LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
_szerintem_ LCD-n segit, ha nem a zajosabb kábeltévés jelet kapja. izlés kérdése, mert a müholdasok hajlamosak kockásodni, szétesni. kit mi zavar jobban ... (én digire váltottam tkábelrõl és nem bántam meg a samsung lcdmen)
Forza.
Mennyivel lesz jobb a képminõség a 37-es LCD tv-men, ha az analóg kábel tv helyett valamilyen mûholdas digitális szolgáltatást(pl t-home sat tv)veszek igénybe?Szembetûnõ lesz a különbség?Csak mert ebben a sat tv-ben gondolkodok, az kábel tv szolgáltatónk (fibernet) elég fostalicska mifelénk...
az a gáz, hogy a hülyeség beégett az agyadba 😊
mesélj, mi az a "dvdsori" ?
ha 4 rész után nem ég be a logo a PV80-on laptopról az szted elég tapasztalat? (nemhogy nem ég be, de nyoma nincs!)
mesélnék neked az AVI tömöritésrõl, az idõnként nem látszo logokról, a nem beégõ 8-as panákról és társairol, de minek? írni sem vagy képes normálisan, az olvasást nem feltételezem.
egy pana 8-as plazmát bárki nyugodtan megvehet, más forumon irtak olyan tapasztalatot is, hogy egész napra ott volt felejtve az állókép és pár perc után eltûnt a "beégés". aki meg elégedetlen az LCDje képével remélem felkeresi Scooby87-et és pofánveri, amiért nem mert plazmát venni 😄
Hotdog: "esetleg még monitor helyett." - na, itt esett ki a plazma, neked LCD kell. ennyire azért még a mai napig nem "beégésbiztosak" a plazmák 😊
mesélj, mi az a "dvdsori" ?
ha 4 rész után nem ég be a logo a PV80-on laptopról az szted elég tapasztalat? (nemhogy nem ég be, de nyoma nincs!)
mesélnék neked az AVI tömöritésrõl, az idõnként nem látszo logokról, a nem beégõ 8-as panákról és társairol, de minek? írni sem vagy képes normálisan, az olvasást nem feltételezem.
egy pana 8-as plazmát bárki nyugodtan megvehet, más forumon irtak olyan tapasztalatot is, hogy egész napra ott volt felejtve az állókép és pár perc után eltûnt a "beégés". aki meg elégedetlen az LCDje képével remélem felkeresi Scooby87-et és pofánveri, amiért nem mert plazmát venni 😄
Hotdog: "esetleg még monitor helyett." - na, itt esett ki a plazma, neked LCD kell. ennyire azért még a mai napig nem "beégésbiztosak" a plazmák 😊
Forza.
akkor jó egyáltalán valamire a plazma?
tévedtem.....azt hittem azt irod,hogy aplazma a jobb.....,de a kérdés volt úgy feltéve,hogy melyika totál sz.ar? és úgy bizony a plazma az.
az elõzõ hozzászólásért elnézést én vagyok a vaksi.
az elõzõ hozzászólásért elnézést én vagyok a vaksi.
aztán majd amikor beég ,mert folyamatosan dvdsorit nézet és a logó ugyan ott volt...remélem megkeress és pofán vág.....amihez nem értesz ne szólj hozzá.
"3. Ha pl sorozatfüggõ vagyok és csak avi-kat nézek, akkor katód, LCD vagy Plazma? HD vagy HD ready? Melyik amivel totál sz.r? (nincs semmi PC javítás, post process stb).
5. Digi földi adás-t akarok nézni a nap 24 órájában, akkor katód, LCD vagy Plazma? HD vagy HD ready? Melyik amivel totál sz.r?"
ezekbõl az jön le,hogy nem egy két órára kapcsolja be és a logó bizony beég ott marad már 120-150perc után még a a pana 42px80 és attól jobbaknál is....(és bizony ez tapasztalat)
"3. Ha pl sorozatfüggõ vagyok és csak avi-kat nézek, akkor katód, LCD vagy Plazma? HD vagy HD ready? Melyik amivel totál sz.r? (nincs semmi PC javítás, post process stb).
5. Digi földi adás-t akarok nézni a nap 24 órájában, akkor katód, LCD vagy Plazma? HD vagy HD ready? Melyik amivel totál sz.r?"
ezekbõl az jön le,hogy nem egy két órára kapcsolja be és a logó bizony beég ott marad már 120-150perc után még a a pana 42px80 és attól jobbaknál is....(és bizony ez tapasztalat)
Off: Van értelme olyan DVD lejátszót tenni az LCD TVhez ami felskáláz 1080p-be? Lesz nekem jobb képminõségem, vagy csak beleheggesztettek egy HDMI out-ot és adják x ezer Forinttal drágábban?
Sziasztok!
A véleményetekre lennék kíváncsi. Gondolom kitaláljátok, hogy TV vásárlás elõtt állok 😊.
Kicsit már utána néztem a dolgoknak, nekem a plazma TV valahogy szimpatikusabb, mivel a szobámba kellene, ami nem egy túl sötét szoba, de leginkább esténként tv-zek és úgy tudom a sötét a plazmáknak kedvez.
Leginkább dvd-re, számítógéprõl való filmnézésre használnám, esetleg még monitor helyett. Konzolom nincs, egyelõre nem is nagyon tervezem a vásárlását.
Kb 3m-rõl nézném, szal 102 centi körüli képátlóra gondoltam és 200 ezer Ft körüli összeget szánnék rá.
Elõre is köszi a válaszokat!
A véleményetekre lennék kíváncsi. Gondolom kitaláljátok, hogy TV vásárlás elõtt állok 😊.
Kicsit már utána néztem a dolgoknak, nekem a plazma TV valahogy szimpatikusabb, mivel a szobámba kellene, ami nem egy túl sötét szoba, de leginkább esténként tv-zek és úgy tudom a sötét a plazmáknak kedvez.
Leginkább dvd-re, számítógéprõl való filmnézésre használnám, esetleg még monitor helyett. Konzolom nincs, egyelõre nem is nagyon tervezem a vásárlását.
Kb 3m-rõl nézném, szal 102 centi körüli képátlóra gondoltam és 200 ezer Ft körüli összeget szánnék rá.
Elõre is köszi a válaszokat!
A calibrated azt jelenti hogy be van lõve, hogy közelítsen a valós színekhez, én pontosan ugyan azokat az értékeket használom. Gondolom én az a calibrated. De majd szerzek egy fogy mérõt. 😄
Na ja, de Te köztük élsz! <#vigyor0>#vigyor0>
Sharp Aquos LC-32DH66E
😄
Naja. Igaz nekem speciel nem kell semmilyen tesztlemez se, már csukott szemmel bekalibrálok egy Bravia-t... 😄
Naja. Igaz nekem speciel nem kell semmilyen tesztlemez se, már csukott szemmel bekalibrálok egy Bravia-t... 😄
www.digimomentsvideography.com
Mindkettõnknek igaza volt, íme a cikk: kalibráció. Érdemes mindenkinek elolvasnia!
Sharp Aquos LC-32DH66E
Megnéztem én is a forrásodat (www.hdtvtest.co.uk), valamint megkerestem a cikkeik között a kalibrációról szólót is. Lehet, hogy én értettem rosszul, de itt nem pusztán azoknak az értékeknek (fényerõ, háttérvilágítás, gyors indítás kikapcsolása, kontraszt) beállításáról beszélnek, mint amiket mi említettünk, hanem valami kalibráló DVD-rõl (a cikk a plazmákról és a hagyományos TV-krõl tesz említést, de gondolom az LCD-k esetében is ez a folyamat).
(Ja, és a "Default" nem a maximumot, hanem a gyári alapbeállításokat jelöli.)
Úgyhogy ezt a spórolást szerintem nem úgy érik el, ahogy Te mondtad - bár lenne igazad, mert akkor én is spórolnék! :-)
(Ja, és a "Default" nem a maximumot, hanem a gyári alapbeállításokat jelöli.)
Úgyhogy ezt a spórolást szerintem nem úgy érik el, ahogy Te mondtad - bár lenne igazad, mert akkor én is spórolnék! :-)
Sharp Aquos LC-32DH66E
Hát én se értek annyira az elektronikához, de véleményem szerint a fénycsövek használják el az energia jelentõs részét.
Értem, hogy mit mondasz, és abban igazad is van, hogy nem kell mindennek fullon mennie a szép képhez, de kételkedtem az 50%-os mértékben, az nekem túl soknak tûnt.
Sharp Aquos LC-32DH66E
Háttérvilágítás 5 a 10bõl, fényerõ meg 25 és még így is világos. Maxon (defaulton) kiégeti a szemed, kb 10 secig ha bírod úgy nézni sötétben, szóval nem lehetettlen.
Ez tesztoldal szerinti mért eredmény. Még tévedtem is.
Default 223 watts
Calibrated 99 watts
Standby 1 watt
Default 223 watts
Calibrated 99 watts
Standby 1 watt
Szerintem ilyen nagy, 50%-os eltérést a beállításokkal nem tudsz elérni, szerintem maximum 10-15% "spórolható" meg mondjuk a háttérvilágítással meg a gyors indítással. De ez csak tipp, biztos van itt elektromérnök, aki megmondja! :-) Nem is egy!
Sharp Aquos LC-32DH66E
Az egy dolog mit írnak. Samu fogyasztása 2xx watt, ha minden maxon van ahogy én használom olyan 130 körül lehet. És ki használja retina égetõnek? 😄
Igen, Artynak igaza van. Blu-ray-t vegyél (egy film még elég drága. 6-8eFt, de gyors nettel letölthetõ...). A Toshiba csúnyán bukta a formátumháborút: HD DVD-vel nem fogsz találkozni. Az elején még megegyezhettek volna a Sonyval, hogy egyet fejlesztenek, de mindegyik kitartott a saját ötlete és technikája mellett. A Toshiba dollármilliókat bukott, a Sony meg köszöni szépen letarolja a piacot - most a többi gyártó (pl. Sharp, Samsung) is fejleszti a Blu-ray lejátszóit, de a Sony már kész és kifinomult technikával van a boltokban...
Most direkt megnéztem a leírásban: a Sharp 32DH65/66E fogyasztása 142 Watt, a 37-esé: 172 Watt.
Most direkt megnéztem a leírásban: a Sharp 32DH65/66E fogyasztása 142 Watt, a 37-esé: 172 Watt.
Sharp Aquos LC-32DH66E
Hát ez igy nagyon lóg a levegõben. Egy 94 centis tévé is bezabálhat 170W-ot és egy nagyobb is ehet kevesebbet. Modell és beállitásfüggõ.
Mi az a HD DVD lejátszo? Ilyen mamár nincs is, BluRay nyerte a harcot, max ilyen lejátszot tudsz venni ... ebbõl pedig karcsú árfekvésû nem nagyon van 😊 És a filmek sem túl olcsóak itthon, de kintrõl 4-6 ezerért már van pici választék is.
Mi az a HD DVD lejátszo? Ilyen mamár nincs is, BluRay nyerte a harcot, max ilyen lejátszot tudsz venni ... ebbõl pedig karcsú árfekvésû nem nagyon van 😊 És a filmek sem túl olcsóak itthon, de kintrõl 4-6 ezerért már van pici választék is.
Forza.
Tudom,hugy hol keressem a neten,csak az érdekelne,hogy akinek van mi a tapasztalata.ksz
Tud valaki karcsú árfekvésért HD dvd lejátszót?A szuper sony házimozimat kidobhatom.Köszi
Az áramfogyasztás 94 -es képernyõnél 130w.Fulhd lcd esetén 170w.Itt is lehet spórolni.
Az áramfogyasztás növekedésébe számold bele azt is, hogy a mostani, hagyományos tévéd fogyasztása meg 0 lesz. A növekedés így nem jelentõs.
De ha ennyi gondot okoz a családban a villanyszámla, akkor biztos, hogy LCD tévére van szükség? Ezt minden bántás és rossz szándék nélkül kérdezem, mert megértem, hogy a közüzemi díjak emelkedése valakit nagyon érzékenyen érint. Viszont ha ennyire vészes, és ilyen aggasztó a helyzet, akkor biztos, hogy luxusra áldozol?
De ha ennyi gondot okoz a családban a villanyszámla, akkor biztos, hogy LCD tévére van szükség? Ezt minden bántás és rossz szándék nélkül kérdezem, mert megértem, hogy a közüzemi díjak emelkedése valakit nagyon érzékenyen érint. Viszont ha ennyire vészes, és ilyen aggasztó a helyzet, akkor biztos, hogy luxusra áldozol?
Sharp Aquos LC-32DH66E
42PV8 az egy Panasonic modell és nem rossz gép. azért, ha teheted a 42PV80-at vedd meg, most 170-175 körül meg lehet kapni. ez elmegy 170-200 wattal, egy ekkora LCD is kb. ennyit fogyaszt ám ekkora méretben a minõségi darabok jóval drágábbak
Forza.
Én csak LCD tvket nézegetek szóval nincs tapasztalatom ilyen téren. De majd jönnek a tapasztaltabb emberek, gondolom õk tudnák válaszolni.
ok..thx segítséget..(a viera jónak számít..TH-42PV8P..??)
Igen lehet pcre kötni. És az csak digitálisra vonatkozik, analóg még megmarad egy jó ideig.
O.k. köszönöm a segítséget, de még két kérdésem lenne. Ha hdmi-s akkor számítógépet lehet rá csatlakoztatni..?? És mit jelent az,hogy : "A készülék kizárólag külön digitális vevõdekóder csatlakoztatásával válik alkalmassá a magyarországi földfelszíni, szabad hozzáférésû digitális mûsorszórás vételére"...?? Ez csak a digitálisra vonatkozik..??
Hát ez attól függ hogy mennyit használod. Ha feltételezzük hogy 200w, akkor ennyit fogyaszt 1 óra nézés alatt. A számlán kwh van, vagyis 5 óra nézést "számolnak" el. 1 kwh olyan 42Ft körül lehet. Vagyis 5 óra nézés 42Ft. De itt van egy kalkulátor ami segít kiszámolni hogy mennyi is az annyi kb.
És a 200watt az sok?? Úgy nagyságrendileg pénzben mennyi lehet KB. amennyivel megdobja a villanyszámlát...tom hogy sok mindentõl függ, de KB..?? megduplázza, megháromszorozza az eddigi számla összegét...??
Ez az 1 méter ez hülyeség. Az legfontosabb dolog ami dönt a plasma/LCD között hogy mit nézel szerintem. Ha csak nagyrészt HDs cuccokat nézel szerintem LCD, ha sokat nézed a TV adást, vagy DVDt akkor plasma lehet esélyesebb. De persze itt is számít milyet, mekkorát, mennyiért. 😄
Fogyasztásra kb. olyan max 200wattot számolj 1méteres átmérõvel. Persze ez is típusfüggõ, meg hogy mi megy rajta. 😄
Fogyasztásra kb. olyan max 200wattot számolj 1méteres átmérõvel. Persze ez is típusfüggõ, meg hogy mi megy rajta. 😄
Én nagyon gondolkozom egy Sharp LC-32D44-en. A FullHD nekem felesleges.
Intel Core i5 3570 3.4 Ghz, Nvidia 1050Ti 4GB, 16GB DDR3 1600 Mhz Ram. Le szoktál maradni a kedvenc m?sorodról a Tv-ben? Ennek ezennel vége! Itt a megoldás: http://tinyurl.hu/7ZIA/
Sziasztok!
Tv-t szeretnék vásárolni, de nem tom eldönteni nekem mi lenne ideális, lcd vagy plasma. Fórumokon olvasgattam, és többnyire azt írták, hogy 1 méteres átmérõ alatt az lcd nyer, de felette a plasma. Persze mindkettõnek vannak elõnyei, hátrányai is. A kérdésem az lenne, hogy a plasma tv-k áramfogyasztása drasztikusan megdobja egy átlagos otthoni használatnál a villanyszámlát...???
Tv-t szeretnék vásárolni, de nem tom eldönteni nekem mi lenne ideális, lcd vagy plasma. Fórumokon olvasgattam, és többnyire azt írták, hogy 1 méteres átmérõ alatt az lcd nyer, de felette a plasma. Persze mindkettõnek vannak elõnyei, hátrányai is. A kérdésem az lenne, hogy a plasma tv-k áramfogyasztása drasztikusan megdobja egy átlagos otthoni használatnál a villanyszámlát...???
Probléma megoldva.A készülék gyárilag alacsony energia takarékos módban volt.Eladó kissé balga volt.A tv szuper
Csatlakoznék a sharp tv vásárlókhoz.A minap vettem 1 H65 lcd tévét.Analóg adást meglehetõsen szépen tisztán fogja ami köszönhetõ a kissé árnyaltabb képernyõnek.A tükörképnél viszont színhiány volt tapasztalható a nála jóval olcsóbb árfekvésû készülékekkel szemben is. az eladó próbált bûvészkedni rajta,de nem lett jobb.Kérdezhetitek,hogy miért vettem meg mégis,hát nem tudom elképzelni ,hogy a sharp ekkora bakot lõtt volna ezzel a készülékkel és úgy vélem az eladó hozzá nem értésétõl volt ilyen a kép.sonym4000 volt még az esélyes nálam,de az analóg kép silány volt.
Csá.
Sziasztok
Az biztos! Majd minden kiegészítõ (akár fotós cucc, akár TV-s, akár számítástechnikai) nagyon drága. De erre való net: megtalálod a kiválasztottat olcsón. Ha meg mégis a MM nyer, akkor ott veszel. :-)
Sharp Aquos LC-32DH66E
Az lehet, de inkább a drágaság jellemzõ. A kábeleket meg sem említem, mintha gyémánt lenne mind vagy nem tudom olyan drága. 😄
Igen, vannak cifraságok. A 32W4000-es is 250e, holott a márkaboltban 200e. Ettõl függetlenül 2 hete "spóroltam" a Sharpomon.
Sharp Aquos LC-32DH66E
Én ma néztem meg 40es Samut 300k nah ne, 4 hónapja vettem 270k ért. Akció a javából. 😄
Hát Nimfas, nem tudom, de az Árkád MM-ben 170e volt a Sharp DH66-om, ami még a legolcsóbb netes rendelés esetén is 180e lett volna, de 210-ért, 230-ér is árulták... Most az Electroworld is 170-ért adja, tehát a multik akcióznak rendesen, márpedig azok az akciók nagyon jók tudnak lenni - persze alapesetben drága üzlet, ez tény.
Sharp Aquos LC-32DH66E
Igazad van, hogy az Mpeg4 tuner haszontalan, ha van kábel- vagy mûholdas elõfizetésed, mert akkor az a 7-8 ingyenes adó nem nagy durranás, de pl. nyaralóba ideális, hogy ne kelljen súlyos ezreket fizetni havonta.
Viszont nem értek veled egyet a 32" - FullHD kérdésben, és nem csak a Blu-ray várható gyors elterjedése miatt, hanem mert nem kizárólag a felbontásról szól a játék, hanem arról is, hogy a gyártók bizony többet ölnek a FullHD panelokba, tehát azok nagy valószínûséggel más specifikációkban és minõségben is jobbak a "kicsiknél".
Viszont a 100Hz az tényleg parasztvakítás.
Viszont nem értek veled egyet a 32" - FullHD kérdésben, és nem csak a Blu-ray várható gyors elterjedése miatt, hanem mert nem kizárólag a felbontásról szól a játék, hanem arról is, hogy a gyártók bizony többet ölnek a FullHD panelokba, tehát azok nagy valószínûséggel más specifikációkban és minõségben is jobbak a "kicsiknél".
Viszont a 100Hz az tényleg parasztvakítás.
Sharp Aquos LC-32DH66E
Ha szerinted nincs különbség egy A656, egy W4000-es és egy SharpDH65 képe, meg egy 120-130e forintos készülék között, akkor nyugodtan vegyél olcsót. Én nem fogok haragudni. Az ár belsõ információ, a Sonyhoz igazítják, ráadásul az X20-as modell még forgalomban marad, márpedig az elõd árát nem viszik lejjebb - de árkülönbség kell, hogy eladják az elõdöt. És nézd meg a neten, most is 200 körül van, csak a nagyok adják olcsón
Sharp Aquos LC-32DH66E
Hónapok óta tartó gondolkodás, nézelõdés után megrendeltem egy Sony BRAVIA KDL-46W4000 tv-t. E-digital-tól jön, megérdeklõdtem hivatalos magyar garanciával (ez fontos volt számomra az üzlet kiválasztásánál az ár mellett), és amíg ideér imádkozom, hogy 1080i jelnél ugyan legyen szíves ne szaggasson😊. Itt várja már egy Sony BDP-S350 Blu-ray lejátszó is, remélem jó pajtások lesznek.
Üdv a klubban 😉 Aki meg sajnálja a 32"-osra a 150-160eFt-ot, vegyen külföldrõl, vagy nézze a 32"-os Technika TV-t, ha már ninc különbség... Óccsó oszt jó.