LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

woodbear
Tényleg szép! Mi a típusa a tv.nek?

Ez egy aláírás!

Philips elõnye az Ambilight - szomorú, hogy nem a képe, hanem a világító kávája miatt nyerõ...

Pár képet készítettem a egy promo-videóról, sajnos csak kis kompakt digi géppel vaku és csak 1 Mpixel... A valóban látottak kb 100x jobbak. Pláne mozgásban ez a kis videó a Philips TV-n teljesen simán futott és szerintem nagyon jó az embi is.

Kép1
Kép2
Kép3
Kép4
Kép5
Kép6
Kép7
Kép8
kép9
Kép10
Klemice
az elsõ amit elhoztam 2 helyen fekete pixelhibás volt meg egy heylen szürkés..
na egy hónap múlva a cserén elõjött egy világosabb 1-2 pixel

Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐

Gondolom az is az, de alapesetben elvileg a kéken, a zöldön és a piroson (a Sharp már a bíbort is használja) keresztül hozzák létre a színeket (ne kérdezd, hogyan!), vagyis ha "beáll" egy pixel, akkor ezek közül egyet képes csak megjeleníteni, ha pedig "kiég", akkor semmilyet, vagyis fekete marad. Javítson ki valaki, ha tévedek!

Sharp Aquos LC-32DH66E

Hogyne, szerintem is minden 400ezer forintos (középkategóriás...persze) Samsungnak és Sonynak szemcsés a képe! Ha analóg adást nézel rajta 50 centirõl, akkor tuti... A MM-os kollegának nem volt véletlenül egy Philips vagy JVC felirat a gallérjára hímezve?
Egy 120ezres Philips bezzeg egy csoda, ugye?
A Technika márkát csak azért nem fikázták, mert az nem konkurencia...

<#nevetes1>

Sharp Aquos LC-32DH66E

Klemice
nekem egy pontban fehérebb/világosabb a monitorom
akkor ez nem pixelhiba? :|

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

Ha folyamatosan világítanak amikor be van kapcsolva a TV, akkor pixelhiba. Neked úgy tûnik, hogy a zöldhöz van "szerencséd". Lehetne még kék vagy piros, illetve fekete. Reméljük még garanciális!

Sharp Aquos LC-32DH66E

helo!teknikusok,vagy aki tudja,mitol lehetnek fuggoleges zoldes csikok a tv kepernyojen?!fix poziccioval alltalaban 4, neha 3,de mindig ugyanott?!

kosz
Klemice
😮 nemár hogy nem ajánlotta a 7 8 9-es samsungokat 😮 csak 500-700 ezer.. tökre megéri 😄

egy teljesen hozzáértõ családra 40-42 colos 8 vagy 9-es samsungot beszélt rá :\

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

desigo
Ma érdekesség képen megkérdeztem MediaM-ban az eladóktól,hogy milyen lcd tvt ajánlanának 40"-körül.
Pár perc alatt megkaptam,hogy az összes Samsung és Sony csak középkategória (3-400 ezresek is) mert szemcsés a kép és rossz a válaszidejük.
A JVC és a Philips viszont verhetetlen felsõkategóriás mind. xD
Én is nézegettem azt a 37-es Toshibát,meg a 42-es tesót is, csak 20k-val több a Digital Mixnél. Láttam a Toshibashopban, és a Digitallnál is. Képét Láttad, érdekelne, hogy veri-e a Samu 6-ost, a Toshiba nem ma kezdett a technológiával foglalkozni.

Sharp 32DH66E, Sony KDL50W815, Sony BDP-S480, Xbox360

Akkor vegyél azt és nézd a falon villódzó színeket! :-) Szerencsére mindenkinek más az ízlése.
ShaiHulud, a Sharp mindenféleképpen jó döntés, mert a képminõsége szuper.

Sharp Aquos LC-32DH66E

nah akkor jo dontes volt a tuner nelkuli sharp + settopbox megis.

Én 3 MM-be mentem el, hogy összehasonlíthassam a Samu-t és a Sony-t. Sikerült "úgy elkapnom" õket, hogy egymás mellett vagy alatt voltak kirakva, ugyanazon demo mûsor ment rajtuk. Nos nekem a Samu egyértelmûen jobban tetszett. Eredendõen egyébként a Toshiba 37RV555D-vel szemeztem, de ahhoz ki kellett volna menni Ausztriába.
Szasza20
Ha tv-re kilököm az asztalt akkor kibírom válszatani az 1366 x 768 -as felbontás? mert most csak az 1280×720 van és a következõ az az 1600×900 utánna meg a full HD felbontás

i7-3770+Hyper TX3 EVO / Asrock B75 Pro3 / Sapphire 280X Vapor-X Tri-X / 16GB DDR3 1600mhz cl9 / Samsung 850 Evo 250Gb SSD / LG 42LB650V Cinema3D | Logitech Z-5500

Szerintem meg a Samu a legjobb választás mind közül, de szerencsére mindenki mást szeret. 😄

Forrest Gump
Hehe, ezen jót röhögtem.😄
A philips mindentekintetben üti a sony w4000-t.
Felhívom freesast, rég nem láttam errefelé. Õ majd megmondja, én nem veszem az adást.

Sharp Aquos LC-32DH66E

Sziasztok Sharp LC-37DH65/66 tulajok. Az lenne a kérdésem, hogy egy másik forumon az egyik hozzászóló most vett egy ilyen tv-t. Ha nézi a digitális adást, akkor a két régebben elindított HD adásnál (Duna I-II.) jó a menüje, a két újnál (MTV 1-2) meg nem, lelassul, teljesen használhatatlanná válik. Azt tudom, hogy ti tulajok kaptatok egy e-mailt a Sharptól, hogy az Antenna Hungária kijavította az adás hibáját, és azóta állitólag jó a tv-tek. A kérdésem, hogy mostanában a két újabb adásnál (MTV 1-2) ti azóta nem tapasztaltátok ezt a lassulást?
Vágom: nincs DVB-C és DVB-S tuner, vagyis kábelhez és mûholdhoz kell STB, vagy kártya (jó vicc, majd pont a Telekomtól...). Csak leesett. Legalábbis remélem erre gondoltál.

Sharp Aquos LC-32DH66E

Pont egy ilyen hozzászólást vártam 😊. Köszönöm!

Ha van T-Home elõfizetésed, amin most nem kódolják a digitális jelet, akkor miért nem jön be? Félreértettelek?

Sharp Aquos LC-32DH66E

Már megbocsáss, kedves HotDog, de ha minden teszten a W4000-es nyer és Neked tetszik is, meg van rá zsetonod, akkor min gondolkodsz? :-) Vedd meg! Made in Japan, 3 év gyártói gari, meseszép kép, nagyon jó Bravia Engine 2. Az hogy 6 vagy 8 ms, szerintem észlelhetetlen különbség.
A Philips elõnye az Ambilight - szomorú, hogy nem a képe, hanem a világító kávája miatt nyerõ...
Az A656-os Samu nagyon jó kis TV, de a Sony W4000-e szerintem jobb. Ja, és nem ér meg 70ezret a W4500.

Sharp Aquos LC-32DH66E

cloud.strife
Linket kérek a fórumról!!! 😄

www.digimomentsvideography.com

Ezek közül szerintetek melyiket érdemes?

Philips 37PFL7603D
Philips 42PFL7603D
Samsung LE-40A656A1F
Sony KDL-40W4000

Sajnos nincs lehetõségem élõben is megnézni mindegyiknek a képét, mert elég ritka, hogy bármelyik is lenne Saturn-ban, Media-ban vagy Electro World-ben. Úgyhogy a neten lévõ fórumokból és tesztekbõl próbálok végsõ döntésre jutni.
Alapjába véve, mindegyiket nagyon dicsérik. Összehasonlításoknál a Philips-re írták, hogy kicsit lagos, akárcsak a Samsung. De a Sony-nak meg 8ms a válaszideje :/, viszont annak a képét értékelték a legjobbra a többi közül. Olvastam pár helyen, hogy W4000 helyett érdemesebb inkább W4500-at venni, de nem tudom, hogy megéri az a 70e Ft körüli különbség. Max 250-et szánnék rá.
Ami még a Philips mellett szól, az az Ambilight, és hogy 2008-ban a legjobb LCD díjat nyerte. A Samsungnak tetszik a külseje, a Sony-t pedig mindenhol a legjobbnak tartják 😊.
Szóval ha tudtok pár jó érvet mondani, azt megköszönném.

Csabesz100
Köszi! Megnézem!

PS3 ID: Csabesz82

Köszönöm a válaszokat. Ettõl tartottam. Amúgy van T-home elõfizetésem és a hang jön is a HD adásokról, de a kép nem jelent meg... Csak reménykedtem hátha van egy kis esély. 😊
pl. itt: http://www.trustedreviews.com/filter/camcorders?price_min=nmin&price_max=nmax&score=0§ion_id=20&filter=0&manufacturer=35&submit.x=24&submit.y=17
Csabesz100
Igaz, nem vág a témába, de hátha tudtok segíteni!

Nem tudtok egy olyan oldalt, ahol videókamera tesztek vannak?

PS3 ID: Csabesz82

W4000-esem volt, most Sharp DH66-om van. A T-kábel elõfizetésemet is cseréltem, a T-Sat-ot elvileg nemsokára szerelik, úgyhogy a minõségi különbségrõl és a csatlakozókról még nem tudok nyilatkozni

Sharp Aquos LC-32DH66E

Így igaz. Természetesen a T-home sem ingyenes. Ha jól tudom, neked is w4000esed van, digitális T-home-os kábel elõfizetéssel. Van valami minõségi különbség a boxon érkezõ és a direktbe érkezõ jel között? Úgy értem, hogy a scart ront valamelyest rajta?
t698hh3: csak akkor tudnád nézni a digitális adásokat, ha T-home elõfizetésed van, és a tv-dben van dvb-c digitláis kábel tuner.
Vagyis a T-Home ingyenes adását nem tudod fogni, mert olyan nincs. A T-Home elõfizetéses csomagokat kínál. Ingyenes a földi digitális mûsorszórás lesz (ez váltja majd ki a jelenlegi, szobaantennával fogható 3 ingyenadót), amihez Neked az MPEG4 vételére alkalmas tunered miatt nem kell STB.

Sharp Aquos LC-32DH66E

Kedves t698hh3! A TV-d jó, az egyik legmodernebb, ami kapható (véletlenül nekem is ilyen van <#vigyor0>), de a "csak DVB tuner", ami benne van, az az ingyenes, MPEG4 tömörítésû digitális adásokat fogja Set Top Box nélkül (jelenleg 2, idõvel 7-8 adó érhetõ el így). Nincsen a világon olyan TV, amin elõfizetéses adásokat tudsz nézni ingyen (a T-Home sem ingyenes, csak jelenleg nem kódolt). Összekevered egy kicsit a dolgokat, de itt utánanézhetsz! A tunerednek meg örülj, mert azt a formátumot is képes fogni, amiben sugároznak majd.

Sharp Aquos LC-32DH66E

Sziasztok, Sharp LC32-DH65-el is lehet fogni valahogy a t-home ingyenes adást? dvb-t van csak van benne, szóval attól tartok ehhez külsõ dekóder kellene a digitális vételhez?
Most olvastam utána, a téhóm egy hétig kódolatlanul adja az HBO-s pack kivételével az összes digitális adót, valami szoftverfrissítés miatt. Egy másik forumon olvastam, hogy valakinek sikerült már összekombiznia egy CAM-ot egy téhómos smart carddal 😊)) És azt írta, hogy amikor a szerelõ vitte ki a boxot, még teljesen bontatlan volt, tehát nem volt a boxxal összekódolva a kártya, a szerelõ meg leszarta, így egy modul került a tvbe, a ci slotba...sõt behangolta az összes elérhetõ adót neki 😊
cloud.strife
Ne örülj elõre, most kódolatlan azért látod. Majd amikor megint nem jön be akkor kell nekik telefonálni, hogy szeretnél egy elõfizetõi kártya, meg egy CA modul, hogy a tv-dbe be tudd dugni. 😄

www.digimomentsvideography.com

Húúú nem hiszek a szememnek. Ingyen nézem a t-home szinte összes digitális adását, még a hd adókat is!!! analóg elõfizetéssel 😊)) Akinek van dvb-c tuner a tévéjében és ennél a szolgáltatónál van elõfizetése, annak jó szórakozást 😊
Remélem a téhóm megtartja eme jó szokását és nem kódolja az adókat...
A dinamikus kontraszt értékét nagyjából felejtsd el! Egyszerûen nem mérvadó adat. Ha 18% az eltérés, ha 3%, ha 30%. Hidd el, hogy a differencia amit láttál a panelben, vagy ami még valószínûbb, a beállításokban keresendõ.
A 2 készülék közötti különbséget elvileg itt nézheted meg. Jó böngészést! :-)

Sharp Aquos LC-32DH66E

woodbear
Oks! Köszi mindenkinek a válaszokat! <#eljen>

Ez egy aláírás!

Kedves aranarth! Annyira nem értek hozzá, csak azt mondom amit láttam. Látható volt a különbség. Sokkal szürkébb volt a 431-es feketéje. Lehet, hogy csak 1500 az eltérés, de az majdnem 18% 😊. A panelhez meg végképp nem értek, azt itt olvastam korábban, hogy samu és nem samu panel képén nagyon nem lehet észrevenni a különbséget...

Esetleg tudod mi a különbség a samu le40a656 és a le40a676 között? Csak az mpeg4-es tuner? Ezt a 2 tévét néztem ki. Bár a 676-ost nem sok helyen kapni...

TV: Samsung 32B450, HD Player: WD TV HD, Merevlemez: WD MyBook Essential 2.0 1TB, Erősítő: Denon AVR-1705, 5.1: JBL SCS-178, Kábelek: Inakustik

arty
451! másik kettõt felejtsd el 😊 (ill a 32LG3000 nem rossz az áráért, de ha játékra is vennéd, akkor szánd rá a 451 árát)

Forza.

Kedves mg8248! Szerintem ha 1500-as dinamikus-kontraszt eltérést észreveszel, akkor nagyon jó a szemed. :-) Nem valószínû, hogy kizárólag ez a differencia oka... A dinamikus kontraszt egy-egy gyártón belül is humbug, inkább a beállításoknál keresd a különbséget! Ha viszont jó beállításokkal is fakóbb a kép, az bizony lehet a panelok közötti különbség. Egy AUO vagy CMO panel általában nem hozza egy Samsung minõségét.

Sharp Aquos LC-32DH66E

-Sziasztok-

Tervbe vettem 1 HD-ready tv vásárlást Playstation 3 játék konzolhoz , körülbelül 130-140 ezer forintot szánnák rá . eddig kinéztem egy
Sony KDL-32L4000

Az lenne kérdésem hogy mennyire jó ez v ha tudtok esetleg hasonló árba jobb tv-t melyikek lennének azok.

Paneltéren a helyzet kaotikus...

LCD gyártók típusonként:

A.) TN:
1. AU Optronics (AUO): TN (és P-MVA)
2.: CMO (Chi Mei Optronics): TN (és S-MVA)
B.) IPS:
1. LG.PHILPS LCD: S-IPS
2. IPS-Alpha (Hitachi, Matsushita, Toshiba): IPS
C.) VA (Vertical Alignment)
1. S-LCD (Samsung, Sony): S-PVA
2. SHARP: ASV (Advanced Super View)
3. AU Optronics (AUO): P-MVA (és TN)
4. Chi Mei Optoelectronics (CMO): S-MVA (és TN)
5. Chunghwa Picture Tubes (CPT): MVA

A Samsung használ sajátot, CMO-t és AUO-t, CPT-t, és LG-t is. - de legalább ez fel van tüntetve egy kis matricán a hátulján....

A SONY saját mellett SHARP, AUO és CMO paneleket használ.

Az LG már vesz panelt a Samsungtól is, de használ tajvani eredetût is (pontosan nem tudni mely gyártó(k)ért).

A Toshiba saját panel mellett használ Sharp és AUO panelt is.

A JVC vesz az LG-tõl, meg az IPS-Alpha-tól is.

A Panasonic az IPS-Alpha csoporttól, és a Sharptól vásárol.

Jellemzõen a 40" alatti átmérõknél használnak a nagy gyártók is tajvani származású paneleket, ott bármi lehet a tv-ben. 40" fölött saját maguk, vagy közösen gyártanak(LG-Philips, Samu-Sony, Sharp), vagy egymástól vásárolnak.

Sharp 32DH66E, Sony KDL50W815, Sony BDP-S480, Xbox360

Egy kérdés: A samu le40a656 és a le40a676 között csak az mpeg4-es tuner a különbség vagy esetleg van más is?

TV: Samsung 32B450, HD Player: WD TV HD, Merevlemez: WD MyBook Essential 2.0 1TB, Erősítő: Denon AVR-1705, 5.1: JBL SCS-178, Kábelek: Inakustik

Hello Woodbear!

Anyáméknak vettem egy 451-est nemrég és láttam egymás mellett a 451-est és a 431-est. Látható volt a különbség! A 451-esnek 10.000-es a kontrasztja, a 431-esnek viszont csak 8.500-as és ez meglátszik! A 431-esnek fakóbb volt a képe. Az, hogy most samu panel van benne vagy sem, szerintem a képén nagyon nem lehet észre venni (lehet, hogy tévedek), max jobb minõségû maga a panel...

Klemice
nemtom :S

woodbear
Játékra is alkalmas teljesen? Mert hallottam ilyen input-lag kifejezést, ami a kését foglalja magában. Hogy mennyi a jel adása, és a kép kivetítése közti idõ. (pl már rég kanyarodok, de a tv-n csak 1másodperccel késõbb jelenik meg)

Ez egy aláírás!

Klemice
nem tudom hogy amit láttam a kirakatban az samsung paneles volt-e mert máshol vettem meg ahol olcsóbb volt
alig 5 ezer? én 140ért vettem júniusban 😊 akkor 10 volt a különbség, gondold meg

woodbear
Értem, hát ahol én venném ott alig 5ezer a különbség...elgondolkodtató..
És ha nem samu paneles, akkor buktam a plusz költséget, vagy akkor is látszik valami különbség?

Ez egy aláírás!