LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
aranarth: ez korrekt velemeny. hangjukrol valami?
:-) Látod, Scooby? Ízlések és pofonok. Amúgy Te milyet nézel? Nekem a W4000-es szuper, a barátom az A656-át már cseréltette - bocsánatot kértek, és azonnal kapta az újat. Megbízhatóságban ég és föld a 2 márka. A másodiknak már semmi baja, de: a Bravia Engine 2 összehasonlíthatatlanul jobb képet ad sima analóg jelen (kevésbé torzít, nem simítja olyan homogénre a képet) mint a Samu. DVD-n szintén jobb a Sony. Blu-ray-en nincs (mi és az oldalbordák legalábbis nem láttunk) különbséget. A menü az A656-nál kicsit gyorsabb és szebb is mint a Sony-é. Én nem használok konzolt, van egy szimpla 22 colos (amúgy Samu és tökéletes!) monitorom, tehát számítógépet se kötök rá a TV-re, így nem tudom, hogy ott hogyan teljesítenének. De - leszámítva a Samu gyönyörû dizájnját - a lényeges dolgokban a Sony nyerte az "összehasonlítást". Szombaton náluk ömlengtünk a Samuról, de vasárnap délelõtt már megállapítottuk, hogy a Sony még jobb. Hogy megéri a 40e pluszt? Az már csak pénztárca kérdése. Sztem ha lehetõség van rá, érdemes a Sonyt venni, ha nincs elég zsé, senki nem lesz szomorú a Samuval se. Csak ne fogjon ki egy sz@r panelû szériát.
Sharp Aquos LC-32DH66E
Scooby87: hogy mered le, hogy melyik a jobb? van esetleg amire ez vagy amire az? (game, pc, dvd, tv). vagy csupan adatok? van 100Hz nincs 100Hz? melyiknek jobba hangja? (tudom vessenek a mokusok ele ha egy tv-hez nincs 5.1 hangrendszer, de akkor is). kezelhetoseg? (menu, csatlakozok, egyeb feature). komolyan kerdezem. 2 honapja probalok rajonni.
Na hát én ehhez nem értek... szóval a tv-hez kértem rgb kábelt, az ugye a képet adja a tv-re, azzal minden ok... aztán kaptam audió kábelt, amibõl egy megy a laptopba a s/pdif lyukba (ahova a fülhallgató is) a másik kettõ meg a tv-be megy a helyükre (pirosat a pirosba, feketét a fehérbe). Semmi hang. TV hangszóró bekapcsolva. Ha a tv-re sima alap hangszórót kapcsolok, az mûkszik, és megy a film, viszont a hangfal nagyon alap, tehát halk ahhoz hogy élvehetõ legyen... Ötlet?
tuti tévedsz....a w4000es sztem meg gyengébb,mint a 656os...a sony nem is az ellen küldte harcba....ha össze akarod mérni a két tudást akkor 656os vs w4500-as...talán ott már lehet különbséget tenni a w4500as talán 5%al jobb,de hogy a 656 vs w4000asnál ki a nyerõ egyértelmû a 656os és nem csak ár /érték arány miatt,hanem minden tekintetben jobb....
ejj hajj, kellett nekem megnezni a plasmakat. mar eppen eldontottem,h ogy sony 40w4000. erre latom, hogy azert az erert (sot!) kaphatnek Panasonic TH-50PV8P-t. 25%-al nagyobb atlo, biztos impozans. (kb itt van a lelektani arhatar nalam. most). tenyleg mi a kulonvseg a ketto kozott? oke, az altalanossagokat tudom, de azert legyen ez a kerdes.
Ezt nem értem..milyen kábeled van? A TV oldalán analóg jack dugós, míg a laptopnál meg optikai??? Érdekes... ILyenrõl még nem hallottam..
ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD
Lehet vitatkozni, hogy Sony, vagy Samsung, de hogy az A656 nem olyan jó, mint a W4000-es, az azért elég nagy biztonsággal kijelenthetõ. Én is e két modell (meg a Sharp X20-as szériája) között vacilláltam. Ha úgy fogalmazol, hogy a japán nem jobb 40 ezerrel a koreainál, akkor közelebb jársz az igazsághoz. Szvsz a vitának inkább az ár/érték aránynál van igazi értelme. És igen, az árkülönbség egy része valószínûleg maga a "brand", a márkanév, de nekem még így is megéri.
Sharp Aquos LC-32DH66E
Sziasztok
Szeretném összekötni a laptopomat az LG5000-es tv-mel. Vettem hozzá kábelt is, viszont ha összekötöm kép van, hang nincs. Pedig vettem olyan jack dugós kábelt két audio kimenettel, be is dugtam õket a tv hátuljába a pirosat a piros helyére, a feketét a fehér helyére (mivel fekete nincs rajta), ahova Audio L - R van írva. A laptopba az s/pdif kimenetbe dugtam bele, mivel onnan szoktam a hangfalra is kötni... Ennek ellenére semmi hang. Valami tipp?
Koszi
Szeretném összekötni a laptopomat az LG5000-es tv-mel. Vettem hozzá kábelt is, viszont ha összekötöm kép van, hang nincs. Pedig vettem olyan jack dugós kábelt két audio kimenettel, be is dugtam õket a tv hátuljába a pirosat a piros helyére, a feketét a fehér helyére (mivel fekete nincs rajta), ahova Audio L - R van írva. A laptopba az s/pdif kimenetbe dugtam bele, mivel onnan szoktam a hangfalra is kötni... Ennek ellenére semmi hang. Valami tipp?
Koszi
40A656-nal akkor siman lehet jatszani pc-rol? Ha rakotom ott is van tobb lehetosegem felbontast valtoztatni ?
lehet,csak input lagos...elégé 70 fölötti....a 656os 30körüli és a sony 20köeüli.....a 20-30 azt nem nagyon venni észre....esetleg egy két hardcore gémer....,de a 70estmár minden ember megérzi.....
A samu786-os ledes.Akkor nem lehet rá kötni pc-t?vagy ps-3-mat?
viszont,ha játszik is vele nem vehet ledest mert ott tényleg nagy atz input lag.
37esben nem samsung panel van vagy mi a szösz
mármint a samsungban
mármint a samsungban
Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐
az a LE370451 természetesen LE37A451😊
Sziasztok!
32 colos tv-t szerettem volna,de végülis az itt olvasottak után úgy döntöttem hogy a 3m-es távolság miatt inkább a 37 col-ban gondolkodok.A következõ típusok között válogatok elsõsorban ezek férnének bele a pénzügyi keretbe,érdekelne a véleményetek:
LG-bõl 37LG2000,37LG5000
Samuból LE370451,LE37A551P2R,LE37A615
ELsõsorban tv nézés,többségben sportesemények,és dvd filmekre kellene a tv..konzolt nem kötnék rá,max pc-t,de akkor is csak filmek végett!
köszi a segítséget elõre is!
32 colos tv-t szerettem volna,de végülis az itt olvasottak után úgy döntöttem hogy a 3m-es távolság miatt inkább a 37 col-ban gondolkodok.A következõ típusok között válogatok elsõsorban ezek férnének bele a pénzügyi keretbe,érdekelne a véleményetek:
LG-bõl 37LG2000,37LG5000
Samuból LE370451,LE37A551P2R,LE37A615
ELsõsorban tv nézés,többségben sportesemények,és dvd filmekre kellene a tv..konzolt nem kötnék rá,max pc-t,de akkor is csak filmek végett!
köszi a segítséget elõre is!
mondjatok plasma tv-t kb ilyen elvarasokkal:
- 42"
- 150E ft koruli ar
- dvd bamulas/tv nezes
en valami panasonicra tippelnek, ajandek lesz, a sajat lcd dilemmam mellett nincs erom ezt is piackutatni.
koszi
- 42"
- 150E ft koruli ar
- dvd bamulas/tv nezes
en valami panasonicra tippelnek, ajandek lesz, a sajat lcd dilemmam mellett nincs erom ezt is piackutatni.
koszi
mediaban láttam 42 colos samsung 4es szériás plazmát 140 ezerért
helyhiány miatt csak 32 fér be 😞
helyhiány miatt csak 32 fér be 😞
Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐
sony 2olcsobb" tv-it csak a név miatt veszik az emberek. Multkor voltunk mediába és nézegettük a tv-ket és ott volt mellettünk egy csávó és mondja az eladónak hogy sony tv-t szeretne. Az eladó kérdezi hogy kizárólag sonyt? erre igen-igen sonyt másba nem is gondolkozom...
A Sony W4500-asok szerintem jelen állás szerint nagyon túl vannak árazva. A Samsung-nál legalábbis nem ér 80000 Ft-al többet.
Hát igen valaki a samut más a sonyt ajánlja.Nem könnyü dönteni,de köszi neked is a hozzá szólást Scooby87
lehet,hogy 4500lesz!!!!megnézem majd valahol samu 786-ost is,hogy milyen,de eddig ugy nézki 4500 lesz.köszönöm a válaszod!
sztem a 656os is van olyan jó ,mint a w4500 v. a w4730......egyedül ami sztem a sony mellett szólhat,hogy nem tükrözödik....,de más eltérés nincs a kettõ között sztem...mind2 készülék jó választás....
az AV fórumon,hirdet ATI egy 52W4730 at a helyedben megnézném jó áron adja.
az A786os samut nem láttam,de a w4500 mindent tud amit tudni kell,nekem 46w4000esem van már 6hónapja és hát nem bántam meg,hogy ezt vettem,ha most kellene vennem tévét akkor a w4500öt venném,ebben már benne van a 100hz meg kicsit fel van turbózva a w4000hez képest,én teljesen megvagyok elégedeve a tévével,hozzátenném nem vagyok sony fan,eddig panasonic crt-m volt,dvd-bõl pionnert vettem,több hónapig nézegettem a vásárlás elõtt még a d,v,sorozatokat aztán kijött a w,és innentõl eldõlt a kérdés,nem fogod te sem megbánni ha a sonyt választod.Mondjuk teljes mértékben nem lehet az áruházak polcairól választani beállítások,fények,tévéjel stb miatt,otthon azért más lesz a kép,én pozitívan csalódtam.
Azért filozok ennyit mert, nem vagyok egy SONY rajongó, de hátha valami jó azt elismerem és hogyha ugy van szívesen megveszem a SONYT is.
Köszönöm válaszod
Én láttam egymás mellett mindkettõt a SONY nekem is egy picit jobban tetszett, de nem volt elég meggyözõ. MÉg annyit kérdeznék, hogy SAMSUNG 46A786 és SONY 46W4500 nál is inkább a SONYT ajánlod? Az ár külömbség 20 000 ft kb.
Én láttam egymás mellett mindkettõt a SONY nekem is egy picit jobban tetszett, de nem volt elég meggyözõ. MÉg annyit kérdeznék, hogy SAMSUNG 46A786 és SONY 46W4500 nál is inkább a SONYT ajánlod? Az ár külömbség 20 000 ft kb.
Természetesen sony46W4500 ezen nincs mit gondolkodni<#wave>#wave>,ez nem lehet kérdés szerintem,de nézd meg mindkettõt ha lehet egyszerre és azt válaszd amelyik neked tetszik,vagyis a sonyt<#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1>
Sziasztok!
samsung 46a656 és sony46w4500 között vacilálok kérnék egy kis segitséget melyik legyen valaki azt mondta 7-8samu azmár kicsit drága nekem sony vagy samu!!???és miért?véleményeket köszönöm
samsung 46a656 és sony46w4500 között vacilálok kérnék egy kis segitséget melyik legyen valaki azt mondta 7-8samu azmár kicsit drága nekem sony vagy samu!!???és miért?véleményeket köszönöm
Ok 😊
Amugy csináltam teszteket 7végén, mindkettõ gépre ugyan azt a filmet (Black Hawk Down 1080p) kinyomtam és lássuk 3.6 méterrõl mi a nagyobb felbontás plussza: semmi. Odaültettem még 3-4 embert, tulképp nekik demoztam h (mivel tv-t akarnak venni) nem feltétlen kell a fullhd.
Ebben a méretben semmi extra nem látszik. Viszont odaülve a 656 elé ... hihetetlen - látványosan jobb, mint az 1360x768as R8 😊 Ha lesz erõm megpróbálok fotozni is - már ha van értelme ilyesminek.
Hja és a dynamic kontrasztot feltoltam mediumra mindkét tévén, bizony a feketék sokat javultak, de az R8-ason nagyon sokhelyen becsukodtak a sötét tonusok, kevesebb részlet látszott. Ráadásul a 656 talán még éjfeketébb volt, nemtom milyen jelzõt is használhatnék: mint 1 fekete lyuk 😄 NEmtom hogy oldották ezt meg, elég imressziv. Kár h ezt csak büvészkedéssel tudja, ami NÉHA sajnos negativ következményekkel jár. Nyilván mivel 80 centire ülök a 656-tól, fokozottan észreveszek minden egyes hibás pixelt 😄
Amugy csináltam teszteket 7végén, mindkettõ gépre ugyan azt a filmet (Black Hawk Down 1080p) kinyomtam és lássuk 3.6 méterrõl mi a nagyobb felbontás plussza: semmi. Odaültettem még 3-4 embert, tulképp nekik demoztam h (mivel tv-t akarnak venni) nem feltétlen kell a fullhd.
Ebben a méretben semmi extra nem látszik. Viszont odaülve a 656 elé ... hihetetlen - látványosan jobb, mint az 1360x768as R8 😊 Ha lesz erõm megpróbálok fotozni is - már ha van értelme ilyesminek.
Hja és a dynamic kontrasztot feltoltam mediumra mindkét tévén, bizony a feketék sokat javultak, de az R8-ason nagyon sokhelyen becsukodtak a sötét tonusok, kevesebb részlet látszott. Ráadásul a 656 talán még éjfeketébb volt, nemtom milyen jelzõt is használhatnék: mint 1 fekete lyuk 😄 NEmtom hogy oldották ezt meg, elég imressziv. Kár h ezt csak büvészkedéssel tudja, ami NÉHA sajnos negativ következményekkel jár. Nyilván mivel 80 centire ülök a 656-tól, fokozottan észreveszek minden egyes hibás pixelt 😄
Forza.
na mindegy én felajánlottam 😊 ha esetleg mégse kéne akkor pm 😄
amúgy azért szebb szerintem a box képe(csak be kell állítani szépen)....sztem több a szín és a dinamik kontraszt sem zavaró alacsony beállításon sem.
amúgy azért szebb szerintem a box képe(csak be kell állítani szépen)....sztem több a szín és a dinamik kontraszt sem zavaró alacsony beállításon sem.
az nem oldja meg, h a párom a kanapéból véletlenül elkapcsolja az én "monitoromat" is az R8as távjával 😊 (vagy én hangerõt adok a 656-ra és az R8 is felhangosodik)
Forza.
ha gondolod jutányos áron megvehetm a 656os távkapcsodat 😊
az igazi para, h mindkét távom vezérli mindkét tévét ... 😄 (656 a monitorom, R8 lett a tévé tévé, nincsenek tul messze egymástól)
(jahh, a képével meg naprol napra elégedettebb vagyok, de igy volt ez az R8-assal is, amit elsõ nap el akartam adni a CRT után 😊 )
(jahh, a képével meg naprol napra elégedettebb vagyok, de igy volt ez az R8-assal is, amit elsõ nap el akartam adni a CRT után 😊 )
Forza.
de gondolom neked is a jobb felsõ sarokból azért egy enyhe fénybeszívárgás van...engem az zavar kicsit,korábbi r8-as modelnél mind2 oldalon volt és legalább szimetrikus 😄...itt meg alig látni,de olykor bizony igen 😞...
amúgy hidd el kicsit barátkozol a tvvel és nagyon fog tetszeni,mert összeségében nagyon jó tv...
a távkapcs még parás,de elöbb utobb úgy is karcos lesz.
amúgy hidd el kicsit barátkozol a tvvel és nagyon fog tetszeni,mert összeségében nagyon jó tv...
a távkapcs még parás,de elöbb utobb úgy is karcos lesz.
mivel az elõtte töltött idõ 99.999%-ában semmit sem látni belõle, annyira nem foglalkoztat 😊
Forza.
ha ez megnyugtat az a foltosság idõvel kevésbé lesz látható....sonynál is samunál is kb 100óra üzemóra után kevésbé látható....
nem tudom mi a tech háttere,de sokan emlegetik.
nem tudom mi a tech háttere,de sokan emlegetik.
jah, fullfeketében látszik, h mennyire foltos 😞 más 656 tulajtol is olvastam már h foltoska, szal nem egyedi ...
nem arról van szo, h nekem ne tetszene és a képe kis dinamikus kontraszttal jobb is, mint a r8 - viszont azt várnám h évrõl évre azért haladunk elõre ebben is, nem csak elektronikában (szolgáltatásban)
boxnál nem tünt fel h jobb lenne, a 720p-nek mind1, h 768p-re vagy 1080p-re méretezed szvsz. de legalább készen állunk a következõ generációs konzolokra is 😄
nem arról van szo, h nekem ne tetszene és a képe kis dinamikus kontraszttal jobb is, mint a r8 - viszont azt várnám h évrõl évre azért haladunk elõre ebben is, nem csak elektronikában (szolgáltatásban)
boxnál nem tünt fel h jobb lenne, a 720p-nek mind1, h 768p-re vagy 1080p-re méretezed szvsz. de legalább készen állunk a következõ generációs konzolokra is 😄
Forza.
boxra is jobb sztem a 6os széria,mint a tavalyi..legalábbis én ezt tapasztaltam(hdmivel kötve)
hüm...elégé felhõs akkor a 656od....szép fehér paca van a baloldali kép joboldalán....na az elégé csúnyácska...
nekem 37a656os van és nekem tetszik.....sztem jobb,mint a korábbi r82es....szóval az az állítás nem igaz,hogy 40tõl kezdpdik az élet...lehet csak gyenge darabot fogtál ki vagy a 6os széria 37tõl kezdõdik....(tudtommal a 32esben 100hz sincs...a 37esben meg már van)
nekem 37a656os van és nekem tetszik.....sztem jobb,mint a korábbi r82es....szóval az az állítás nem igaz,hogy 40tõl kezdpdik az élet...lehet csak gyenge darabot fogtál ki vagy a 6os széria 37tõl kezdõdik....(tudtommal a 32esben 100hz sincs...a 37esben meg már van)
scooby: jobboldali a régebbi modell (32R82)
mindkettõ 5-ös háttérvilágitással ment, minden beallitasuk azonos volt. (minden elektronikai büvészkedés OFF)
cifu: mindkettõ háttérvill 5ösön volt, és a 32A656-nak ELVILEG a speckok szerint kisebb a fényereje ... gondolod h ezek ellenére ötösön a 656os erõsebben nyomja a fényt? Nemár ...
mindkettõ 5-ös háttérvilágitással ment, minden beallitasuk azonos volt. (minden elektronikai büvészkedés OFF)
cifu: mindkettõ háttérvill 5ösön volt, és a 32A656-nak ELVILEG a speckok szerint kisebb a fényereje ... gondolod h ezek ellenére ötösön a 656os erõsebben nyomja a fényt? Nemár ...
Forza.
amugy ezt ismeritek?
www.hdtvtest.co.uk/selector.php (mekkora okorseg, hogy 30 napig nem tehetek be url-t. kabare)
ha valaki tud ennel szofisztikaltabbat mutassa.
osszehasonlito teszt is erdekel, csak sajnos azok altalaban eleg gyengek. nem tudnak minden tv-hez minden adatot, raadasul ami nincs benne azt nem szeretik mutatni, mint negativum.
www.hdtvtest.co.uk/selector.php (mekkora okorseg, hogy 30 napig nem tehetek be url-t. kabare)
ha valaki tud ennel szofisztikaltabbat mutassa.
osszehasonlito teszt is erdekel, csak sajnos azok altalaban eleg gyengek. nem tudnak minden tv-hez minden adatot, raadasul ami nincs benne azt nem szeretik mutatni, mint negativum.
de hozzáteszem hogy nem tudom melyik tv milyen beállításon volt...
nekem nem jön le melyik tv melyik most?.....
nekem a jobboldali tünik jobnak....
nekem a jobboldali tünik jobnak....
Sziasztok!
Philips 42pfl5603 és Samsung 40a551 között vacilálok árban specifikációban elvileg egyeznek. Tudtok tapasztalatot, hogy a 2 készülék (márka)közt van-e érdemi különbség?
Gondolkodtam még Samsung 40A656-on is, de nem tudom megéri-e a +40e ft-ot. Abszolút laikusként észreveszek-e egyáltalán különbséget.
Philips 42pfl5603 és Samsung 40a551 között vacilálok árban specifikációban elvileg egyeznek. Tudtok tapasztalatot, hogy a 2 készülék (márka)közt van-e érdemi különbség?
Gondolkodtam még Samsung 40A656-on is, de nem tudom megéri-e a +40e ft-ot. Abszolút laikusként észreveszek-e egyáltalán különbséget.