21171
LCD - Plazma
-
msgreg #11359 Sziasztok!
Lenne egy kisebb problémám...
Van egy régebbi LG televízióm,és valamikor rajtamaradhatott a gyerekzár és most nemtudom használni normálisan,mert nemenged be a csatorna keresőbe sem,és a gyerekzár menübe sem.A távirányítón nincs külön gyerekzár gomb!!!(volt hozzá egy univerzális távirányítóm,lehet azzal nyomhattam rá a gyerekzárat,vagy nemtudom)most a gyári távirányítójával használom,és szinte minden menüpontot tilt,nemtudok vele csatornát sem keresni:S
Nemlehet valahogyan gyári állapotba állítani a tv-ket? reset,vagy akármi?:D:D a feszültségtelenítés az semmit sem ér...pontos száma:CZ 20F12Z a kezelési útmutatóban azt mondják,h a gyerekzár menüben kikapcsolhatom,ahova besem enged:D:D:D szóval eléggé tanácstalan vagyok...ha valaki tud valami okosságot kérem segítsen!Előre is köszi! -
#11358 Teljesen mindegy hogy hol vásárlod!
Lényeg,hogy bontatlan és sérülésmentes legyen a doboza és legyen eredeti LGs garanciapapírja.
Három napig ahol veszed oda kell vissza vinni utána meg úgyis a márkaszerviz javítja függetlenül a boltoktól!
AVPlanetesektől már vásároltam cdt kocsiba ilyesmiket.Korrektek voltak mindig.
Csak legyen meg a piros keretes A5-ös méretű magyar nyelvű jótállási jegy. -
#11357 Én az AV-planettól rendeltem a P50X10-es plazmám ,és minden rendben volt.
Kaptam mellé Pan-európai garit szal gariztatással nem lesz gondom ha egyszer véletlenül arra kerül sor. -
#11356 Akarok venni a héten egy LG 42LH3000-es tévét. Az árakat nézegetve a következőt találtam:
170e mindenféle netes shopokban mint AVPlanet, Digital Szalon meg társaik
190e az EDigitalban, itt a legolcsóbb azok közül a boltok közül amit ismerek, komoly hálózata van, stb...
200e hipermarketben.
Na most az az igazság, hogy gariztatás szempontjából jobb tapasztalatom van/jobban bízom a hipermarketekben, mint a kisebb boltokban. Az árkülönbség viszont elég jelentős, mondjuk pont emiatt gyanús is. Hol érdemes szerintetek megvenni? Van valami hátulütőjük ezeknek az olcsó webshopoknak? -
#11355 80k-t sztem nem kapsz érte, hiszen egy uj LG 32LH2000 90-100k :) -
#11354 Így hogy mondod lehet hogy ténleg ez, ilyen eltöréses effektje van a képnek és csak oldalmozgásoknál egy csíkban, akkor nemaddógok ha ez a játékokkal jár.
Amugy az 1-es hdmi bemenetet használom, de majd még átnézem a beállításait és kikapcsolom ami irtál. -
#11353 igen, akartam is írni :)
szinte csak játszani szoktam rajt (Xbox 360)
TV-t nagyon ritkán nézek...
desigo köszi, látom akkor az a típus a nagyobb testvére
viszont azt előtte meg kell néznem élőbe, lehet túl nagy lenne már a szobámba meg függ attól is mennyiért vinnék el a régi tv-met!
használt állapotában mennyi érhet szerintetek az LE32S62B-m?
(2007. júliusi - még garis, kevés üzemidejű, pixelhiba mentes, újszerű állapotú)
80K reális? én legalábbis ennyit gondoltam kezdő árnak -
#11352 ahogy nézem játszol is, ebben az árkategóriában mindenképpen az LG a nyerő, a nagyon alacsony input laggja miatt + képminőség. Sharpok is állítólag jók, és kaphatók ilyen árban is. -
#11351 170k 42LH3000
-
#11350 nah, hallgatom ajánlatod :) -
#11349 "gyors mozgásoknál a kép néha megrezzen egy csíkba, meg egy egy játéknál amikor a menüben gyorsan váltogatok akkor mintha lefelé végigmenne a pixeleken egy hullám és igy elég érdekes, de más hibát nemvettem észre csak igy a gyors mozgásoknál ezeket a kissebb hibákat.
Sztetek mitkellene vele csinálnom? a tv beállításait próbáljam állítgatni?"
nem a vsync hibát látod? (kép "eltörik", főleg oldalmozgásoknál) mert az a játékok sajátsága...
tv beállitásait érdemes lenne átnézni, megfelelő HDMI bemenetet használni, GAME módban, ha van olyan. dinamikus kontraszt, egyéb "képjavitok" kikapcs!!!! -
#11348 LG 37LH3000, alant ajánlották, 147k "állítólag"
de én picit rátennék és nagyobbat vennék ;) -
#11347 le szeretném cserélni 3 éves Samu LE-32S62B típusú LCD-met valami komolyabb/nagyobb modellre
150ezerért vettem annó, az újra is kb. ennyit szánnék
37"-ben gondolkozom, mi most a best buy ebben az árkategóriában?
mpeg4 tunerest lehet már kapni ilyen áron ebben a méretben? -
jage81 #11346 Nekem is behalt a Háttérvilágítás szerencsére még volt 10 nap Garim rá!! Pfff..
Kb 8-11.000Ft Lett volna a javítása!!! -
r4pt0r #11345 Ha a háttérvilágítás ment tönkre akkor ha közelről nézed a TVt, és rávilágítasz valamivel oldalról látnod kell a képet. -
#11344 Sziasztok!
Tegnap tönkrement a SAMSUNG FULL HD LCD TV-m. Bekapcsoláskor fél percet üzemel, majd elsötétül és csak hang van. Van valami ötletetek, hogy mi lehet a gondja? Úgy tűnik, mintha a háttérvilágítás ment volna tönkre. Vajon mennyibe fog kerülni a javittatás? -
#11343 Nem rég vettem pont olyat, jó kis tv. Gyönyörű fehérje van, nem foltos a képernyő. Feketéje mondjuk még lehetne mélyebb, de nálam kikapcsolt din. kontraszttal megy pc-vel, amúgy még menne mélyebbre. Nagyon halványan bevilágít a sarkokból, tök fekete színnél, persze abszolút nem zavaró. Színek rendben vannak, nem plasztikusak, nagyon tetszenek. Input laggja szinte nem érzékelhető, pedig COD4-et tolom rajta, kidobná egyből a kését. Képe nem kockásodik, nem szakadozik, csak a szokásos kis LCD-s él ugrálás van meg mozgásnál. Ezért a pénzért ez jónak számít szerintem, persze white szeműeknek nem ajánlom. -
konrada #11342 Most sokan megköveznek majd, de a digitális jelátvivő kábelnél szerintem nincs jelentősége a minőségnek. (Persze übergagyi lehet selejt.)
Hiszen míg analóg jeleknél a rosszabb kábel vehet fent külső jelet, illetve az ellenállás miatt veszíthet(szellemképesedik, homokosodik), addig a digitális jel vagy átmegy, vagy nem (nincs átmenet, csak igen minimális, kockásodni kezd, vagy elfogy). És ezt 1 m-es kábelnél igen kis eséllyel veszítheti el. -
#11341 Hy, én most vettem egy LG 37LH5000-es tvt, és ps3 al használom játékra főleg. A kép jó meg semmi baját nemláttam, csak egyet hogy gyors mozgásoknál a kép néha megrezzen egy csíkba, meg egy egy játéknál amikor a menüben gyorsan váltogatok akkor mintha lefelé végigmenne a pixeleken egy hullám és igy elég érdekes, de más hibát nemvettem észre csak igy a gyors mozgásoknál ezeket a kissebb hibákat.
Sztetek mitkellene vele csinálnom? a tv beállításait próbáljam állítgatni? vagy másik hdmi kábellel próbáljam? (a mostanit az elevtroworldben vettem 1700 ft er, 1.3 as meg aranyozott, vagy legalábbis ezvolt ráírva de aztmondta az eladó h semmi különbség nincs eközt meg a drágábbik közt) -
Zsolt01 #11340 Csak topp, de nem nem mindig jó a legújabb Nvidia driver, tapasztalat!
Amivel annó először jó volt, próbáld azzal az az régebbiekkel próbáld. -
#11339 Jah azt elfelejtettem, h csak a debrecenire vonatkozik, de érdemes megnézni a szórólapot, fent van a neten is. -
#11338 MM-ban most egész jó akció lesz, van pár TV jóárban. -
jage81 #11337 Sziasztok!
Olyan gondom volna hogy vettem egy LG 37 LF75 FullHD 1080p TV-t rákötöm a számítógépre DVI csatival , a gép plug and play-nek ismeri be az NVidia is, és ha a felbontást átállítom 1920x1080re minden oldalából eltünik egy kb 2 cm-es darab ha a kép átméretezésre nyomok be tudom állítani de úgy a felbontás 1824x1028 viszont mikor kb egy éve mevettem akkor ahogy összekötöttem a géppel azonnal felismerte LG 37LF75 és a felbontása is 1920x1080 volt tökéletessen és nem lógott le sehol a kép!!
Valakinek vakami ötlet??
-a legújabb Nvidia driver van fent
-minden a legújabbra van frissítve -
davidragon #11336 nincsmit. :)
enyémet holnap hozzák, tegnap telefonáltak. már tűkön ülök :) -
p00h #11335 hmm, ez teljesen olyan mint amilyet szerettem volna, lg jó, 94es, van benne tuner, pluszba még fullhd is és normális ára van! kössz a tippet, utánnajárok van e a környéken vhol :) -
astrago #11334 No akkor ezt megúsztam. -
davidragon #11333 Én most rendeltem LG 37LH3000-t 147000-ért, nekem ez tetszett leginkább. Jövő hét végéig megérkezik. Ha megvan egy pár soros véleményt tudok mondani róla ha van rá igény. -
#11332 (én is csak pana plazmát vennék, nem lesz pofozkodás :P) -
astrago #11331 2év garival ez a sharp használtan is simán vehető,de ha messze van akkor más a helyzet.(megértem)Esetleg várj karácsonyig biztos lemennek a 150k tv-k 130k-re.Esetleg a 130k-ek 110k-re.Arty biztos megpofoz de plazmából nekem csak a panák tetszenek.Nekem 94cm sharp lcd van azért mertem ajánlani.Felhasználástól is függ hogy mit érdemes venni. -
#11330 Samsung 42B430at én nem vennék, B450 minimum, az 150k (viszont még ez is "csak" 1024*768as, a linken rosszul szerepel)
szerintem a méret a lényeg, de én a plazmák felé elfogult vagyok, jobban bejön a képük - el kéne menned és megnézni egy ilyen samut ;) -
p00h #11329 na ez lett volna a következő, hogy ha 150 a keret, akkor milyet tudtok ajánlani?
Meg, hogy megéri -e egyáltalán arra a plusz 12 centire rááldozni majd 50e ft-ot mikor már 82es samsung van 100ért?
Esetleg egy ILYEN plazmát meg szabad venni szerintetek?
@astrago: teljesen jó, csak 1: nemtom h jó e a sharp, 2: győr nekem messze van, szállítás macerás ilyen ügyben, használtat szeretnék előtte megnézni... -
#11328 jaja, 150e kellene egy normális 94cm-es Tvhez, persze ha jó a használt is... -
#11327 130ért normális 94 centist nem fogsz kapni szerintem. -
astrago #11326 Nézd meg ezt.sharp -
p00h #11325 Sziasztok!
LCD tv vásárlásra adnám a fejem, de nem igazán tudom, hogy milyet érdemes venni! Eddig otthon 1 samsung plazma volt, és azzal teljesen meg voltam elégedve,de most inkább lcd-t vennék, mert azt hallottam többet fogyaszt a plazma, meg ugye a beégéstől félek... De javítsatok ki ha hülyeség! (ugyanis láttam ilyen árban még nagyobb plazmát is , csak nem merem megvenni)
Alapvetően ps3-hoz használnám! 94 centiset szeretnék, de csak max 130e-t szánnék rá, de úgy látom nem nagyon vannak ebben az árban ilyenek. Csak outletben láttam hasonló árban, de nem olyan jó márkákat. Nekem elég volna a HD ready is, nem kell h fullHD legyen! Ilyet érdemes venni pl h orion? azt írják h LG display van benne, de én azt sem tudom, hogy pl az LG jó -e. Haverom a Hanspree-re panaszkodik, szal a noname nem tünik jó választásnak, így oriontól is félek. De ha már márkásat veszek, akkor milyen? 1ik helyen paná-t ajánlották, de annak a képe nekem túl elmosott. Akkor Samsung v LG legyen? Esetleg a sharp milyen? tudtok árban jó 94eset ajánlani, vagy tegyek le róla és maradjak 82esnél? annól már fullhd-t is kaphatnék ennyiért, bár az engem nem vigasztal. -
#11324 pl LG 42LH4000 vagy samu 40B550 esetleg -
r4pt0r #11323 Huh majdnem szívrohamot kaptam.
Kipróbáltam 1 tescos ablaktisztítóval, hogyan jön le a zsír. Persze kevertem vizel bőven. A zsír le is jött szépen, 1-2 helyen maradt kosz amit a törlő kendő vitt rá de az csak nagyon közelről látszik.
És most jön a DE:
Visszadugom, bekapcsolom a TV-t, zöld az egész asztal, és alul piros csíkok villognak, gondoltam annyi a TVnek. Gyorsan bekapcsolom a beltérit, itt rendes. Vissza HDMI2re, megint zöld. Gondolom teszek még 1 próbát, be a gép a HDMI 1-be, itt jó.
Vissza a HD2re, és itt is megjavult.
Tanulság: nem könnyű az élet. :D
-
Inquisitor #11322 Veszel TFT monitor tisztító folyadékot + mikroszállas kendőt, nehogy karcosodjon. De olyan TFT tisztítót kell venni ami tényleg az, nem a boltos mondja! Csak mert árulnak olyan PC tisztító cuccott monitorokhoz, amin vörös felirat van, hogy NE használd monitorhoz.
Törlőkendőből jó lehet még a tekercsben optikai boltokban kapható törlőkendő, ami tutira nem fog összekarcolni semmit, illetve tisztító folyadékból a szemüvegekhez készült komolyabb tisztítókat érdemes lehet megvenni. Az a lényeg, hogy ...
1.) Tisztítson.
2.) De ne legyen se túl savas, se lúgos mert megmarhatja a különböző védő/szűrő rétegeket.
3.) Ne karistoljon össze semmit. -
Gordon88 #11321 Milyen HD TV-t javasóltok?
Xboxhoz venném legfőképpen..
min 102-106cm képátló, lehetőleg full hd, 170-200k
Samsung vs. LG? -
r4pt0r #11320 Nem oldja fel a védőréteget? Az esetemben egy tükröződő felület.