LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ma voltam az MM-ban és az eladó mindenképp egy JVC lt-46s90bu vagy JVC LT-47DV8BG ajánlott,hogy" jobb" tv mint a sony w4500- tény sima RTL-klub ment rajtuk és a jvc-nek sokkal szebb volt a képe.Kicsit furcsáltam,de ez van.Nektek mi a véleményetek a jvc-rõl?
Amúgy én most végeztem a Sharp Aquos LC-32DH66E beállításaival. Hosszabb beszámoló kicsit késõbb. Ha egyáltalán érdekel valakit...
<#kacsint>#kacsint>
Sharp Aquos LC-32DH66E
Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐
100cm körül kellene neki
elõre is köszi
Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐
Vettem egy LG 32 LB 76 tipusu tvt, és hát nem nagyon értek hozzá elõtte egy TESCOS alien tvm volt. Nagynehezen beprogramoztam a csatornákat, de nem tudom átirni a neveket, azt hogy kell?? Meg olyan nagyon furcsa a képe, nyilván azért mert ez nagyobb de itt mindenki kövérebb, majd megszokom.. és még valami az egyik csatorna 17 hangerõn ordít a másik csendbe van.. erre van megoldás??? és amikor léptetek kb 3 másodperc még átlép egyik csatornárol a másikra, ezt lehet gyorsítani??
Elõre is köszi: tonnni
bár kisebb mint amit írtál de full HDs és brutál szép képe van
és csak 169 ezer Ft
szerk: most látom,hogy a pana plazma ez meg lcd...
én elég sok családi házba járok és jópár házilag tákol tartót láttam
valamelyiket ki kell nézni és ügyes lakatos lemásolja fillérekért...
(forgathato olyan 15-18ezer vagy ha van lakatos ismerõs, 5 perc alatt csinál neked + 4 8as csavar + 4 tipli és megvagy 😊 )
Locna: sose hallottam róla, mi az? én annyit hallottam, h plazmáknál az elsp 1-200 orát érdemes alacsonyabb kontraszttal és fényerõvel használni, de még errõl sem vagyok teljesen meggyõzve h van-e értelme 😊
Forza.
Igazából mi ez a "pixel protector" dvd?
Érdemes ezt lejátszani egyáltalán és, ha igen akkor mikor, mennyi üzemóra után?
hoz némi javulást vagy ez is csak a parasztvakítás résue a dolognak?
Köszöntem, Üdv!
Gigabyte GA M55S-S3 V2,AMD64X2 7750+,4X1Gb Kingmax/800Mhz, Gigabyte HD4890, HKC 550W, WD 320GB-WD 1TB, SB X-Fi, Sharp Aquos 42\"-FullHD
Érdemes megvenni? Milyen árban mozog egy ehez jó fali állvány?
sztem +30ezret megér a jobb panel, bár pont ma néztem meg õket és már 3 méterrõl sem láttan az égvilágon semmi különbséget (euronics, hdmirõl hajtva minden, 1080p anyaggal - nem pont ideális tvteszt...).
apámnak ma vettünk tévét, panasonic 42pv80 plazma lett. az lcd-t sd anyaggal szétalázta (azonos méret/árban), szerintem õt is tedd be a lehetséges jelöltek sorába ... a felbontás nem minden 😊
zan: az árát abszolut megéri szerintem - feltéve h jó szemed van és 22" mellé nem zavar az elég apró pixelméret
Forza.
BENQ E2200HDA
Erröl a monitorról mit gondoltok?Megéri ilyet venni?olcsó és elég jó egy Iponos teszt szerint,bár még a ph-n nem néztem!
Asrock Z68 Extreme3 Gen3,Intel I-5 3570 @4.5 ghz, Gigabite Geforce GTX 670 OC, 8gb Kingmax 2000Mhz, Enermax 550W,Creative SB X-fi Platinum Fatal1ty Champion,Logitech Z-5500 + G35,Samsung UE40D5003
TV vásárlás elõtt állok. Kinéztem a LG 42LG3000-est 170k-ért, de mellette ott figyelt 200k-ért a 42LG5000-es. A különbség nagyjából az 5000-es javára a FullHD és pár képjavító fícsör.
Jelenleg analóg tévézésre (elsõsorban sport) és DVD-zésre használnám. Megéri-e rászánni azt a 30k-t? Megbánnám-e (3-4 éven belül), ha csak a 3000-es veszem?
a rovidebb elettartam kb 30 hejett 20 at jelent nem?!vagy kb felevekben szamolando,ha nem akkor meg kit erdekel.. mert addig meg annyi minden tortenhet meg..
Forza.
Sharp Aquos LC-32DH66E
Forza.
Világosabb helységbe, jobb az LCD TV mint a Plazma, igaz !
Élettartalma is nagyobb az LCD TV -nek, jól tudom ?
Köszi !
Forza.
véleményetekre lennék kíváncsi:
37' LG5000 - (50000:1 kontraszt)
Samsung 37' A551 - (15000:1 kontraszt)
Ezt a jelentõs különbséget a samsung jobb technikája ellensúlyozza? Ki, mit mond? Melyik felé hajlanátok vásárlásnál? .
Elõre is köszi a tanácsokat!
Ha kihúzza a kábel tv -t akkor jó.
Ez a jelenség elõfordulhat LCD TV -knél is ?
Gondolkodok egy LCD TV vásárlásáról.
Nem tudom, hogy konkrétan melyik gyártótól milyet érdemes venni.
Kb. amikre gondoltam:
- 94 (90x) cm képátmérõjû, szélessége max 94 cm fix helyre menne.
- jó képjavító funkció, asszem jól mondom.
- kép a képbe funkció sem ártana, ez csak 2 tuneres (2 analóg tuner) TV -vel lehetséges, igaz !
- garancia lehet rajta bõven (pl. Euronics -be 5 év garanciát is tudnak adni bármelyik fajtára azt mondták)
- jó megbízható fajta legyen
- hosszú távra venném
- kábel tv van (tarr kft.), PC -rõl filmeket néznék még.
- kb. 160-200 Ezer -ig szánnák rá pénzt.
Én Samsungra gondoltam, de pl. Euronics -be nagyon ajánlották a Sharp -ot is.
Pontosan mit, (miket) tudnátok ajánlani ?
Köszönöm szépen elõre is a válaszokat !
De kezdünk ott tartani, hogy magyarázzuk egy fejlettebb tuner létjogosultságát egy kisebb tudásúval szemben... Közröhej.
Sharp Aquos LC-32DH66E
Milyen okos szakértõ mondta már megint ezt a marhaságot? 😊
www.digimomentsvideography.com
Lentebb meg az a 2014-es dátum az a DAB-ra vonatkozik.
mert nagyon Budapest centrikusan nézed a dolgokat.
De biztosan 2012-214-ben is a mostani tv-t fogod használni.
Hiszem ha látom hogy ez megvalósul egész országban nézhetõen pár éven belül.
De legyen így.
Sharp Aquos LC-32DH66E
"Megnézve az NHH oldaláról átvett térképeket az ütemezésrõl, felvetõdik a kérdés: mit nyert, akinek mindezt meg is kell valósítania?
Jogosultságot a hálózat kiépítésére és üzemeltetési jogot 12 évre. Az lenne jövedelmezõ, ha minél hamarabb kiépítenék a hálózatot, hogy az ellátottsággal arányosan minél nagyobb arányban térüljön meg, a megtérülés után pedig csak "hozza a pénzt" a vállalatnak. A DAB+ hálózat 2014-re lesz országos. Ez az üzemeltetési jogosultság idõtartamának a fele! Addig nyilván arányosan kevesebb lehet a bevétel - igaz, az az erre fordított beruházás is. Eddig rendben is lehetne akár.
Viszont az utolsó 17 adóberendezést 2014-ben telepítik le. A beruházást kötelezõ megtenni, hiszen teljesíteni kell a tenderben elvállaltakat. Ezek az adók a megtérülésük után jóval kevesebb ideig fognak bevételt hozni. És nem látható, hogy 2009 és 2014 között milyen ütemben indul el a többi DAB-adó, de ha feltételezzük, hogy meg kell várni az analóg tv lekapcsolását (2012), akkor csak 2013-ban. Vagyis 34 adó mindössze 6-7 évig lesz üzemben. Ha 3-4 évet számolunk a megtérülésre, marad max. 3 év... (Amikor elméletileg lehetne akár 9 is- ahhoz, hogy igazi nyereség képzõdjön.)
A pályázati kiírásban az is szerepelt, hogy a jogosultság 12 év után megszûnik. Hosszabbítás nem lehetséges. Az utoljára telepített adók akkor még fiatalnak számítanak ahhoz, hogy ipari hulladékká váljanak. De semmi utalás nincs arra, hogy ez nem így lesz. "
Sharp Aquos LC-32DH66E
Érdemes megnézni ennek a híres adásnak a lefedettségi térképét
http://sat.hu/al/hirek/hd_terkep.pdf
Érdekes módon ez most vhogy elmarad.
Szerintem nem lesz elkerülhetõ ha egyik dolgot megkerülöd lesz másik.
De ezt pontosan senki sem tudhatja elõre még a "hozzáértõk" sem
Ha azt várod, hogy földi sugárzással ingyen stb nélkül nézhetsz mondjuk 20-30 csatornát simán sztem csalódni fogsz.
És érdemes megnézni a pályázat lefedettségi térképeit melyik területeket mikorra vállalják vannak területek ahol csak egy vagy két év múlva lesz egyáltalán ilyen földi sugárzás a tervek alapján...
De kívánom hogy ne kelljen STB-t venned.
Az Olimpia pedig az "említett" szempontból" korai volt, mert 2 év múlva ütött volna igazán nagyot és hozott volna sok tízezer elõfizetõt meg vásárlót. De majd a a foci VB...
Sharp Aquos LC-32DH66E
márha nekem írod mert válasz gombot nem használod
nem azzal van gond, hogy azt vetted, hanem ezt próbálod terjeszteni közben van másik oldal is.
Te pedig ezt nem akarod megérteni......
Sharp Aquos LC-32DH66E
persze ha nem csak a földfelszíni sugárzás -t akarod nézni
akkor meg sokkal jobb egy olyan készülék amelyik rögzíti automatikusan az adást és akármikor megállíthatod visszatekerheted csúsztatva nézhetet az adót attól fogva, hogy átkapcsoltál rá.
Gondolom ezt egyik tv-d sem tudja.
Szval nem csak egy perspektívából lehet nézni a dolgokat.
Pár év múlva meg bejön egy új dolog és akkor hiába vettél ilyen tv-t vagy cserélned kell vagy nem úszod meg.
És egyszerûbb ilyet cserélni mint a tv-t a szisztémád szerint.
Én nem szeretném 2 év múlva cserélni a tévéimet, viszont most kellett 2, mert 1 tönkrement, és még a hálóba is kicsi az 51 centis. Vettem egy W4000-eset, 1-2 héten belül meg egy Sharp DH65-öt, mert megpróbálom elkerülni az STB-t. Ha valakit nem zavar a Box, joggal tesz az Mpeg-4 tunerre. Nem mondtam, hogy hülye döntés. De pl. A656 és DH65 között ugyanazon az áron semmi különbség tudásban, minõségben, csak ez a tuner.
Sharp Aquos LC-32DH66E
Várd ki a december végét, majd összeáll a rendszer (reméljük) és akkor megint lehet fogni a HD adásokat. Nem hülyeségbõl ment a nyári teszt, amikor is Mpeg4 DVB-T-ben ugye lehetett fogni az olimpia alatt az M1-et, aztán meg egész mostanáig az M2-õt HD-be. Kialakul ez, csak szokásos magyar okos, értelmes, profi megoldással csináljál ezt is... LOL 😊