21171
LCD - Plazma
  • GAthersw
    Sziasztok!

32"-ban milyen TV-t tudnátok ajánlani megfizethető áron? Főleg Xbox-ra, PCről HD filmek lejátszására használnám, később esetleg Blue-Ray. Full-HDre nincs szükségem, nem 1 méterről akarom nézni. Nem tudom, hogy Xbox360-hoz fontos -e a 100Hz avagy sem illetve, hogy a 24p mennyire fontos, ha gépről adom neki a HD-s filmeket, azt hallottam a 3:2, 2:2 -vel észre lehet venni szaggatást, ez valóban így van? Ezt a Scarletet néztem ki, szép képe van, de ebben csak a 2:2, 3:2 van, illetve csak 8ms-os a válaszideje, ez Xboxnál kevés lehet?

Esetleg tudnátok konkrét típust ajánlani, ezekre a célokra?
    Előre is köszi!
  • Ombika
    Samsung 4XA656 modelnel, ha jatek uzemmodra valtok, nemtudok semmilyen reszletest beallitast eszkozolni? gondolok itt szinre, eleseggre stb...
  • schrank
    itt most fizikailag boltról van szó vagy neten rendelsz és érte mész ?
  • schrank
    szerinted miért hd ready a kisebb és full hd a nagyobb ? ez szabvány !
  • lerboy
    Én arra értettem, hogy ha egy film 720p-s, akkor abból torzítás nélküli kép csak egész számú többszörözés esetén lehetne, nem?

Tehát az 1280/720 -ból csak a 2560/1440 lenne nem torz.

Ami igazán érdekel(t), arra Zoli007 válaszolt, hogy nem észrevehető.
  • ssarosi
    http://geizhals.at/
    Ha komolyan gondolod beszélnünk kéne, mert csütörtökön vagy pénteken menni szeretnék érte.
    [email protected]
    Telefonszámom sem titkos.
  • arty
    1920/1080=1.77
    1280/720=1.77
    (mindkettő 16:9 képarányu)

mégis mitől lenne torz?

(1.5x érték mit mond? az csak egy "nagyságrend", hol látod az aránytalanságot ami a torzulást okozná??)
  • Zoli007
    Szerintem nem tudod mi az hogy torz. Akkor lenne torz, ha vízszintesen lenne 1,5 függőlegesen meg mondjuk 1,6. De erre is vannak megoldások. Amiről te beszélsz, az csak annyi, hogy kép nem lesz teljes felbontású, de ezt kötve hiszem hogy észrevennéd, de majd az okosok megmondják.
  • lerboy
    Láma kérdés, de azért felteszem :)

Ha adott egy 1080p FullHD LCD TV, akkor ha sima 720p HD filmet néz rajta az ember, akkor a kép valójában torz, nem?

Hiszen a két felbontás paraméterei egymáshoz képest /1920 - 1280 és a 1080 - 720/ 1,5-szeres értékek.
  • schrank
    pontosan hol nézted ki hát ha van ott nekem is valami monitor/tv -nek való 32"-os FULL HD ócóér csak mert tatabányai vagyok
  • ssarosi
    Az internetet és a keresőt én is ismerem.
    Egy hete felhívtam a DIGITALL.HU -t (a garancia miatt kétszer is), ők igérték meg hogy utánajárnak és visszahívnak - de nem hívtak vissza. Váltig állítják hogy el kéne fogadniuk itthon, de a pana honlapján írják és a videopart is ragaszkodik a paneus garanciajegyhez.
    Akkor miről beszélünk (írunk)?
    Inkább ausztriába viszem vissza mint németországba.
  • schrank
    236000.- 2 héten belül , akkor minek baszol el egy napot meg az üzemanyag ?
  • ssarosi
    Már egy hónapja csak a netet és a boltokat bújom, de minél többet olvasok annál tanácstalanabb vagyok.
    Az eddigi befutó: TX-P42S10E
    Full HD, DVB-T H.264 tuner, stb.
    Itthon 300e, a sógoréknál 760 EUR (bruttó), 285FT/EUR-ral számolva 217e.
    Az EU garanciát itthon nem fogadják el - megkérdeztem, csak a PANEU-t - nesze neked magyar, mégse vagy teljes jogú EU tag?
    Ti kimennétek érte? Mert ha rossz vissza kell vinni (300 km).
    Ha megyek kell még valakinek? Komárom-Esztergom megyéből indulnék.
    Hétvégére már jó lenne...
  • teknősbika
    Tegnapelőtt tv-ket nézegettem bécsben, hát a ledes samsungoknak sehol sem teccett a képe. A mozgásokat totál elmosódottan jelenítette meg. Egyedül a 200 hz sonyn lehetett normálisan meccset nézni. A 100-asok mindenhol szarabbak voltak (a sharpok is). Csak baszott drága.
  • regtoto
    köszi megoldottam. A videó kártya beállításai között megtaláltam.
  • arty
    tévére plazma. szerintem. ha nem nézel hádét, akkor egy hdredi panasonic is simán megfelel ... vagy akár vehetsz 300ért 50"-et 42" helyett!
  • schrank
    a kép meg lemaradt de még az a szerencse
  • chicco
  • schrank
    a piros felbontású jel kifeszítése a külső felbontásra
    magyarán amikor a jutubot full képernyőn nézed
  • chicco
    hát kelemen kannácskát igazábol le@@@@ de azért ilyen rosszra nem gopndoltam
    na megyek megnézem vmelyik Médiát
  • schrank
    nagy felbontáson rosszabb kisfelbontású jelet nézni teljes képernyőn mint nagyfelbontású jelet nézni kisfelbontású képernyőn mert ott adott a tv képe azt jobb úgy sem lesz
    ha blúréjt akarsz nézni meg dvd-t akkor hajrá de ha azt hitted hogy azért mert hd tévéd van szobaantennával attól még a fókuszban nem fog látszódni kelemen anna minden egyes puncipiheszála
  • chicco
    ohh
    ilyen durva?
  • schrank
    akarsz +100cm-en ilyent nézni ?!
  • chicco
    hát én nem nézek dvd-t van de csak a gyerek használja
    tvnetwork -nél van antennánk szerintem nincs HD -jük
    normál műsorokra kellene
  • schrank
    tv vagy dvd / HD film mert van egy kis különbség !!!
  • schrank
    most a juronix-ba 80k a 82 cm-es hádéredi pana viega vagy mi ...
  • chicco
    Sziasztok szeretnék venni 1 tv-t 40 42" körül.Tv nézésre kell semmi extra.
    Mit ajánlotok max 300 e ig?
    plazma vagy lcd?
  • arty
    már nem rémlik, hol hirdették, ennyiért a 32" LG 32LG3000 a legjobb vétel (80k volt oriásplakáton hirdetve - talán Auchan?)
  • EasyLife
    óóóké
    valaki tudna infót adni hogy mit változtat az új firmware nekem most 1004 es van és már van 1008 as?
  • schrank
    semmit ... akarom mondani mindent
  • EasyLife
    ezen mit nem értesz?
  • schrank
    kicsi fullHD LG
  • CoD23
    Csáo, holnap megyek tv-t vásárolni, és tanácsokat szeretnék kérni, 70-80eft árkategóriában melyik a legjobb LCD Tv ??
    Előre is kössz!!
  • schrank
    oké de mi lenne ha magyarul írtad volna le
  • EasyLife
    gondoltam majd kérditek és akkor elmondom
    amúgy SAMSUNG PC Share Manager progit föltesz. megosztásokat beállít, majd a tv-n a media lejátszóban piros gomb és a WiselinkPro-t válasszuk ki. én magát a gépem nevét választottam ki ezért nem ment.
  • schrank
    nehogy eláruld hogy kell ...
  • EasyLife
    nah sikerült rájönnöm hogy tudok hálóban mkv-t nézni :) viszont nem lehet benne pörgetni :S
  • EasyLife
    átállítottam 60 hz re és most már tök jól megy :)
    köszi a segítséget :)
  • EasyLife
    meglestem itt hdmi 3 a dvi-hdmi csatija és van audio bemenete hozzá. majd szerzek kábelt kipróbálom :)
  • Klemice
    Ja bocs a B3 széria lett gagyi, dehát az A3xx is ocsmányul néz ki és ratykó is

a lényeg: csak új burkolatot kaptak vagy valamivel jobb a panel meg az elektronika is?