LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szia Cifu!

Hát az A656 és az A659 kontrasztaránya között semmi változtatás sincs csak azt írnak rá amit akarnak...sajnos 😞 egy kis vevõcsalogatás. Érdemes megfigyelni majd most az A4 és az A5 széria modelljeit, mert az A4 szériánál 32" és 37" modelleknél amiknek 10000:1 kontrasztarányuk volt azokra most 30000:1 az A5 széria 32" és 37" modelleknél amiknél 15000:1 volt a kontrasztarány azoknál pedig most 35000:1 kontrasztarányt könyvelnek el. Hát szebb számok az biztos, de a modellek elektronikájában vagy kijelzõjében változás nem történt csak egy egyszerû üzleti húzás a Samsungtól. Szerintem megmosolyogtató, de hát ilyen világban élünk 😊 A német honlapon már az újak vannak fent ha minden igaz.
A kontrasztarány számaiba eddig sem kellett beleszerelmesedni, de én csak azt tudom mondani hogy a manapság megjelenõ modelleknél ezt már nem is szabad nézni sokkal fontosabb a kijelzõ gyártója a Samsungnál.

A 40A6 modellek valóban csak Samsung kijelzõvel készülnek...ha meglátom hogy változtatni fogják akkor szólok.
Ombika
Akkor pl a hulye azert nemvagyoknal miert vett haverom 0% THM-el 2 laptopot is?! NEmertem?! 😊)))

Bucser
"Itt egesz jo arban van es van lehetoseg adott esetben 0% THM-el is elhozni 4 reszletben! 😊"

Én pedig a legmesszemenõbbekig biztos vagyok benne, hogy ezt max 30-40e forintig ajánlják.

Saját véleményem: Ha nincs KP-d ilyen tv-t venni akkor hitelre ne vegyél. ennyi erõvel akár az ablakon is kidobálhatod a pénzedet. (a 0% THM meg nincsen ezt jegyezd meg. ez csakparasztvakítás hisz ha 0 a THM akkor veszteséggel hitelezik a hitelezõ... "mert hülye azért nem vagyok"...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Azért az nem rossz, ha az ember az ilyenekkel is tisztában van.😊

Walk the Talk.

Ombika
Penz megvan csak arra apellaltam, hogy kari fele csokken esetleg kicsit, de ilyan forint arak mellett! 😞

Itt egesz jo arban van es van lehetoseg adott esetben 0% THM-el is elhozni 4 reszletben! 😊
KAtt ide

[NST]Cifu
Jóslást és kuruzslást nem vállalok. 😊

Ha megvan a pénzed rá, akkor vedd meg most, ez az én véleményem. 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Már így is ingyen adják. 😄 Vigyáz mert ha tartósan magas lesz a Forint lehet hogy drágulni fog, legalábbis szvsz.

Ombika
Koszonom, akkor most mar keresnem kell jo helyen jo arban csak azt nem tudom, hogy erdemes e varni nov vegeig?!

[NST]Cifu
A 40"-os A65x szériát én eddig csak Samsung panellel láttam. A "panellottó" dolog már nem olyan durva a Samu esetén, mint anno az R7x szériánál volt. Ehelyett inkább azt csinálják, hogy a gyengébb paneles modellek külön szériát kaptak. A 32"-os A330-asokban látni CPT panelt, az A430-asokban CMO, az A450-esekben AUO, CMO-t, stb. A 40" és felette, a felsõ kategóriás Samukban már csak samu panelt látni általában.

A 37"-os A65x szériában viszont csak AUO panel van például, mivel a Samu nem gyárt 37"-os panelt...

Ombika
Gondolom S-eset kell megvenni egyertelmuen!! 😊 Lassan erik dolog, remelem engedik ezt a cimket megtekinteni!

Hátul van egy szürke címke. Legfelsõ sora modell és a legvégén van egy árválkodó betû ha az S akkor Samsung, többit nem tudom mit jelent.

Ombika
40A656-nal azt tudod e esetleg, hogy mibol lehet kideriteni, hogy milyen panellal szeretlek fel?!

[NST]Cifu
Leginkább ár/érték miatt a Samsungok és az LG-k a legnépszerûbbek, én is ezekkel találkozom a legtöbbet. A márkákra és a minõségre érzékenyek inkább Sony vagy Panasonic TV-ket preferálnak, ezekkel találkozom a fenti kettõ után a legtöbbet. Ezeken kívül elvétve még van tapasztalatom olyan típusokkal, mint a Pioneer plazmák, vagy a Sharp LCD TV-k.

A maradék gyártó termékeivel nem nagyon van tapasztalatom, vagy ha van, akkor nem igazán pozitív (JVC TV-k esete a DVI-HDMI összekötéssel például).

Emiatt szoktam inkább a fent olvasható 4 márkát mondani, mivel ezekkel van tapasztalatom, ezekrõl tudok nyilatkozni. Állítólag nem rosszak a Toshiba vagy a Philips TV-k sem, de mivel elsõ kézbõl nincs velük tapasztalatom, ajánlani nem merem õket. Nem fogok bevásárlóközpontokban kiállított TV-ken szerzett benyomások alapján komolyabban véleményt nyilvánítani, ajánlani pedig végképpen csak esetlegesen. Tegye meg olyan, akinek olyan TV-je van, vagy komolyabb tapasztalatokkal rendelkezik vele (és nem bevásárlóközpontokban kiállított termékeken szerezte azokat).

Személy szerint volt LG és Sony LCD TV-m, most pedig Samsung van, egy LE-40A659-es. Nem azt mondom, hogy nem létezik nála jobb a piacon, és tudom, hogy megvannak a maga gyengeségei (borzalmas távirányító, kissé gyenge hangszóró, lassan reagáló forrásváltás), de ár/értékben arra a célra, amire én használom, nem igazán van versenyképes alternatívája (talán most az A78x az, amire lecserélném...).

CIFU nem kötözködni akarok, de miért fõleg a samukat protezsálod? Valóban annyira kitûnõek?
Nekem egy teljesen más tipusú LCD-m van, s volt alkalmam összehasonlítani más TV-kel minden téren, s mondhatom nem tapasztaltam különbséget. Persze azonos kategóriát feltételezve.

Walk the Talk.

[NST]Cifu
Az új Samsungok TV tunerje elég korrekt, jobb nála szvsz talán csak a felsõ kategóriás Sony és Panasonic TV-ké, legalábbis amikkel én találkoztam.

A Samuknak is megvan ugyanakkor a saját kis problémáik, a bemenetek közötti váltás pl. katasztrófa, bár az új A8xx és A9xx TV-knél ezt már orvosolták.

Hogy melyiket ajánlom? A kérdés az, hogy mire. Átlagos felhasználásra (TV, DVD) szerintem a középkategóriás Samsung, LG, Panasonic (plazma), Sony modellek tökéletesen megfelelnek, a kérdés az ár inkább, ugyanis ez alapján lehet szelektálni.

Ha VGA kimenetes laptopra akarsz kötni TV-t, akkor Samsung és LG.

Ha az ár nem gond, és jó minõséget akarsz, a Sony felsõ kategóriás TV-i, mint a W4000, W4500 (ha a 100Hz mozgás-interpoláció érdekel), Z4x00 és X4x00 sorozat.

Ha az apróbb problémákat elnézed (pl. hogy sötétben csak szembõl élvezhetõ tökéletesen a kép, és az árhoz képest gagyik a hangszórók), és csúcstechnikát akarsz, akkor Samsung A78x és A98x LED háttérvilágítású TV-k.

Ha nagyon sok pénzed van, és nem akarsz kompromisszumot, akkor Pioneer Kuro plazma. 😊

kifli
írtad hogy neked is ilyen tv-d van és az érdekelne hogy a tv-adás az minõségre milyen? Azt is írtad hogy te már elég sokfajtával találkoztál melyiket tudnád esetleg ajánlani?
[NST]Cifu
Egy picivel nagyobb kontrasztértéket értek el némi elektronikus kutyulással, amúgy a két TV kb. ugyanaz.

[NST]Cifu
Érdekes jelenség, de ha Blu-Raynél nem látszik hasonló, akkor aligha a TV és/vagy a kábel hibája lehet. Õszintén szólva nem mozgok otthonosan a PS3 lelkivilágában, de nincs esetleg valami opció a képjavításra? Azt is meg lehet próbálni, hogy a TV-n kikapcsolsz minden képjavító sallangot, hátha látsz változást.

Semmi különbség. Csak le szokták hagyni. Tökéletes a választás, nekem is ilyen van, meg még sokan másoknak.

kifli
Samsung LE40A659A és Samsung LE-40A656 közt mi a különbség? Samsung LE-40A656 én ezt venném mi a véleményetek?
Hali mindenki! SAMSUNG LE40A556P 1080P LCD TV-m van és Playstation3 lejátszót használok Belkin HDMI Black series vezetékkel. Amikor normál DVD-t nézek, olyan problémát észleltem, ami engem személy szerint kicsit zavar. Álló képnél tökéletes a minõség, de amint mozognak az elemek mintha szellemképes lenne a kép. Blue ray lemeznél nem észleltem ezt a gondot. Érdekelne, hogy mi lehet a baj, talán a HDMI vezeték? Úgy tudom Belkin Black series az egyik legjobb...vagy csak törõdjek bele, hogy ilyen TV-hez már blue ray lemezek valók? Elõre is köszi!
[NST]Cifu
Ismét csak azt tudom mondani, hogy kevés ismerettel bírsz, mégis megpróbálod ezt tényként beállítani.

Hiszek a szemtanúknak, akik pár kiállításon látták, azt mondták, hogy minden eddigi az egy halom f*s, a SED-hez képest.

Ugyanezt mondták a LézerTV és az OLED TV esetén is. Mégsem roskadoznak a polcokon a Lézer és OLED TV-k.

z LCD gagyi, lassú, rosszak a szinek, idõvel csökkenõ kontraszt+fényerõ,

Én egy ilyen "gagyi, lassú, rossz színû" Samsung LE-40A659-essel ülök szemben, errõl használom a számítógépemet, nézek rajta filmet, stb.
Elég sok LCD és PlazmaTV-t láttam (párról rövid tesztet is írtam, melyek erre olvashatóak), és megnyugtatlak, nem nevezném gagyinak, lassúnak sem (játékra is tökéletesen használható), a színei is nagyon szépek (igaz Samsung betegség, hogy hosszú órákba telik belõni õket), és a kontraszt ill, fényerõ változás hosszú idõk után zajlik le, vagyis reálisan kb. 15-20 ezer üzemóra után lehet ez már feltünõ... Számolj utána ez hány év azért átlag felhasználónál...

a Plazma rövid élettartam, beéghet a kép, jó a kontraszt fényerõ, de drága,

És ismét: a plazma panelek élettartama alapvetõen nem rövidebb, mint az LCD-ké, olyan 30-60 ezer órás élettartamot garantálnak általában a gyártók. A beégés sajnos palzma betegség, bár a jobb minõségû plazmaTV-k esetén emiatt nem kell fájnia az ember fejének. A jó kontraszt relatív, épp kedden láttam normális (otthoni) körülmények között egy Pioneer PDP-5090-es felsõ kategóriás plazma és egy Samsung LE-46A789-es LED háttérvilágítású LCD TV-t. A megadott kontraszt értéket hagyjuk, az vicc kategória, de az tény, hogy a két TV kontrasztja egy kategóriába esett szemre (ie.: a samu feketéje olyan mély volt, hogy ilyet még tényleg nem láttam, pedig jópár TV-vel volt már dolgom...).

Ami az állítólagos keresztbe tevést illeti, nos jelenleg egyedül a Canon foglalkozik már csak a SED-el komolyabban, egyetlen más nagy gyártó sem. OLED (Samsung, LG, AUO, CMO, Sony, stb.), LézerTV (Mitsubishi), Plazma (Panasonic)... Valószínûleg ha olyan über lenne, akkor azért a többi gyártó is rámozdult volna, de mégse...

A fogyasztásról annyit, hogy az ott olvasható értékek baromságok. Kezdve ott, hogy az LCD-nél is változik a teljesítményfelvétel a fényerõtõl függõen a dinamikus kontraszt alkalmazása óta, vagyis kb. 4 éve... Egy Sony KDL-40W4000 pedig lazán elmegy 100W-al energiatakarékos módban...

[NST]Cifu
Offtopic téma miatt másolom ide Okkultist hsz.-ét:

Hiszek a szemtanúknak, akik pár kiállításon látták, azt mondták, hogy minden eddigi az egy halom f*s, a SED-hez képest. Egyszerûen mindenben jobb: kontraszt, fényerõ, színhelyesség, élettartam, ár. ++++NEM gyárják, csak valami minimális számban, talán 1gyártó, mert megállapodtak (?), hogy kifuttatják a PLAZMÁt, mint felsõkategóriást, az LCD marad a low-endben, csak nem tudom hány évig akarnak még vele várni. (az LCD gagyi, lassú, rosszak a szinek, idõvel csökkenõ kontraszt+fényerõ, de olcsó, a Plazma rövid élettartam, beéghet a kép, jó a kontraszt fényerõ, de drága, sokat fogyaszt és melegszik, a SED ezekre könnyedén ráver, de sajnos elkésett, és most arra vár, hogy a többi kihaljon a piacról?)

Itt egy kis részlet a SED vesszõfutásából:

A korábban a Canon a SED TV-k gyártását a Toshiba közremûködésével, fele-fele tulajdonrésszel alapított közös vállalattal tervezte megoldani.
Az Egyesült Államokban a Nano-Proprietary keresetet nyújtott be a SED technológia használata kapcsán a Canon ellen, mondván, hogy az utóbbi megsértette a kettejük közötti szerzõdést. A texasi cég fel is függesztette a Canon-al kötött licenc-megállapodást és készül a perre. A két japán cég úgy próbál megoldást találnia problémára, hogy a Canon teljesen kivásárolta a Toshiba-t a közös vállalatból.
A Canon most arra készül, hogy korlátozott számban kezdi el a SED panelek gyártását saját üzemében, és azokból a Toshiba szerel majd TV készüléket. A két cég ezeket a készülékeket saját nevük alatt hozzák majd forgalomba az év vége felé, és havonta összesen 1.000 egységet terveznek értékesíteni belõle. Ez olyan kis szám, hogy valószínûleg a képernyõk elsõsorban professzionális stúdiók ellenõrzõ monitoraiként kerülnek alkalmazásra.
Késõbb a Canon szándéka szerint felállítja majd tömeggyártási rendszerét, és elindítja saját integrált TV gyártását, de mindez legkorábban 2010-ben következhet be.
Ezzel el is dõlt, hogy az eredeti tervekkel szemben törlik a SED tömeggyártás 2008-as elindítását, melyet a Toshiba egyik telephelyén kezdtek volna meg.

A többi SED-TV hír sem túl biztató, folyamatosan keresztbe tesznek neki

pár dolog, amit lehet tudni a technológiáról, meg a minõségrõl, árakról, stb..

Hi!

Nekem ilyen van én meg vagyok vele elégedve!

http://www.220volt.hu/Samsung+LE-37A656
Klemice
220 környékén van samu vagy sony, hirtelen ne kérj most modellt
180-200 körül 82 centisek vannak

Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐

kifli
200-e környékén kellene nekem 100cm körüli full hd tv (lehet 94 vagy 106 cm-es is) ha van olyan ami nagyon sokkal jobb akk az max 250 lehet
Punker
mert mari néni az aktuális bulvár mûsort mindegy hogy miben nézzi.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

cloud.strife
Smart.

Kicsit torzít, de jól dolgozik.

Rendes magyar adás? Az HBO HD is az, az M2 HD is az. Esténként elég sok film megy 16:9-be már.
Azt viszont nem értem, hogy egy RTL Klub, TV2 "piacvezetõ" páros mi a francért nem tud áttérni a 16:9-re. 3x frissebb a technikai parkjuk, nem hinném, hogy olyan nagy probléma lenne. De lassan õk lesznek az elavultak és az MTV meg a HighTech... 😄

www.digimomentsvideography.com

Vki megoldást ezekre?
köszi
Ewergo
A 4:3-as adás hogy jelenik meg? Valami olyasmit hallottam hogy felnagyitja teljes szélességben, és az also rész nem látszik mert ugye az már kint van a képböl. Ez az összenyomósdi meg hát ugye má mégse... Vagy két oldalt vastag fekete csik?
Mert az üzletekben rafkós módon mind 16:9-es felvételek mennek nem pedig rendes magyar adás.

szia nekem is w4000em van.az a mûsor az enyimén is szar ne nézd<#ejnye1> a többivel viszont minden rendben.
Pimpedli
Helló aranarth!
Nekem is W4000-esem van, s azt tapasztalom, hogy nagyon lilás a képe, amikor új volt - egy hónapja -, nem tûnt ennyire lilának.
Jelenleg egy spanyol filmsorozat megy az m1-en, szörnyû lila fejekkel...
Digikábel - analóg csatornákon - SD-ben, de a földi digitális is fogható nálam - szobaantennával -, szintén lila.
Esetleg tudsz valami olyan beállítási lehetõséget, amellyel ez a gond orvosolható valamennyire?
A Samsungokon állítólag külön állítható a három alapszín erõssége, a Sony-n nincs ilyen lehetõség, ha jól tudom.

Sony KDL-32W4000 Sony RDR-HX750

#7424 - minek elhalasztani a vásárlást?
ad1: vehetsz 32"-os FullHD Sony W4000-est, amiben van mpeg4, 220e körül. Ha sokallod, akkor persze várjál, mert ugyanez a TV idõvel olcsóbb lesz - csak még lehessen kapni, amikor végre elhatározod magadat; <#wink>
ad2: ez szerintem nem olyan fontos specifikáció mint azt sokan mondják: neked talán nincs elõfizetve kábel- vagy mûholdas tv? Az mpeg4 lényege, hogy az ingyenes(!) földi adókat váltja ki - elsõsorban ott, ahol nincs kereslet, vagy lehetõség a kábelhálózat kiépítésére vagy a mûholdvevõkre. Most szobaantennával nézed a retek-klubot, vagy elõfizetsz 50-60 csatornára? Ha utóbbi, akkor az mpeg4 csak extra, amit valószínûleg ki se használsz igazán, hiszen az elõfizetõi csomagodban benne lesz a 8-9 ingyenes adó is. Talán ha egy set-top boxot vagy mi a francot megspórolsz... <#vigyor2>

Sharp Aquos LC-32DH66E

cskalmi
Sziasztok!
Én úgy néztem még nem túl sok beépített mpeg-4-es tunerrel rendelkezõ TV van ma Magyarországon piacon.
Belépõ szint 32" -osban pl. az LG 5500-as szériánál kezdõdik (150000Ft).
Kicsit többért már kapni Samsung 656-ost (170000Ft) ami már full HD, de ebben nincs mpeg-4-es tuner. A 676-osban (200000Ft) már van, de ilyet nem nagyon kapni csak Franciaországban és +30000Ft egy tunerért kicsit sok.
Úgyhogy TV vásárlás (nálam) min. februárig halasztva.
(Bízok benne, hogy karácsony után lejjebb mennek az árak, és talán addigra a mûszaki cikk piac is reagál a gazdasági válságra.)

Üdv.:CsKalmi.

Guer
nem feltétlen filmekre gondoltam csak úgy általánosságban (meg a filmek amugyis 720p ben vannak ahogy mondtad ha meg 1080p és 1080p-s TV-d van akkor az ugye natív 😊 )

Akkor igy jártál!<#wow1>
Ewergo
Köszi!
Elfelejtettem a kérdöjelet az elsö mondatom után. Mert még nincs lcd-m. Most készülök venni.
Ezt a kettöt néztem ki:
Samsung LE-32A457C1D
LG 37LG2000
Akkor most mérlegelnem kell az élesebb kisebb képernyö, és a nagyobb esetleg nem annyira éles között. ?

ilyenek vannak:
42PFL9703D
47PFL9703H mpeg4 dvb-t
47PFL9603H mpeg4 dvb-t
privátban mailben atöbbi infó😊

eladó philips tv-ék:42-47-es méretben extra olcsón főleg mpeg4-es dvb-t.keress privátban

helo

lenne pár lcd tv eladó ha valakit érdekel jó áron csak nem tudom berakhatom-e ide😊

eladó philips tv-ék:42-47-es méretben extra olcsón főleg mpeg4-es dvb-t.keress privátban

A PC-m a HIFI-vel van összekötve,aminek a hangfalai nem a legjobbak,ezért szeretném ha tv-n keresztül szólna a film,amit nézek.A HIFI-bõl kivettem a két csatlakozót,azt dugtam be a tv R-Audio-L audio kimenetébe,de semmi.
DöflingR
Valaki választ a #7395-re

Már próbáltam natív felbontást is BD és HD filmeknél és nem kaptam szebb képet,mint 720p-ben.

A színek nem az igaziak úgy,sokkal halványabbak.

A HD filmeket amúgy sem 1366*768-as felbontásban szokták, és illik futtatni.Sõt az sem árt ,ha a TV tudja a 24Hz-es képfrissítést.
Guer
attól függ mi a natív felbontása

mindig natívban a legszebb (tehát ha a tv-d 1366x768 akkor abban lessz a legszebb nem 720p vagy 1080p/i- ben)

Lehetséges persze.Az sem mindegy milyen panel van az adott TV-ben.

Nincs két egyforma TV.

Amúgy miért 1366*768-ban használod ? 1280*720-ban (720p) vagy 1920*1080-ban(1080i és p) meghajtva sokkal tisztább ,kontrasztosabb a kép és a színskála is sokkal élethûbb.

Nem ártana úgy is megnézni õket.😉
guardian hero
Azokat a csatornákat, amiket HD-ban adnak sose nézem, amit SD-ben adnak az meg szánalmasan kevés. Ehhez képest legalább drága...

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

Ewergo
Sziasztok!
Az lehetséges hogy egy 82cm-esen élesebb a kép mint egy 94cm-esen 1366x768-ban mindkettö.
Gondolok itt a pixelek "tömöritésére" fizikailag.?

Hello HD.
Analóg vagy digitális jelet akarsz kivinni rajta ?
Mi a mûsorforrásod ?
A PC-d melyik kimenetét használod ?

Legjobb lenne erõsítõre kötni,ha olyan az alaplapod és van rajta közvetlen optikai,vagy digitális coax kimenet.
guardian hero
Még egy kérdés: nextgen konzolokhoz, pécéhez (HDMI) + tévéhez:

Toshiba 42XV500P
vagy
LG 42LG5000
vagy van jobb alternatíva ilyen árért (~200eFt)?

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

guardian hero
Szerintetek 40-42"-os full HD LCD tévénél UPC Directtel, analóg T-Kábellel vagy digitális T-Kábellel a legkisebb az esélye annak, hogy a feleségem elhányja magát, ha meglátja a képminõséget? (analóg kábel + 51 centis, igénye Sony SD tévéhez van szokva)

Esetleg van még valami használható alternatíva, amit nem vettem figyelembe? (T-Kábel terület, vidék, UPC kábel nincs)