LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

arty
"Egyszer gyer be hozzám a boltomba, szívesen megmutatom.
Most is speciel egymás mellett van 15000:1, 33000:1, 50000:1, 80000:1 kontrasztarányú tv, szép sorban."

Te ne beszélj hülyeségeket légyszives.
A tévéid, amiket árulsz, nem 15000:1, 33000:1, 50000:1, 80000:1 kontrasztot mutatnak egy átlagos kép esetén, hanem felét, tizedét. (mikor, mi van a képen)

Szintén tény, hogy az LG hazudik a mostani generácioban a legnagyobbat, és ha odateszem a Te 15000:1-es sony-d mellé az 50000:1-es LG-t, simán jobb lesz a sony. Sõt, a 15000:1-es samu is. Mindenki licitál mindenkire, aki ezeket a számokat komolyan veszi az hülye.

Laboratoriumiban bizonyos helyzetben TALÁN ki lehet ilyesmit mérni, tehát nem perelhetsz, de a valósághoz semmi közük a speckóknak.

aranath: a hdready tévén nem jelenik meg a bluray? a fullhd-k jórészén nem kamu a 24p? mindkettõ de. tehát bizonyos üléstávolság/méret/felhasználási mód mellett van értelme a fullhdnek. ill ha nagyon jó minõségû tv-t akarsz, azt mamár csak fullhd-ben kapod meg.

Forza.

cloud.strife
Azmeg egyenesen hüleség, hogy semmi difi egy 3 éves, meg egy mostani TV között....

www.digimomentsvideography.com

cloud.strife
Egyszer gyer be hozzám a boltomba, szívesen megmutatom.
Most is speciel egymás mellett van 15000:1, 33000:1, 50000:1, 80000:1 kontrasztarányú tv, szép sorban.

Olyan egyértelmûen látszik a difi, hogy csak na. Tökéletesen észrevenni.

Az más kérdés, hogy a SOny X4500 1.100.000:1, vagy a Samu nemtommelyik 2.000.000:1 kontrasztja már elég hülyeségnek tûnik, pontosabban érthetetlennek, hisz a fentebbi kontrasztkülönbségek se sütik ki elsõre az ember szemét, pár pec után látszik, hogy mi a difi. De milliós kontrasztokat én sem értem egészen (nincs még X4500-unk, ha lesz ígérem beírok.) 😄

Azért Arty kontrasztarányokra tett megjegyzése nem teljesen alaptalan! Legalább is a Samsungok esetében, de szerintem a többi gyártó sem egy szûz kislány a dologban. Erre a dinamikus kontrasztra a cég azt ír amit csak akar sajnos ez így megy. A Samsung A4 széria 10000:1 most 30000:1 kontrasztra nõtt! Történt változtatás a TVben?!?! NEM! Ugyan úgy gyártják mint eddig csak most már az újabb nagyobb kontrasztaránnyal feltüntetett matricát rakják rá! Bizonyos tartomány között játszhatnak a számokkal és ezt ki is használják! Tízezer ide tízezer oda és megbolondítják vele az egyszerû vásárlót. Ugyan olyan dolog ez mint annak idején a válaszidõ mizéria volt! Akkor azokkal a számokkal etették a vásárlókat, mert ügye tudjuk nagyon jól hogy egy TVre ha ráirják hogy a válaszideje 8ms akkor az ügye nem egy fix dolog. Álltalában vesznek egy átlagot és ezt írják rá amitõl a kijelzõ bizonyos esetekben gyorsabb vagy épp lassabb, de semmiképp sem állandó. A kontrasztarányokat is így kell kezelni, de még lehetne sorolni a számtalan kis üzleti pimaszságot!
Csak tévézésre biztosan nem, de egyébként megéri FULL HD-t venni, ezen nincs mit vitatkozni - nemsokára ugy nézed a blu-ray filmeket, mint most a dvd-t.
A 32"-os panelokból gyakran kimarad a 100Hz (A656, W4000), 4 helyett 6 ms a válaszidõ (Sharp X20), hogy még olcsóbbá és elérhetõbbé tegyék a kis méretû készülékeket, de a 24p ezeknél is megoldott, a w4000-esemmel és a barátom A656-osánál legalábbis semmi gond. Amúgy az említett A656-oson nagyon szép a fehér. Szerintem csak kalibrálási hibák lehettek.
A dinamikus kontraszt nekem is parasztvakításnak tûnik, de hazugságnak azért nem nevezném... (Mondjuk inkább azt, hogy ne ez legyen a döntõ érv vásárláskor).

Sharp Aquos LC-32DH66E

cloud.strife
Szarnak rá a nagyáruházakban.
Szinte minden reggel azzal kezdem, hogy átnézem a tv-k képbeállítását.
Ugyanis elég ha a fehéregyensúly át van állítva és máris meleg-hideg a fehér.

Egyébként amit lentebb írnak az igaz. Gyak. minden TV "elmegy" valamelyik irányba a fehéret illetõen. Igazából valódi fehéret nem láttam még (talán a csúcskategóriába). A Philips az általában kékes, a Samu az sárgás, az LG-t nem tudom, a Sony meg kicsit rózsaszínes.

cloud.strife
Hülyeségeket ne beszélj légyolyszives...

Ewergo
A többiekhez : most nem azé de ezt a fehér vs. sárgát én is észrevettem.:
Ment a Jégkorszak rajzfilm és már nem tom melyik tipusokon az egyiken a havas jég, fehér-kékes volt, a másikon meg szürkés-sárga. Nem hinném hogy bekapcs után rögtön beállitották a szineket hogy igy mutassa, mert ez antireklám lenne az áruháznak.

Az kimaradt, hogy vga-porton.

Megnéztem õket, LG jobban tetszik😄 Még annyi kérdésem lenne, hogy lehet-e natív felbontáson használni ezeket a tv-ket?

arty
LG 32LG5000, Samsung 32A451
a kontraszt számokkal ne foglalkozz ... hazugság az egész ipar 😊

Forza.

hello!
Tudnátok ajánlani max 120 ezerért valamilyen LCD tv-t? Lehetõleg 32"-osat. Nézegettem õket, de rengeteg helyen csak a dinamikus kontrasztot tüntetik fel, vagy pedig "sima" kontrasztnak tüntetik fel a dinamikusat stb... Szóval egyszerûen nem tudok már kiigazodni rajtuk😄

Ombika
"Bigdigit: a sok marha meg veszi a piszkosfehér samsungot... nahát! Fogadok, h a filipsznek volt a legfehérebb fehérje... ugyanmár."

<#worship><#hehe><#taps>

arty
egészen pontosan miért éri meg a fullhd 32"-re, ha csak tévézésre veszi valaki? kifizet érte +30-50ezret és soha az életben nem lát jobb képet, mint a hdreadyn. mert kicsi, az emberi szem felbontóképessége pedig véges.

toza: A43X-ben régebbi, gyengébb panel van, mint az A45X sorozatban. Nem szar, csak gyengébb. (ld. speckók)

Gabyee: vszeg méretfggõ. a 32A656 nem kezeli jól a 24p-t, de megjeleniti. 37A656 detto. 40A656 viszont kezeli is. 32" méretben, ha kifogsz egy jo 551-est S-es panellel, akkor kb. ugyan azt kapod, mint a 656-os esetén.

Mondhatnám, h az lcd gyártók teljesitették a küldetést: képtelenség tudatosan jó tévét venni, reális áron, igy ha biztosra akarsz menni, veheted a "premium" kategoriát, nagy méretet.

Bigdigit: a sok marha meg veszi a piszkosfehér samsungot... nahát! Fogadok, h a filipsznek volt a legfehérebb fehérje... ugyanmár.

Forza.

Ombika
Nah mar megint kezdi ,h vmibe belekothessen!! 😊

Hát nekem a Samunak már izzik olyan fehér, szóval valami nagyon elkalibrált tvt láttál vagy nem tudom. 😄

véletlenül betévedtem holmi nagyáruházba ma asszonnyal.míg õ vásárolt tv-ket kukkoltam.
volt gúlában lg,sony,samsung,philips.
valami hd motorverseny ment rajtuk.
egy dolog ütötte meg nagyon a szemem.lg,sony,philips tv-én a motoros fehér mellénye fehér volt míg a samsungon nem is tudom még koszos fehérnek se nevezhetõ valami.
inkább valami enyhén sárgás.
azt eddig is tudtuk az lcd tv-éknek nem erõssége a fekete.de könyörgöm a fehér az megy nekik!!!

tudom lehet fogni a dolgot beállításokra is de már korábban említettem nehogy már a paraszt bácsi kalibráljon szervíz menübõl be egy tv-ét.

eladó philips tv-ék:42-47-es méretben extra olcsón főleg mpeg4-es dvb-t.keress privátban

mar megvettem..postan jon.. miaz h szar panel?

torottet dobhatom kukaba v kell vkinek 20 ropier?!
Gabyee, ugorj fel a samsung.hu-ra, ott megnézheted a specifikációkat, így el tudod dönteni, hogy egyáltalán mire van szükséged (felbontás, méret, tuner, stb.) és kiválaszthatod, hogy melyiket nézd meg élõben. Ha valamelyik tetszik, a használati utasítását is letöltheted, abból mindent megtudsz. <#kacsint>

Sharp Aquos LC-32DH66E

Van egy ilyen hogy Samu 37A615 ez hasonló tudású lehet mint a 656 csak olcsóbb?

Szerintem még ekkora méretnél is érdemes Full HD-t venni, elvégre nemsokára ugyanúgy használjuk a blu-ray-t, mint most a dvd-t. A képátlóról: #7858, nem ismétlem magam, mert még megunjátok.

Sharp Aquos LC-32DH66E

az 551 már tudja normálisan a 24p-t kezelni?
egyátalán sok különbség van az 5 és 6 széria között?

Én is a felé hajlok de félek hogy kicsi lesz a 37" meg már drága😞
Ezen az oldalon van egy olyan hogy "Power Consumption-Calibrated 71 watts" ez mit jelenthet? Kalibrálás után annyit fogyaszt vagy mi?

arty
samu XXA43X-t ne vegyél, sz*r panel van benne.

aranath: najah, csak árak alapján a 32A656 és a 37A551 azonos. én az utobbit venném 😊 (32A656osom van, de ha befért volna a másikat veszem)

Forza.

Kedves Gabyee!
A felsorolt modellek közül szerintem a Samsung A656-os a legjobb.
Ez segít.

Sharp Aquos LC-32DH66E

Samsung LE37A436 2 meterrol jo lesz??

a torott az samsung le 3286bdx/xeu tipusu..ha kell vkinek eladom rohatt olcson.. vagy nemtudjatok e hogy lehet e torott lcd javittatni e leccives..
arty
3 méterrõl 32" méretben nem fogod látni a fullhd elõnyét
3 méterre én már csak 37"-ben gondolkoznék
lg6000 a világ legrondább lcdje idén 😄

37a551 vagy 37lg5000, bár ezek inkább 170ezresek ... de hosszabb távra ne vegyél 32"-t - ha megteheted! (nekem azvan, tudom jól h kicsi)

Forza.

lehet e torott lcd tvt javitattni?valoban dragabb mintha ujat vennek??eladnam,van aki ezt megveszi?!32"samsung... nemtom..

lecci leeeci valaszoljon erre vki aki tudja.koszi..
Sziasztok!
Tv vásárlás elõtt állok,picit túlkínálat van😊
Egyenlõre tv(analóg késõbb digi)DVD/Divx filmek,kevéske HDRip esetleg BR lemezek persze késõbb.
Próbálok úgy vásárolni hogy ne csak 1-2 évre hanem hosszabb távra de elég nehéz dönteni.Nem tudom hogy kellene-e a fullhd vagy elég lenne a hdready😞A fogyasztást is próbálom figyelembe venni és ott elég nagyok az eltérések.Jó lenne 24p,mpeg4 meg ilyenek de egyszerûen nem találok olyan tv-t amelyiknél mind jó és még megfizethetõ!32" esetleg 37"-ig.Bár a fogyasztás és az ár miatt valszeg elég a 32" csak félek hogy bolhacirkusz lesz...2.5-3.5m-ig nézném.Igaz hogy bizonyos távból és mérettõl nincs értelme a fullhd-nak??
Ezeket néztem ki:
LG L5500 v.5700kb.135e(full)a 6000-t még dícsérik de könyörgöm hogy néz ki??
Sony V4500 kb.160e(ready,mpeg4,kicsi fogyasztás szerintem túl drága egy full-hoz képest pedig ezt akartam elõször)
Samsung A656 nem tudom még pontosan max.150-160e(full,nagyon dícsérik mindenütt)
Samsung A551
Philips PFL5603(full)
Kérem segítsetek dönteni,köszi

47PFL7603H 300eft
42PFL9603D 280eft
42PFL7613D 200eft
32PFL7603H 135eft
32PFL7403H 130eft
47PFL9703H 410eft

tudom ez itt nem a reklám helye😊
a H-ás végûek mpeg4-sek ha valakit érdekel.privátban a többi.

eladó philips tv-ék:42-47-es méretben extra olcsón főleg mpeg4-es dvb-t.keress privátban

arty
10-11 fokban még korai a téli ... 😊

loxi: sony kontrasztja jobb. talán a tuner is. nehéz szivvel, de az talán jobb választás, hiszen fullhdra nincs szükséged 😊

Forza.

lehet e torott lcd tvt javitattni?valoban dragabb mintha ujat vennek??eladnam,van aki ezt megveszi?!32"samsung... nemtom..
cloud.strife
digicenter.bolthely.hu

R0sc0
én is tv vásárás elött álltam és már ki is választottam a tipust, egész tegnapih, amikor össze törtem az autom, és most tv helyett majd most a szervíznek fizetek. Ja és mindenki cserélje le a nyárit télere.
písz

Sziasztok!
Kábeltévé rendszerre 3m-rõl Lg 32lg5700 vagy sony kdl-32u4000. A sony 2008as modell valamiért felé hajlok.Sonyba 8 bites panel van az lg-be 10 ez jelent valamit, amit én is megértek? Bravia Engine vs. XD Engine ?Vagy a kontraszt lg 50000:1 ,sony 33000:1 fontosabb.A full hd gondolom nekem nem olyan lényeges ha csak tv-t és dvd-t nézek,de javítsatok ki ha tévedek. Ár 150.000ft max.

Köszi!
arty
ezekre perfekt (értsd: nem gond h csak hdready). sztem árban nem nagyon van vetélytársa, a mérete pedig kellemes 😊

Forza.

arty
szvsz mozizni a 150-170es képátló kicsi 😊)

Forza.

Sziasztok.
TV vásárlás elõtt vagyok, és a kereteim LG - 42LG3000 ezt engednék meg, ezt néztem ki.
Mi a véleményetek róla, xbox-ra dvd nézésre, és T-home set top box-ra kellene.
Köszi minden észrevételt.
Üdv.

AMD X4 9550, 4gb Ram, Ati Radeon HD4890 1Gb, Pioneer 108 Xbox360 Premium, PS3, 42LG3000 PSP Fat, Ipod Touch 4

Ez ok. De mi van a putri kis falvakkal, én ugyanis ott lakom. Azok még 2020-se tudják fogni??
Miért csak a nagyobb városokat írja ki. Én elvileg bõven benne vagyok a pirosan beszínezett területben.

Sony KDL46W4000 Denon 3802, Jamo 7.1 THX PSN id és Xbox live: Wasp00

Ewergo
A kép átló és a nézö távolságot csak reklámfogás miatt hirdetik hogy minél nagyobb képernyösre add ki a pénzt. Régen a nagyképernyös tv a 72cm-est jelentette a "nagyszobák", nappalik mérete meg nem nagyon változott. Most is szerintem legtöbben kb. 3 méterröl nézikahogy a berendezés megengedi. Ilyen távolságbol már nagyon jo a 94cm (37"-es) lcd. Senem nagy senem kicsi. A kép magassága meg 46 cm.

Ha figyelembe vennénk amit a tudorok mondanak, akkor 3 méterröl, egy 150-170cm átlojú lcd-t kéne vennünk. Nevetséges!

egy kis olvasmany http://www.avreview.co.uk/news/article/mps/uan/1963
bigdigit: igazad van. ez nekem ketkerdet vet fel:
1. sok a nem mpeg4-es tv eladas, valoszinuleg mikor ez problema lesz jonnek majd a megoldasok ra, olcson, okosan. tehat lehet nem kell ezenizgulni
2. most alig van mpeg4-es tv a boltok polcain (enmeg csak a sony-val talalkoztam). lehet varni kell meg a tv vasarlassal, mert 2-3 honap es omleni fognak az mpeg4-es tv-k.
probalom felkutatni, hogy a gyartok mondanak-e ilyet, csak nem talalok semmit. van errol valakinek infoja?
az mpeg4 tuner léte mennyire érinti a kérdést abból a szempontból,hogy a kábelszolgáltatók megkapják továbbra is analógon a jelet?
semennyire😊
1.ha akarsz magyar hd adász nézni azt csak + öszegért fogod tõlük kapni holott ingyen is veheted a levegõböl.
2.pár éven belül ezt a tv-ét kivágod a nyaralóba pl ahol nem fogsz kábel tv-ét fizetni arra a pár napra míg ott vagy.mivel analóg sugárzás nem lesz
vagy nem nézel semmit vagy mpeg4😊

Az a helyzet, hogy ki van számolva neki a hely, és ez a méret a max ami elfér a szekrényen...egyébként az 50-es éveik elejét tapossák, és természetesen csak tévézésre fogják használni.
forumokon szorfozve olvastam egy-ket erdekes dolgot, kivancsi vagyok itt ki mit gondol rola. tema meg mindig az mpeg4 tuner kerdese. mennyire is szempont. egy indexes forumrol:
"2011-tõl ugyanis csak a földfelszínen sugárzott mûsorok esetén szûnik meg az analóg sugárzás, a kábeltv szolgáltatók még beláthatatlan ideig megmaradhatnak az analóg továbbítás mellett esetleg használhatják vegyesen az analóg és digitális sugárzást."
ami logikus, most is ez van, miert panikoljunk.
masik amit olvastam:
"A JVC készülékei kaptak egy HDTV tunert is, amely sok slim modellnél egy külsõ dobozkával lett elhelyezve, hogy az 1inch alatti vastagságot produkálni tudják."
mondjuk magyartalan kicsit, de tenyleg felvetõdik, hogy maguk a gyártók nem adnak esetleg késõbb az mpeg4-et nem hasznaló tv-jük mellé egy boxot? amit akkor plusz taviranyito nelkul lehet hasznalni? esetleg tovabbi gyartok nem akarnak olyat csinalni, ami univerzalisan tanithato es a taviranyulo mizeriat megoldja?
mindez azert izgat, mert nem tudok szabadulni a JVC minosegtol. dobbenet nekem amit azon latok.
arty
"nekem se fért be 32"-nél nagyobb"

Forza.

arty
Klemice: nekem se fért be 32", pedig sztem akkora tévét nem lehet venni, amire még 1 év után is azt mondod h elég nagy 😊)

alma2: vszeg megszokás kérdése lenne, mindenesetre nekem a 60fps "film" gagyinak, tévéfilmesnek, studiofilmnek, homemuvinak hat. Szimplán nem "filmszerü". Ha 0 éves korom óta 60fps-en láttam volna a nagy kedvenceimet, akkor a 24fps lenne fura gondolom. Mivel az aktuális generáciot is ki kell szolgálni, ebben aligha lesz továbblépés valaha 😊

A mozi biztosan 2x24fps=48Hz és villog is mint a barom 😊

Forza.

a 24fps mongyon le😊)

alma2
Egy-ket helyen ahol olvastam azt irtak egy kepkockat haromszor vetitenek ki a moziban, hiszen ott a villogas illetve a keves kepkockak szama jobban hasonlithato, a crt monitornal kicsi frissitesi frekvenciajanal elojovo vibralashoz. Igy ki jon a 72 fps.
Szerintem a folyamatos mozgas mindenki alma, senki nem ugy szereti latni, hogy egy kocsi elrocog a kepernyon, hanem szepen folyamatosan atcsordogal. Egy repulo kamera felvetelnel se elvezet latni, hogy ugral a hatter es meg lehetne sorolni.
Talan kompatibilitasi okok miatt, vagy ki tudja miert van meg mindig 24 fps-el rogzitve a mozi, de szerintem tuti nem a akadozo hatas erdekeben. HA van itt egy filmes netan egy mozigepesz, ossza meg velunk amit errol hallott 😊

szerintem

Klemice
hát pl nálam az döntött hogy mekkora fér be 😊
épphogy benntvan egy 32-es, és igen ha megszokod - mert elõször óriási - észreveszed hogy jobb lenne nagyobb 😊
a másik meg az hogy sd adás nagyobb képernyõn torzabbul hat - gondolom én

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

Ha egy 32 colos (82cm-es), 16:9-es LCD TV-t 4:3-as képarányra állítasz át úgy, hogy ne torzítson (vagyis kétoldalt levág a képernyõrõl egy-egy fekete sávot, mint régen a szélesvásznú filmeknél alul és felül), akkor kb. 65 centit kapsz képátlónak. Ebbõl indulj ki. 82-bõl lesz 65. Ha használod a különbözõ szélesítõ képmódokat, a különbség persze kisebb lesz (akár 0) a hagyományos készülékekhez képest, de kép az arányok módosulása miatt torzul.
Én megértem, de nem vagyok feltétlen híve a "vegyünk 46 colos TV-t!" kampánynak. Mindenhol leírják, hogy ha 2,5 méterre ülsz a TV-tõl, akkor 40-42 colos szükséges. De azt nem teszik hozzá, hogy ez ahhoz kell, hogy a FULL HD felbontást érzékelje a szemed! Vagyis simán látni fogod 3 méterrõl a 32 colos TV adását is, hiszen eddig is láttad a 65 centis TV-n a mûsort, csak az esetleges részletgazdagságot (pl. blu-ray) nem tapasztalod - csak ha közelebb mész.
És azt is érdemes figyelembe venni, hogy a szobába, ahova szánod a TV-t, hogyan fog mutatni egy 110 centi képátlójú óriás készülék, amin leggyakrabban mondjuk focimeccset nézel 768x576-on.

Sharp Aquos LC-32DH66E