LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ewergo
Igen ahogy irtam az lcd tv-knél (16:9) nem is az átló hanem a láthato kép magassága számit mert igen csaloka. Nekem most egy 67cm átloju 4:3-as tv-m van aminek a kép magassága 41 cm.
Egy 32"-s (81cm) lcd-nek a kép magassága nem egésszen 40 cm. Ugy hogy én is áttértem a 37"-re.

arty
samu 431-est ne! akkor inkább 451! vagy lg, ha tévére lesz! avforumon egy srácnak volt lg, de szgépre is kellett neki és cserélte samura, õ irta h a tévés képe jobb volt az lgnek! szüleid gondolom fõleg tévéznek majd rajta ... nagyobb méret amugy nem fér bele a büdzsébe? 😊 nemtom mennyi idõsek a szüleid, milyen a szemük, stb, én mondjuk apámnak 40" alatt nem ajánlok tévét már 😄

Forza.

Ewergo
Én ugy látom a Toshiba-nál kötök ki. Még a külsö megjelenése is szinvonalasabb (már amennyire lehet egy lcd tv burkolata) mint a többié. A Saturnban meg aztán tényleg van összehasonlitási alap "sajnos".
A kontraszt arány (****:1) mellett rájöttem hogy a 100Mz-et is és a fényes képernyöst is figyelembe kell venni.
Mindig tanul az ember.

Sziasztok,

karácsonyra szeretnék venni az õsöknek egy LCD-t, kinéztem 3-at de az a helyzet, hogy lövésem sincs a tévékhez 😊, tudna valaki tippet adni melyiket vegyem? (100 körül szánok rá) köszi

Philips 32 pfl 3403
Samsung LE 32 A 431
LG 32 LG 3000
minden tiszteletem azoke akik donteni tudnak a tv temaban.
ma elmentem donteni. nem dontottem. ez egy csapda.
a jvc csodas. ennyit tudok hozzatenni.
de lattam 46"es daewoot. tok jo kepe volt. meg most lattam sharpot is ami tetszett, meg toshibat, meg sonyt. a samsungokbol kiabrandultam. es beszeltem lokott eladoval is. csodas nap volt.
cloud.strife
A TV-d tudja.

www.mindigtv.hu

www.digimomentsvideography.com

Kérdés:

Valaki fogja már az m1, m2hd-t?? Mert azt olvastam hogy nov 1-tõl 60%os legfedettséggel már szórják. Én meg pesttõl 30km-re lakom. Szal furcsállom, hogy itt BP közelében se tudom befogni, vagy szar a tv-m tunerje. antenna meg minden rendben van. December végére meg állítólag 80 % lesz a lefedettség. Akkor meg már muszály megtalálnia ennek a szarnak.
Gondolom.

Sony46W4000 a típusa.

Sony KDL46W4000 Denon 3802, Jamo 7.1 THX PSN id és Xbox live: Wasp00

Morpheus
Sziasztok srácok! Egy apró kérdés. LG vagy Panasonic LCD?😊 LG típusa: 42LG 5000, Panasonic típusa: TX 37 LZ 8.

Köszönöm elõre is a választ.

Üdv:

Morpheus

..::Welcome to the Real World::.. \"...Egy korszak lezárult... 2005.12.05 17:19:41 : \'\'És egyáltalán mi az a DOS?\'\' (egy PH! user...)\"

Srácok kaphatnék akkor véleményt a sony 32s4000-rõl mert érdekelne hogy szakavatottak mit gondolnak.
cloud.strife
Egyetértünk. 😄

Olyan hatása van a filmeknél, mintha hómvidejó lenne. Olyan sima a kép. Pláne 200Hz-en.
TV adásnál nem rossz.

arty
"Az igy eloallitott kep valami alomszep folyamatos, a samsung eseteben nem tudom pontosan 4 vagy 5 kepet szur be ket kepkocka koze, el lehet kepzelni az eredmenyt, jobb mint a moziban eloallitott 72 kepkocka 😊 Jo azert teljesen mas a megkozelites, mas technika, kar hasonlitgatni, de jol hangzik."

A moziban 24 képkockát látsz, simán duplázva 2x, azaz 48hz-en. A bûvészkedett több képkocka olyan szinten agyonvágja a moziélményt, h sose jutna eszembe használni. Szeretem azt látni, amit és ahogyan a készítõk megálmodtak. Ez jelenleg 24 képkocka másodpercenként, trükkök nélkül!

Forza.

balla27
sziasztok!most akarom eladni a hdr gx 210-es sony dvd felvevõmet,mert merevlemezesre akarom cserélni,amin van hdmi kivezetés is.1 kérdésem lenne.most kiprobáltam a gx 210-en hq-ban vettem fel 30 mp-t,majd a ps3 3-on lejátszottam ami hd kábellel van kötve a v3000 sony lcd-re,hogy milyen felskálázva.hát elég rossz.ilyen lesz a képem,akkor is,ha az új ,saját maga fogja felskálázni nekem a képet?köszönöm

cloud.strife
😄

LOL

Sony Center-ekbe régóta 219e a 32W és még 3 év gar is van rá. Na de reklám off... 😊

Ez így igaz!
Ha az Euronics-ban veszem a tévét akkor most nincs HDMi-s playerem.

Gigabyte GA M55S-S3 V2,AMD64X2 7750+,4X1Gb Kingmax/800Mhz, Gigabyte HD4890, HKC 550W, WD 320GB-WD 1TB, SB X-Fi, Sharp Aquos 42\"-FullHD

A Sony KDL-32W4000-et én 219.000,-Ft-ért vettem. Ha nem lettem volna ilyen "hülye", akkor potom 279.000,-Ft-ért is megkaphattam volna a híres MM-ben... <#vigyor1> Javaslom mindenkinek, hogy ne csak ezt a fórumot, de a teszteket és az árösszehasonlítókat (depo, argep, olcsobbat) is böngéssze! Blu-ray játszónyi pénzeket lehet megspórolni...

Sharp Aquos LC-32DH66E

cloud.strife
Jav:
"Mpeg4 tuneres"

cloud.strife
Sony KDL-32V4500 180e, KDL32W4000 meg olyan 215e körül van. Mindkettõ Mpge4-es tuneres, elõbbi HD Ready, utóbbi Full HD.

alma2
Akkor csak roviden par het utan par szemelyes tapasztalat ez a vegleges kep, a velemenyem mar nem fog valtozni 😊
Ha pl egymas utan teszed ki a tv-re ugyanazt a filmet csak 720p-ben illetve 1080p-ben kicsi az eselye, hogy barmifele kulonbseget lassal, foleg a szokasos tv nezesi tavolsagokrol. konkrean en pl kb 2,5 m-nel semmi kulonbseget nem latok 40 "-nal. Termeszetesen, ha egymas mellett lenne a ket film biztos feltunne ez-az. Ha ugyanolyan jo minosegu konktrasztu panelt kapnek csak 720p-ben, azt vasarolnam.
Annak erdemes csak "100 Hz"-es 24p-s tv-t venni akit pl egy ujabb lcd monitoron, zavar a rocogos mozgas filmeknel. AKi nem tudja mirol beszelek az azzal egyenlo, hogy nem zavarja 😊 Ha csak jatszol rajta, teljesen felesleges beruhazas foleg, hogy pc modban be se engedi kapcsolni a kepkocka sokszorositast. Ha pc-rol nezed a filmeket, samsung esetben, nekem a hdmi 1 csatin jott igazan jol a jel. Aki 24p-s tv-t valasztott megis a rocoges megszuntetese remenyeben, fontos, hogy a leirassal ellentetben, ha pc-rol megy a film, 24 hz-re allitsd a grafkartyan a kimeno jelet. A tv csak igy tud megbirkozni a bejovo jellel, hogy ne akadazzon x masodpercenkent veletlenszeruen es persze tedd pl bluray forrassra vagy hagyd uresen, hogy tudjon mukodni a 100Hz-es uzemodja. Talan be is kell kapcsolni egybol high-ra, mert alapallapotban ki van kapcsolva. Az igy eloallitott kep valami alomszep folyamatos, a samsung eseteben nem tudom pontosan 4 vagy 5 kepet szur be ket kepkocka koze, el lehet kepzelni az eredmenyt, jobb mint a moziban eloallitott 72 kepkocka 😊 Jo azert teljesen mas a megkozelites, mas technika, kar hasonlitgatni, de jol hangzik.
A dinamikus konktraszt jo talalmany, akinek picit is erzekeny a szeme a szinekre annak abszolut hasznalhatatlan. Sotet jeleneteknel kiemeli a kepet, tegyuk fel ez hasznos, de pl nappali jeleneteknel valami szornyen kiegett lesz a kep, hatalmas mu erzest keltve ezzel. Tobbszor adtam neki eselyet, sajna borzaszto a vegeredmeny. Akinek nem tunik fel a kulonbseg az persze hasznalhatja batran bekapcsolva 😊 Movie modban ez alapban, ha jol emlekszem ki is van kapcsolva, szoval gondolom a gyarban is rajottek erre, nem tokeletes 😊
Az analog tv kepe pocsek, de ki az a hulye aki tv-t nez egy tv-n ugye 😊
Hirtelen ennyi, remelem valakinek segitett.

szerintem

nismoka
Mondjuk Sony KDL32V4500.

nismoka
Ha Plazma akkor Panasonic vagy Pioneer! 😊

hi
Vélemény Panasonic th -42px8e vagy az LG 42pg200r plazmákról valakinek?
Esetleg a panasonic th 42pv8p-rõl?
Pana vagy LG? Ez itt a kérdés...
nismoka
1080i lesz mivel az 1080p-t sugározni nagyobb sávszélességgel lehetne csak és nem gazdaságos.

Csáó biboros én most vettem egy 32-es sony lcd-t kds4000 a pontos típus igaz hogy nem fullhd de 129999ft volt és így még 150 alatt is maradnál nekem nagyon bejön barom jó a kontrasztja (30000:1) van rajt 3 hdmi és baromi jó képet ad mikor a boxon játszom azonkívül sima kábeltv közben is tök szépek a színek meg minden pedig az csak sima sd adás. Egyébként ti mit gondoltok errõl a típusról mert én meg vagyok elégedve de azért érdekel mások véleménye is

Sziasztok,
32-es LCD szeretnék venni milyen tipust preferáltok 150000-200000ft között inkább a minõséget helyezném elõtérbe az árral szemben.
Sharpról mi a véleményetek vagy más tipus ami szerintetek jó és a fekete szin is megfelelõ.
köszi , hogy válaszoltál
Épp most nézegetem a panasonicokat, árban is elfogadhatóbb , a pioneer már egy kicsit drágább mulatság . A panasonic egyes tipusainál olvastam a "beépített tuner"-t. Ok, de az mit is tud, jelent? Nekem fogalmam sincs.

na meg még mindig a kérdésem, hogy mit kell nézni, milyen paraméterét a plasmáknál,hogy a minél szébb, élesebb tisztább képet adjon? Szerinted?
VAGY HA VALAKI SEGÍTENE EBBEN A más számára lehet egyértelmû kérdésben.Nekem sajnos még nem az 😞
A MM-ban néztem egy elég új samsung plazmát, 3 logó is be volt égve...Szóval a samsungot nem javaslom. Több helyen is azt mondták, hogy a panasonicnak a legjobb a beégésvédelme, én plazmában mást nem nagyon vennék. Maximum pionirt.
még valami.
A beépített tuner mit jelent? Az mit tud, mire jó?
halisztok
kérdésem: a szép, éles, tiszta képhatás érdekében milyen paramétereit kell nézni a készüléknek a plazmánál. NEM ÉRTEK HOZZÁ.
Segítsetek!
De tipust is mondhatnátok,hogy mit "érdemes" venni. minden véleményre kíváncsi vagyok.
köszi elõre is.
a mûsoruk 98% upscale most is.miért adnák 4:3-ba a cuccost ha HD lenne?
ami nem upscale ott ki is van írva,hogy HD.

eladó philips tv-ék:42-47-es méretben extra olcsón főleg mpeg4-es dvb-t.keress privátban

arty
M1 nem lesz upscale, ott már van teknika HD-re - a mostani adások is azzal készülnek 😊

Forza.

upscale vagy nem upscale mindenesetre a jelenleg sugárzott SD adás az mtv1-en kenterbe vágja bármelyik szolgáltató minõségét.az 1080I-s HD adás meg tökéletes csak még kevéske.

eladó philips tv-ék:42-47-es méretben extra olcsón főleg mpeg4-es dvb-t.keress privátban

arty
és az m2, dunatv is sima upscale lesz 😊 (...és az állam mégis fizet milliárdokat a hádéért, miközben az antennahungária csinál egy sima upscalet az SD adáson...)

nismoka: biztos 1080i lesz, nem p?

Forza.

a HD adások...rtl,tv2 szerintem nem lesz ekkora elbontásban egyenlõre..

nismoka
1920x1080i-ben

R0sc0
a magyar digitális mûsorszórás dec 1-tõl milyen felbontásban fog adni?

cloud.strife
Saturn és MM egy cég, megspórolhatsz egy utat.... 😄

nismoka
Az X360 játékok 99% ban 720p felbontásúak, ezért nem jobb 1080-as Tv-n.

Ombika
A problema Xboxnal kezdodik! 😊

Akkor visszaveszem a lehetséges jelöltek közé. Köszi az infókat.

Nekem 6 hónapja van egy sony 46W4000 em és nem tapasztaltam rajta deinterlacer hibát pedig van pár HD adóm,az enyimén kívül még 2db-ot láttam azokkal sem volt semmi gond <#integet2>
nismoka
Üdv! A W4000 szaggatás téma számomra is érdekes mert nem tapasztaltam még pedig jó pár W4000-et tesztelgettem ez ügyben. Direkt 1080i jellel hajtottam meg egyszerre több fajta tévével egy idõben HDMI elosztón keresztül, és semmi szaggatást nem tapasztaltam. Amikor szaggatott az mindegyik tv-n látható volt tehát nem csak W4000-en hanem pld samsungon is, ilyenkor maga a HD anyag volt kicsit akadozós. Nap mint nap használok W4000-et és még soha nem jött elõ ez a szaggatás probléma.

Ewergo
LG - 37LG2000-röl Toshiba 37AV500-ra.(150 ezer) De volt ott egy Grundig 37-7850 Full HD 175rugóért ami bezavart nekem. 😊

És konkrétan melyik LG-rõl akarsz váltani melyik Toshibára?

ma neztem en is egy toshiba 42A3000 (talan) nevu tv-t. le van ertekelve tobbhelyen is ha jol latom. egesz szep kepe volt nekije.
Ewergo
Aha Értem. A Box témát akkor valoban csak szerintem...! Csalokák ezek az üzleti videok. A sok tv képeit nézve egyböl szembetünöek a különbözö minöségek persze a rajta futtatott müsortol is függ.
Aszem LG-röl váltok Toshiba-ra. (ajánlat!) Nagyon vékony keretü és ez a fényes vagyis sima képernyüjü.100Hz Akár hova kapcsoltam, mindegyik müsor szebben jelent meg mint akármelyik LG-n (ami idáig a listámon szerepelt)

Érdekes én is ma voltam terepszemlézni 😊
Bevágtam a boxomat a hónom alá és megnéztem 2 boltban egy csomó tv-t.

Nekem ugye boxozni kell fõleg és a szg. is errõl fog menni, néha bejátszik majd tv is biztosan.

Én is arra voltam azonnal kíváncsi, hogy 720 vagy 1080. Rá is kötöttem a boxot egy-egy ilyen tv-re és az volt a tapasztalatom, hogy nem egyértelmûen jobb a FULL HD-n a box. Mintha a textúráknak jót tett volna a nagyobb felbontás, de ahol nagy kontraszt van egy object szélénél (sötét háttér elõtt valami világos, vagy fordítva) ott meg nagyon elõjöttek a "lépcsõk".

Tehát nem egyértelmûen jobb a FULL HD boxra (szerintem), inkább csak más.
Viszont a mérleg másik serpenyõjében van 40-60e plusz kiadás.
Nekem ez nem éri meg. Persze ha más másra használja a tv-jét (hd adások, bluray) akkor nyilván másmilyen tv-t választ.

Most már megvan a méret (32) és a felbontás is (720) már csak ki kell választani egy tv-t.

Gondolkodtam rajta, hogy veszek FULL HD-t mert az mégis csak jobb befektetés, de a mostani tv is már vagy 6 éve bírja és még szeretném nyúzni másik 3-4-ig, tehát majd veszek FULL HD-t (vagy bármi is lesz akkor) amikor szükségem lesz rá.

Még a héten futok egy kört egy MM-ban, megnézek más tv-ket is, szerintem 5-10 nap múlva meglesz nekem is az új tv-m 😊

Ewergo
Ma terepszemlén voltam a Saturnban. Hát nagyon szomoru lettem mikor megláttam, hogy a full HD határozottan szebb volt.
Nincs mese emberek a majd kétszer annyi pixel összezsúfolva, márcsak fizikailag is egyértelmüen szebb képet ad. Szerintem még akkor is, ha nem nativ felbontásu jelet adunk rá. Gondolok itt az Xbox-ra. Vagy kisebb pixelek, vagy kisebb a pixelek közti hézag ezért mindennemü adás mód 1 vagy több fokkal jobb amit "sajnos" látni lehet. A másik dolog pedig ez a bizonyos 100Hz és a simább, "fényesebb" képernyö...ezt ugy néztem meg, hogy ujjal megsimiztem és érdekes módon amelyik simább volt, szebb volt.
Ugy hogy most teljesen át kell gondolnom az idáig biztosnak hitt tipus tippeimet.

Igen bocs elfelejtettem írni, hogy a 46"os árairól volt szó.

tesó07
Ok,kösz,megpróbálom.

RMCF

arty
Amikor bekapcsolod elõször a tévét, rákérdez, h otthoni vagy bolti/demo használat lesz. Ha bolti verziot állitottál, akkor minden kikapcs stb után felejt.

Talán van a menüben egy olyan pont, h az alapállapotban hozhatod a tévét, s akkor ujra be tudsz mindent allitani.

Forza.