LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

arty
na, ez a vicc, h még szoftver frissitéssel sem képesek megoldani 😞 vszeg a hardver rossz tényleg 😞

Forza.

A Sharp DH65 és DH66 között nincs különbség az elnevezésen túl, legalábbis sem a Sharp ügyfélszolgálat, sem a promoterük nem tudott róla. Szériahibás készülékeket biztos nem hagynak forgalomban, de most már kipróbálom úgy is, hogy megy alatta a DTV adás, mert ez aggasztó. Basszus, pedig gyönyörû képe van!

Sharp Aquos LC-32DH66E

azt volna jo tudni, hogy vajon a SHARP DH65 mentes ettol a hibatol vagy sem. nincs valakinek tapasztalata errol? electroworldben sajnos nem volt hozza dtv jel 😞 szal nem tudtam kiprobalni. MM-ben meg csak d65 van (ebben nincs mpeg-4), illetve a dh66e. ebbol a szeriabol.

marmint utolag mondtak, most hogy visszavittuk! ez a nem semmi! amig ott voltam ket vevot is lebeszeltem, hogy nehogy ezt vegyek. a kialitott darab is ezzel a hibaval rendelkezik amugy, akarki kiprobalhatja a budaorsi media marktban.

amugy az votl meg a fura, hogy hazahozatal utan, olyan 3 percig ment rendesen a DTV alatt is a menu, aztan szepen gondotl egyet es belassult, azota fos volt vegig (es nem nem valami beallitas miatt, mert nem allitottam at semmit, csak nezelodtem milyen lehetosegek vannak a menuben)

de mondom MM nel is tudnak rola, ok is mondtak szeria hibas a dh66e, szervizben is ezt mondtak, soot ott meg azt is mondtak hogy sharptol kaptak masik szoftvert hozza, de azzal is rossz volt.

pedig kerlek igy tett, probalj rakeresni neten a sharp dh66e -re. meglepodve fogod latni hogy se hire se hamva, megis lehet kapni. szerintem a sharp dh65 bol elbasztak egy szeriat es 66e kent aruljak, de gyanitom a sharp ceg ugy adta ki, hogy szoljanak az eladok hogy a digituner fos benne, ezert is kaphato olyan olcson. (persze MM-ben basztak szolni errol, de legalabb a penzt visszaadtak)

az osszes meretnel seriahibas, gyarto is tud rola. dtv-n ugy probaltad, hogy ment is kozben a dtv adas? szal pl szobaantennaval fogtad a duna tv HD-t amit tolnak mpeg4 rol DVB-T-n ? ha nincs jel akkor asszem nem is latni a lassulast, hisz akkro nem is kell a digitunernek dolgoznia. csak a digituner mukodese kozben lassul le az egesz 😞

Mielõtt megvettem, kb 1,5 hónapot filóztam. Pedig úgy- ahogy pedzem a dolgot.

Walk the Talk.

Azért mondtam, hogy vannak mûszaki analfabéták. Kb 70-80%.
És én nem reklamáltam, de meg is tehetném, ha akarnám.

Walk the Talk.

Azért remélem nem értettél félre😊)

Walk the Talk.

desigo
Ha már van valakinek 1-200 ezer Forintja vagy még több akkor talán kellene venni a fáradtságot,hogy azt a 4-5 féle ismeretlen fogalmat megkeresse és utána olvasson minimálisat.
Aki meg nem kíván foglalkozni vele az hagyja magát rábeszélni az eladótól valami raktári készleten maradt darabra az ne jöjjön ide reklamálni...
Amúgy kizártnak tartom, hogy a Sharp (vagy bármely más gyártó) - miután elvileg sorra cseréli a készülékeket ugyanazzal a hibával, - hagyná forgalomban a selejtet. Túl nagy presztízsveszteség lenne. De utánanézek, elvégre erre való a net...

Sharp Aquos LC-32DH66E

Gondolod cloud, hogy mindenki tudja mik is takarnak ezek?
Te elhiszem, hogy otthon vagy benne. Szégyen is lenne, ha nem, hisz a munkahelyed is olyan.
De vélem azt is tudod, hogy a mostani TV-k beállításához szakemberek kellenek. Még Bp-n is. Tapasztalat. Vidéken ?
Nos akkor meg, hogy STB, full, HD ready, digitális stb mi a segg?
Tudom, hogy nincs megállás, és így a helyes.
De azért a "hülyébb" emberek szemszögébõl is kellene nézni a dolgot, s nem olyan cimkékkel telepakolni a TV-ket, amiket alapból nem fognak kihasználni.
Ezek persze nem e topic résztvevõinek szól.

Walk the Talk.

Holnap egy hete, hogy vettem egy Sharp Aquos DH66E-t a MM-ban, igaz 32"-osat. Rengeteget próbálgattam a menüjét, nekem nem állt be. Hátrányként írtam (#8362), hogy a csatornaváltás 2 mp (amit sokallok), de egyébként rendben van a menüje. Most megint átmentem a DTV menübe, 2 percig nyomkodtam, de semmi baj nem lett. Ezt a hibát minden D és DH modellre mondták, vagy csak a 37 colos DH66E-re? Kicsit felidegesítettél, hallod?! :-) Én eddig maximálisan elégedett vagyok a készülékkel, de most majd rosok állítgatni a DTV-ben a menüt...

Sharp Aquos LC-32DH66E

cloud.strife
Hello HD pl?

Annyira szeretem ezt a hozzáállást. Több mint fél éve lakhelytõl függetlenül lehet HD adást nézni.

Nem értem a problémát.

www.digimomentsvideography.com

de azért nem bántam meg, mert okés
csakhát 40-ért mást is tudtam volna venni
ez van, meg púpos teve😊

Walk the Talk.

32LG3000

Walk the Talk.

Klemice
mlyen tv-n buktál 40et ? 😮

Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐

LCD 19"
Tudom, hogy van különbség, de nem oly mérvû, hogy gigámba döfjem a bökõt.
Vettem egy 32"-os HD ready-t, amin egy hónap múlva 40kilát zúgtam.
Vertem a kobakom, hogy miért.................................
Érted?
Ekkor, hogy nyugtassam magam: a TV adók 1080i-ben fognak sugározni, amit a 720p tökéletesen megjelenít. Ha közelebb ülök a TV-hez mint 3m, akkor az HD ready éppoly minõséget fog produkálni.
Láttam a havernál 40"-os full HD-t BD-vel. Hát igen tök frankó!!! De mivel az mani tasekom nem BD lemezekre van tervezve, ezután is vagy torrent, vagy a normál 1080i TV adás.

Walk the Talk.

arty
pláne 4 méterrõl MEKKORA a különbség, igaz? <#hehe><#hehe><#hehe> nane, ugyanmár.

leky: konkrét tipust? samsung 32A451 vagy lg 32LG5000. 37" nem férne be? mert ebben a kategoriában egy 37lg3000 (avplanet 137ezer) a mérete miatt szerencsésebb lenne, bár azon is mulik milyen messzirõl néznéd ;-)

elsõsorban xboxozni elég a hdready. 130 körül fullhd ugyse nagyon van a 32lg5700on kivül

a kontraszt számokkal ne foglalkozz, semmit nem számitanak, hazudik minden gyárto, egymást licitálják tul ... MEG KELL NÉZNI!!!

patiang: ez az összehasonlitás igy nem sokat ér 😊 még az sd se nagyon látszik gyengébbnek, holott ... a cikk amugy nem rossz.

hd vs. sd:

http://www.cornbread.org/FOTRCompare/index.html (ha ezt valaki lcd monitoron nézi meg, reálisabb összevetést kap az és hd viszonyárol. a kérdés, hogy ezt milyen távolságbol látja vki ...)

Forza.

És most mikor ezt állítod, milyen felbontású monitorod amin ezt teszteled?<#vigyor0>
Egyébként mozgásközben, változó képtartalmak mellett, van ám rendes különbség a fullHD javára. (pláne ha nagy 42"/47"/52"...a kijelzõ)

Walk the Talk.

Sziasztok, olvasom a sok okosságot (ez nem gúny, én tök vagyok a témához) és szeretnék infót a plazma, vagy az lcd tv a hosszabb élettartalmú, ill. minõségi különbségek jellemzõi, stb.. Elõre is köszi. Egyébként iptv kapcsolatom van, t-homértól, és vásárlás elõtt állok, minden jó ajánlatot szívesen fogadok.
Szeretnék tanácsot kérni, hogy milyen Lcd Tv-t válasszak. 32", Samsung vagy LG, kontrasztarány 10000, de inkább 15000:1, ár max.: 130e ft. Elsõsorban Xbox 360-hoz lenne. Ha lehetne pontos típus kellene. Mennyire érdemes FullHD-ra beruházni vagy elegendõ lenne a HDready is?

Intel Core i5 3570 3.4 Ghz, Nvidia 1050Ti 4GB, 16GB DDR3 1600 Mhz Ram. Le szoktál maradni a kedvenc m?sorodról a Tv-ben? Ennek ezennel vége! Itt a megoldás: http://tinyurl.hu/7ZIA/

arty
erre a célra egy plazma szerencsésebb lenne

Forza.

igen. nem. szal olyan tényleg nincs. de pl az én Ati 4830-amhoz adtak dvi-hdmi átalakítót, illetve van külön dvi-hdmi kábelem. mivel a digitális kapcsolat megoldott, ezért gondoltam, hogy te analóg PC-s kapcsolatot kerestél.
ok. téma lezárva. 😊

Én fõként azért vennék tv-t, hogy DVD-vel összekötve nézzek divx-es adásokat, filmeket. Szerintetek, nagyon csúnya lenne egy sima HD-ready-n, vagy azért élvezhetõ? (természetes a divx szintjén)
mrzed001
Elõzõt is így vettem, és pöpec.
Nem, inkább az zavar, hogy a 6000 és 6100-as szériájúaknál ugyanaz a tudásszint szerepel, és 100 ezressel többe kerülnek ugyanott (szállítás minden ugyanaz).
Szóval akkor valamiért ez a típus ilyen olcsó. Csak azt nem tudom, hogy miért ?

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Sharp Aquos 37DH66E-tol ovok midnenkit, most lehet kapni mediamarktban.

minden szep es minden jo, gyonyoru kepe van, de amikor atkapcsolod DTV-re (digitalis tv mod) es barangolsz kicsit a menuben, akkor egy ido utan ugy belagzik az egesz iranyitas, hogy jo ha 30 masodperc mulva reagal arra amit nyomsz, kezdve a hangero szabalyzastol, a barmilyen beallitas modositasaig. mm azt mondta utolag, hogy tudnak rola, sajnos az osszes ilyen hibaval van 😞 szoval lehet visszavinni. kar erte, hogy ilyennel elbasznak egy tvt 2008ban.

Ewergo
Ugy érted hogy van rajta D-sub VGA bemenet? mert az üzletben néztem a teljes hátulját és nem találtunk. Aztán felhivtam a márka kereskedést, ö is mondta hogy valoban nincs rajta VGA bemenet...csak átalakitóval fogad. Aszem csak a "CV" tipusokon van.?

Ewergo hiányolta a PC bemenetet, hát kipróbálom azon keresztül is. De persze már megvan a DVI-HDMI kábel is.

arty
fullhd tévét miért akarsz vga-n hajtani? nyilván képes nativan fogadni az 1080p jelet vmelyik hdmi is és az legalább nem lesz homályos, szellemképes

Forza.

Pedig ezen ott fityeg a PC bemenet. Bár a "hogysmint"-nek nem néztem utána, de a csati ott van az tuti. Ma este terveztem PC-vel kipróbálni, majd jelentem sikerült-e.

arty
mivel neked ott az STB, a tévében levõ kihasználatlan lenne

hogy a kábelszolgáltatod ad-e a kábelen hd adást az STB-d felé, azt mi honnan tudnánk? 😊

Forza.

Nézegettem utána,arról hogy tv adás miatt,amik elõbbi hozzászólásoknál voltak,de nem nagyon értem,nekem van Set-top box,akkor én így is tudnám nézni HD minõségben?persze van rajta HDMI kimenete a STB-nek.Leírnátok hogy mi is különbözik pontosan?Érdemes,olyan tv-t venni ami DVB-T Mpeg4 van benne?vagy nem,mert ott van a STB nekem?
Klemice
ez külföldrõl jön több mint 20ezer szállítási költségért, és ha valami baja van, pl pixelhiba akkor nem tudom mi a helyzet :S

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

mrzed001
Valaki linkelte korábban a LG 42LG7000 Full HD-s LCD TV-t, és hogy 236 ezerért lehet kapni (Ennyiért már vennék).
Valaki mondja már meg, hogy mi az átverés benne, mert nem találom, mitõl ilyen olcsó?
A többi azonos méretû LG LCD >100 ezerrel többe kerül, egyszóval mi lehet ezzel a típussal a bibi?

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Én arra gondoltam, hogy aki olyan csomagot fizet elõ, vagy olyan lefedettségi területen él, ahol képes HD adást fogni, (és nincs DVB-T Mpeg4 tuneres TV-je), annak jól jön a címke - éppen mert nem tájékozott annyira, hogy egy sima STB-rõl meg tudja állapítani, hogy az most alkalmas-e vagy sem a digitális adások vételére vagy soha nem hallott arról, hogy mi az az Mpeg4.
Abban viszont teljesen igazad van, hogy így elõfordulhat, hogy sok olyan ember fogja megvenni az agyonreklámozott STB-t, aki majd csodálkozik, hogy a hagyományos analóg elõfizetésével az isten háta mögött nem kap szép HD képet.

Sharp Aquos LC-32DH66E

Mi, akik egxmástól is sok infót kapunk, szerencsések vagyunk. De nagyon sokan ezekrõl SEMMIT sem tudnak. A TV vásárlók kb 70-80%-a analféta ezen a téren.
Bár nem tartozok közéjük, de én is vettem egy HD ready LCD-t, amit igazából majd 4-6 év múlva tudom kihasználni. Attól, hogy egy adás digitális ( nekem stb kell), még nem HD. A CRT-t is lehet nézni stb-vel.
Persze aki rendelkezik bluer-el............
Lehet, hogy konvi vagyok.

Walk the Talk.

Csabesz100
Elég venned egy sima DVD lejátszót és azt összekötöd az elõzõvel (dvd és erõsítõ egyben)! Annyi, hogy annak csak az erõsítõ részét fogod használni, a lemezt az újba rakod! Ennyi!

PS3 ID: Csabesz82

Mi a baj ezzel a felirattal?

Sharp Aquos LC-32DH66E

Ewergo
Én is a Toshiba-t néztem ki valóban szépen muzsikálnak. Csak a VGA bemenet hiánya miatt mégsem azt választottam.

Köszi az outpuot srácok !
Jöhet a vevõszivatás.
Nem mindenki profi.

"A set-top-boxok ára kb. 10 000 forinttól kezdõdik, és aszerint nõ, hogy a vevõegység alkalmas-e HD adások vételére és/vagy a tévéadás felvételére, van-re rajta HDMI kimenet, stb. Az MPEG-4 kódolású DVB-T vételére alkalmas készülékeket a forgalmazók hamarosan MinDigTV matricával jelölik meg, a könnyebb tájékozódás érdekében."

Walk the Talk.

arty
domino: az ilyen egybelejátszokkal csak a baj van ... pc-t kell használni.

norbi7: én még nem találkoztam ilyen dvd játékossal

Forza.

Az elõbb egy kicsit bonyolultan írtam le:
Tehát egy olyan DVD lejátszó kellene, ami egy ben erõsítõ és megtudja szólaltatni az 5.1-et!
árulnak ilyet külön?

bocsi a dupla OFF-ért!

Sziasztok!
Tudom nem a témához kapcsolódik de remélem nem baj és tudtok segíteni!
Van egy házimozirendszerem, 5 hangfal plussz a mélynyomó és a lejátszó(erõsítõ). a kérdésem hogy lehet venni külön lejátszó(erõsítõ) hangfalak nélkül, mert régi és az avit nem kezeli.
- gondolom egy sima DVD lejátszó nem elég hozzá, csak olyannal megy ami egyben erõsítõ is. Lehet ilyet kapni külön??? elég lenne egy legalapabb csak szólaltassa meg az 5.1-et.
bármilyen segítséget köszönök elõre is!

Tegnap vettem egy Toshiba REGZA 42XV500P-t. Nagy örömmel vittem haza a FullHD tévémet. Kicsomagol. Beizzít. Egyszercsak úgy periférikusan a HD Ready feliratot veszem észre a dobozán. Pontosan: HD Ready 1080p. A beizzítás után jött a leizzadás. Mi van? Most akkor ez HD Ready vagy FullHD? A Toshiba nem ismeri ezt a típust, szal el tudom képzelni, hogy ide keletre csináltak egy lebutított típust. Mert ugye az xv sorozat elvileg full FullHD.
De minden elérhetõ linken FullHD-sként említik.
Na akkor járjunk utána mi is ez a HD Ready 1080p?
Megnyugtatásul: ez.

Szal nem kell megijedni a HD Ready 1080p logótól.

Néhány szó a tévérõl:
Szép, stabilan áll (at LG és a Samsung kevésbé), távirányítója és menüje könnyen érthetõ (bár nincs összehasonlítási alapom). Az analóg adások persze gyatrák, de így kell elfogadni. A DVD-t nézni is csak a méret miatt élmény. Még csak élményszerû benyomásaim vannak, de eddig teccik.
A tuti akkor lesz, ha megveszem ezt.

Info: itt

arty
kábelszolgáltatotol vszeg mindkettõt SD-ben kapod (hacsak nem valami csodaszolg., vagy fizetsz extrapénzt, stb)

Forza.