21171
LCD - Plazma
-
Leky #9757 Arty nem tudom emlékszel-e még, hogy abban az időben mennyit szekáltalak, hogy az Xbox360-at, hogy a legjobb rákötni a tv-re. Tegnap ki tudtam próbálni minden megoldást mivel kaptam egy HDMI kábelt a Tv-hez. Nekem a HDMI-s megoldás nem jött be olyan volt mintha nem lett volna élsimitás a játékokon. Viszont Vga-n keresztül nekem jobban tetszik a kép. -
Leky #9756 Van nálam egy érdekes jelenség, ha a DigiTv-s beltérit az 1-es scartra dugom akkor a háttérben halvány csíkozódást lehet látni. Ha viszont a 2-esre akkor megszűnik ez a jelenség. Mitől lehet ez? -
#9755 az 1080i képkockánként 540 sor valodi (uj!) infot tartalmaz ... innentől ... :D -
#9754 azt tudod, hogy 32" méretben a fullhd-nak csak kb. 1-1.5 méterről van értelme ?
biztos ilyen közelről néznéd? -
aranarth #9753 Jajj, Cloud, dehogy kezdődik, de a kábelszolgáltatók adását DVB-C, a műholdasokét DVB-S tunerrel fogod, ha nem kell/nincs STB. A DVB-T az ingyenes, földi műsorszórás vételére szolgál, márpedig ott szerintem 1080i-ben sem adnak. A Duna Tv-t, az Autonómiát, az ATV-t és a Hír TV-t is 576i-ben sugározzák, márpedig az messze van a FullHD-tól.
Opcsi, olvass vissza néhány ezer bejegyzést :-), mert erről a 3 készülékről rengeteget írtunk - egyikkel se jársz rosszul. (Mondjuk a 100Hz-es kívánságod a felsoroltak közül egyikben sem teljesül...)
-
opcsi #9752 Hello
LCD TV vásárolnék az elkövetkezendő hetek során.
A rengeteg tévé közül az alábbi három befutó van:
Sony KDL-32W4000
Samsung LE-32A656F
Sharp LC-37DH65E
DVD és BluRay nézésre használnám, meg tévézésre (analóg és digitális UPC). Számítógépet vagy konzolt egyáltalán nem akarok rákötni.
Mit tudtok/gondoltok ezekről a tévékről, ill. mit tudnátok ajánlani LCD-ben Full HD-s, 1080p-s, 100 Hz-es tulajdonságok mellett?
Köszi! -
#9751 Na már megint kezdődik a "1080i az nem is FullHD" vita!!! :D
-
aranarth #9750 A talpa. -
Leky #9749 Aranarth látom a tied DH66-os. Mi a különbség a DH65 és a DH66 között? -
aranarth #9748 Szeva Leky! Anno kipróbáltam, de hagytam "Közép" álláson, mert nem igazán szeretem a mesterséges dolgokat - a képzajcsökkentés pedig általában elmossa a részleteket. És látom, beírtad a kicsikét a felsorolásba! :-)
Astrago, megmondanád, hogy melyik szolgáltatónál kaptál FullHD képet? Sőt, ha a DVB-T tunered (T=terrestrial) működött, akkor elvileg csak ingyenes földi adásokat foghattál, amik között szerintem még nincs FullHD. Hol jött be ilyen? Nem keveredtél össze és a sima HD adást vélted 1080p-nek? Vagy esetleg blu-ray-t néztél? -
Leky #9747 Köszi, nekem is tetszik. -
astrago #9746 Gratula Leky jó tévét vettél! -
astrago #9745 Köszi Konrada! Ezt sejtettem én is bár nálunk elég jó a jel az analógnál. Azért közelről már hangyázik,de ahonnan én nézem ott már nagyon ok.DVB-T-n láttam én is a full HD az tuti volt. -
Leky #9744 Ma meglett a Sharp az lenne a kérdésem, hogy a Menüben a Kép/Speciális/DNR pont alatt mire érdemes állítani a képzaj csökkentést (ki/alacsony/közép/magas)? -
naigen #9743 SONY V4500 vagy a rgebbi model W4000? -
naigen #9742 Sziasztok!
Volna par kerdesem:
Mi a velemenyetek a SONY V4500-rol?
Erdemes ezt venni?
Mennyire erdemes olyan LCD-t venni amelyiken van feny szenzor?
Akinek van ilyen szenzor, mennyire hasznlja?
Kosz elore is..;) -
konrada #9741 Mivel a digitálisok egyeznek az analógokkal nagyjából, így egy kapcsolással érzékelhető a különbség. Vannak a kábel hibák miatt olyan analóg adások, melyek homokviharból sejlenek fel, ott a digitális egyértelmű. Van olyan, ahol jó a jel, ott az SD felbontás miatt a digitális 2-2,5 m-ről (40"), az analógnál kb 4 m-re veszik el az érzékelhető hiba alig észrevehetővé.
Nálunk fogható kábelen egyszerre 3 formában az m2. A harmadik a HD. Azon elég jó az analóg is, de a HD brutális! 0,5 méterről is minden pont önálló, elmosódás* egy deka sem. Azaz míg az analóg SD és digitális SD közt inkább csak a kábelhiba miatt van különbség (Azért az sem kicsi!), a HD egy más kategória.
(*digitális SD csak azért mosódik, mert egy képpont a tv készülék kb 4 képpontján jelenik meg és mozgó képnél ezek úsznak el a kép változásakor.)
-
konrada #9740 Digikabel, a volt EMKTV. Budapesten Kőbánya, Ferencváros, Erzsébet és ezek környékén van, vidéken meg 6-8 városban. Bővebbet a digikabel.hu-n olvashatsz. -
#9739 Hol laksz? Mi a szolgáltató cég neve? -
astrago #9738 Milyen különbséget látsz a digitális és az analóg között?Nekem is digi van,de csak analógon nézem.Köszi -
rolik750i #9737 Lehet esetleg a kábel miatt? 3 méterre van a gép, egy kb 2500ft-os HDMI-vel van most összekötve. -
konrada #9736 Mondjuk ez nem mindegyikre igaz. Én speciel Digikábel digiadóit nézem a W4500-ason és ott nem kell STB (kivétel HBO a kódolás miatt). S bár még csak az m2HD-t lehet fogni HD minőségben, ahhoz viszont jól jön az mpeg4-es vevő a tv-ben. -
#9735 helló, nekem egy viszonylag régebbi tv-m van, Samsung R76
ezen a firmware frissítés hogy működik? mert én se a sima sem a service menüben nem találok róla semmit (itt csak irja hogy melyik van fenn), meg a használati utasítás sem ír róla...akkor ez házilag nem megoldható? vagy ehhez nincs is semmilyen update? -
hdmi #9734 Sony V5500 video: link -
#9733 ennél kissé komplexebb a helyzet:) inkább majd a tv fog közelebbre kerülni, annak módját még ki kell sakkoznom.
aranarth: köszönöm a tippet, maradok a kiszemeltemnél. -
#9732 ülj közelebb... -
aranarth #9731 Kedves Takacsin, a DH65/66-os Sharpban csak DVB-T tuner van, mint ahogy a használati is írja. C és S tunere nincs. A Sony W4000-esben pl. vannak - de azok használatához meg garantáltan van előfizetésed, vagyis semmi értelme, tekintve, hogy a szolgáltatók nem hajlandóak lemondani a Set Top Box-ról. Sajnos.
TurboX: én aztán nem vagyok colmániás, de 7-8m-ről vehetsz bármilyen Tv-t, semmi képminőségbeli különbséget nem fogsz észlelni... Hacsak nem vagy sas vagy sólyom. Ilyen távolságból minden felbontás ugyanolyan, ne költs sokat! Samsung A330? A nagy is olcsó, belépőszinten egész tűrhető hang- és képminőséget produkál, ráadásul sokat Magyarországon szerelnek össze, tehát még támogatod is a hazai üzemeket (és a dolgozókat a munkanélküliségtől) a válságban...
-
Scooby87 #9730 szemed,mint a sasé... -
#9729 jelenleg egy 22"est nézek ugyanebből a távolságból :D -
#9728 7-8 méterről ??? a 40" colt sem látod majd :))) -
#9727 7-8 méterről nézném, pc-vel és egy asztali blu-ray lejátszóval össze lenne kötve, de az előbb említett típúsokat hátrahagyva megvan a végeleges döntés többek ajánlásával : Samsung LE-40A536
De mivel más árkategória így sajnos a vásárlás is csúszni fog.. -
Leky #9726 Hello Aranarth még nincs meg a tv, de olvasgatom a kézikönyvét és mindjárt az elején van olyan , hogy Főmenű és Raktár beállítás. Ezek mit takarnak, melyiket kell válaszatani? -
Leky #9725 Én úgy tudom, hogy nincs.
DH65 -
Leky #9724 Sajnos még nincs meg hétfőn jön, de beszámolok róla. -
takacsin #9723 Sziasztok!
A DH65-ben van dvb-c tuner? -
#9722 milyen messziről néznéd és mit néznél rajta?
32" mellé a fullhd nem fontos, hacsak nem monitornak is veszed vagy 1 méterről néznél rajta fullhd filmeket állandoan ;) -
#9721 32LG6000(hdready) tulajok tapasztalata engem is érdekelne mert tv vásárlás előtt állok de nagyon gondolkozom a 32LG5700(fullhd) típuson is. a paraméterek a felbontáson és az áron (+6-7k az utóbbi javára) kívűl szinte azonosak. -
aranarth #9720 Halló Leky! Hogy tetszik? -
rolik750i #9719 GeForce 8800 GTS-em van és már néztem mindenféle beállítást, de nem lett jobb. Megnéztem az összes felbontást is... -
#9718 ATI-d van? scaling options a catalystben ...