LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

athlon7
Már kicsit körülnéztem és ezt a kettõt találtam:
Sony KDL–40S4000 és Samsung LE–40A656 LCD Tv, mindkettõ 240.000 Ft-ért. A Samu kicsivel többet tud (100Hz) és azt olvastam, hogy PC Monitornak is jobb, mint a Sony. Ti melyiket ajánlanátok?? Bár ha van ötlet másik Tv-re, az is érdekel. 😊

Nem én fizetem hanem tesóm,olyan 100-120E Ft.
desigo
miért nem azt írod be,hogy mennyi pénzt tudsz rá szánni max?
Én is láttam jó áron egy 40-es Samut Electro Worldben
Aztán itthon nézem a típusát pontosan és látom,hogy több mint 2 éves modell...

Tescos raktározásról,árumozgatásról meg inkább nem beszélnék...
Eldöntöttük,megvesszük a Toshibat.Még egy kérdésem volna.A közeljövõben egy Xbox360-at is vennénk,ugye mivel van HDMI csatlakozó,ezért össze tudom kötni majd ezzel a tv-vel?
Amúgy ha vkit érdekel,akkor HD-Ready-s tv,
Ezek vannak most akcióban az tescoban.
athlon7
Valaki, légyszi! > #7296

cloud.strife
Sony-t, Samut nem is néztél?

A 3 kozul a Toshiba.

www.digimomentsvideography.com

Szóval akkor melyiket?
R0sc0
az sem fullHD!

athlon7
Ahogy nézem a Toshiba FULL HD lehet, a másik kettõ csak HD Ready. Én a Toshiba-ra voksolnék a 3 közül.

Hello!

Mi is TV-t szeretnénk venni.Igaz,most beírnék 3 alternatívát,amit kinéztünk,hogy melyiket ajánlanátok.

Toshiba 32AV500P LCD TV
-képátló: 82 cm
-kontrasztarány: 20000:1
-fényerõ: 500 cd/m2
-8 fajta képformátum állítás
-Full 10 bit-es processzor
-integrált jelerõsítõ
-aorduplázó, Pixel Processing IV
-Toshiba hangrendszer 2x25 W
-SRS WOW térhangzás
-HDMI/PC/Scart/Kompozit bemenetek

Panasonic 32LE8 LCD TV

-Felbontás: 1366*768
-S-video bemenet
-8 ms válaszidõ
-5000:1 kontrasztarány
-2x HDMI bemenet

LG 32LG3000 LCD TV

felbontás: 1366*768
-fényerõ 500 cd/m2
-rejtett hangszórók
-SRS TruSurround térhangzás
-S-video csatlakozó
-15000:1 kontraszt
-8 ms válaszidõ
-3x HDMI

Errõl a háromról lenne szó.Ezek HD ready tv-k?MErt az újság nem írja.
Inkább a Toshiba és az LG között vacilálunk.KÖszi szépen a segítségeteket és bocs,hogy ilyen hosszú lett.
athlon7
Helló!

Tv-t szeretnék venni, de gondban vagyok nem tudom milyet vegyek. Tudnátok ajánlani Tv-t, nem muszáj csak 1 fajtát, a lényeg, hogy a kritériumaimnak megfeleljen!. Amire használnám: Blu-Ray és DVD Filmek nézése DVD Lejátszóról (HDMI) és PC-rõl (HD4850 PCI–E VGA), sötétített és világos szobában egyaránt. Ezenkívül PC Monitornak, fõleg Netre és Játékra (szintén HD4850 PCI–E VGA).
Amit tudjon a Tv: FULL HD 1080p, 40" méret, Natív 24p, HDMI v1.3, PC Csatlakozó, PIP! Kb. 200 ezret szánok rá, max. 240 ezer.
A Sony-ról, Sharp-ról és a Toshiba-ról sok jót hallottam, igaz a Samsung-ról is, de eddig nem tudtam hasra esni se a Samsung-tól, se az LG-tõl. (nem fikázni akartam, elõre is bocsi, csak rossz tapasztalatok) Bár lényeges, hogy PC csatlakozási problémái ne legyenek!

Köszi elõre is a segítséget!

Ombika
JAh nekem nem digim van! 😊

Valaki hozzáértõ nem tudja, mekkora esélyem van DVI/DVI összekötés mûködtetésére egy Samu LE27T51B esetén, ha a számítógép is HDCP-s?
Van aki szerint nem megy, van aki szerint csak 1280-at tud ... semmi konkrétat nem leltem 😞

poppe
a diginek amúgy is szar a tv adása, arról nem a tv tehet...
sajna nincs a másik szobában egy w4000 (inkább egy x szériás lenne ha már sony), szal errõl a szakikat kérdezd inkább 😊

I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club™

Ombika
Kifejtenetek bovebben,h miert olyan szar es miben jobb a mondjuk sony w4000 -es?

poppe
nekem ráadásul digikábeles tévém van, gondolhatod... lassan be kéne üzemelni a régi tévét a hálószobába, mert nézhetetlen a máónika só 😄

I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club™

cloud.strife
Na én meg közben közelebbrõl megvizsgáltam egy 656-os Samut és azt kell mondjam nem rossz. Kivéve az SD adások, stb, na abba meg se közelíti a Bravia-kat. Nem is értem. De komolyan.

www.digimomentsvideography.com

Köszi a választ közben azért én is keresgéltem róla infókat meg a yutubon is néztem róla videót nagyon tetszik nekem is meg is rendeltem. 😊
Az gépem nem samu, de azon szinte semmit sem kellett beállítani a számgéphez. Sõt az xVid, s az SD adás is jobb, mint az elõzõ 100Hz-es JVC crt TV-nél. Pedig annak is nagyon frankó a képe.

Walk the Talk.

poppe
nekem ilyen van csak 40-es, tökéletesen elégedett vagyok vele 😊
tv adások meg xvidek szarok, de a dvd meg a hd filmek nagyon szépek rajta, de én fõleg monitornak használom játékra, arra meg tökéletes 😊

Bocsi nem jó a link!

http://www.220volt.hu/Samsung+LE-37A656
Sziasztok!

Szeretnék véleményt kérni errõl a TV-röl hogy szerintetek milyen és hogy megéri-e az árát.
http://www.220volt.hu/Samsung+LE-37A656
PyRex
Helyesbítek 😊))) Bármilyen HD jelnél ez van sajnos... 😞

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

PyRex
Helyesbítek:

Akár DSUB-on, akár HDMI-n keresztül kötöm rá, amennyiben a háttérvilágítást lejjebb veszem a 10-es (amúgy maximum) értéknél, hallatszódikg egyfajta zúgás, szinte alig észrevehetõ, leginkább akkor hallható, ha a tv hátához tartom a fülem, de éjszaka, amikor nagyon nagy csend van, hallatszik.

HDMI-n ha 1080 60Hz helyett 50Hz-es jelet küldök, akkor sokkal kevésbé hallatszik, sinte egyáltalán nem.

Ez most ilyenkor mi lehet? Esetleg a vga kártyától lehet ilyen jellegû "zaj" ? Mert mást ha rákötök, nem hallatszódik, ha eddig jól érzékeltem...

PyRex
Egy érdekes, de annál idegesítõbb dologra lettem figyelmes:

akármelyik hdmi bemeneten jön a jel ÉS ha le van véve a háttérvilágítás 10 alá akkor van egy alig hallható zúgó hang... ez másnál is elõfordult? felbontástól nem függ, most még abban reménykedek, hogy talán a kábel... de érdekes, hogy csak a hdmi bemeneteknél van ez, más bemenetnél nem. Mi lehet a probléma?

PyRex
ez miért csak HDMI2-nél mûködik amúgy??

Nevezd át a csatornát pcre és nem lehet majd állítani ami nem kell.

PyRex
Õõõ, közben utánaolvastam és megtaláltam a megoldást - HDMI bemenetnek megadtam a PC-t és ilyenkor nincs semmi képjavító áramkör - máris tökéletes a kép 😊 Persze lehet, hogy simán játszogatással jobbra be lehetne lõni, de nekem egyelõre elég így is!

PyRex
Sziasztok, végre HDMI-vel rákötöttem a PC-t az a656-ra és elég gány lett a képe...

Please, írjátok már le, hogy kinek milyen beállításokkal néz ki normálisan, eddig kb. erre jutottam:

- HDMI 2-re van kötve

Üzemmód: Normál
Háttérvilágítás: 7
Kontraszt: 95
Fényerõ: 40
Élesség: 0 (hogyhogy ezt lehet állítani??? Alapból 50-en volt - katasztrófa PC-nél...)
Árnyalat: 50 - 50

RÉSZLETBEÁLLÍTÁSOK:

Fekete b.: Ki
Din. Kontr.: Ki
Gamma: 0
Színköz: Auto
Fehéregyensúly: 25 25 25 25 25 25 (szerintem ez sem az igazi így)
Bõrszín: 0
Éljavítás: Ki (ez is szar ha be van kapcsolva)

KÉPOPCIÓK:

Színtónus: Normál
Méret: csak pásztázás (ha nem ezt raktam be, akkor nem volt 1:1 pixel mapping)
Dig. Zajcsükk.: Ki
HDMI feketeszin: Normál (Low-on katasztrófa volt)
100Hz: Ki

Csak azt nem vágom, hogy ha HDMI-n jön a jel, akkor miért lehet ennyi dolgot állítani? Vagy másik HDMI-be kellene dugni ha PC-rõl jön a jel?

Segítsetek légyszi most akarok venni tv-t, de nem tom melyiket LCD vagy PLASMA legyen, FULLHD sztem nem kellvagy is nem tom kihasználni, és még annyi hogy az adott tv.-n bellül milyet kellene ami jó max 190 e ig
-Panasonic TH-42PX8 /plasma
-Samsung PS42A451P1 / plasma
Samsung LE40A551P2R
vagy milyet tudnátok ajánlani
LÉGYSZI SEGÍTSETEK!! KÖSSZ
37a656os volt.....és panelhibás volt.
nem érted, úgyhogy én itt befejeztem.

Hello Guruk! 2 hete vásároltam egy 42-es lg3000 lcd tv-ét és a gondom a következõ, bekapcsolás után lehet hallani egy viszonylag halk búgásta készülék hátuljából, persze ha feltolom a hangerõt akkor nem hallom, vagyis a hangerõ növelésével nem hangosodik a búgás, de iszonyat idegesítõ amikor pl csend van vagy kisebb hangerõn nézem. Segítség!!!! Kösz
Hogy miért fizetne többet, az a garancia hossza, és nem más. Az Egyesült Királyságban pl. vehetsz 5 év garanciát is a tévéhez, persze jókora felárral. Azt meg mindenki eldöntheti, megéri-e neki.

nem azt mondtam, hogy az összes, hanem hogy ez az általános, de ne feledd, az egész beszélgetés onnan indult hogy vajon miért fizetne valaki többet ha meg lehet venni olcsóbban is? én csupán erre válaszoltam, persze egy kicsit túlozva...

Ombika
Mivolt a baja az 32A656-osnak?

Érdekes amit írsz, de akkor én hogyan kaphattam teljesen okés, a magyar forgalmazó által kibocsátott garanciapapírt webshopban vásárolt cuccomhoz, ugyanolyat mintha bármelyik multinál (nem márkakereskedõ) vásároltam volna. Szerintem a Magyarországon forgalomban levõ készülékeket, megfelelõ garanciajeggyel nyugodtan viheti az ember szervizeltetni, nem fogják elhajtani. De pl Panasonic PX PZ szériás, itthon hivatalosan nem forgalmazott tv-t valószínûleg én sem vállalnék be, amihez ugyebár EU garancia jár.

Teljes mértékben egyetértek a hozzászólásoddal,éljen a tiszta beszerzés biztos garanciával,dehát mindenki maga dönti el kinek mennyit ér meg a nyugodt alvás,nekem megérte hivatalos sony márkakereskedõtõl vásárolnom és ezután is csak ilyen helyen vásárolok,még jó pár évnek el kell telnie mire az online kereskedõknél is minden rendben lesz garancia,levásárlás terén.De hozzáteszem itt is vannak már most is kivételek,de ezek vannak kevesebben.
jó tudni, viszont sok webshop saját importba hozza a készülékeket, így az áfával (és vámmal) sikerül jóárasítani a gépet. ez nem a hibaarány miatt probléma, hanem a garancia (plusz zárójelben "erkölcsi" oldala) miatt: az itthoni szakszervíznél nem feltétlenül fogod tudni érvényesíteni a garanciát, a kereskedõhöz kell visszavinned aki majd visszaviszi (jó esetben) oda ahonnan hozta, és elintézi a javítást. tehát így eleve hátrányból indulsz, ha még számla nélkül veszed akkor még rosszabb.

nem konkrétan a digitalplázáról vagy a másikról van itt szó, csupán az beszúrt hivatkozáson az volt az elsõ kettõ a sorban, így azokat említettem példaként, tehát bármelyik másik webshopról lehet szó - valahol le kell szorítani az árat, és biztos hogy nem a gyártó és nem a kereskedõ terhére lesz. no de akkor kiére?

egy valamit jó ha tudsz minden tv-t legyártanak és egy központi raktárba kerül onnan szét minden boltba....legyen az webshop vagy márkakereskedés.....ergo itt is ott is ki lehet fogni a rosszat....

értem én a szöveget ,de miért pont a digitalplazával van bajod....amikor az totál korrekt cég akkár csak a 220volt(és nem reklámozni akarom a boltot,mivel 2 rossz tv-t is küldtek ki tölük ismerösnek,de partnerként másnap szónélkül cserélték sztem ez totál korrekt)Nekem is volt bajom a 37a656ossal és a pénzt kértem helyete és vissza is kaptam maradéktalanul másnap amint visszaküldtem a hibás tv-t)

szerintem a márkaboltban sem lesz jobbfej az eladó és ott is belehúzhatsz a rosszba.....csak annyi elönyöd lehet,hogy kicsomagolhatod,de akkor sem biztos hogy elöjön a hibája rögtön.
olvasd át még egyszer a hozzászólásokat mondjuk 7253-tõl és tedd fel ismét a kérdésedet, ezúttal személyeskedés nélkül, és szívesen válaszolok ha valamit nem értesz.

digitalplaza miért nem jó?...

na erre leszek én kiváncsi......fejtse ki a nagyon okos kolléga.
akkor rendben 😊

"engem aztán baromira nem érdekel"
csupán ebbõl a megnyilvánulásból következtettem, hogy valami nincs rendben, hiszen ha nem érdekel, minek kérdezted, de ezek szerint tévedtem!

Abszolút nem sértõdtem meg, csak kifejtettem a véleményemet, és nem zavar ha Te másképpen gondolkodsz errõl mint én.

nem kell megsértõdni, ha jól emlékszem Te tettél fel egy kérdést amire választ kaptál... vagy minek kérdeztél egyáltalán ha nem vagy kiváncsi a másik véleményére? <#nemtudom>

én inkább ráfizetek kicsit és választom a nagyobb biztonságot és igényesebb szolgáltatást. ennyi.

HELP!!HELP!!HELP!!
Segítsetek légyszi most akarok venni tv-t, de nem tom melyiket LCD vagy PLASMA legyen, FULLHD sztem nem kellvagy is nem tom kihasználni, és még annyi hogy az adott tv.-n bellül milyet kellene ami jó max 190 e ig
-Panasonic TH-42PX8 /plasma
-Samsung PS42A451P1 / plasma
Samsung LE40A551P2R
vagy milyet tudnátok ajánlani
LÉGYSZI SEGÍTSETEK!! KÖSSZ
Vettem én már selejtes mûszaki cikket "nagymúltú és elismert" áruházban, és kifogástalant neten keresztül. De nem akarok általánosítani, mindenesetre nem vagyok a saját pénzem ellensége, és nem fogok 1 év plusz garanciáért tízezrekkel többet fizetni. Akinek meg igénye van rá vegye ilyen helyen a tv-jét, engem aztán baromira nem érdekel.

akkor vegyél tévét a nagymúltú inter hifitõl vagy a szintén ismert ÉS elismert digitalplázától, nekem mindegy 😊

Nem hiszem hogy egyrõl beszélünk...