21171
LCD - Plazma
  • arty
    mármint a WD menüjében van olyan, hogy a kimenete 1360x768 legyen? akkor dugd be a HDMI2-be és kész

ha a WD menüjében csak 1280x720/1920x1080 van, akkor bármelyikbe dughatod, mind1 (60hz-en)

pécét értelemszerüen a HDMI2-ben kell használni, PC-nek elnevezve a bemenetet - ezt talán a WD esetén is érdemes lenne megpróbálni
  • Ete
    Hát jó lenne,de mégis hogyan csináljam?A sony a havernak,egyből kirakja,1360*768-ba rakja a wdét,minden remegés nélkül.Mégis hibás a tvém.Szted?

még írok a samsugnak.....
  • arty
    a HDMI2 bemeneten tuti lehet 1360x768ban hajtani és remegés sem lesz (ez samsung style)
  • Ete
    Hello.Megkaptam a samsungtól a választ,hát volt meglepi.

Kérdéseim:Nemrég,vásároltam egy le 32b450-es lcd tvt.A tv nincs a listában,ezért írom a típusát.Lenne pár kérdésem,amelyekre a használati útmutatókból nem kaptam választ.A hdmi1/dvi,jelzésű hdmi bemenethez csatlakoztatott WD tv estén miért nem álitható a a szín,élesség,kontraszt árnyalat?Viszont ha hdmi2-hez van csatlakoztatva akkor már állíthatóak ezek az értékek viszont nem lehet teljes felbontásba állítani.Miért van ez?A tv hibája,vagy így kell működnie?Néha a fehér képek megjelenésnél,1366*768-as 60hz felbontásban remeg a kép.Ezt hogyan tudom korrigálni?Válaszukat előre is köszönöm.

Válasz:A HDMI /DVI az PC bemenet. Nem minden felbontást támogat a TV, azt kell kiválasztani amit támogat, és meg is tud jeleníteni. A használati útmutatóban található egy táblázat az ideális beállításokról ha nem ennek megfelelő a felbontás és a frekvencia akkor remeghet a kép.

Tanúság:Ezt a típust,nem lehet 1366*768 ba állítani mert,remeghet a kép.Hd esetén is csak 1280*720 ban megy még a hd is.Átböngésztem a táblázatot és így van.Reméltem vmi hiba,de nem.Ezt a típust nem ajánlom senkinek.Remélem majd szoftveresen megoldják.
  • Ete
    Gathersw:már rájöttem csak a WDét kellet automatikusról,manuálisra állitani így már állíthatóak az értékek.Ful felbontáson a tv optimalizálja őket,ebben a bemenetben,mint a pcnél.
    Arty:Venni fogok ilyen kábelt,majd beszámolok.

Lenne még egy kérdésem.Az erős fehér hátterű (havas táj,meg ilyen)filmeknél enyhén remeg vagy vibrál a kép alig észrevehetően.Milyen beállításokkal tudom ezt kompenzálni?Szeretném a tvböl a legjobbat kihozni.
  • arty
    sztem gyorsan vegyél egy DVI-HDMI kábelt, sokkal jobb lesz a kép (HDMI2, PC néven)

természetes, hogy az analog bemeneten analog képhibákat látsz :)
  • GAthersw
    Nincs bekapcsolva a HDMI1-en valami Entertainment Mode?
  • Ete
    Hali.Már átolvastam,mindent amit letehet,a szerviznél meg kifogtam egy lükét,vmi megbízott területi,ahol sztem csak átveszik és továbbküldik a tvket,a központ az ö számukat adta meg.A hang jobban megnézve hátulról jön,nem a hangszóróból.Küldtem mélt a Samsungnak jó pár kérdéssel,kíváncsi vok mi lesz a válasz.A tiédnek hátul semmi hangja nincs?
  • astrago
    Szerintem egy telefont megér a szerviznek hogy mi a bánatért zúg a hangszóró szerintem egy olcsóbb lcd-nél sem elfogadható.A hdmi bemenetekről olvasgass a kézikönyvében,ha ott nincs magyarázat akkor szintén a szerviz fog valamilyen okosságot mondani remélhetőleg.
  • Ete
    Sziasztok,még azt megmondhatná valaki,hogy ha hdm1/dvi jelzésü hdmi be dugom a wd tvét,akkor miért nem állítható az élleség,szin,spec beállitások?Viszont ha a hdmi2 jelzésübe rakom akkor már állítható.Már ráraktam a tvre a legújabb softot,de semmi változás.Le 32 b450.Help
  • Zsolt01
    Sziasztok.

Nem TV, de LCD
    Vélemények:
    ITT
  • Ete
    Nem,bármit nézek legyen az Hd,vagy T sat,akkor is zúg igen halkan.Igen pc re neveztem a bemenetet és a vga ba dugtam.Egy no name átalakítót használok,de csak dvi-vga kábellel mint írtam.Ezért kicsit,remeg a kép,főleg ha sok a fehér a képen.Pedig az ajánlott,felbontáson van.Ez az első lcd tvm,még most ismerkedem vele.Csak nem akarom egy kis zúgás miatt visszavinni ezért érdeklődöm.Van még három év gari.Köszi az infókat.
  • arty
    zolikusz: a B650 az elérhető áru samsungok "csucsa", arról én is csak jókat hallottam - de jóval drágább is, mint az 530asok

ete: 32R8x - hangtalan, 32A656 - hangtalan

csak akkor búg, ha a PC rá van kötve? és mit jelent, hogy nem az igazi a képe? (HDMI2-be dugtad? elnevezted a menuben PC-nek a bemenetet? mert azt KELL! Emellett, ha ATI-d van, és az ATI saját dvi-hdmi átalakitoját használod, akkor a catalystben full RGB-t kell beállítani!)
  • Ete
    Hello Mdki.Egy hete vettem egy samsung le32 b450-es lcd tévét.Jól müködik,habár pcvel dvi-vga kábellel nem az igazi.Azt vettem észre,ha le veszem a hangot halkan zúg,olyan trafó hangnak tűnik.A szerviz azt mondja ez tévéként változik.De a müködést nem befolyásolja.A havernak egy b350-es, az halkabb.Nektek mi a tapasztalatotok a zugás terén?Minden tipus érdekel,de főleg a samsung.Thx
  • astrago
    A B650röl leginkább jókat mondanak más fórumokon.A legnagyobb viták a panel szállítójáról vannak.Állítólag a 40"alatti panelek gyengébbek mert nem a samsung gyártja őket,de valaki azt mondja semmi különbség nincs.A feketéjét nagyon dicsérik meg a beépített médialejátszóját.Jah és egyöntetűen állítják hogy egy nagyon jó széria.
  • zolikusz
    Ez igaz a 6xes sorozatra is?
    A Samsung LE-37B650 T2W az milyen?
  • arty
    mire használnád?
  • salex1
    Sziasztok!
    Lenne hozzátok néhány kérdésem! Nem tudok dönteni, hogy plazma vagy LCD Tv-t vegyek!? Csomó dolgot olvastam már róluk, de egyik sem adott konkrétumokat. Melyik jobb és miért? Szervízköltség? Paraméterek? Melyik márka? Kb 3-6 méter távolságból néznénk.
    Előre is köszönöm aki segít.
  • arty
    x30 = szar panel
    x50 = jo panel
    A/B széria, az itt mind1, a lényeg a 30as végződés

B széria > A széria - ELVILEG!
  • Devergo Boy
    Hy. Van vkinek Samsung 32B530 vagy 37B530 lcd tv-je? Leírná vki a tapasztalatait? Érdemes venni? Jobb mint az A széria?
  • nismoka
    Legyen minden a normál gyári beállításon, az Mpeg zajcsökkentőt kapcsolja ki, a normál zajcsökkentőt tv nézéshez kapcsolja alacsonyra, AV bemeneteken pedig kikapcs. Háttérfény környezetfüggő de általában elég maximum 5-ös fokozat ha nem süt rá a nap. :) Szin hőmérséklet: Semleges, Élő szin: alacsony.
  • balla27
    szívesen
  • Seth
    Köszi. Ez is nagy segítség, van viszonyítási alapja legalább.
  • balla27
    de adok 1 beállítást.ez 40v3000 full hd sony-n használom,sok állítgatás után. kép üzemmód:normál
    háttérfény:6
    kontraszt:61
    fényerő:48
    színtelítettség:84
    színhőmérséklet:meleg 1
    képélesség:22
    zajcsökkentés:ki
    mpeg zajcsökkentés :ki
    fekete korrekció:ki
    részletes kontraszt kiemelő:magas
    gamma :közepes
    tiszta fehér:magas
    élő szín:magas
    színtartomány:kibővitett
  • balla27
    majd saját magának találja meg.ha rossz a beállítás ,érezni fogja a saját bőrén.
  • Mersant
    ez egyen es helyszin fuggo. mindenkinek maganak kell megtalalnia a szamara idealis beallitasokat...
  • Seth
    Sziasztok, kis segítség kéne.
    Ismerősöm vett egy Sony Bravia 40P3600K fullhd lcd-t és engem nyaggat, hogy nézzek utána az optimális beállításoknak.Gondolok itt kontraszt fényerő etc, ami a legjobb képet eredményezi.
    Van erről vmi infó és úgy általánosságban milyen kategóriájú készülék ez?
  • arty
    mondjuk ugy, a plazma nem helyettesit monitort - minden másra jó (szerintem jobb is, mint egy lcd)

170ért én erre ráugranék. jojo, 175k, de ... 42", plazma, fullhd, megbizhato a srác (samu lcdmet tőle vettem)
  • r4pt0r
    Megoldottam LCDvel is, nincs itt gond. :D De ha nem is gamelek 6órát, van hogy a gépen 12 óráig megy az asztal, mert mondjuk más is használja.

Én LCD párti vagyok (persze csakis felső kategória), de hát mindenki mást szeret.
  • desigo
    ha akkora kocka valaki az vegyen kivetítőt...
  • Banano
    Szerintem 6órától se lenne még semmi baja :)...max ghosting de biztos h nem beégés.
    Egyébként 6órát folyamatosan nehéz játszani...ki kell menni néha kajálni is addig kilép a menübe aztán mehet tovább gond nélkül.
    De mindegy,én nem bántam meg h plazmát vettem 50"-os LCD-t 240-ért nem tudtam volna szerezni,főleg nem ilyen minőségben,és a saját szobámban is plazma lesz,mondjuk ez még nem biztos mert a P42S10 még egy kicsit drága számomra, lehet inkább 40"-os lcd lesz belőle most 5centi ide vagy oda..nem számít már annyira.
  • r4pt0r
    De mi van ha valaki kocka és 6 órát akar játszani, lehet ezt magyarázni de nem PChez való. :P
  • Banano
    Hát ha 1-2órára ott marad az asztal az még nem gáz..annyi időre egy csatornalogó is ott maradhat vagy a játékok hudja..szal úgyis lehet h 2-3óra netezés utána 2-3óra játék. Szerintem.
    Mondjuk én még 2.5óra után ghostingal sem találkoztam az plazmánkon..(P50X10)
  • mateus33
    Sztem nincs olyan ember aki úgy használja a PC-t, h bekapcsolja, játék be, majd kikapcs és semmi más. Akkor az inkább konzolt vesz. Márpedig ha vki másra is használja, akkor ott az asztal elemei veszélyes elemek :)
  • Banano
    Pc-hez nem?Attól függ mire használod.Játékra ugyanannyira alkalmas mintha konzolról nyomnád..vagy filmnézésre..de persze 8órát nem netezhetsz plazmán.
  • r4pt0r
    Hát igen beleolvastam és kiderült nem való a plazma PChez. Ezt mondtam én is, lehet tovább kellet volna olvasni, de most nincs hozzá kedvem. :P
  • Banano
    Ez már nagyon nem így van..

#11361 olvass
  • r4pt0r
    Ha TV-t nézel akkor plazma, ha FullHD filmeket, vagy gamelsz akkor LCD.
  • dbdadi
    Sziasztok!

Lenne egy problémám. Plazma vagy LCD tv-t vegyek?
    Olvasgattam és van aki ezt van aki azt ajánlotta. Ami engem meggyőzne és amiért a plazmát választanám mert azon a fekete szép fekete és a válaszideje jobb és hogy az otthoni tévézésnél szebb a képe, legalább is ezeket írták egy oldalon. (Ezek helyt állóak?)
    De nem tudom hogy a ma lehet-e olyan korszerű LCD-t venni ami legalább annyira jó ilyen szempotokbból mint a plazma és légyszi válaszoljátok meg hogy a kontrasztarány az mit takar meg a válaszidő.
    Ja és kb 170000Ft-om van rá.

a választ előre is köszönöm.
  • rcstuning
    Köszi nektek...