21171
LCD - Plazma
  • nismoka
    Ha ezt te meglátod akkor nagyon jó a szemed, vagy kapcsold a forrást 720p-re. :)
  • arty
    1080i jel esetén, ha a forrásod progressziv (ps3 vagy bluray lejátszó mozifilmel) akkor egy felesleges interlace->deinterlace vágja szépen haza a képminőséged. ilyen szempontból igenis fontos az 1080p képesség, teljesen mindegy, hogy milyen felbontásu panel van a tévében, max leméreteződik a kép

ha szgépről/xbox360-ról hajtod a tévét, akkor persze nem fontos az 1080p, hiszen 1360x768(p) -ben nativ képet nyomhatsz ki
  • hdmi
    Annak hogy egy tv HD Ready vagy Full HD semmi köze ahhoz, hogy tudja-e fogadni az 1080p jelet vagy sem. A tavalyi V4500-ok mind Hd Ready-k, s tudják fogadni az 1080p jelet, s a valós 24p is megtalálható bennük. Tehát felvannak készítve a Blu-ray fogadására, s csak a felbontást skálázza le.
  • aranarth
    Húú Nismoka, anno Cloud is ezt kérdezte, akkor írtam is egy hosszú összehasonlítást (#8500 körül), hogy melyik miben jobb - lényeges paraméterekben alig-alig volt differencia a DH65/66 és a W4000 között, de összességében (és ebben az abszolút szubjektív elemek is benne vannak, mint a design, vagy a távirányító) közelebb áll a szívemhez. Az is szerepet játszhat, hogy először a Sharp elődjét (az X20-at) néztem ki, mégis a Sony-t vettem meg - amikor pedig kijött a DH65/66, akkor lehetőségem adódott "visszatérni" a Sharphoz. Az agyam mindkettőt szereti/szerette, de a szívem a mostanit sokkal jobban. Hangsúlyozom: az ég világon semmi baj nem volt a Sony-val, a betekintési szöge pedig (különösen függőlegesen) egyértelműen jobb, mint a Sharpé. De ha összejön és idén veszek egy 37 colos TV-t is, ezt meg beviszem a hálóba, akkor az is DH65/66 lesz.
  • nismoka
    Gondolom a 32V4000-re gondolsz hogy nem fogadja az 1080p-jelet. Minek is fogadná ha egyszer nem Full HD készülék. Az 1080i-vel megbirkózik ami egy HD Ready készüléknek teljesen elegendő, és ezt bármilyen készüléken pld set-top box, Blu-ray, PS3, stb is beállítható hogy 1080i-ben adja a jelet a TV-nek. A 32" feletti V4000-rek pedig már Full HD készülékek és természetesen kezelik az 1080p-jelet.
  • balla27
    igazatok van .a belépő szint ott se az igazi.én a v3000 ezrest vettem,ami nem mostani darab már.felhősödés van,de csak este látod a sötét képeknél a sarkokban.azt kívánom mindenkinek,hogy úgy vágják át a gyártok,mint engem a v3000-el.szuper jó,és még semmi baj nem volt vele.csak sonyt veszek mindenbe,mert garanciális problémám még soha nem volt semmivel,és ez nekem sokat számít,mert elég drága dolgok ezek,hogy rizikózzak a más márkák termékeivel.lg tv-nél láttam felhősödést,nem csak a sarkokban fehér résznél is,elég durván,de gondolom az lg megengedheti magának,mert az 10 000 ft-vel olcsóbb.
  • hdmi
    Ez azért ebben a formában nem igaz, mert ha pl. beleolvasol a külföldi fórumokba, akkor pl. V5500/W5500 pl. cloudingtól, backlight bleedtől szenved. Pedig ez már nem a belépőszintet képviseli. Volt olyan aki szétszedte a tv-jét és meglazította a panelt összefogó csavarokat, s megszünt a blackligh bleed, mert megszűnt a feszültség a panelben. Ami azért elárul valamit az összeszerelés minőségéről, illetve a meó hiányosságairól. Input lagje nagyobb, mint a tavalyi W4500-nak.. A tavalyi V4000-sen, ami szintén nem belépőszint, hanem középkategória, pl. nem fogadja az 1080p jelet, ami pestiesen szólva nem semmi egy 2008-as tv-től. Ettől függetlenül nekem is a kedvenc márkám a Sony, de azért azt soha nem állítanám, hogy nem lehet benne csalódni, mert ez egy erősen elfogult állítás.
  • mg8248
    ... és így még 2-3 hónap múlva is itt leszel és keresni fogod a megfelelő TV-t.
  • mg8248
    Tök mindegy mit veszel meg, mert utána úgy is találsz jobbat vagy olcsóbbat és fogod a fejed, hogy miért nem azt vetted meg...
  • schrank
    nnna pont ezért nem veszem meg ukk-mukk-fugg
  • nismoka
    Mit szeretsz jobban a Sharp-ban?
  • nismoka
    Igen lassan kifut és a V5500 van helyette ami Full HD, DLNA, 4db HDMI. Viszont drágább is.
  • mg8248
    A Sony KDL-32v4500-ös LCD TV-ket kivonják a forgalomból? Mert sehol se lehet már kapni (rendes garanciával...)
  • aranarth
    Balla27, ez azért elég nagy elfogultság... :-) Egy belépő Sony se feltétlenül szuper, ami a képminőséget illeti... elég nagy csalódás lehet egy laikusnak, aki megveszi, csak "mert Sony". Ez nagyon relatív, típusfüggő, árfüggő, "hozzáértésfüggő", várakozásfüggő", stb. Nincs olyan, hogy a Mercedes csak jó lehet. Szerintem ezt Te se gondoltad komolyan.
    A Te álláspontodat támasztja alá, hogy anno én sem csalódtam a W4000-esben, de a Sharpomat sokkal jobban szeretem.
  • aranarth
    Pedig jó lenne, ha végre kitalálnád, mert amióta itt okoskodsz, azóta nem normális ez a fórum. Értelmi fogyatékos vagy, aki tahó módon viselkedik - pedig elvileg segítségért jött... Keress magadnak egy plüssmacit, azt boldogítsad, de húzz már innen a picsába!

• balla27
    egy valamiben nem fogsz soha csalódni(SONY)
  • mg8248
    Az a baj, hogy sokszor téged se és mégis beleszólsz...
    Az, hogy még nincs ahhoz semmi közöd. Tudom, hogy milyet fogok venni, csak épp egy elég súlyos anyagi érvágás miatt nem tudom megtenni, nem pedig a balf*szkodásom miatt, közben a fórumtársak idegeivel játszva...
  • schrank
    tégedet nem kérdezett senki , még csak nem is van lapos tv-d
  • mg8248
    Off:

Öcsém, te hülye vagy (és itt okoskodsz)... Miért nem nyitsz magadnak egy saját topikot?

On!
  • schrank
    jaj ne hogy már döntsd el hogy mi kell nekem , majd én azt tudom , azért mert bebuktad a sharp-ot még nem kell egyből elővenni a szokásos "dögöljön meg a szomszéd tehene is ..." mentalítást
  • aranarth
    Mire kitalálod, jönnek a 2010-es modellek...
    Az ÁFA-emelés egy belépő, százezres TV-nél 5.000,-Ft-ot jelent - ráadásul ebben az árérzékeny szinten nem is biztos, hogy a vevőre terhelik, ellenben a 250e-es modelleknél... Ha ennyi földhöz vág, akkor ne vegyél LCD TV-t, csak egy 22-es monitort azt' kész. Biztos lehetsz abban, hogy azok között feleennyiért jobb minőséget kapsz, aztán vehetsz hozzé tunert. Ha nagy kell, az többe kerül. Ez lep meg? Kezdesz röhejes lenni.
  • schrank
    hogyap*csábanekéne :
    - hozzánk most értek az idei modellek
    - 1-jén áfa emelés
    - a fórumokból a lehető legtöbb info megtudása különös tekintettel az ő általuk ajánlott modellekre reflektálva ...
  • arty
    a tudatos vásárláshoz azért nem kell 1 honap elő-kutatomunka :))
  • EasyLife
    ajánlom a 40b650 tulajoknak az új 2004 es firmware feltételét. gyorsabb lett a menü(nem szaggat) , néhány megváltozott. használhatóbb epg. és új widgetek bár youtube egyenlőre nem elérhető.
  • schrank
    ne reménykedjél , ha meg is vásárolok valamilyen készüléket akkor jön még csak a java :
    - mit hogy kő és mér ?
    - úgy szeretném használni de a maulban olyan nincs is írva ...
    - Arty átb*szott kinek kell 100-ért ? :DDD
  • schrank
    1. a leggyorsabb helyen is 2 hét átfutással tudnak csak hozni de ahol 130k (amennyit nem fogok adni érte az biztos) ott is min. egy hét !
    2. "ez nem a megvettem a hipermarketba a legakciósabb szart és csalódtam..." topik !
    3. nem barátokközt nézésre veszem hanem monitornak , mert ugye itt a sok észkombájn fullhd-ban izgulja végig napi szinten berényimiklós kalandjait !
    4. Bucser , jobban tennéd ha ezek után is csak olvasnád és nem itt élnéd ki az elfojtott hisztériás rohamaidat !
    5. Arty rendes csávó , ő támogatja a tudatos vásárlást , nem olyan birka , mint egyesek akik az első osanos akciós újsággal rohannak kiélni a shopping-olós vágyaikat !
  • Bucser
    Minél gyorsabban megveszi annál hamarabb takarodik a topicból. (irritáló és unalmas már a vergődése. Bár én csak olvasom a topicot, de rettentően zavaróak a mindenbe belekotyogó semmihez nem értő hozzászólásai)
  • aranarth
    Érte én, de ha maga se tudja mit akar, akkor hogy segítsünk?
  • arty
    Hááát, monitor célra lesz azért különbség, pl egy belépő samsunghoz képest (A330 pl hulladék paneles). Volt itt egy SONY is, az is nagyon jo vétel lett volna 99ezerért, dehát schrank nem is akar igaziból "monitort" :P
  • aranarth
    Nem szeretnélek megbántani, de nagy különbséget nem fogsz találni a H2000-es LG és a többi belépő szintű modell között. Sőt, kicsit se nagyon. Menj és vedd meg! 3 hete rágódsz, de már rég ez a kiszemelt modelled.
  • arty
    zéró
  • schrank
    valamelyikőtök megmondhatná van-e itt valami kézzelfogható info ... köszi
  • EasyLife
  • schrank
    jaj most mit gyerekeskedsz tudjuk mit akart írni b+ ... :P
  • EasyLife
    mármint úgyérted 1920x1080 :P
  • konrada
    Hát valamivel ki kell tölteni az 1980x1020 képpontot, szóval igen.
    (Az meg a tv kontra STB minőségétől függ, melyik csinálja jobban. Mivel írtad, hogy abban nincs HDMI, így tuti, hogy az nem is skáláz. Az meg alég ciki a tv-re nézve, ha egy STB, vagy egyéb jobban skáláz.)
  • cloud.strife
    digitális hang bemenetre nem emléxem hogy lenne rajta. Sajnos a megoldás az lenne. Ráadásul 2db. Egy coax és egy optikai. És akkor vehetnél egy HDMI-s DVD lejátszót, azt bekötnéd coax, PS3-at meg optikai. Sajna más megoldás nincs.
  • balla27
    szia!van ennek a házimozinak a dvd lejátszója .az lenne a kérdés,hogy azt ki lehet e váltani valami modernebbel,aminek van hdmi ki ,ill bemenete.1.a tv felé nem ártana a felskálázás
    2.jó lenne bekötni a ps3(5.1re valahogy),mert ha filmet akarok nézni ez a pro logic szerintem egy nagy vakítás.
    3.meg akarom tartani azokat a hangszórókat,mert még mindig gyönyörűen szólnak.és nem akarok megint újat venni.
    a gyenge pont a dvd lejátszó,mert az akkori időknek a tudása van benne.
    előny lenne,ha sony a márkája.köszi a segítséget.
  • hdmi
    Nálunk egy UPC akció keretében most vezették be az analóg SD adást felváltó digitális SD adást. Kaptunk egy set-top boxot. Nekem még nincs LCD tv-m, viszont a CRT tv-n gyakorlatilag megszünt mindenféle képzaj, a tv adás képe szó szerint kristálytiszta lett. Ezen a set-top boxon nincsen hdmi csatlakozó. Az lenne a kérdésem olyantól, aki használ ilyet, hogy ha ez scart csatlakozóval van összekötve egy 40”-es full hd lcd tv-vel, akkor az lcd-n is kristálytiszta lesz a kép, mert az tudom, hogy az analóg adás az szemcsés, de ugye ez digitális. A másik, hogy ilyenkor a tv a set-top boxból érkező sd jelet felskálázza full hd-ra (scarton érkezik a jel a tv-be)?
  • cloud.strife
    Kérdezz bátran... :D Már ha még emléxem rá.... :)