LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A pc-t összekötöttem hdmi-dvi csatlakozóval,és ma filmet néztem rajta.Az audio kábelt is átdugtam a tv R-Audio-L csatlakozójába,hogy majd a tv-n keresztül jöjjön a hang,de semmi.Nem szólt.Mi lehet a gond?KÖszi
Pld. Driver esetleg lehet hibás maga a HDMI kábel ,vagy túl régi a VGA-d(a 8600GT sem egy mai darab,lassan már 3 havonta bármilyen VGA régi lesz).
A PC-vel ez a baj,hogy sokféle hiba elõfordulhat.
Mondjuk én elsõkörben driver gondra tippelnék(próbálj ki többfélét),de nem ártana beszerezned egy olyan VGA-t ami normálisabban kezeli már a HD-s dolgokat és felbontásokat.Pld Ati HD-s széria.;-)
Computer:Intel Core 2 Duo 2.66ghz,2028mb ram,ASUS EN 9600GT Silent HTD 512MB DDR3 ,Win 7 home premium Shows:Weeds,My Name Is Earl,24,,LOST,Two and a half men,Californication.
A gyári filmek nem DVD5-ösek (4.7G😎 hanem legtöbbször DVD9-es(8.8 G😎 nagyságúak.Nem a turis nullfilléres filmekrõl beszélek.😊
A DVD filmek (PAL) felbontása 720*576 és valóban jogos a félelmed.Az új generációs TV-k mivelhogy jóval nagyobb felbontásúak ennél sajnos a gyengébben masterelt filmek hibáit felnagyítják.A gyengébb filmmásolatok,de sokszor némelyik gyári film is pixeles és életlen rajtuk.
Persze vannak kivételek.A Star Wars DVD pld még egy nagyképernyõs LCD-n is gyönyörûen mutat.Fõleg 720p-re vagy 1080-i-re felskálázva.😉
Ezért is kell rajtuk HD filmeket vagy HD adást nézni,mivel arra is lettek kitalálva.Ne félj egy nagyfelbontású BD (Blu-ray) vagy egy HD DVD lemezt nézve akármelyik ilyen TV-n, tátva marad a szád a látványtól...
Én amióta gyûjtök kéken filmeket egyre kevesebbszer veszem rá magamat a hagyományos DVD-k újranézésére.
Csak egy kis hasonlat.😊
Egy gyári PAL DVD film többnyire átlag 7-8 MB-es tömörítésû MPEG2-es képet tartalmaz 720*576-os felbontásban.
A DivX-et ne is elemezgessük.Olyan amilyen.😊
Ellenben egy gyári HD-30(30 G😎 HD DVD már átlag 20 Mbit tömörítésû képet foglal magában 1920*1080-as felbontásban ,plusz egy gyári BD50-es (50 G😎Blu-Ray lemez még ezt megfejeli egy 30 Mbit-es kódolású képpel és tömörítetlen PCM vagy TrueHD hanggal.Ja és persze ezek már nem az oldschool MPEG2-es kódolást használják,hanem VC1-es vagy más hasonlóan fejlett kodekekkel tömörítik õket.
Ezekre találták ki a HD-t,meg az LCD-t.Plusz a digitális televíziózásra,ami szépen lassan be fog indulni.😉
Remélem segítettem ezzel valamicskét.
Computer:Intel Core 2 Duo 2.66ghz,2028mb ram,ASUS EN 9600GT Silent HTD 512MB DDR3 ,Win 7 home premium Shows:Weeds,My Name Is Earl,24,,LOST,Two and a half men,Californication.
Szvsz sz.tem kellett hozzá az Omega MultiRes.progija mert csak így tartja meg ha fennt van ez a progi,na mind1 lényeg,hogy +van,ty!
★ 汤姆 李
★ 汤姆 李
Miért nem tudok pc-röl nagyobb felbontást állítani tv-mre mint 1024×768?
1366×768-at pedig tudja a tv csak azt írja,hogy hatósugaran kívül.
Köszi ha kapok help-et..
★ 汤姆 李
Van egy Samsung LE-26S81B tévém, hogyan tudom azt beállítani,hogy mindíg a PIP-ben szóljon a hang és ne az alap képen? Mindíg beállítom,de mindíg elfelejti😄
dvi-hdmi kábelnél a tv-t monitoként használod, ezért hangot nem kapsz. Ahhoz, hogy a tv-t önálló monitorként használd a videókártya beállításoknál a "klón" beállítástahsználd. Ja és ha a kép akadozik, elõször is szedd le a videókártyádhoz a legfrissebb drivert, mert nekem is ez volt a problámám és az segített
Miért teszi alapból 1024×768-ra mikor ez abszolúte nem passzol egy 32"-os 16:9-es képarányu tv-hez<#fejvakaras>#fejvakaras>
Sok felbontásra + ilyet ír,hogy "hatósugaron kívül"😞(help!!
★ 汤姆 李
elnézés a tripla post-ért
Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐
Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐
106 centis full hd kategóriát ilyen árban szerintem elfelejtheted
200eFt körül milyen LCD TV-t lehet venni? Légyszi segítsetek, de lenne pár kritérium aminek örülnék, full HD és 106cm-es képátló, a kontrasztról és a fényerõségrõl nem tudok mit mondani mert nem tudom melyik milyen, ezért is szeretném a tapasztaltabbak tanácsát kérni.
Most szeretnék venni egy nagy képernyõs tv-t és ezzel kapcsolatosan lenne egy-két kérdésem. Igaz-e hogy a plasma jobb választás mint az LCD akkor ha az ember kisebb felbontású filmeket, mûsort akar rajta nézni
( divx, xvid és társai)no meg a tv adás??? <#fejvakaras>#fejvakaras>
Úgy tudom hogy a gyári DVD5 sem éri el az 1024*768-as felbontást mely ma már alap követelménye a tv-knek. Tehát attól tartok és nem alaptalanul, hogy a nagyfelbontású LCD-en (1366*768)a divx,xvid,tv anyagok, de még talán a DVD5 is rosszabb képet fog adni mint a hagyományos tv-n mivel annak a felbontása jóval alacsonyabb az elõbb eliteteknél.
Kérlek segítsetek e témában, esetleg link mely technikailag is
eligazítana engem.
Ha játszok vele pc-n és 1280*720-ra állitom a felbontást, akkor szétcsúszik a kép. Ennek mi az oka?
PS3-mat vagy xbox360at szeretnék venni, csak jó lesz valamelyikhez nem?
PS3 ID: hdcsaba
Egy Samsung LCD-t akarok a falra tenni és az lenne a kérdésem attól aki vett már falitartót, hogy csavarokat adnak a TV tartóhoz való rögzítéséhez is vagy csak a tartó falhoz való rögzítéséhez? egyébként kicsit tartok hogy nem bírja a tv hátulja, hiszen mûanyagból van, nyugtassatok meg lécci hogy bírja! 😊
32S4000+dvd+vezetéknélküli füles 149 990Ft
www.sonycentrum.hu
www.digimomentsvideography.com
mit csináltam rosszul?
a választ elöre is thx.
Köszi a tegnapi segítségeteket,ma megvettem az átalakítót.NAgyon állat tv-n keresztül netezni.Már csak egy billentyûzet hosszabbító kábelt kéne vennem, és akkor nem fájdul meg a nyakam.😊Ezer kössz mégegyszer.Jah és igen,így már mûködik a PIP is.
Viszont abban kérnék segítséget,hogy milyen progival lehet összehozni azt,hogy csak a tv-n legyen kép ha pc-röl megy és elszeretném érni a full felbontást is de a windows alapból 1280×800-nál többet nem enged.
Köszi!
★ 汤姆 李
Ha valakinek mégis lenne rossz tapasztalata az ossza meg légyszi velem,ty!
★ 汤姆 李
GIGABYTE EP45-DS3|CORE2 Q6600|CHIEFTEC CFT-750-14CS 750W|THERMALTAKE VI1000BNS M9|Asus 9600 GT|2X2 GB DDR3 KINGSTON|Samsung 32LH4000|LOGITECH X-540|XBOX360 Premium pack| Samsung 40b650