21171
LCD - Plazma
  • Tujm
    sziasztok :)
    jön a karácsony, meg a karácsony utáni nagy leértékelések :))
    venni kéne valami szép naaaagy tévét, hd filmek nézésére, xbox360ozásra, néha tévézésre, a kérdésem igen egyszerű, kisebb hd ready lcd-t vegyek, vagy egy nagyobb full hd plazmát :) vagy csak olvasgassak vissza itt és megkapom a választ? :P
  • astrago
    Külföldi tesztek szerint jó minősítést kapott.Üsd be gugliba biztos találsz róla infót.A paraméterek alapján tetszetős,de látni kéne valahol face to face.
  • Petko
    aha köszi
    próbálom átrágni magam az ezernyi modellen, néha elég nehéz kifürkészni hogy milyen tunerek vannak bennük
    most például ezzel szemezek: Toshiba 42XV635D
    ez rossz vétel lenne bruttó 230 ért szerintetek?
  • astrago
    Szia!
    Azért az idei tv-k nagy részébe már alap a dvb-c tuner.Lg,Samu,Sony,Philips.A dvb-t nyugaton(No,Fr.o,Anglia stb.)azért már fejletebb hálózattal rendelkezik mint nálunk.Ott sokan használják nálunk most fejlesztik országossá csak éppen nem versenyképes mert kicsi a kínálat,de legalább ingyenes.
  • Petko
    Sziasztok!
    Én is megjelenítő vételén gondolkodok, egy aránylag jobb minőségű 42"-os Full HDs cuccra, amit sokat használnék gépre kötve is. (eddig a jvc-ken gondolkodtam)
    Most az első érdekesség amire felfigyeltem, hogy ugye vannak azok a modellek amikben nincs semmilyen digitális tuner, és vannak azok amiben van, de csak tetves dvb-t (amit persze a városiak nagy része marhára nem használ semmire). Szerintetek mi a jó égért pakolják tele dvb-t tunerrel a gépeket, amikor egyértelműen a dvb-c re lenne kereslet. (és én is ilyet szeretnék igazándiból, franc akar még egy set top boxot is külön)
  • tzs1
    Üdv! Látom elbeszélgettek.... Lassan kellene tv-t vennem, a régi LG 55-ös, és meghal..... Milyet vegyek? LCD, vagy Plazma?
    Kb. 140.000. - 150.000.-Ft.t tudok rászánni. Tv-t nézni kellene, semmi Pc., esetleg néha DVD.Tudtok segítenei? Help, lécci......
  • konrada
    Még hogy engem nem lehet meggyőzni??

Pedig baromi egyszerű: csak be kell linkelned olyan komolyabb céget, amely HD Ready panelt fejleszt 37" felett.
  • demons1987
    Szewasztok erröl a tvről( 40p5500) mi a véleményetek? Most akcios a sony centrumokban.
  • Banano
    Nem személyeskedtem,hanem kérdeztem valamit,de látom téged nem lehet meggyőzni!
    Akkor nyugodtan vedd meg a 94centis QUADXXSFDSAFSDFSD HD LCD tv-det , aztán ülj le elé 5méterre és bámuld szépen az analóg upc adást..jah és "ÉREZD" a különbséget.:)
  • konrada
    Ja és teszem hozzá: én már több helyen is leírtam: olcsóbb LCD helyett inkább plazmát, mert a legolcsóbb plazmának is valahol a duplája környékén kezd ellenfele lenni egy lcd.
  • konrada
    Te nem tudsz meglenni személyeskedés nélkül?? Miért nem mész inkább egy politikai fórumra, ott legalább értékelnék.

Ott az sem volna zavaró, ha olyant akarsz a másikról bemagyarázni, amit sosem írt le. Hiszen ha bele pistulsz is az erőlködésbe, sem találsz tőlem olyant, amiben én a plazma és az LCD között összehasonlítást teszek, mert az olyan hitvita, amiben nem vagyok hajlandó állást foglalni.

De azt továbbra is állítom, lehet plazma, vagy LCD, nem találsz olyan komoly gyártót, mely HD Ready panelt fejleszt. Az még előfordul, hogy az elektronikán finomít, de aki egy cseppet is olvasott a témában, az azért tudja, hogy a tv-k legfontosabb alkatrésze, a megjelenítő rész (képcső, lcd-, plazma-, oled-, stb panel) és ezt személyeskedéssel nem tudod elvitatni.
  • Banano
    Hány éves vagy? 13?
    Igen akinek szeme van az látja a különbséget egy P50X10-es plazma és egy B650-es Samsung lcd között,hagy ne mondjam melyik javára:).
    Persze lehet full hd-t venni..attól menőbb leszel , főleg ha 6méterről nézed a gagyi analóg adást..annak aztán tényleg sok értelme van.
  • konrada
    Akkor vegyél használtat. 2-3 éves lapos tv-t h.gyért, sz.rért adják azok, akiknek megéri a minőségi különbség.
  • konrada
    Jó, lehet. Te hidd azt, hogy komolyabb gyártó még 2009-ben is fejleszt HD Ready panelt csak azért, hogy kelet-európai csórók is tudjanak lapos tv-t venni.

(Mivel hogy nyugaton azt már nem lehet eladni. Ez persze nem azt jelenti, hogy leállítják a panel-gyártó sort, csak annyit, hogy realizálják a befektetett pénzt és egészen addig hajtják, amíg lesz vevő a termékre, vagy nem kopik el végleg a gyártószalag - esetleg eladják Kínába... de a legfontosabb alkatrész, a panel megmarad annál a technikai szintnél, amikor a szalagot beindították úgy 2-3 éve, vagy régebben... persze akkori tv-k is nézhetőek voltak, de akinek szeme van, az látja a különbséget.)
  • Banano
    Hülyeséget beszélsz...
    A "HD Ready" csak a felbontást jelenti,de mint tudjuk a tv nem CSAK és kizárólag abból áll.
    Példának fel tudnám hozni a mostani plazmánkat : P50X10 HD Ready ez is,de a contrast-ot/tudását hasonlítsd össze egy mezei B650-es Samsunggal..
    Persze most már 2009-ben mindenki a "full hd"-ra van izgulva...kérdés h megéri e..
    Néhány szempont:
    -tv adás rosszabbul néz ki rajta
    -hd ready is szarabb valamivel
    -nem fogja kihasználni a tudását
    -drágább sokkal mint egy sima HD Ready tv
    -úgyis messzebb ül mint 1.5méter (normális esetben) szóval észre se veszi a különbséget

Szóval ha valaki most vásárol tv-t akkor inkább vegyen 127-es plazmát mint egy szar 94centis lcd-t..higgyétek el h sokkal "szembetűnőbb" a különbség..

• cleric
    Hány évre veszem? Ha konrada szempontjait figyelembe veszem, egy évre.
    Az mkv-vel az a gondom, hogy minimum 8 giga letöltés/film. Nekem nem ér annyit ez a plusz minőség. A filmek túlnyomó többsége egyszer nézős, és tekintve a rengeteg új filmet, a régieket ritkán veszem elő. Van egy halom dvd lemezem, azokat most el is ajándékozhatom, mert ha a lejátszóm (yamada 6600 egyébként, 2003-ban vettem) végleg beadja a kulcsot, nem veszek újat.
    Valóban, egyedül a konzol miatt gondolkodom a hd-n, ha a gyerek nagyobb lesz, valószínűleg nem úszom meg. De az is több év még, addigra a hd is kiforrja magát.
  • vazul001
    Két hdmi csatlakozót mindegyiken fogsz találni, a 100k-son is.
    WD TV-n nézhetnél mkv.-t is, ég és föld a minőségkülönbség a dvd-vel pláne a dvix-szel szemben egy full hd tv-n. A másik dolog pedig, hogy hány évre veszed a tv-t? Egyre terjednek (bár nem rohamosan) a hd adások, én azt gondolom, hogy 2-3-4 éven belül tucatszám lesznek (lehet túl optimista vagyok?), lehet 2 év múlva úgy döntesz, hogy veszel egy BD playert, vagy rákötsz egy PS3-at.
  • konrada
    Azért a HD Ready olyan 2009-ben, mint a trabi volt 88-ban: "kiforrott technológia".

Magyarán: az LCD (de a plazma is) még mindig az intenzív fejlődés korszakában van, minden évben érezhető (látható) minőségi javulással.

Ez azt is jelenti, hogy egy komoly gyártó tényleges fejlesztést a HD ready-k esetén valahol 2007 környékén befejezték. Tehát abból ma már minimum 2 éves technológiát kapsz, azon kor színvonalával.
  • cleric
    Ete, aranarth, köszönöm a válaszokat.
    Nyilván nincs egzakt válasz arra, hogy mit vegyek, de mindketten megerősítettetek abban, hogy alacsony árfekvésben is van jó megoldás. A hd tekintetében nem akarok abba a hibába esni, hogy több pénzt adok egy olyan technológiáért, amit nem, vagy csak elvétve fogok kihasználni. A minőségre viszont áldoznék, de ennyi termék közül szerencse kérdése is, hogy milyet kapok. Fő szempont jelenleg, hogy két hdmi csatlakozója legyen, mert a set to box-ból is van hdmi kimenetes, meg a wd hdtv is ilyen.
    Várni azért nem akarok, mert a jelenlegi tv csak kompzitot tud, így átalakító nélkül csak elöl tudom bedugni a wd-t, mert hátul csak sztereó rca van, kép bemenet nincs. Másrészt év végéig leszek szabin is, így egy kicsit felzárkóznék a még nem látott filmek terén is.
  • Ete
    Hi!Így van sok tényező van még,amit figyelembe kell venni,vásárlás előtt.Én is legalább tíz tévét megnéztem.Egyelőre ok,aztán meglátjuk öt év múlva mit muzsikál:).A drága tévék kevesebbszer romlanak,mert valószínű,hogy kevesebb db-ot adnak el belőlük,habár jó lenne látni egy statisztikát.Viszont az nem lenne jó ha,a viszonylag olcsó tévékre kevesebbet áldoznának a gyártók,hiszen ebből adnak el legtöbbet.Lásd 32 colosok népszerűségét.Ha az adások nagy része hd lesz,én is nézek akkor talán már egy ledeset,ha elérhető áron lesz.Addig meg az idő,választ ad a kérdéseinkre,hogy valóban megérte,és hogy melyik bírta a legjobban.Köszi,hogy kijavítottál:)Én nem vagyok ilyen alapos
  • aranarth
    Sziasztok, újra itt.
    Kedves cleric! Ete válasza azért egy kicsit fals. Egy 100 ezres és egy 150 ezres TV között (nem kizárólag a felbontást* nézve) alapvetően rengeteg különbség lehet (és van is), ami nagyban befolyásolja a képminőséget. Ilyen pl. a betekintési szög, a válaszidő, vagy a kontraszt. Erre a 3 értékre azért figyelj oda, mert nagy meglepetések érhetnek, ha mondjuk nem pont szemből nézel egy gyors jelenetet.
    Hogy a drága is elromlik? Lehet, de milyen sűrűn? Itt olvasni pixelhibáról, zúgásról, megolvadt antennáról, felmelegedő készülékről, kattanásokról. Az én immáron egy éves tévémmel ilyenek nincsenek, pedig ma már 150 körül megvásárolható... Szerintem jobban jársz, ha spórolsz még egy kicsit és az ünnepek után a leárazásokon egy kicsivel több pénzt kiadva kaliberekkel jobbat vásárolsz, mint a 100ezres belépő modellek. Ne feltétlenül ugorj bele egy Tescós akciós újság alapján egy ilyen nagy kiadásba és remélhetőleg hosszú távú "befektetésbe".

* A felbontásról pedig: önmagában nem tudod kihasználni, ha nem Blu-ray-t nézel rajta, de a nagyobb gyártók sokkal több pénzt invesztálnak FullHD panelek gyártásába és fejlesztésébe, tehát azok minősége nem kizárólag a felbontás tekintetében jobb. Az sem mindegy, hogy Japánban szerelik össze, vagy Mexikóban, elvégre cirka 6 millió forrasztásról beszélünk, az sem mindegy, hogy mivel és hogyan vágják az üveglapokat, az sem mindegy, hogy milyen garanciát kapsz rá.
  • Ete
    Helló.Nekem egy le32b450 sam van.Wdével és t-sattal használom.100 ropi volt.3év gari.A divx,dvd elég jó rajta,csak játszani kell kicsit a beállításokkal,kamerást azért nem érdemes nézni rajta.Pc-vel, Dvi-hdmi vel jó a kép.Vga kábelen akármit csináltam néha remeg.Szóval sztem nem érdemes full hdét venned,ha ilyesmire használod.Amit hiányolhatsz,hát ha fontos hogy sokféle bemenet legyen rajta,akkor talán azt,vagy nem lesz különösebben energiatakarékos.500ft plussz havonta.A 400 000ft tévé is elromlik,nyugi:)
  • melinda75
    ez evidens csak gondoltam hát ha volt már ilyen valakinek és tud valami okosat mondani.
  • cleric
    Buta kérdés mehet?
    Néztem újságban bruttó 100e körül akciós LCD tévéket. +20e-ért már full HD is van. Látom ugyanakkor, hogy sokkal többért vesztek TV-ket. Mi az a különbség, amit hiányolni fogok, ha olcsó TV-t veszek? _Ténylegesen_ rosszabb minőséget kapok? WD HDTV-ről néznék filmeket (divx, dvd) elsősorban.
    Ehhez kapcsolódik, hogy érdemes-e full HD miatt többet áldozni rá? Megint csak, _ténylegesen_ jelent pluszt (vagy mínuszt)? Vagy csak akkor vegyek ilyet, ha kifejezetten HD lejátszást tervezek?
    Köszi.
  • astrago
    Most viccelsz? Tv kihúz konnektorból szépen kivárod a hétfő reggelt és irány a szerviz!Esetleg próbálkozhatsz még de remélem van lakás biztosításod tűzkárra!
  • Ete
    így már ok:)ezen már csak a szerviz segíthet sztem.Add le a javítási igényed,és ha garis és nehezebb min tíz kiló házhoz jönnek.De ha gyorsan eredményt akarsz, akkor irány hétfőn a legközelebbi szervíz.Majd írd már meg,hogy mi volt a baja.
  • akarki22
    PS-50B451 a tipusnév, van lcd is b450 de ez plazma:) Nekem is zúg picit, de csak ha odahajolok. A kép is bejön, de csak feketén, tehát adás nem látszik.
  • melinda75
    sziasztok. hétfőig nincs szerviz igy itt kérdezek. adott egy 32"LG lcd 6 hetes. egy hete megolvasztotta az antenna kábelt. azt hittem az antenna hibája igy kicseréltem a komplett kábelt dugót és az elosztót is.de ma ismét tulmelegedett a kábel (megolvatt) mi lehet a baj. hétföig kéne valami tám pont amig felhivom a szervizt. dvd megy rajta csak az antenne bemenet nem müködik. :Y
  • Ete
    Helló.A B450 lcd,nem pedig plazma:)Nekem is ez van.Nincs semmi kattanás,bekapcskor.A kép bejön ilyenkor?Próbálkozz szoft frissítéssel.samsung.hu.Vagy Kérdez a samsungtól.06807267864.Nekem viszont halkan zúg, müködés közben.Neked?
  • akarki22
    Van egy problémám. Samsung b450 plazma tv magától be és kikapcsol néha, hallom a kattanást, és kb 2-3 ms múlva megint amikor kikapcsol. Valahogy ezt meg lehet szüntetni tudom, de hogyan?
    Kösz
  • luckyboi
    Sony KDL-37W5500 - erről vmi saját tapasztalat valakinek? A Samu LE40B650 nem fér be sajnos. De lehet h ez a Sony jobb lenne.
  • vigyori14
    Hy, én kb egy hónapja vettem egy LG 37LH5000 es tv-t, és tegnap ahogy játszottam a ps3 on este azt vettem észre hogy pár pixel sötét lett, pedig még délután nemvolt ilyen baja, mert észrevettem volna.
    Ezekkel mitlehetne csinálni?
  • Banano
    Én a samsungot választanám a kettő közül.De ha jobbat akarsz akkor P42G10 amit linkeltem:).
  • hikary
    Én valóban csak néha,de a nejem biztosan felfedezi az új lehetőségeket ebben a dologban.Tehát van esély arra hogy bekapcsolva marad órákra a cucc.Főleg ha elalszik.az 50'' már nem nagyon illeszthető be a szekrények közé legfeljebb élére
    Ha maradok az LCD-nél akkor a két cucc közül melyik a jobb?????

Köszönöm az építő hozzászólásod!!
    Mások is építhetnének!!!
  • arty
    100k magasságában 32"-es LCD-k vannak, plazma nincs. Linkeltek neked egy LG-t is, kb az a "választék" ennyiért manapság!

150 körül kezdenek lehetőségek lenni :)
  • batman
    Azért plazma, mert az általad felsoroltak nem nagyfelbontású anyagok (mondjuk arra is tökéletes lenne a plazma), és a sima HD Ready plazma szebben jeleníti meg ezeket véleményem szerint. Nekem is az van, és tökéletesen elégedett vagyok vele.
    Semmi szükség Full HD-re sem, hacsak nem nagyon közelről nézed, nem fogod látni a különbséget.
    Én magam panasonic-ot használok, az LG-ket nem ismerem. Sok sikert!
  • cocobanana
    nekem vki nem tud segíteni ?:S
  • Banano
    Attól függ mennyit netezel rajta..de azt írtad h néha néha fogod csak netezésre használni = néhány perc esetleg 1órára.Ezért mertem ajánlani plazmát , mert ha 2-3órára ott marad az asztal attól még nem lesz semmi baja , utána már nem tudom nem próbáltam:).
    Nekem 50"-os X10-esem van 3óra volt eddig a max , de utána még ghosting se volt szóval nem tudom h hol a "határ".
    Egyébként meg ha 3méterről fogod nézni akkor 50"-osat vegyél.
  • hikary
    kb.:3 méterről.
    plazmának nem fog aggatni a netezés rajta?
  • Banano
    Tv nézési szokásaidat figyelembe véve :
    [URL=http://www.argep.hu/product_1131019.html]42"[/URL]
    [URL=http://www.argep.hu/product_1015358.html]50" !!!! [/URL]

Másodikat válaszd.
    Milyen messziről fogod nézni?