21171
LCD - Plazma
-
#11199 ha van fehérmosás vagy másféle erre valo menüpont, próbáld azzal
esetleg járass olyan adót egy éjjel, amin nincs adás, és csak "zizi" megy -
r4pt0r #11198 Én meg arra emlékszem hogy elvileg fehér színnel kell kiégetni onnan. De már rég volt, lehet nem pontosak az emlékeim. :D -
astrago #11197 Szerviz szerintem a vége,de mintha olvastam volna valahol hogy "hangyaháborúval" sikerülhet kihozni.TV antenna kihúz pár percig (akár 10-15)járatod.Sok sikert! -
thesnowy #11196 valaki segitene? mivel sokat néztem mtv-t, a logoja beleégett a tv-be(LG plazma) azt onnan ki lehet-e hozni? -
#11195 Mármint úgy értem, hogy ettől függetlenül után húzhat, stb. -
#11194 A 4ms és a 6ms között nincs semmi különbség, de még 4ms és a 16ms között sincs semmi különbség, 1sec=1000ms. De ez csak a panel válaszideje, ettől még után húzhat, szellemképesedhet, stb. -
olahjana #11193 Esetleg jó áron ha tudtok ajánlani min 40" full HD jó képfrissités.
Nem tudjátok hogy ezeknek az újabbaknak mi a képfrissítése? A 4 meg a 6 ms között lényeges különbség van? az f86 ledes háttérvilágÍtásos de asszem a másik nem. Az érdekes valamilyen szempontból?
Kösz -
olahjana #11192 Sziasztok. Újabb TV vásárlás előtt állok.
A kérdés az hogy vegyek e még 1 jól bevált samu 40f86-ot vagy érdemes e váltani 40a656, vagy 40A676-ra? Második TV lenne nekem, mindkettőt hasonló áron tudnám megvenni. Ki ezt ki azt mondja.
Szerintetek?
THX -
#11191 Tévézni, dvdzni a plazma jó. Jó minőségű tvadás vagy dvd az LCD-n sem élvezhetetlenül rossz!
Ha sokat játszanál is a tévén, monitornak is használnád akkor inkább LCD.
Ha főleg HD tartalmat néznél, akkor is jó az LCD.
Ha kellően nagyot veszel és/vagy nem nézed távolról - akkor fullhd megjelenítőt érdemes venned. -
#11190 Mivel otthon sem más szeme fogja nézni, így a saját véleményed alapján nyugodtan megveheted. -
#11189 Tájékozatlan vagyok a témában és lehet hülye kérdéseket fogok feltenni de tiszta vizet szeretnék önteni a pohárba :)
A lényeg amit tudni szeretnék, hogy ugye vannak ezek a hd ready és full-hd tv-k amelyeket úgy vettem észre nem érdemes hétköznapi használatra venni (de akkor mire érdemes? számítógépet rákötni?) mert mind a tv mind pedig a dvd képe borzalmasan fest ezeken. Na most ugye ezek felbontása 1280x720 (720p) vagy 1920x1080 (1080p). A mai tévéműsorok 640x480-as felbontásúak, a DVD-k felbontása sem sokkal nagyobb: 720x576.
Viszont ugye emelett vannak a nem HD-s nagyfelbontású lcd tv-k plazma tv-k de már ezek felbontása is 1xxx felett van. Ezekkel mennyire csúnyák a tv adások és dvd-k? Vagy csak a HD-s tv-nél látszik ennyire hogy túl jó a tv az adott filmhez nézve? Mert egy jó darabig még nem fogok blu-ray-re költeni és nem szeretném a dvd-t élvezhetetlenné tenni hdtv. De akkor milyet tv-t érdemes vennem amivel még tökéletes a kép és 100 cm fölötti képátlóval rendelkezik?
Remélem nem írtam sok hülyeséget :) -
#11188 Én ami készüléket megnéztem annak gyönyörű képe volt. csak mivel nem értek hozzá igy sajna nem tudom eldönteni hogy tényleg jó vagy csak parasztvakítás a dolog.bár egy másik panasonic mellé volt téve amikor néztem ami elvileg csak abban különbözött hogy az csak 100 Hz-s volt és még igy is nagyon nagy volt a különbség. -
#11187 én egy korábbi modellt ismerek, PY80, annak nagyon tuti képe van :)
meg kell nézni ;) -
#11186 de maga a késztülék szerintetek milyen?
ill kb ebben a 200 as árkategóriában mi az amit érdemes megvenni? -
#11185 240-ért mindenképpen sok...Válogass -
#11184 sziasztok
Tv vásárlás előtt állok és kiváncsi lennék a véleményetekre hogy szerintetek megéri e megvenni amit kinéztem ill amit ajánlottak.
egy Panasonic TX-P42S10ES tipusu plazma tv-ről lenne szó. Megmondom őszintén kicsit sokkallom az árát mert 240k körül akarja a bolt adni de amennyire láttam egész jó készüléknek tünt. Ha nem nagy kérés pro kontra kritikát irnátok nekem róla, hogy jó készülék e megér e ennyit vagy ha már 200k-t rászánok erre akkor érdemesebb mást venni?.
Elsősorban házimozira tv adások nézésére és számítógépről történő filmnézésre használnám. A HC game kizárt mert nem nagyon játszok szóval az hogy összekötöm a géppel és azon nyomom a játékot nem izgat különösebben. Viszont hogy ha számítógépről nézek filmet az is tűrhető legyen. A tv adás upc digital gold médiaboxon keresztül jön.
remélem leirtam a lényeges infókat:)
segítségeteket előre is köszönöm! -
#11183 1360x768, hiszen az a tévé nativ felbontása. -
#11182 Nappal.
Éjjel meg a háttérvilágitás kisütné a szemedet egy sötétebb jelenetnél. Ráadásul 3-4 méterről a fullhd felbontásból alig marad valami. -
Zsolt01 #11181 Sziasztok.
32LG5000
PC-ről AVI nézés. Számít, hogy milyen felbontás ?
1360x768, vagy 1280x768 PC és TV-n is beállítva persze.
Mert Én nem vettem észre különbséget !
Köszi. -
#11180 Nyilvánvaló, hogy a kis felbontású analóg adás egy szintén relatíve kis felbontású plazmán jobban néz ki, mint egy full HD-s LCDn. Alapvetően a lapostévék és az új technológia előnye a komolyabb jeleknél mutatkozik meg, full HD-s jelnél a B530 képe lenne összehasonlíthatatlan az 1024x768as Plazmával szemben. -
#11179 egy tájékozatlan és elvakult lcdhivő aligha képes flém wart generálni ;) -
#11178 gondolom, az hogy jobb képe van adott összegért az nem is számít? :D
tehát mondjuk mi az ellenfele egy 160ezres TH-42PX80E-nek LCD-ben, ha tévézni, filmet nézni veszed? csak mert egy samsung 40B530 is drágább és a képe nagyságrendekkel szarabb :) -
#11177 Let the flame war begin! -
#11176 szerintem viszont ez egyertelmu kerdes.
Plazmat nem erdemes venni mert:
-dragabb
-ha hosszan nezel valamit, pl tevecsatorna logoja, az beeghet..
-annyira nagy a fogyasztasa, hogy az eu tiltani is akarja -
tamasnor #11175 Plazma vagy LCD TV vásárláshoz egy kis segítség:
Plazma vagy LCD -
securefb #11174 lehet h alapból támogatta, de az enyém nem. csak mp3 és jpeg-et lehetett rajta nézni. ergo semmire sem haználtam eddig az usb-t -
EasyLife #11173 lh5000 az alapból támogatja a divx,mkv filmeket nem? akkor meg minek is kellett neked a szervízmenü? -
securefb #11172 37LH5000-nél működött.
Thx az infót -
#11171 asszem: 0000 -
securefb #11170 http://logout.hu/tema/lcd_tv_tapasztalatok_tanacsok/hsz_33698-33698.html -
securefb #11169 Bocsi, typo volt.
37LH5000-esem van.
A szervizmenübe be tudok jutni, de jelszó kér.
Mi lehet a jelszó? Tud vki segíteni? -
EasyLife #11168 elvileg csak az új lh szériával megy és ha jól tudom onna is csak a lh3000 és fölötte. -
securefb #11167 37LG5000-nél is működik? -
Zsolt01 #11166 32LG5000-nél nem működik ez? -
#11165 igen, de fugg a firmware verziojatol...LG-nel megtudtak a butykolest es az ujabbaknal atallitottak valamit. viszont firmware downgrade-el meg lehet csinalni -
mg8248 #11164 Ez a lehetőség az LH2000-nél is megvan? Az unokatesóm most vett egy ilyet és ha igen, akkor szólok neki...
Vagy van egyáltalán azon usb? -
szepii #11163 Az LG LH3000 lcd tv szervíz menüjét előhozni:
ok gombot egyszerre nyomni a távirányítón és a tv-n kb.5 mp-ig és akkor a harmadik menüpontban beállítható hogy usb-n kersztül lejátszható legyen a divx és mkv formátum!
Hogy miért jó ez? :-) -
EasyLife #11162 köszönjük emese... amúgy nincs semmilyen plazma olcsón. -
#11161 Plazma TV-k olcsón: EZT NÉZZÉTEK MEG!!! -
waryou303 #11160 szepii: ezt kifejtenéd légyszi részletesebben? mármint hogy mi is ez a divx meg mkv lejátszás (mármint nyilván nem konkrétan hogy mi az, hanem hogy hogy hozható elő, meg miért is jó az? :) ) köszi