21171
LCD - Plazma
-
aranarth #10639 Sógor tegnap hívott, hogy milyen 37 colos TV-t vegyen 150-200 között. Mondtam neki, hogy ha másért nem is, de a garancia miatt legyen Sharp vagy Sony, a személyes tapasztalataim is nagyon jók a két márka TV-ivel kapcsolatban. Most küldött egy mms-t: SONY KDL-37W5500. Felhívtam, hogy ez nem teljesen ugyanaz az árkategória... :-) Röhögött, hogy tényleg nem, de faszályos! (Amúgy 260e volt) -
#10638 -
#10637 ha a 200wattos plazmád 200W-ot zabál, napi 4 ora tévézéssel az havi egy ezres. 100 wattot eszegető LCD-vel -500ft. kifizethetetlen tétel, igazad van ...
aranath: jahogy hd csatornád is jön saton... akkor amugy is kényelmetlen lenne kapcsolgatni, még ha működne is 576p-ben :( -
EasyLife #10636 ezt most minden tv fórumra bemásolod? -
#10635 "A polipok jobban értenek a HD tévéhez, mint az emberek
Ezzel a képességükkel a lábasfejűek többre képesek, mint az amerikaiak ötöde..." -
hdmi #10634 Szia, Cloud, nálatok is emelkednek az árak 5%-al július 1-től? Mert a hírek szerint nem törvényszerű, hogy áthárítsák az 5%-os áfa emelést a vásárlókra. -
EasyLife #10633 x-boxon nincs vga kimenet. csak átalakító van hozzá ami lehet HDMI-->DVI KÉP
vagy lehet d-sub kép1 kép2 esetleg dvi kép -
#10632 xbox-on milyen vga kimenet van sima d-sub esetleg ? -
EasyLife #10631 próbálj meg más lejátszót esetleg. én mondjuk bs playert használok azzal nem szokott nálam gond lenni. :D ha ez se segít akkor win reinstall és ne töccsé warezról poreszt mert vííírusos. amúgy meg igenis tessék végignézni az elejétől :P gyertyafényes ...zás. lol -
aranarth #10630 schrank, te Tudatlan. Már nem olyan nagy a különbség... és a Made in Japan az Made in Japan. Ha a Sony-t Spanyolországban, vagy a Sharpot Lengyelországban szerelik össze, akkor az szerepel rajta.
Arty. Kipróbáltam 576p-n, ugyanaz a probléma. Ha Scart-tal kötöm össze, akkor meg ugrik a HD - vagy akkor mindig cserélgessem a kábelt, ha HD adást nézek? Marad inkább a Sat-Kábel kapcsolgatás. Meg a káromkodás, hogy a T-Sat ilyen mocsokkal árasztja el a piacot. És nem 4, hanem 2,5m. :-) -
#10629 jaj most ne gyere azzal hogy a fekete filmeknél kevesebbet fogyaszt mint az lcd de egy ice age-nél leég a hálózat :D -
#10628 asszem Te nem nagyon vagy képben a plazmák fogyasztásával kapcs ... -
#10627 azt elfelejtetted hozzátenni hogy a pana plazmához vegyenek egy fordítvabekötött villanyórát is :DDD igaz a fűtésszámlán lehetne spórolni vele :DDD -
#10626 jó választás, ha a szüleid 1 méterről néznek majd fullhd filmeket blurayről
minden másra ekkora méretben a fullhd felbontás felesleges!
ha ők inkább tévéznek, dvdznek, vegyél nekik egy jo, 42"-es pana plazmát kb ugyanennyiért (pl 42PV80) -
#10625 amióta a made in japan kínában meg angliában a made in germany spanyolországban meg olaszországban készül azóta nincsenek megbízható dolgok ez kb az elmúlt 15-20 évtől vehető számításba :DDDD -
#10624 ok köszi
amúgy meg ha majd ha szexuális tanácsot akarok kérni megkereslek Pm-be :P
DE, letöltöttem egy hd mozifilm sample-t azt tudtam pörgetni , persze ez lehet a fájl kicsinsége miatt is nem ? vagy most feleslegessen töltöttem le a 25GB -os teen's and anal's HD megapack-ot mert ki az aki végig nézi a szopatós jeleneteket ha a címszereplő koreográfiára utazik ? :DDDD
-
vili 27 #10623 SZEVASZTOK !!!!!
Tud valaki valamit a samu LE32B551 típusról. Szüleimnek szeretném szülinapra. Megbízható kis masina ?
üdv -
EasyLife #10622 Jézusom!!! nem jöttél volna ki olcsóbban ha egy barátnőt kerítesz magadnak? amúgy egy 720p-s múvinak nem kéne gondnak lennie a gépeden, de még egy fullhdnak sem. szal a hiba valószinüleg a filmel van. -
#10621 az miért van hogy egy 720p-s fél órás poresznál belepörgetésnél lefagy a kép gyenge hozzá a gépem ?
1,8GHz C2D 8800gts 2GB ram SATA vinyó ? -
#10620 akkor ez lesz a gond, én is 576p-t néztem (ugyan ugy nézett ki, mint a 720/1080), aztán a HDCP vergődés után inkább scart/RGB-re dugtam - nem rosszabb, mint a HDMI és legalább magától vált a tévé + az STB sem írja a hibaüzenetbaromságait
(nem rosszabb: eleve ocska SD jel, 32"-n, ~4 méterről) -
#10619 Ehhh. HDMI-n is mennie kéne a képátalakítónak nem? -
aranarth #10618 Igen, HDMI.
Vazul001: én 1080i-re állítottam, mert azon a legjobb a képminőség (legalábbis az élesség). 576p-n és 576i-n szemcsés, 720-on már jobb, de az átalakítás mindenhogy tönkrevágja a TV-jét.
Szóval nálam marad a kettős megoldás. Analóg adásnál T-kábel, HD esetén meg T-Sat. Kényelmetlen.
-
vazul001 #10617 Nekem az Intek stb-m van, az alapból 720p-n adta ki a jelet a tv felé. Visszavettem 576-ra és onnantól lehet állítani a tv-n a képarányt. Említetted, hogy HD-t műholdról nézel, nem lehet, hogy 1080p-ben (16:9-ben) küld ki minden adót az stb? -
#10616 HDMI-vel van kötve? -
#10615 okey bocsi no offense :D -
aranarth #10614 Elvileg feltöltöttem egy képet is, vajon miért nem látszik? -
aranarth #10613 Ugyanilyen boxom van. Ha a megjelenítő képarányát 4:3-ra , a módját pedig "eredeti"-re állítom, akkor is torzít. Nem hagyja, hogy a Sharp a saját képátalakítójáz használja. Most tesztelem, szegény fickók feje széles, mint az M7-es.
Ahogy átkapcsolom a forrást a kábelre, azonnal szép lesz. A hírfeliraton is ellenőrizhető: hordószerű a szöveg (a széleken széles, középen normális). Ha STB-n keresztül nézem, egyszerűen kiszélesíti az egészet.
Te hogy állítottad be?
-
#10612 (írásban lehet h offenzivnek hat a reakciom, de képzelj el inkább egy értetlenkedő "arty"-t :D komolyan! nem látom a problémát ...)
nismoka: kölköm hazavágta a vezetéknélküli egerem és ez ilyen "olcsojános" megoldás. a htpc-m 95%-ban a megmaradt vezetéknélküli bill-ről vezérelhető, de néha sajnos kell az egér is. igen, ronda :( -
#10611 Szép a PC házad, de minek oda az egér? :) -
#10610 jólvanna -
#10609 milyen 16:9-et adnának, ha az rtlkulb 4:3 műsort sugároz?
miért kellene 16:9-et adnia a beltérinek?? miért lenne ez az ő feladata?? -
#10608 gyakorlatilag ezek a beltérik hiába adnak 16:9-et az egy eltorzított szar és ugyanúgy kell konvertálnod a tv-vel mint ahogy az analógot -
#10607 melyik beltérid van?
miért nem használod 4:3-ban a kimenetét és alakíttatod "16:9-re" a tévével?
nekem ez van és 4:3-ban hajtom a 32R82-m, ahol a wide zoom féle torzit/belenagyit moddal alakitom 16:9 kompatibilissé:
-
aranarth #10606 Ha már a szolgáltatóknál és a beltéri egységeknél tartunk:
Nekem régen UPC Direct, majd UPC-kábel volt, ott a csatornakiosztás volt jó (már nem az, fateroméknál meg néhány kollegámnál nincs pl. Eurosport2), de mivel hagyományos TV-m volt, a minőségről nem tudok nyilatkozni.
Most az LCD-n T-kábel és T-Sat is van:
A T-Sat-nál iszonyat idegesítő, hogy a beltéri maga alakítja át a 4:3-at 16:9-re, mégpedig SOKKAL SZARABBUL mint a Sharpom! Egyszerűen kiszélesíti a képet, mint egy belépő LCD, torz az egész. Hogy "írhatja felül" a TV programját a beltéri egységé?! Próbáltam az összes beállítást, de nem sikerült kiiktatnom a kínai szutykot. Ezért ha csak tehetem, vagyis nem HD adást nézek, akkor a kábelen nézem a TV-t, mert a képminőség meglepően jó. Közel lehetünk valami központhoz és valószínűleg nincs (sok) elosztó, úgyhogy a kép majdnem ugyanolyan mint a műholdas adásnál. Alig valamivel szemcsésebb, ami csak akkor érzékelhető, ha tényleg közelről nézem. Ezen nagyon meglepődtem, mert a tányér felszerelésekor éppen a nagy minőségi ugrást vártam - hát az elmaradt... Ez a személyes tapasztalatom, ami elismerem, hogy ellentmond a többségével.
-
r4pt0r #10605 Az valóban fontos hogy megtudja mi mi, bár én minden képjavítást kikapcsoltam ahogy megvetten a TV-t jobb a békesség. :D
Egyébként UPCnél se jobb a helyzet, van 3 beltérink, az ennyimnél pl. eltűnt a rádióadás menü, meg még1 1 frissítés után. Szóval vannak érdekességek. :D -
#10604 hogy tisztában legyen vele, mi az a zajszűrés pl.?
amugy igen, lcd-hez digit adás kell (parabolás pl mindenhol elérhető és 'nem' drága) - viszont a beállítások ismerete (manual!!!) ott is elengedhetetlen ... ha valaki vesz 150ezerért valamit, talán nem árt, ha be is tudja üzemelni _rendesen_ ;)
nekem ezek voltak, a minőségi sorrend:
telekom sattv > digitv > t-kábel
viszont a "matávos" beltérik szarok, digi-é két év alatt nem fagyott annyit, mint ez a szar 2 honap alatt :( -
r4pt0r #10603 De nem értem mit kell olvasni azt írja az egyiken nincs, a másik meg szar. Szerintem még egy laikusnak is arra kéne gondolnia hogy ott bizony a tv adás a szar, vagy pedig a szolgáltató. De egyébként ezért érdemes átváltani digitálisra, mert itt a legszarabb adás olyan mint régen a legjobb, a legjobb (aki a legtöbb pénzt fizeti gondolom) már-már DVDminőség. -
#10602 "Az egyik sportcsatornán szép a tenisz ,nincs semmi elmosódás illetve a labda nem húz árnyékot,"
olvasd el a kézikönyvet. kapcsolj ki mindenféle képjavito marhaságot, zajszűrést, DNIe-t, dinamikus kontrasztot, stb! játsz a beállításokkal! -
#10601 ezt hogy kell használni ? gondolom ha megjön a tv akkor egyből rányomázom csak nem tudom hogy 3 napig kell b*szódni vele vagy elég egy gyors teszt is ?
-
sirdond #10600 lehet
főleg a sáv szélén lévő adók
de ha sokfelé van osztva akkor is lehet rossz a képe