LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mi számít drágának mpeg4 esetén?
42-es 215e drága?
47-es 300e drága?

ja hogy samsungba itthon nem lehet kapni mpeg4-et az más kérdés😊

eladó philips tv-ék:42-47-es méretben extra olcsón főleg mpeg4-es dvb-t.keress privátban

R0sc0
vagy mondjuk a 32LG5500? csak az egy huszassal drgábbb.

Breki33
ha akkor az lesz egyáltalán...........

és sokan itt elfelejtkeznek illetve átsiklanak ilyen dolgokon is

"Az a baj hogy jelenleg nagyon kicsi a kínálat DVB-C készülékekbõl ami meg igazán nagy tudású még ehhez mérten elég drága.
A képminõséggel kapcsolatosan meg a probléma ott kezdõdik hogy nagyon kevés (ha egyáltalán létezik) az a szolgáltató aki újratömörítés nélkül adná tovább az anyagot, szóval van egy eleve tömörített anyag amit a szolgáltatók kapnak valahogy és ezt õk sajnos még tovább tömörítik vagy útólag feldolgozzák ami miatt a kép tartalmilag sérül: veszít a képfelbontásából, szín mélységébõl, kontrasztból, és a legrosszabb esetben szépen bekockásodik a kép a túlzott tömörítés miatt.
A másik hogy ha maga a csatornáktól is tömörítetlen kép minõség jönne ki minden szolgáltatóhoz, az szinte kivitelezhetetlen mivel ahhoz minden csatornához és szolgáltatóhoz közvetlen optikai hálózatot kellene kiépíteni ami külföldi adók esetén kivitelezhetetlen a költségek miatt, szóval sajnos ha te digitális adást akarsz nézni akkor meg kell elégedned a többszörösen újratömörített kép látványán ami igazán sosem fogja elérni azt a minõséget amit egy jól beállított analóg rendszerrel kaptál mivel ott szinte alig volt olyan hogy a szolgáltató újratömörített.
Viszont a mai analóg adások is már sajnos a csatornáktól kapott tömörített anyag analógra történõ átültetése ami miatt már ott is észre lehet venni a tömörítésbõl adódó problémákat.
Remélem érthetõ voltam azok számára akik még nem igazán értik hogy mirõl is van szó ma a digitális és analóg mûsor továbbítás esetén."

MIelõtt vki belekötne ""

És HAJRÁ SAMSUNG
nekem meg azt "sugta" egy bennfentes, hogy ha birok varjak a tv vasarlassal tavszig, mert akkro ugyis az osszes gyarto tolja majad az mpeg4-es tv-t. csak nem birok 😊
de oke, lehet stb-vel is majd jo sok csatornat nezni. csak akkor kezdodik az ami a tanyernal volt. hdd recorder megint csak azt veheti amit nezek, raadausl lakasban 4 tv-hez negy stb?! olyan csomagot nem latok, hogy elofizetek digitalis ketyeresre, de kapok azert kabalen ganet is. mert a monitoron meno kisablakos jegkorong meccshez nem kell azert stb...
ezekbõl a csak a national megy hd-ban😊
ha neked megér +3 ropi körül a national meg eurosport hd akkor vedd meg.
a többi magyar hd meg jön ingyen légbõl.
nem a sima kábel ellen vagyok hanem a +hd csomag felesleges.
mondjuk amilyen szutyok minõségû felénk a kábel adása élvezet átkapcsolni mpeg4-re még ha épp nem is full hd épp a mûsor.

eladó philips tv-ék:42-47-es méretben extra olcsón főleg mpeg4-es dvb-t.keress privátban

R0sc0
az 32LG3500-ról mit gondoltok? Mérlegeltem hogy FullHD-t nem érdemes venni 32'esben, viszont ebben van MPEG4 ha minden igaz, 😊, és a jövõben gép illetve konzol lesz rákötve. Mit gondoltok róla?

arty
"biztos neked is van olyan dolog az életedben amit utálsz😊
spenót?trabant?.....
nekem 4 fix van:samsung,fradi,ati.sony eriscon)))"

sony,magyarfoci,nvidia,apple 😄

Forza.

Nálam azért az értelmes tv nem Retek klubnál kezdõdik hanem Discovery, Spectrum, National, ez kb a minimum. Lesz ilyen ingyenesen vagy nem? Szóval maradjunk abban hogy az mpeg4 az igényesebb tvzõknek nem ér semmit. 😛

olyan apróságokra is illik ilyenkor gondolni,hogy gyorsan fejlõdik a technika.valószínû 1-2 év és ezek a tv-ék elavulnak.mennek jobb híján a nyaralóba.oda pl mi a kukinak fizetne elõ az ember kábel tv-re?2012-be megszûnik a sima analóg adás sugárzása és milyen jól jön majd az mpeg4 tuneres tv majd.

azért ez kicsit ferdítve van megint😊
2009.dec.1-tõl ingyenesen nézhetõ mpeg4-es földi digitális adások:
mtv1hd
mtv2hd
dunatvhd
rtlklub
tv2

ami még nem dõlt el de valószínõ fizetõs lesz:
atv(kell a a jó anyjuknak😊)
hírtv

ezenkívûl a viasat csoport is tervben van.

ha nem mpeg4-es tv-ét veszel akkor marad a kábeltv de ha HD adást is akarsz nézni külön csomagot kell venned ami nem olcsó.ingyen senki nem fog HD adást adni pluszba kábelen.

Ewergo
Ok. Ha igy van, megkönnyebültem. Elöreláthatolag elöfizetek majd valamelyiknél és akkor ök gondoskodnak a digi nézhetöségéröl. Igy gondolom elég lesz az a tv amit már kinéztem.: LG - 37LG2000.

Értelmes magyar adásokat nem fogsz ingyen fogni, és akkor már kapsz tunert is. Szóval aki m1et akar nézni annak jó a Sony beépítette aki értelmes mûsorokat annak meg mindegy milyen tvt vesz.

Ewergo
Olvasgatom a hsz-kat de nem értem tisztán az mpeg4 tuner fontosságát.? (még nincs hd tv-m)
Az mpeg4 tuner csak a magyar adások vételéhez szükségesek. ? Ha nézni akarunk digitális magyar adást, akkor elö kell fizetnünk valamelyik szolgáltatónál. Aki gondolom adja a magyar digitális adások vételéhez, nézéséhez szükséges pefiréfiákat aminek az ára, benne kell hogy legyen a havi dijban. ?
Vagy pedig azért kell az mpeg4 tuner megléte a tévében, hogy szolgáltató nélkül csak ugy kiteszünk egy tányért a tetöre és máris tudjuk fogni a digitális magyar adást? Na de mennyit?

biztos neked is van olyan dolog az életedben amit utálsz😊
spenót?trabant?.....
nekem 4 fix van:samsung,fradi,ati.sony eriscon)))
innen kezdve tökmindegy milyen tipus milyen árban😊
amíg érvekkel utasítottam el a samsung tévéket a fanatikusok mindig megpróbáltak meggyõzni.már nem érvelek csak utálom😊

arty
a hangkimenet független attól, h milyen képkimenetet használsz

feltehetõen rossz helyre kötötted a hangot a tévén ...

Forza.

arty
"ha felteszik kérdést sony vagy samsung nem vitás,hogy sony"

konzumidiota-e vagy? 😄

nekem ha ilyen hülye kérdést feltesznek, megkérdezem, h milyen árban milyen modellekre gondol...

Forza.

persze,hogy lehet külsõ +pénzért+még egy távirányító+kábel+nyûg.

R0sc0
köszi a válaszod 😊 ÉS ugye ez a vita csak a beépitett tunerra vonatkozik, külsõ mpeg4es tunert bármikor lehet csatlakoztatni a tvhez, nem? köszi 😊

Ombika
Jolvan tudjuk velemenyed es en csak azt mondom amit latok! Nem egyedul latom ezt reszedrol! AMEN!! A Philipstol meg kiraz a hideg pl engem! 😊 OFF vege!! Go vissza PH! 😊

a dvb-t tuner 2 fajta lehet mpeg4 vagy mpeg2.az mpeg4 nálunk a nyerõ mert azzal nézheted a földi digitális adásokat.akár most is az mtv1HD-ét.
ne tévesszen meg,hogy minden samsung tulaj azt írja felesleges mert ez nem igaz.csak magukat nyugtatják mert nekik nincs benne csak mpeg2-es.😊)

óriási tévedés😊én minden tv-ét favorizálok a samsung ellenében😊)
ne állj már be te is a szemellenzõsök közé😊
az,hogy van jó áras mpeg4 dvb-t-és philips tv-ém eladó az csak egy plussz😊
de ha felteszik kérdést sony vagy samsung nem vitás,hogy sony😊de tõlem lehet hunay vagy mit tudom én milyen bówli cucc csak ne samsung😊)

R0sc0
elnézést kérek a tudatlanságomért de az MPEG4 tuner az megegyezik a DVB-T tunerral? köszönöm!

cloud.strife
"Az Mpeg-4 tunernek ellenben biztos hasznát veszed, amikor pár év múlva 8-10 adót ingyen nézhetsz "

2008. december 1. MinDig TV Mpeg4 DVB-T indulás. 😄

www.digimomentsvideography.com

tep
felbontása?

\"SLICE of LIFE\"

Kimi23: ugyanitt a 40w4000 vegszava:
"In fact, this TV isn't just good, it's shockingly good."
ugyanitt a 656 csak ugy lett 9 szerintem, hogy design es value 1 pottyel jobba sonynal, mikozben a sound 2-vel rosszabb (6/10)
vegigolvasni nincs most idom oket.

de meg mindig varom, hogy valaki rabeszeljen a 40" lcd-re az 50" plasma helyett... vagy forditva 😊
Sziasztok!

Valszeg Sony-t fogok venni, de az áarakkal még barázkozok.
Az egy kiskerben 224k-ért láttam egy SONY KDL-40U4000-t, aminek igazán tetszett a képe, bár még csak hd mûsotr láttam rajta.

Tudnátok véleményt írni róla?
Elviekben ugye ez is FUll HD-s, megfelelõ lesz majd a késõbbiekben BlueRay lejátszóhoz?

Köszönöm a segítséget!

Gigabyte GA M55S-S3 V2,AMD64X2 7750+,4X1Gb Kingmax/800Mhz, Gigabyte HD4890, HKC 550W, WD 320GB-WD 1TB, SB X-Fi, Sharp Aquos 42\"-FullHD

Én speciel ennek a tesztnek az elolvasása után tettem le a W4500-asról.

tep
nálam 150 a határ, ennél többet nem fogok/akarok egy tv-re költeni 😊

\"SLICE of LIFE\"

tep
aki rákölt egy tv-re 360-at, az már azt a +55-öt is ki tudja csengetni....ez az én véleményem

\"SLICE of LIFE\"

Hát igen a samu46a656 kb.363e.sony 46w4500 kb418e. 55e a plusz.Ezt kell eldönteni,hogy megéri a sony a több pénzt!!??Szerintem ha annyival jobb akkor igen.Ti hogy vagytok ezzel?.Itt van samu 46a786 ledes lcd-je az a sonynál meg 25e több akkor lehet,hogy inkább azt kéne meg venni.!? Az a baj,hogy mindig van jobb és drágább
Hali!
Remélem jó hejre írok. Azt mondja már meg nekem lécci valki, hogy ha a laptopom és az lcd tv összekötöm HDMI-DVI kábellel akkor a hangot hogy viszem át a tvére?
Elõtte sima vga kábelt használtam és külön hangkábelt.A gond az hogy most a hangkábelen nem megy át semmi.
arty
csak a speckokat megnézve, LG 32LG5700 😊

mivel a sony drágább márka, nyilván adott összegért gyengébb tévét kapsz a pénzedért

Forza.

Ombika
Nem vitazunk csak beszelgetunk! De a ph-n te meg mit is favorizalsz khmm .. milyen tv-t, amit arulsz!!! <#eljen><#taps><#taps>

Csabesz100
A Samsung R-es szériája tavalyi modell. A Sony L4000-es jó választ, 2008-as modell. De, ha 150-et szánsz rá, akkor vagy Sony 32T3000 (azt is megkapod 150-ért, gyönyörû képe van, nekem is ilyen van, igaz, ez 2007-es) vagy pedig 150-ért már full Hd-s Lg-t is kapsz! Pont azt, amelyiket írtad! :-)

PS3 ID: Csabesz82

Hello!
Sony KDL32L4000-es Tv-t néztem ki.Valakinek valami tapasztalata vele? Kábeltévé rendszeren használnám + dvd.
3m távolságból. Tudom hogy ezen a rendszeren a jelerõsségtõl nagyba függ a tv képe,de mégis melyik LCD a legalkalmasabb.Media M-ba venném(ajándékutalványt elfogadják azért).Vagy LG 32LG5700? 150000Ft a felsõ határ.Samsung LE 32 R 84? Olvastam a sam.-ba fontos milyen a panel.Az R-s sorozatba jó?

Köszi elöre is!
szerintetek melyik éri meg jobban ár/érték szempontjából:
37LG6000 vagy Samsung LE37A615?

melyikben van jobb anyag?

Nem veszekszünk, vitatkozunk. A Samsung (biztosan) olcsóbb, a Sony (szerintem) jobb. Egyik a 100Hz-et (37 coltól), másik az Mpeg-4-et tudja. Lehet választani, az ár/érték arány fog dönteni. Az meg mindenkinek más. A Set Top Box meg ne legyen, ha nem muszáj, mert ronda, plusz egy távírányító és pénzbe kerül. Majdnem annyiba, mint az árklönbség...

Sharp Aquos LC-32DH66E

látom itt is a samsung/egyébb lcd háború folyik😊)

Ombika
Mpeg 4 okerseg kit erdekel ott a box,ha nagony kell! 😊 HA ar a donto tenyezo, akkor A656 es nezzetek meg teszteket,h megeri e +50 rugos kulonbseg a sony javara! mindenki maga dont es en nem veszekedtem csak korrigaltam! 😊

Igazad van Lerboy, önmagában az Mpeg-4 tuner nem elég indok a W4000 mellett, ezt korábbi hozzászólásaimban már én is elmondtam. (Mondjuk nem csak az általad említett közszolgálati adók jönnek majd rajta, hiszen nem 3 adó lesz) - bár úgyis mindenki, aki teheti elõfizet majd 50-60 csatornára, ugyanúgy mint most. De szvsz így is nagyobb értelme van, mint a 100Hz-nek. Szerintem a Sony képe élesebb és jobb, mint a Samué, és kifinomultabb a zajszûrése is. Másnak biztos a Samsungé tetszik jobban. Ennyi.

Sharp Aquos LC-32DH66E

ombika es aranarth, ne vesszetek ezen ossze. nincs ob1-es tv liga, igy tenyleg nem lehet konkretan parba allitani oket. ombika ha leirja az osszehasonlito velemenyet (656 w4000 w4500) majd ertjuk mir egondol. addig is aranarth irasai ertekesek.

amugy nekem egy tv bizniszben jaratos azt mondta, hogy ha raerek varjak jovo tavaszig, mert ha beindul a musorszora sminden gyarto beteszi az mpeg-4 tunert majd. habar sok csatorna ugysem lesz. (en meg nem leszek hajlando stb-ot hasznalni, ezert erdekel az analog adas minosege)
"Az Mpeg-4 tunernek ellenben biztos hasznát veszed, amikor pár év múlva 8-10 adót ingyen nézhetsz és amikor nem kell Set Top Boxot raknod a nappalidba és még egy távirányítót használnod ha elõfizetõ vagy"

Kinek elég a 8-10 /közszolgálati/ adó?

Szerintem csak a tuner miatt nem érdemes hezitálni.

ryzen 5 3600, 16 GB RAM, Radeon 5700XT

Én is W4000-en gondolkodom, vetélytársa Panasonic PY80 lenne. Kérdezném én tõled, láttál-e a tv-den bármilyen szaggatást, amirõl a netes fórumokon olvasni 1080i adásoknál? Az általam választott méret 46", fõleg tv adások, dvd, illetve a késõbbiekben blu-ray lenne a forrás.

A prospektusaid alapján akár igazad is lehetne, de akkor keress egy Samut Mpeg-4-es tunerrel. Nem fogsz 2 ugyanolyan TV-t találni és nem laboratóriumban hasonlítod õket össze. Szerintem a 100Hz parasztvakítás, egy számítógépes algoritmus, ami nem létezõ képkockát illeszt a képbe. Lehet hogy jó, lehet hogy nem is veszed észre. Az Mpeg-4 tunernek ellenben biztos hasznát veszed, amikor pár év múlva 8-10 adót ingyen nézhetsz és amikor nem kell Set Top Boxot raknod a nappalidba és még egy távirányítót használnod ha elõfizetõ vagy. Amúgy inkább örülnél, hogy valaki, akinek tényleges tapasztalata van mindkét modellel, elmondja a véleményét. Még valami. Elmondod, hogy az A656 nem a W4000-esnek, hanem egy még drágábbnak a konkurense. Nem kell a nagytestvér Sonyt a Samuhoz hasonlítani, ha már a W4000-es is jobb az A656-nál...Senki nem sz@rja a pénzt, de ha már költ valaki, akkor olyat vegyen, ami NEKI tetszik. Az összes kompromisszumával, a pénztárcájának a lehetõségeivel együtt.
2,5-3-rõl a fullHD felbontásnak ekkora képméretnél nincs jelentõsége, mert a szemed ilyen távolságról nem érzékeli a pixeleket. Ennyirõl jobb a 37-es, de hétköznapi használatra még a 32-es is megfelelõ lehet, de utóbbi, ha átszámítod a 4:3-as képarányra, kb. 65 centisnek minõsül!

Sharp Aquos LC-32DH66E

R0sc0
sziasztok!
2 és fél 3 méterrõl 32 vagy 37' es tévét érdemes e venni? Illetve van e értelme ilyen távolságból a fullHDnak értelme mindkét esetben?

Ombika
De a sony-nak az A656-os ellenfele nem a w4000 vazze, hanem w4500(100 Hz)! Itt mar jelnetos arkulonbseg van es szerintem nem er meg annyit, ha vkinek penz is szamit, marpedig 90%-ban az dont!!

arty
jól gondoltam, rosszul dugtad össze az egészet ...

Forza.

arty
használati utasitás elolvasása, h melyik kimenet a tévén és melyik bemenet? ajánlott lenne ;-) ha vga-ra kötötted, ahoz vagy van hangbemenet a tévén vagy nincs, csekkold a leirást - vagy a feliratokat a tévé seggén ...

vga-ra kötötted a pécét vagy HDMI-re?

az én samumon pl a VGA mellett egy jack a bemenet, a HDMI2 mellett pedig 2 sztereo RCA (piros/feher). a HDMI1-3 mellett meg nincs analog bemenet.

Forza.

Magyarázza már meg nekem valaki, hogy miért is fontos akármilyen tuner a TV-ben?

Magyarországon szinte kizárólag fizetõs szolgáltatások vehetõk igénybe, tehát STB-ket kapsz a szolgáltatódtól. Ami ugye kódolt adást dekódolja. Akkor végül is mire megyünk egy sima tunerrel?

ryzen 5 3600, 16 GB RAM, Radeon 5700XT

Ott óriási volt a difi, de a haveromnak van 5.1-es hangfalszettje, nekem nincs... :-) Nem tudom, hogy a Samu hogyan szól magában, a Sony semmi különös. Szól azt kész. Ja és egy apróság! A Samu távirányítója ronda és kényelmetlen, a Sony-é igényes.
Néztem, hogy vki hiányolja a Sony-ból a 100Hz-et és ezért tartja jobbnak a Samsungot - lelke rajta, de a Sony Mpeg4 DVB-tunere biztos hasznos lesz és nem parasztvakítás.

Sharp Aquos LC-32DH66E