21171
LCD - Plazma
-
#10959 ha nem zavar akkor mit foglalkozol vele ?!
-
EasyLife #10958 ha nem érdekelné akkor azt mondta volna a telefonba, hogy kösz de nem érdekel a pixelhiba így nem szükséges kicserélni.... -
mg8248 #10957 Persze, hogy azért töltöttél el ennyi időt, hogy a legjobb ár/érték arányú TV-t vehesd meg! Szerintem mindenki így van vele... Csak azt nem értem, hogy akkor miért nem érdekel, hogy hibás??? Mert nem látod vagy nem zavar? Attól még hibás... -
#10956 azért hogy az én szintemen a legjobb ár/érték arányút vehessem meg 100k/32"/idei modell/jó műszaki paraméterek 30000:1;5ms;assembly in poland ... -
mg8248 #10955 Te pedig légy szíves magyarázd már el, hogy miért fecséreltél el kb 2 hónapot a TV-d kiválasztásával, ha az nem érdekel hogy (pixel)hibás a TV-d? Sőt, még meg is magyarázod a hülyeséged...
Lehet, hogy kicsik a pixelek és nem látszik, de akkor is hibás! -
#10954 idézzél esetet amikor pixelből sorpixel hiba lett
-
aranarth #10953 Arty, Vazul001, remélem, hogy használ majd! Kipróbálni még nem tudtam, mert a vihar elállította a parabolát, és még nem igazítottam meg - ergo egyelőre csak kábeltévém van. Amúgy nem a panoráma módot nem találom a beltéri menüjében, hanem olyan képbeállítás nincs (vagyis én nem találtam), ami ne írná felül a TV saját programját és így ne torzítana.
A pixelhibához - de igen, ez k***a nagy hiba. És nem "csak" azért, mert 2m-ről látod világítani a piros/kék/zöld pöttyöt, hanem mert rossz a panel és 3 hónap múlva lehet, hogy egész sorok fognak ki/beégni. Hiszen bebizonyosodott, hogy hibásan forrasztottak, vágtak, gyártottak. Szóval csere - ha kényelmetlen, akkor is.
5Dani - már én is elkövettem a hibát, hogy felidegesítettem magam a kölkön, ne törődj vele. Jönnek majd számítógépguruk is, ők segítenek Neked a monitor-kérdésben. -
hdmi #10952 Ha nem tetszik a kézrátételes módszer, használj baseballütőt: link -
#10951 itt vannak akik "kézrátéttel" gyógyítják a pixelhibát , szóval elég korrektet kérdeztem ... -
#10950 Te gyökér, mit kalibrálsz egy átmenetes hibán? -
#10949 kalibráltad egyáltalán láma ? -
#10948 Az LG-t azért vették vissza, mert nem volt homogén a képe. Nagyjából mint az említett tévének, de nem a két szélén volt sötétebb, csak a bal oldalán. Kérdés, hogy egy TV is hasonló minőségi követelményeknek van-e alá vetve, mint egy monitor, tehát cserés-e ilyen esetben.
Nem tudom mi ez a stílus, de aki "kurvanagygrafikusozik", meg ilyeneket ír hogy "ossza az észt", annak a véleményét minimum fenntartásokkal kezelem :D
És nem igényelek EIZO-t, az LG is tökéletes lett volna, ha nem lett volna gyárilag fos, amit a szervíz el is ismert. Pedig "csak" 130e volt 26"-os méretben.
Valaki értelmesebb is hozzá tud szólni a témához? (LCD tévé grafikához) -
#10947 azért a gyárilag hibás meg a kérem vissza a pénzem mert szürkés a szélén a fehér az nem ugyan az a kategória , amúgy ha olyan kurva nagy grafikusok vagytok akkor miért nem vágjátok hogy 300k egy nektek szánt 20" monitor ? -
#10946 diszlexia rúlz
De mondom, EW-ben volt, oda nem szoktam magammal monitort vinni. -
#10945 Ha visszavették gariban, szerinted? -
#10944 és a monitorodon tökéletes volt ? -
#10943 Nézd, egyet láttam Electro Worldben, az szarul nézett ki, két szélén szürke volt a fehér. Engem zavarna, más igénytelensége nem érdekel. A kérdés az, hogy ez mennyire általános jelenség. -
#10942 a tv-k ugyanannyi árban méretben messze jobbak mint a monitorok ...
ezekkel a háttérvilágítási fasságokkal mit foglalkozol ha még nem is láttad élőben mi is az , az a baj hogy akik ezekben a témákban osszák az észt azok már rég túlestek a ló másik oldalán és nekik 300K egy használható tv mert 1%-kal többet ért el xy teszten mint a harmadannyiba kerülő -
#10941 Biztos sokszor felmerült a kérdés, de egyértelmű választ nem találtam rá: kiváltható-e a monitor egy LCD TV-vel? Vettem egy LG W2600HP-BF monitort, ami elvben a jobbak közé tartozik, TN paneleset nem akartam, mert elsősorban fotók feldolgozására használom a gépet, filmnézés, játék csak sokadlagos szempont. A monitor viszont gyárilag hibás volt, és nem is cserélik ki, hanem visszafizetik az árát. Közben elkezdtem tévéket nézegetni (mivel egyébként nincs, és TV tunert vettem volna, de mégiscsak kényelmesebb, ha nem kell a gépet bekapcsolni egy adás miatt).
Samsung 32B550 vagy 650, ami szimpatikus (tehát nem a legolcsóbbakat nézem, nem tudom ez mennyit számít, mivel paneltípust sehol nem látom megemlítve). Gondolom páran felröhögnek, ha valaki grafikai felhasználást és a televíziót egy mondatban említi, de tényleg ENNYIVEL szarabbak az LCD TV-k? Árból ez következne, viszont a TV-k feltételezem a TN panelnél jobb kijelzővel vannak felszerelve, nekem pedig csak az lenne kizáró ok. Milyen egyéb paraméter miatt ne vegyem meg monitornak? Háttérvilágítás? Nem láttam még gépre kötve, azért is kérdezem ezeket.
Kösz! -
vazul001 #10940 Nem hiszem, nálam csak az változott ezzel, hogy emlékszik a tv a beállításokra, aranarth megy asszem nem is találja a "panoráma" módot.Na majd jön és elmondja. -
#10939 mi az hogy monitornak használom? nem azt akartad mondani hogy monitoron való munkára ? mert nekem amióta megvan csak net game meg pc movie megy rajta és egyiken sem látszik ha nem keresem -
#10938 a mai készülékek max 5 évet ha bírnak úgy hogy ha valaki arra játszik hogy majd ha eladom... akkor az még valami másik idő
más: ebben a pillanatban telefonált Mr. Digitalko, hogy pénteken hozzák a másik tv-t sőt választhattam volna egy másik márkából is , de szeretnék azon kevesek közé tartozni akiknek pixelhibamentes LG-jük lesz , mert ugye a VAN szó még hiteles forrásból nem alátámasztható , ezek szerint a Digitálkó egy Pixmánia csak sokkal olcsóbb a többire tudjátok mire céloztam -
#10937 hopp, ez lehet segit aranath-on is? :) -
vazul001 #10936 Menü, Beállításban nekem nincs 4:3-as mód, de van egy "HDMI auto nézet" és ez engedélyezve volt, letiltottam, most már jó. THX. -
DC2310 #10935 Én már elfogadtam ezt a jelenlegi egy sub-pixel hibát, úgyis csak 10 centiről és csak fekete háttérnél látszik egy kék pont.
Már legalább 10-szer csomagoltam össze majd vittem vissza a TV-ket, ennek az 42LH7000-nek meg nagyon tetszik a képe.
Nem akarok pixelmániássá vállni - bár már az Iphonomat is átnéztem -
Leky #10934 Lehet, hogy nem így, de próbáld meg.
Menü, Beállítás, 4:3-as mód és ott állítsd át panorámára -
vazul001 #10933 Sharp-osokat kérdezném, a 32DH66E-nél, a képméretezést hogyan lehet memorizálni? A tv adást(T Sat) "panoráma" módban szoktam nézni, de bemenet váltás vagy kikapcsolás után "teljes"-re állítja magát, minden egyes alkalommal újra át kell állítani. -
EasyLife #10932 rossz hasonlat, egy légyszarnyi felverődés végig repedhet az egész szélvédőn ha nem kezelik időben. -
#10931 Aki monitorként használja a tévéjét, az látja. Engem is zavarna. -
r4pt0r #10930 Hát ha neked lenne pixelhiba tuti hogy észrevenném, az hogy te nem veszed észre az 1 dolog. De ez egy hibája a készüléknek, vagyis nem működik megfelelően és rontja az élményt. -
#10929 Nem csak Mpeg1-et tud lejátszani hanem AVC-HD (mts)-is. -
Leky #10928 Most cserélték a tv-d vagy nem? -
#10927 akkor lenne funkcionális hiba ha rontaná az élvezhetőséget de ilyenről szó sincs
ezen az "i" betűn a pont 4 pixel , csak hogy érzékeltessem a hiba "nagyságát" nna most akkor az ő full hd-ján negyed ekkora egy pixel hiba és másfélszor akkora felületű a kijelző , nem véletlen hogy a gyártók kitalálták ezt a class l-ll pixelhiba osztályzást ...
-
r4pt0r #10926 Most tévedsz mert pont azért rossz a pixel mert funkcionálisan hibás. Nem igazán megy az a fránya pixel. De ha neked jó 1 fogyatékos TV, akkor engem nem zavar. :D -
#10925 ez hülye hasonlat mert nincs funkcionális hibája , pontosabban így hangozna "vettél egy kocsit és van egy légyszarnyi felverődés a szélvédőn " -
aranarth #10924 Schrank, mégsem volt csere?
DC2310, itt a fórumon cirka október óta egyetlen Samun, Sonyn vagy Sharpon (ez a 3 márka a leggyakoribb) sem volt pixelhiba. Nem fontos, hogy zavar-e vagy sem, hogy "rááll-e a szemed vagy sem, hogy kék, zöld, vagy piros, hogy megszokható-e, hogy már 2x cseréltetted, egyszerűen cseréltesd ki megint. Hibás a TV, amit vettél. Pont. A kocsit is visszavinnéd, ha nem működne benne a fényszóró. Tudnál vele menni, de nem azért fizettél, hogy szar legyen. -
DC2310 #10923 ha én vagyok a beteg, akkor jó :) -
#10922 engem sem zavar és nem is látszik a hdready-n de hogy valaki még a fullhd-n is azt keresi ahol fele akkora azért az már beteges mert nekem ne mondja senki hogy a 105cm-es tv-t 80cm-ről nézi ... -
#10921 nem éppen valódi tapasztalat, de mintha az LG-k esetén gyakoribb lenne (Te és schrank esete, eddig) -
DC2310 #10920 Sziasztok!
Új vagyok a fórumon, de lenne egy kérdésem:
Milyen gyakori a subpixel hiba az LCD TV-en.
Nekem volt egy 42LG5000-em - 4 pixel hiba 1 évesen, ezt gariban cserélték egy 42LH7000-e, ebből már a 3-at fogyasztottam, mindegyiken kijön egy-egy kis subpixel hiba(általában kék, vagy piros).
Mindegyik LCD TV ilyen, vagy csak az én szemem állt már rá ezekre kis hibákra?
Előre is ksözönöm a válaszotokat.