21171
LCD - Plazma
  • Tomy Lee
    Sziasztok!
    Remélem jó topicba írok:S
    Kérdésem van(fontos nagyon):
    Pc-lcd tv összekötés-t megoldottam egy kábellel mégpedig olyan kábel,hogy egyik vége vga(tv-be megy) másik vége dvi(videó kártyába megy),vga-dvi kábel.
    Nincs kép azaz "nincs jel" ezt írja.
    Mi lehet a gond?
    Köszönöm!!
  • hdmi
    Ezzel az mkv lejátszáshoz ki lehet váltani a PC-t: WD HD TV
  • arty
    részleteket nem tudok, de egy pécét nem lehet ezzel SEM kiváltani (mással sem, ha MKV-kat is akarsz nézni, mindenféle forrásból)
  • arty
    a 4850eshez eleve járt DVI-HDMI átalakito, és csak azzal megy át a hang is a tévébe, egyedivel (általában) nem
  • Klemice
    jobban jársz egy hdmi-hdmi kábellel és veszel hozzá hdmi-dvi átalakítót, később többmindenre fel tudod használni a kábelt akár
  • regtoto
    Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Össze szeretném kötni a TV-t a számítógépemmel. A kártyán sajnos még nincs HDMI kimenet, de van rajta DVI. (MSI R4850-T2D512)
    Találtam is kábelt, de nem igazán tudom melyiket vegyem.

pl:
    HDMI DVI kábel 5m High End 11 490HUF (20 % áfával)

HDMI-DVI-kabel-5m-High-End

vagy

HDMI DVI kábel HDMI dugó 19p - DVI D dugó 18+1p 10m hosszban HQ 7 290HUF (20 % áfával)

HDMI-DVI-kabel-HDMI-dugo-19p-DVI-D-dugo-18+1p-10m-hosszban-HQ

Mi a fene az a 18+1p? Miért van +1 pólus?

Köszi
  • sirdond
    Na ez valahogy elkerülte a figyelmem
    Marad így,ahogy van. Köszi srácok :)
  • aranarth
    A hivatalos honlapon nincs fent a szoftverfrissítés, vagyis Japán nem gondolja, hogy szükséges lenne... Amúgy igazuk van, minek? Itt is beszéltük, hogy nagy valószínűséggel az AH adásában volt/van a hiba és nem a készülékben, mert az AH egy Sony-t is bekért (nem tudom melyik típust, ott csak egynél jelentkezett a menülassulás problémája), de Európában sehol máshol nem volt ilyen gond, vagyis nyugaton jól működött mindegyik Sharp. Nézzetek bele a külföldi fórumokba is, ez csak Magyarországon volt kérdés.
    A TV-d automatikusan frissít, ha Japán úgy gondolja, hogy szükséges a szoftver javítása. Ne turkálj magad, mert csak elrontod.
  • astrago
    sajna vagy hálisten még nem találtam frissitést a magyar oldalon.sharp.hu
  • sirdond
    a dh65e szoftver frissítést be tudnátok linkelni megint?
    nem találom melyik oldalon van
  • HoTDoG
    Ez mit takar? Lejátszik akármilyen letöltött avi-t, stb? Akár HD felbontást is? Mert ha igen, akkor számomra lehet jobb választás lenne mint az A656. Mert kellene egy új PC is, hogy hozzákössem a TV-hez :)
  • balla27
    így van
  • arty
    Két dolog nem lehet soha elég nagy. A másik a TV!
  • balla27
    ha teheted ,nagy tv-t vegyél,mert megéri.
  • Leky
    Nekem is majdnem a Sony KDL-32V4500 lett volna csak több helyen ahol megkérdeztem azt mondták, hogy elfogyott és nem is lesz. Így lett a Sharp helyette amit nem bántam meg. Később kiderült, hogy a Sony nem is fért volna be oda ahova szerettem volna, de a Sharp simán passzolt a régi tv helyére.
  • zaki
    :DDDDD
  • arty
    Akkor te nem 32"-t keresel, hanem egy jó asztalost, csak még nem tudod :D
  • Lala
    A keretbe beleférne, csak a szekrénybe nem fér bele :)
  • arty
    tvnetworks (nem gondoltam, hogy létezik a magyar piacon "korrekt" cég - ilyen szempontból)

amugy biztos nem férne bele a keretbe egy picit nagyobb képátló? :)

• Lala
    - Akkor a 100 000-es kontrasztarányok is csak marketing szövegek, az új Samukra ilyenek vannak írva.
    - PIP-et nem tudom, hogy használnám-e, eddig nem volt ilyenem.
    - Tuner az fontos. DVB-C előfizetésem van a TvNetWork-nél, ők adnak CA modult. Lehet választani, hogy beltérit, vagy modult kérek. A PCMCIA foglalat nem tunert fogad, hanem dekóder modult, ahhoz, hogy működjön a TV-nek is tudnia kell a DVB-C-t. A DVB-T az csak ráadás, arra nincs még szükség, bár már lehet nézni a duna TV-t HD-ben :D

A Samsung 135000- Ft a Sony 150000-Ft.
  • arty
    - samsungnak nem nagyobb a kontraszt aránya, csak nagyobb számot mertek rá-hazudni (azaz pontosabban: a számok alapján nem tudhatod, hogy nagyobb-e)
    - PIP-et mire használnád? nekem van mindkét tévémben és még sose sikerült értelmét látnom :D
    - tunerek minek, ha ugyis PCMCIA kártyát raknál bele? (erre egyébként kiváncsi lennék, melyik honi szolgáltató ad ilyet STB helyett)

én a két tévé közül vszeg a sony-t venném, ha nem sokkal drágább (bár nemtom a 32" mennyire butitott a SONY-nál)
  • Lala
    Sziasztok!
    Tanácsot kérnék TV vásárlás ügyében. Kinéztem 2db TV-t, ami jó lenne nekem.
    Az elvárásaim nem nagyok:
    - DVB-T és C tuner mpeg4 támogatással
    - PCMCIA fogadás (kábel modulhoz)
    - magas kontraszt arány
    - PC kapcsolat
    - legalább 3 HDMI csatlakozó
    - HD Ready (150k a rendelkezésre álló összeg)
    Sajnos a tunerek jelentősen leszűkítik a választékot.
    Ezt a két típus találtam:
    Sony KDL-32V4500
    Samsung LE32B450

Szerintetek melyik a jobb vétel? A Samsung olcsóbb és magasabb a kontraszt aránya, de pl. csak 1 Scart van rajta és nincs kép a képben (a sony-n van) A Sony rengeteg mindent tud, de lehet, hogy a Samsungnál csak nem sorolták fel ezeket, nem tudom...
    Nekem a Sony szimpatikusabb, a páromnak meg a Samsung (mert olcsóbb és piros alul )
    Esetleg tudtok még más típust ajánlani hasonló feltételekkel?
    Előre is köszi a segítségeteket!
  • guardian hero
    8ms mindenre elég.
  • cloud.strife
    Na a ms legalább olyan mint a hz..... de nem is, az rosszabb, mert a hz-et legalább lehet látni... :D
  • zaki
    Hát, Sonyból a KDL-40S4000, KDL-40L4000 jöhet szóba hirtelen, de egyiknek sem látom hog ymennyi a fényereje, meg hány Hz-s! Sony KDL-40V4000-nak meg kevésnek tűnik a 8ms válaszidő!

Samsungból rengeteg van, LG-ből 42LG5000 jónak tűnik (42", 50.000:1, 500cd/m2, 5ms), és elég baráti ára van, csak kicsit sokat fogyaszt (275w). MOndjuk amostani tv-m is 261w-t eszik...
  • arty
    100hz lényegtelen
    hogy láss is valamit a fullhd adta előnyökből, minimum 42" -t vegyél
    kontrasztarány csak egy szám, semmit nem számit, akkorát hazudnak a gyártók, amekkorát nem szégyellnek
    ha van digikábeled amugyis, nem kell mpeg4 tunerest venned (amugy se...)

konkrét tipust nem írnék, menj és nézd meg a sonykat, samusungokat, LG-ket (sharpot? van 42dh65?) és válaszd ami árban is megfelel és a képes is tetszik ;)
  • zaki
    Jó reggelt.

Jelenleg van egy Panasonic TH-37PV7P típusú Plazmám (1024X768, 8000:1). Ezt szeretném egy 94-107 cm-es LCD TV-re lecserélni, ami FULL HD-s, 200k-m volna rá. Leginkább HD filmeket néznék róla PC-ről, meg avit, XBOX360, na meg persze tvzés (Digikábel). Mire figyeljek? Legyen 100Hz-s a tv, vagy jó az 50-60 Hz-s is? 15.000-s dinamikus kontrasztarány nem kevés? TV Tunerje milyen legyen? 82cm-s tv már kicsi fullhdnek? Kb 3-3.5 méterről nézném a tv-t (mostani 94cm-es pont jó, de kisebbet nem szeretnék). Azt nem kérem, hogy írjatok típusokat, mert úgyis minden 10. hozzászólás ez. Csak ha leírnátok, hogy mi a fontos azok közül, amiket kérdeztem, akkor már könnyebben tudnék választani.
    Köszi a válasz(oka)t előre is.
  • Klemice
    akkor nem csak én nem találtam :\
  • arty
    uj samukat én is megnéztem ma, immár a samu sem tünteti fel az alkalmazott paneltipust a hátlapon :( (vagy nem jöttem rá, hol)
  • aranarth
    Kedves nimfas, a 100Hz kérdése osztja meg legjobban a fórumozókat, ha visszaolvasol 8-10 oldalt, sokat megtudsz róla...
  • nimfas
    Samsung LE-40B530 mellett van a 40B550-es modell is... amik közt aztán tényleg nemtom mi a difi, extreme digital-nál is megnéztem az összehasonlítást... és semmi eltérés... ezeknél nincs bejelölve a 100 HZ, az számít valamit? Csak mert az LCD monitorom sem 100 Hz-es és mégsem esik ki a szemem... most akkor a 100 Hz csak parasztvakítás? Hmm?

Akinek van vmi "tapasztalata", infója a 2 tv-ről ossza meg velem.
    Köszi :-D
  • hdmi
    A 40V3000-es egy tavaly előtti modell. Azóta sokat fejlődött a technika, szerintem nem szabad megvenni.
  • balla27
    mi a véleményetek a kdl 40 v3000 lcd-röl?kiváncsi lennék a véleményetekre.rossz és jó dolgokra egyaránt .
  • arty
    annyit tudok, az USB-re dugott winyorol/penről már viszi a videokat is :))
  • nimfas
    Sziasztok!

Most találtam az alábbi modellt:
    Samsung LE-40B530 Eddig a 40A656-ot néztem ki, de ez az új 2009-es modell, nemcsak hogy olcsóbb 225-220eFt ;-Ö, de kevesebbet is eszik... 240W helyett 130W (energiatakarékban 80W), továbbá az 50.000-es kontraszt is 60.000-ra emelkedett...
    Vkinek netán vmi tapasztalata... hozzászólása?
  • sirdond
    Köszi a tanácsokat, akkor majd próbálgatom állítgatni
    Nagyon tetszik a tv,megéri az árát :)
  • aranarth
    Nekem megy a film mód, semmmi szaggatást nem észlelek. A beállítások (ha a csatornánkénti, vagy forrásonkénti színekre gondolsz) nem mérvadóak, mert mindenki más tónusokat szeret és mindenki más színeket lát szépnek. Kinek a harsány, kinek az élénk, kinek a tompa, kinek a világos, kinek a sötét tetszik. Én forrásonként máshogy állítottam be (pl. a T-Sat és a T-kábel teljesen más beállításokkal hozza ugyanazokat a színeket). Nem tudom miért van, de ezt tapasztaltam.
  • astrago
    Először is gratula,használd az utolsó pixelig.Tuti hogy nem a filmel volt vmi gond?Mert nálam még nem volt ilyen probléma.Az is igaz hogy sok hd filmet még nem láttam.
  • sirdond
    ma lett meg az új lcd-m
    hosszas mérlegelés után egy sharp lc-32dh65e mellett döntöttem
    ki is próbáltam gyorsan a legújabb lost rész hd verziójával és az első dolog amire rájöttem, hogy film módot ki kell kapcsolni különben akadozik a movie.
    sharp usereket kérdezném, ti milyen beállításokkal használjátok az lcd-t?
  • Ombika
    Itt a jo ido! :)