21171
LCD - Plazma
-
hikary #11439 Üdv TV szakértők!
Kis tanácsért fordulnék hozzátok.Tv vásárlási szándékom van.
Az alábbi gépeket néztem ki:
SAMU LE-46B650 T2W 287-ért.
LG 47LH5000 szintén 287-ért
Tv-zési szokásaim:
60% Digi tv
20% Film nézés pc-ről (mkv,divix,avi,dvd)
10% Asztali DVD lejátszó
10% Játék PC-ről átlökve
Esetleg az új készüléken neteznék is.
Tanácsokat,javaslatokat pro és kontra szívesen veszek.
Előre is köszönöm!
a háttérvilágítás legyen veletek! -
cocobanana #11438 ő tegnap írtam ide és kicsit utána nézegettem a tvknek, ha én most nem hd filmet akarok nézni, hanem sima dvd filmet akkor érdemesebb plazma tvt venni mint lcd? csak amit néztem plazmanak kisebb a képe 1024 míg egy lcdnek 1376. még mindig 100.000 nagyságában. -
luckyboi #11437 Nah úgy néz ki hogy ez néz ki!
Már csak az a kérdés, hogy ha van egy ilyenem akkor kell-e ahhoz media lejátszó, hogy ne kelljen ki-be húzgálnom a laptopról, menjen a letöltés, kicsomagolás és a felirat letöltése után már csak a tv-t be kelljen kapcsolnom. Nem szeretnék dugdosni kábeleket, tv mögé bújni stb... Van ilyen h usb megosztó? -
#11436 Attól még h neked elromlott,nem feltétlenül jelenti azt h ,,MINDEN SAMSUNG SZAR"..akárhogy is nézed világ legnagyobb LCD gyártója,és minőségben sem marad el a többi gyártótól. -
#11435 Én más gyártóval jártam majdnem pontosan ugyanígy (P....)
NE VEGYETEK SEMMIT! -
bobomacleod #11434 Mindegy hogy Lcd vagy plazma csak NE SAMSUNG legyen!!!!!! Mindenkinek szólok, hogy esze ágában ne legyen SAMSUNG tv-t venni!! Én 2 és fél éve vettem 270.000-ért egy Samsung lcd-t.Másfél éves volt a tv mikor rászorult egy teljhes képernyőcserére!!!! Gariba megcsinálták-még szép- de majd 1 hónapot vártam rá.Most 2 és fél éves és beszart valami tápegység a bekapcsolónál.Már 5 percet kell várni mire bejön a kép.Addig csak kattog. Szóltam a Samsung központnak de ők szarnak rá, azt mondják a 2 év garancia lejárt, + 1 év szavatosság pedig csak a főalkatrészre szól, ami jelen esetben a kijelző!! Ha akarok fordulja a Nemzeti Fogyasztóvédelemhez.Rohadt szemét banda ami csak selejtes szarokat képes gyártani.Úgyhogy erősen javaslom mindenkinek, hogy felejtse el a Samsungot ha normális, jó minőségű tvét akar venni!!!!
Ráadásként utánaolvastam külföldi fórumokon a Samsungnak és hasonló hibák vannak világszerte ezzel a fossal!!
Szép napot mindenkinek!
-
p00h #11433 kössz a tippet srácok, megvettem az LG37LH3000-est és nagyon bejött, szép a képe, jól néz ki, tetszik a menüje, 2 év gari, elég nagy, tv adás, ps3, filmek, minden szép rajta. talán a feketéjén lehetett volna csiszolni, de még nem játszottam annyira nagyon a beállításokkal... -
#11432 (persze a személyes megtekintés vásárlás előtt nem kerülhető el!!!) -
#11431 luckyboi: tudtommal az utolsó szám csak a design-t jelöli a samsungoknál
salex1: mivel elsősorban SD felbontású tartalmakat néznél, nézhetőbb képet kapsz a plazmán - feltéve, hogy valami okból nem taszít a technologia - olcsóbban/nagyobb képátlón.
értsd: egy 42"-es kétszázezres plazmán jobb képed lesz, mint egy 40-42"-es LCD-n ugyanennyiért :) -
#11430 Kérdésem lenne, melyik lehet jobb választás?
LG 42 LH 5000 vagy Samsung 40B650??
Amire használnám:
video: fullHD mkv (USB HDD vagy pendrive)
digitális tv (UPC)
esteleg PC (játék)
Köszönöm! -
luckyboi #11429 A samu 37b650 , 651, 652, 653 között a design-on kívül mi a különbség? -
salex1 #11428 Szia!
A zenehallgatást hangfalszetten keresztül értettem, de ha klippet nézek nem rossz ha jó minőségű a kép.
Miért plazma? Indoklást is kaphatnék?
Arról az LG-ről van vmi vélemény?
Köszi
-
cocobanana #11427 köszi a segítségedet -
demons1987 #11426 Köszi a választ. Már tom h milyen tv-t veszek.
:D
-
#11425 olyan tévé kell, aminek külön fel van tüntetve a speckoi közt a 120hz / "3D" jel fogadásának képessége! számold a 32LH3000 árának dupláját ;)
amellett, h egyelőre "szabvány" sincs, picit necces lesz ilyet találni, ami majd megy tutira is a jövőben is
tehát a simán csaj "100hz vagy 600hz"-esnek hirdetett tévék neked nem jók -
#11424 Szerintem neked ezkellene! -
cocobanana #11423 sziasztok!
szeretnék venni egy tv-t, 100.000ft-ig, filmnézésre,főleg dvd filmek nézéséhez,talán xbox360 is egyszer majd. Milyen tv-t tudtok ajánlani illetve mire kell odafigyelni,milyen paraméterekhez. Előre is köszi annak aki segít. -
luckyboi #11422 Nincs akkora hely! :) Amúgy plazma lenne a javasolt méretben! -
demons1987 #11421 HI.
A segítségeteket kérném.
Most akarok venni tv szöveg jön.
A kiszemeltek 32lh5000/ 32lh3000
És most jön a csavar.
Mivel ha már veszek tv-t akkor olyat szretnék amin ha lesz 3d-s game.
Akkor tudjam igy is használni.
itt 1 cikk: http://www.hwsw.hu/hirek/37799/ces_3d_haromdimenzios_megjelenites_monitor_teve_jatek_nvidia_geforce_3d_vision_sony_playstation-3.html
ÉS nem tudom hogy most kell akkor a 120hz-s panel vagy nem? mert ha igan akkor nem tok t-vt venni:(
Vagyis nem tok majd 3-dben gt-ni:D
Mondjátok el a véleményeteket erről a témáról. köszi -
#11420 plazma
(zenehallgatásra tévé??? nem ajánlom ...) -
astrago #11419 A B650 állítólag megeszi az mkv-t is csak a dts-el nem boldogul,de ha van erősítőd akkor nincs gond.A kis Wd live jó választás cirka 10.000-el olcsóbban meg tudod szerezni a neten,ha így teszel akkor vehetsz akár régebbi típusból nagyobbat 40-42". -
salex1 #11418 Szia!
Elsősorban filmnézésre, mesenézésre (írott lemez dvd vagy divx), kábeltévé nézésre még, vagy a felvevővel felvett dolgok megtekintésére, játékra nem, esetleg zenehallgatásra. Kb. ennyi.
Másik kérdés: MI a vélemény az LG 32lf2510-ről?
Előre is köszi. -
#11417 42" !!!! ;) -
davidragon #11416 annyit mindenképpen tanácsolok hogy ne ilyen nagy üzletben vásárold.
debrecenben van egy üzlet a legjobb árakkal az országban, a neve digitalko. én is onnan rendeltem és meg vagyok velük elégedve, mert az jó árak mellett korrektek is.
az lgkhez annyit tudok mondani nekem a 3000-es van és a lényegi különbség ahogy néztem az, hogy
LH3000-es: 50 Hz
LH4000-es: 100 Hz
LH5000-es: 200 Hz
Illetve még az USB filmlejátszás, de ezt a funkciót szervíz menüből egy kis trükközéssel be lehet kapcsolni a 3000-esben is.
Samsung B6-os szériát is nagyon dícsérgetik de lg-vel nem tudok összehasonlítást mondani. -
luckyboi #11415 Sziasztok!
Szeretnék most már tényleg egy jó tv-t venni, a mono 51 cm-es Pana után!
A következőket néztem ki :
Samsung LE37B650
LG 37LH5000
LG LH37LH4000
Samsung LE37B651
Kábé ezek lennének.
Lenne hozzá egy ilyen is,hogy teljes legyen a kép : Media player
Főleg hd filmezésre,xbox360-ra, utolsó sorban kábeltévézésre kellene. 200.000 Ft-om van mindenre. (mediaplayeren lehet kicsit spórolni esetleg) Mit ajánlotok a fentiek alapján? Debrecenben vagyok, van MM,Saturn,Electro W. , uh van választék.
-
#11414 LG LCD-knél az xxLH2000 és xxLH3000 szériák között mik az alapvető különbségek? -
#11413 Köszi.Nekem a pen Kingston 4Gb.Üdv. -
astrago #11412 Elrontani képtelenség,amúgy nagy dologra ne számíts az első frissítésnél a csatorna váltás lett gyorsabb.Töltsd le,csomagold ki a pdf leírást és aszerint kövesd az utasításokat.Nem bonyolult de nem mindegyik pent ismeri fel. -
#11411 Hi All!!Ált mi érezhető frissítés után??Még nem csináltam ilyet.Van értelme,nem tudom elkuppantani a készüléket?Előre is köszi a válaszokat!! -
Leky #11410 Köszi előre is. Ha megtalálom a pendriveom frissítem én is. -
astrago #11409 Sajna semmi,kár hogy a leírásban nem jelzik egy listában hogy mivel javul a mostani frissítés.Frissítettem de nem látok semmi extrát,na mindegy ha kiszúrom majd leírom. -
Leky #11408 Van róla hír, hogy mit csinál? -
astrago #11407 Sharp Tulajok!
Új frissítések a különböző modellekhez.sharp -
#11406 marketing, marketing, marketing :)
a 46B650 egyébként ettől függetlenül jó tévé, de az olyan marhaságoknak, mint h "ultrakontraszt", "1000000000000:1 kontraszt", "100, 200, 600hz" nem kell bedőlni, parasztvakítás csak
ezeknek az lcd paneleknek jó ha a valoságban van 1200-1800:1 kontrasztjuk, a többi csak bűvészkedés és a "ki mer nagyobbat hazudni a speckólapon" versenyben való részvétel
mivel B650, vszeg jó panel van benne és jó a válaszidő is, ezzel tuti nem lesz gondod - ha játszanál rajta, akkor pedig érdemes "játék módba" tenni az adott bemenetet (konzolozni, pécés játékra)
LCD esetén a hz-nek nincs jelentősége, hiszen 24hz-en sem villognak -
dbdadi #11405
Sziasztok.
TV vásárlás előtt állok és kinéztem egyet de nem értek egy két dolgot.
Azadatai a következők:
Samsung LE-46B650T2 LCD Tv
( Samsung )
Egységár (darab): 354 900 Ft (25 % áfával)
* Felbontás: 1920x1080
* Dinamikus kontraszt arány: Ultra Contrast
* Képarány: 16:9
* Képátló: 46" (117cm)
* Technológia: CCFL
* SAMSUNG Crystal FHD Engine
* 1080 24p Real Movie
* Wide Color Enhancer 3
* 100Hz Motion Plus
* Ultra Clear Panel
Hang:
* Hangteljesítmény (RMS): 10 W x 2
* Hangeffektus rendszer: SRS Trusurround HD
* Dolby Digital Plus
* Lefelé sugárzó hangszórók
Csatlakozások (Hátul):
* Antenna bemenet: 1
* Komponens (Y/Pb/Pr): 1
* HDMI: 3
* Scart: 2
* PC bemenet (D-sub): 1
* PC Audio Input (Mini Jack): 1
* DVI Audio Input (Mini Jack): 1
* Ethernet (LAN): 1
* RS232C (service): 1
* Fejhallgató: 1
* Sztereó hang kimenet: 1
* Optikai hang kimenet: 1
Csatlakozások (Oldalt):
* HDMI: 1
* Kompozit (AV): 1
* USB 2.0 (Movie): 2
* Common Interface kártyanyílás
Tulajdonságok:
* Nagy felbontású TV-tuner MPEG4/AVC (H.264) HD (a támogatott szolgáltatókhoz)
* Digitális kábeltévétuner (a támogatott szolgáltatókhoz)
* EPG
* Játék mód
* Automatikus csatornakeresés
* Automatikus kikapcsolás
* Grafikus menü nyelve (OSD): EU 25 nyelv
* Automata hangszabályzó
* Teletext (TTXT): 1000
* Anynet+ (HDMI-CEC)
* BD Wise
* Content Library Flash
* DLNA csatlakozási lehetőség
* Internet TV (Widgets)
* Wireless Lan Adaptor Support ( vezeték nélküli hálózati adapter támogatás)
* Hotel mód
* Elalváskapcsoló
* Óra és be/ki időzítő
* Kép a képben
* Intelligens felhasználói menü
* Smart Content Manager
Tartozékok:
* Távirányító: TM970
* AC-kábel
* Elemek, AAA tipusú
* VESA szerelési lyukak (cm): 40 x 40
* Install CD
Ház:
* Design: SAMSUNG Crystal TV
* Szín: Platinum fekete
* Talp: szürke, átlátszó nyakkal
* Forgótalp (Bal/Jobb)
Fogyasztás:
* Működési fogyasztás közben (IEC 62087 Edition 2): 180 W
* Energiatakarékos fogyasztás: 85 W
* Készenléti fogyasztás: < 0,3 W
* Eco flower
Amiben a segítségeteket kérném a következő.:
Mi az hogy ultra contrast? Tudom hogy annak jónak kell lenni de ez mit takar? (PL100000:1 nél jobb)
A válaszideje nincs feltüntetve helyette van a 100Mhz? Az jónak számít.?
Válaszotokat előre is köszönöm. -
Ete #11404 Tudom,hogy hülyeség kis felbontású filmeket úgy nézni:)a t-satot is 4:3 ban nézem,mert elnyújtva förtelmes.Hiába a hdmi.Egyenlőre belenyugszom.Már csak a zúgással kell kezdenem vmit. -
#11403 az 1360x768as bemenetet tartogasd inkább a pécének, ott több értelme van ;) -
Ete #11402 Tudom,hogy mit küld ki,mert két másik tévnén,1360*768 at:).Az enyémen 720p.Igen ezek a felbontások remegés nélkül mennek,így is nézem őket.A legujjabb fw van természetesen a wdén.Igen hdmi-hdmi kábelen megy.Csak az mpg2-es filmek,adások miatt akarnám az 1360*768 at.Meg amit akarok,annak úgy kell lennie:) -
#11401 AUTO-n nem tudhatod, mit küld ki a wd :) Állíts be fixen 1280x720at, ha 720p filmeket nézel és 1920x1080at, ha 1080p filmjeid vannak! 60hz, természetesen!
wdtv-n hdmi kimenet van, feltételezem HDMI-HDMI kábellel kötöd be a tévébe - a fent emlitett két felbontást (720p/60hz és 1080p/60hz) remegés nélkül kellene vinnie bármelyik bemeneten! gondolom a wdtv-n a legujabb a fw, ugye? ;)
-
Ete #11400 A wd menüjében nincs ilyen csak automata mód,amit elvileg a tv állít be magának.Ami jelen esetben az enyémen csak 1280*720.Van 720p,1080i 60 hz.De úgy vettem észre 1360*768 ban a tuti,hiszen a tvém csak hd ready,viszont így meg remeg,és csak a dvi-hdmiben megy ez a felbontás.Átneveztem a wdét pcének,de semmi változás.Thx,hogy segítesz.