21171
LCD - Plazma
  • Norbi7
    Sokan mondták, kipróbáltam és tényleg nagyon jó (én LCD-re használom):
    clin+puha papírtörlő
  • r4pt0r
    Hmm valaki tud valami jó módszert képernyő tisztításra? Próbáltam sima vízzel, ez le is szed mindent de ilyen kékes foltok lesznek rajta.
  • arty
    IPS > TN, legalábbis, ha közelről is nézed (mondjuk konzolozáskor)

a paraméterek/számok nem számitanak, az ár és a panel alapján kb belőhető, de egy személyes megtekintés/teszt fontosabb

mpeg4 pedig kb. a leglényegtelenebb extra, hiszen ugyis van gondolom normál tv előfizetésed, amit meg is tartanál, hisz m1, m2, tv2, rtlklub aligha elég
  • Inquisitor
    Múlt héten egy másik múltinál az volt akciós 99-ért, az a baj, hogy nem igazán vágom milyen paraméterek fontosak a látószög, kontraszt, fényerő, felbontás, bemenetek számán kívűl. Így megnézve ez csak a DVB-T Mpeg4 tunerben különbözik, de lehet tévedek.

Tévedek a 2000-esben IPS(?) panel van, a 2100-nek meg 170/160 fok a láthatósági szöge, meg kisebb a hangszorók teljesítménye. Ellenben Mpeg4 tunerje van, 30.000-es dinamikus kontrasztja a 15.000 ellenében, és tud 24p Real Cinema módot.
  • arty
    meg kellene nézni. ha _tényleg_ azonos vagy jobb, mint az LG2000, akkor szvsz megéri! (ami amugy tavalyi modell)
  • Inquisitor
    Most nézem a "Gazdaságos" bolt ráfeküdt új árlistán az LCD/Plazma témának ...
    Mennyire éri meg 90 ropiért az LG 32LG2100-as tévé?

Nagyobb nem kellene, normális plazma sokkal drágább, ekkora méretben felesleges lenne full HD.
  • luckyboi
    Lg 32 lh3000 vagy Samsung LE32B530 ? xbox360 és divx lejátszás, digi tv.
  • astrago
    Állítgasd az antennát,lehet egy kicsit elfordítod és már jönnek is a csatik.Legközelebb meg ne "újrakeresést" hanem a "további keresést"próbáld meg,akkor a meglévők nem szálnak el.
  • arty
    talán mert gyenge a vétel és valami antennácska mégis kéne?
  • Pilutika
    csak azt nem értem mért nem találom meg mos a másik csomagot amibe az rtl a tv a dunaHDa duna2 me még valami nszar volt. most akárhányszor keresek rá cak a m1 meg az m2 meg a kodolt atv jö be :(
  • Pilutika
    Hát a digitálishoz semmiet. analoghoz használok kis szoba antennát
  • desigo
    Milyen antennát kellett hozzá rakni?
  • Pilutika
    Hali! Vette egy panasonic Tx-l32u10-es lcd tv-t és lenne 1 olyan gondom hogy amimor elöször álligattam sikerült behozni digitálisan a duna tv a rtl a tv2 meg valami duna 2.na és a lényeg hogy ujra kerestettem az egészet az ellöző állomások törlésével és most csak az m1 meg az m2-t találja meg. ja és a kodolt atv-t meg 1-2 rádiót. na és az rtl meg a tv-t nem. DVB-t be keresem.
  • arty
    LG 32LH2000! 82-es. Ennél alább szerintem ne add, sem minőségben, sem méretben. 66 centisben csak gagyit kapni manapság már.
  • TNormi
    Sziasztok, Szeretném a segítségeteket kérni LCD tvt szeretnék venni nagyon max 90-100e ft értékben. Tv nézésre és xbox 360 ra használnám leginkább, t-home os tvnk van. Lehet 66 centis illetve 82 es is.
    Többet sajnos nem tudok rá szánni segítsetek mi az amivel ilyen árkategóriában maximálisan jól járnék. Előre is köszönöm a segítségeteket :)
  • luckyboi
    Mit gondoltok érdemes várni karácsonyig az lcd tv vásárlással? Lg 32 lh3000 vagy Samsung LE32B530 - ben gondolkozom.
  • Zsolt01
    Van valami különbség LCD TV-re kötött HDMI Asztali DVD lejátszó és a "sima" DVD lejátszónál Divx (AVI) filmek megjelenése között ?
    Ugye nem sok (talán semmi nagyon észrevehető)!
  • arty
    ffdshow van beállitva egy tetszőleges lejátszoprogramban, ennek a kodeknek mindenféle képet feldolgozo beállitása lehetséges:

- resize/átméretezés megjelenítő nativjára Lanczos algoritmussal
    - élesítés/sharpen (van választék algoritmusokból, egyéni izlés kérdése!)
    - noise/zajosítás (van aki utálja, ebből is ezer algoritmus és beállitás lehetséges)

(asszem kmplayer is tudja a feltelepitett külső, ffdshow kodeket használni amugy. annyira nem ismerem.)
  • Zsolt01
    ... ha jobb úgy a végeredmény ahogy Te csinálod, akkor érdekelne a módszered !
  • Zsolt01
    " divx-et gépről nézem, méretezem egy jo algoritmussal, élesitem, picit zajositom "

És így jobb a végeredmény ?

Én pl. Divx - KMPlayer -el nézem PC -> 32 LG 5000
  • Zsolt01
    " kérdés, hogy a te lejátszódba milyen "felskálázási" képmodositás van beprogramozva "

Hát ez az.

Vásárlás előtt vagyok és nem tudom, hogy milyennel járnák jobban.
    Ami a követelményem lenne:
    USB 2.0,
    "extra" vastag fekete csíkú Divx filmeknél lent fent jól működő (zum) nagyítással eltávolítható legyen
  • arty
    kb semmit, illetve izlés dolga is - én pl a divx-et gépről nézem, méretezem egy jo algoritmussal, élesitem, picit zajositom. lehet, hogy más egy ilyentől falnak menne, utálná

a kérdés, hogy a te lejátszódba milyen "felskálázási" képmodositás van beprogramozva és hogy Neked tetszik-e
  • Zsolt01
    Sziasztok.

(Bocs, hogy ide írok, de ... )

DVD lejátszóknál van ez a felskálázás dolog.
    DVD-nél működik.
    AVI, Divx filmeknél mi a helyzet a felskálázással ?
    Működik a dolog ?
    Ha igen, sokat javít a képen ?

Köszi !
  • Kaszi46
    Megoldódott, egy sima 4000ft-os DVI-HDMI kábellel.
    Köszi a tippet!

és akkor most már kimerem mondani, imádom ezt a tv-t, nagyon jó, gyönyörű, meg soha többé monitor.....:D

3 éve haveromnál láttam először hd-ban lcd tv-re kikötve pc-t, akkor megfogadtam hogy soha többé monitor. Most, sikerült megvenni ezt a dlágaszágot, ráadásul angyon jó áron, szóval áj em hepi!:D

• FlyHigh
    Komolyan csak azért hagyom meg a monitort, hogy tudjam mellette tvzésre is használni.
  • desigo
    másoltam pendrivera mp3-at,jpeg-et,mp4-et,mov-ot,mkv-t,mpg-t,avi-t
    ezeket mindet lejátssza hibátlanul
    egyedül a wmv-t nem szereti
  • FlyHigh
    Én alapból is hasonlóra állítottam be, mondjuk nálam a háttérvilágítás 60%-on van, meg a pirosra dobtam pár százalékot, más-más panel miatt lehet. 30%-os háttérvilágításon már besötétednek a színek nálam. Az LH szériában egy jobbfajta blacklight van, sokkal strapabíróbbak és hosszabb az élettartamuk, szóval lehet neki kenni ha kell.
  • desigo
    ajánlott beállítások LG 47LH50 series

próbáld ki vagy nézelődj,hogy hátha a 3-as szériához is van
  • arty
    :D
  • FlyHigh
    win alatt az energia takarékos módot használom, csak filmnél vagy játéknál kapcsolom ki a modot, akkor olyan érzésem van, hogy eldobtak egy flashbanget.
  • FlyHigh
    én itt ülök a 94cm előtt full hd-ben, jelenleg nem egész egy méterre és tűéles a képe, néha játék alatt megszédülök.Vakító fehér alatt is meglepően fekete a fekete, kikapcsolt din. kontraszt alatt is. HD filmek iszonyat jók. LG LH3000-es szériát is ajánlom mindenkinek!
  • guardian hero
    a panasonic p42c10-es plazma hogy viszonyul a pv80, px10 vonalhoz? utóbbiakról olvastam jókat, de nem tudom, a c széria miben különbözik.
  • desigo
    Nah LG 42LH5000-es lett belőle.
    KDL-32U2000-es Sonyt váltotta és már teljesen alap beállításokkal is eléggé meggyőző a képe.

Összeszerelése kevesebb ideig tartott mint a kibontása.Csak a talpát kellett a helyére rakni és négy kis csavarral rögzíteni.
    digiTVs forráson minimális javulást látok meg persze jóval nagyobb a kép
    viszont PCről táplálva 720p vagy 1080p-s filmekkel döbbenetes javulás
    az auto fényerő szabályzó is nagyon jó

ami látványos javulás még,hogy pcvel összekötve(DVI-HDMI) tűéles a képe
    simán használható lenne monitornak is

szal így pár óra használat után csak ajánlani tudom
  • owen20
    sziasztok!
    Olyan kérdésem lenne hogy van egy thompson 21SCN360-as TV-m és olyan gond van vele hogy jobb sarokban a kép kicsit el van hajulva azaz elcsuszott kicsit a kép!
    valaki tudja e hogy ez milyen probléma lehet és milyen megoldások vannak rá?
    össze van kötve a gép a számítógéppel és T-home tv-nk van de máshol is behajlik a kép.
    Összeraktam a tv-t és a számítógépet de az se jó nemtudom ki mennyire ért hozzá de valaki segitene ebbe is?
  • arty
    Kaszi46: tutira az ATI-s hdmi-dvi dongle a hibás, az én samsungommal is vannak anomáliák :) (részletekre nem térnék ki, a lényeg hogy a sima DVI-HDMI kábellel jó, csak azon meg a hang nem megy át)

tewe15: a tévéd nem tud 100hz jelet fogadni! csak 50/60hz-et és azt duplázza az elektronika. fullhd anyaggal pl szgépról tudnád hajtani, MKV warefilm vagy apple trailerek (mp4/mov)!
  • tewe15
    Köszi szépen a választ kedves RT! Okosabb lettem egy kicsit, de egy kicsit bosszant ez a 100 hz. És esetleg azt nem tudod, hogy a t-home-os boxon belül be lehet-e valahol állítani azt, hogy 100 hz-es jelet küldjön a tv-re? És hogy tudnám letesztelni a tv-t, hogy full hd-ban mit tud? Már sima HD-s (1366x768) adást néztem rajta, nagyon szép volt a kép, de érdekelne, hogy mit tudna full HD-ban (1920x1080). Sajna nincs PS3-mam, és blu-ray lejátszóm se.

Választ előre is köszi!
  • astrago
    a videokártya 60Hz-re van állítva?
  • Kaszi46
    További fejlemények: haverom lehozta a gépét, nvidia8800GT van benne, atis DVI-HDMI átalakítóval és HDMI kábellel nem csinálja.
  • Kaszi46
    Nem, mert csak olyat tudtam volna venni, aminek a kábelhossza 15 cm.

Esetleg van vmi tipped hol lehet olcsón venni\rendelni ilyen kábelt? 2-3 méteres lenne az ideális hossz. (keresgltem de csak 10-15 métereset találtam horror áron.)

"A tv hátulján van amúgy vga bemenet, de nem tudom, hogyha dvi-vga kábellel kötöm össze a két készüléket, akkor ugyanazt a minőséget kapom-e, mint hdmi kábellel." ebben az esetben akkor digitális jelböl analóg lesz, magyarán romlik a minőség?
  • arty
    az ATI által adott DVI-HDMI átalakito helyett sima DVI-HDMI kábellel is probáltad?