LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

.
Kitûnõ, és érthetõ.

Köszi!!

Walk the Talk.

arty
Guer
natív (azaz amennyi képpontból áll az lcd) felbontáson használni

így kapod a legszebb képet

Az mit jelent, hogy "nativan hajtani"?

Intel Core i5 3570 3.4 Ghz, Nvidia 1050Ti 4GB, 16GB DDR3 1600 Mhz Ram. Le szoktál maradni a kedvenc m?sorodról a Tv-ben? Ennek ezennel vége! Itt a megoldás: http://tinyurl.hu/7ZIA/

arty
* sonyrol már ketten is ezt irták az x360 forumon!

Forza.

arty
Ha a monitort is kiváltanád, azaz ezen neteznél stb akkor fullhd-t javaslok, ezek közül egyik sem az. (én spec elvoltam egy hdready-n is sokáig, de az csak 26" volt). Ha csak játékra kell, akkor a hdready jobb választás: box játékok 1280x720 felbontásuak, pécé játékok pedig kisebb gépigényüek és több AA-t rakhatsz fel 1360x768ban!

samu A431 felejtõs, gyenge panel, gyengébb kontraszt.
samu A451 nehéz kifogni a jobb panellel (kétfélével gyártják), másik forumon srác probálta hajtani nativan és nem volt 100% pixelpontos a kép. (õ az 'A'-s panellel nézte, de van itt akinek S paneles van, tõle lehetne nativ hajtásrol érdeklõdni...)
LG5000 szembõl érdemes nézni, az alkalmazott panel érzékenyebb a betekintési szögekre

sony-t nemismerem, de a VGA bemeneten nem lehet nativan hajtani, csak HDMI-n (de hogy csak egyiken vagy többön, azt nemtom. ha csak egyik megy, akkor dugdosni kell, mikor miven játszol ...)

samu.hu sok marhaságot ir, nézz meg mindent 3 helyen és kérdezz itt is inkább 😊

Forza.

Van valakinek véleménye a Samsung LE32A431T2-rõl. A samsung.hu oldalon 1920x1080-as felbontást írnak 15000:1 kontraszt aránnyal és 5ms válaszidõvel meg persze alacsony árral a valóság mit takar.

A nálam versenyben lévõ modellek:
Samsung LE32A431T2
Samsung LE32A451C1
LG 32LG5000
Sony KDL-32S4000

Csak az a baj, hogy nem nagyon merek hinni a gyártói leírásnak. Nekem az a modell kellene ami leginkább megfelelne játék megjelenítésére, mind Pc, mind Xbox360-nál.

Intel Core i5 3570 3.4 Ghz, Nvidia 1050Ti 4GB, 16GB DDR3 1600 Mhz Ram. Le szoktál maradni a kedvenc m?sorodról a Tv-ben? Ennek ezennel vége! Itt a megoldás: http://tinyurl.hu/7ZIA/

arty
igen, a samungnak jobb a kontrasztja - mi ezzel a gond?

(annak ellenére, hogy az LG speckoinál nagyobb szám szerepel dinamikus kontrasztérkékként. pont ez ellen 'orditottunk'. megint félreértetted... )

Forza.

Szia Cloud, látom te értesz a Sonykhoz, mi a véleményed e két tv-rõl:
KDL-37V4500
KDL-40V4000

Sima TV-hez, DVD-hez, késõbb pár év múlva BlueRayhez kéne. A válaszodat elõre is köszönöm.
Szia ShaiHulud! A W4000-es Sony 199.900,-Ft a márkaboltban. Tapasztalatból mondom, hogy nagyon jó képe van. Kicsit drágább mint a Sharp, de a specifikációik nagyjából megegyeznek.

Sharp Aquos LC-32DH66E

cloud.strife
Dehogy... 😄

www.digimomentsvideography.com

cloud.strife
Télleg? 😊

Sziasztok!

Vettem egy Samsung LE 40 A536 LCD tv-t! Nagyon jó, megvagyok vele elégedve nagyon! Az lenne a kérdésem Samsung tulajdonosokhoz vagy hozzá értõkhöz, hogy hogyan lehet használni a PIP kép a képben funkciót, amit elvileg tud a készülék!?
nem. gyonyoru szep kepe volt😊

probaltad a hattervilagitast novelni esetleg? lehet az volt leveve (valami nezelodo elallitotta mondjuk), illetve lehet a kialitott keszulekkel votl valami hiba.

ezen a dvb-t mpeg4 modban valo belassulason kivul mindennel megvoltam elegedve a tvvel kapcsolatban. nagyon szep kepe volt mind hd mind analog adas kozben is. sajnos nem is sikerult helyette masik tvt talalni, ami ilyen minosegben produkalja az analog jelet is, ebben az arfekvesben es meretben.

Én nagyon szépnek találom a képét és az analóg adást sem torzítja érzékelhetõen - ez a legfeltûnõbb. Én - a ShaiHulud által említett hibán kívül - csak azt tudom felhozni "ellene", hogy egy-egy csatornaváltás elég hosszú idõt vesz igénybe, kb. 2mp-et. A Tv összeszerelési és képminõsége szerintem (és számomra) tökéletes. Ma egy hete, hogy megvan!

Sharp Aquos LC-32DH66E

ShaiHulud, én a napokban megnéztem ezt a Sharp 66-os tévét a Médiában. A képélessége nagyon jó, a kép gyönyörû és ezzel igen kiütközött a többi "82-es tévé közül ( a DTV-adás minõségével mindenképpen). A képet azonban te alapból nem találtad túl sötétnek? Mert számomra ezzel is kitûnt az ott bemutatott készülék. A normál LCD fényerõsséghez képest kimondottan fényhiányosnak mutatkozott és ezen a manuális beállítással sem tudtam határozottan javítani. Te ezt nem érzékelted?
sziasztok

azt szeretném kérdezni,hogy d-sub összeköttetésen lehet 1920x1080 felbontást küldeni?
Az analóg kábeltv adáson semmit nem javít egy full hd tv, sõt ahogy én láttam inkább felnagyítja a hibáit.

1080p. bocs.

Sharp Aquos LC-32DH66E

A jeltõl függ elsõsorban, utána jön a TV.
Azonos jelnél is a képfeldolgozó program a döntõ, meg a távolság, ahonnan nézed, nem a felbontás - de alapszabálynak azért elmondható, hogy egy FullHD panelra többet szán egy gyártó, vagyis valószínûleg jobb minõségû. Ráadásul a jövõben, amikor a blu-ray lesz annyira elterjedt, mint most a dvd, akkor nem érsz sokat egy 1366-os készülékkel.
TV nézéshez viszont szinte(!) mindegy, mert egyik adás sem 1980p.

Sharp Aquos LC-32DH66E

Na ja. :-)

Sharp Aquos LC-32DH66E

Klemice
ezt én is észrevettem csak lusta voltam reagálni rá 😄

Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐

vénfarok
vki #4872?<#fogmosas>

a papiron szereplo kontraszttal nem kell foglalkozni, mert az csak reklam duma. a valodi kontrasztal amit latsz a tv bamulasa kozben, azzal viszont mar nem art😛 persze nem tudom melyikre gondolt O. 😊

cloud.strife
Te idefigyelj......

Lentebb ordítottátok, hogy a gyártók közötti kontraszttal nem kell foglalkozni mert hülyeség.
Erre azt írod hogy a Samu jobb mert jobb a kontrasztja? 😄 LOL

tehát akkor jobb felbontás = jobb kép
mondjuk hozzateszem MM-ben nem votl tul jo az analogadas jele😞

Klemice
jobb panel és jobb elektronika van benne -> analógon szebb képet ad

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

en ugy vettem eszre, hogy szemre semmit nem javit rajta 😊 aztan majd valami technikai zseni megmondja.

Az analóg kábeles tv adások képminõségén javít e valamit ha a tv Full-HD
ok akkro az utolso sort az elozo hozzaszolasomban vedd stornonak😛 meg nem lattam ezt, amikro irtam amazt.

de nem ertem en ezt akkor, hogy lehet hogy csak azok a tvk rosszak amik ott vannak? mert hogy rosszak az teny.

ha szerinted varosi mese, akkro kerlek vedd a faradtsagot es latogass el a budaorsi MM-be es probald ki ott. garantalom hogy azt fogod tapasztalni amit leirtam. azt hogy szeriahibas azt az ottani eladok mondtak + az ottani fonok is tud rola.

ezenkivul fel lett hivva a garanciapapiron szereplo szerviz telefonszamuk : 0680 180538 es itt is elmondtak, hogy "igen ez a tipus szoftverhibas, kaptak is a sharptol egy uj szoftvert, de azzal is maradt ez a problema"

meg azt is elmondtam, hogy az a kulonos az egeszben, hogy amikro haza lett hozva akkro egy darabig semmi gond nem votl a DTV resznel, aztan gondolt egyet es onnantol kezdve DTV modra kapcsolva belassul az iranyitas. ATV modra visszakapcsolva ujra jo lesz, de ezt mar leirtam korabban is. lehet nem probaltad eleg ideig. vagy azt eltudod kepzelni hogy csak azok a DH66E-sek rosszak amik a budaorsi MM-ben vannak?

ennel tobbet nem tudok mondani errol, nekem ezek a tapasztalataim es ezt mind ala tudjak tamasztani a budaorsi MM-ben.

es kulonosen sertonek talalom, hogy egy varosi mesenek titualod azt a probalkozasomat, hogy megkimeljem a forumtarsakat attol, hogy atkelljen ugyanazt elniuk, amit nekem kelett atelnem ezzel a tvvel kapcsolatban.

Bocs ShailHulud, a városi legendát nem a Te pechedre, hanem a jóindulatú és segítõkész MediMarktos "szakemberek" magyarázatára értettem!

Sharp Aquos LC-32DH66E

Kedves ShailHulud! Újabb városi mesével lettünk gazdagabbak. A kételyeimet már elmondtam (szerintem nem dob piacra hibás sorozatot árengedménnyel senki, mert utána nem ad el semmit), de elismerem, hogy megijedtem. Ezért felhívtam a Sharp szervizt és megkérdeztem, hogy mi a gond a tunerrel a DH66-nál. A szervizvezetõ hívott vissza, de nem értette a felvetést, mert õk nem tudtak semmirõl. Elmondtam mindent, amit írtál - hangsúlyozva, hogy én nem mertem kipróbálni. Azt felelte, hogy hozzájuk eddig egyetlen modellt vittek vissza hibásan, azt megjavították. A MediaMarkt pedig nem jelezte a Sharp felé, hogy bármi gond lenne a sorozattal (Ezért azt sem érti, hogy a vevõknek, vagy Neked miért mondják, hogy szériahibás - logikus, teszem hozzá, hiszen a forgalmazó MM reklamálna a gyártónál, mert nem akarja bebukni a vételárat/hasznot).
Megnyugtatott, hogy semmi gond nem lesz, dugjak be egy UHF antennát, hozzam be a Duna TV-t és a Duna2-t (Autonómia) és meglátjuk. Ha baj van, hétfõn kijön.
Ahogy este hazaértem, egybõl bedugtam a kis szobaantennámat, behoztam rajta és beprogramoztam a 2 adót: kép sajnos nincs, mert gyenge a jel (nem jön még a UPC Direct), de a frekvencia OK, még a nevét és a HD jel felbontását is kiírja a csatornának, vagyis a tuner mûködésben van. Csakhogy hál' istennek SEMMI NEM LASSULT LE A MENÜBEN - se a digitálison, se visszakapcsolva az analógon. Ugyanúgy mûködik, mint eddig.
Aztán rákérdeztem, hogy valójában mi a különbség a 2 modell (a DH65 és a DH66) között: nevetett, hogy semmi, csak a TV talpát más színre festették - a 65-ösét matt feketére, amolyan bõrhatású középrésszel, míg a 66-osét ugyanolyan zongoralakk-feketére, mint a kávát - nem adtak ki külön használatit, nem vették be külön a prospektusokba, mert a 2 TV az utolsó forrasztásig megegyezik, a valamilyen tervrajzaik is ugyanazok.
Úgyhogy nyugalom. Gyönyörû képe van, szériahiba nélkül.
Alig várom, hogy hozzák végre a tányért, mert utána lesz egy rakás digitális adóm, köztük jó pár HD.
Ha ne adj' isten gond lesz, megírom.

Sharp Aquos LC-32DH66E

vénfarok
sziasztok
a 3 tv közül melyik a jobb?
Panasonic
Panasonic 2
LG

Klemice
akkor az 1esre meg a 3masra max dvd lejátszót kössek :\

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

arty
valszeg nem, a többi hdmi-n csak 1280x720 és 1920x1080 (és a többi házimozis felbontás) megy. ugy néz ki csak a fullhdsek hajthatoak nativan az összes hdmi-n (656 legalábbis igen)

kolesz01: LG "olcsobb", kevésbé presztizsmárka, ennyi

Forza.

sziasztok mi a véleményetek ,tapasztalatotok LG 32LG5700 LCD tv-rõl
nem tudom eldönteni mi lehet az oka, hogy 1920×1080 pixel felbontás ellenére is viszonylag "alacsony" az ára
ejj tudtam akrtam meg irni valamit az elozo postban, szoval: ha nem kell az mpeg4 cucc, akkro meg ajanlatosabb egy D65-t venni, hisz abban nincs benne a DH65 tel (ill a DH66-tal) szemben, igy olcsobban meglehet kapni mint egy DH65-t. DH66 nal nem biztos hogy olcsobb, hisz az a hibaja miatt eleve egy olcsobb arfekvesben van (csak eppen nem kozlik veled hogy hibas.)

ha nem kell a dvb-t mpeg 4 resze a tvnek akkro nem lesz vele gondod, gyonyoru szep kepe van meg analog adasnal is.

viszont ha akarod hasznalni a foldi sugarzasu digitalis adokat akkro felejtsd el ezt a keszuleket, hisz hibas benne ez a dolog, mar irtam rola lejebb, hogy visszakelett vinni MM-be, mert itthon derult ki.(basztak rola szolni ott, pedig tudnak a hibajarol)

amugy ha nem hiszed, akkro menj be megint az MM-be es vedd kezedbe a tv taviranyitojat majd nyomd meg rajta a DTV feliratu gombot, persze kell hogy legyen rajta jel is. azutan meglatod mirol beszeltem, minden gombnyomasra olyan jo 30-60 masodperc mulva reagal csak, ebben a modban.

foldivel is lehet venni. annyi kell hogy legyen a tvdben mpeg4 dekoder, illetve egy settopbox ami tudja. de a sony w4000 az tudja szal semmi gond, max annyi hogy nem tudom ahol laksz ott van-e lefedettseg.

Sony W4000 hogy lehet elõhozni a szervízmenüt ha lehet egyátalán?
Hol lehetne az alap beállításokon tuningolni?
A Dunatv csak mûhold és kábelen jön vagy földi antennával is lehet digibe venni?

Klemice
felmerült bennem egy kérdés
ugye a 4es széria samsungoknál mind a 3 hdmi-n fogad natív jelet
mert a kettes port a pc preferált a többit nem próbálgattam

Szia, néhány napja írtam egy pár sort a Sharp DH 66-ról miután a MM-ben megvizsgáltam a készüléket. (8406. hozzászólás) Ott volt néhány észrevételem, légyszi- mivel neked van ilyen tévéd- véleményezd az elmondottakat, mert engem is érdekel ez a készülék.
Igen ez engem is érdeklne,mert én is egy ilyen tv-ben gondolkodok,és bár mifelénk még nincs digitális lefedettség,így nem is igazán tudom megnézni a közeli boltokban,hogy a dh65-ben is fennál e ez a probléma..max megkérdezni,mit tudnak róla.

jaja egyet ertek, nagyon szep kepe van. mi is sajnaltuk hogy vissakellett vinni 😞 nem is talaltunk masikat amit elvittunk volna helyette. ezert lenne jo tudni hogy a dh65-ben is megvan e ez ahiba vagy sem, mert annak is nagyon szep a kepe.(mivel ezekszerint ugyanaz)

Nem tudja véletlenül valaki hogy lehet elõcsalni Sharpokból, hány üzemóra van bennük?
arty
sony-t nemismerem, másik kettõbõl a samu-t, mert jobb a kontasztja

Forza.

Ti ezek közül melyiket választanátok és miért:

Sony KDL-32S4000
LG 32LG5000
Samsung LE32A454

Elsõdleges szempont az Xbox 360 használata.