21171
LCD - Plazma
-
#10679 köszönöm!
> ...de hazankban...
:( -
#10678 itt 1 csomo TV-rol olvashattok velemenyeket nemetul -
#10677 tudom nem ide tartozik a kérdésem.valaki tudna nekem Dav dz 500 házimozi ügyben segíteni 2 mondatban?még 1x bocs azért ,mert nem ide tartozik. -
#10676 a sony tv-nél pl nagyon hasznos dolog a smart funkció,a theatre funkció.ha jól tudom a theatre funkció sincs benne az olcsóbb sonykban,de ha igen,akkor bocs.ps3 játékoknál folyamatosan ezt használom.és ahogy cloud is írta nekem,ezt nem tudod kézileg beállítani. -
lowdog #10675 OFF (ha tenyleg erdekel, akit nem annak bocs :))
az idezett lista netto arbevetel alapjan rangsorol, de innentol sokfele adonembol jon ossze a teljes befizetetett ado.
ennek csak egy resze a tarsasagi nyeresegado, ott a "koltsegek" levonasan tul is vannak adoalap modosito tetelek, kedvezmenyek (pl ha csorgatunk egy kis penz egy alapitvanynak ami veletlenul "sajat"), ugyhogy lehet trukkozni
ezen tul tobb adonemet is figyelembe vesznek a listanal, pl az AFA-t ami azert fura picit mert nem a vallalkozas fizeti, hanem a vasarlo, ill SZJA, amit pedig ugye a dolgozo...
persze alapesetben nagyobb arbevetel = nagyobb adofizetes, de hazankban neha maskepp mukodik az egyenlet :( -
aranarth #10674 Nem értek egyet veled, de ez legalább érv volt. A "húdeátbasztadasógorod" nem.
Ha veszünkk még egy TV-t, az is DH65/66 lesz, csak 37 colos, mert szerintem is drága 250-300e egy készülékért, de ha megengedheted magadnak a legjobbat, akkor BMW-be/Mercedesbe/Lexusba ülsz és nem Opel Astrába. És nem mondod azt, hogy a bömbi pénzkidobás, csak mert drága - mert valószínűleg jobb is. -
#10673 lehet hogy azért mert én egyetlen dologra fogom használmi még pedig arra hogy amire kitalálták HD formátumok megjelenítésére legyen az film vagy játék programok , de aki barátokköztözésre veszi meg hetente megnéz egy dvd-t annak szerintem pénzkidobás ! -
aranarth #10672 Nincs igazad. A W5500 nem csak azért jó TV, mert FullHD, hanem mert van másik 20 szolgáltatása, ami meghaladja az alsóbb kategóriás készülékekét. És egy FullHD TV sem csak a felbontása miatt jó, hanem mert a gyártók klasszisokkal több energiát fektetnek a fejlesztésébe mint egy belépő szintű kisebb felbontású panelébe. Ezek tények, amiről Te elegánsan átlépsz és egyetlen dologra helyezed a hangsúlyt. Hogy a blu-ray előnyeit nem fogja kihasználni 3m-ről, az valószínű, de 2,5-ről már lehet - azonkívül egy 1366x768-cal meg tuti nem ér semmit a blu-ray. Úgyhogy egyszerűen nincs igazad. Adott egy csúcskategóriás TV, aminek szerinted egyetlen előnye a kihasználhatatlan felbontás. Ez az érv Téged minősít. De hagylak is, mert én is elvesztem a fejem. Csá. -
#10671 lg3000
lh2000
??? -
#10670 szgép monitor, főleg autosjátékok, de nyomja mindenfélével :)
(néz filmeket is, olyankor természetesen nem előtte ül és talán tévézik is NAGYON RITKÁN)
ebben állítólag IPS panel van, amit a betekintési szögek miatt hajlamos vagyok elhinni. az LH esetén irta itt valaki, hogy már nem IPS van benne... ha TN-re váltottak az gáz, ha PVA-ra, az ... nos, akkor mész és megveszed :D ha IPS maradt, az se rossz végülis ...
azért várjunk valaki tapasztaltabbra, ill guglizhatsz is pár órát utána, hátha valahol van valami mélyebb teszt ... angolul
németül
-
#10669 és ő mire használja ?
meg nem tik mondtátok hogy idén nagy ugrás történt képminőségben ? -
#10668 :)))))
átfogalmaznám: jól fontold meg, meg mered e venni az LG-t! :D
(amugy az LG3000-et nyugodtan ajánlom, az van egy haveromnak. LHx000-val kapcsolatban nincs tapasztalatom) -
#10667 de ha nem lesz jó játékra kifizettetem veled a 130k-t mint a múlkori hülye a kábeleit :DDD -
#10666 hibátlan az LG ... mész és megveszed végre? :D
lowdog: akkor azt nettó nyereség után kell fizetni? -
#10665 netoo árbevétel az még nem a haszon :P
de jó lenne ha tv-ről beszélnénk
32lh2000 1m-ről monitornak :P -
lowdog #10664 adóalap =/= nettó árbevétel, csak szólok :) -
#10663 és az adót mi után fizeted? ;) -
takacsin #10662 Pontosítsunk: Az netto árbevétel alapján volt 8. a Teszkó, nem a befizetett adó alapján. -
#10661 lehet igazad, ha a stílusod ... khm ;) (tapasztalatból beszélek :D) -
#10660 tegnap hozzájutottam a ken block practice 2. HD filmhez hát nem semmi a látvány meg a hang 78,3 cm-ről néztem egy 15,6"-os hd ready kijelzőn , hááát -
#10659 na ugye hogy igazam van -
#10658 3 méterről bluray 37"-en ... hááát, minimum necces. De ha sasszeme van, nem szóltam. ;) -
EasyLife #10657 bizonyos értelemben virtuális, mivel nem kamionokkal szállítják be azt a temérdek pénzt...(próbálom viccesen felfogni és ezzel lezárom) -
hdmi #10656 S "virtuális" pénzt fizet be az APEH-nek, aha, értem. -
EasyLife #10655 sok apró könyvelő jól végzi a munkáját. ennyi :D -
hdmi #10654 Én nem tudom, hogy te honnan szeded az adatokat, de pl. 2007-ben pl. a Tesco 8. volt az adózók toplistáján, mellette a többi "adócsaló" multival. De mindegy, részemről a vita lezárva.
forrás -
EasyLife #10653 khm... megsúgom a multik csalnak a legtöbbet. pl a westend egy fillér hasznot nem termel magyarországnak. offshore az egész havi százmilliókat visz ki az országból a bérleti díjakból. de ott a tesco is az se hagy nálunk sokat. mediamark, electroworld mind mind mind ott okoskodnak ahol tudnak. -
aranarth #10652 Na, te egy segg vagy Schrank. Jóccakát. -
#10651 te most egy olyan mérnök sógorral menőzöl aki 2009-ben veszi az első lapostévéjét ? 3m-ről fullhd-ből mit fog érzékelni ? ja azt hogy átbaszta az ő sógora -
#10650 a kereskedelemben a multikon kívül mindenki adót csal ... -
hdmi #10649 Ne haragudj, mibe általánosítottam? -
EasyLife #10648 -
aranarth #10647 Schrank, bevallom az igazat: tutaj lesz a gyereknek a kádba... Te vagy a mintapéldánya annak a típusú embernek, akit kifigurázol: az okoskodó h... Meglepő módon TV adást fognak rajta nézni, dvd-t és (ahogy a sógoromat ismerem, 2-3 héten belül) blu-ray-t, meg gondolom rákötik a laptopot ha akarják. A srác megfontolt, 2,5-3m távolságból használja majd a hálóban, ehhez ideális a méret. Nem egy 46 colos monstrumot vett, hanem a 37'-os TV-k legjobbját. Az zavar, hogy nem belépő szintű TV kell neki, mint Neked? Legyél mérnök, dolgozz napi 12 órát, ügyelj hétvégén a cégben és akkor majd telik rá Neked is!
hdmi, EasyLife - ne általánosítsatok. Szerintem is több az ügyeskedő, de adójogászként csak annyit mondok: a mai adórendszer gyakorlatilag rákényszeríti a kisvállalkozókat arra, ami tilos. Az ÁFA-t be fogják építeni az árba. A vásárlót meg nem fogja földhöz vágni: aki 200e-ért a mai válságban LCD TV-t vásárol, az ki tudja fizetni a 210e-t is.
:-)
-
hdmi #10646 1.Pl. a MM egyes típusú Tv-nél, amit már most is kb. 100k felárral árul más webbolthoz képest, s már így se nagyon tudja eladni a tv-it. De ha néznél híradót, vagy olvasnál újságot, akkor biztos hallottál volna róla, hogy a gazdaságnak még vannak olyan szektorai, pl. idegenforgalom, ahol már eleve a gazdasági világválság miatt akkora a visszaesés, hogy nem tudják egy az egybe áthárítani az áfa emelést a turistára, mert akkor még azt a kevés kuncsaftot is elveszítené, ami megmaradt, s akkor te se mondanád, hogy ostoba a kérdés.
2.Tudtommal nem mindenki adócsaló, aki a kereskedelemből él. -
EasyLife #10645 ez meg akkora egy ostoba kérdés!
szerinted melyik boltos vállalja át azt az 5% ot saját magának amikor így is a legtöben nem győznek adót csalni hogy egyáltalán megéljenek valahogy. -
EasyLife #10644 nagyon jó kérdés :D szerintem kerti grillnek használja. rányomja max fényerőt minden képjavító future bekapcs és már sülnek is a husik :P -
#10643 de ha nem vagyok indiszkrét mire használja ? :D
-
aranarth #10642 Nem hülyegyerek. Sokat beszélgettünk arról, hogy mit akar, mit vár, mi fontos neki, mire figyeljen. Jól döntött. Csúcskategóriás TV - aki megengedheti magának, vegye meg! Én is megvenném. -
#10641 Hát a jelenlegi árrés szinttel is veszteségesek a boltok, így biztosan fejjebb visszük az árakat.... De ez úgyis csak kb 2 hétig érvényes, amint változik egy termék ára (hetente teszi ezt) akkor már úgysem érdekes. :) -
#10640 de ő nem az a kategória aki beleszeretett a blúréjbe és kénytelen lesz szembesülni berényi miklóssal ?:DDD