LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Persze kezdem megszokni a képét, már tetszik, igy h bekapcsoltam a dinamikus kontrasztot mediumra, ez a funkcio jobban mûködik az uj modellben: több részlet marad a sötét részeken is.
Forza.
köszönöm,
\"SLICE of LIFE\"
A Sharp egyes elektronikai megszállott emberek szemében nagyon pedigrés név. Tény, hogy minõségérõl híres a japán gyártó. Ugyanakkor arról is, hogy rohadtul nem foglalkozott az Európai piaccal, például az idei és elején kapható modellekben sem volt magyar nyelvû (angolon túl más se nagyon). Nem tudom biztosan, hogy a mostani új sorozatoknál ez már változott-e, elvileg igérték, hogy igen. A vásárlócsalogatás másik fele az információ. Nézd meg a Philips, a Sony, az LG vagy a Samsung oldalát. Igényesen kivitelezett, látványos, és kellõen informatív, a legtöbb esetben a kézikönyveket is le lehet egybõl tölteni. A Sharp, JVC, Toshiba ilyen téren egy éve még nagyon le volt maradva, minimális információ (sokszor csak a legalapvetõbb mûszaki adatok voltak két sorba odaírva), iszonyú puritán desing. Látható, hogy jönnek fel, igyekeznek, töltik fel adatokkal az oldalaikat, de ezen a téren még mindig nagyon látványos a lemaradásuk. Elvileg a japán hármas igyekszik betörni az európai piacra, jobban oda akarnak figyelni rá. Hát nem tudom, sok sikert kívánok hozzá, mert némelyik modelljük anno engem is megigézett, és nem csinálnak rossz készülékeket. De ilyen háttér mellett nehéz lesz a már eddig is gõzerõvel dolgozó konkurensek nyomába érni.
Személyesen anno 2007-ben nézegettem komolyabban Sharpokat, akkor a Sharp 42X20E, a Samsung LE-40M86 és a Sony KDL-40V3000 versenyzett, és végül a Sony-t választottam. Alapvetõen annyit tudok még mondani róla, hogy általában a Sharp márkát megbízhatónak tartják, igényesnek, de a szervízhátterével kapcsolatban vannak kérdõjelek (egy esetben németországba küldtek ki 52X20E-t, és hónapok óta rajta ülnek).
Ugy láttam hogy a Toshiba és az LG az olcsobbak.? Bár a Toshiba-n csodálkozom mert nagyon jo képernyöket készit.
jamesholden: nincs ilyen.
Forza.
Live! gamertag: Holden HUN | Forza Juve!
eladó philips tv-ék:42-47-es méretben extra olcsón főleg mpeg4-es dvb-t.keress privátban
Utána kérdezek majd még itthon is, mert azért nem mindegy. Szerintemm 1-2év és már mind Magyarországon és Szlovákiában is HD minõségben nézhetjük az összes tv-adást.
Tottenham, XBOX360, PS3, kisfiam Trisztán :)
47PFL9603H(mpeg4 dvb-t) 385eft
47PFL9703H(mpeg4 dvb-t) 410eft
52PFL7203H(mpeg4 dvb-t) 360eft
42PES001H (mpeg4 dvb-t) 320eft
bocs az offért de hátha valakinek segítség.
eladó philips tv-ék:42-47-es méretben extra olcsón főleg mpeg4-es dvb-t.keress privátban
Ami viszont pozitiv, a 32A656-os samsung a HDMI1-2-3 bemeneten is hajthato nativan, nem csak a HDMI2-n!
---
Paparazzi: sztem 3 méteres távolságra gondolkodhatsz nagyobban is, ha anyagilag belefér! 100hz-nek semmi értelme - én legalábbis eddig nem tudtam rájönni, h LCD esetén miféle pluszt nyujt. CRT/plazma esetén nyugodtabb lett a kép tõle, LCD-nél ez megvan 50/60Hz mellett is.
---
James69holden: 102ezerért LG 32LG3000? 118ért van samu 32A451 még ebben a kategoriában... SONY tunerjét szokták dicsérni, de ahoz többet kell rá szánnod - DVB-T-t felejtsd el, itthonra mpeg4-es kell, az meg egyelõre nem nagyon van beépitve az alsóbb kategoriákban 😞
---
vili27: mpeg4-re képes DVB-T tuneres készülékkel tudsz majd csak itthon tévézni! mpeg2 itthon semmire nem lesz jo.
az általam is linkelt teszt ellenére, a plazmák tévé képe nekem is jobban tetszik, de ez izlés kérdése (és persze hogy a különbözõ tipusoké...)
Forza.
Artytól kaptam egy jó kis összehasonlítást egy plazma es egy lcd készüléket teszteltek. Itt az lcd-t favorizálták a tv adások szempontjából, és sok másból.
http://www.avforum.hu/index.php?showtopic=838
Plazmán jobban mutatnak a tv adások.
Már bevallom odáig jutottam hogy fontolóra vettem a LE40A756(red) masina megvásárlását, az MPEG 2 végett, amihez nem értek de állítólag kell, ha majd egyszer HD -be fogják sugározni a tévéadókat, mint ahogy ezt ma megkezdték Franciaországban.
csak azért, mert FULLHD és most láttam az egyik reklámújságban 150k-ért!!!<#integet2>#integet2>
\"SLICE of LIFE\"
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Szeretnék venni a közeljövõben egy LCD TV-t, amiben ki szeretném kérni a véleményeteket...
Elsõsorban játékra (Xbox360) ill. TV és DVD nézésre (PC-vel nem lesz összekötve) lenne használva!
Kikötéseim: 32" col, min. 2 HDMI, DVB-T, lehetõleg ne kifutott darab legyen, dizájn mindegy
max 100-110K lenne rá a keret!
Ebben az árkategóriában mit ajánlotok? Mi most a "best buy"?
üdv és köszi a segítséget
Live! gamertag: Holden HUN | Forza Juve!
Szeretnék a következõ pár hétben,de még karácsony elõtt LCD tv vásárolni,ehhez szeretném a tanácsotokat kikérni.
Elsõsorban tv-nézésre, fõleg sportközvetítésekre és még dvd nézésre használnám,meg talán pc-vel összekötve fõleg filmek nézésére.
Halószobába lenne a tv,és kb olyan 3 m-es távolságban lenne.
Két modeltt néztem ki:
Philis 7403 és Sony V4500, mindkettõ a 32-es méretben..
mennyire jó cuccok ezek? a philipsnek ez a 100 hz-es paramétere tetszik,a sonynak meg úgy látom elég sok cucc bevan építve,bár kicsit tartok tõle,hogy analóg tv adások mennyire adnak majd szép képet.
Egy másik kérdésem, hogy ilyen kisebb méretû lcd-knél van e olyan lehetõség,hogy az usb-s csatlakozó usb-s cuccokról ne csak képeket hanem mondjuk avi-t is lejátsszon?
Gyors mozgásokkal 50/60hz esetén sincs gond, az max a zajcsökkentõ áramkörök miatt lehetett. Ez ma is megvan ugyan igy. Én mindig kikapcsolom a zajcsökkentést, inkább zizegjen a kép, mint az emlitett elmosodás/kásásodás.
Sötétben az LCD feketéje szürkésebbnek/világosabbnak tünt, mint a plazmáé, ez mamár nincs igy - elsõsorban a dinamikus kontraszttal valo trükközés miatt is. Tehát ha én a PC mellett kikapcsolok minden trükközést, a fekete ma is csak sötétszürke.
Nem vagyok elégedett, mert többet vártam! Nem rossz tévé a 32A656, de Cifu 40A659-esa teljesen más világ: nagyságrendekkel jobb a tévé: sajnos a kis méretet samu is lesz@rja, hiába a legfelsõbb kategoria a méreten belül 😞 Ha nagyobb tévét veszel, ezzel nem kell számolnod, tehát 40 colra fel! 😄
Forza.
Elindult a HD mûsorszórás Franciaországban.
Na tessék. Kíváncsi vagyok mikor jut el ez hozzánk is. Remélem nem 2020-ba.
Közben megkérdezem Cifut.
A napokban szeretném a meglévõ tv-met lecserélni, csak egy kicsit bizonytalan vagyok.
A kérdésem csak annyi lenne, hogy melyik lenne a legjobb választás a felsoroltak közül? Az árak durván egyformák, viszont a Samsungot mint márkát szándékosan hagytam ki.
Sharp Aquos LC-42B20E
Toshiba 42XV505DG
Sony KDL-40W4000K
Megmondom õszintén egy kicsit(nagyon) talán inkább a Sharp felé húz a szívem.
Üdv!
Gigabyte GA M55S-S3 V2,AMD64X2 7750+,4X1Gb Kingmax/800Mhz, Gigabyte HD4890, HKC 550W, WD 320GB-WD 1TB, SB X-Fi, Sharp Aquos 42\"-FullHD
Cifu: sharpness 0-n áll emlékeim szerint 😞 de ma ujra megnézem.
egyébként elirtam, az S betü jelentése Samsung panel és nem SPVA - annyira benéztem ezt, pedig leirtad h mit jelent 😊
mg8248: dede, randán tele van elirásokkal a samsung.hu 😞((
kifli: sztem is 22", a 20"-n az én szememnek is pokoil kicsik a pixelek/betük (utobbi orvoslása sem 100%-os)
Forza.
A képzelőerő sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelőerő felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.
(azért ide írom mert beépített tv tunere van és tv-nek is használnám)
TV: Samsung 32B450, HD Player: WD TV HD, Merevlemez: WD MyBook Essential 2.0 1TB, Erősítő: Denon AVR-1705, 5.1: JBL SCS-178, Kábelek: Inakustik
TV: Samsung 32B450, HD Player: WD TV HD, Merevlemez: WD MyBook Essential 2.0 1TB, Erősítő: Denon AVR-1705, 5.1: JBL SCS-178, Kábelek: Inakustik
Van két Samsung LCD TV ami jó választásnak tünik Xbox 360-hoz. Az egyik a LE37A431T2 Nem értek ezekhez a dolgokhoz csak amit itt olvasok annyit tudok. Azt tudom, hogy minél kisebb legyen a válasz idõ, meg a kontraszt arány magas legyen. A másik pedig a LE32A454C1 ami tetszik. Szerintetek melyik lenne a legjobb választás ? Vagy esetleg tudtok ti ilyen ár kategóriában ajánlani valamilyen LCD TV ?
PS3 ID: SDani456
Amit még irtál, a PS42A457 sztem plazma, nem LCD. Konzolozni én nem venném, mert van kis ghosting biztosan ill. a beégés is kérdés.
Amugy a hdtv itthon még elég messze van, nameg a mûsor ugyis szar. Viszont a bluray miatt, esetleg a következõ generácios konzolok okán már megfontolandó - de ahogy irtam is, 4-5 méterrõl nem sokat 'élvezel' a nagyobb felbontás adta örömökbõl (részletek!). Viszont hdready modellek között nincs olyan jó, mint a 656os 😊
Forza.
csináltam két nem tul jo képet az 50/60hz-rõl! Láthato h ha nem 60hz-en (hanem 24/25/30/50-en) megy a TV, akkor hiába van MINDEN 'képjavitás' kikapcsolva, valamiféle élesités látszik (betük körül nagyon látni!), azaz 'javit' ez a rohadt 32A656-os samsung 😞
és valoban eléggé tükrözõdik a 656 panelja is, pár nap után könnyedén ki merem jelenteni, hogy gyengébb a kontraszt kikapcsolt képjavitás mellett, mint a 32R82 esetén.
szép volt samsung! ez volt az utolsó tévém a gyártótól ... (és amugy a harmadik)
különálló S betü, azaz SPVA (thx infoért Cifu!) paneles
60Hz
50Hz

Forza.
\"SLICE of LIFE\"
pont ezen orlodok en is. most akkor mpeg-4 tuner kell? az sony. csakhat sony... valahogy sosenem jott be. de ha fel ev mulva emiatt kell cserelni tokonszurom magam. persze azt is hallom, hogy ugyis ram akarjak eroltetni a set-top-boxot. akkro meg mindegy. foleg, hogy akkor inkabb kidobom a tvt 😊
Tulajdonképpen az xbox végett akarom az új tévét. Fõként most, mert jönnek a nagy game-ek amikre még várok vagy vártam. A Fable 2 c. játékot nyomom, ami hála égnek magyar felirattal játszható, de a 72cm es sony tv-men nem a legjobban látni a feliratokat. Nem beszélek angolul, tehát nekem dupla élmény úgy játszani hogy simán értek mindent. Fõleg ennél a stílusnál azért kell is. Nem beszélve Gears of war2, Silent Hill 5, és Alien Colonial wars, amikre már hónapok óta várok.
Azt hiszem nem is gondolkodom tovább, és beszerzek egy sima hd ready készüléket. Azt hiszem ez konkrét a Samsung PS42A457 lesz. Vaciláltam hogy a full hd végett nem-e kéne egy komolyabb lcd, de hát mire a full hd-t élvezni tudjuk majd úgy igazán, az még minimum 2-3év.
Na most hogy közben utánna néztem 1-2 árnak az Samsung lcd LE40A656 se volna rossz választás.
Melyiket választanád ? Igaz az lcd 50ezerrel drágább, de ahogy írtam is xbox, divix, dvd, és digi-tv, amire kell.
A másik dolog hogy elõbb-utóbb, az összes csatornát szerintem már hd-be fogják sugározni, tehát kell a jövõre is gondolni, hogy két év múltán ne kelljen megint a zsebbe nyúlni.
CRT tévén általában jobban néz ki minden SD felbontású anyag.
LCD-n viszont minden HD felbontásu anyag szebb. Azaz a konzoljáték, a bluray, a hd-rip, stb mind az ujabb tévéken szebb.
Forza.
divx és dvd szintén nem lesz jobb a fullhdtv-n.
bluray és minden más 1080p hd anyag lesz jobb, de az is csak megfelelõ távolságból: azaz egy 40"-es tévén sem veszed feltétlenül észre a felbontásból adódó elõnyt, mondjuk 4-5 méterrõl 😊
Forza.
Valakinek van tapasztalata Samsung plazma PS42A417 vagy A457 típuosokkal ???
Egyébként azt is megköszönném akinek tapasztalata van bármilyen samsung lcd vagy plazma tv-kel.
Ami érdekelne fõként hogy ha 1026x768 as felbontáson gondolkodom. Az egyetlen amin ezt is ki tudom használni az Xbox360 ami full hd -be sugároz. A dvd filmek, és a digi-tv képe egyformák szerintem full hd, és hd ready tévén is.
Sokan panaszkodnak hogy lecseréték a hagyományos 30" tévéjüket, és váltottak egy 40-42" plazmára és lcdre, és csalódtak a képminõségben.
Na persze ha a tv nem kapja a képet csak digi tévés minõségbe nincs mit csodálkozni. Én fõként divixes filmekre használnám, xbox360 játékra, és digi-tv re.
ugyan az a széria, 32A4xx, manualokat le tudod szedni samsung.hu-rol! pontosan nem tudom h mivel lehet jobb egyik a másiktol ... óriási különbségek nem lehetnek, de ilyen "kicsi" árkülönbségnél miért ne vennéd a lehetõ legjobbat a hdready-k közül? 😉 nem félévre veszed, gondolom.
Forza.
Köszi!
Vamos Argentina!
PC-re tökéletes, HDMI2 bemeneten nativan, 1360x768-ban monitorként is mûködik.
Forza.