21171
LCD - Plazma
  • hikary
    Üdv TV szakértők!

Kis tanácsért fordulnék hozzátok.Tv vásárlási szándékom van.
    Az alábbi gépeket néztem ki:
    SAMU LE-46B650 T2W 287-ért.
    LG 47LH5000 szintén 287-ért
    Tv-zési szokásaim:
    60% Digi tv
    20% Film nézés pc-ről (mkv,divix,avi,dvd)
    10% Asztali DVD lejátszó
    10% Játék PC-ről átlökve

Esetleg az új készüléken neteznék is.

Tanácsokat,javaslatokat pro és kontra szívesen veszek.

Előre is köszönöm!

a háttérvilágítás legyen veletek!
  • cocobanana
    ő tegnap írtam ide és kicsit utána nézegettem a tvknek, ha én most nem hd filmet akarok nézni, hanem sima dvd filmet akkor érdemesebb plazma tvt venni mint lcd? csak amit néztem plazmanak kisebb a képe 1024 míg egy lcdnek 1376. még mindig 100.000 nagyságában.
  • luckyboi
    Nah úgy néz ki hogy ez néz ki!

Már csak az a kérdés, hogy ha van egy ilyenem akkor kell-e ahhoz media lejátszó, hogy ne kelljen ki-be húzgálnom a laptopról, menjen a letöltés, kicsomagolás és a felirat letöltése után már csak a tv-t be kelljen kapcsolnom. Nem szeretnék dugdosni kábeleket, tv mögé bújni stb... Van ilyen h usb megosztó?
  • Banano
    Attól még h neked elromlott,nem feltétlenül jelenti azt h ,,MINDEN SAMSUNG SZAR"..akárhogy is nézed világ legnagyobb LCD gyártója,és minőségben sem marad el a többi gyártótól.
  • Mr Manson
    Én más gyártóval jártam majdnem pontosan ugyanígy (P....)

NE VEGYETEK SEMMIT!
  • bobomacleod
    Mindegy hogy Lcd vagy plazma csak NE SAMSUNG legyen!!!!!! Mindenkinek szólok, hogy esze ágában ne legyen SAMSUNG tv-t venni!! Én 2 és fél éve vettem 270.000-ért egy Samsung lcd-t.Másfél éves volt a tv mikor rászorult egy teljhes képernyőcserére!!!! Gariba megcsinálták-még szép- de majd 1 hónapot vártam rá.Most 2 és fél éves és beszart valami tápegység a bekapcsolónál.Már 5 percet kell várni mire bejön a kép.Addig csak kattog. Szóltam a Samsung központnak de ők szarnak rá, azt mondják a 2 év garancia lejárt, + 1 év szavatosság pedig csak a főalkatrészre szól, ami jelen esetben a kijelző!! Ha akarok fordulja a Nemzeti Fogyasztóvédelemhez.Rohadt szemét banda ami csak selejtes szarokat képes gyártani.Úgyhogy erősen javaslom mindenkinek, hogy felejtse el a Samsungot ha normális, jó minőségű tvét akar venni!!!!

Ráadásként utánaolvastam külföldi fórumokon a Samsungnak és hasonló hibák vannak világszerte ezzel a fossal!!

Szép napot mindenkinek!
  • p00h
    kössz a tippet srácok, megvettem az LG37LH3000-est és nagyon bejött, szép a képe, jól néz ki, tetszik a menüje, 2 év gari, elég nagy, tv adás, ps3, filmek, minden szép rajta. talán a feketéjén lehetett volna csiszolni, de még nem játszottam annyira nagyon a beállításokkal...
  • arty
    (persze a személyes megtekintés vásárlás előtt nem kerülhető el!!!)
  • arty
    luckyboi: tudtommal az utolsó szám csak a design-t jelöli a samsungoknál

salex1: mivel elsősorban SD felbontású tartalmakat néznél, nézhetőbb képet kapsz a plazmán - feltéve, hogy valami okból nem taszít a technologia - olcsóbban/nagyobb képátlón.

értsd: egy 42"-es kétszázezres plazmán jobb képed lesz, mint egy 40-42"-es LCD-n ugyanennyiért :)
  • Mr Manson
    Kérdésem lenne, melyik lehet jobb választás?

LG 42 LH 5000 vagy Samsung 40B650??

Amire használnám:
    video: fullHD mkv (USB HDD vagy pendrive)
    digitális tv (UPC)
    esteleg PC (játék)

Köszönöm!
  • luckyboi
    A samu 37b650 , 651, 652, 653 között a design-on kívül mi a különbség?
  • salex1
    Szia!
    A zenehallgatást hangfalszetten keresztül értettem, de ha klippet nézek nem rossz ha jó minőségű a kép.
    Miért plazma? Indoklást is kaphatnék?
    Arról az LG-ről van vmi vélemény?
    Köszi
  • cocobanana
    köszi a segítségedet
  • demons1987
    Köszi a választ. Már tom h milyen tv-t veszek.
    :D
  • arty
    olyan tévé kell, aminek külön fel van tüntetve a speckoi közt a 120hz / "3D" jel fogadásának képessége! számold a 32LH3000 árának dupláját ;)

amellett, h egyelőre "szabvány" sincs, picit necces lesz ilyet találni, ami majd megy tutira is a jövőben is

tehát a simán csaj "100hz vagy 600hz"-esnek hirdetett tévék neked nem jók
  • sb1
    Szerintem neked ezkellene!
  • cocobanana
    sziasztok!
    szeretnék venni egy tv-t, 100.000ft-ig, filmnézésre,főleg dvd filmek nézéséhez,talán xbox360 is egyszer majd. Milyen tv-t tudtok ajánlani illetve mire kell odafigyelni,milyen paraméterekhez. Előre is köszi annak aki segít.
  • luckyboi
    Nincs akkora hely! :) Amúgy plazma lenne a javasolt méretben!
  • demons1987
    HI.
    A segítségeteket kérném.
    Most akarok venni tv szöveg jön.
    A kiszemeltek 32lh5000/ 32lh3000
    És most jön a csavar.
    Mivel ha már veszek tv-t akkor olyat szretnék amin ha lesz 3d-s game.
    Akkor tudjam igy is használni.
    itt 1 cikk: http://www.hwsw.hu/hirek/37799/ces_3d_haromdimenzios_megjelenites_monitor_teve_jatek_nvidia_geforce_3d_vision_sony_playstation-3.html
    ÉS nem tudom hogy most kell akkor a 120hz-s panel vagy nem? mert ha igan akkor nem tok t-vt venni:(
    Vagyis nem tok majd 3-dben gt-ni:D
    Mondjátok el a véleményeteket erről a témáról. köszi
  • arty
    plazma

(zenehallgatásra tévé??? nem ajánlom ...)
  • astrago
    A B650 állítólag megeszi az mkv-t is csak a dts-el nem boldogul,de ha van erősítőd akkor nincs gond.A kis Wd live jó választás cirka 10.000-el olcsóbban meg tudod szerezni a neten,ha így teszel akkor vehetsz akár régebbi típusból nagyobbat 40-42".
  • salex1
    Szia!
    Elsősorban filmnézésre, mesenézésre (írott lemez dvd vagy divx), kábeltévé nézésre még, vagy a felvevővel felvett dolgok megtekintésére, játékra nem, esetleg zenehallgatásra. Kb. ennyi.

Másik kérdés: MI a vélemény az LG 32lf2510-ről?
    Előre is köszi.
  • arty
    42" !!!! ;)
  • davidragon
    annyit mindenképpen tanácsolok hogy ne ilyen nagy üzletben vásárold.
    debrecenben van egy üzlet a legjobb árakkal az országban, a neve digitalko. én is onnan rendeltem és meg vagyok velük elégedve, mert az jó árak mellett korrektek is.

az lgkhez annyit tudok mondani nekem a 3000-es van és a lényegi különbség ahogy néztem az, hogy
    LH3000-es: 50 Hz
    LH4000-es: 100 Hz
    LH5000-es: 200 Hz
    Illetve még az USB filmlejátszás, de ezt a funkciót szervíz menüből egy kis trükközéssel be lehet kapcsolni a 3000-esben is.
    Samsung B6-os szériát is nagyon dícsérgetik de lg-vel nem tudok összehasonlítást mondani.
  • luckyboi
    Sziasztok!

Szeretnék most már tényleg egy jó tv-t venni, a mono 51 cm-es Pana után!

A következőket néztem ki :

Samsung LE37B650
    LG 37LH5000
    LG LH37LH4000
    Samsung LE37B651

Kábé ezek lennének.
    Lenne hozzá egy ilyen is,hogy teljes legyen a kép : Media player

Főleg hd filmezésre,xbox360-ra, utolsó sorban kábeltévézésre kellene. 200.000 Ft-om van mindenre. (mediaplayeren lehet kicsit spórolni esetleg) Mit ajánlotok a fentiek alapján? Debrecenben vagyok, van MM,Saturn,Electro W. , uh van választék.

• james69holden
    LG LCD-knél az xxLH2000 és xxLH3000 szériák között mik az alapvető különbségek?
  • lacica
    Köszi.Nekem a pen Kingston 4Gb.Üdv.
  • astrago
    Elrontani képtelenség,amúgy nagy dologra ne számíts az első frissítésnél a csatorna váltás lett gyorsabb.Töltsd le,csomagold ki a pdf leírást és aszerint kövesd az utasításokat.Nem bonyolult de nem mindegyik pent ismeri fel.
  • lacica
    Hi All!!Ált mi érezhető frissítés után??Még nem csináltam ilyet.Van értelme,nem tudom elkuppantani a készüléket?Előre is köszi a válaszokat!!
  • Leky
    Köszi előre is. Ha megtalálom a pendriveom frissítem én is.
  • astrago
    Sajna semmi,kár hogy a leírásban nem jelzik egy listában hogy mivel javul a mostani frissítés.Frissítettem de nem látok semmi extrát,na mindegy ha kiszúrom majd leírom.
  • Leky
    Van róla hír, hogy mit csinál?
  • astrago
    Sharp Tulajok!
    Új frissítések a különböző modellekhez.sharp
  • arty
    marketing, marketing, marketing :)

a 46B650 egyébként ettől függetlenül jó tévé, de az olyan marhaságoknak, mint h "ultrakontraszt", "1000000000000:1 kontraszt", "100, 200, 600hz" nem kell bedőlni, parasztvakítás csak

ezeknek az lcd paneleknek jó ha a valoságban van 1200-1800:1 kontrasztjuk, a többi csak bűvészkedés és a "ki mer nagyobbat hazudni a speckólapon" versenyben való részvétel

mivel B650, vszeg jó panel van benne és jó a válaszidő is, ezzel tuti nem lesz gondod - ha játszanál rajta, akkor pedig érdemes "játék módba" tenni az adott bemenetet (konzolozni, pécés játékra)

LCD esetén a hz-nek nincs jelentősége, hiszen 24hz-en sem villognak
  • dbdadi

Sziasztok.

TV vásárlás előtt állok és kinéztem egyet de nem értek egy két dolgot.
    Azadatai a következők:

Samsung LE-46B650T2 LCD Tv
    ( Samsung )
    Egységár (darab): 354 900 Ft (25 % áfával)

* Felbontás: 1920x1080
    * Dinamikus kontraszt arány: Ultra Contrast
    * Képarány: 16:9
    * Képátló: 46" (117cm)
    * Technológia: CCFL
    * SAMSUNG Crystal FHD Engine
    * 1080 24p Real Movie
    * Wide Color Enhancer 3
    * 100Hz Motion Plus
    * Ultra Clear Panel

Hang:

* Hangteljesítmény (RMS): 10 W x 2
    * Hangeffektus rendszer: SRS Trusurround HD
    * Dolby Digital Plus
    * Lefelé sugárzó hangszórók

Csatlakozások (Hátul):

* Antenna bemenet: 1
    * Komponens (Y/Pb/Pr): 1
    * HDMI: 3
    * Scart: 2
    * PC bemenet (D-sub): 1
    * PC Audio Input (Mini Jack): 1
    * DVI Audio Input (Mini Jack): 1
    * Ethernet (LAN): 1
    * RS232C (service): 1
    * Fejhallgató: 1
    * Sztereó hang kimenet: 1
    * Optikai hang kimenet: 1

Csatlakozások (Oldalt):

* HDMI: 1
    * Kompozit (AV): 1
    * USB 2.0 (Movie): 2
    * Common Interface kártyanyílás

Tulajdonságok:

* Nagy felbontású TV-tuner MPEG4/AVC (H.264) HD (a támogatott szolgáltatókhoz)
    * Digitális kábeltévétuner (a támogatott szolgáltatókhoz)
    * EPG
    * Játék mód
    * Automatikus csatornakeresés
    * Automatikus kikapcsolás
    * Grafikus menü nyelve (OSD): EU 25 nyelv
    * Automata hangszabályzó
    * Teletext (TTXT): 1000
    * Anynet+ (HDMI-CEC)
    * BD Wise
    * Content Library Flash
    * DLNA csatlakozási lehetőség
    * Internet TV (Widgets)
    * Wireless Lan Adaptor Support ( vezeték nélküli hálózati adapter támogatás)
    * Hotel mód
    * Elalváskapcsoló
    * Óra és be/ki időzítő
    * Kép a képben
    * Intelligens felhasználói menü
    * Smart Content Manager

Tartozékok:

* Távirányító: TM970
    * AC-kábel
    * Elemek, AAA tipusú
    * VESA szerelési lyukak (cm): 40 x 40
    * Install CD

Ház:

* Design: SAMSUNG Crystal TV
    * Szín: Platinum fekete
    * Talp: szürke, átlátszó nyakkal
    * Forgótalp (Bal/Jobb)

Fogyasztás:

* Működési fogyasztás közben (IEC 62087 Edition 2): 180 W
    * Energiatakarékos fogyasztás: 85 W
    * Készenléti fogyasztás: < 0,3 W
    * Eco flower

Amiben a segítségeteket kérném a következő.:
    Mi az hogy ultra contrast? Tudom hogy annak jónak kell lenni de ez mit takar? (PL100000:1 nél jobb)
    A válaszideje nincs feltüntetve helyette van a 100Mhz? Az jónak számít.?

Válaszotokat előre is köszönöm.
  • Ete
    Tudom,hogy hülyeség kis felbontású filmeket úgy nézni:)a t-satot is 4:3 ban nézem,mert elnyújtva förtelmes.Hiába a hdmi.Egyenlőre belenyugszom.Már csak a zúgással kell kezdenem vmit.
  • arty
    az 1360x768as bemenetet tartogasd inkább a pécének, ott több értelme van ;)
  • Ete
    Tudom,hogy mit küld ki,mert két másik tévnén,1360*768 at:).Az enyémen 720p.Igen ezek a felbontások remegés nélkül mennek,így is nézem őket.A legujjabb fw van természetesen a wdén.Igen hdmi-hdmi kábelen megy.Csak az mpg2-es filmek,adások miatt akarnám az 1360*768 at.Meg amit akarok,annak úgy kell lennie:)
  • arty
    AUTO-n nem tudhatod, mit küld ki a wd :) Állíts be fixen 1280x720at, ha 720p filmeket nézel és 1920x1080at, ha 1080p filmjeid vannak! 60hz, természetesen!

wdtv-n hdmi kimenet van, feltételezem HDMI-HDMI kábellel kötöd be a tévébe - a fent emlitett két felbontást (720p/60hz és 1080p/60hz) remegés nélkül kellene vinnie bármelyik bemeneten! gondolom a wdtv-n a legujabb a fw, ugye? ;)

• Ete
    A wd menüjében nincs ilyen csak automata mód,amit elvileg a tv állít be magának.Ami jelen esetben az enyémen csak 1280*720.Van 720p,1080i 60 hz.De úgy vettem észre 1360*768 ban a tuti,hiszen a tvém csak hd ready,viszont így meg remeg,és csak a dvi-hdmiben megy ez a felbontás.Átneveztem a wdét pcének,de semmi változás.Thx,hogy segítesz.