21171
LCD - Plazma
-
#11239 Miért nehéz? -
#11238 (kivéve ha pécéről is akarja használni, mert a philipseket nehéz nativ felbontásban hajtani) -
#11237 Minél nagyobb annál jobb :D
Sztem a Philips jó választás miután arty kizárta a másik 42est :)) -
#11236 samu 40be530 - olcsositott modell, gyengébb panellal
lg 42lg6100 - tavalyi modell, LHxxxx-t nézz, vszeg jobb (persze nem biztos)
többi még játékban maradhat :) -
#11235 üdv
40"-os körüli FullHD LCDt milyet ajánlanátok 200k alatt?
vélemény ezekről?
Samsung LE-40B530P
Samsung LE-40B550A
Sony KDL-40L4000E
LG 42LG6100
Philips 42PFL5604H
-
#11234 nativnál nagyobb felbontással hajtani kb semmi értelme (kivéve mondjuk egy 1080p filmet 1920x1080ban kitenni, ha a tévé scalere jobb, mint a forráskészüléké) -
Inquisitor #11233 "Néhány plazmánál olvastam, hogy pc modban tudja az 1360X768-as felbontást, pedig fizikailag 1024X768-as a felbontása, most ez micsoda?"
Semmi. Van egy ősi CRT monitorom, 2048-as felbontásig bírja szuflával. De a lyukmaszk valami 1400x1024 körüli kb. A projektorok is általában kitesznek nagyobb felbontást, mint amit fizikailag tud. Ha dokumentumot akarsz nézegetni rajta, akkor gáz, filmezni viszont jobb. -
#11232 Pedig nyugodtan tehetik. Nekem egy éve dolgozik ps3 a kb 2-3 éves pana plazmával, és semmi gond. -
#11231 Pontosan így van. -
#11230 Akkor nyugodtan megvehetem a 37LH3000 est, nemfogok a ps3 játékoknál semmi zavaro dolgot felfedezni a gyors mozgásoknál, és meg a szememet sem zavarja? -
r4pt0r #11229 Ez a Hz nem olyan mint a crt monitoroknál. 50Hz, sőt a 24Hz sem zavar semmit, legalábbis én nem vettem volna észre. -
#11228 Ha en foleg ps3 jatekok miatt vennék lcd tv-t akkor 50 vagy 100 herzest érdemes venni? mondott valaki olyasmit nekem h az 50herzes zavarja a szemet ha sokat játszik az ember egyhuzamban, ezért inkább 100herzest ajánlottak. Ebben van valami igazság? vagy az 50 herzes is jó ha nemjátszo egyfolytában több órát, csak max 1-2 órát és utánna pihenek ugyis zavarja a szemet? -
#11227 Én mindig is mondtam, hogy a plazma képe a legmeggyőzőbb, 150e-ből olyan plazmát kaptam volna, amit egy 250e forintos lcd tv sem nyom le képminőségben, azonos méretről beszélek. Néhány plazmánál olvastam, hogy pc modban tudja az 1360X768-as felbontást, pedig fizikailag 1024X768-as a felbontása, most ez micsoda? -
#11226 monitornak valóban nem alkalmas, de sokan egy kis konzolozásra sem mernek plazmát venni :) -
#11225 Hát nem is csoda,benne is van az #1 hszban :
"PC-vel történő használat: Adja magát a dolog: a plazma nem igazán alkalmas PC-monitorként való alkalmazásra, hiszen belátható, hogy ebben az esetben gyakran előfordul, hogy a képernyőn egy adott helyen azonos képtartalom kerül tartósan megjelenítésre. Elég csak egy Windows-asztalra, vagy egy böngésző, Word stb. alkalmazás menüsorára gondolni. Ezek akár hosszú órákat is eltölthetnek a kijelzőn, akár akaratlanul is ott felejthetjük a képernyőn és már meg is van a baj.
Ez persze nem jelenti azt, hogy a plazma nem használható PC-vel összekötve (hisz jópár modellen még D-Sub csatlakozó is van), csak annyit, hogy megkötésekkel használható: film lejátszása, játékprogram simán elfuthat PC-ről is, azonban érdemes ekkor is figyelni, mert adott esetben az ember elalszik a filmen és a lejátszó (alapbeállítást feltételezve) a lejátszás befejeztével visszaugrik kis méretre és reggelre már meg is van a panelbe égett Total Commander, fölötte egy Media Player Classic-ablakkal."
Viszont játékoktól/tv adástól nem kell annyira félni,8órán át egyik sem marad egy helyen, mindig megszakítják vagy reklámmal vagy valami introval. -
#11224 Voltam olyan üzletben, ahol az eladó plazát javasolt pc mellé. Mondtam is neki, hogy egy kis merev windows kép nem árthat valóban. -
#11223 Mondjuk a PV80 egy nagyon jó tv, de nekem második monitornak még a legelvakultabb ph-s plazmás emberke sem merte ajánlani. -
#11222 gari bolttól függ -
#11221 Akkor ha nekem nemfontos az MKV támogatás és képileg sem látok különbséget akkor nyugodtan megveletem a 37LG5000 et? Meg ezek a modellek ha pixelhibásak lennének, és egyből visszavinném a boltba kikéne h cseréljék? v ez bolttól függ?
Plazmát meg nemtudom megmagyarázni mért de nemvennék, elhiszem h jó, de nekem már lcd kéne. -
#11220 asszem az MKV támogatás benevan az LHxxxx modellekben, a panelt, képét nem tudom mennyit változott
banano: semmiféle cinizmus nem volt, komolyan örülök, hogy van aki plazmát választ a nagy LCD hype ellenére!
FlyHigh: a beégés necces, de pana plazmán én még zavaro modon nem láttam (tavalyi/idei modellek). régebben samsung, legutobb pedig már csak az olcsobb LG-k esetén hallottam rémtörténeteket ... boltokban felküldik a fényerőt/kontrasztot az égbe, hogy versenyezhessen a mellettük kiállitott lcd-kkel, nem csoda, ha beégnek esetleg! pláne, hogy az első párszáz órában főleg kímélni érdemes a panelt.
(apámnak 1 éve megvan a 42PV80 és nyoma nincs beégésnek, 200-230 órát eléggé lehuzott fényerő mellett járattattam, lehet meghálálta) -
#11219 Vegyél inkább plazmát. -
#11218 Most láttam h az 37LG5000es az a tavalyi modell, ha jol értelmeztem. Mivel tud többet az uj LH5000? Még azért akadt meg rajta a szemem mert kb 40ezerrel olcsobb mint az uj, csak nemtudom megéri e a tavalyi modellt venni? ténleg csak ps3 azni, meg dvdzni, bluray-zni kéne.
Holnap bejárom a boltokat megnézem látok e valami különbséget a régi és az uj képe között, de ha nemlátom rosszabbnak a régi modell képét, akkor aztis megkéne fontolnom h lehet aztkéne inkább venni? -
#11217 Nem lehet orrvérzésig játszani,de én pl 1.5óra játék után még csak ghostingal sem találkoztam...elég annyi h kilép a főmenübe 2-3percre aztán folytatja. -
#11216 Csak éreztem egy kis cinizmust:D De akkor ok.
Am egyáltalán nem nagy már ez az 50", 5.5-6méterről nézzük ,régen egy 102centis LCDnk volt ,amit még 2007-ben vettünk,akkor még lebeszéltek a plazmáról,most meg RÁbeszéltek.:D,és igazuk volt szóval most már az én szobámban se 94-es lcd lesz hanem inkább egy 107-es plazma.Azért azt mégis csak jobb nézni. -
#11215 Nekem is tetszik a plazma képe, de amikor voltam tv-t nézni, minden plazmára rá volt égve már valami(csatorna logok). Nincs olyan ember a földön aki azt meri mondani, hogy orrvérzésig mehet a játék plazmán. -
#11214 (probléma??? az egyetlen ember vagyok, aki itt plazmát szokott ajánlgatni) -
#11213 Valami problémád van vele? -
#11212 plazma rulez, 50" rulez, grat, sok boldogságot :D -
#11211 Nah ide is belinkelem:)..P50X10 +ps3 combóóóó:D
-
#11210 Végül is tök mindegy, el is tudok állni a vásárlástól, indoklás nélkül. Szar nem fog a nyakamon ragadni, az tuti. -
#11209 érdeklődni kell, ahol veszed! -
#11208 Amúgy ha esetleg pixelhibás lesz a 42LH2000, akkor kicserélik vajon a tv-t? -
#11207 sztem 2-2.5 méterre nem árt a 37", hogy a bluray felbontásából maradjon is valami. ha árban/helyben belefér, akkor egyértelműen a nagyobbat vedd!
LH5000 új széria, a tavalyi az LG5000 volt
megbízhatóságról nem sokat tudni, hiszen egyikőnk se foglalkozik tévék szervizelésével. gyengébb sorozatnál volt pár panasz pixelhibára, de azt garanciában tudtommal rendezték! -
#11206 Hy, én most szeretnek egy lcd-tvt venni, Kb 2-2,5m ről nézném v még kicsit közelebbről is mikor játszanék rajta, es arra hasznalnam h ps3 játékokkal játszak vele, bluray filmeket nezzek, meg sima dvdket nezzek vele, tv adásokat csak nagyon ritkán néznék rajta vagy szinte sose. En egy Lg re gondoltam, ezt a kettőt néztem ki: LG 32LH5000, a másik LG 37LH5000 , ugy láttam h nemsok különbség van e két modell közt csak a méretük, melyik a jobb szerintetek? a 37colos mert azon jobban kijön a fullhd? vagy ilyen kis távolságból jó a 32colos is?
És ezek az LGk menyire megbizhatók? ezek ujj modellek? vagy ha tudtok ajánlani más jobbakat akkor várom az ötleteket. -
olahjana #11205 Üdv Srácok
Ha választani kell akkor melyik lenne a jobb? Samu a656 a676 vagy B550?
Pchez kell dvdhez meg tv-zni egyaránt
THX -
#11204 oké, tőlem akkor veheted is :D (feltéve, hogy már láttad azért a tévét, ez fontos! hiszen bármi lehet vele, ami miatt neked épp nem tetszik) -
#11203 Mehetne, de sajna a szoba, ahová rakom, az nem túl nagy, így is eléggé közelről fogom nézni,,,,de no para...a TV szobába egy 50' van :D -
#11202 ugyanez negyvenesben vagy negyvenhatosban! ;))) -
#11201 Üdv a szakiknak :D
Eme kis készülék lett kinézve...amire használva lenne: PS3 lenne rákötve, ebből adódóan br filmek+játékok orvérzésig! Várom véleményeket, esetleg javaslatokat más termékre! -
olahjana #11200 Üdv
Olvastam hogy a samu 40B550 tudja kezelni akár a winyót is avi filmekkel.
Ezt tudja valaki hogy működik? Mert akkor lehet ez lenne a köv vásárlásom.
PLease help
THX