LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
GIGABYTE EP45-DS3|CORE2 Q6600|CHIEFTEC CFT-750-14CS 750W|THERMALTAKE VI1000BNS M9|Asus 9600 GT|2X2 GB DDR3 KINGSTON|Samsung 32LH4000|LOGITECH X-540|XBOX360 Premium pack| Samsung 40b650
Egyébként létezik átalakito, ami a HDMI-be közösiti a hangkártya vagy bármi spdif jelét. Drága. Nagyon 😊
Forza.
Sharp Aquos LC-32DH66E
GIGABYTE EP45-DS3|CORE2 Q6600|CHIEFTEC CFT-750-14CS 750W|THERMALTAKE VI1000BNS M9|Asus 9600 GT|2X2 GB DDR3 KINGSTON|Samsung 32LH4000|LOGITECH X-540|XBOX360 Premium pack| Samsung 40b650
egyik rokonom vett egy 37LG5000 lcd tv-t összekötötte a számítógépével egy 10 méteres dvi-hdmi kábel segítségével a gond már csak az hogy vett egy új videókártyát ami egy ati 3450-est ami hangot nem küld ki dvi-n. így marad a hangkártyából való kivezetés de itt a probléma mert a tv-n csak rgb hez van hang bemenet. hogyan tudnánk megoldani hogy hdmni-n legyen hang? illetve nincs valami hdmi átalakító amibe hangot bele lehet dugni?
10+ méteren a VGA 1080p esetén durván romlik, egyáltalán nem ajánlom, h akár csak gondolatban kisérletezz vele 😊 nekem a vetitõhöz megjárja a padlást is a vga/hdmi kábel, elõbbi 6 ezer, utobbi 12 ezer volt(15m) és a VGA csak kisebb felbontásokban használhato, 1080p esetén eléggé szellemképes lesz.
a 40ezret nemtom honnan vetted, de brutális tulzás 😊 10 méteres hdmi kábel nem a világ árban ...
Forza.
A "valós" 24p szinte minden nem belépõszintû TV-ben megtalálható, de hogy ténylegesen hogyan mûködik, az csak használat közben derül ki, mondjuk egy Blu-ray film lejátszásakor. Tapasztalataim szerint a Sharp DH65/66-os és a Sony W4000-es sorozat is jól csinálja.
Magánvélemény, de a 100Hz ne befolyásoljon a vásárláskor, mert nem katódcsöves készülékrõl beszélünk - vagyis az ilyen képfrissítésnek itt semmi értelme. Egy számítógépes algoritmus nem létezõ képet illeszt két valós képkocka közé úgy, hogy a környezõ képpontokat elemzi: nem azt látod, amit a kamerával felvettek, hanem egy számítógép által készített mûképet. Lehet, hogy folyamatosabbnak látható a kép, de olyan mozdulatok miatt, amik egyszerûen nem léteznek.
Kedves Marcell!
#8936 - az utolsó bejegyzésed utolsó kérdésére válaszoltam.
Szerintem - miután bementél egy multiba és mind blu-ray-en, mind analóg adáson is megnézted mindet - a Sharpot vedd meg (hacsak nem találod antipatikusnak valamiért), fõleg ha ilyen árkülönbség van a javára - vehetsz hozzá egy Blu-ray lejátszót és az Aquos linkkel együtt kezeled a kettõt.
Ha bizonytalan vagy egy-egy bolt saját leírásban, töltsd le a gyártó honlapjáról a használati utasítást és azt olvasd végig. Én így csináltam, megérte. Jó böngészést! :-)
Sharp Aquos LC-32DH66E
Aranarth: tudom, hogy AZ nem Mpeg4-es. (Irtam is, hogy tetszik az a gep, de sajna csak Mpeg2-es). Mar ket napja folyamatosan az gyartoi es egyeb tv keszulekekkel foglalkozo oldalakat es a parametereket olvasom, de mindig minden informaciot nem talalok meg, ezert kerdezek.
Devergo Boy: en is nezegettem oket, 270-ert talaltam csak Mpeg4-es Samsungot.
Ime a 3 mostani jeloletem:
LG 37LG7500 (235.000 Ft)
Sharp LC-37DH65E (188.000 Ft - ez igen kedvezo aron van)
Samsung LE37A676 (269.800 Ft)
Meg lehet valahol nezni ezeket mukodes kozben? A legtobb keszulek csak webshopokban elerheto.
Esetleg kisebbekben is megtalálható ez a 2 dolog+100Hz+valós 24p?!
32 esetleg 37 esekben?!
LE-40A465, LE-40A466, LE-40A568, LE-40A569, LE-40A676, LE-40A756, LE-40A759, LE-40A796, LE-40A856.
Remélem, segítségedre voltam 😊
Az A656-os A1F verziója sem rendelkezik Mpeg4-es DVB-tunerrel. Egyébként www.samsung.hu - ha már netezel! <#vigyor0>#vigyor0>
Sharp Aquos LC-32DH66E
Sharp Aquos LC-32DH66E
Más érdekes és hasznos infók miatt is megéri, de olvass vissza ezen a fórumon kérlek, hogy ne riogass feleslegesen, még ha nem is áll szándékodban. A tuner hibáját a Sharp DH65/66 sorozatnál itt is alaposan kitárgyaltuk, alig 7 oldallal ezelõtt (#8428-tól). A menü lassulása DTV módban jelentkezett, de mint utólag kiderült, nem a TV, hanem az Antenna Hungria adása volt hibás - a SonyW4000-eseket nem zavarta össze, a Sharpokat igen. Az AH bocsánatkérõ levélben tájékoztatta a Sharp szakszervizt, miután azok új szoftvert kértek Japánból - feleslegesen. A szerviz értesítette az összes tulajdonost, aki jelezte a problémát (köztük engem, és ezen a fórumon még 3 srácot). Azóta kifogástalanul mûködik az Mpeg4-es DVB tuner, úgyhogy ez ne riasszon vissza senkit.
Ezen a fórumon is olvastuk majdnem szóról szóra ezt a bejegyzést (itt Shaihulud-tól). Õ visszavitte a TV-t, majd 2 hét múlva vett egy újat. Ennyit a szériahibáról...
Én csak ajánlani tudom, gyönyörû képet ad.
Sharp Aquos LC-32DH66E
A VGA a PC-hez kell, mivel HDMI out nincs a videokartyamon. A masik ok, hogy 10m-es kabel lett elvezetve a szegolecben, ami DVI kabellel kb. 40.000 Ft lett volna.
A Philips 37PFL7603H-ben nincs PC csatlakozo, szoval az kilove, de az LG parameterei eleg jok.
A SHARP-rol egy masik forumon ezt irta valaki.
„Sharp Aquos 37DH66E-tol óvok mindenkit, most lehet kapni mediamarktban:
minden szép és minden jó, gyönyörû képe van, de amikor átkapcsolod DTV-re (digitális tv mód) és barangolsz kicsit a menüben, akkor egy idõ után úgy belassul az egész irányítás, hogy jó ha 30 másodperc múlva reagál arra amit nyomsz, kezdve a hangerõ szabályozástól, a bármilyen beállítás módosításáig. mm azt mondta utólag, hogy tudnak róla, sajnos az összes ilyen hibával van sad.gif szóval lehet visszavinni. kár érte, hogy ilyennel elbasznak egy tv-t 2008ban.
az összes méretnél szériahibás, gyártó is tud róla. amúgy az volt még a fura, hogy hazahozatal után, olyan 3 percig ment rendesen a DTV alatt is a menü, aztán szépen gondolt egyet és belassult, azóta fos volt végig (és nem nem valami beállítás miatt, mert nem állítottam át semmit, csak nézelõdtem milyen lehetõségek vannak a menüben
de mondom MM-nál is tudnak róla, õk is mondták széria hibás a dh66e, szervizben is ezt mondtak, sõt ott még azt is mondtak hogy Sharptól kaptak másik szoftvert hozzá, de azzal is rossz volt."
A Samsung LE-37A656A1F -ban MPEG4-es tuner van vagy MPEG2?
Sharp Aquos LC-32DH66E
- 37" (94cm)
- PC/VGA csatlakozo
- 1920x1080 max. felbontas
- MPEG4-es DVB-T tuner
Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐
Forza.
- 37" (94cm)
- PIP (2 tuneres, vagyis 2 TV adot is nezhetsz egyszerre)
- PC/VGA csatlakozo
- 1920x1080 max. felbontas
- MPEG4-es DVB-T tuner
Eddig csak olyan keszuleket talaltam (ezt szemeltem ki), amiben MPEG2-es tuner van es csak light-os PIP funkcio. (Samsung LE-37A656A1F )
Es ugy altalaban csalodtam, mert keves marka latja el VGA csatlakozoval a tevejet, de az MPEG4-es vevovel hasonlo a helyzet.
vetitõ (sokszor nagy) kompromisszum, de össze sem hasonlithato az élmény egy 40-52" tévével. az emberek mégis inkább veszik a 46", méregdrága lcd-t, "mozizni" 😞
monitornak/konzolozni lcd
tévézni plazma
mozizni vetitõ
ez az én "hitvallásom" 😛
Forza.
Egy jó vetítõ persze tényleg jobb mozizásra, mint a TV, de ahhoz hely kell, falfelület, vagy vászon (szerintem még nagyobb, mint egy 42-46"-os készülékhez). Meg egy TV, amin tévézel (és esetleg egy monitor amin megy a PC).
Sharp Aquos LC-32DH66E
Forza.
Ha bejön az LCD hivalkodo, tulszinezett képe, akkor nyilván nem jártál volna jobban egy plazmával. Kontrasztban nincs értelme hasonlitgatni, mert az LCD mindenféle képelcseszõ technikával oldja meg a "feketét", ami igy akár a plazma alá is tud menni, csak ez sztem túl nagy ár a képminõség oltárán 😊 Fehérben és fényerõben persze egyértelmûen jobb az LCD. Szerintem a méret is lényeg, egy 50" plazma árábol "pici" lcd-t kapsz azonos minõségben.
Beégés veszélye egy uj plazmán mamár elég csekély, ha nem konzolozol/pécézel rajta. Pana plazmákat kivéve viszont a fogyasztás még mindig a plazma rákfenéje 😞
Forza.
Forza.
Sharp Aquos LC-32DH66E
Sharp Aquos LC-32DH66E
Nagyon nagy minõségjavulásra azért ne számíts egy jó analóg kábelhez viszonyítva, mert szerintem a felbontás maga nem lesz nagyobb, csak mert digitális a mûsorszórás! Annyi különbség lesz, hogy nem fog bezavarni semmi!
Sharp Aquos LC-32DH66E
Igen, én is a minõségjavulás miatt döntenék a T-Sat mellett, mivel a digitális kábel tv elképesztõen drága, és mint lentebb írtam, minden egyes tv-re külön elõfizetési + box bérleti díjat kell fizetni. Ez az én esetemben azért drága, mert 3 tv-re szeretnék digitális elérhetõséget. Viszont az általad leírt feltételek nekem megfelelõek is lennének (1 db családi csomag elõfizetés=3tvre köthetõ+2box bérleti díj+kb 50adó), sztem jól hangzik.
Karácsonykor nálad is kódolatlanul jöttek a digitális adások?. Én most 7 darab dig adót találtam a dvb-c tunerrel, ami kódolatlanul bejön (természetesen analóg elõfizetésem van)..
Milyen TV-t vegyek? címmel egy cikk, olvasgasd!
A képátlóhoz nem árt hangsúlyozni: azok a "kis távolságok" amiket a síkképernyõs TV-nél megadnak arra vonatkoznak, hogy milyen közel kell ülnöd ahhoz, hogy a szemed érzékelje a teljes felbontást (egyszerûen: ha blu-rayt nézel, max. ilyen távolságra lehetsz, hogy tényleg lásd a legapróbb részletet is). Viszont sima analóg, vagy hasonlóan kis felbontású digitális adásnál már messzebb kell lenned a TV-tõl, hogy ne legyen "szemcsés" a kép, lásd Kimi23 bejegyzését (#8903).
Én LCD párti vagyok, de szimpla tévézésre lehet, hogy egy kisebb felbontású plazmával jobban jársz, (ha viszont a PC-t is rákötöd, akkor már egyértelmû, hogy LCD kell).
Sharp Aquos LC-32DH66E
Elõnye, hogy sokkal olcsóbb mint T-kábel, gyakorlatilag megegyezõ csatornakiosztással (a parabolával ingyen fogható adók között elvétve akad érdekes, úgyhogy ez nem oszt, nem szoroz). Hátránya a mûholdasnak, hogy 1 elõfizetéssel max. 3 TV-hez kapcsolható, minden TV-hez külön STB-vel, (ellentétben a jelenlegi analóg kábellel). Gond még, hogy nem biztos, hogy rá tudják kötni a már bekötött kábelekre és akkor vezetehetem falon kívül a kábeleket...
Elvileg azonban - és ez a lényeg - érzékelhetõ minõségbeli javulás lesz, mert mûholdas úton nem "veszik el" jel, nincsenek átjátszók, nem zavar be semmi, ilyesmi. Már várom, fõleg hogy az m1 és az m2, valamint az Eurosport2 elég gyakran ad HD...
Sharp Aquos LC-32DH66E
Egy kérdésem lenne. Az érdekelne hogy tv vásárlás elõtt állok nem tudom plazmát vegyek e vagy lcd-t. egyszerû otthoni használatra kellene max pc- vel összekötni de amúgy csak tv zés!már van egy kinézett model:Samsung le40a551 szerintetek jó?Kérlek segítsetek elõre is köszi
Kimi23: szerintem ne beszélj le senkit a típusról, mert nekem anno a 32W4000 nagyon jó képminõséget produkált analóg jelen - valószínû, hogy ugyanolyan távolságból néztem, mint Te a 46"-os verziót! Nagyon jó kis készülék! Már megbocsáss, de akkora TV-t (hacsak nem blu-ray-t játszol le) a felbontás és a képpontok mérete miatt kb. 5 méterrõl kell nézni, ha gyenge analóg, vagy akár nem HD digitális jelet fogsz. Egyszerûen túl nagy ahhoz, hogy ne legyen szemcsés a képe (a barátom 40"-os Toshibáján UPC kábel van, 2m-rõl borzadály). Ha viszont berak egy Blu-ray-t, besz*rsz olyan gyönyörû. A méret nem önmagában, hanem a körülmények összességében számít.
Sharp Aquos LC-32DH66E