LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Pl. 43 cm-es 17" monitoron 1280x1024 pixel igaz közelebröl nézzük de kisebb is a képernyö és akármikor meglehet látni a hibás pixelt.
Egy 120 cm-es 47" tehát majdnem 3-szor akkora képernyön "csak" 1920x1080 pixel...!
Ugy látom te "nagyon vágod" ezeket a dolgokat akkor érdeklödnék hogy mivel magyarázod ezt az érdekes különbséget. Vajon hogy töltik meg ezt a nagy felületet majd ugyan annyi pixellel minöség romlás nélkül?
De ne hazudj vagy csusztass mint én!! 😊
Forza.
mondjuk sokat sem akarnék rákölteni .... sajna 😞, kicsipénzért jót..😊
te megtudnád mondani nekem, hogy a hd-knál a 1080p jelfeldolgozás vagy mi, az mire jó, fontos, jó dolog e? na ezt jól leírtam, de biztos érted...
ewergo: ha te 3 méterrõl meglátsz egy pixelt egy 42" tévén ... akkor jo szemed van 😄 (értsd: hazudsz vagy csusztatsz, pl fullfehér háttéren 1 feketét)
Forza.
valaki biztos tudja, én nem 😞
Pl. 82cm átlóban 1920x1080 pixel, vagy 120 cm átlóban 1920x1080 pixel...
Mind ezeket a pda kijelzökröl veszem mint tapasztalat.
panasonic 42pv70
samsung 42c91
Vélemény?
fölösleges 1080p, szerintem.
a méretet mindig ki tudod használni és ahogy irtam, a 40A656 nem csak nagyobb a 37"-esnél! +20ezer nem pénz érte, ha már ígyis 220 körül jársz ...
a fullhd-t, az mpeg4 tunert, az N+1 extraszolgáltatást már kevésbé biztos, h használnád, ezt neked kell tudnod (milyen messzirõl néznéd, milyen kábelszolgáltatod van, stb stb)
ha bigdigitnél meg tudsz nézni philipset, az is alternativa, hiszen jók az árai!
én avplanetnél vásároltam samsungot, nem gyári gart adnak, igy ha becsõdölnek/eltünnek, akkor nem tudod érvényesiteni a garit. viszont olcsóbbak, mint más. megint csak neked kell mérlegelned ...
Forza.
jelenleg egy 16nm-es szobában vagyok ha költözök akkor is max.20nm lesz úgyhogy nem hiszem hogy ki tudnám használni a 40-42" tv-ket...
Samu 220volton most 218e nemtom mi legyen,ilyen nagy értékben még sosem vásároltam neten,valaki ismeri megbízhatóak?
nálam a 42pfl7603h 225😊
vagy 47pfl7403h 300😊
azért itt már jelentõs képméret különbség is van😊
eladó philips tv-ék:42-47-es méretben extra olcsón főleg mpeg4-es dvb-t.keress privátban
pc-hdmi hajtás amugy megy nativan? (ha nem nagy fáradtság, képet tudsz róla linkelni? apámnak is kéne tv és most az mpeg4 tuner lett a mániája ... remélem azért letom rola beszélni 😄 )
Gabyee: 218ért 37"? a 40A656 234k "ugyanott". az azért sokkal jobb gép és valodi 24p-t kapsz ...
Forza.
To achieve a high level of performance and picture clarity, Sony utilises a very bright backlight setting. This helps deliver the brightest picture possible, as well as exceptional picture clarity even with the darkest image sources.
However, under certain dark viewing conditions, the setting may cause the screens on some of these televisions to exhibit a slight uneven uniformity, especially for a blank screen with no video source.
This condition is not normally visible under typical viewing situations, such as watching movies or television programmes, and should not affect viewing experience.
Should customers find that this condition affects their viewing enjoyment, we suggest adjusting the following settings to minimise this condition:
1) Setup Menu - select - Light Sensor: ON
2) Setup Menu - select - Power Saving: Low or High
3) Picture Menu -- Reduce the Backlight Level eg 'Standard' or 'Cinema
mode' (Factory Setting = 'MAX')
Mondom ezt úgy, hogy volt nekem ilyen is olyan is.
42pfl7603H-s AUO 5ms <#eljen>#eljen> paneles,gyönyörû telt szinek, éles kép és 3:2 pull és folyik, semmi röcc jellemezte.
Jelenleg is egy Philips van 47pfl9703H/2ms/S-ips van, de ennél is default 100Hz-off.
a philips tv-ék 3:2 pulldownt használnak.valahol néz rajta valós 24 jelet.
ha zavar amit látsz akkor ne vedd meg.
nálam tegnap este is volt egy vevõ megnézni mit tud a philips ilyen téren😊
1 órát leste a filmeket de nem tudott mibe belekötni😊
H-és végû mpeg4 tunerest meg csak olyan üzletben találsz akik kintrõl hozták be mert hozzánk nem gyártanak H-ást.ha gond lesz a tv-vel akkor meg viszik külföldre ergo hetekig nem lesz tv-éd.
vagy veszel jóval olcsóbban jó helyrõl😊
mondjuk nekem 42-es a legkisebb de majdnem 37-es árban van😊
eladó philips tv-ék:42-47-es méretben extra olcsón főleg mpeg4-es dvb-t.keress privátban
Egy szempontot kihagytam hogy FullHD legyen bár már hallodtam olyat hogy bizonyos táv és mérettõl nem számít elég a HDReady,nemtom nincs összehasonlítási alapom😞
Egyre szipibbek a Philips új szériái!Igazából egyolyan tv kellene nekem amely a következõket tudja:
-valós 24p támogatás
-100Hz
-mpeg4 tuner
-37"
Eddig egyet találtam ez pedig a Philips 37PFL7403H tipus,de sehol nem találok hazai infót,forgalmazót,árat mintha nem is létezne😞
Kérem aki tud valamit ne tartsa vissza köszi!
Fõleg az ára érdekelne meg hogy hol lehetne beszerezni
és így most totál nem voltam sztem részrehajló egyik márkára sem..
teáht samu 6os széria
sony w4500-as
philips idei tehát a végén a 3as szám,ha jól tudom
ezek mind jók,full hdk és marha okosak.
A "H"-okban benne van a mpeg4 tuner..
SONY KDL-40W4000
SONY KDL-40W4210
Neten most van akciós 218e körül samu 37a656,szerintetek ez megéri vagy van valami hasonló más alternatíva?Kezdek becsavarodni ettõl a tvvásárlástól,ember legyen a talpán aki el tud igazodni hogy mit kellene venni.32" v.37",fullhd v. ready???Fene se tudja,félek hogy kicsi lenne a 32"...
Itt van egy 37" Toshiba(Toshiba 37XV550P)most akciós áron de nem találok sok infót róla.Hátránya a Samsungal szemben hogy nincs benne 100Hz.Nagyon kell az?Tudom hogy jó ha van de olcsóbban megúsznám.
nekem most csak 47pfl9703h van eladó 97-bõl😊
Jelen pillanatban 24 mûsort ad digitálisan, valamennyit SD-ben! (Még az m2-t is, amit ingyen adhatna HD-ben.) Ilyen programok mennek most (kész röhej): Romantica, Cool, Jetix, nem is folytatom... EPG nincs, az RTL Klub-hoz mono hang van, fellelhetõ néhány fizetõs csatorna is(HBO2, Cinemax, HBO Hungaria) de ezeknél kép természetesen nincs, viszont ha ügyeskedek a fekete képernyõn meg tudom jeleníteni a vetített film román feliratát... Néhány hete felhívtak, hogy rendeljek HBO Packot, hoznak hozzá STB-t, nem kértem. (CA modult akarok én is!)
Sony KDL-32W4000 Sony RDR-HX750
Az érdekes, hogy a samsung dinamikus kontrasztja nagyobb mint a philipsé.
samu:50000, philips asszem csak 33000. Ránézésre a kisebb kontraszttal rendelkezõ de drágább Philips, gyalázta mezõnyt. (shrek 1080p) Baromi mély feketével és szebb élénkebb színekkel rendelkezett, simán hozott egy komoly plazma szintet ez a Philips, és nem láttam bevilágítást sem. Lehet, hogy csak el voltak állítva? Az 40a656-os legendás Samsung-nak jobbak kéne lennie nem?
HDMI-s igen. Állítólag december 1-el a mindigtv-vel egyszerre fogják adni az új STB-t, aszondják +2000ft.
Vazz, az éves szinten 24e ft. Kapják be. Most hogy kódolatlan tökéletesen megy a HBO HD, Eurosport HD, M2 HD, mindegyiknek megy a hangja, az EPG-je, HBO HD a tv optikai hangkimenetén gyönyörûentolja az 5.1-et. Tehát simán ugyanazt adja a tv, mint a STB. Csak épp 20%-al szebb a képe.
Tököm tele, dec1-el gondolom kódolják és rá leszek kényszerítve arra a kínai szar STB-re... 😞
www.digimomentsvideography.com
amugy ezek az mpeg4-es stb-k hdmi-sek már?
Forza.
pont ezt mondom, h nincs igy 😊
nincs szem, ami átlagos nézési távolságbol (3-4méter) 30-40" mellett megmondja, h egy 1080p anyag éppen hdredi vagy fullhd kijelzõn megy.
Forza.
Van nálunk a boltban tesztelésre az új STB-jük (HD-s mpeg4-es) ami ugye tök ugyanazt csinálja mint a tv-be szerelt tuner, mivel most korlátlan tesztelhetõ így egymás mellett tudom tesztelni a kettõt.
Azaz 2db 40W4000-est raktam egymás mellé, az egyiket STB-vel, a másikat a beépített tunerrel hajtva és láthatóan jobb az utóbbi. Szinesebb, élesebb a képe. 😞
Nem értem miért nem lehet úgy csinálni itthon, mint nyugaton. Ott az elõfizetés megkötésekor megkérdezik, hogy STB- vagy CA modult kérsz-e? Röhej ami itthon megy. Ráadásul beszéltem már mindenkivel a szolgáltatónál, 98%-a azt se tudta mirõl beszélek. Aztán egy technikussal összeakadtam. Õ vágta a dolgot, viszont nincs technikai hátterük arra, hogy a CA modult hogyan párosítsák a kártyával.
Bocs, lehet nem is emiatt írtál, de leírtam hátha más is ezzel küzd.
Szervezni kéne egy csoportos ügyfélszolgálat hívást, egy nap 10 percenként felhívni Õket ezzel a problémával, hátha leesik nekik, hogy több száz, akár több ezer TV tulajdonosnak nem is kéne a STB... 😊😊😊😊
Sony KDL-32W4000 Sony RDR-HX750
Full HD jó, jön a BD, ez elég érv, pláne ha monnyuk vki a laptopját rá tudja dugni ebben a felbontásban (márha a tv tudja😊
Igen, ott elmegy, itt meg fõlesz hívva az a Zsolt... 😄
Kontraszt kérdésbe meg akkoris nekem van igazam... 😄
cloud: ott elmegy 😉 itt meg igyekszem nem folytatni mostmár 😉
gabeszg: HDMI2-be dugd, windowsban (ha azt használsz) 1360x768-at állíts be. A másik HDMI bemenetek nem fogadnak nativan jelet a videokártyából.
Forza.