21171
LCD - Plazma
  • aranarth
    Te vagy az első aki ezt tapasztalja, annak a 6-7 emberkének, aki ez a típus van, semmi baja nincs. Nézd meg más üzletben is, mert sem én, sem más itt a fórumon ilyen problémával még nem találkozott.
  • sirdond
    pöttyös? ezt nem értem, az enyémnek gyönyörű képe van
    vagy a boltban basztak el valamit, vagy 10 centiről nézted
  • ssarosi
    Az MM-ben kialakítottak egy Sharp részleget (6-7 tv), mindegyiken a Sharp demója ment. Azért mentem hogy esetleg megveszem a DH65-öt, de...
    Az összes készülék pöttyös volt, még a DH77E is. Lemondtam a Sharp eme típusairól.
  • aranarth
    Promóvideóból milyen következtetést akarsz levonni? Azt egy Technika is gyönyörűen jeleníti meg, mert majdnem annyit költenek rá, mint a TV fejlesztésére. Dugd antennára - bár a Samu az új készülékeit mindig saját standon árulja, ahol "véletlenül" nincs lehetőség, csak blu-ray-t nézni (talán nem véletlenül)... A régi, 1-2 éves leárazott modelleket rakják csak ki a többi közé, amit úgyis az ára ad el és nem képminősége. Ha teheted, menj Euronics-ba, ott átkötik, nekem pl. átcipelték a bolt másik végébe a TV-t.
    Mivel gondolom ritkábban fogtok blu-ray-t nézni, mint sima analóg vagy digitális TV műsort meg dvd-t (esetleg számítógépet), ne a flancos 10 perces bemutató-filmek alapján válasszatok. Ez csak egy jó tanács. Puszta marketingnek nem szabad hinni. És ilyen esetekben a szemeteknek sem. Csak annak a jelnek, amit otthon is kapsz.
  • chicco
    és ne prómót nézz rendes antennát
  • GAthersw
    Néztem a B530as képét, igaz csak a 37esét, meggyőző volt (LED promo video volt rajta, nagyon szép képe van), mindkettővel jól jársz. Ha szempont a jó fogyasztás és a DVB-T, DVB-C MPEG4 és jó áron adják akkor megfontolandó.
  • hdmi
    Szerintem elég sok, ugyanis az egy 2007 tavaszán megjelent modell. Azóta rengeteget fejlődött a technika, pl. abba még a sima Bravia Engine képjavítóáramkör van, jelenleg a Bravia Engine 3 van soron. Szerintem a bolt nyakán maradt darabokról van szó.
  • Forrest Gump
    Ja hogy van más színben is?
    Úgy már okés.:)
    Egy feketére lehet benevezek idővel a hálóba.
    De egyenlőre nincs szívem lecserélni a 32v2000-emet. Nem egy mai darab, de olyan jó kis tv, szeretem.:)
  • balla27
    40 kdl v3000-ért szerintem nem sok
  • nimfas
    a 40B530-as modell rosszabb mint pl a 40A656-ös?
    Kevesebbet "eszik" és támogatja az MPEG4-es földi sugárzást, a képét sajnos nem láttam egymás mellett így összehasonlítani sem tudom :-S
  • GAthersw
    Jaja, a régebbi modelleket pucolják ki a viszonteladók, félnek, hogy a nyakukon marad, mert hiába jobb egy 2008as modell mint egy gyengébb 2009es, legtöbben inkább megveszik a 2009est, mert az új...
  • nimfas
    Tescóban most 210.000 Ft a Samsung 40B530-as készülék... szerintetek merjek kockáztatni? :-DDDD

Siófok messze van BP-től hogy az esetleges gari miatt szaladgáljak a 6-7eFt árdifi miatt ami az árgép.hu-n szerepel!

Hmmm?
    Üdv.
  • ssarosi
    Ma jártam az MM-ben.
    A SHARP LC37DH65 169.900 Ft ha érdekel valakit...
  • balla27
    létezhet 169 000ft-ért full hd 102tv?most olvasom.nagyon mennek le az árak
  • konrada
    Hát ha az adás olyan (illetve a vétel), akkor ezt kell elfogadni. Ha viszont mindenhol - dvd, kábel - akkor szerviz!

(Tényleg fura egy ilyen digitális tv-n a szellemkép. Tegnap egy DVB-s kábeladón egy meccsen találkoztam ezzel, hát besz.rás volt a kék meg a piros csík szellemképként. Egyből el is kapcsoltam. Szerencsére az csak közvetítési hiba volt.)
  • sirdond
    na, végül is megoldottam azzal, hogy a rögtön a bejövő kábelre csatlakoztattam az elosztók és az erősítő elé
  • sirdond
    esetleg próbáld meg,hogy kikapcsolod a dinamikus kontrasztot, vagy ha van akkor a zajszűrést is

nekem olyan kérdésem lenne, hogy van egy földhurok leválasztóm,ez,de amikor rákötöm akkor sokkal rosszabb lesz a tv adás minősége. valami ötlet,hogy mit csináljak?
  • schrank
    "Képzaj csökkentése
    A mozgó tárgyak körüli elmosódások szinte teljesen kiküszöbölhetők, anélkül, hogy ez a tárgy megjelenítését befolyásolná."
  • chicco
    na a link nem visz el oda.Termékek--tv---fogalommagyarázat menűpont
  • chicco
    itt vsn 1 kis segítség pana oldala

Engem szétvett az ideg nem hiszitek el de frankón szellemképes a tv.
  • schrank
    nincs itt FAQ vagy valamilyen hsz-ben kigyűjtött tulajdonságok milyennek kell lennie egy monitornak és tévének használt lcd tv-nek ?
    gondolok itt olyanra hogy ?ms , milyen csatik? PIP-PAP? dinamikus kontraszt stb. köszike
  • cloud.strife
    Randa? Miért? Nem csak fehérben van. De monnyuk nekem a fehér sokkal jobban bejön a feketénél. :D
  • Forrest Gump
    Tuti jó kis TV, csak randa szegény :S
    Vagy életben szebb?
    Csak képen láttam még.
  • schrank
    ja jám tv-t nem 1 évre kell venni pláne ennyi pénzért , már most sem kerül sokkal többe egy BR film mint egy DVD a net is gyorsul mint az atom 2 év múlva alap lesz a full HD !!!
  • mg8248
    Gondoltam megnézem... Hát egy kicsit drágább, mint a 32v4500 :D
  • mg8248
    ...esetleg blu-ray lejátszóhoz vagy HD-s médialejátszókhoz (Pl: Popcorn Hour NMT A-110, DVICO TVIX, stb), mert ha csak tévézésre vagy DVD-zésre használnád, akkor felesleges a fullHD (szerintem).
  • cloud.strife
    Na megérkezett végre a 40WE5. Háát, komoly ez.... :D
  • mg8248
    Gondolom akkor ajánlja a fullHD-t ha pc-re is kötöd...
  • chicco
    akkor ???
  • schrank
    ha pc-t is akarsz rá dugni akkor ...
  • mg8248
    Kösz Cloud!

Én is inkább a Sonyt választanám... Csak, mert 40" még nem fogom megvenni a Samut (csak ha megéri). Persze jobb a nagyobb átmérő, de messziről (kb 3,5m) csak nagyobb baráti körben néznénk, amúgy meg max 2m-ről (természetesen a 720p-s filmeket)... Inkább a minőségre szavaznék, mint a méretre...
  • chicco
    kinéztem 1 tv-t végül is Pana és plazma lett a kiválasztott.
    Panasonic 127 cm képátlójú HD Ready plazma televízió (TX-P50X10E)
    vagy van 1 másik ami full HD ezek közt vacilálok

Panasonic (TX-P50C10Y) 127 cm képátlójú Full HD plazma televízió

segítsetek mert holnap megyek érte.

Köszi
  • cloud.strife
    32V4500-asnál szebb képet semmin se kapsz 32"-ba. 40B530-at még nem tudtam meglesni.
  • mg8248
    Sziasztok!

Tv vásárlás előtt állok. Egy Sony 32V4500-ast néztem ki magamnak, mert sok jót olvastam róla.

Viszont, főként 720p és 1080p forrású filmeket néznék (Popcorn NMT A-110 médialejátszóról) ahhoz meg nem árt legalább egy 40"-os megjelenítő. Így most a Samsung 40B530-assal is szemezgetek. Van olyan jó mint a Sony?

Tudom, hogy ez már fullHD meg 40". De megér +50.000 Ft-ot? Nem tudom hogy ez tudja e a 24p-t, mert az edigital oldalán feltüntetik, viszont a samu honlapján nem találtam és fontos lenne hogy tudja... Bár Arty utolsó hozzászólását olvasva...

Válaszotokat előre is kösz!
  • sb1
    Szerintem neked ezfelelne meg a leginkább...
  • arty
    (1360x768-ban használni egy fullhd tévét, ráadásul 720p forrás mellett ... hiba. 1280x720 vagy 1920x1080 - a lényeg, hogy maximum egyszer legyen a kép skálázva, ne pedig kétszer - ahogyan nálad)

schrank: 24p = olyan üzemmód, amikor a bluray lemezeken levő ~24 képkocka/másodperc-es filmet mindenféle mahinácio nélkül kapod a tévéden. minden kép 1x, 2x vagy 3x kerül a képernyőre. (ha nem 24p-ben hajtod a tévét, akkor 2:3 pulldown-al a 24 képkockábol végül 60-at kapsz, nem pedig a 24 többszörösét: beláthato, hogy ekkor nem lesz minden képkocka ugyan annyit a képen, ergo a kép finoman ricegni fog, amit főleg oldalirányu mozgásoknál látsz)

az egészben az a legrohadtabb, hogy a kedves gyártok sokszor a 24p -ben kapott jelet is 60hz mellett adják ki, ergo teljesen mindegy, hogy a lejátszod 24p üzemmodban adja-e a filmet vagy sem. marketing.
  • schrank
    mi az a 24p ?
    130 mindenhol az a 32"full hd lg tudjátok az a 5700 vagy mi a ...szom
  • Leky
    Én is ilyen paraméterekkel kerestem tv-t pl. Xbox. Vettem egy Sharp LC-32DH65E-t és nem csalódtam benne. Egy jó tanács Vga kábelen játssz az Xbox-on így igaz csak 1366*768 a max felbontás (ennél a tv-nél), de viszont szebb képet kapsz mint Hdmi kábelen.
  • GAthersw
    De a filmek felbontásával/fullHDvel se megyek sokra, ha 1,3 méteren túl már nem látom a különbséget nem? Olyan 120-130ig szeretnék max elmenni, de minél több marad a zsebben annál jobb, de ha létszükség a Full-HD akkor esetleg mehetünk feljebb.
  • aranarth
    Már bocs, de ha később Blu-Ray-t akarsz nézni, akkor a FullHD kötelező - egyébként sz*rt se érsz a filmek felbontásával. A 100Hz szvsz hülyeség, a 24p (ha jó), akkor a filmeknél jól jön.
    És a legfontosabb: Neked mi a megfizethető ár???