LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MM messzirõl kerüld bármit akarsz venni. Az a bolt csak arra jó hogy megfogdosd a tv-t.

na... elmentem ma egy MM-ba... Sz.Fehérvár... hát nem tudom hol vannak a leárazások, de egy Samsung 40A656 tv 300.000 Ft.... mikor itt: Árgép230-tól indul.... Sony 40W4000-es szintén zenész. Megáll az ész :-) 70eFt azért nem kis pénz....
valaki tud egy jó 50" samsung plazmát mondani?
Köszi

Szia!

Továbbra is tartom, hogy 160eFt ma egy 82cm-es LCD-ért sok, amikor 37" D65-öt veszel 170e-ért az Euronicsban, 37" DH65 meg 200e. Sony 32W4000 200e-ért szintén nevetségesen sok, nem fogja látni az ember azt a 70-80e Ft különbséget a szobában egyedüliként álló tv esetében egy 120e forintoshoz képest.
Azt mondom, egy 82cm LCD reális ára max 120-130e, ami efölött van, szerintem nem látható/érzékelhetõ többletet tud okozni. (Mert ugye a szobában csak 1 tv van, míg az áruházban 20-30 egymás mellett).

"Hozzáteszem, hogy az akciók után a Sharp is annyi lesz (legalábbis a 32"-os)." - ezt honnan veszed???
setuh
oke akkor aszem a sony mellett dontok.koszi a valaszokat!

\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder

poppe
a656 vagy w4000, sztem tökmindegy

I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club™

setuh
koszi a valaszt.szal azt mondod h samsungot eri meg a legjobban?mas forumon azt irtak h sony-t vegyek...mostmar tenyleg nem tudom eldonteni meik legyen.

a 656-os széria király.... én is arra pályázom csak 40-es méretben ;-)
Klemice
samsung 32a656

Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐

setuh
senki nem tud ajanlani egy 82es lcd-t?

köszi a reagálást....BOCSI elírtam... nem 32-es az LG... hanem 42-es !!! Szerintem a 40 és a 42 colos átló közt nem mérvadó az a 2x2,54 cirka 5 cm.... az LG nem csinál 40-es szériát ezért írtam a listára a 42-est 😄

Sorry... szóval ki mit és miért ajánlana... eddig a Samu a nyerõ :-)
arty
gabsza: mpeg4 DVB akkor "fontos" ha csak és kizárolag azt a pár szutyok kereskedelmi adot akarod nézni, ami ingyen jön majd.

32" méretben a fullhdnek önmagában semmi értelme, ha 2-3-4 méterrõl nézed: soha nem jön ki a felbontásból eredõ többlet. HA monitorként is használod, akkor érdemes fullhdben gondolkodni 82 centi mellé.

nimfas: mpeg4 DVB-T kérdés rád is igaz. komolyan azt a 6 adót akarod (bár ingyenes) majd csak nézni? mert ha lesz elõfizetésed, a tévé ezen része "megy a kukába".

A CRT 100Hz-ének van értelme, az LCD 100Hz-e parasztvakítás. Plazmánál gyártófüggõ.

Forza.

Szia Tutam!
A D44-rõl nincs infóm, de hogy 160e Ft irreálisan drága lenne a DH65-ér, az - már megbocsáss - marhaság. Ha végignézel a piacon, egyetlen készülék tud annyit mint a DH65, a W4000, az pedig 200e Ft. Hozzáteszem, hogy az akciók után a Sharp is annyi lesz (legalábbis a 32"-os).
Hogy fakó képe lenne? Rosszul lehettek beállítva, rossz lehetett a jel, mert járt nálam otthon 37"-os Samu 330-as, 32"-os A656-os és 32"-os Sony W4000-es is, a barátomnál 42"-os Toshiba Regzát nyüstöltünk, de szerintem egyedül a Sony képminõsége volt partiban a Sharpommal, a többinél számomra egyértelmûen szebb a képe.
Ha Neked viszont sokadszorra sem jön be, akkor ne vedd meg!

Sharp Aquos LC-32DH66E

D(H)65 sorozat mégegyszer:
Néztem az Euronicsban, MM és EW-ben is õket, már akkor, amikor itt a fórumon még nem volt slágertermék és slágertéma. Bármennyire is nagyon szerettem volna, egyáltalán nem láttam élesebbnek és színnel teltebbnek a képét a többi más készülékhez képest, sõt inkább kevésbé élénknek és fakóbbnak találtam (összes tv kiemelt képmódban volt), akárhogy is próbáltam az ellenkezõjét bemagyarázni magamnak. Szürkésebb, színszegényebb, fakóbb, dinamikátlanabb volt a kép 44 és 65 tipusban is.

Fogalmam sincs, mi lehet ennek az oka. Azok után, hogy itt nagyon sokan dícsérték, mégegyszer elmentem (már lassan álruhában kell boltolgatnom) és ugyan azok voltak a tapasztalataim. Most akkor mi van?!
Szia!

Köszi a válaszod, nem is gondolnád, mennyit segítettél. Megerõsítettél a 82cm-ben. 😊
Sanyot nézegettem én is elõször, lévén õ az atyja az egésznek. A D44-re azt mondják, nem olyan jó (netes teszten is gyengécskére írták) , ára 130e. A D(H)65 ígéretes, de irreálisan drága ebben a méretben, kb. 150-160e.
Samsungból konkrétan melyik tipust ajánljátok HD Readyben?
Sony elvileg kilõve, mert az L4000 ódivatú keretes, eddig egy eladótól se hallottam róla jót (a képét én is gyengének találtam), fentebbi modellekben meg már ez is irreálisan drága.
Panasonicról tapasztalat? LG 3000-5000 tapasztalat?
Erre én is nagyon kiváncsi volnék!!!!!
Üdvözlünk a klubban! :-)

Sharp Aquos LC-32DH66E

Hi!
Végre én is hozzájutottam a kiszemelt gebe tv-mhez😊Sharp 37D65E a szerencsés nyertes.A DH-s modellt sajnos a környékünkön már nem nagyon lehetett kapni,és a D-s bõl is csak elvétve, én meg már nem akartam tovább vacilálni,így elhoztam egy D65-öst aztán majd ha kialakul ez a digitális dolog akkor max set top box-al elérem a szükséges csatornákat,bár a nevével ellentétben nehéz lesz a tv tetejére tenni ezt a kütyüt😊
Ami a tv-t illeti,még nem sokat teszteltem,de az analóg kábel tv számomra kellemes meglepetés,rosszabbra számítottam,teljesen jó elbodogul vele a tv! A dvd pedig még szebb természetesen.A HD-s részét még nem próbáltam,de már most mindenkinek ajánlani tudom,aki ilyenben gondolkodik, de ahogy tudom, ezzel nem vagyok egyedül itt ezen a fórumon!😊

setuh
Hali!milyen lcd tv-t eri meg most a legjobban venni,82-es atmeroju kene.ha kicsit dragabb az se baj csak jo legyen.

És melyik éri meg jobban a Samsung 32A451 vagy a Sharp LC32D44E?

Intel Core i5 3570 3.4 Ghz, Nvidia 1050Ti 4GB, 16GB DDR3 1600 Mhz Ram. Le szoktál maradni a kedvenc m?sorodról a Tv-ben? Ennek ezennel vége! Itt a megoldás: http://tinyurl.hu/7ZIA/

Mi a véleményetek a Sharp LC32D44E-BK -ról? Tudja vga-n a 1360*768-at?

Intel Core i5 3570 3.4 Ghz, Nvidia 1050Ti 4GB, 16GB DDR3 1600 Mhz Ram. Le szoktál maradni a kedvenc m?sorodról a Tv-ben? Ennek ezennel vége! Itt a megoldás: http://tinyurl.hu/7ZIA/

Uram!
Hogy érdemes-e a 37 colos? Ha zsúfoltnak érezted a szobát vele, akkor nem, akkor elég a 32 colos. Ez szoba és emberfüggõ. Én kb. 2,5 méterrõl nézem a 32 colos FullHD-t, más ennyirõl 40 colosat bámul: ki mit szeret, mi fér el, melyik mutat jól, melyikbe szeret bele, mennyi pénze van (bár ez ugye modellfüggõ), milyen specifikációkból enged az ár/méret arányában.
Hogy mit ajánlunk? Mindenki azt amit szintén hosszas kutakodás után, hosszasan sorolható érvekkel alátámasztva kiválasztott magának és amiben nem csalódott. Freesas79 és én (talán még ShaiHulud is) a Sharp DH65/66-ot, Arty és r4pt0r a Samut, Cloud a Sony-t fogja mondani.
Nagy bakot nem lõhetsz, annál már fejletteb a technika. Én sokat adok a Made in Japan feliratra, de az igazi Samsung panelokkal sem hinném, hogy baj lenne - a gond csak az, hogy ott kifoghatsz gyenge panelt is.
Visszaolvastam. Nem sokat segítettem a választásban, hacsak a méretben nem! Bocs! :-)

Sharp Aquos LC-32DH66E

Döntsd el, hogy mekkora TV-t szeretnél! Az A656 és a W4000 nagyon jó készülék, az LG se lehet rossz, bár tapasztalatom nincs vele. De Neked kell(ene) tudnod, hogy mekkora szobában, milyen távolságból nézed. Addig nem tudunk segíteni, amíg Te magad sem tudod, hogy mekkora képátló kell... Szerintem csak utána válogass a típusok között.

Sharp Aquos LC-32DH66E

Nekem is Samu van ha ezt választod csalódni nem fogsz. 😄

Uraim!!!!!

Légyszíves segítsetek, Ti, akik már tapasztalt LCD tv tulajok és sokat nézegetõ/vizsgálók vagytok:
Szobámba, 2-2,5m távolságból nézve keresek TV-t, szerintem erre talán 82cm-es való HD Readyben (tegnap este áthoztuk a szülõk 94cm-esét és olyan zsúfolt volt a szoba, hogy na). Érdemes 94-es venni?

Vagy 3 hete mást se csinálok, mint járom a boltokat és bámulom a 82cmes tvket, már be se merek menni MM és EW-be, mert megismernek. Most ott tartok, hogy már fi*gom sincs, melyik a szép és melyik nem. Egyik helyen ez a tv szebb képû és hangú, a másik helyen meg amaz, a harmadikon meg megint másik. Már kívülrõl fújom szinte mindegyik paramétereit...😞 Néztem egy csomó Samut 330-431-451..., Philips 3403-5403, Sharp D44 és D65-öt, Panasonic LX80, LG3000-5000-5500, JVC A90, Sonyk, stb... Max. olyan 130 környékéig mennék, úgy gondolom egy 82est eddig éri meg megvenni. (?)

Amennyiben 82cm a megfelelõ méret, melyik tipust ajánlátok akkor, ha 90%-ban UPC kábeltévét nézek és max 10%-ban DVD-t?
Esetleg ha több tipust is ajánlotok, akkor ajánlati sorrendben mik volnának azok?

Elõre is köszönöm a segítségeteket!!!!!!!
Nekem most egy Panasonic katódos 72-es tv-m van... ez 100 Hz-es és nem mondanám hogy nem számít, ugyanis a boltban mikor vettem egy ugyanekkora szintén Pana. volt mellette de az 50Hz-es volt és annak villódzott a képe. Gondolom akkor az LCD-knél is van valami difi. közöttük. Véleményeket továbbra is várok! 😄

Üdv.
G.
poppe
nekem a samu van, eddig semmi gond nem volt vele 😊
a 100hz kérdést tovább passzolnám vmi szakinak, de sztem hülyeség, nálam legalább is úgyis csak a pc van rádugva, az meg leszabályozza a hz-t. csak ha digitális tv adást nézel, akkor javít a képen a 100hz.

I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club™

Sziasztok!

Néztem pár tv-t...

Samsung 40A656
LG 32LG7000
Sony 40W4000

Ezek közel egy árban vannak. Eddig a Samsung tetszett a tesztek és összehasonlítások alapján. De... a Samsung nem Mpeg4-es DVB-T-s, tehát ha ki akarom használni akkor vennem kell még egy cuccost mellé. A Sony viszont mpeg-4-es ellenben nem 100 Hz-es ahogy a Samsung és az LG. LG-nél sajnos nem találtam arra utaló dolgot hogy mpeg4-es-e a digi tunerje.

Ki melyik készüléket ajánlaná és miért?

Elõre is köszi :-D
Néhány napja itt lelkendeztem a Sharp "32-es DH 66-os LCD-je miatt most meg rátaláltam a "32-es Samsung LE 32 A451 HD-ready-re. A Sharp tv-ét változatlanul remek készüléknek tartom, de ez a Samu még inkább lenyûgöz. A képe analóg adásban ( elsõkként csak ez számít)nagyon szép, nem mákos,közelrõl sincs elmosódás - tisztára olyannak láttam a képét mint a most használt egyébként már régi Samsung képcsöves tévémen. Alaposan elbizonytalanított. Csak kár, hogy nincs MPEG4 DVB-T-je (a jövõre néze) és csak HD kompatibilis. Mondjuk a FullHD-s nagytestvért, az LE 37A551-et még nem volt szerencsém megnézni de ha az is ilyen benyomást gyakool majd rám, akkor lehet inkább mégis azt választom jövõre mint a Sharp 32 DH 66-ot.
Szobaantennával nézni Lcd v.Plazma tv-tLOL.Rendelj szerintem digitális adást...ezek a tv-k jobban kiadják a sugárzott mûsor szar minõségét..amúgy meg Kb100cm-ig jobb az LCD a felett meg a Plazmának van jobb képe(én 82felett Plazmát ajánlok)

köszönöm
szivesen 😛

arty
1 plazma
2 plazma
3 plazma
4 plazme (de igy esetleg az lcd is "nézhetõ" lesz)
5 plazma
6 plazma vagy lcd is jó, minél nagyobb, annál moziélményebb. X méretû tévé, Y távolságból már FullHD esetén hozhat jobb képet. X és Y a saját szemedtõl függ, de pl egy 42" kijelzõ 3-4 méterrõl még halál mind1, h mnilyen feobontású. Viszont lcd esetén a fullhd panelesek általában egyébként is jobb modellek.

Forza.

Sziasztok!

Valaki el tudná mondani, hogy mi az igaz és mi az urban legend, mert most már teljes a káosz a fejemben, és sztem nem vagyok vele egyedül.
1. Ha szobaantennával nézem az MTV-t, RTL-t, illetve a TV2-t akkor katód, LCD vagy Plazma? HD vagy HD ready? Melyik amivel totál sz.r?
2. Ha DVD-t nézek éjjel-nappal, akkor katód, LCD vagy Plazma? HD vagy HD ready? Melyik amivel totál sz.r?
3. Ha pl sorozatfüggõ vagyok és csak avi-kat nézek, akkor katód, LCD vagy Plazma? HD vagy HD ready? Melyik amivel totál sz.r? (nincs semmi PC javítás, post process stb).
4. lsd elõbb + van post process
5. Digi földi adás-t akarok nézni a nap 24 órájában, akkor katód, LCD vagy Plazma? HD vagy HD ready? Melyik amivel totál sz.r?
6. Ha blue-ray akkor katód, LCD vagy Plazma? HD vagy HD ready? Melyik amivel totál sz.r?

Ui.:Ha ezekre vki értelmes válaszokat adna, akkor sok felesleges kérdéstõl mentesülne ez a fórum, mert csak hivatkozni kellene a pontos választ.
Aranarth meg én köszönetet mondunk neked Shai 😊 Tök jó h nézhetjük már a TVnket hiba nélkül, és nincs álmatlan éjszakánk már 😊 Azért van önbizalmad 😊
arty
ha pécérõl játszod le az AVI-t és elõtte ffdshow-al méretezed, élesited, stb (azaz post processzeled) egészen nézhetõ képet kapnál.

bár ilyen felhasználási tervekkel én plazmát vennék és megpróbálnám picit messzebbrõl nézni - ez nem megoldható sehogyan?

Forza.

Ha 2 méterrõl nézed, szerintem ne is vegyél 32"-osnál nagyobbat. Se aTV, se az avi nem lesz tökéletes, errõl ne is álmodj, de ha egy nagy tudású készüléket veszel, akkor az már jól "skáláz" és nem torzít. Ha nagyobb képátlóval vennéd, ilyen közelrõl jobban észrevennéd a hibákat.

Sharp Aquos LC-32DH66E

Hát én olyan 2 méterrõl nézném. Beírtam több fórumba is, de azokat a válaszokat kaptam úgy átlagba, hogy elég gyéren fest egy avi film lcd tv-én még hdmi-vel is. Hát nem tudom 😞

Off (a hitel): ha megvan a zseton, akkor szerintem felesleges, de tény, hogy nem értelmetlen a 0%-os hitel. Ha viszont nincs pénzed egyösszegben kifizetni valamit, akkor bizonyos fokig felelõtlenség - hiszen nem vennéd meg, mert másra kellene, de "belevisznek a tutiba", vásároltatnak valamit, amire nem költenél, mert nincs rá keret. Ha eddig nem tudta valaki összespórolni a vételárat, vagyis félretenni mondjuk havi 15 ezret, akkor ezután mibõl gondolja, hogy majd lesz havi 15 ezre a törlesztésre?
A Sharpról: én mondtam, hogy Ausztriában tudnak a "hibáról", mert az e-mailes bejelentéseket oda, a Közép-európai központba továbbítják.
Nekem elég a magyarázat, mert most jól mûködik a tuner - nem tudhatod, hogy más gyártók készülékei hogyan vislkedtek, lévén csak a Sonynak van ugyanilyen tunerje, meg 1-2 felsõkategóriás Philipsnek. Nem tudjuk, mennyire érzékeny a tuner, vagy milyen a szoftver - most már jó és más nem számít.

Sharp Aquos LC-32DH66E

igenigen tudom hogy EW nel es extreme digitalnal is van ilyen konstrukcio. koszi azert hogy utanneztel 😊 jo lett volna ma mar tullenni ezen a szarsagon vegre, de erre most ez a hitel dolog tett keresztbe😄 de majd most korbe nezek megint ew stb helyeken hogy miujsag, mert a sok macera ellenere is sharp volt eddig a meggyozo.

ne mond mar hogy nem volt baja. egyetlen masik markaval sem volt ez a baj a mostani "csodaszeru" megjavulas elott. ez nekem keves hogy antenna hungarianal volt a gond, mikozben csak a sharp rendszere lassult be tole. tobbi markanal megis miert ment minden flottul? es ha megnezed most sem popec a dolog, atv modban teljesen jo, dtv modban viszotn meg midnig erezni egy minimalis lagot (persze mar csak olyan 1 masodperc korul van szoval igazabol nem zavaro, de megis erzodik, tehat meg most sem tokeletes valami.) nah meg tan vmelyikotok irta, hogy ausztriaban is tudnak errol a gondrol. en valahogy nem veszem be, hogy semmi baja nincs a tvnek. :\

arakat nezve meg a 37es kerul 199k ba. es szerintem butasag nem kihasznalni egy ilyen hitelkonstrukciot, ahol teljesen ugyanannyit fizetsz erte csak 10 honapra lebontva es nem kpban egybe.

Nem tudom hol laksz, de utánanéztem: Budapesten az EW 0% thm hitelt ad 10 hónapra és 9,99%-ot 20 hónapra (õk a DH65-öt). Remélem ez segít valamit és sikerül megvenned!

Sharp Aquos LC-32DH66E

Budapesten az MM-ben és az Electroworld-ben is 169.900,-Ft, mondjuk nem tudom milyen hitelek vannak, mert én kp. vettem. Azt hiszem utóbbi üzlet 10 hónapra ad 0%-os hitelt. De én elvbõl nem veszek fel hitelt olyan termékre, ami nem létszükség és nem tudom kifizetni.
Az meg, hogy Neked köszönhetõ a hiba elhárítása, egy kis költõi túlzás... :-) Te vetted észre, de még csak nem is az elsõ voltál, aki jelezte a Sharpnak. Kiderült, hogy nem is a készülékben volt a hiba, tehát a Sharp eleve nem csinált semmit - azon túl, hogy a Te, freesas79 és az én bejelentésem nyomán megvizsgálta a TV-met (és szoftverhibára gyanakodtak).
Az pedig, hogy visszahívták a TV, amikor az nem megfelelõen mûködött, szerintem a lehetõ legjobb megoldás. És persze, hogy nem tudták, hogy mi a baja, mert nem volt neki baja. Gyakorlatilag mi hárman vaklármát keltettünk. Merthogy az Antenna Hungária adása miatt a Sharpot b*szogattuk, hogy javítsák meg a Tv-t, ami úgy jó, ahogy van.

Sharp Aquos LC-32DH66E

amugy meg kerlek pont hogy a sharp szervizes kollega mondta, hogy vigyuk vissza a tvt, tehat gozuk nem volt rola mi a problema. most gyak nekem koszonhetoen megoldottak es meg en buktam rajta, hogy mostmar az a hitel konstrukcio sem el, amiben akkor megvehettem volna.

igen ma voltam naluk es tenyleg jo mar, bar nincs tul topon most sem az iranyitas DTV-nel, persze ez mar szuper ahhoz kepest amilyen volt. nem is lenne problema vele. viszotn sajnos mar nem el az a hitel konstrukcio hogy 10honapon at fizeted a tvt 0% THMmel es kezelesi koltseggel (szoval 19.900ft / honap lett volna), tehat MM kilove.

kemgyuri:
Tv-n is minden bejön csak a mozgókép nem a lejátszón. Monitorom is 16:9-es. "A két kijelzõt "clone" módban futtasd. Ha, a tv-n akarsz filmet nézni, ajánlatos a tv-nek elsõdleges megjelenítõnek lenni" Ezeket hol lehet beállítani? Monitorbeállításnál 60hz a legkisebb választási lehetõség amin most is van.

Hamarosan. De Neked mekkora szobád/nappalid van? Ez hatalmas! :-)

Sharp Aquos LC-32DH66E

a panasonic 50pv80-ról nem tudja valaki, hogy mikor lesz kapható és milyen árban?

Egyszer már megvetted, tetszett. Gond volt, visszavitted. Kiderült, hogy mégsem nem volt gond és a Mediás "szakemberek" hülyeségeket beszéltek a széria- meg a szoftverhibáról. Biztos JVC felirat volt a gallérjukon, csak nem látszott elég jól. Most már megnyugodhatsz... És újra megveheted.

Sharp Aquos LC-32DH66E

Tündérbogár... Csurogj be a MediaMarktba és csodálkozz!!! Lóvét ne felejts vinni...