21171
LCD - Plazma
-
SkapMC #9797 Nekem egy kérdésem lenne...kb 180-200ezrem lenne egy full hd tv-re...ki mit tudna ajánlani ár minőség szempontbol? -
#9796 mivel samu/pana 50" plazma nincs ennyiért és a konzol miatt beégési szempontbol csak ezekben bizhatsz (főleg a panában), sztem maradnak az LCD-k :)
de h ott melyik ... ha egymás mellé kerülnek, ne felejtsd el TE mindkettőt beallitani az izlésednek megfelelően :) -
Scooby87 #9795 te vagy a vevő...ők az eladók.....ki kinek a kedvébe akar járni? -
sittes79 #9794 kicsi a világ :) hát nézem nézem...talán samu szebb nekem az
a baj ahol láttam ott persze a samun BD megy a philipsen
HD tv, persze hogy szebb a samu. de megpróbálom elintézni
hogy rakják egymás mellés de biztos húzzák majd a szájukat. -
Scooby87 #9793 szerintem nézd meg egymás mellett a ketőt....közel hasonlo tvk....de ezt mondtam neked a pron is. -
sittes79 #9792 Sziasztok!
Döntés előtt állok 406565 samu vagy 42" philips 7403D.
pro és contra ha szabadna kérnem, nagyon köszönöm.
használat: -analóg TV, -PC-ről filmek(divx,mkv,dvd) -xbox 360
3m-ről sasolnám!
Esetleg ha valakinek van tapasztalata 50" plazma hasonló
árfekvésben akkor talán meggondolom az LCD-t.
Nehéz ügy :)
-
Kimi23 #9791 A PX80 annyival több, hogy Mpeg2 tuner van benne, amit itt semmire nem tudsz használni. Egyébként tök ugyanaz a 2 tv. -
#9790 88=80 -
#9789 pv88at vegyél, az a "tuti" :) (px80 tudtommal nem rosszabb felbontásu, de minek "kockáztatni"?) -
KovyZoly #9788 hello
mi a különbség a 42PV80 és 42PX80 Panasonic plazmák között? edigital honlapján annyit írnak, hogy egyik 1024x768 a másik 1024x720 felbontású, valamint az utóbbiból hiányzik az rca és az sd kártyahely
felbontás melyik jobb egyébként? -
astrago #9787 Szia aranath,igazad van 1080i volt kiírva és földi adás volt(BL meccs)Csoda volt a kép minősége!
-
#9786 neked van ilyen, irj Te véleményt ;) -
#9785 Kösz:DForza Juve! -
aranarth #9784 Forza Juve!
Nekem ugyan nem jön be a design, de mindent tud, amit elvileg tudnia kell.
Jó nehéz. Gratulálok, használd egészséggel! -
#9783 Én most egy ilyennel rendelkezem:
Panasonic Viera TX-37LZ8P
Vélemények? -
aranarth #9782 Mit nekem 100Hz!? Legyen inkább 200, vagy 600! Felvettek egy képkockát a filmesek? Ne izgulj, a TV legyárt hozzá még egyet! Vagy másik 2-t. Sőt, mindjárt 6-ot. Akármennyit! A koreai meg a japán mérnök csak tudja, hogyan lőné a labdát Beckham, ha kétszer olyan gyorsan rúgná! Hogy nem létezik a valóságban, amit látsz? Nem baj, a guminő is nő! Persze, hogy folyamatosabbnak látod, csak éppen NEM VALÓSÁGOS!!! Mintha annak örülnél, hogy X szárnyút vetítenek köréd a repülőn. Attól még nem a hiperűrben vagy...
Naigen: ezek közül a Sony-t választanám, de megnézheted a Sharp DH 65/66-ot is. Ha gyári garit szeretnél, akkor legegyszerűbb elmenni egy multiba, ott mindegyiket meg is nézheted, összehasonlíthatod őket, (vigyázz, hogy ugyanaz, lehetőleg TV adás menjen rajtuk) és aránylag jó áron meg is veheted. A Sony-t márkaboltban is nézd meg, mert sokszor jobb akciókat hirdetnek! (Szívesen, Cloud! ) -
#9781 24p / képjavito nélkül az történik amit leirtam
képjavitoval meg azt amit leirtam és utána te leirtál még1x ;)
100hz-et láttam, gusztustalan képet produkál. focinál is gyomor kell hozzá, de egy film esetén a kép a nézhetetlen kategoria ... (az én izlésemnek)
de semmi gond, lassan egy képkockábol a tévé kiszámolja nektek az egész meccset, gondolom az "még jobb" lesz :)) -
xfactor #9780 A 100hz függ a személytől is, elviekben azt csinálja amit mondasz, ettől független van aki semmit nem vesz észre a 2 között, van aki meg esküszik rá. Nyilván az elöbbinek semmi szüksége rá. -
waryou303 #9779 sziasztok! hátha tudtok segíteni :)
tegnap óta itt lakik egy LG 32LG3000 . Eddig tetszik amit tud, de van 1-2 homályos pont amiben elkelne a segítség. 1366x768, 80centi, egy teljesen mezei panellakásban fellelhető digi kábeltv (nem tányéros meg ilyesmi) van rákötve, meg a komputerszámítógépem.
először is egy nemannyirafontos de azért érdekes: az automata hangerőkiegyenlítés be van kapcsolva, de én tökre ugyanolyan hangosnak/halknak hallom az adásokat ha kapcsolgatok köztük (úgyértem hogy az lenne a jó ha ugyanaz lenne a hangerő, de abszolút nem ugyanaz, van csatorna ami üvölt, van ami alig hallatszik)... ennek van köze a szolgáltatóhoz vagy ilyesmi? vagy micsináljak hogy jobban működjön?
másik: egy ősrégi ati radeon 9550 van a gépemben, és össze van kötve a tv-vel, jelenleg a kártyához kapott átalakító van az s-video csatlakozóban (ez rca-t csinál magából), és a sárga-piros-fehér rca-s megoldással van a tv-vel összekötve (korábban egy CRT tv volt, és ott ez volt a legjobb megoldás - nem is volt nagyon másik mondjuk :) ).
A kártyán van DVI (ha így hívják, ilyen hülyealakú kimenet, jelenleg egy átalakítóval arról megy a monitorom - a másikkal is menne, csak régen 2 volt, és ez így maradt). Namost, tök szép képe van a gépnek a tv-n is, csak éppen max 1024x768-at tud, ami ugye nem 16:9, és torzul. Ettől csak kisebb felbontások vannak, és egyik se jó. Ez most azért van mert a kártya régi és buta, vagy mert _ezen_ a kábelezős megoldáson keresztül ennyit bír max?
mesélték hogy csináljam úgy hogy DVI-HDMI kábel, és azt toljam a tv-be, és akkor az jobb. ez valóban így van? ki lehet csiholni az 1366x768-at?
ezenkívül azt is hallottam hogy a HDMI-ben a hang is ugyanazon a csatlakozón keresztül érkezik (mondjuk egy dvd lejátszó esetében). PC-n ez hogy néz ki? Ha külön kell összekötni a hangot, akkor meg bírom oldani hogy a tv-n is legyen hang is meg kép is egyszerre?
fúdesok hülyeséget írtam, de remélem átjön a problémám lényege, addig nem akartam több rugóért HDMI kábelt venni míg ezt ki nem derítem, egy ideje már bújom a netet, de nem találtam megfelelő választ.
ha valaki tudna ezekre ilyet adni, nagyon megköszönném!
wy -
#9778 Nekem is szempont volt tv vásárláskor a 100Hz. Néztem a 40W4000-et és oldalirányú kameramozgásnál (mikor húzzák a kamerát), akkor az 50Hz-es kicsit darabos volt a mozgás HD adásnál, de 100Hz-nél teljesen folyamatos. Ezért is vettem inkább a 40W4500-at. Lehet, hogy nekem érzékeny a szemem, de én nagyon láttam a különbséget! -
Scooby87 #9777 ez nagyon nem igaz....simán látszik,hogy gyorsabb a mozgás.
a 100hz meg nem is azt jeletni amit mondasz....hanem,hogy nemlétező képkocát rak be a tv a kép folyamatosága érdekében....
nagyon el vagy tévedve 100hzet illetően. és például sporteseményeknél nagyon jól jön. Forma 1 vagy Bl mecseknél,az hogy neked nincs 100hz az még nem azt jelenti,hogy rossz lenne....igen is nagyon hasznos tud lenni. -
naigen #9776 Sziasztok!
1 kis segitsegre volna szuksegem....
Vacilalok 3 modell kozott meg mindig:
Sony 32W4000
32LG6000 es mondjak hogy nagyon jo a
Samu 32A656
Hol erdemes vasarolni Magyarorszagon es fontos a gyari gari, ugyanis a hataron kivinnem...
Koszonom elore is a segitsegeteket
UI: esetleg valami mast ha ajalltok... -
#9775 mennyire?
SEMMIT sem számit a 100hz. soha az életben nem mondod meg egy LCD képéről, hogy hány hz-en megy. több "képjavito" (képelszaró) funkciot kerül a 100hz-esekbe, a 24p esetén pl. ugyan azt a képet 4x teszi ki a tévé, ha 100hz-es, 2x pedig ha 50hz-es (1 másodperc alatt)
ha rákapcsolsz valami képelszaró eljárást, akkor a tévéd megprobálja az azonos képkockákat valami mással kiváltani, ami szerinte jobban illik oda. az eredmény az elszart kép. -
#9774 nekem is ilyen van, max elégedett vagyok
viszont a 100 hz nem tudom mire jó, ha pc-re van kötve, az lekorlátozza... -
xfactor #9773 samsung 40a656. -
opcsi #9772 Ennyire sokat számít az 50 vs 100 Hz? 1080p mellett 24Hz-es lejátszásnál ez hogyan jön elő, ha pl. BR-t nézek, vagy ha DVD-t 50i-vel? -
opcsi #9771 Ajánljatok kérlek, 100Hz-es LCD-t, Full HD-ben, 1080p-t, 200k körül. Köszi! -
aranarth #9770 Kedves Zsolt01! Attól függ az analóg adás képminősége, hogy milyen messziről nézed. Ha közel mész a TV-hez, akkor a 82-es is szemcsés, ha elég távol vagy, akkor a 46"-os is éles, mert az emberi szem tökéletlen. Az a lényeg, hogy kevesebb képpontot (kisebb felbontást) ad a szolgáltató (különösen egy analóg adás), mint amennyit a TV megjeleníteni képes. Szerintem megéri a FullHD de kizárólag a (valószínűleg) jobb panelek miatt. Nem csak a felbontásuk nagyobb, de általában többet fektet a fejlesztésükbe a gyártó. Neked kell döntened, de ha bizonytalan vagy, akkor ne sajnáld az időt, menj el üzletekbe, nézelődj a neten szakcikkek után és itt is olvass vissza 2-3000 bejegyzést! ;-) -
Zsolt01 #9769 Akkor az mondható, hogy Analóg kábel Tv -s csatornáknál jobb a 82 -es mint 94 -es ?
94 -esnél (nagyobb képnél) jobban előjön az Analóg kábel Tv rosszabb minősége, jól gondolom ?
Mint ha olyasmit láttam volna, hogy pl a Full HD -s Tv -kbe jobbak az alkatrészek és ha ez így van akkor ezért nem érné meg egy 82 Full HD ! -
Zsolt01 #9768 Konkrét típus ? -
#9767 Mit pontosabban?
Mi nem volt érthető? -
#9766 82 méretben nincs értelme a fullhdnek
analog adáshoz nincs értelme a fullhdnek
menj és nézd meg a D44-et és hasonlitsd össze más 37"esekkel
vedd meg amelyik tetszik -
Zsolt01 #9765 FullHD Lcd Tv -ken jobb az Analóg kábel Tv adás !?
Meg talán jobb is, ha 82 -es képátmerőjű az Lcd TV analóg kábel TV csatornákhoz !?
És így jobb ha FullHD -s !? -
Zsolt01 #9764 De ezek amit mutattál nem sima Sharp LC37D44, hanem
Sharp LC-37D44E/EGY -
Zsolt01 #9763 Pontosabban ? -
#9762 Saturnok fullon vannak belőle 140k-ért. -
#9761 Analóg iszonyú fos rajta, pont ma vett egy ilyet apósom.
Fibernet analóg kábeltévéje van, elég gagyi a képe.
PC-vel nem tom hogy viselkedik.
Mondtam is neki, amíg nem megy át digitális kábeltévére, csalódás lesz neki az új cucca.:S -
#9760 jó áron van itt mindenhol drágább van pc bemenet és hdmi -
Zsolt01 #9759 Sziasztok.
Véleményeket kérnék erről, hogy megéri-e ennyiért ez ???
Sharp LC37D44
Ezt a leírást találtam csak róla, ez talán nem minden tartalmaz róla, mert pl. Pc csatlakozást nem említi, de mintha lenne !
139.999 Ft.
(2+1 év Sharp garancia)
Analóg kábel Tv-és adásokat néznék + Pc-ről AVI-k !
Kb. 3,5 méterről nézném.
Megéri ez a tévé ?
Köszi előre is a válaszokat ! -
#9758 nekem is kb. 5 percet ment a box HDMI-n :( amennyivel picit homályabb a VGA, az pont jó is