21171
LCD - Plazma
-
regtoto #9959 Oké, oké értem, hogy a vannak bajai a W5500-asnak, de a tény az tény, hogy a W4500-at már nem lehet kapni. Sajna.
A másik, hogy nem két évre veszek tv-t, szóval ha egy kicsit többet kell áldozni arra, hogy 5-10 évet is kibírjon az nem gond.
(ui. a 5500-as tesztjében olvastam a 'bleeding'-et. Nem teljesen világos a jelentése. Vki el tudná magyarázni mit is jelent itt a tv-nél?) -
#9958 Én plazmát ajánlanék inkább.
chicco24: 1 topikban is elég szvsz megkérdezni, pláne itt elég kevesen imserik az xboxot... ;) -
chicco24 #9957 LCD tévé vásárlásánál(főleg Xbox360hoz tervezve) mennyire fontos,hogy csak PAL/SECAM és az NTSC-t csak analóggal kezeli?
Mert az akciós tévéken amiket kinéztem a 99%uk PAL/SECAM.
Előre is köszi a helpet! -
#9956 Igen az input lag sajnos nagyobb ez tény, viszont néztem 32"-40"-46" W5500-at és nem volt bajom a homogenitással, persze biztos előfordulhat hiszen nincs két egyforma tv még típuson belül sem mint tudjuk. :) Én azt mondom mindenki nézze meg a saját szemével aki teheti. Persze a nagy áruházakban nem mérvadó az össze vissza elkalibrált képek miatt... -
Scooby87 #9955 valamint a w4500asnak alacsonyabb az input lagje...mig az újnak már azért van....így konzolhoz is a w4500 a jobb....meg elvileg nem elég homogén a w5500as háttérvilágítása sem....
így azért megondoloadnó mit érdemes venni,de majd elválik.
-
#9954 Ha nem egymás mellett nézed e két típust akkor ez fel sem tünik! :) -
Scooby87 #9953 oké,de a w4500as jobb.....egyedül a fehér ami fehérebb lett az újban...
és a tv-adás meg elvileg rosszabb...mivel ez egy tv szerintem elég fontos a tv adás minősége. -
#9952 W5000 teszt
Bocsi itt a link rendesen. -
#9951 W5500 teszt: http://www.hdtvtest.co.uk/Sony-KDL40W5500/Conclusion.htm Ezek azért nem rossz adatok, és még mindik az egyik legjobb TV, a legjobb feketével a LED-esek mellett. -
#9950 A W5500-at nem jogosan húzzák le, elvan túlozva! Tény hogy a WCG megvilágítás és a 10bit hiányzik belőle ami a W4500-ban megvolt de ennek ellenére nagyon jó TV! Jó beállításokkal esetenként még jobb képe is van mint a W4500-nak! -
astrago #9949 Ezekre tökéletes lehet egy sharp is. -
regtoto #9948 Ja még annyi, hogy analóg tv, tányéros digi, dvd és hd filmeket néznénk/zünk rajta -
regtoto #9947 Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Szeretném lecserélni a kissé öregecske crt tv-nket. Kénéztem egy Sony 40W4500-at (tv-re, képek nézegetésére, nem játékra), de sajna nem lehet kapni. Ajánlottak helyette egy Samsung A786-ot, de ami tesztet olvastam (avforum) az alapján nem tetszett. (a szolgálatásai, a macera a jelforrás/felbontás váltással). A másik választás a Sony 40W5500 lenne, de erről sem túl jókat olvastam.
Most akkor melyik típus ajánlatátok? ill. a Sony tényleg annyira gáz (nemérimeg a pénzét)
Köszi -
aranarth #9946 hdmi kérek gondolkozz! A pislogás igaz, deott a valóságot látod tökéletlen emberi szemmel - a TV viszontlegyártneked egy igazándiból nem létező képkockát! A kettő nem ugyanaz, csak lenyúlják az embereket. Vegyél inkább egy 4ms-os TV-t, az többet ér! -
aranarth #9945 Az a bajom vele, hogy nem valóságos. Egy számtógépes algoritmus, semmi más. A kamera nem vette fel, amit látsz.
És ne szelektíven olvass, mert Cloud azt is leírta, hogy HD adáson eszébe se jutott szaggatnia a képnek... az csak a sima SD jelen volt észlelhető. -
hdmi #9944 vagy gondolod, az elektronika felismeri a reklámtáblát és kirajzol egy eltárolt, éles képet róla?
Mivel elolvastam az előbbi hozzászólásomból belinkelt szöveget, nem gondolom, hogy felismeri a reklámtáblát az elektronika. Ezt viszont gondolom, és engedd meg hogy idézzek a cikkből:
"A technológia egyetlen dolgot használ ki, mégpedig az emberi szem (és agy) egy érdekes tulajdonságát: minél rövidebb ideig látunk egy adott képet, az annál élesebbnek tűnik. Ezt egyszerűen le is tesztelhetjük, ha autóból vagy buszról kifelé nézünk. Ha nem mozgatjuk a fejünket és szemünkkel sem követjük a tárgyakat, akkor minden elmosódik, ha viszont gyorsan pislogunk is közben, minden egyből élesebb lesz – pedig valójában ugyanazt látjuk, csak rövidebb ideig."
-
#9943 az a helyzet, hogy ilyesmin nem javit - Te is a marketing áldozata vagy :)
van 50/25 fél-/képkockád, adott infotartalommal: ha ott mosott kép van, a tévé csodaelektornikája nem fog tudni belőle éles képet csinálni, csak 100 mosottat ... vagy gondolod, az elektronika felismeri a reklámtáblát és kirajzol egy eltárolt, éles képet róla? ;)
100Hz-től csak furcsán folyamatos képet kapsz, semmi mást. -
Zsolt01 #9942 Sziasztok.
LG LCD TV 32LG5000 Számítógép, 7600GT: DVI össze kötésről lenne szó.
5 méteres DVI-HDMI kábellel, ezzel pontosan:
http://www.gepbolt.hu/termekek/58737444/DVI_kabel_DVI_M_HDMI_M_5_0m.html
Nvidiás videokártyásokat kérdeznék elsősóra!
Összekötésnél egyszerűen fel kéne ismerje a PC 32LG5000, nem!
Vagy lenne valami türkje pl. ?
Itt már írogattam róla bővebben:
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1215968859
Ha valaki valamit erről ...
Köszi előre is! -
Devergo Boy #9941 Hali! Segítséget szeretnék kérni. Van egy Samsung T220Hd tv tuneres lcd monitorom,és ma ahogy elindítottam a sz.gépet és bekapcsolt,elkezdett ki-be kapcsolni. Bekapcsolt utána eltelt pár másodperc és kikapcsolt utána megint be és ki.Először azt hittem a sz.gép miatt van de átkapcsoltam tv adásra és ott is csinálta. Vki nem tudja ez mitől lehetett? Szerintetek befog szarni? Áramtalanítottam vártam pár percet újra visszakapcsoltam és már nem csinálja,de mostmár félek attól hogy be...ik.Vki találkozott ilyennel? Segítsetek please! Köszi a válaszokat előre is. Üdv.Lackó -
konrada #9940 Azt hittem, most vett Sony W-t, ezért javasoltam, mert amikor nekem volt új a W4500-asom, én is össze-visszakapcsolgattam az SD-nél a zajcsökkentőket, és az valamennyit segített. -
chicco24 #9939 Az ára 50 ezer Ft! -
hdmi #9938 Ha javit a gyors mozgásnál fellépő elmosódáson, akkor mi a bajod vele? Cloud is látta az Eurosporton a korcsolyaközvetitést, s szerinte is szar volt a kép.
Egyébként itt egy újabb 40W5500 teszt, gyengéjének hozzták fel az egyenletlen háttérvilágitást (uneven backlighting): link -
aranarth #9937 Kedves hdmi, köszönöm a felvilágosítást, de tudom mi a 100 Hz. Kiveséztük sokszor itt is, nem sorolom az ellenérveimet - ha Neked megfelel egy olyan képkocka, ami nem létezik, akkor rajta! Sőt, nemsokára kijön a 600 Hz-es Tv, ami már a reklámblokkból is kiszámolja Neked a filmet. -
#9936 Az ára? -
chicco24 #9935 Véleményt szeretnék kérni az Acer AT- 3201-es 82cmes Hd ready LCD tévéről. Xbox360-hoz és dvdzni megfelelő?
Köszi a segítséget! -
hdmi #9934 Aranarth a kép nem volt 100 felé osztva, kb. 5 tévén ment ez a műsor. A kép nem volt rossz, ha nem volt rajta gyors mozgás, viszont ha volt, akkor a kép pocsék volt. A kép egyszerűen el volt mosódva, de olyan szinten, hogy az elképesztő. Ennek az elmosódásnak a kompenzálására találták ki a 100 Hz-et. Ajánlom figyelmedbe a következő cikket: 100hz -
aranarth #9933 konrada, jó embernek mondod, hogy mit csináljon egy Sonyval... :-)
hdmi, ha multiban nézel 100 felé osztott SD jelet, akkor mit vársz? Mi az, hogy kötelező a 100Hz? A dupla lutz helyett megnézel egy triplát? Nem lesz élesebb (főleg nem csak a széle), ha az SD jel önmagában ótvar. Ugyanazon a TV-n egy HD adás meg gyönyörű - akkor milyen kötelező 100Hz-ről beszélsz?
cloud, szép sorminta! ;-)
-
#9932 Rosszul gondolod. Nézz meg pl. egy 32V4500-ast (szerény véleményem szerint az egyik legjobb tv a piacon).
Nem kell annak 100hz. Úgy jó a képe ahogy van.
Abban azért némileg igazad van, hogy a mai 100Hz MotionFlow+ IBR-el igencsak jól dolgoznak és sokat segítenek a tv-n, de sajna azt a korcsolya közvetítést én is néztem, SD analóg kábelen. Szörnyű volt. HelloHD-n meg natív HD és álomszép. Ez van. Lassanként muszáj lesz a többi adóknak is, meg a szolgáltatóknak is HD-be adni..( szép álom) :( -
#9931 Saját Humax HDCI-2000-es beltérim van. Azon megy az EURO1080 is. -
#9930 656-ossal sajna most nincs módom összehasonlítani, annó megtettem, de nem emléxem már a samu képére... :D -
#9929 Sztem a 40W4500-as jobb. -
#9928 :D
Ennél azért öregebb és rutinosabb róka vgyok.... :D -
hdmi #9927 Sikerült ma megnéznem az Electroworldben élőben a Sony KDL-37V5500-at. Az Eurosport volt rajta, műkorcsolya. A képminőség elkeserítő volt, ugyanis ahogy a korcsolyázó suhant, a pályát körülvevő reklámtáblákon a nagybetűkkel írt reklámszövegeket nem lehetett elolvasni, de még a betűket se lehetett kivenni, az egész egy elmosodott paca volt. A nézőközönség szintén. A feliratok meg a közönség csak akkor tisztult ki olvashatóvá, ha a korcsolyázó egyhelyben elkezdett pörögni. Úgyhogy az én véleményem szerint a 100Hz az kötelező, úgyhogy majd meglesem a W5500-at, ami jelenleg sajnos aranyárban van. -
KovyZoly #9926 a videókártya HDMI kimenete nekem speciel nem visz át hangot...
ha gépről nézek filmet, akkor az 5.1-es pc hangrendszer-t kötöm rá a gépre, és úgy jön a hang, a helyére meg vettem egy 2.1-est :-) -
KovyZoly #9925 melyik szolgáltató STB-je van neked? UPC Philips esetleg? ha igen, hol lehet átkapcsolni 720p-re?
vagy, ha a tv-n kiválasztom a HDMI-t, akkor alapból az lesz? mert akkor semmi különbséget nem tapasztalok a Scarthoz képest! vagy egy kizárólag a HD adásokra vonatkozik?
-
konrada #9924 Szerintem becsap téged a sok csillapítás. Kapcsold ki azokat, és úgy nézzed meg. -
Scooby87 #9923 én pont most akarok venni egy 40w5500ast....akkor szerinted gyengébb sokkal mint a 4500as?...illetve a 656oshoz képest is visszalépés?...bevílágítás,input lagrol tudsz mondani valamit? -
#9922 A betűk csikosak lettek, illetve a kép részletek is... :(
Mondjuk elvileg nagy baj nincs, mert a STB-t átkapcsoltam 720p-re és onnantól jó a kép, a HD adások úgysem FullHD-k, örülünk ha HD ready-k... :D
SD tuner képe mosottab, részlettelenebb. Sajna ez van. -
Scooby87 #9921 SD tunet szarabb lett ---gyengébb a tv adás képe ezek szerint?
- 1080i kép csikos (olyan mint a Sharp DH65-nek) ezt ,hogy érted? -
#9920 Nos.....
Hazavittem egy KDL-32W5500-ast. (egy 32E4050 volt elötte)
Röviden:
- SD tunet szarabb lett
- 1080i kép csikos (olyan mint a Sharp DH65-nek)
- szinekbe jó
- fehérje elképesztő
- DLNA jó dolog (SG RSS hírolvasó bekapcsolva... :)
- USB videó lejátszás egy vicc (mpeg-en kívül semmit sem játszik, nem a DivX szarokra gondolok, hanem pl. saját HD kamerás felvételeimet se tudom lejátszani vele, pl. MP4-be)
u.i.: alapból nekem (is) csalódás a TV. Azt gondoltam hogy egy ilyen áras TV-nek már ütősebb képe lesz.