LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Paparazzi20, nyugodj meg, a TV jól kezeli a 24p-t. A manuálban le van írva hogyan állítsad be. Mellékelték ugyan a TV-hez, de akár le is töltheted itt (stílszerûen a 24. oldalon találod meg a Film módot).
Tomaki: a Sharp DH65/66 modelleknél VOLT menülassulás, de ilyen már nem jelentkezik, a probléma megoldódott - a legjobb példa rá ShaiHulud, aki visszavitte a TV-t, majd rá 2 hétre újra megvette - nincs semmi baj sem a tunerrel, sem a menüvel.

Sharp Aquos LC-32DH66E

arty
látván, h más azt irta, h 24p képes a tv, megpróbálhatod a pc-n lehet be tudsz állítani 24hz-et is. akkor a 24fps filmek tökéletesek kell h legyenek 😊

(viszont sajnos pl az én samsungomon ez a 24p támogatás ugy néz ki, h a tévé 24hz-et is belül visszakonvertálja 60hz-re és ugyan ugy szaggat a kép, mint 60hz-en 😞((( reménykedj h a sharpod nem ilyen ... nagyon sok tévé csak ilyen kamu 24p-t tud, azaz "megjeleniti", de nem frame-pontosan/szaggatásmentesen = mintha nem is lenne, "vásárlo megtévesztése" 😞 )

Forza.

Nos a téma engem is érdekel , mivel holnaptól én is W4000-es tulajdonos leszek. De van egy érdekes hhozzászólás a sat.hu fórumán:
"Erre a sorozatra sokan írták azt, hogy a sony elektronikája nem tud megbírkózni a gyors jelenetek megjelenítésével, zavaró és sok az utánhúzás a képen.
Ezt én is tapasztaltam, de egyszerûen a digitális zajszûrés szintjét lejjebb kell állítani és a gond megszûnik."
Én hajlok arra miután ezt a kérdést alaposan körüljártam, hogy népmesének nevezzem ezt a szaggatás témát. Legalábbis minden tulaj határozottan cáfolja, hogy neki szaggat...

Szia, amikor nézted a digitális adást, akkor nem találkoztál a deinterlacer problémával, idõnként nem szaggatott a kép amikor 1080i jellel etetted?
Hölgyek/Urak!

Csak egy kis élménybeszámoló, tapasztalat, ha valakit érdekel:

Úgy durván 3 hete vettem egy Sony 32W4000-es zsír kis TV-t!
A TV esztétikailag gyönyörû, a távirányítón minden kézreáll, könnyû megszokni. T-home-os analóg adásnál is nagyon jó a kép, kontrasztos, éles, stb. Mivel mpeg4 tuner is van benne, dec. 24-én nagy meglepetés ért: levették a kódolást az ünnepekre, és több, mint 100 digitális adást talált a kis drága😊 ...amikor megláttam pl a HBO-t HD adásban, vagy az Eurosportot, stb, azt hittem leesek a székrõl..iszonyatosan tûéles, gyönyörû, egyszerûen jobb, mintha dvd-t néztem volna...

Régebben kérdetztétek, más típusnál ugyan, de digitális módban is nagyon gyors a tv (csatornaváltás, stb), szal nem lassul be a menüje, semmi...

Mindenkinek csak ajánlani tudom a tv-t, nekem nagyon bejüött. Ja, és a Sonycenterben vettem (nem reklám, csak hátha valakit érdekel), 3 év teljeskörû garival.

Sajnos a t-home 3 nap elteltével már kódolta is a digitális adásokat (fákk), gondolkozom valami elõfizetésen.
Valami okosított set top box létezik vajon?Vagy kártya bele, amivel tudom fogni a digitális adásokat?

Sorry, ha hosszú lett, de én pl. pont az ilyen beszámolókat kerestem, amikor tv vétel elõtt álltam😊)

Üdv mindenkinek, és BUÉK!

Toma
Nekem megvan a Sharp 2008-as termékkatalógusa. Eszerint kezeli a 24p-t: „1080P HD jelek (24, 50, és 60Hz-es) támogatása".
Sharp 37D65..

Elfelejtettelek kijelölni. Milyen sharp tv-d van?
Milyen Sharp tv-d van?
tehát akkor ez általános jelenség.....mondjuk a fényerõt magasabbra véve kevéséb látszik....csak akkor meg a fekete nem fekete....hát igen....mondjuk a hdmi szintet mindig normálon kevésbé feltünõ,bár akkor is látsszik egy kicsit.
Visszatérve erre a 24 fps támogatásra, gyakorlatilag ha nem tudom teljesen szaggatásmentesen megjeleníteni az új sharp tv-men a többnyire 24 fps hd-rip filmeket,révén hogy 50 és 60 hz-en tudom járatni a tv-t,akkor késõbb a blu-ray lejátszóknál sem fog mûködni ez a dolog,ugye?
Ha jól értelmezem..ezt a 24 fps támogatást nemigazán vettem figyelembe tv-választáskor,lehet nem lett volna az rossz ezek szerint..

arty
nekem ugyan 32" van, de ... a pc/box bemenetet nevezze el PC-nek, hajtsa 1920x1080/60hz-en (1080p), kapcsoljon ki mindenféle fos "képjavito" marhaságot, dinamikus kontrasztot szintén nem árt leszedni low/med állásba

minimális utánhuzás igyis lesz, hiszen a Samsung (SPVA?) panelos, nem 2 ms-os TN 😊

Forza.

akinek van 40a656osa...az megnézhetne nekem vmit....ismerõsõm vett egy 40a656ost és az alábbi beállításokkal hasnzálja..háttérvilágítás 4-5 kontraszt 85-90....fényerõ 40-45....élesség 0....szín 55...részbeállítások magas magas....valamint hdmi szint alacsony...(pcre kötve vagy box mind2nél ugyanaz)
és azt mondja,hogy fekete útánhúzás van.....tehát egy fps játékkal játszva sötét pályán forgolodva a kép lemarad de tpsnél is a karakter lábainál..gyors kameramozgatásnál....világosban nem annyira észrevehetõ......valamint gyors kameramozgásnál a fekete lemarad filmeknél is...például sötétszem száj orrlyuknál megfigyelhetõ 1-1,5mrõl ez a jelenség....és sötét jelentél elégé feltünik neki....hdmi normálon is látható csak kevésbé zavaró.....
ez másnál is így van?
köszönöm a választ,megmondom õszintén a téma ezen szegmensében még nem igazán mélyedtem el😊

arty
tévéden gondolom 60hz-en jelenik meg a 24fps film. az akadozás ebbõl adódik. ha a tévédet 24 többszörösén hajtanád, megoldodna. a 24p támogatás (részben) errõl szól

techno háttér

Forza.

arty
rövid távra (pár méter) mind1, hosszabb távra érdemes minõségibben esetleg

kábel esetén nincs "szabvány", az jonagy KAMU. vezetékszám és lábkiosztás ugyan az 1.0 és 1.3b esetén is.

Forza.

elsõsorban azoktól kérdezném,akik pc-vel összekötve használják a tv-t, hogy vajon hol kell keresnem a hibát,ha a 720p-s filmeknél az asztali géprõl (dvi-hdmi-vel, geforce 6600 GT vidikariról)és a laptop-ról (vga kábel-el)kivezetve is nagyon minimálisan a mozgó jeleneteknél van egy nagyon kicsi alig észrevehetõ,de azért észrevehetõ szaggatás? Viszont mind a két gépen gond nélkül,akadánymentesen mennek ugyanazok a filmek..csak a tv-re kivezetve észlelhetõ a probléma..annyira nem zavaró,de mégis jobb lenne ha ott is ugyanúgy jelenítené meg...nem klónként hanem egyetlen megjelenítõként használom
a pc-kel összekötve..Szóval hol,miben kell keresnem a hibát?Már jópár lejátszót kipróbáltam,de gépen gond nélkül viszi mindegyik...Tipp??

Szasza20
Rendeltem egy ilyen TV-t: Samsung
Az lenne a kérdésem hogy milyen HDMI csatlakozót vegyek mert valami 1.3-as HDMI-rl is halottam csak az mibe külömbözik a símától? És hogy ehhez a TV-hez melyik jó?
Köszönöm....

i7-3770+Hyper TX3 EVO / Asrock B75 Pro3 / Sapphire 280X Vapor-X Tri-X / 16GB DDR3 1600mhz cl9 / Samsung 850 Evo 250Gb SSD / LG 42LB650V Cinema3D | Logitech Z-5500

Na, végre Te is túl vagy rajta! :-) Látod, az elsõ szerelem... A tunert egy kicsit sajnálhatod, de a képminõség kárpótol, igaz? A Sharp nagyon kitett magáért ezzel a D/DH sorozattal! Gratulálok és újra üdvözöllek a klubban.

Sharp Aquos LC-32DH66E

jah ize amugy vegul sharp d65 lett es melle egy settopbox. nagyon kafa minden 😊

Sziasztok! Mi a különbség a Samsung LE37A451 és a LE37A456 között? Melyik a jobb? Elõre is kösz!

TV: Samsung 32B450, HD Player: WD TV HD, Merevlemez: WD MyBook Essential 2.0 1TB, Erősítő: Denon AVR-1705, 5.1: JBL SCS-178, Kábelek: Inakustik

cloud.strife
Biztos jól.. 😄

Viccet félretérve nem hiszem hogy bármi gond lenne vele. XBOX 720p kiemet és csókolom. Az eredmény kifogástalan. Ennyi. 😄

www.digimomentsvideography.com

cloud.strife
Ejha. 2 millió cuccot kötöttem már össze, de ilyet még nem tapasztaltam... 😄

Cloud.strife: Arty ajánlotta, hogy kérdezzelek meg a Sony KDL32S4000 Lcd és az Xbox360 hogyan viszonyul egymáshoz?

Intel Core i5 3570 3.4 Ghz, Nvidia 1050Ti 4GB, 16GB DDR3 1600 Mhz Ram. Le szoktál maradni a kedvenc m?sorodról a Tv-ben? Ennek ezennel vége! Itt a megoldás: http://tinyurl.hu/7ZIA/

Vettem, így OK.

Sharp Aquos LC-32DH66E

Én nem a földi digitális adókról beszéltem, mert azokat problémamentesen be tudom hangolni, lévén, hogy a tvmben van mpeg4es tuner kártya. A digitális kábelre gondoltam, erre írtam, hogy bizonyos szolgáltatónál el lehet kerülni a set top box használatát, ha csak a smart kártyát kéred az elõfizetésed mellé. Csak hát mivel mifelénk a t-home a kábel szolgáltató (amelyik csak boxxal adja a csomagot), így ez az út egyelõre járhatatlan számomra...
Cloud.strife: bizony-bizony, rágjuk a fülüket, mert az stb nem más, mint egy ronda, - sok esetben - felesleges kiadást és távirányítót jelentõ, általában kínai sz*r. Bár én most a T-kábeltõl a T-Sathoz írok alá, úgyhogy nem úszom meg.
Body80: szerintem összekeveredtél. Lehet, hogy tévedek, de szerintem a földi digitális adások vételéhez szükséges Mpeg4-es DVB-T tunert nem tudod kiváltani a CI kártyával. Azzal csak a STB kerülhetõ el, ha elõfizetésed van és a szolgáltató rábólint a kérésedre, hogy Neked (és bárki másnak) kártyát adjon.

Sharp Aquos LC-32DH66E

Az egyik ismerõsöm a notebookját kötötte a plazmája HDMI bemenetére. Mikor a notit töltötte becsíkozódott a kép, ha levette a töltõrõl ez a jelenség megszûnt. Vett egy földhurok leválasztót és azóta semmi gondja. Szóval miért is nem rondít a földhurok a HDMI bemeneten?

Van már egy két szolgáltató, amelyik nem köti az elõfizetés feltételéhez a set top box megvételét, választhatsz hogy kártya vagy box (ha jól tudom ilyen pl a tvnetwork). Sztem ez lenne a legkorrektebb megoldás mindenkinél. Az a debil T-Home meg köti az ebet a karóhoz...
Aranarth: köszi a kiegészítést, az mpeg4 digitális tuner kártya lemaradt, de azt hittem, hogy ez egyértelmû 😊)
cloud.strife
Az elég érdekes lenne, hogy a földhurok a HDMI bemeneten is rondítana...

cloud.strife
Na ezt vadászom egy ideje, csak nekem a Vidanetessel kell összehozni.
Elvileg Conax-ot kell tudnia a CA-nak, csakhát egyenlõre párosítják a kártyát a STB-hez, így egyenlõre nem megy.

Viszont azt hallom egyre többen érdeklõdnek náluk emiatt, így mindenkit csak buzdítani tudok, kapjanak csak egyre több ilyen jellegû kérdést, elõbb-utóbb csak megoldják ezt is.

Kedves Warlok76! Ha veszel egy TV-t, a használati utasítását is érdemes ám átlapozni, vagy felugrani a hivatalos honlapra, ahol részletes leírást találsz. <#vigyor0>
Body80 hozzászólásához pedig egy kis kiegészítés: Mpeg4 formátum vételére képes DVB-T kell az ingyenes földi digitális adások vételéhez. (A CI foglalat nyugaton és reményeink szerint kis hazánkban is a STB-ot válthatja ki, mert a szolgáltatónál (tehát nem ingyenes, hanem elõfizetéses programcsomag esetén!) kérhetsz a doboz helyett kártyát is.)

Sharp Aquos LC-32DH66E

oda kell behelyezni a CA modult a szolgáltatótól kapott smart kártyával. Ha a tv-dben van digitális kábel(DVB-C)tuner, akkor így tudod nézni a dig adókat set top box nélkül.
Udv!
Szeretnem segitsegetek kerni, hogy mire használható a LE32A451 típusú készülékemben található Common Interface lyukazat ?

szia

Itt olvashatsz a 24p-rõl: http://www.hazi-mozi.hu/cikkshow.php?cid=1106
szia

nekem a 40w4000 van a sony-tol
nagyon szép,tökéles a képe.ugyhogy én azt mondom: SONY

nekem bevált,csak bátran.
hali

nekem is ez van,valoban tökéletes.csak egy kérdésem volna:24p True Cinema™
ez mit jelent?
köszi

warlok
Kimi, Las vegas, Body, kösz szépen!
Megnézem a Sharpot is mert a technikai leírások elég biztatóak.
Szal vagy a Sony vagy a Sharp lesz.
Vagy vegyél DH65/66-os Sharpot, még spórolsz is a Sonyhoz képest.

Sharp Aquos LC-32DH66E

még egy szavazat a Sony-ra. Azén 46w4000-m kedden érkezik<#vigyor4>

zsolt320i mindenképp a sony-t vedd nem fogsz benne csalódni nekem 46w4000em van már fél éve és nagyon meg vagyok vele elégedve az lg közelébe sem érhet.
nekem a sony nagy testvére, a 40w4000es van. Nagyon megvagyok vele elégedve, egy nagyon jó választás volt, csak ajánlani tudom. A kontrasztaránya teljesen jó, szép, éles a képe...
Sziasztok megvan a megoldás visszavittem a sam.Le40A551-et és hoztam helyette egy sam.Le40A656-ost. Három különbözõ tv és fullhd-ban szellemcsíkos, nem tudom ajánlani az 5-ös szériát semmiféleképp de viszont ez a 6-os na ez LCDTV a javából!!! Tényleg komolyabb!!!
sziasztok,

szeretnék LCD tv-t venni, és ehhez szeretnék tanácsot kérni tõletek.
A keret 180K
Film és sport nézésre + játszásra használnám.
Jó lenne ha nem kéne majd hozzá setup box meg minden kutyafüle digitális tv nézéshez, olyan tv-t szeretnék amibe már ezek a tulajdonságok be vannak építve.
Az eddig kiszemelt áldozatok a :
Sony KDL 32 W 4000
LG 32LG5700

Az LG vel az a baj hogy nincs benne mpeg4 tuner, viszont sokkal jobb az ára, és a kontrasztaránya, mint a Sony-nak.
A fenti két tv közül melyiket ajánlanátok, esetleg van e valakinek tapasztalata ezekkel a tv-kell, illetve milyen tv-k jöhetnének még számításba a fenti igényeket figyelembe véve?

Kösz!
Nem tudja valaki, hogy milyen CA modullal lehet összeegyeztetni egy T-Home-os smart card-ot? DVB-C Sony tv-m van, már csak egy megfelelõ modul kellene bele...
schrank

schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"

Szasza20
Full HD tv-re ha kirakok HD ready felbontásba játékot akkor az csúnya lesz?

i7-3770+Hyper TX3 EVO / Asrock B75 Pro3 / Sapphire 280X Vapor-X Tri-X / 16GB DDR3 1600mhz cl9 / Samsung 850 Evo 250Gb SSD / LG 42LB650V Cinema3D | Logitech Z-5500

Sziasztok nálam ez a jellenség csak 1080p-be jelenik meg ugy, hogy már hd kábelt is cseréltem mindent kihúztam csak a playst.van vele összeköttetésben és elindul a blue-ray vége mindennek jönnek a csíkok!
schrank
csá
ilyen faqotok nincs HD filmekhez mert gondolom nem ugyan az a sztori mint a játékkal <#help><#worship>

schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"

Chrisx
Nálam is ugyanez a probléma, de csak a tv adásnál. Engem is érdekelne hogy mit lehetne ellene tenni, fel kellene hívni a szolgáltatót?