21171
LCD - Plazma
-
sirdond #10119 nálam analóg kábel tv-n az axn-nek is szép képe van,és az eurosport 1 és 2 is elég jól néz ki. -
#10118 Nem kell ezt kívánni, ennyit fogyaszt és punktum. El kéne olvasni a speckó háttérvilágítás leírását. Melegkatód. :) -
r4pt0r #10117 Nahát igen az analog. :D Mondjuk ott is a retek klub a tuti, gondolom ők fizetnek a legtöbbet vagy nem tudom. :P -
#10116 "digitális kábelen"
vagy az.
tehát pontosítanék: analog kábeltv nem való LCD-re :D
cloud.strife: miközben a fényerő, stb ugyan az, mint a "konkurrenseknél" ? :) elég hihetetlen, de kívánom, hogy igaz legyen! :)) -
aranarth #10115 :-) -
#10114 Maradok tisztelettel a 40WE5-ös 88W-os fogyasztásával..... :D -
antigua #10113 jó jó a műholdas adások okék, de ha KabelTV van érdemes-e decodert beszerezni hogy az a kevés HD adás amit adnak az adók legalább élvezhetőbb legyen, vagy semmi értelme?. -
r4pt0r #10112 UPCnél a digitális kábelen a Retek klub, meg a Sport klub szinte HDadást megszégyenítő minőséggel rendelkezik. :D a többi adó már kevésbé. -
#10111 vszeg a zajszűrés be volt kapcsolva a tévéken, amiket láttál, olyankor van elmosódás, pláne ha a kép eleve zajos
LCD-hez ezért (is) szerintem a zajmentesebb, parabolás tvelőfizetés ajánlottabb, mint a zajosodo kábeltévé (viszont ezek jobban kockásodnak...) -
antigua #10110 Ja majd el felejtettem, az előző kérdésemhez vissza térve esetleg ha megvenném a MPEG4 decodert ezekhez a HD ready LCD-hez, talán az megoldaná a kérdést ?Attól tartok viszont hogy hiába való lenne mert lehet, hogy a KB tv-n nem jönne át repdessen a HD minőség. Nos ??? -
#10109 ez a tv adasok hibalya, szar a minoseguk -
antigua #10108 Köszönöm a válaszokat !
Több 37"lcd is megnéztem ( 160ezres )tartományban és szinte mindegyiknél azt tapasztaltam, hogy a Tv adásoknál elég silányan jelenítik meg,( elmosódottak )a hajak, szemöldökök... A kérdésem az lenne, hogy ez a tv adások kis felbontásából adódik vagy ezek az LCD paneljei lehetnek gyengék, és ha drágább LCD-t ( 200-220körül )vennék akkor javulna a helyzet ? Kérem a hozzáértők segítsenek nekem ebben eligazodni !
Vagy talán plazma a megoldás erre ? -
#10107 ha tudnád én mennyire unom a fajtádat, aki képtelen értelmezni amit olvas ...
tehát még1x:
- a te 40B650-ed eszik 160W-ot
- ha lemérné valaki a 40A656osát, a tiédhez nagyon hasonlo beállitásokkal, tuti nem 290W-ot kapna, hanem mondjuk 200W-ot
tehát amiről én itt POFÁZOK, hogy nincs akkora különbség két TV közt, mint amekkorát a marketingesek sugallnak
nimfas is "szépen" levezette itt, hogy -110W az uj generácio, ami szimpla hazugság, marketing bullshit. DE MŰKÖDIK a dolog, mert lám a lakatfogósok is benyalják, egy laikus is befogja!!!!
világos?
---
antigua: az A431-ben szar panel van, nem ajánlom (a képrfissítésével nem lesz gondod, a betekintési szöügekkel és a kontrasztal annál inkább) -
r4pt0r #10106 Ez olyan mint aki vesz 1 Hummert és panaszkodik a magas benzin ár miatt. :D -
aranarth #10105 Szánalmas ez a vita a fogyasztáson.
Bucser - nem talált, mert környezettudatos vagyok: mindenem A energiaosztályú (mosógép, hűtő, mosogatógép, sütő, kerámialap) szelektív gyűjtöm a szemetet, a gyereknek elsősorban fából készült játékokat vásárlok, de hogy két TV között sokadrangú szempont a fogyasztás, azt vállalom, mert jobban érdekel, hogy jó képminőséget és élethű színeket kapjak. Nem fogok Junosztot nézni csak azért, mert az keveset eszik. Maximum havi 5-600,-Ft-ról van szó és alig több áramról, mint egy korszerűtlen 80 centis 15 éves Videotonnál. Miről beszélünk?
nimfa: elég röhejesen fogsz kinézni a Saturnban a kalibrálatlan TV-k mellett a fogóddal, de szólj ha mész, megnézlek... :-) Abban viszont igazat adok Neked, hogy mivel ez mérhető érték, nem tudnak különösebben csalni vele a gyártók. Persze érdemes a felső értéket alapul venni.
Általában pedig: hihetetlen számomra, hogy 150-200K-t kiadtok egy TV-ért (tehát elvileg van zseton), de utána megy a nyavalygás, hogy 567,-Ft-tal nőtt a havi villanyszámla, mert 0,13W-tal többet fogyaszt óránként! Ha erre sincs pénz, akkor maradjatok a hagyományos tévénél! Mintha kötelező lenne LCD-t meg plazmát vásárolni! Megsúgom: nem az. Ez nem státuszszimbólum, hanem TV - ha van pénz jóra, akkor azt veszel, ha nincs, nem veszel.
Antigua: semmi gondot nem okoz, a W4000-es Sony is 8ms és kategóriájának az egyik legjobbja.
-
Scooby87 #10104 már unom,hogy itt mondod a sületlenséget...nekem van 40b650esem és 160wot eszik lemértem...úgy hogy energiatakarékoságban alacsonyra van rakva még csak nem is a maxra!,de rengeteg opció fel van rántva.....amiról nem tudsz azt miért kell mondani....nekem konkrét tapasztalatom van... -
antigua #10103 Hi !
Szeretnék vásárolni egy SamSamsung LE37A431T2XXCLCD 37" TV-t és érdekelne, hogy ha a képfrissítése (csak) 8ms az nem okozhat-e szellemképet gyors mozgások során. Úgy tudom hogy ez a probléma csak 12ms felett jelentkezett a múltban. -
#10102 ok, majd mérd meg egyszer. ha minden igaz lenne, amit évente elsütnek, mára ezek a tévék termelnék az áramot: a fogyasztási értékek pontosan úgy igazak, ahogy a kontraszt: bizonyos esetekben, bizonyos körülmények teljesülése esetén ...
egybként is az újabbat venném, ez nem kérdés - pláne ha a megadott 130W maximum fogyasztás, hiszen akkor az a legrosszabb esetben is csak annyit eszik, ami azért nagyon jó érték
-
nimfas #10101 Samsung 40A656 240W.....
Samsung 40B530 130W.....
napi 5 órával számolva:
0,13 x 5 x 365 = 237 kWh
0,24 x 5 x 365 = 438 kWh
36 Ft/kWh-s árral számolva:
237 x 36 = 8532 Ft/év
438 x 36 = 15768 Ft/év
Végülis nem olyan vészes az eltérés, de ha már van újabb és Mpeg4-es tv is ugyanabban az árban... akkor miért ne? -
nimfas #10100 Igen, hallottam... és te lakatfogóról?
Villanyszerelő vagyok, szóval ha annyira akarod, odamegyek a boltba, a fogóval pedig megmérem, hogy mennyi áramot fogyaszt a 2 tv egymás mellett az állványon.
A kontrasztarány lehet marketing duma, de a fogyasztás ténylegesen mérhető, egró nem halandzsa érték, úgymond hasraütésszerű. Hm? -
#10099 ühüm ... marketingről hallottál már? ;) -
nimfas #10098 Jelenlegi Panasonic katódos 72-es tv-m 100 W-ot eszik... amit kinéztem 102 cm-es Samsung LE40B530 v LE40B550 az pedig 130W-ot, míg a "régi" 2008-as modell 200 W körül vagy felette csípegetett, ezek az új 2009-es modellek, azért nem mindegy ki mennyit néz tv-t, mert elég rendesen megdobja az eddigi 6-7000 ft-os számlát :-D -
#10097 kis tévé keveset fogyaszt, de kisebb élvezet rajta filmet nézni
nagy tévé sokat fogyaszt, de nagyobb élvezet rajta filmet nézni
ezt hogy lehet környezettudatosan feloldani?
(a 7 és 17 ezer pedig abszurd tulzás, havi 1-2 ezer különbséget is nehét elérni egy nagyobb tévével (kivéve, ha 7/24 megy)) -
#10096 Nem mindegy, hogy 7 ezret vagy 17 ezret fizetsz villanyra csak azért mert vettél egy tv-t:)
Meg vannak környezettudatos emberek (pl én) akik elvi kérdést csinálnak abból, hogy mi mennyit fogyaszt. -
#10095 Sziasztok!
Ma reggelt történt a precedens, játszom X360-al HDMi-In 1-esben van, édesanyámnak kellett valamit keresni guglin, ki PC-re HDMi-In 2. Aztán amikor ez megvolt jöttem vissza az egyesre játszom tovább, hol a hang? Gyerekek eltűnt a hang, és eddig ment rendesen? Hangosítottam, kikapcsoltam a készülékeket, semmi. Szerintetek mi lehet a probléma?
Ez egy Samsung LE32A551 TV. -
aranarth #10094 Most tényleg komoly probléma, hogy egy 200 ezres TV (kb. 15 havi villanyszámla), amit meg akarsz venni, vagy már meg is vettél, szerinted sokat fogyaszt? A régi TV-d se termelte az áramot, a monitorod is, a számítógéped is fogyaszt. Ha veszel megfelelő műszert (kb. 2 havi áramszámla), vagy kihívsz egy villanyszerelőt (kb. 1 havi villanyszámla) lemérheted, hogy a beállításaiddal mennyit fogyaszt - csak azt nem tudom, hogy utána mi lesz: kidobod a TV-t, vagy visszaveszel a fényerőből és ronda képet nézel a jó kis TV-den... Mintha meglepődne a Hummer tulajdonos, hogy 20 litert fogyaszt a kocsija. -
#10093 akkor az én lcd tv-m 169 wattot fogyaszt,full fehér képernyőn.akkor normál körülmények között kb 120 130 watt.ez megint kevesebb ,mint a plasmának 150-180 watt.ez is 40" -
#10092 Francokat annyi. Annyi, ha minden maxon van és egy nagy fehér semmit nézel. Normál körülmények között az a plazma elmegy 250-280Wattal, sajnos LG plazma sokat zabál.
Idei pana plazmát kell venni, ill idéntől a samuk is jók. Persze, az LCD is fejlődött, de egy méretesebb ott is "zabál"!
Pl az én LCD-m 120-140W-ot eszik, pedig csak 32" ! Apám pana plazmája 150-180W-ot, pedig tavalyi modell, 42" és plazma ...
ráirt fogyasztás = max fogyasztás <> átlagos fogyasztás -
aranarth #10091 Általánosságban, senki ne vegye személyeskedésnek!
Érdemes odafigyelni a fogyasztásra és akár döntő érv is lehetne két, egyebekben teljesen azonos modell között (ilyen mondjuk nincs) de 2 dolgot azért hozzáfűznék:
1) lehet, hogy energiatakarékos módban keveset fogyaszt egy TV, de ha Neked akkor tetszik a képe, ha 2x annyi a fényerő, rányomod a dinamikus kontrasztot, meg a 100Hz-et, meg a mittoménmilyen extrákat, akkor máris nő a fogyasztás...
2) ennek inkább a környezetvédelem szempontjából van jelentősége, mert ne vegyen magának drága TV-t az, aki nem tudja kifizetni a villanyszámláját. (Magyarul: minek új autó annak, aki nem tudja fenntartani? Mert divat? Mert szép? Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér.)
Ha van 2 kilód egy komoly LCD TV-re, akkor nem hiszem, hogy az aggaszt, hogy 200 wattot vagy 240-et fogyaszt. Ha meg mégis ez aggaszt, akkor ne költs ennyit egy TV-re. Szerintem. -
#10090 pedig az annyi.420w.legalább bejáratja a villanyórát.viccet félretéve,az tényleg nagyon sok.ne vedd meg serintem -
#10089 420w az borzalmasan sok... -
Tomy Lee #10088 Nem tudom,hogy mit csináltam de 1024×768-ba fogja a jelet.Ebben az 1 felbontásban..
Vid kari: sapphire radeon HD 4830
Lcd tv: Grundig vision 3 (azthiszem 1366×768 de képtelen ezt a jelet fogni).
1024-be meg hát irtó rossz:((
Sima VGA kábellel most kipróbálom de nagyon nem akartam kötögetni monitort ki-be ezért vettem vga-dvi kábelt. -
#10087 majdnem a felét -
#10086 223 wattot fogyaszt egy w4000 sony,nem annyival kevesebbet.gondolom ez beállítás függő is.pl fényerő -
medium84 #10085 Ennyivel kevesebbet vagy ennyit fogyaszt egy 50"-os LCD? -
#10084 200-250 watt kb -
medium84 #10083 csak a link maradt ki:
tévé -
medium84 #10082 Hali!
Kinéztem magamnak ezt a TV-t az egyik nagy áruházban, 200 ezer magyar forintért.
Kérdésem az lenne, hogy mennyivel fogyaszt kevesebbet egy hasonló méretű LCD? Ennek a fogyasztása 420W(!) papíron. Ez mindig ennyi, amikor megy a TV, vagy folyamatosan változik?
Van egyéb hátránya a plazmának az LCD-vel szemben? -
#10081 hdmi: csomo MKV-t nem visz, rengeteg apro gond van vele
Tomy Lee: az ugy nem fog menni! vagy DVI->HDMI kábellel vidd a jelet a tévébe vagy DVI->VGA átalakito + VGA-VGA kábellel. jobban tudnánk segiteni, ha leirnád, milyen videokártyád van és milyen tévéd és milyen felbontást állitottál be a pécén (+milyen módban? klón? kiterjesztett? stb) -
Norbi7 #10080 Nézd meg a TV-d útmutatójában hogy PC módban milyen felbontásokat támogat és arra állítsd a számítógépen, majd ezután próbáld meg kikötni TV-re.