LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

cloud.strife
Hidd el sokat javít, PS3 is eszméletlen amit a DVD-vel mûvel, Bluray vkinek drága, annakidején DVD filmet vettem drágábban, igaz csak pár db-ot. HD adás ritka, de nem elérhetetlen, pl. M1 HD, M2 HD, Discovery, National Geography, History, HBO (ez még nem igazi HD, de a sávszélesség miatt sokkal szebb az SD-nél).
Arról ne is kezdjünk el beszélni ugye, hogy egy jó LCD tv a sima SD adásból is messze jobb képet bír kicsiholni, mint egy mezei CRT. Nekem ebben mondhatni elégnagy tapasztalatom van. Egy gyenge HDTV iszonyú pocsék tud lenni SD jelnél.

www.digimomentsvideography.com

guardian hero
Nem sugallok semmit, csak valaki kérdezett valamit, én meg leírtam a saját személyes tapasztalataimat. Esetleg ha te is ezt tennéd, az hasznosabb lenne, mint ez a primitív kötözködés.

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

Klemice
látod te is csak okoskodsz, és nem hiszel a másiknak, miközben azt sugallod hogy neked kell hinni 😊

Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐

guardian hero
HDMI-s DVD lejtászót még nem láttam mûködésben, de õszintén szólva nem tudom elképzelni, hogy annyit javítana. A DVD egyszerûen elavult, idejétmúlt, nem érdemes vele foglalkozni. A Blu-Ray meg persze rohadt drága, normális hazánkban elérhetõ online HD kölcsönzõrõl nem tudok, HD tévéadás ritka mint a fehér holló, szóval az a szomorú helyzet, hogy Magyarországon 2008 végén is még csak szopatni fogja magát az ember a HD tévével, hacsak nem konzolozik/pécézik rajta, vagy nem tölt le HD ripeket...

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

cloud.strife
Azért egy szemüveg nem ártana... 😊

Megdöbbentõen szebb lehet egy HDMI-s DVD lejátszóval a DVD film. Rip-eket meg nézzen aki megérdemli.

guardian hero
"Tehát azt mondod hogy aki ma LCDtv-t vesz az mind nagyfelbontású filmeket néz tükör minõségbe"

Nem, és pont ezért megszívja. LCD tévén csak HD tartalmat érdemes nézni. SD tévéadás hányás, DVD szimplán szar rajta, már egy átlag képcsöves tévéhez képest is.

DVD meg DVDRip között pedig én nem látok nagy különbséget LCD-n, sõt...

na én is erre gondoltam,megfelelõ távolságból gondolom nézhetõ a cucc azt mondjuk én is túlzásnak tartom hogy egy DVD ne legyen jó egy lcd-n,de a ripeket sem akarom azért kidobni😞
nem vagyok annyira sznob meg pézes hogy megvegyem az 500e plazmát de nem is látom értelmét egyenlõre.viszont "régi"slim tv-t sem akarok venni ezért gondoltam egy középútas 150-200e lcd-re,csak azt kellene tudni melyik a jó mert folyót lehet velük rekeszteni

hehe...ennyire szar lenne a helyzet?
Tehát azt mondod hogy aki ma LCDtv-t vesz az mind nagyfelbontású filmeket néz tükör minõségbe(mert hát a blúréj az már hétköznapi fogalom egy háztartásba),nem foglalkozik tömörített formátummal vagy csak szimplán az esti fókuszt szeretné késõbb átálláskor HD minõségbe nézni.
Esetleg aki Divx-es filmet néz az mind egy bolhacirkusz monitor elõtt teszi kényelmetlenkedve egy 3e forintos teszkósszéken ülve??????

[NST]Cifu
Ez azért erõs túlzás. Teljesen élvezhetõek a rippek, "mindössze" ha látsz egy rendes 720p/1080p rippet, rájössz, hogy ezek a TV-k már olyan képminõséget is tudnak, ami már ráver 1-2 kört a standard 480i/576i felbontásra.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

guardian hero
Az én tapasztalatom szerint az LCD tévék tökéletesen alkalmatlanok akár DVD, akár DVDRip nézésére (hacsak nem nagyon messzirõl akarod nézni...). Talán esetleg plazma, de inkább HD filmekben kell gondolkozni, vagy venni egy jó 16:9-es 82 centis SD tévét bagóért.

Sziasztok!
Lenne egy elég hülye kérdésem:ha fõleg DVDRip és Divx-es filmjeim vannak(átlagos mai tömörítési minõségre kell gondolni)akkor szerintetek érdemes LCD tv-ben gondolkodni 82-es körül vagy már most kezdjem begyüjteni a DVD-ket és ezeket meg dobhatom ki.
Milyen lehet a minõsége,nem hozza nagyon elõ a tömörítésbõl adódó hibákat?Mondjuk egy HDReady Samu,Sony vagy ilyesmi.Létezik olyan LCDtv amin ezek(megfelelõ beállításokkal)élvezhetõ minõségûek?
Akinek van némi tapasztalata az légyszi ne fogja vissza magát😊
Köszi!

[NST]Cifu
Van némi rálátásom azért, nekem nem pont az jön le, hogy a gyártókra kellene támaszkodni, én inkább a típus / széria meghatározást alkalmaznám. Mintapélda lehet a Panasonic PV70/71 plazma TV-k esete...

cloud.strife
Hogyha a megbízhatóságot vesszük alapon, akkor egyáltalán nem erõltetett. Próbálj meg sok éven keresztül sokféle márkát áruni és meglátod... 😄

cloud.strife
A szobság valószínûleg nem ott kezdõdik, hogy egy ember azon gondolkodik, hogy 135-140e ft körül koreai, vagy japán tv-t vegyen..... 😊

cloud.strife
Minõségben.

cloud.strife
32P3000 modell kifutott már, az 129e ft-t sem ér.

Breki33
na az én ismerõseimnél meg nem mennek tönkre kop kop

Sony készülékeim meg vannak. <#vigyor2>

De mindenki azt vesz amit akar de az, hogy csak egy márka mindenképp elég szbonság

És ez nemcsak a Sony-nál.
De ez nem rád vonatkozik a leírásod alapján <#wave>
[NST]Cifu
Azért kíváncsiságból milyen típusú az "új" Samu? 😊

Szvsz ez a "Sony jó, Samu rossz" dolog egy kissé, pardon, nagyon erõltetett dolog. Én tegnap két felsõ kategóriás Sony VW60 FullHD projit láttam, mindkettõ gariba ment, az egyik 3 hónapos, a másik nem egészen egy hónapos. Ettõl még nem tekintem rossznak a Sonyt, max. a VW60-as projikat kell majd kerülni. ^^

A sznobságról annyit,hogy én is samu és sony között gondolkodtam de miután láttam az ismerõseim körében,hogyan mennek tönkre a samuk,a sony-k meg bírják ezután nem volt kérdés a dolog minõségben szerintem nem egy szintben vannak,haverom új samuja kikapcsolás után fél óráig hallhatóan zavaró módon sípol garanciába nem cserélik javítani sem próbálják meg,azt mondták ez nem hiba,na nekem ne sípoljon több százererért egy tévé<#nevetes2>
Breki33
az árában........

ja NEM

akkor abban hogy egyesek elmondhassák, hogy õk csakis sony-t
ami egy kicsit sznobság......
Klemice
amúgy miben jobb a sony mint a samsung? 😊

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

balla27
sony az ediginél 129 000ft.én is csak sonyt vennék.32p3000

cloud.strife
Bocs, ez Sony modell, azt lehagytam. 😄
Én Sony-t vennék. 😄

cloud.strife
Pl. találhatsz még az SC boltokban 32T3000 modellt 149e-ért 3 év garral.

cloud.strife
Samu, Sony.

akkor mit ajánlanál 82cm-esek közül??

cloud.strife
Nem brillírozik a Philips ebben a kategóriában, csak ennyi.

mert mi a gond evvel a készülékkel ?

sziasztok!
160e-ig szeretnék 82cm-s lcd tv-t. LG 32lt75 nagyon csábít a beépített hdd miatt de ha van ebben az árban más aminek szebb a képe (nem csak papíron jobbak az adatai) akkor elgondolkodnék rajta.
cloud.strife
Hááát....... izé... te tudod.

Klemice
your choice

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

EZT veszem igencsak

Klemice
sonyban és samsungban van olyan képbeállítás amivel élvezhetõ a 4:3mas tv adás

Panasonic /Viera/-val mi a gond 82cm, 5000:1, habár kivülrõl elég 1 szerûnek néz ki....

Klemice
akkor viszont sony

bocs
samsung tuti nem érdekel.....

cloud.strife
Sony-ba tudok segíteni, abba a 32L4000-et nézd. 139e 3 év garral.

Klemice
samsung 32a330

HY
Tudnátok ajánlani valami jó LCD TV-t 130ezer-ig kb 82cm-es kellene,
én eddig Panasonic /Viera/, Philis, Sony /Bravia/-kat néztem kb 5000:1 kontrasztarányúakat....
Esetleg ti mit ajánlanátok:?
kösz

hogyne 😊
nem tartozol magyarázattal, csak meglepõdtem 😊

Ombika
Mivan,ha van naluk hasznalt vagy serult dobozu stb tv! Inkabb ilyenekre celoztam ! 😊

[NST]Cifu
Az adatok alapján igen.

Köszi a választ!
Tehát csak a lejátszásban támogatja az MPEG4-et?

Walk the Talk.

[NST]Cifu
Nem tudom, az adott lejátszó kézikönyvét kéne megnézni. Bár én mostanság 1080p-s felvevõt inkább csak merevlemezest látok...

tényleg egy fórumon kiáltod világgá hogy adót csalnál? jee <#eljen><#eljen>

Ombika
Nemtudom mennyire illik ide a kerdes vagy nem,ha nem elore is elnezest kerek! AV-Planetnel lehet e esetleg afa nelkul tv-t venni?! <#worship>

Klemice
témához kapcsolódóan, hogyha van egy 1080as dvd lejátszó felvevõ pl és abba teszek dvd-t akkor ezek szerint marad az 576os felbontása, semmiféle konvertálás nem történik ugye?

Világos, köszi.

[NST]Cifu
1.: A 480p kis vagyis standard felbontás, NTSC szabvány.
2.: A DVD film szabvány PAL (576i) és NTSC (480i) felbontást támogat. Sima asztali lejátszóval csak ezt élvezheted, függetlenül attól, hogy milyen felbontású forrásból csináltál te DVD-t.
3.: Ha a DVD-re a rippet írod ki 720p / 1080p felbontásúként, akkor az asztali lejátszódtól függ, hogy mi fog történni. Ha képes lejátszani a videót, akkor hurrá, de ekkor is vagy komponens, vagy HDMI csati kell, plusz támogatnia kell a 720p / 1080p videojel kiküldését. Ezt jóóó nagy betükkel rá is írták ez esetben valószínûleg.

Sziasztok.
Nem értek hozzá, ezért kérem a segítségeteket. Ha van egy HD readys Samsung LCDm, akkor ha szedek netrõl 480ps, 720ps filmet és sima DVDre kiírom, akkor azt nagy felbontásban fogja lehozni a TVm, vagy ehhez HD DVD player kell?