21171
LCD - Plazma
  • chicco24
    Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni.Abszolút nem értek a tévékhez. Tegnap mondta fel a Nokia tévémben a képcső,így projectoros tévé vásárlásán gondolkozom.
    Azt szeretném megkérdezni,hogy mire figyeljek ha 1 éves használt 112cmes projectoros tévét vásárolok?
    A projectoros tévék időtartama mennyi?Mit kell benne cserélni időnként és mennyibe kerül?
    Előre is köszi a helpet!
  • Katun
    Ez elég új, amikor vettem akkor azt mondták, hogy most jött akkor szedték le a raklapról és azonnal beleszerettem mondtam hogy el is viszem. De hát pont kifogtam a beteget. Azért nagyon szépen köszönöm a segítséget
  • Scooby87
    akkor a tvvel lehet a gubanc....mivel az újaknál nem fogad fekete képernyő...max csak a képet nem teljesen jól rakja ki.
  • Katun
    LE32A550 vagy 1-2-3 ezt pontosan nem tudom.
  • Scooby87
    mi a típusa?
  • Katun
    Elnézést, bocsánat tényleg azt elfelejtettem oda írni. Viszont CSAK HDMI IN 3-ba van kép. HDMI IN 1 - 2 -ben semmi nincs, még ha az Xbox-ot kötöm rá akkor se... szóval lehet hogy ez a baja. Olvastam a TV kézikönyvében is hogy ha DVI-HDMi kombóval kötöm gépre akkor HDMI IN 2 be kell dugjam, de ott nincs kép... Lehet visszakéne vinnem a TV-t IS?
  • Scooby87
    vagy hdmi 2be bedugod és a csatlakozást elevezed pcnek....voálá....nem egy nagy dolog.
  • Scooby87
    ved le az élességet.....amúgy ha már az elején úgy kezded samum van könnyebb let volna segíteni......de úgy,hogy még típust sem közöltél....
  • Katun
    Sziasztok!

na most már éles a kép, vagyis a betűk élesek, az volt a baj, hogy a TV-n 16:9 volt beállítva (elvileg jónjak kéne lennie nem?) és átraktam páztázásra. Na de még mindig nem az igazi, mert látom, hogy néhol a betűk körül van egy kis kontraszt, ilyen fehér kontraszt, élesnek éles, de látszik hogy valami mintha még nem stimmelne. Kezdem unni ezt a "HD"-t mé nem olyan hgoy rádugom és jó...

Erre tudtok valamit?
  • arty
    ez a felbontás totál rossz ... 1920x1080ban kell használnod, értelemszerüen: nézegesd még azt az nvidia control panelt ;) (sajna ATI-m van, nemtom mit hol találsz)
  • arty
    vmelyik scart mellé is oda lesz irva, h RGB :) (de mind1, ha a dvdlejátszo RGB kimenetre van allitva és van kép a tévén az adott scarton, akkor minden OK - élvezd)

orion ezekszerint szarul adja a vezérlőjelet. nem véletlen kerül annyiba, amennyi :)
  • Katun
    Kérlek szépen 1840*1028 ban megy, mert elvileg így van méretezve azzal a HDMI resizval... nem lehet választani megjelenítők közül cask ő van egyedül... Arra tippelek, hogy van 3 HDMI csati a tv-n de cask az egyikkel ad jelet vagyis egyikkel FOG jelet, rákötöttem már a pc-t is azzal is cask az egyiken jön meg a xboxal is... és kéziköny azt írja hogy HDMI IN 2-esbe kell dugjam ha DVI-HDMI -n megy ki a jel... nos arra dugom akkor sehol semmi...
  • Kyru74
    még esetleg a Hd asztal átméretezését nézd meg ha rákötöd a gépre és úgy állítsd be hogy több megjelenítőnél be van állítva mindkettő.
  • Kyru74
    Tv-n belül neked nem lehet állítani hogy 16:9 ,Wide,Smart,4:3,14:9,Zoom és itt esetleg tudsz változtatni vagy a Vga vezérlőpulton belül tudod beállítani a jelformátum vagy Hd formátum módosítását.
  • Kyru74
    Szia!
    Nekem is Sony-m van 40W4000-s nagyon szeretem össze van kötve a a Pc-vel
    viszont a sportot nézek nem az igazi itt azért észreveszem hogy Lcd.
  • Katun
    Sziasztok Srácok!

Nos beléptem én is a "klubba" vettem egy FullHD megjelenítőt, és szeretném a a gépet rákötni. Rá is van már kötve, HDMi kábellel, de valamiért amikor felrakom 1920*1080ba a felbontást akkor egy kis szegély fent lent és oldalt kilóg a képből, eleinte azt hittem, hogy a 6800 GT nem támogatja a HD felbontást, de ma érkezett meg az új kártyám és vele is ez a szitu. Mi a bánatos bubánat lehet vele? Mert valami borzadály így a kép :-/ .

Előre is köszönöm a válaszokat!
  • Zsolt01
    DVD -n RGB -re állítottam.
    " tévében abba a bemenetbe dugni, ami fogad RGB jelet "
    Tv -n RGB jelölés csak a PC (RGB (PC) IN) kép bemeneti csatlakozáson van !
  • Zsolt01
    DVD-n kapcsolók benyomva (nincs készenléti fény jelzése de készenlétin lehet így, távirányítóval kapcsolható ki / be)
    Ha nincs áram alatt akkor ok.
  • arty
    akkor is scartra áll a tévé, ha a dvdlejátszo ki van kapcsolva? mert akkor hibásan vezérlőjelet ad az orionod ...

RGB a legjobb képet adja
    kicsit gyengébb az svideo
    (a kompozit nagyon szar)
  • arty
    scarton átmegy RGB, svideo és kompozit is, miközben a képminőségben drasztikus különbségek vannak

dvdlejátszo menüjében RGB kimenetre kell állitania scartot és a tévében abba a bemenetbe dugni, ami fogad RGB jelet
  • Zsolt01
    Ezzel csak van 1 pici problémám. Tv bekapcsolásakor nem a Tv csatárok jönnek be, hanem mindig Scart -os eszközt, DVD -t akarja.
    RCA -nál jó. Csak kíváncsi lennék, hogy alapba nem-e jobb pl. az S-Video kábellel, érdemes-e venni !
  • Leky
    Scart, aztán kész.
  • Zsolt01
    Sziasztok.

LCD TV (LG 32LG5000) DVD lejátszóval (Orion) valóösszekötésnél melyik a legjobb megoldás:
    - Scart-kábellel (egyszerű)
    - RCA kábellel (egyszerű) Sárga kép és a 2 hang
    Ezekkel próbáltam és nem láttam különbséget (AVI -val néztem, csak AVI -kat nézek álltálába.)
    - S-Video kábellel lehetne még, de ilyenem nincs.
    Érdemes talán 1 ilyet beszerezni?

Előre is köszönöm a válaszokat !
  • lobig
    OK, csak azt gondoltam valaki már találkozott ilyen problémával.
    De ha nem, hát nem...
  • arty
    mivel még van fél év garid minimum, sztem egyelőre ne foglalkozz vele. ha pedig ujra előjön, vidd vissza gariba ...
  • david18
    megtaláltam csak máshogy kell beírni a nevét.Vélemények róla?
  • david18
    Panasonic TX 32 LE8P erről vélemény??? 70-ért lenne.Viszont gyanús nekem h a google-ba beírva ezt az egyet találom csak magyar oldalon.Ha meg a weben keresem akkor meg pár orosz oldalt bead és ennyi.Lehet valami hamisítvány.
  • lobig
    erre valaki?
  • las vegas
    hgid nem kérdés vedd meg a 40w4000 et nekem tavaly június óta van egy 46w4000em nagyon jó választáa volt pc vel is tolom nagyon rendben van ha kényes vagy ott van a w4500 és kész nézd meg mennyivel lenne több és vedd meg azt,pontosabban amelyik neked tetszik azt vedd meg de ne multinál nézegesd mert ott szarul vannak beállítva azt
    állítják be jól amit el akarnak adni,kérd el az írányítót én így tettem és beállítgattam a tévét ahogy neke jó hát meglepődtem milyen más képe lett de még az eladó is csak nézett,
  • astrago
    Sharp DH tulajokat kérdezném,(akinél van mpeg4 földi vétel)hogy van e még menü-epg probléma?
  • hgid
    Sziasztok!
    LCD tv vásárlás előtt állok.
    Főleg filmek, sportközvetítések
    nézésére illetve pc-vel összekötve játszásra használnám.
    2 típust néztem ki:
    Sony KDL-40W4000, előnye például, hogy digitális műsorszórás vételére alkalmas
    Samsung LE40A656, előnye például, hogy 100 hz-es

Ti melyiket javasolnátok? Vagy esetleg egy harmadikat?
    Várom a mielőbbi válaszokat!
    köszi
  • lobig
    Sziasztok!

Ma tapasztaltam először a másfél éves samsung plazma TV-men, hogy a képernyő kb 1/5-e a jobb oldalon mintha rosszul kapná a jelet és ilyen piros/kék függőleges csíkok látszanak csak. kb 15-20 másodpercig tartott a jelenség majd eltűnt. Először azt hittem, hogy a ps3-ról rossz a jel a HDMI-n keresztül ezért átnyomtam a TV adásra és ott is látszódott. Fogalmam sincs, hogy mitől lehet, ma mondjuk egész nap ment a TV... Nem szeretném ha tönkre menne, remélem nem tartunk még ott.
    A TV pontos típusa: samsung ps42c91
    Hallottatok már hasonló jelenségről?
  • arty
    azt nem nagyon ismerem :)

R8 a tuti, R5 vszeg korábbi modell, annyira már nem mennék vissza az időben, nagy volt ám a fejlődés ... vagy, elmész és megnézed a tulajnál :) az meg a legtisztább. ha tetszik, elhozod :)
  • david18
    egy két éves samsung le 32 r 51 b megéri 60-65-ért???
  • arty
    naigen ...

(amikor azt irtam, h nem drágult: ugyértettem csökkent, hiszen az anyacégnek most olcsobb itt gyártatni)
  • elwoodblues
    ennek egyedüli következménye, hogy a Philips konszern egyik excel táblájának költségoszlopa kisebb lett euróban számolva. ezt a megtakarítást elosztja ahová gondolja, tipikusan nem úgy, hogy a magyar fogyasztókat támogassa ebből.
  • arty
    pedig kellene lennie, hiszen az itthoni előállitás nem drágult (nincs EUR konverzio... elvben.)
  • cloud.strife
    Semmi köze az árhoz annak, hogy itthon gyártják.
  • R0sc0
    és mi van a Philips tévékkel? azokat Magyarországon gyártják ha jól tudom, és a beszállítói is itt vannak. Annak nem kéne drágulni..
  • david18
    hát most per pillanat nincs tv-m, mert a régi 50 cm samsung tv-met ami annyi idős mint én(nem 18 vok,két éve regeltem akkor voltam annyi).Sikerült kihagyhatatlan áron 10-ért eladnom.Úgyhogy fontos lenne bár az is igaz h tartós használatra lesz.Az a Daewoo amit írtam az ennyire rossz??