD-be. 😄

cloud.strife
Amennyiben Sony Bravia V4500, W4000, E4000, W3000/3500, X3000/3500-as tv-vel rendelkeztek és Pest Széchenyi torony vételére alkalmasak vagytok, akkor a tv-tek DVB-T Mpeg4 tunerját kezdjétek el gyorsan hangolni, mert kisérleti jelleggel az olimpia ideje alatt befogható az M2 HD adása.

Jó HDTV-zést! 😄
Történelmi pillanatok ezek gyerekek... 😄😄😄😄😄

ezt az én hsz-emre írtad, vagy waspikáéra? mert ahogy látom õ is samsung és sony tv között vacilál 😊
Nem vagyok márkahû. Köszi a választ. Asszem maradok a samunál (egyenlõre).

Sony KDL46W4000 Denon 3802, Jamo 7.1 THX PSN id és Xbox live: Wasp00

[NST]Cifu
A HD Ready "sticker" alapból igényli az 1080i jel fogadását, tehát az R80-as Samu is tudja fogadni az 1080i jelet Komponens és HDMI bemeneten. A két TV amúgy tudásban egy szinten mozog. Azt vedd meg, amelyik szimpatikusabb...

[NST]Cifu
A feketéje nagyon durva, a többi terén annyira azért nem über (nem véletlen, hogy szinte csak a feketeszinttel promózzák ^^). De ezért 2x felárat fizetni... <#vigyor3>

sziasztok, ne haragudjatok, nem nagyon kerestem a fórumban erre a kérdésre (amit találtam hozzászólást, nem sokat segített), szóval lenne egy nagy dilemmám. tv-t szeretnék venni, és most úgy nagyjából 2 "irány" körvonalazódott. az egyik a sony bravia "olcsóbb" típusai, fõleg a KDL-32P3000, melyrõl egyes oldalakon azt írják, hogy támogatja az 1080i-s felbontást, továbbá 8000:1-hez a dinamikus kontrasztaránya, ami egész jó. Na most a másik típus a Samsungok közül ugyanez az árkategória (120-130ezer), ebbõl ahogy látom, mindenhol van jó pár típus, az egyik jelölt mondjuk ez (Samsung LE32R82BX).
Tudnátok nekem segíteni a döntésben, esetleg tapasztalatok? Ja és még egy kérdés, amiért vacilálok, a Sony készülék felé hajolva, hogy elvileg õ tud 1080i-s felbontást, ami úgy tudom elég "döntõ" lehet a mérlegelésben, továbbá talán megbízhatóbb, mégis csak Sony Bravia, de lehet kicsit elfogult vagyok.
tep
huhh...nem rossz a feketéje...sem 😊

\"SLICE of LIFE\"

[NST]Cifu
Én szerintem az A656-os jobb egy fokkal kicsivel, Rea4 sem véletlenül vett 52"-os A659-est magának, és nem W4000-est (aztán le is cserélte egy Pio Kurora ismét). ^^

Viszont ha szimpatikusabb a Sony (BD, PS3 alapján) mint márka, akkor nyugodtan vedd meg a W4000-eset. Nagyon jó TV az is.

Cifu hozzád lenne kérdésem.

3 hét múlva veszek egy 46 colos lcd-t, de még mindíg a 46W4000 és 46A656 közül nem tudok választani. Én a hdtvorg.co.uk-t szoktam olvasni (szertintem jók a tesztjeik), és ott a sony-t jobbra hozta ki mint a samut (képileg). Te gondolom láttad már elõben mindkét tv-t, ténylegesen melyik a jobb?? Sajnos és a boltban ahol veszem nincs mindkettõ hogy össze tudjam hasonlítani.
Árban már minimális a különbség.

Használat:
85% BD meg PS3 a maradék tv.

Elõre is köszi a választ.

Sony KDL46W4000 Denon 3802, Jamo 7.1 THX PSN id és Xbox live: Wasp00

Jó én azt hittem a hivatalos 1+2 es de közben már én is rájöttem. 😄

most akkor hogy van ez a 2+1év?.....azt irtad nem járt hozzá.....a hivatalos is 2+1
peteemol
Ezt nem ide akartam sorry 😞

peteemol
Link
Mi ez a zene a videó alatt? valaki tudja?

peteemol
Szerintem egy LG 32LG3000 de nem vagyok teljesen biztos benne. Valaki?

Amúgy, ez milyen típusú valaki tudja?
Nah tegnap rendeltem egy Samsung le-40 a656ost, és ma már hozták is. A 220Voltol rendeltem. Hivatalos gari nem járt hozzá, viszont 2+1 éves (2 év teljes,1 év meg ingyenes javítás.), de mivel itt is él hogy ha valami baj lesz vele akkor õk küldenek futárt ezért nem igazán aggaszt a gari.

hamotar
szia a 7up oldalán most nyerhetsz is 1et <#beka3> sok sikert, én drukkolok <#nevetes1><#nevetes1><#puszi>

Köszönöm.
Ombika
Samsung 40A656 e-digital mix: 265.000 Ft
Ez lehetseges vagy kamu,irtam nekik kivancsisagbol ,persze nem valaszoltak! <#conf>

cloud.strife
Hát itt a CRT 100Hz vs. LCD 100Hz-nek nem sok koze van egymáshoz technológiában, a szubjektivitásnak viszont igen. Tehát valakinek tetszik a mozgásjavítá, valakinek nem. Speciel nekem volt ilyen tv-m és mindig kikapcsolt állapotban volt, az én szememet zavarta. Ennyi.

Köszönöm.

Szerinted érdemes megvárni a 4500-s széiát?

Anno volt nekem egy 50 Hz-es valmint egy 100 Hz-es Pana CRT-m, de valahogy nekem jobban bejött az 50 Hz-es képe.Sajnos nincs lehetõségem összehasonlítani az LCD-ket, ezért fordultam hozzád.
Breki33
Igen köszi ez a megoldás, viszont nekem normál módban jobban tetszik mint kiemelt módban a dni-t bekapcsolva
Sziasztok !
Milyen lcd tv-t ajánlotok 200000 ft körül 40" mértetben.
Elõre is kösz.
cloud.strife
Olyasmi. Kb. a V4000 és a W4000 keveréke, de csak egy képet láttam róla, asse biztos, hogy azt ábrázolta. 😄

Milyen lesz a design? Mint a W4000 sorozat vagy más?
cloud.strife
Na info:

W4500 széria, 40-46-52", 100hz motionflow, DNLA, S-Force, a kulonbség, valamikor októberben jon.

Z4500-ról kevéske hír van, az is titkos, sajna nem mondhatok semmit, vagy le kell lojjelek... 😄

t0mmy
Sziasztok!

engem is érdekelne néhány pro és kontra az LG 37LY95 tévéjérõl!
Köszi

[NST]Cifu
A PV70 Panák típusbetegségével találkoztál: meghalt a panelben egy oszlopnyi pixel. Úgy 10-bõl 9 PV70-est érint...

A garipapír hiánya ez esetben tényleg fájdalmas, mert panelcsere a megoldás, az meg ha nem gariban megy, hanem fizetõsre, akkor már jobban megéri új TV-t venni... :S
A kereskedõt vagy a Pana ügyfélszolgáltatát kérdezd meg azért, hátha a sorszáma alapján azért elismerik a gari jogosságát...

Sziasztok!

TH-42PV70P tipusu Panasonic tvnk van, tavaly karacsony korul vettuk, foci eb alatt megjelent rajta egy fuggoleges csik a kepernyon, azota nemtom mennyi ido telt el, de mar an kb 7, mas szinuek, nagyon idegesitoek, mindig latszanak..itt egy kep.. mi lehet a gond?:S egyre tobb jon elo, es garancia papirt nem igazan talaljuk😞( mas talalkozott mar ilyen hibaval?

[NST]Cifu
Valójában 120Hz-rõl van szó ez esetben, egyes típusoknál 120Hz is van feltüntetve, nem 100Hz. Az 5/5 pulldown a jelek szerint a legtöbb gyártónál (LG, Philips, Samu biztos) a megoldás a ricegésmentes 24p-s megjelenítésre. Ehhez ugye az kell, hogy a valós képfrissités osztható legyen 24-el. Namost a legtöbb nem 100/120Hz-es LCD TV valójában csak 60Hz-et, illetve még esetleg 50Hz-et tud alaphangon, az összes többi képfrissitést 1/1, 2/2 vagy 3/2 pulldown-al valósítja meg. A 120Hz-es TV-k valós 120Hz-en mennek, és 5/5 pulldown-al tudják megoldani a 24fps-esû filmek tökéletesen sima lejátszását.

A hangfalak ügyében erre válaszolok.

Ja igen még valami! Közeljövõben készítetek valami újabb tesztet? Jó volna valamit olvasni😊 Nagyon jó volna egy újabb érdekes teszt.
A Panasonic 50PV8 plazmával találkoztál személyesen esetleg? Kíváncsi volnák rá hogy milyen lett. Gondolom a múltévi 50PV70nél csak jobb. Gondolkozgatok valami 50-es plazmán, mert nagyon mennek lefele ezek árai. A nappaliba meg jó volna egy nagyobb TV😊 Az LCD-nél meg 40 és 46 között irdatlan nagy árkülömbségek vannak. Például az A656-nál is😞 Na majd meglátom.
Szia Cifu!

Akkor ezeknél a modelleknél ez az 5/5 pulldown nem a sima 100Hz opció? Ez még valami plussz?

Figyelj csak!😊 Valamelyik fórumon ha jól láttam akkor neked Yamaha NS-555, NSC-444, NS-333 hangfalaid vannak. Néhány mondatban róluk...Meg vagy velük elégedve? Én is ilyeneket akarok venni pont ezért akarok rákérdezni ezekre...igaz nem ebbe a fórumtémába kapcsolódik...😊 Elõre is köszi!
[NST]Cifu
5/5 Pulldown = 24Hz * 5 = 120Hz
Samu A656, LG6000, Philips 7403, stb...