21171
LCD - Plazma
-
#10239 milyenek ezek az új B szériás samsung tv-k? nézegettem hát jobban bejön az a451 mint a b 4es széria kinézetre :\ -
#10238 korábbi samsungoknál: HDMI2, PC-nek elnevezve a tv menöjében(!!!!!), pécén 1920x1080/60hz
mást nem tudsz tenni -
EasyLife #10237 köszi valamivel jobb lett. de szerintem még felbontásnál a hz ekkel kell valamit mahinálni :S
hang meg... necces lenne most szét kapni gépet de majd rá nézek, de lehet benevezek egy új vga ra :)
más: Content Library ba töltöttem le gallériába cuccokat samu honlapjáról. de az istennek se tudom feltenni őket :S
próbáltam már úgy hogy kicsomagolom és azt rakom pendrivera és csak magába a fájlt is de mindig azt írja h nincs fájl a Content Library setup fülénél.
vki ötlet? -
#10236 input lag -> ha van játékos mód a tévén, használd abban, ha nincs ...
hang -> hangkártya spdif kimenetét kösd a videokártyán meglévő (ha nincs...) spdif bemenetre, ez egy apro fehér két-tűs csatlakozo kellene legyen. speciális kábel kell hozzá. -
EasyLife #10235 nah megvettem a kicsikét(samu 40b650) :)
eddig tetszik bár még egy két dolgot nem értek.
pl hogy a manóban tudok lanon keresztül mkv-t lejátszani róla? már maga a megosztás nem megy mert amiket én megosztok nem látja csak ami a nyilvános mappában van.
dvi-hdmi vel összekötöttem geforce 8600 gts el és elég nagy az input lag esetleg ennek beállításában vki tudna segíteni? és esetleg ezen a kártyán lehet valahogy hangot varázsolni a tv re vagy ezt csak ati tudja? :S
a segítséget előre is köszi. -
Zsolt01 #10234 Ja felbontás váltásnál! Én egyszer beállítottam és kész. Te akkor váltogatod a felbontásokat, hát akkor mindegyik után kell igazítani talán.
Én erre tippeltem.
De majd kijavítanak, ha .... -
Zsolt01 #10233 Én asszem már multkór is írtam rá.
(multkór 2 kérdésed volt és a második ez asszem)
32LG5000 -nél én például kép beállításoknál kitudtam húzni a tv széléig és a tv-n is az a felbontás mint a pc-n, ezt is nálam a kép beállításoknál lehet.
(nem volt vastag fekete csík és mivel nekem nem FullHD, így 1360x768) -
regtoto #10232 Sziasztok!
Korábban már kérdeztem, de nem kaptam rá választ. Hátha most...
Ha össze kötöm a PC-vel, hdmi kábellel, akkor felbontás váltás után (és előtt is) marad egy fekete csík a pc asztal és a tv kerete között. Hogyan tudom eltüntetni? Vagy ez az 1080p miatt van?
regtoto -
EasyLife #10231 nah ha minden jól megy én meg holnap megyek megvenni a samsung 40b650-esem :P remélem befér majd a kocsiba :S :D -
aranarth #10230 Gratulálok, patga... :-)
schrank: jpeg és mp3 -
astrago #10229 Használd egészséggel! -
#10228 nnna és mire jó az úessbéje ? -
patga #10227 ma megvettem a tv-t sharp 32dh65 és nagyon meg vok vele elégedve, 144-ért nagyon megérte...:D -
astrago #10226 Szia!
Kábelcsere a dvd-nél,próbáld ki másik lejátszóval és ha azzal is kaki akkor szerviz. -
polihistor747 #10225 Sziasztok!
Nemrég vettem egy LG LCD tv-t, és mikor DVD-t nézek a DVD lejátszó hangját teljesen a minimumra le kell vennem a tv-t meg majdnem fullra, hogy ne csíkozódjon be a kép. Az átlátszó egész képernyőre kiterjedő csíkozódás akkor jelenik meg, amikor valami hagos van a filmben (pl.:lőnek). De ha a DVD lejátszón ahogy már írtam leveszem a hangerőt 1-esre, a tv-n majdnem fullra kell vennem, hogy hallani lehessen, de így nézem, mert idegbeteg vagyok mikor csíkos a kép. Hagbeállításokat már baszogattam, de nem használ. Van valakinek ötlete? Beleöl az ember egy csomó pénzt és egy DVD-t nem tud rajta nyugodtan megnézni. A normál tv adás és a műhold kép is tiszta, mindegy, hogy vannak hangos részek a filmben. -
#10224 szerinted évente fogják cserélni a sugárzási szabvány kiterjesztéseket ? -
konrada #10223 "Mpeg4 tuneres tv-t(földi)akkor vegyél ha ki is tudod használni"..vagy ha nem 1-2 évre szánod. -
sz4bee #10222 Vagy kidobom és veszek egy ujat. -
astrago #10221 Persze tudom hogy nehéz dönteni,de hát mégis te fogod nézni.Mpeg4 tuneres tv-t(földi)akkor vegyél ha ki is tudod használni.Ebben az árkategóriában a samu,sharp jó választás.Az enyémet én is legtöbbször sima tv-re használom-persze nem 50cm-ről ahogy a boltba megnézed-és nem rohantam visszakérni az árát mert olyan rossz a kép minősége.Valakinek fontos a távirányító kinézete,kezelhetősége,garancia ideje a tv extra funkciói stb.Próbálgass. -
astrago #10220 Egy telefont megér hívd fel a sony szervizt. -
#10219 samsungjaimon a PIP: nézem a gépet HDMI-n vagy VGA-n és kicsiben mehet a tévé tunerjének képe. tehát kicsiben nem mehet a másik HDMI jele, stb
sz4bee: elmész boltokba, beallitgatod a tévéket és eldöntöd, h neked melyik tetszik ;) -
#10218 sima tv nézésre minek ? semmi értelme 4:3-as analóg adókat nézni HD-ben , a minimum a DVD vagy attól felfelé ...
-
patga #10217 Lcd tv szeretnék vsárolni, már rég nézegetem is őket de nem tok dönteni. Egyik helyen a samsungot ajánlják a másikon a sharpot a 3.on meg az lg-t. szerintetek megéri mpeg4-es megvenni,vagy majd késöbb vegyek hozzá. A tv egyenlőre csak sima tv nézésre szolgálna. Az albábbi típusokat néztem: lg 32lg5700,lg 32lh3000,sharp 32dh65 v d65, samsungot eddig nem nagyon néztem. Max 140e az amit rászánok és 32" sztem elég nekem. Ötletek? -
sz4bee #10216 Sony tv-knél mennyire természetes a zúgás?Van egy KDL-32-L4000 kb. 2-3 honapja és ma elkezdett zúgni a tv aztán pár perc mulva abba hagyta.Olvasgattam forumokat és irták, hogy elöfordul néha az ilyen...csak az a baj, hogy nem tudom, hogy mennyire természetes, ki kell-e cserélni ilyenkor vagy mért van ez.Valaki legyen szives és segitsen.köszi -
#10215 a PAP = osztott képernyő -> akkor az a funkció jobb mint amit te a PIP-ről írtál, mert az mit is jelent gyakorlatban hogy HDMI + TV tuner mehet egyszerre, vagy VGA + tune ... -
#10214 korábban hdready tévét használtam monitornak, az 1360x768/4xAA sokkal szebb, mint az 1920x1080/0xAA. amikor netezel, desktopon "ügyködsz" (meló) kevesebb dolog fér el én ezért (is) váltottam fullhdre ...
kontrasztszámok nem számitanak, szimpla marketinghazugság
én neten vettem, van ahol kapsz rendes gyári garit - ott esetleg érdemes!
DVI->HDMI kábelt kell venned a PC-hez (vagy ha van DVI-HDMI átalakitod, akkor csak HDMI-HDMI-t vegyél)
PIP az én samumom pl nem müködik két pécés bemenettel. csak HDMI + TV tuner mehet egyszerre, vagy VGA + tuner, stb
a képarány 16:9 -> 1.77:1 arányu filmek lesznek teljes képernyősek, az 1.85:1 és 2.35:1 (két legelterjedtebb arány) nem, lesz alul és felül vékony/vastagabb fekete csik
8ms ... embere válogatja. azt is vedd figyelembe, h max 60hz ! -
#10213 8ms nagyon lassú már az fps-hez ? -
#10212 ja mik azok a film képarányok amik 100%-ban kitöltik a képernyőt torzítás nélkül, a hdtvRip-ek vagy a dvd-k is ? -
#10211 köszi az infót
ez hogy full hd felbontásban használom a játékot és igénybe veszi a gépet bennem azt a kérdést teszi fel hogy 1920*1080 AA és AF nélkül már csinál olyan képet mint ha HD ready-be használnám AA-val meg AF-fel vagy még jobbat is és talán nem is veszi annyira igénybe a gépet ?
ezek az 5ms-os válaszidők már tökéletesek FPS-t játszani ugye ?
LG 32LG7000-nek az 50000:1 izéje a másik kettő 15-20000-hez képest számít valamit ?
szabad neten keresztül vásárolni a pixelgari miatt vagy inkább vegyem meg helyi boltba biztos ami biztos ?
kell -e venni hozzá valamilyen kábeleket amit kispórolnak a dobozból ?
ha PIP-es a masina akkor egyik felin filmet nézek amíg a másik oldalon tölti be a gamet ?
-
#10210 "tart -e ott már a technika hogy a modern lapos tv-k kiváltsák a monitorokat is teljes mértékben és ne kelljen két féle dologra költeni"
amiota HDMI kimeneten is hajtható a legtöbb lcd-tv nativan, azóta abszolut felesleges lett a "monitor". pontosabban, ha van 150ezred megjelenítőre, én nem monitorra költeném, hanem egy fullhd tévére
"érdemes -e már most digitális vevőset venni"
ha csak az ingyenes adókat akarod nézni, akkor igen. ha van most is előfizetésed, akkor felesleges (bár lassan az a ritkább tévé, amiben nincs benne)
"nagyon csúnya -e az 1 cd-s avi egy +26"-os képernyőn-e"
nézhetetlen. ráadásul 26"-nál mindenképpen nagyobbat "veszel", amin mégcsunyább lesz ...
"igaz hogy elég a hd ready 82cm-ig ,stb"
a fullhd nem a tévézéshez kell, hanem a szgpépes felhasználáshoz: jobban elférsz több pixelen, ami igy sem eredményez tul kis pixeleket, hiszen 32" és még nagyobb képátlóról beszélünk! sajnos ehez erősebb pc kell, ha nativ felbontásban (1920x1080) akarsz játszani ...
150k határig:
samsung 32a656 156ezer - nekem ilyen van (nem sokkal drágább és ujabb modell a 32b550, de a 656 idei modellje igazából a b650, az meg közel 200k... kérdés, h jobb-e a b550 a tavalyi a656-nál ...)
LG 32LG7000 153 ezer - passz
SHARP 32DH65 - sokan dícsérik errefelé, van is jópáraknak. van mpeg4 tunere is!
mások majd még biztos írnak más típusokat is. ami biztos, hogy el kell menni megnézni és állítgatni őket!!!! mert a boltban fix, h szarul van belőve...
-
#10209 szevasztok
már nagyon a halálán van a crt moncsim és azon gondolkodtam hogy tart -e ott már a technika hogy a modern lapos tv-k kiváltsák a monitorokat is teljes mértékben és ne kelljen két féle dologra költeni , amire most használva lenne az játék meg film , de érdemes -e már most digitális vevőset venni vagy majd akkor ha már eldőlt a szabvány meg miegymás és nagyon csúnya -e az 1 cd-s avi egy +26"-os képernyőn-e , meg igaz hogy elég a hd ready 82cm-ig ,stb
szóval az egy kijelzőn mindent témakörről ha írnátok minden pozitív ill. negatív tapasztalatot tanácsot esetleg konkrét típusokat is ajánlhattok 150k-ig
köszike -
#10208 Hát akkor passz... :( -
#10207 Igen, és többféle felbontást is hibátlanúl megjelenít, de álltalában 1920 x 1080-ban van....Már annyi mindent kipróbáltam, de úgy látszik, a ps3-at nem kedveli... -
Zsolt01 #10206 PC neked rá van kötve a TV-re és gond nélkül megy a dolog ? -
#10205 Sajna ez sem vezetett eredményre, és megnéztem a tv kézikönyvét, és támogatja az 1080p-t is! Egyébb ötlet?
Amúgy idefel van töltve a kézikönyve, hátha Te jobban kitalálsz belőle valamit... -
#10204 1. pronto multisurface + papírtörlő :) -
#10203 Lehetséges, hogy a v-d nem támogatja a 1080p-t, az övé viszont igen. Ebben az esetben a PS3-at úgy kapcsoljátok be, hogy lenyomva tartjátok a bekapcsoló gombot addíg, amíg kettőt nem csippanik, ekkor elengeded és máris visszaáll a ps3 kimenete alapra. -
#10202 Sziasztok!
Barátom ma áthozta újjonan beszerzett ps3-gépét, hogy kössük rá az én tv-mre (LG 47LG5500) mert neki csak egy 32" van, és megnézné milyen így játszani....na mondanom sem kell, semilyen úton-módon nem sikerűlt képet megjeleníteni a tvmen, hang viszont fura mód volt! Mindent rendesen összekötöttünk, 2 különböző hdmi kábellal is kipróbáltuk, de semmi... Pedig bármilyen más itthoni készüléket(PC,DVD lejátszó,TV-dekóder) hibátlanúl üzemel...valami ötlet, esetleg hasonló probléma valakinél? Előre is thx! -
#10201 LCD kijelzőt papír törlő + ablaktisztító (a papírt befújva lehet tisztítani), fényeskávát meg szemüveg törlőkendővel. -
T O M #10200 Nálam az ablaktisztító+papír törlőkendő vált be. Monitorra is, TV-re is tökéletes.