21171
LCD - Plazma
  • Leky
    Mi ez a nagy pangás?
  • opcsi
    Átállítottam, a probléma megoldva :) Köszi!
  • opcsi
    Az lehet :D Köszi, megnézem.
  • arty
    dvdlejátszót a saját setupjában tedd át 16:9 módra, vszeg azt elfelejtetted ;)
  • opcsi
    Tegnap rendeltem meg egy Samu 37A656-ost az Extreme Digital-tól, és ma este már ki is szállították. Minden korrekten zajlott. Egyelőre még csak analóg UPC tévével és DVD-vel próbáltam ki (a Blu-Ray egy következő lépés lesz). A tévéadás kellőképpen gagyi, de hát ez várható is volt, amúgy sem óhajtok sokat tévézni a géppel...
    A DVD képe scarton keresztül elég jó, de már nagyon kíváncsi vagyok a BR képére HDMI-ről... smile.gif Színek, kontraszt szépek, 100 Hz ki-be kapcsolgatása érdekes hatású.

Idáig egyetlen dolog van, ami kis fejtörést okoz(ott): a DVD próbák között két képarányú filmet használtam: A Sith-ek bosszúját 1:2.35-ös, és a Starship Troopers-t 1:1.85-ös képaránnyal. Mindkét esetben összenyomott képet látok pl. 16:9, vagy Auto szélesség módban. Ha "Nagyítás"-ra kapcsolok, az 1:1.85 szépen kitölti a teljes képmezőt kis állítgatás után. Ez eljátszható a nagy szélesvászonnal - 1:2.35 - is, de akkor beletakarok a DVD feliratsávba. Ez a valamit valamiért tipikus esete... :)
    Na, majd HDMI-n, felskálázott 1080i-vel, és Blu-Ray 1080p-vel lesz a fincsi... :)
  • arty
    Nem létezik bikább 26", de már 32" sem nagyon :( Egyszerüen nem szerelnek korrekt elektronikát, panelt ilyen "kicsi" készülékekbe, tavaly pontosan ezért vettem 32"-t - kényszerből. És már ez a 32" is sokkal butább a 37" tesókhoz képest :(

Arnold: bocs, elnéztem, a 37 és felette tényleg fullhd (kösz LG ...)

• Line
    Samsung mostanában borzalmas. Az én moncsim is hibás volt. Mondjuk én megjátszottam hogy az égvilágon semmi baja csak nem ez volt az elképzelésem és le akarom vásárolni egy drágább készülékre..
  • Arnold12
    Igen, én is így tudom.Az LG5000 szériából csak a 32"-es HD Ready, a 37"-től felfelé (42", 52") mind Full HD-sok.
  • Norbi7
    A 32LG5000 ready, a 37LG5000 pedig fullHD.
  • Arnold12
    Nem értem akkor miért irják oda egyik helyen erre a TV-re, hogy a HD ready, amásikon meg, hogy Full HD. A TV képének felbontása 1920x1080, akkor most nem Full HD? Bocs nagyon nem értek ezekhez a TV-khez.

Te mit ajánlanál? Főleg azért vettem erősebb PC-t, hogy kibirjam használni 1920x1080 felbontásban nagyobb LCD-n.
  • shevy
    de 26"-os kéne, nem fér el a 32"-es, tudom hogy kijön belőle egy 32-es is, de akkor egy bikább 26-os kéne
  • arty
    120ezerért 32"-t kapsz: 32" LG3000, samsung 32" A451

arnold: az lcd+pc topikban srácnak gondja volt az lg5000-el pécével hajtva ... (hdmi-n), ráadásul az csak hdready! 1360x768 lesz a játékok felbontása, ha szép képet akarsz! (adnak képet 1920x1080ban is, csak homálysz*r lenne)
  • shevy
    sziasztok, 26"-os lcd tv-t szeretnékvenni, max 120-ért
    tapasztalat alapján esetleg valaki tudna ajánlani konkrét típust?
  • Arnold12
    Elfelejtettem odairni: 37" kell, vagyis a lényeg, hogy a szekrényben 100 cm széles helyem van, tehát más választásom nincs, pedig szivesebben vennék 42"-est.
    Szétnéztem és árban ami megfelelne az az LG5000. Sokan dicsérték páran nem annyira. Legtöbbet PC-re kötve használnám játékokra, és némi fimnézésre. Probléma, hogy Vajdasági vagyok, és ami Magyarországon 500 euro, mint pl ez, nálunk 130-400 euroval drágább, attól függ hol veszed. Az előbb az üzletben kaptam árajánlatot LG5000-re, 630 euro, részletlefizetésre megbirnám venni. Csak még mindig nem tudom jó döntés-e.
    Másik kérdés, hogy ezen birom-e a játékokat játszani 1920x1080 felbontásban?

Az általad ajánlott Samsung Tv nekem is tetszetős,már gondoltam is rá de az ára itt 910-1200 euro között mozog, amit sokallok.
  • aranarth
    Mekkora kell? Ha elég a 32 col, akkor tudsz venni jókat, ha nagyobb kell, akkor már nehezebben. Első blikkre hazabeszélek: Sharp DH65/66E. De egy Samu A656 is jó.
  • Arnold12
    Mit ajánltok 150-180.000 forint közötti Full HD LCD-t, ami PC Modban tudja az 1920x1080 felbontást HDMI-n keresztül, és szerintetek jó?
  • arty
    csak az MKV tudására ne alapozz, vszeg ezt azt lejátszik majd, de semmit nem vált ki és a szoftverfrissitésekben sem nagyon bíznék
  • EasyLife
    LG 42LH7000 ről tudtok valamit?
    honlapja szerint egész jók a paraméterei.
    erre az mkv lejátszásra lennék kíváncsi.
    árgépen pedig az ára is jó a tudásához képest. szerintetek?
  • arty
    vagy egy tn-film :D (de amugy nem a panellel van a gond, hanem az elektronikával ... nem sokat ér egy s-ips panel sem, ha 80ms-ig dolgozik a képen az elektronika :( )
  • Ombika
    Mondjuk Quake2-nel vettem eszre,h furi az egesz, gondolom itt kiut nagyon, bar philips panelje lenne legjobb ilyenre!
  • balla27
    sony tv-k nagyon tartósak
  • Alucard
    aranarth én csak az input lag miatt vacillálok amit ugye nem tudok tesztelni egyik üzletben sem...
  • nismoka
    Ha ki kapcsolod a 100Hz-et akkor kisebb lesz az input lag de nem annyira kicsi mint pld a W4000-nek.
  • aranarth
    :-) Azt vedd amelyik tetszik. Mindegyikről fogsz ódákat hallani ugyanúgy, mint komoly kritikákat. Menj be egy üzletbe, fogdd meg a TV-t, a távirányítót, állítgasd a képet (lehetőleg mindegyiket ugyanazon a jelen, legjobb a sima SD adás, mert az ugye a legrosszabb: a többi valószínűleg mindegyiken szép). Azt válaszd, amelyikbe beleszeretsz. Nekem a japán minőség garanciát jelent, de van akit egyáltalán nem érdekel és egy dél-koreait használ évekig minden gond nélkül. Nem fogsz soha egyértelmű választ kapni, hogy melyik a jobb, mert mindenkinek más tetszik.
  • Ombika
    DE igazabol nem vagom, ez akkor is nagy,ha nincs bekapcsolva a 100 HZ?
  • nismoka
    Ez a deinterlacer probléma már az urbán legendák közé tartozik, nincs semmi ilyen gond. Persze hogy simább a mozgás a 659-en mivel 100Hz-es ellentétben a W4000-el. De mivel 100Hz-es ezért nagyobb is az input lag...
  • Alucard
    "Viszont az összes HD adónál (1080i jelnél), oldalirányú mozgásnál zavaró szaggatást észleltünk, mintha a deinterlacer küzdene a mozgás kompenzációjával. Később ugyanezen adókat egy Samsung 52A659-es TV-n nézve a hiba eltűnt, tehát biztosra vehető, hogy a Sony deinterlacere nem tud megbirkózni a feladattal, és ez bizony elég súlyos hiba.
    Szerk: később alkalmunk nyílt kipróbálni egy E4000-es sorozatú Sony LCD-n is a külső váltottsoros 1080-as adás megjelenítését és hasonló anomáliákat tapasztaltunk, mint a W4000-es esetében, tehát egyértelműen a Sony elektronikája felelős a hibáért."

Most már a Sony-ban sem vagyok biztos. :D Komolyan mondom hónom alá vágom a box-t+egy kis hideg élelmet aztán beülök vmék boltba tesztelni mert bár egész nap a netet bújom pro-kontra ping-pong megy...
  • nismoka
    Én csak a saját tapasztalatomat tudom mondani, több sony megy el mint samu és mégis a samura kapok több panaszos visszajelzést.
  • nismoka
    A gyorsaságot úgy értem hogy gyorsabban dolgozza fel a jeleket a W4000 ezáltal kisebb az input lag mint a 4500-on.
  • nismoka
    A W4000 gyorsabb a W4500-nál, kikapcsoltam a 100Hz Motionflow-ot a 4500-on és így is gyorsabb a W4000 egy nagyon kicsit!
  • Alucard
    A Sony 40W4500 hozza a 40W4000 által produkált alacsony input lag-ot? Mert ahogy elnézem a az 5500-as széria már: "Higher input lag even in [Game Mode]
  • arty
    mindkettőből eladtál 1000 darabot? mert a környezetemben MINIMUM 10x annyi samu van, mint sony :) johogy több rá a 'panasz' ...

(nameg, nem egy árban vannak az emlitett modellek)
  • Ombika
    Nem is izgat ki mit mond! :) Van akinek evekig elmegy samunsges van aki 2 honapban 3szor cserelteti, de ez barmivel igy van , akar sonyval is panelhibasan stb.. Off vege!
  • nismoka
    Szerintem jobban jársz a Sony-val, a Samsung is kitűnő tv csak több szerencse kell hozzá! :)
  • nismoka
    A megbízhatóságot tapasztalatból mondom... De nem akarom a Samsungot bántani... :)
  • astrago
    Szia!
    Sharp LC37DH65E DVB-T Mpeg4 tunerrel van szerelve,a másik mpeg 2-vel van.Amúgy ua.Nagyon jó tv-k.
  • Alucard
    Na akkor most már végkép nem tudom melyiket válasszam játékhoz :( Lehet jobban járok a Sony-val? Youtube-on találtam egy-két érdekes videot:

http://www.youtube.com/watch?v=sI7PVS2riVU

http://www.youtube.com/watch?v=pqhYyqEgWLs

http://www.youtube.com/watch?v=pfukONxRdsE
  • Zsolt01
    Sziasztok.

Lehet amatőr kérdés, de az LG 32 LG5000 LCD TV-n van ilyen: "PCMCIA-kártyafoglalat (Personal Computer
    Memory Card International Association)
    (Ez a funkció nem minden országban áll rendelkezésre.)"

Ide milyen kártyát, kártyákat lehet betenni?
    Mintha olyat is láttam volna, hogy 1 ilyen PCMCIA kártya ami USB bemenetet tud a tv-nek.

Köszi.
  • Ombika
    Talan tenyleg kisebb, bar PS3 nel semmi rosszat nem tapasztalok, vagy verprofi quakenel talan pcnel! Amugy megbizhatobb ,az a tonkremenesi aranybol szamitottad ki?! :)
  • Zsolt01
    Szemüveges vagyok. A szemüvegemhez is vettem annó ilyen tisztító kendőket.

Az a hama tisztító amit írtam az tökéletes és a használata úgy, igaz!
    Egyszer mér lett tisztítva vele, de nem mondanám, hogy 100% -kos lett az eredmény!