21171
LCD - Plazma
  • cloud.strife
    Hahaha......

32" W5500-asom van mióta megjelent, de egy miliméter bevilágítás sincs rajta. 37-40-46"-ban sincs semmi bevilágítási hiba, azaz iszonyatnagy BullShit az egész.
  • crazyclone
    Ezt nem olvastam a Sonyról de kösz az infót, így nagyon valószínű a Samsungnál maradok ...
  • hdmi
    Itt van a tv-d részletes műszaki leírása, e szerint nincs benne ambilight. Egyébként könnyen megállapítható, csak meg kell nézned a tv hátulját, s látsz-e hátul a szélén LED-et. műszaki adatok
  • tekknopit
    Sziasztok!

A fórum hallgatóságához fordulok,mert lenne egy pár kérdésem és hátha tud valaki segíteni.
    Vettem egy Philips 32PFL7684H típusú LCD tv-t. A távkapcsolón rajta van az Ambilight funkció(élményjavító háttérvilágítás)
    Én ezt nyomkodom a távkapcsolón de nem nagyon történik semmi :) Egyáltalán tudja ez a tv ,vagy valamit nekem kell még beállítani rajta, vagy esetleg hibás lenne? vagy esetleg csak dvd nézés vagy konzolozás közbe HDMI-vel való csatlakozás esetén kapcsolna csak be az ambilight?

Aki tud segíteni kérem szépen írjon, ide a fórumra vagy esetleg erre az email címre: tekknopit@hotmail
  • hdmi
    Több fórum és teszt szerint is az idei év egyik legjobb tv-je a Samsung LE-40B650. A Sony W5500 minden teszt szerint backlight bleedtől (erős bevilágítás a sarkoknál) szenved, kivéve a 37”-es méretben, mert ebben a méretben a Sony nem gyárt panelt, hanem más gyártótól veszi. Egyébként a Samsung 240k körül van. argep.hu
  • crazyclone
    Hello!
    Emberek kellene nekem egy LCD 200ezer körül főleg kábelTVt néznének az ősök vagy standard DVD filmeket ...
    Nemtudom érdemes lenne-e hozzádobni még egy 50Kt és venni egy Sony KDL40W5500 t vagy egy Samsung LE40B650 t mert én ezt a két TVt néztem ki de picit meghaladja a költségvetést ... amennyiben rávesztek hogy kábelTV csekkolásra DVD filmekre vagy esetleg a konzolom használatára a jövőben szűkség lehet egy ilyen TVre abban az esetben belefér a 250ezer is ...
    Kösz előre a segítségeket!
  • mateus33
    Sziasztok! Szerintetek mi a különbség az LG 42LH3000 és a 42LF2510 között? Árban nem sok különbség van, de másban sem találok. Amúgy ezek jó minőségűek kategóriájukban? Vagy érdemesebb ebben az árkategóriában kisebbet nézni? Mert a Samsung szimpibb, de ha ezek amiket leírtam is hoznak egy elfogadható minőséget, akkor egyértelműen a nagyobb tv-t venném. Köszi a segítséget!
  • arty
    imádom a magyar menüt :D
  • koma0808
    na megtaláltam miért dinamikus rögzítettre vált mindig vissza a tv-m. A TV elhelyezésének kiválasztása:
    FŐMENÜ vagy RAKTÁR

FŐMENÜ: „SZABVÁNYOS” lesz az „AV ÜZEMMÓD” beállítás
    alapértelmezett értéke.
    RAKTÁR: „DINAMIKUS (Rögzített)” lesz az „AV ÜZEMMÓD”
    beállítás alapértelmezett értéke. Ha az „AV ÜZEMMÓD”
    beállítása megváltozott, akkor a TV automatikusan visszavált
    „DINAMIKUS (Rögzített)” módba, ha 30 percen át nincs
    jelbemenet a TV-ről vagy a távirányítóról.
    Mondjuk azt nem értem miért kell neki 30 perc után visszaváltania.Na mindegy majd újra telepítem a tv-t.
  • sirdond
    nekem működött előtte is
    egyébként én egy 64 megás noname pendrive-val csináltam meg
  • elwoodblues
    Így van. Ez legyen a legnagyobb bajunk. ( Egyébként mintha korábban nem működött volna a 01 típusú csatornaváltás a tíz alatti csatornákra. Most meg igen. )
  • astrago
    Ezek szerint válogatós a tv usb-je.Sokunknak elsőre sikerült,de mivel itt a te példád hát ez legyen a kütyünk legnagyobb baja.
  • elwoodblues
    Az LC37DH66E upgrade-n elbukott egy noname 256M, Kingston 2G, Kingston 8G,
    noname 1G, de végül egy Kingstone 1G megcsinálta.

Változást nem vettem észre, én UPC boxon váltok csatornát. Viszont a nagy keresgélésben megtaláltam hogy lehet txt-n al-oldalakat lapozni.
  • koma0808
    köszi a választ, akkor felrakom
  • astrago
    Nyugodtan rakhatod a szoftot.
  • koma0808
    Sziasztok!Még egy kérdésem lenne.Írtátok hogy az LC-32DH66E és 65E között a különbség csak a tv talp színébe van minden más ugyanaz, akkor ha 65E-hez adnak ki frissítést azt rátehetem a 66E-re is?Köszi
  • sirdond
    na, ma én is sikeresen megcsináltam a firmware frissítést, valóban gyorsabb lett a csatornák közötti váltás (bár nekem eddig sem volt nagy probléma a 2mp), más változást viszont még nem vettem észre
  • astrago
    Az okát nem tudom.Próbáld meg a menüben:a Beállítások menüpont alatt van a Visszaállítás opció.Sajna viszont ez töröl minden beállításodat ezért újra kell programozni a tv-t.Jobbat nem tudok esetleg hívd a szervizt.
  • koma0808
    Sziasztok!
    Nekem egy Sharp lc32dh66e tv-m van és olyan gondom van vele hogy AV üzemmódnál a Dinamikus (rögzített) van mindig beállítva, hiába állítóm át Szabványosra vagy bármelyik másra akkor is 30 perc múlva visszavált a Dinamikus (rögzített)-re. És ez nagyon zavaró. Nem tudja valaki hogy lehetne megoldani, hogy 30 perc múlva ne váltson vissza dinamikus (rögzített)re?
  • sirdond
    na, akkor este én is kipróbálom
  • astrago
    Persze,nem valami hiba miatt van a szoft csak fejlesztenek.Ilyen pl.a csatornaváltás ami kb 1mp-re csökkent.Semmi extra,de bajod nem lesz belőle.
  • sirdond
    köszi, ilyesmire gondoltam :) (azonban nemrég beszéltem egy ismerősömmel aki metroban dolgozik, és mondta, hogy náluk is árulnak. az jobb lenne, mert akkor olcsóbban hozzájutnék :) majd szombaton tud mondani pontos típusokat)
    délután lesz meg az udate, most nem vagyok otthon
    de akkor is megéri frissíteni,ha semmi gondom nincs a tv-vel?
  • astrago
    Szia! Azt hiszem ez jó lesz neked.árgépAmúgy frissítettél már?
  • cloud.strife
    Ezt a mindent kínában gyártanak dolgot felejtsétek már el. Japán márka= jó, többi márka= szar..... :D

De komolyan, az Audi is egy jó autó, mégis itt gyártják.
  • sirdond
    sziasztok
    régebben volt erre téma (egy ideje nem olvasom már én sem a topikot) a tv-hez fali konzol
    egy 32dh65 sharp lcdm van és,ha jól emlékszem valaki írta, hogy ő vett egy forgatható fali konzolt 10e Ft alatt. na ennek a típusára lennék kíváncsi, vagy ha valaki tud ajánlani egy jó konzolt 10e alatt, azt is megköszönném :)
  • astrago
    Arra nem vennék mérget hogy "japcsi".Tudod ma már mindent Kínában gyártanak. A specifikációja alapján- bár nem láttam-rossz tv nem lehet.Az Lg-t láttam szép is jó is de nézd meg a Samsung B650 szériáját is.
  • arty
    ha boltban vezsed, egyszerű: probáld ki vásárláskor :)
  • kemgyuri
    ja, és toshiba 42AV635. Nem találtam róla véleményeket, csak a toshiba shop dicséri, de az szakmai ártalom lehet. Mégiscsak japcsi nem, és olcsóbb is mint az LG., bár nem is tud papirom annyit.
  • kemgyuri
    42lh7000-ről vélemények? Ár érték jónak tűnik, valóban gyakori nála a pixelhiba? Egy oldallal előrébb ezt taglalták... Hagyjam inkább?
  • vazul001
    Megtaláltam a szoftververziót, ugyanaz, mint elwoodbluesnak. Két 2gb. pendrive-val próbáltam kb. 10x, újraformáztam őket, nem müxik egyik sem. Na mindegy, ha kerül errefelé másik pen, majd még próbálkozok.
  • astrago
    Jól tudod!
  • Leky
    És ha jól tudom akkor csak Tv üzemmódban lehet csak lekérdezni.
  • astrago
    Gyorsabban: MENÜ-BEÁLLíTÁS-AZONOSíTÁS Itt a legfelső sorban található.
  • Leky
    Töltsd le a frissítést és a zipben lévő pdf-ben le van írva, hogy hol tudod lekérdezni.
  • vazul001
    Hol találom a tv-n lévő szoftver verziószámát?
  • Leky
    Nekem egy 256mb-os Sandisk-al megcsinálta a frissítést.
  • elwoodblues
    köszi, sajnos nekem E081029H1 van, eléggé dátumnak néz ki az eleje, és még januárban vettem.

2gb sima FAT az amivel egyátalán belekezd nekem, de nem fejezi be ahogy írtam. még kérek kölcsön egy másik pen drive-ot, meg felhívom a szervízt, hátha van ötletük.
  • astrago
    Az új szoft száma:E090319H1 lehet hogy neked ez gyárilag fent van.Én sima FAT-ba formáztam meg egy sima 1gb pent.
  • elwoodblues
    hmm. most kicsit morci lettem. egyrészt nem megy, kb. öt percig sárgán villog aztán vszínűleg timeoutra fut, kikapcsol, és vissza. Se failed, se success semmi. Ezt négyszer csináltam meg mivel a leírás szerint ha nem megy ismételjem. Két másik USB stickel bele sem kezd, (az egyiket nem is látja bár gépben jól működik, a másik vszínűleg túl nagy neki, 8G-s és csak FAT32 megy rá, bár a képeket jól mutatja róla a tv)

szóval fura, hogy a dh66e típusjelzést nem említi a magyar oldal sem pedig itt is forgalmazzák, tehát ha arra keresnék rá sem találnék. a leírás szerint hasonlítsam össze az "Azonosító" menüben lévő 6-8 karakteres betű szám kriksz-kraksz-ot a 2.34 -el, hogy az van-e fent, hát tudja a rosseb. Aztán 5 perc villogás után legalább azt kiírhatná, hogy "failed".

hát ez van. keresek még egy usb sticket, de nem nagyon tetszik a dolog.

• astrago
    Feltettem kb 2perc volt.A 66 szám csak a káva fényes kivitelét jelzi egyébként ua mint a 65.A legszembetűnőbb változás a csatornaváltás.Nagyon gyors lett.A többit még nem tapasztaltam ki.
    Csomagold ki az egészet a gépedre olvasd el a pdf állományt és aszerint telepítsd.A pendrive-ra csak a szoftot másold rá a gépről.