21171
LCD - Plazma
  • Kaszi46
    itt van 2 kép, hogy miröl is beszéltem.

nemjó
  • Kaszi46
    Sziasztok!

Vettem egy Philips 42PFL9664-es tv-t. Gyakorlatilag csak pc-vel szeretném használni, de van eg "kis" bibi.
    A videókártyám egy ati4890, 2 dvi kimenettel. A tv-vel hdmi kábellel szeretném összekötni. Szóval fogom a dvi-hdmi átalakítót, és a hdmi kábelt, összecsatlakoztatom a megfelelő módon, a tv-n hdmi side port-on keresztül hozzáadom számítógép perifériaként a pc-t.
    Attól a hibától eltekintve, hogy időnként "elveszti" a tv a színeket, pontosabban, csak rózsaszín,és zöld színt jelenít meg, megfelelően működik.

Ezt a színvesztést szeretném valahogy orvosolni.
    Teljesen véletlenszerű időközönként, és gyakorisággal jön elő. Néha magától visszavált rendes képre, néha nem. Amikor nem vált a következő módokon tudom "megoldani" a hibát. Vagy ki\be kapcsoloma tv-t, vagy átváltok vmelyik hdmi port-ra majd vissza.

A haverom szintén vett ugyanolyan tv-t mint én, átvittem hozzá a gépemet, nála is előjött a hiba.

Szüleimnek van egy 42PFL7403- as készülékük, ott ugyanezzel az összekötéssel, hibamentesen megy.
    Kipróbáltam laptoppal is. Hdmi kimenet van rajta, szóval átalakító nélkül kötöttem össze a tv-vel, hdmi kábellel. A hiba nem jelentkezett egyszer sem(mind a 3 tv-n hibátlan volt).

A kérdéseim a következők lennének.:)
    Valaki találkozzott e már hasonló hibával, lehet e tudni mitől van ez, mi a megoldás?
    A tv hátulján van amúgy vga bemenet, de nem tudom, hogyha dvi-vga kábellel kötöm össze a két készüléket, akkor ugyanazt a minőséget kapom-e, mint hdmi kábellel.
    Amúgy 3 különböző hdmi kábellel is próbálkoztam, eredménytelenül.

Külföldi forumokon találkoztam már a hibajelenséggel, de megoldást ott sem született, a forráskép váltáson kívül, ami ugy nem megoldás.:)

Philips-es helpdeskes, nem találkozott még ilyen hibával, firmware upgrade-t ajánlott, de mivel az friss a tv-n, már csak azt tudta mondani hogy szervíz.
    A szervízt is felhívtam, ott sem találkoztak még iylen problémával, azt mondták vigyem be.
    Mielőtt 60 kilómétert utaztatoma tv-t szeretém még pontosan körbejárni a dolgot, ezért is kérem a segítségeteket.

Bocs a hosszú hibaleírásért...:P
  • arty
    davidragon: mire itt HD kamerával felvett HD adás lesz, letelik a 7 év :) mivel elsőrorban tévézni veszed, egy 42" hdready plazmával járnál a legjobban - nemcsak a mérete, de a képe miatt is! Én panát vennék (42PV8, PV80, X10, amit találsz jó áron)

flyhigh: észrevehetetlen a din. kontraszt változás, de én low állásban használom max! Feljebb kapcsolva csukodnak a sötétek, márpedig részletek > fekete - szvsz.

tewe15: a tévé csak "belül" 100hz-es, azaz ha a t-home boxod ad neki 50hz jelet, azt "kétszerezi" (vagy kamu képkockákat is számolhat a meglévő 50 mellé még másik 50-et, ha van ilyen movie mód, stb - nemtom LG-nél mi a neve).

Amugy se vennéd észre LCD-n a különbséget, tudod, ez amolyan marketing bullshit.
  • tewe15
    Sziasztok!

Vettem egy 37LG7000-es tv-t, és annyi lenne a kérdésem, hogy hogy lehet rajta bekapcsolni a 100Hz-t? Mert akárhova kapcsolom, mindig csak 50Hz-et ír ki a tv. A menüjében sem találom meg, és a távirányítón sem. Vagy mitől függ a 100 Hz? T-home-os boxom van, és hdmi kábellel csatlakozok a tv-hez.
    Választ előre is köszönöm!
  • FlyHigh
    Nálam is a monitoron a 3000:1 dinamikusban van megadva, kikapcsolható szerencsére, mert tetű lassan működik. Majdnem egy teljes másodperc még átáll. Nála ez annyira nem is vehető észre, meg balhé is lenne, ha minden tvn ennyire látványosan szarul teljesítene a dinamikus kontraszt. Nálad pl mindent behúz a fekete és késésekkel működik a d.kontraszt?
  • davidragon
    Sziasztok!
    Otthonra elsősorban TV-s célokra szeretnék hosszú távra tv-t vásárolni. A keret 130-140k. A hosszú táv 7+ évet jelent.
    A következőket szűrtem ki eddig:

Samsung LE32B550
    LG 32LH3000
    LG 32LH4000
    LG 37LH3000

Nagyjából tudom mik a különbségek a típusok között, az érdekelne, hogy valakinek van-e analóg adással kapcsolatban tapasztalata valamelyikkel?
    Ezen kívül is bármilyen pozitív/negatív tapasztalat érdekelne.

Elgondolkodtam még azon is hogy esetleg egy nem FullHD plazma is szóba jöhetne, ezen az áron 42" méretben kapható, viszont a későbbiekben ha lesz HD adásunk, az mennyire lesz "csúnyácska" azon.
    Olyat is hallottam hogy plazmák ~5 évig bírják. Ezzel kapcsolatban is érdekelnének a vélemények.

Plusz még, hogy Xbox360-mat is használnám a tvhez, de nem ez az elsődleges szempont, tv-ként jól működjön!
  • arty
    mert nála dinamikus a kontraszt, azaz a tévéje "csal" :) (=szarabb szinek, becsukodo sötét árnyalatok, stb - tedd egyszer egymás mellé a kettőt ;) )
  • FlyHigh
    LCDTV-k még így is jobbak fekete meg bevilágítás szempontjából mint az átlag monitorok. Ismerősöm A330-as legalja samsung tv-jén szebb a fekete mint az én 223BW samu monitoromon, aztán monitorból állítólag nem is számít rossznak még az enyém.
  • Zsolt01
    Sziasztok.

LCD TV (32LG5000)-nél a digitális hang kimenethez létezik átalakító 2db RCA-ra ?
    Ha létezik pl. hol és mennyi Ft.?
    Digitális hangkimenetnél szabályozható a hangerő a TV-n ?

Köszi !
  • Inquisitor
    OLED meg Lézeres tévé szintén bazi drága.
  • arty
    a technologia ugyan az minden LCD esetén!

az lcd panel mögött ott a fényforrás, ami folyamatosan ég, azaz teljesen "kikapcsol" állapotban nem lesz egy pixel

(ill vannak ledes tévék öccázezerér', ahol a sötét képtartalom mögött kikapcsolhat a led, ám ekkor meg a fekete csukodik be, azaz minden túl sötét lesz azon a képrészen :( )
  • mateus33
    FullHD LCD-knél sincs igazi fekete?
  • FlyHigh
    Feketéhez meg hozzá tartozik, hogy csak plazmán létezik. Ami hátulról meg van világítva az már nem lesz fekete.
  • FlyHigh
    LH2000-est tudtam összehasonlítani egy szintén idei bravia engine 2-es Sony-val. Csak annyi volt a különbség, hogy a sony feketéje kicsit mélyebb volt, boltban így ennyi tűnt ki. Ez egy kategóriával feljebb van, értékelések szerint is nagyon jó tv, így meg mertem venni. Hagyományos TV-m van most, de ezt nem tv-nek veszem.
  • desigo
    Élőben láttad a képét úgy,hogy volt mellette sok tucat más tv?
    milyen tv után fogod ezt használni?
  • FlyHigh
    Feltétlenül, csütörtökre ígérik, két tapétavágóval ugrok neki a csomagolásnak amint megérkezik.
  • shevy
    sziasztok, szeretnék, egy full hd lcd tv-t 130eft környékén, főként ps3-hoz és filmnézéshez is persze, mit ajánlanátok?
  • desigo
    majd írd le a tapasztalataidat ha meglesz...
  • FlyHigh
    Nah nálam megszületett a végeredmény: LG 37LH3000
    Kicsit kisebb mint a kinézett, de viszont egy jobb panelt kapok.
    full hd
    50000:1
    5ms(gondolom gtg)
    Jah és megvan 150e forintból, 2 év gyári országos garival.
  • FlyHigh
    De van game mod, marad így is egy kis érezhető késés, de ettől még játszható. Egy kis konzolra minden tv jó. Nekem nincs Samu tv-m, én ezeket olvasom csak, de már mindenhol írtak róla, ezért gondoltam, hogy van valami alapja, még a hiteles HDTVTest oldal is írja. Egy LH szériás LG-vel jól jársz, 3-4000 szériából pl, vagy ha van guba szépen akkor Sony Bravia.
  • guardian hero
    esetleg egy fullhd plazma jobb választás? most láttam 200-ért 42"-ost az elektroworldben
  • guardian hero
    Nincs már game mode a samsungokban? vagy még azzal együtt is nagy az input lag? Akkor milyen tévét érdemes most venni konzolozáshoz (fullhd lcd-k közül)?
  • Klemice
    köszönöm! lehet marad ez, majd még meglátom
  • FlyHigh
    Arra viszont felhívom a figyelmedet, hogy az új generációs Samsungoknál mindnél van érezhető input lag. B650 tulajok is írják, hogy ilyen téren nem teljesen tökéletes, de ettől még játszható. Ha nem vagy hardcore gamer akkor téged ez annyira nem érint, amúgy képminőségre iszonyat jó már a B550-es is. Sonynál és LG-nél szinte nincs lemaradás, vagy ott van még tavalyi Samu A656 modellje, azon teljesen kijavították egy firmware frissítéssel ez a kis kését és odabaszós képe van(outletekben tuti van még belőle).
  • arty
    passzolom :)
  • Klemice
    akkor 32b550
    jobb annyival a b650 amennyivel többe kerül?
  • arty
    x30 mindig szar, olcsositott modell és a korábbiakban MINDIG sporoltak a panelon is
  • Klemice
    32b530 is elég lenne, ha az jó minőségű
    anno 140ért vettem az a451-et most meg ezt kapnám annyiért
  • arty
    samsung - a csucskategoriában nincs (és nem is volt)

alatta sincs, mert már nem irják rá a hátuljára, h milyen a panel, igy kevésbé fog idegesíteni :D

32B650 és kész :))
  • Klemice
    hello rég jártam itt, fullhd 32"-os tv-k közül melyik a jobb fajta?
    samsung sony... samsungnál van még a panelkifogósdi?
  • Bobber
    örömmel jelentem hogy megvettem a panasonic tx-p42s10e tipusjelű plazmámat:)
    eddig eléggé el vagyok tőle halva mert gyönyörű a képe pedig még úgynevezett bejárató beállításokkal nézem:)
    de eddig nagyon meggyőző volt és nagyon nem bántam meg:)

mindenkinek csak ajánlani tudom:)
  • desigo
    LG 47LH3000 230k --- ez is komoly

fél év alatt lement 70 ezret az ára

nah hétvégén megnézek párat élőben...
  • FlyHigh
    16:10 az LCD monitorok voltak, már azok inkább átállnak 16:9-re, zsákutca volt a 16:10.
  • FlyHigh
    Az még lenne valami, ha az LH3000-es 16:10-es képarányú lenne. 1920X1080 16:9-es felbontás kizárólag, elírás pl árgépen, stb.
  • desigo
    Az is különbség még,hogy az 16:10-es míg a 42LH4000-es 16:9-es

Samsungnak viszont szimpatikus a 3 napos pixel garanciája
    LE40B550A5W idei modell 188 ezer

LGkre milyen gari van?
  • FlyHigh
    Az LG3000-es széria volt HD Ready, a mostani LH3000 mind full hd már. Fejlődik az LG szépen, már nem csak klímában isten.
  • FlyHigh
    Háromezres széria is full hd, ár/érték arányban nagyon jónak tűnik, komolyan fasza képe van és nincs elszállva árban. Annyi, hogy a 100Hz-et nem tudja.
  • arty
    akkor b550 vagy lh3000/lh4000 (a négyezres fullhd)
  • desigo
    Egyébként egy Sony KDL-32U2000-est szeretnék cserélni nagyobbra,FullHDra
    géppel összekötve nézek filmet,sorozatot (720p,1080p)
    nagyritkán digitv
  • FlyHigh
    Annyit még hozzá tennék, hogy a Sony is régi és ráadásul még a leglightosabb L-es szériából van. Legjobban egy 42LH3000-el járna 175e forintból, valószínű 10 bites LGD panelt kapna bele.