21171
LCD - Plazma
  • astrago
    Bocs,de nem hiszem hogy lenne valakinek ilyen márkája itt a fórumon!Itt főleg sony,samsung,sharp,lg tapasztalatokat olvashatsz.
  • konrada
    Nézd, aki azért jön az ilyen fórumokra, mert jó döntést akar hozni, azok vagy nem veszik meg, vagy nem dicsekednek vele.

Így olvashatod akármelyiket, nem fogsz rá választ kapni.

És még azt sem állítom, hogy nem jók, mert nem tudom. Azt viszont igen, hogy aki fórumozik, az vagy műszaki érdeklődésű, vagy rávehető a sznobságra és az 5-6 ismert gyártó terméke közül választ. Így nem biztatlak azzal, hogy te akár itt, akár az indexen, avagy az AV fórumán választ kapsz.

(Főleg, mert a 20-22" egyébként is olyan kis képernyő, melyek egy tv-b.zikból álló társaságot nem érdekel. Tehát azt javaslom, nézd meg alaposan magadnak úgy, hogy mint analóg adást nézel, mint betetetsz egy DVD-t, aztán ha tetszik, dönts. 40 rugó egy tv-ért nem az a pénz, amiért csodát várhatsz, de végül is egy 20 rugós monitor is élvezhető képet ad, ha nem vársz el egy Kuro, vagy X-es képminőséget.)

...Ja még annyit: Ebben az árkategóriában, ebben a méretben még mindig sokkal jobb képet ad egy CRT. Ha csak nem fontos az a tudat, hogy lapos tévéd van, vagy a hely nem szorít rá, inkább vegyél azt, jobb képet kapsz olcsóbban és gyűjts hozzá inkább 1-2 évet, hogy a most még számodra prémiumnak tűnő minőség lecsorogjon arra az árra, hogy azt mondjad, megéri.
  • czapi
    Erre nem tudtok valamit mondani?
  • aranarth
    Kedves Dilwish!
    DVB-T (Terrestrial): csak az ingyenes földi sugárzás vételére alkalmas (javasolt pl. nyaralóba, előfizetés nélkül). Ha "jó helyen" laksz, akkor egy 2500Ft-os szimpla kis beltéri szobaantenna is elég, ha "rossz helyen", vagyis messze a toronytól, rosszul lefedett területen, akkor egy nagy kültéri se biztos, hogy elég. Nézz utána az AH honlapján.
    DVB-S (Satellite): műholdashoz és DVB-C (Cable): kábelhez. Vagyis a DH65/66 esetében kell stb, mert C és S tunerrel nem rendelkezik és mert a szolgáltatók egyszerűen nem adnak kártyát. Ami az stb esetében a sokadik távirányítónál is nagyobb gond, hogy a TV szuper képátalakító programját (pontosabban azt a részét, ami a 4:3-as arányból gyönyörű, szinte teljesen torzításmentes 16:9-es arányt készít) az ostoba, gagyi, kínaikoreaivietnámi stb felülírja, és egyszerűen kiszélesíti a képet, mint egy belépőszintű TV-n. Vagyis HD adásokon kívül gáz... Na ez a felháborító.
    A PC-hez nem tudok hozzászólni, mert arra 22"-os monitort használok, de másoknál semmi gond nem volt. Bbocs, most látom, hogy most már Nálad sincs probléma. Sharp rules. :-)
  • astrago
    Amennyiben jó a vételed akkor jóformán elég egy lecsupaszított koax kábel is,ha így megy akkor már mindegy milyet veszel.
  • czapi
    Ja és van egy másik kiszemelt is Hyundai LT20DJ600. Ez utóbbi kicsit olcsóbb.
  • czapi
    Valaki tud valami véleményt mondani Hyundai HLH 22882-ről? Most szemezgetek egy ilyennel.
  • Dilwish
    Üdv újra!
    Nos, az én hibám volt, a tv-n a képkezelésre a fullt allitottam dot by dot helyett, valamint a catalystban a scaling options-el lottem be a kepet. ezert lett homalyos. ugyhogy megnyugodtam. Akkor már csak az volna a kérdésem, hogy milyen szobai dvb-t antennát érdemes venni? vagy nincs akkora kulonbseg az egyes antennak kozott?
  • astrago
    Szia!
    DVB-T mpeg4 tuner van benne,tehát a földi digitális adásokat tudod vele venni,szobaantennával-ha jó a vételed és rálátsz az adóra tisztán-vagy lepkeantennával ami boltban pár magyar ezresért vehetsz.
    A tv-ben nincs "C"vevő így kábeles digitálist csak stb.-al tudsz nézni.
    PC: Nálam felismert eddig minden jelet HDMI-n keresztül.Próbáld a aut.szinkronizációt vagy a finom szinkronizálást.Az is igaz hogy csak 3x volt pc re kötve így okosabbat nem tudok mondani.Driver tuti?Kábel tuti?
  • Dilwish
    Még nem. Viszont azt is irja a manual, hogy:

"HDMI: 480i/480p/576i/576p/720p/1080i/1080p
    ANALÓG RGB: 576p/720p (50Hz)/1080i
    Az ANALOGUE RGB csatlakozó (PC) (EXT4) nem
    kompatibilis a 480i/576i/1080p jelekkel."

Illetve most latom, hogy itt meg ir egyket beallitast a kepmeretre. Ha vegeztem meloban es hazaerek meg is nezem. Viszont akinek ilyen tvje van (sharp lc-32dh66) vagy a dh65 az megoszthatna a beallitasi tapasztalatait.
  • arty
    Ajaj, ez nem túl jó hír. Amugy ki is probáltad a másik két HDMI bemenetet?
  • Dilwish
    A Manual azt irja, hogy a 3 HDMI csatlakozó közül bármelyikre dughatom a PC-t. Viszont a "PC-kompatibilitási táblázat" szerint 1400x1050 a legnagyobb felbontas. Amit azert en nem nagyon akarok elhinni. A tvn, ha kivalasztom a megfelelo bemenetet (jelen esetben hdmi3-at) akkor ki is irja, hogy a jel 1080p-s.

A többi kerdesemre is varok valaszokat pls ;)
  • arty
    elképzelhető, hogy azon a HDMI bemeneten a tévé nem képes nativan megjeleníteni az 1920x1080as felbontást. probáltál másik HDMI bemenetet? user manual nem ir erről? (HDMI-PC csatlakozás)

• Dilwish
    Sziasztok!

Vásároltam egy Sharp lc-32dh66e TV-t, ezzel kapcsoaltban lenne néhány kérdésem. (sorry, ha evidens dolgokra kérdezek rá, de ez az első lcd tv-m, így számomra még minden új, és ismeretlen.)

1. DVB-T: A készülék ugye rendelkezik dvb-t tunerrel. Az volna a kérdésem, hogy használja-e ezt valaki beltéri antennával? Ha igen, akkor milyen antennát érdemes venni?

2. Kábeltv: Na itt lehet van bennem egy kis kavar, javítsatok ki, ha tévednék: A készülék rendelkezik CI foglalattal. Ha előfizetek egy digitális kábeltv szolgáltatásra, akkor a szolgáltatótól kérheret egy ilyen CI modult (a CA kártya mindenesetben jár), és így set top box nélkül tudom nézni a digitális adásokat a dvb-t miatt, vagy ahhoz dvb-c kellene? Magyarán a kérdésem az volna, hogy set top box nélkül tudok-e digitális kábeltv-t nézni? (no more remote-controls!)

3. PC-csatlakozás: Rádugtam a PC-t a TV-re HDMI-n keresztül (ATI HD 3850-es kártyám van, az ATI HDMI AUDIO DEVICE-t felraktam így a hang is átmegy. YUPPIE!
    Ami viszont fura volt elsőre, hogy nem rakta ki full képernyőre a pc képét (sem kiterjesztett asztal, sem clone esetén. Megjegyzem Benq E2200HD monitorom van ami szintén fullHD-s). Arty 9997-es hozzászólásában említett scaling beállításával belőttem, így már a teljes képernyőn jelenik meg a kép. Ami viszont kissé zavaró (és itt kezdek izgulni, hogy remélhetőleg csak valami beállítási dolog), az az, hogy a betűk itt ott homályosan jelennek meg. Nem dúrván, és nem nagy foltokban, hanem mondjuk neten böngészve néhol a szövegek teteje mintha el lenne mosódva. Filmek lejátszásánál ez természetesen észrevehetetlen,de zavar, hogy nem tudom mi okozza. Ötletek?
    Illetve milyen beállításokat alkalmaztok pc-re kötve?

Segitsegeteket elore is koszonom!
  • Csabesz100
    "Sajnos több"?! Akkor nem minden készüléknél található meg az a probléma? Már, ha ezt problémának lehet mondani...
  • arty
    nekem mindkét (spva-s) samum felhős :( (ez persze csak tudat, mert ha van kép is rajta, nem látszik, de full feketén nagyon gáz)

amugy jo teszt, bár extraként a fogyasztási adatoknak még örülnék ;)

• cloud.strife
    Sajnos több 40W4500-ban is van ez a "felhősödés", de ez a samu lényegesen rosszabb. Beszéltem több boltossal is, hogy hátha csak a miénk rosszabb, de mindehol ezt produkálja kb.... :(

40W4500-as sokkal jobb TV, mint ez a samu. WCG miatt meg pláne. :)
  • Csabesz100
    Nagy érdeklődéssel olvastam végig a teszted. Láttam már a tv-t, kívülről nagyon szép és szerintem a kép sem rossz benne. De nem cserélném le a tv-met (40W4500) egy ilyenre. Teljesen meg vagyok vele elégedve!

Ami viszont feltűnt, hogy említetted a sarkos bevilágítást! Ilyet én is tapasztalok az enyémnél, bár nem olyan erőset. Korábban a 40W4000-et is néztem, de ott nem emlékszek ilyenre. Lehet, hogy csak nem tűnt fel! Van most nálad 40W4500? Elképzelhető, hogy rossz beállításból adódik az enyémen ez a bevilágítás vagy ez minden 40W4500-nál (és LCD-nél) megtalálható?
  • cloud.strife
    Na ma megérkezett egy UE40B6000-es Samu LED TV.

Készülékház:
    Vegyes érzelmekkel bontottuk ki, elsőre megörültem, hogy végre egy tényleg igényes TV-t rakott össze a Samu. Aztán persze szembesültem megint a valósággal. Olcsó alapanyagok, gyárilag hullámos fémlemez hátfal (nevetséges), a talp rögzítésénél a csavarhelyek nem passzolnak, gyakorlatilag én vágom a menetet a furatba, ehhh......
    A design sokaknak tetszeni fog, maga a talp üveglapos, vaskos üvegoszlopba megy át, ami szépen passzol a készülék házhoz. Látványosan vékony a TV, nekem tetszik a külső, de ez a piros nagyon nem passzolna a nappaliba.... :D

Távirányító:
    Szokásos Samu távvezérlő. Itt is érződik az "occsó" anyag. Extra vakításként ultragagyi gomb háttérvilágítás, láthatóan próbálják koppintani a konkurencia megoldásait, khmmm igénytelenebbül. Vakoknak készült óriás gombok. Lapozzunk. :D

Képminőség:
    Na itt aztán kap a kedves vásárló hideget, meleget a kevésnek épp nem nevezhető árért (mi 405e körül áruljuk, nem, nem a reklám helye...:)
    Szóval az első bekapcsoláskor a menü képe megdöbbentett elsőre, ejj mondom, olyan feketéje van, mint a 46X4500-as RGB LED-es Sony-nak. Aztán ugyanabban a pillanatban a barbár elektronika a fehéret is lehúzta, mint az első dinamikus kontrasztos tv-k, pulzálva ki-be a fényerőt (háttérvilágítást), így szép lesz a fekete, de gyakorlatilag elveszik a fehér. Mindemellet korrekt élességet láttam a menüben... :D
    Behangolás után irány az SD tuner képe. Háááááát, itt is jelentkezik az, hogy a Samu elektronika nem a legtutibb az SD adás javítására. Bal oldalán egyébként azonos kábelezéssel és képbeállításokkal egy KDL-40W4000 volt (ugye WCG panel rulz), jobbján pedig egy új KDL40W5500-as (100Hz) modell feszeng. Jópár perc állítgatás után az analóg SD adásos teszt végeredmény: 40W4000 8/10, Samu 7/10, 40W5500 7/10 :)
    Viccet félretéve, a Samu bőrszíne jobban hasonlít a 40W4000 WCG paneléhez, és veri az új Bravia-t.
    Ugyanez az eredmény kb a digitális SD adásoknál is, ott annyi a difi, hogy a Bravia Engine 3 jobban dolgozik a többihez képest az új W5500-ben. Így az finomabb képet ad. HD adásnál mindegyik jól dolgozik, na ott semmi difi.
    Aztán jött a feketeleves. 4:3-as képné ugye a két fekete oszlop. Ejjha, mi az a fehér folt a samun? Jajjajj.... hát ez gáz. Olyan sarkos bevilágítása van, mint az elsőgenerációs LCD-ken. Na, nesztek vékony LED-es tv.... itt a hátrány. Na erre nem számítottam. Ráadásul ezt bolti fényviszonyokban vettük észre, este a nappaliban ez hogy nézhet ki????

Összegzés:
    Nagyon drága ez a tv. 300e körül kezdhetne aggódni a többi márka, de ez így nagyon nem jó. Ráadásul ami még gond, hogy egy kifutó szériás Bravia-t se tud egyértelműen lenyomni. Van, hogy élességbe jobb, de színekben nem, bőrszínben is hol jobb, hol gyengébb, bőrtónustól föggően (néha átcsap lilás-rózsaszínbe. Szóval jó ez a tv, szép ez a tv, de tartalmilag ismét a jól megszokott Samsung termék. (ezt aki érti-érti :)

Aki meg nem hisz eme csodaírásban, az megtekintheti saját szemével is nálunk. 9-18h-ig nyitva vagyunk... :D (ha szerencsés az illető még én is ott leszek... :D )
  • Kyru74
    Sziasztok!
    Véleményeteket kérdezném a Samsung UE-40B7000 tv-röl?
  • demons1987
    Hi.
    Ugy latom h itt sok szakertö van. A segitsegeteket kernem tv valasztasban.ps3 miatt veszek tv-t. 4 kiszemelt tvm van.
    -lg 32lg5700
    -lg 37lg5000 nagyobb jobb :)
    - toshiba 32xv550
    - panasonic 37lz8
    Kerlek segitsetek, kosz
  • nimfas
    Ma kaptam meg az Auchan reklámújságot.... és mit látnak szemeim?

Samsung LE40B530-as LCD TV... 210.000 Ftért... akár 0% hitellel :-)
    Kár hogy le van kötve a pénzem :D Néztem az árgép.hu-n... ott 6-8eFt-tal drágább ettől az ártól, hmmm, hogy is van ez?

Van valakinek ilyen tv-je egyébként? Valami infó az A656-től miben különbözik a fogyasztását és az mpeg4-es tunert kivéve?

Előre is köszi
  • tamasnor
    Ha valakit érdekel, itt elég sok mindent meg lehet tudni az LCD és plazma TV-kről:

LCD TV, Plazma TV
  • Csabesz100
    Ha már a tv beállításoknál tartunk, akkor 40W4500-ra ki milyen beállítást használ? Mind analóg, mind HDMI csatlakozásnál. Cloud küldött nekem régebben egyet, de gondoltam megnézném más által használt/ajánlott beállítással is! Előre is köszi!
  • r4pt0r
    Szintén. :D
  • Ombika
    En is, sot HDMI-re is azt a felet hasznalom!
  • r4pt0r
    Én is. Szerintem elég jó beállítás.
  • Ombika
    En hdtvtest.co.uk beallitast alkalmaztam ra!
  • S656
    Sziasztok!

Segítsen valaki. Tv nézésnél a samu 656 mi a legjobb beállítási paraméter

köszi
  • konrada
    Előfordulhat CRT-n, meg LCD-n is, csak az utóbbi esetben igen agresszívan kell azt akarni!;-))

Magyarán: hónapokig kell stabil mozdulatlan képet adni kikapcsolás nélkül. Emiatt is használják az LCD-t számitógép-monitornak, mert a plazmán a beégetéshez töredéknyi idő elég.

(Persze ne ez fogjon vissza plazma kontra LCD döntésnél, hiszen azért a mai plazmáknál már talán többnapos stabil állókép kell egy beégéshez, a néhány órás - pl. éjszaka rajtafelejtődik a dvd képe elalvásügyileg - még javítható fehérmosással.)
  • antigua
    Érdeklődnék, hogy az úgynevezett beégés csak a plazmáknál fordulhat elő, vagy ez a jelenség az LCD-nél is ?
    Válaszotokat köszönöm !
  • cloud.strife
    Mivan, nem tudod értelmezni a smile-kat? Ne legyél már kapdbe a ........ :D
  • antigua
    Már bocs, hogy belepof...zok, de kicsit kezd unalmas lenni a fórum a fogyasztási vita által, ha valakit érdekel megtudja nézni az adott terméken hogy mennyit fogyaszt a cucc, vagy rákeres ( tudod a google a barátunk ).Ha valakinek gondott jelen egy LCD, PLASMA fenntartása az ne vegyen, én sem szedek fel luxus cicababákat( bár jól enne ),mert nincs reájuk havi 100ezrem :(
  • arty
    eh, mit is vártam egy kereskedőtől a másik oldalról ...
  • cloud.strife
    Egy 40W4500 azonos beállítás mellett 1 órás átlagban 184W, egy 40W4000 1 óráa átlagban 153W.

És iegn, igazadvan, te kántálod, mint sok más bullshitet is..... :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
  • arty
    ... esetleg az előző évi, azonos szintű SONY-val? h láthassuk mégis mekkorát fejlesztettek és megdőljön az általam kántált "marketingbullshit" :)
  • cloud.strife
    LCD-ben nem nagyon van Sony-n kívül más a boltban 40" körül. Max. egy alap Samu-n tudom a mérést elvégezni..... :/

Mindettől függetlenül egy ilyen kategóriás 40"-os LCD nem fog még csak a közelébe se menni fogyasztásban.
  • arty
    ajaj :))

mérsz majd vmikor - ha lesz rá lehetőséged a boltodban - más tipusokat, márkákat is? jo lenne a gyakorlatban látni némi összehasonlitást FAIR módon ... (azonos fényerő, stb)
  • cloud.strife
    És nyert..... :D
  • arty
    Te konkrétan lemérted fogy.mérővel?