21171
LCD - Plazma
-
bence2008 #11119 Sziasztok a segítségeteket szeretném kérni. Van egy Panasonic TH-42PV80-as plazma tv-m. ehhez van csatlakoztatva egy panasonic dvd felvevő, valamint egy UPC mediabox. A baj az, hogy a tv délutánonként illetve estefelé elkezd zúgni (több órás használat után)és vízszintesen halványabb csíkok futnak lefelé a képernyő tetejéről. Ha kikapcsolom a upc-s mediaboxot akkor abbamarad a zaj és a csík is. Antennákat már variáltam és cseréltem is. Mi lehet a probléma? köszi a segítséget, Bence -
astrago #11118 Úhh!Mennyibe fog kerülni ebből egy 40"?Na kezdek gyűjtögetni. -
Leky #11117 Nem sürgős nekem csak hétvégén volt időm tőkölni az antennával. -
#11116 jó választás -
sirdond #11115 azt hiszem megvan a következő tv-m :P
http://www.itextreme.hu/index.php?q=hirek/3535 -
astrago #11114 Nagyon határeset,antenna boltban kérdezz rá mindenképpen vagy kivárod az uzdi torony rajtját.Esetleg nézd meg itt,hátha tudnak segíteni.Mindig tv fórum
Nekem az a mázlim hogy kb 2km légvonalban a torony. -
hdmi #11113 Itt tudod megnézni a digitális lefedettséget: mindigtv -
Leky #11112 Ez a kép nagyobb:
kép -
Leky #11111 A képen megjelöltem, hogy kb. hol lakom.
kép -
astrago #11110 Mennyi az km-ben? Mármint a legközelebbi torony ami sugároz is. -
Leky #11109 A Sharposokat kérdezném, hogy milyen jelerősségnél vállik láthatóvá a digitális adás. Hétvégén próbálkoztam igaz elég messze vagyok a jelenlegi adótoronytól, de egy régi 47 elemes antennával a jelerősség 60 minőség 42 volt, 610.0Mhz-en. Ki is írta a csatornák neveit, de a kép fekete volt akármelyikre léptem. Szerintem nekem az uzdi adótorony jelentene megoldást, de az elvileg decemberben indul. -
jules5 #11108 Sziasztok,
Sony V5500-as TV vennék mostanában, elég jó árban van szerintem, van róla valakinek tapasztalata? A háttérvilágítás és az "utánhúzás" a korábbi (BE2) típusoknál nem volt jó. Állítólag már a BE3 -sokban kijavították.
köszi -
#11107 Boltban legalább a legrosszabb eshetőséget látod, annál otthon már csak jobb lesz! Még mindig jobb, mint amikor az átlag a bolti hd demo után otthon szembesül a kábeltévé adásával ...
A lényeg, hogy tévéadást kell megnézni, ha valaki otthon is többnyire erre használná ... az pedig vszeg a plazmán lesz szebb. -
#11106 Már amennyire a fibernet jó tud lenni, amúgy tényleg nagyon jó. -
#11105 nem mind1 hogy az adast 3 vagy 30 fele osztod...;) -
#11104 mért, neked otthon kiváló a tévéadásod? -
#11103 Na de arra mi a biztosíték, hogy a bolt kiváló minőségű analóg tv forrással rendelkezik? -
astrago #11102 Köszi! -
#11101 Igen, és 3 fokozatban állítható is. -
astrago #11100 Sonysokat kérdezném! A V5500 kikapcsolható a din.kontraszt?Gondolom igen de jó lenne egy megerősítés. -
#11099 Persze hogy van. -
#11098 tudtommal minden HDMI bemenet HDCP-s -
#11097 plazmát!
Panasonic 37PV8 / 37PV80 - mindenesetre vásárlás előtt menj el a boltba és kérj meg egy eladót, h mutasson tévéadást rajta, h el tudd dönteni, jó-e neked. ronda lesz! de lcd-n még randább :) (CRT-hez képest)
-
chivasregal #11096 sziasztok tudja valaki hogy a sony kdl-40e4020-ba van-e HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection)? -
#11095 Az input lag minimálisra csökken, ha a TV-t játék üzemmódra rakod. Vagy úgy is input lagot tapasztaltak? -
Bazs001 #11094 Hali
Milyen TV-t ajánlanátok 130 ezer Ft-ig ? Kizárólag TV nézésre kellene.
Köszi előre is.
-
#11093 Nem nagyon van rá lehetőség, persze minden erőmmel azon vagyok de ha nem adódik lehetőség akkor jön a TV ha nem tetszik megy vissza a TV, ennyi ...
Én egyébként főként a Reviewek Pro és Contra részeit figyelgetem és tudom hogy mit akarok, a Samsung teljesen megfelelőnek tűnik (az Input lag kivételével amit azonban a Sonynál sem gyéren emlegetnek)
Egyébkén erdélyi vagyok és a közelben nem találok raktáron ilyen ill ehhez hasonló készüléket így nagyon úgy tűnik hogy azt külföldről fogjuk beszerezni addig meg talán megadódik a lehetőség hogy lássam működés közben, akár meg is gondolhatom magam ... -
Kimi23 #11092 Nekem ez nem probléma, én nem vagyok sem Sony, sem egyéb márka hívő. Csak arra próbálok rámutatni, hogy a lehető legoktondibb dolog karosszékből rengeteg pénzt kiadni egy tévére, személyes tapasztalat nélkül. -
hdmi #11091 Teljes mértékben igazad van. Én se állítottam, hogy mindegyik W5500-ast érint ez a probléma, csak azt állítottam linkekkel alátámasztva, hogy egyes tesztelő szaklapok, illetve átlag felhasználók találkoztak backlight bleed-el, illetve clouding-al, s szerintem nem lenne korrekt ezeket elhallgatni még egy-két Sony hivő miatt sem. S majd az itt fórumozó eldönti a pro és kontra érvek, illetve személyes tapasztalat alapján, hogy kiad 300k-t a W5500-ért vagy sem. Továbbra se értem, hogy ez miért lenne probléma? -
Kimi23 #11090 Mikor én vettem a Sony lcd-met sok mindent olvastam a W4000-ről. Mondhatni ha csak arra hagyatkoztam volna, nem állna 1 itt a nappalinkban. Ezért csak annyit tanácsolnék, hogy 1 dolog a külföldi, és itthoni fórum olvasgatás, de a legfontosabb a személyes tapasztalat. El kell menni, és személyesen kipróbálni, megnézni minden lehetséges forrásal. -
hdmi #11089 s végül melyiket veszed? -
hdmi #11088 Ne haragudj, de tényleg nem értem a sértődésed okát, mert én nem személyeskedtem veled, azt meg pláne nem írtam, hogy hülye vagy. Az meg már nehogy probléma legyen, hogy az állításomat nem is egy, hanem legalább 3 különböző forrásból linkekkel támasztom alá. Úgy hogy inkább enged meg, hogy én gratuláljak neked, ha ezen képes vagy megsértődni. Szerintem egy kicsit gyerekes, végül is csak egy tv-ről beszélgetünk.
A másik, hogy az ilyen fórumokat általában azok olvassák, akik tv vásárlás előtt állnak (mint pl. én is) s ehhez keresnek segítséget. Miért lenne baj, ha egy konkrét típusról olvasnak pro és kontra? S majd eldöntik, hogy melyiket veszik, mert azért az kijelenthető, hogy tökéletes tv nincs.
Egyébként én is elsősorban Sony tv-t keressek, mert a nappaliba is egy Sony Wega Crt tv van, a DVD felvevőm meg a lejátszóm is Sony. Viszont azt, hogy szimpatikus egy márka, azért ne tegyük vallássá. Azért mert egy termékre rá van írva, hogy Sony, az nem feltétlen egyenlő a minőséggel (mint más márka esetében sem). Egyébként elég sok cikk foglalkozott a Sony-nak a problémájával, hogy pl. a Sony márkanév minőségben ma már nem ugyanazt jelenti, mint pl. 5-10 éve. (Engedd meg, hogy most ne keressem ki, mert egyébként se szereted a linkeket.). Pár hónapja még a CNN Business News is foglalkozott vele, hogy versenyképességben, meg innovációban, a termékei iránti keresletben egy-két versenytárs lehagyta, és emiatt kemény strukturális átalakítás előtt áll a cég. Úgy-hogy szép dolog a márkahűség, de azért tényleg ne tegyük vallássá.
Mindenesetre én biztos, hogy egy ilyen hülyeségen nem fogok megsértődni, úgyhogy részemről peace.
-
#11087 intézed? megtekintés nélkül?? :O -
#11086 Kösz a segítséget már intézem a TVt remélem a lag nem lesz túl nagy ...
Nameg cloud.strife meg a W5500 miatt ne legyen vita mindenkienek meglehet a saját jól megalapozott véleménye (akár teljesen jogosan) főként ha egy sony fanboy ról van szó...
Én nem ítélem el azt a TVt senki sem teszi én csak azokból a tényekből próbálom levonni a következtetést melyeket nagyobb arányban találok!
(ám nem mindíg azok nyernek akik többen vannak...) -
#11085 Akkor mi mind hülyék vagyunk és vakok. Neszevazze.....
Nismo és én is láthattunk már vagy 20-25db W5500-as Bravia-t és egyen se volt az átlagosnál nagyobb, vagy feltűnőbb hiba, erre te meg külföldi fórumokat linkelgetsz...... Grat. Na húztam én is innen. Okoskodjatok egymás között.....
Sziasztok. -
hdmi #11084 A Samsung B650 és B651 között csak designbeli különbség van: a 650 platina fekete, a 651 meg rózsa piros.
A WD HD TV meg ügyes kis szerkezet nagyon jó árért, de most ősszel dobja piacra a WD a HD TV Player 2-őt. Egyébként itt van egy nagyon jó fórum ezzel kapcsolatban: link -
#11083 A Sony problémái tiszták én is olvasgattam a reviewekat, de a Samsungról is találtam néhány ellenvetést például olyat aki kicserélte a TVt mert nagy volt a lag, PS3al szeretett volna BLueRayt nézni és énis szeretném használni a 360nal ha a szülők nincsenek itthon...
A Sonynál mennyire figyelhető meg ez a probléma?
És ha gyengébbecske DVD lejátszóm van az is befolyásolja? (egyébként egy WD TV HD Media Playert vennék a TVhez a későbbiekben, állítólag egész szépen viszi az mkv. t erről nem tudom mi az átlag vélemény)
Meg amit még nem értek az hogy mi a különbség az LE40B650 és az LE40B651 között mert vannak oldalak ahol csak a B651et találom... -
#11082 Még én sem találkoztam olyan w5500-al aminek az átlagon felüli felhősödési gondjai lettek volna, pedig láttam párat. -
hdmi #11081 Hát elhiheted, hogy nem én találtam ki. Nyílván nem mindegyik készülék érintett, de az avforums.com-on elég sok felhasználó panaszkodik. A legtöbb ember számára meg 300,000 Ft nem kis pénz, hogy csak a szerencsén múljon, hogy most backlight bleedtől szenvedő készüléket kap, vagy nem. S szerintem akkora bullshit nem lehet, ha ennyire egymástól független helyen írnak róla: tesztelő szaklapok, illetve mezei felhasználók.
Pár példa, amit én találtam a backlight bleedről a W5500 esetében:
1. „Uneven backlighting lets it down
We looked at many W4500s last year and experienced no backlighting issues. This new W5500, though, suffers from the most uneven backlighting of any LCD we've recently tested.
When we first received it, the light bleeding into the top corners almost prompted us to deem it faulty.
A week's running in calmed the problem, but didn't eradicate it – this is one of the few screens where uneven backlighting can occasionally be discerned even when the screen is displaying a picture.
That's where the Sony's fifth star has gone. We don't think our KDL-40W5500 is faulty, we just don't think the backlighting is good enough.”
magyarul:
„Az egyenetlen háttérvilágítás csalódás
Tavaly sok W4500-ast megnéztünk és nem tapasztaltunk háttérvilágítási problémákat. Ez az új W5500 viszont a legegyenetlenebb háttérvilágítástól szenved azok közül az LCD-k közül, amelyeket mostanában teszteltünk. Amikor először megkaptuk, meglátva a fény bevilágítást a két felső sarokban, azt hittük, hogy hibás a készülék.
Egy hét használat után csillapodott a probléma, de nem szűnt meg – ez azon kevés képernyők közé tartozik, ahol az egyenetlen háttérvilágítás akkor is megfigyelhető, amikor kép van a képernyőn.
Így nem tudjuk megadni a Sonynak az 5 csillagot. Nem gondoljuk , hogy hibás a készülék, csak a háttérvilágítás nem a legjobb.”
forrás: http://www.whathifi.com/Review/Sony-KDL-40W5500/
2.” Possibly reflecting the fact that Sony do not make the panels for the 37W5500, we were pleased to see none of the backlight inconsistencies that seem to have affected a number of Sony LCD TV's of late.”
magyarul:
Megelégedve fogadtuk, hogy nem tapasztaltunk háttérvilágítási egyenetlenséget, mint a többi mostani Sony LCD-en általában Valószínűleg ez azt a tényt tükrözi, hogy nem a Sony gyártja a paneleket a 37W5500-ba.
forrás: http://www.hdtvorg.co.uk/reviews/lcd/Sony_kdl-37W5500.htm
3. Mezei felhasználók észrevételei meg itt olvashatók ez ügyben: http://www.avforums.com/forums/lcd-televisions/946416-sony-kdl-w5500-series.html
-
#11080 Jogos.
Meg kell nézni MINDENT !!!
Korábban (tavaly) is ráfogták a sonykra 46", 52" méretben, hogy felhős a panel, és a valóságban jopár tulaj lefotozta és kb. nevetségesen volt csak inhomogén (az én 32" samum sokkal rosszabb és annál sehol nem irtak róla...)