LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
:-)))
Te is azt írtad, hogy észrevehetõ -adott esetben.
Szerintem is, de kevés információ volt a kérdésben!
Tehát a válaszom akkor is: Észrevehetõ! :-))
Béke.
Te is azt írtad, hogy észrevehetõ -adott esetben.
Szerintem is, de kevés információ volt a kérdésben!
Tehát a válaszom akkor is: Észrevehetõ! :-))
Béke.
Szevasz freesas79! DH65-öt mondom, úgyis ugyanaz a kettõ: üzletben legolcsóbban 165.000,-Ft (AVPlanet, Bp.) az ára, webshop-ban 145.000,-Ft-tól kapható. A DH66-ot csak a MM-ban és az EW-ben láttam, de most a 37"-osat szórják 180.000,-Ft-ért.
Sharp Aquos LC-32DH66E
Szia.
VGA-n 1024x768-as jelnél automatikusan széthúzza 1360x768-ra. Ha Nvidia kártyád van, használj módosított drivert, az szépen kirakja ténylegesen 1360x768-ba a képet. Az 1920x1080 sajnos nem megy VGA-n.
A HD sugárzásról. 2 hónap alatt kijavították az adást, és 2009-re már az EPG is használható, nincsnek akombákom betûk az ékezet helyén. A teszt sugárzás az olyan mint a mesébe, leglábbis nálam. A Duna 1-2 viszont tökéletes.
Kérdés! Mennyi most a 32"-os DH66E itt a boltokban? Nem találok sehol infót.
VGA-n 1024x768-as jelnél automatikusan széthúzza 1360x768-ra. Ha Nvidia kártyád van, használj módosított drivert, az szépen kirakja ténylegesen 1360x768-ba a képet. Az 1920x1080 sajnos nem megy VGA-n.
A HD sugárzásról. 2 hónap alatt kijavították az adást, és 2009-re már az EPG is használható, nincsnek akombákom betûk az ékezet helyén. A teszt sugárzás az olyan mint a mesébe, leglábbis nálam. A Duna 1-2 viszont tökéletes.
Kérdés! Mennyi most a 32"-os DH66E itt a boltokban? Nem találok sehol infót.
Mint egy falat kenyér... Filipszéknél tudják mi kell a népnek! Diszkóvilágítás és 21:9. Miközben jó TV-ket gyártanak!
Sharp Aquos LC-32DH66E
Ha eddig nem volt elég lapos fejü ember a 4:3-as adásoknál, akkor most lesz. 😄
www.digimomentsvideography.com
Sharp 32DH66E, Sony KDL50W815, Sony BDP-S480, Xbox360
well, már régen visszaolvastam, többek között ezért vettem Sharpot. :-)
Ha valakinek van ilyen továbbra is érdekelne
1) Azt láttam, hogy digitális vételnél a menüvel gondok voltak, és azt is, hogy már megoldódott. Az érdekelne milyen frekvencián találtok ilyen adást, és hogy szobaantennával érdemes-e kísérletezni. (Merthogy csak a tesztadás 610Mhz-én lát valamit, de ott nem jön mûsor. Nemsokára lesz kábel, csak ki akartam próbálni ha már benne van.)
2) Azt láttam, hogy hdmi-n megy az 1080, de hogy VGA-n nem megy azt nem láttam, esetleg elkerülte a figyelmemet, ha mégis volt. Nehezítés nekem, mert a gép másik szobában van mint a tv, a laptopon pedig csak vga kimenet van.
Ha valakinek van ilyen továbbra is érdekelne
1) Azt láttam, hogy digitális vételnél a menüvel gondok voltak, és azt is, hogy már megoldódott. Az érdekelne milyen frekvencián találtok ilyen adást, és hogy szobaantennával érdemes-e kísérletezni. (Merthogy csak a tesztadás 610Mhz-én lát valamit, de ott nem jön mûsor. Nemsokára lesz kábel, csak ki akartam próbálni ha már benne van.)
2) Azt láttam, hogy hdmi-n megy az 1080, de hogy VGA-n nem megy azt nem láttam, esetleg elkerülte a figyelmemet, ha mégis volt. Nehezítés nekem, mert a gép másik szobában van mint a tv, a laptopon pedig csak vga kimenet van.
Minden kamuképkockákkal folyamatossá tett film élvezhetetlen. Ha te nem taccsolsz ki tõle, akkor élvezd, de ez nem általánosság.
AkiRoss71: "A HD READY 1 megapixelt jelenít meg, míg a full HD 2-t. Észrevehetõ."
Nem észrevehetõ.
Irhatnék csak ennyit, akkor is igazam lenne 😛 (és persze neked is)
Fullhd elõnyben csak akkor van, ha
- elég jó a szemed
- elég közelrõl nézed
- elég nagy a megjelenítõd
- elég jó a forrás, amit nézel
Tehát pl. LCD esetén 46", 2 méterrõl, bluray-t nézve már ad némi pluszt 😉
37", 3 méterrõl, dvd-vel nézve semmi értelme - kivéve, hogy a fullhd tévé = jobb tévé.
elwoodblues: vissza is olvashattál volna ... HDMI-n hajtsd a sharpot, ott lesz fullhd pécén is.
AkiRoss71: "A HD READY 1 megapixelt jelenít meg, míg a full HD 2-t. Észrevehetõ."
Nem észrevehetõ.
Irhatnék csak ennyit, akkor is igazam lenne 😛 (és persze neked is)
Fullhd elõnyben csak akkor van, ha
- elég jó a szemed
- elég közelrõl nézed
- elég nagy a megjelenítõd
- elég jó a forrás, amit nézel
Tehát pl. LCD esetén 46", 2 méterrõl, bluray-t nézve már ad némi pluszt 😉
37", 3 méterrõl, dvd-vel nézve semmi értelme - kivéve, hogy a fullhd tévé = jobb tévé.
elwoodblues: vissza is olvashattál volna ... HDMI-n hajtsd a sharpot, ott lesz fullhd pécén is.
Forza.
Szevasz Elwoodblues!
Olvass vissza 10-12 oldalt, a Sahrp DH65/66 DVB-T tunerjával és az AH által szórt jelrpl rengeteget beszéltünk. Röviden: ha gyenge a digitális vételed, semmilyen képet nem fogsz kapni (olyan ui. nincs, hogy szemcsés, töredezett - vagy van, vagy nincs! De az AH mûsorszórása is zûrös, mert a készülék DTV menüjét teljesen lelassítja.
A PC dologról nem tudok mit mondani.
Olvass vissza 10-12 oldalt, a Sahrp DH65/66 DVB-T tunerjával és az AH által szórt jelrpl rengeteget beszéltünk. Röviden: ha gyenge a digitális vételed, semmilyen képet nem fogsz kapni (olyan ui. nincs, hogy szemcsés, töredezett - vagy van, vagy nincs! De az AH mûsorszórása is zûrös, mert a készülék DTV menüjét teljesen lelassítja.
A PC dologról nem tudok mit mondani.
Sharp Aquos LC-32DH66E
Sziasztok,
Most üzemelek be egy Sharp DH66E-t. Két kérdésem lenne.
1) A digitális vevõ nem vesz semmit ahol kéne (746,802 Mhz a MindigTv oldalai szerint.) Jelez viszont adást 610-en ahol teszt volt tavaly, kiírja, hogy van m1,m2 stb. csak nincs rajta mûsor ... hmm ... nektek megy ? (Szobaantennáról Pesten)
2) A PC bemenetet VGA-ról hajtom meg, és néha elkapja a 1360x768-as felbontást, azt sem mindig, de a 1920x1080-at sosem, azt mondja "tartományon kívül". Ez a nagyobbik DVI-HDMI-n keresztül menne csak ?
Most üzemelek be egy Sharp DH66E-t. Két kérdésem lenne.
1) A digitális vevõ nem vesz semmit ahol kéne (746,802 Mhz a MindigTv oldalai szerint.) Jelez viszont adást 610-en ahol teszt volt tavaly, kiírja, hogy van m1,m2 stb. csak nincs rajta mûsor ... hmm ... nektek megy ? (Szobaantennáról Pesten)
2) A PC bemenetet VGA-ról hajtom meg, és néha elkapja a 1360x768-as felbontást, azt sem mindig, de a 1920x1080-at sosem, azt mondja "tartományon kívül". Ez a nagyobbik DVI-HDMI-n keresztül menne csak ?
Szívesen.
Várom az élménybeszámolót.
Ha csak fele olyan kalandos lesz a vásárlás, mint Nekem... Nehéz napod lesz! :-))
Várom az élménybeszámolót.
Ha csak fele olyan kalandos lesz a vásárlás, mint Nekem... Nehéz napod lesz! :-))
A képernyõn megjeleníthetõ pixelek számában keresendõ a különbség.
A HD READY 1 megapixelt jelenít meg, míg a full HD 2-t.
Észrevehetõ.
A HD READY 1 megapixelt jelenít meg, míg a full HD 2-t.
Észrevehetõ.
akiross71,aranath, nismo kosz a valaszokat!
legkozelebb remelem mar remelem az elemenyeimmel fogok beszamolni!
legkozelebb remelem mar remelem az elemenyeimmel fogok beszamolni!
gyerekek, mi a különbség egy HD ready és egy full HD Tv között? észrevehetõ képminõségileg a különbség ?
Bocs, nem oktatásnak szántam. 😊 De az hogy kamu a 100Hz azért nem mondanám. Jó pár HD filmet néztem úgy hogy egymás mellett van 50 és 100Hz-es LCD, na most volt olyan hogy mikor gyorsan viszik oldal irányba a kamerát akkor az 50Hz-es LCD-n kicsit akadozott szaggatott a kép míg a 100Hz-es ezt kijavította és teljesen folyamatossá tette a mozgást. A mesterséges képkockákról annyit hogy jó szemed van ha azt észreveszed hogy mesterséges. A 200Hz-es az viszont már tényleg fura dolgokat mûvel. 😊
Igazad van Scooby87, már a 37"-os is tudja. Csak a 32"-os nem. Bocs.
Sharp Aquos LC-32DH66E
Köszi, tudom mi a 100Hz és azt, is hogy hogyan mûködik. Egy számítógépes algoritmus nem létezõ képkockát gyárt a környezõ képpontok alapján, amit beilleszt a két valóságos képkocka közé. Egyszerûen NEM LÉTEZIK az a közbensõ képkocka, nem vette fel kamera, nem rajzolta meg a grafikus, nem tervezte meg a Disney, csak egy számítógép azt mondja, hogy ilyen lenne Julia Robert mosolya, ha 2x ilyen gyors lenne a szája. KAMU az egész, hogy eggyel komolyabb és sokkal drágább típust vegyen aki komolyan veszi. Lehet, hogy folyamatosabbnak látod a képet, csak éppen az nem valóságos... Használja a Sharp, a Samu, a Sony, mindenki, de akkor sem a valót látod, hanem amit egy program láttat. Az utánhúzás egy jól mûködõ 4-5-6ms-os LCD-n pedig nem nagyon fordul elõ... De még a W4000-es 8ms-ám se.
Sharp Aquos LC-32DH66E
A 100Hz ne az után húzáson segít mivel azt az LCD reakcióideje határozza meg amit ugye millisec-ben adnak meg. A 100Hz az LCD tv-k nél a mozgás folyamatosságának javítását hivatott javítani, tehát kevésbé lázható a mozgás darabossága, akadozása mivel az elektronika plusz képkockákat (átmenetet) számol a valós meglévõ képkockák közé.
37 colba is van 100hz a 656oson....
NAGYON szubjektív. <#vigyor0>#vigyor0> Szerintem a 2 TV az analóg, 4:3-as képarány 16:9-re történõ átalakításában és megjelenítésében nyújt kimagaslót a kategóriatársakkal szemben úgy, hogy a Sharp képét, színeit még realisztikusabbnak tartottam. Viszont a W4000-es sorozat 40"-tól felfelé komolyabb specifikációkkal bír, vagyis a 32W4000-es nem ugyanazt fogja produkálni, mint a nagytestvére! Épp ezért aki ezekben gondolkozik, annak egy 32"-ossal érdemes összehasonlítani a Sharpot, nehogy otthon érje meglepetés!
De a Samu 6-os sorozatában azt hiszem, hogy csak az A656-ban, 40col fölött van 100Hz! Más lesz a gond, mert az enyémben sincs 100Hz (amit óriási kamunak tartok), mégsincs utánhúzás se DVD-n, de blu-ray-en.
De a Samu 6-os sorozatában azt hiszem, hogy csak az A656-ban, 40col fölött van 100Hz! Más lesz a gond, mert az enyémben sincs 100Hz (amit óriási kamunak tartok), mégsincs utánhúzás se DVD-n, de blu-ray-en.
Sharp Aquos LC-32DH66E
nem tudja valaki, hogy honnan lehet "beszerezni" HD filmeket?
Mondjuk a KDL40W4000 egy két dologban komolyabb mint a 32W4000, pld a 40-es az WCG-CCFL, 10bit, de a képjavítójuk elvileg egyforma. Meg hát szubjektív minden. 😊
ugye nem VGA bemeneten hajtod a tévét?
a sharpok a HDMI bemeneten fogadják nativan az 1920x1080at!
a sharpok a HDMI bemeneten fogadják nativan az 1920x1080at!
Forza.
Én a 32"-os verziót néztem mindkettõbõl, de nekem pont tv mûsornál, jobbnak tûnt a Sharp... és azt nézem többet.
Volt gubancom, de az a saját hülyeségem volt... :-))
Ha egy kicsit is értesz hozzá, akkor a videokártyán mindent normálisan beállítva nincs gubanc, megjelenik rendesen a kép.
Filmet (ha a számítógéped is bírja) könnyen tudsz nézni.
A hangot ki tudtam tenni az erõsítõre digitális és analóg hangkimeneten is minden gond nélkül.
Ha egy kicsit is értesz hozzá, akkor a videokártyán mindent normálisan beállítva nincs gubanc, megjelenik rendesen a kép.
Filmet (ha a számítógéped is bírja) könnyen tudsz nézni.
A hangot ki tudtam tenni az erõsítõre digitális és analóg hangkimeneten is minden gond nélkül.
Ez elõfordul néha HD anyagoknál hogy akadozik picit, de elvileg a 100Hz segíteni szokott ezt kiküszöbölni.
Tesztelgettem SHARP LC37DH65-öt és mellette Sony KDL40W4000-et. Az analóg képet élesebbnek és zavarmentesebbnek láttam a Sony-n. A Sharp-on kis elmosottságot tapasztaltam a feliratoknál, sõt a betûk szélén kis fodrozódást és minimális szellemképet. Szerintem a Sony-nak jobb a Tuner egysége és a képjavító rendszere. A menü izlés kérdése, az tény hogy a Sharp-on több mindent lehet állítgatni, fõképp a színeket de ez nem biztos hogy annyira kell.
Nagyon jó készülék a SHARP de nekem az analóg képe nem tetszett.
Nagyon jó készülék a SHARP de nekem az analóg képe nem tetszett.
Sziasztok segítségeteket kérném!
Vettem egy Samsung 6-os sorozatú full HD tv.-t. HDMI kábellel összekötöttem a laptopommal.
A kép gyönyörû volt, de amikor a kamera oldalra mozog, akkor szaggat a képmás és néha más mozgásnál is. Ez full HD filmeknél és avinál is elõfordul, akármilyen felbontásra állítom a laptopot. A sima tv. adásnál nem tapasztaltam ilyet.
A laptop dualcore 2.1 ghz. Gforce 9600GT 512 mb, 2 giga ram.
cserélgettem már a codekeket is de, nincs megoldás. Igazából attól félek, hogy a tv.-vel van baj, de akkor összetöröm.
Segítségeteket elõre is köszönöm.
Vettem egy Samsung 6-os sorozatú full HD tv.-t. HDMI kábellel összekötöttem a laptopommal.
A kép gyönyörû volt, de amikor a kamera oldalra mozog, akkor szaggat a képmás és néha más mozgásnál is. Ez full HD filmeknél és avinál is elõfordul, akármilyen felbontásra állítom a laptopot. A sima tv. adásnál nem tapasztaltam ilyet.
A laptop dualcore 2.1 ghz. Gforce 9600GT 512 mb, 2 giga ram.
cserélgettem már a codekeket is de, nincs megoldás. Igazából attól félek, hogy a tv.-vel van baj, de akkor összetöröm.
Segítségeteket elõre is köszönöm.
😄
ismeros a tortnet, velem is megtortent mar tobbszor hasonlo eset, de mindig en hozom meg a dontest, nem hagyom hogy rabeszeljenek hulyesegekre.
amugy en is ugyanazt fogom csinalni amit te, egymas melle rakatom a sharpot es a sonyt, es amelyik jobban bejon megveszem.
csak nehany kerdes:
szamitogephez valo csatlakoztatasakor van e valamilyen gubanc, megjelenik rendesen a kep?
filmet lehet nezni szamitogeprol?
a hangot ki lehet vinni erositore minden gond nelkul?
Kosz!
ismeros a tortnet, velem is megtortent mar tobbszor hasonlo eset, de mindig en hozom meg a dontest, nem hagyom hogy rabeszeljenek hulyesegekre.
amugy en is ugyanazt fogom csinalni amit te, egymas melle rakatom a sharpot es a sonyt, es amelyik jobban bejon megveszem.
csak nehany kerdes:
szamitogephez valo csatlakoztatasakor van e valamilyen gubanc, megjelenik rendesen a kep?
filmet lehet nezni szamitogeprol?
a hangot ki lehet vinni erositore minden gond nelkul?
Kosz!
Azért cseréltem, mert üzleteltem, a Sony-val semmi bajom nem volt. Mindegy.
Ahogy korábban már írtam,(és ebben egyetértek AkiRoss-szal!) a képe és a színei természetesebbek, valósághûbbek.
Mondom, én jobban szeretem a Sharpot, de menj el egy multiba (velem is az Euronics-ban voltak készségesek), tetesd egymás mellé a kettõt ugyanazon a jelen. Próbálgasd mindegyiket blu-ray-en meg analóg SD-n, és vedd meg azt, amelyik jobbn tetszik. Fõ paraméterekben nagyon kicsi eltérések vannak, 3 év gari jár mindegyikhez, mindegyik japán. Tényleg azdönt,hogymelyikbe "szeretsz bele". Én a Sharpba belezúgtam (már az X20-asat is meg akartam venni).
Ahogy korábban már írtam,(és ebben egyetértek AkiRoss-szal!) a képe és a színei természetesebbek, valósághûbbek.
Mondom, én jobban szeretem a Sharpot, de menj el egy multiba (velem is az Euronics-ban voltak készségesek), tetesd egymás mellé a kettõt ugyanazon a jelen. Próbálgasd mindegyiket blu-ray-en meg analóg SD-n, és vedd meg azt, amelyik jobbn tetszik. Fõ paraméterekben nagyon kicsi eltérések vannak, 3 év gari jár mindegyikhez, mindegyik japán. Tényleg azdönt,hogymelyikbe "szeretsz bele". Én a Sharpba belezúgtam (már az X20-asat is meg akartam venni).
Sharp Aquos LC-32DH66E
Helló!
Én is a 32DH65E (155k) és a 32W4000 (180k) között gondolkodtam, és egymás mellé tetettem az Euronicsban. Két távirányítóval a kezemben, tesztlemezekkel lejátszóban, kábeleket ide oda dugdosva próbálgattam...
Arra jutottam, hogy a SHARP képe természetesebb, mint a SONY-é.
A SONY olyan "japános" volt, nekem túl élénk.
A menüje nekem is a SHARP-nak tetszett jobban, a távirányítót pedig megszoktam, nincs bajom vele.
Ezután kis városunkban (Storm Corner) lévõ HIFI-MIX nevû Sony márkakereskedés üzletbe battyogtam, és kértem az eladót, hogy beszéljen rá, miért adjak 25k-val többet a Sony-ért, mint a Sharp-ért.
Az elsõ indok döbbenetes volt. A kb. negyed órás párbeszédünk röviden:
- Hááát. Nem is lehet egy napon említeni a két készüléket.
- Aha.
- Világít a Sony felirat!
- Nem gond, már beszereztem fekete szigetelõszallagot.
- ??? De... Ki is lehet kapcsolni!
- Akkor ennek mi értelme?
- Öööö... Meg lehet mutatni a haveroknak!
- Aha. Értem. Tényleg sok értelme van.
- ...és különben is nem lehet egy napon említeni a két készüléket!
- Ne mond már! Annyira azért nem rossz a SONY!!!
Emberem arcára ekkor kiült a döbbenet, és felháborodva sorolt különféle parasztvakító tényeket. Mikor kértem, hogy ugyanezeket sorolja fel a SHRP-ra is, akkor kinyögte, hogy nem is ismeri, fogalma sincs arról melyik tv-t említettem neki!
Eközben eldöntöttem, hogy csak azért is a SHARP!
Bocsi, ha kissé hosszabb lett, csak azt akartam bemutatni, hogy TE magad válassz, nem biztos az, hogy akitõl tanácsot kérsz az üzletben az ért is hozzá!
Én is a 32DH65E (155k) és a 32W4000 (180k) között gondolkodtam, és egymás mellé tetettem az Euronicsban. Két távirányítóval a kezemben, tesztlemezekkel lejátszóban, kábeleket ide oda dugdosva próbálgattam...
Arra jutottam, hogy a SHARP képe természetesebb, mint a SONY-é.
A SONY olyan "japános" volt, nekem túl élénk.
A menüje nekem is a SHARP-nak tetszett jobban, a távirányítót pedig megszoktam, nincs bajom vele.
Ezután kis városunkban (Storm Corner) lévõ HIFI-MIX nevû Sony márkakereskedés üzletbe battyogtam, és kértem az eladót, hogy beszéljen rá, miért adjak 25k-val többet a Sony-ért, mint a Sharp-ért.
Az elsõ indok döbbenetes volt. A kb. negyed órás párbeszédünk röviden:
- Hááát. Nem is lehet egy napon említeni a két készüléket.
- Aha.
- Világít a Sony felirat!
- Nem gond, már beszereztem fekete szigetelõszallagot.
- ??? De... Ki is lehet kapcsolni!
- Akkor ennek mi értelme?
- Öööö... Meg lehet mutatni a haveroknak!
- Aha. Értem. Tényleg sok értelme van.
- ...és különben is nem lehet egy napon említeni a két készüléket!
- Ne mond már! Annyira azért nem rossz a SONY!!!
Emberem arcára ekkor kiült a döbbenet, és felháborodva sorolt különféle parasztvakító tényeket. Mikor kértem, hogy ugyanezeket sorolja fel a SHRP-ra is, akkor kinyögte, hogy nem is ismeri, fogalma sincs arról melyik tv-t említettem neki!
Eközben eldöntöttem, hogy csak azért is a SHARP!
Bocsi, ha kissé hosszabb lett, csak azt akartam bemutatni, hogy TE magad válassz, nem biztos az, hogy akitõl tanácsot kérsz az üzletben az ért is hozzá!
miert?
mar megnezted oket?
mar megnezted oket?
Szia,
olvastam a Sharp velemenyeket, es a vitatokat is, es az alapjan szimpatikus a sharp!
miest hazamegyek egybol megyek fehervarra a mm-be (pestrol) megnezni a ket tv-t (sony kontra sharp), es megvenni amelyik jobban tetszik.
90%-ben a sharp 37 dh 66 lesz a befuto, de vannak meg meglepetesek szal jovo het vasrnap irok hogy mi lett, es hogy milyenek az elso benyomasaim a leendo tv-rol.
Aranath miert valtottal sonyrol sharpra?
olvastam a Sharp velemenyeket, es a vitatokat is, es az alapjan szimpatikus a sharp!
miest hazamegyek egybol megyek fehervarra a mm-be (pestrol) megnezni a ket tv-t (sony kontra sharp), es megvenni amelyik jobban tetszik.
90%-ben a sharp 37 dh 66 lesz a befuto, de vannak meg meglepetesek szal jovo het vasrnap irok hogy mi lett, es hogy milyenek az elso benyomasaim a leendo tv-rol.
Aranath miert valtottal sonyrol sharpra?
Nálam többször elõfordul, hogy a nagy képen PS3-at tolom, mellette kicsibe meg az asszonykám nézi a tv-t 😄
www.digimomentsvideography.com
most kutakodtam a neten, és úgy néz ki, hogy az 1.3-masba tartozó új feature-k közül nem tud semmit sem a lejátszó, ezért szerintem erre elég lesz az 1.2-es kábel is.
viszot a TV tud olyan dolgokat, amit az 1.3-ban veettek be, szóval majd valami más eszköznél érdekes lehet
viszot a TV tud olyan dolgokat, amit az 1.3-ban veettek be, szóval majd valami más eszköznél érdekes lehet
Szerintem rendelni a legérdemesebb, vagy esetleg ha van valamilyen kapcsolatod egy üzletben akkor...
Volt lehetõségem kipróbálni több kábellel összekötni a Panasonic DMR-EH67-es DVD lejátszót a 32"-os Dh-65-ös Sharppal.
A lejátszó biztosan tudja az 1.3-as HDMI-t, a megjelenítõrõl viszont aranath tudja szerintem megmondani, de mivel a készülék nem régi típus, gyanítom hogy tudnia kell.
Az 1.3-as elvileg 12 bites színskálával dolgozik, míg a korábbiak 8 bittel.
A Sharp-on már egy síma 1500 ft.-os HDMI kábellel is szép képet kapsz. Nem láttam akkora különbséget, ami megérné a 10szeres árkülönbözetet.
Talán Blu-Ray esetén...
Volt lehetõségem kipróbálni több kábellel összekötni a Panasonic DMR-EH67-es DVD lejátszót a 32"-os Dh-65-ös Sharppal.
A lejátszó biztosan tudja az 1.3-as HDMI-t, a megjelenítõrõl viszont aranath tudja szerintem megmondani, de mivel a készülék nem régi típus, gyanítom hogy tudnia kell.
Az 1.3-as elvileg 12 bites színskálával dolgozik, míg a korábbiak 8 bittel.
A Sharp-on már egy síma 1500 ft.-os HDMI kábellel is szép képet kapsz. Nem láttam akkora különbséget, ami megérné a 10szeres árkülönbözetet.
Talán Blu-Ray esetén...
Egyre erõsebben húzok a Sony KDL-32v4500 felé.
Intel Core i5 3570 3.4 Ghz, Nvidia 1050Ti 4GB, 16GB DDR3 1600 Mhz Ram. Le szoktál maradni a kedvenc m?sorodról a Tv-ben? Ennek ezennel vége! Itt a megoldás: http://tinyurl.hu/7ZIA/
nem, nekem a régi AM-mikrónak nevezett szolgáltatás van, amit a Széchenyi hegyrõl nyomnak és csak Bp közelében lehet fogni. ez már egy ideje digitális és Antenna Digitalnak hívják. na erre írja a honlap, hogy DVB-C jelük van elvileg. ez a kérdés, hogy ezt be tudom-e csövezni közvetlen a TV-mbe.
sziasztok!
szerintetek HDMI kábelt hol érdemes venni? (Saturnban hatezerért akartak adni meg tizehatezerért, számokban le se írom, mert megint elájulok...)
én a Pioneer DVD lejátszót akarom összekötni a DH65-tel. az eladó aszonta, hogy HDMI 1.1 1.2 vagy 1.3 kábelt szeretnék? namost a TV leírásában nem találtam erre utaló írást. (utóbbi az extra drága). ezek mit jelentenek? nem találok hozzá sehol infót.
ja a DVD lejátszómra rá van írva, hogy fulldh meg 1080p. ez bíztató, bár nem tudom a kábel választást mennyire befolyásolja. köszi
szerintetek HDMI kábelt hol érdemes venni? (Saturnban hatezerért akartak adni meg tizehatezerért, számokban le se írom, mert megint elájulok...)
én a Pioneer DVD lejátszót akarom összekötni a DH65-tel. az eladó aszonta, hogy HDMI 1.1 1.2 vagy 1.3 kábelt szeretnék? namost a TV leírásában nem találtam erre utaló írást. (utóbbi az extra drága). ezek mit jelentenek? nem találok hozzá sehol infót.
ja a DVD lejátszómra rá van írva, hogy fulldh meg 1080p. ez bíztató, bár nem tudom a kábel választást mennyire befolyásolja. köszi
Ezek alapján nem tudom.
Milyen kábelt használsz?
Milyen felbontást -és milyen képfrissítéssel- tud kiadni a számítógéped videokártyája?
Az 1024-es felbontás elég karcsú ehhez a tv-hez (kb. negyedakkora képinformációt tartalmaz, mint amennyit a készüléked tud), de attól még nem volna szabad homályos és zavaros képet látnod.
Lehet, hogy segít, ha a teljesítmény és minõség beállításoknál visszaállítasz mindent alaphelyzetbe
Lehet, hogy a kábellel van probléma.
Lehet, hogy a beállításaidban kellene módosítani.
Milyen kábelt használsz?
Milyen felbontást -és milyen képfrissítéssel- tud kiadni a számítógéped videokártyája?
Az 1024-es felbontás elég karcsú ehhez a tv-hez (kb. negyedakkora képinformációt tartalmaz, mint amennyit a készüléked tud), de attól még nem volna szabad homályos és zavaros képet látnod.
Lehet, hogy segít, ha a teljesítmény és minõség beállításoknál visszaállítasz mindent alaphelyzetbe
Lehet, hogy a kábellel van probléma.
Lehet, hogy a beállításaidban kellene módosítani.
Szia zsolt320i!
Én pár hónapig használtam egy Sony W4000-est, több mint egy hónapja pedig Sharp DH66E-m van. Itt a fórumon az utóbbi nagyon ki lett vesézve, sokunknak (azt hiszem nyolcunknak) van ez a típus, mindenki maximálisan elégedett, egyedül AkiRoss71-nek akadt esztétikai gondja, meg problémája a hangerõkiegyenlítéssel. Olvass vissza 10-12 oldalt, megéri! Szerintem nincs közöttük érdemleges különbség, mindkettõ átlagon felüli képminõséget produkál, különösen a képátalakító programjuk király, nincs torzítás 16:9-en sem. Én a Sharpot jobban szeretem, nagyobb örömmel használom - a különféle specifikációkkal ez nem is igen támasztható alá, teljesen szubjektív vélemény. A Sharp képe jobban bejön nekem (végigpróbáltam mindkettõt), de még a megjelenése, és a menürendszere is. A távírányítója a kivétel, az a Sonynál nekem jobban kézreállt. Nem tudsz rosszul dönteni a 2 között, de az árkülönbséget szerintem nem éri meg a Sony.
Én pár hónapig használtam egy Sony W4000-est, több mint egy hónapja pedig Sharp DH66E-m van. Itt a fórumon az utóbbi nagyon ki lett vesézve, sokunknak (azt hiszem nyolcunknak) van ez a típus, mindenki maximálisan elégedett, egyedül AkiRoss71-nek akadt esztétikai gondja, meg problémája a hangerõkiegyenlítéssel. Olvass vissza 10-12 oldalt, megéri! Szerintem nincs közöttük érdemleges különbség, mindkettõ átlagon felüli képminõséget produkál, különösen a képátalakító programjuk király, nincs torzítás 16:9-en sem. Én a Sharpot jobban szeretem, nagyobb örömmel használom - a különféle specifikációkkal ez nem is igen támasztható alá, teljesen szubjektív vélemény. A Sharp képe jobban bejön nekem (végigpróbáltam mindkettõt), de még a megjelenése, és a menürendszere is. A távírányítója a kivétel, az a Sonynál nekem jobban kézreállt. Nem tudsz rosszul dönteni a 2 között, de az árkülönbséget szerintem nem éri meg a Sony.
Sharp Aquos LC-32DH66E
Aham, spec. nem így csináltam. Valahogy klónozás nélkül Single Displayre tettem a Tv-t és valahogy betudtam a széleket igazítani az Nvidia progival! Most már csak egy nemjó: az LCD Tv-m felbontása 1920X valamennyi, szóval elég nagy, de a kép elég zavaros meg homályos. A felbontást (Single Display funcióval) max 1024X 768-ig tudtam felvenni és 60 Hz. Így sem tökéletes a kép. Mi lehet a baj?
Egyébként köszi az eddigi segítséget!😊
Egyébként köszi az eddigi segítséget!😊
Az asztalodon az egérrel jobb klikk, majd kiválasztod az nvidia megjelenítõt/laptop megjelenítõt.
A feljött ablakban megkeresed a video átfedés beállításait, és ezután a nagyításszabályzó csúszkával dolgozhatsz.
Arra is figyelni kell, hogy egyes videokártyák allergiásak lehetnek arra, ha rákötsz vga-val vagy digitálisan egy monitort (lcd tv-t) melyiket választod ki elsõdleges kijelzõnek!
A feljött ablakban megkeresed a video átfedés beállításait, és ezután a nagyításszabályzó csúszkával dolgozhatsz.
Arra is figyelni kell, hogy egyes videokártyák allergiásak lehetnek arra, ha rákötsz vga-val vagy digitálisan egy monitort (lcd tv-t) melyiket választod ki elsõdleges kijelzõnek!
és azt hol találom AkiRoss? Vagy milyen néven van az Nvidiában? mert nekem Nvidia Geforce videókártyám van...
Üdv.
Üdv.
Szia,
vegul melyik mellett dontottel?
eloszor en is a sony 32 w4000-en gondolkoztam, de kozben meglattam a neten a sharp 32 DH65-t es a 37 DH 65(6)-t.
Mivel a ket tv, specko szerint kozel azonos tudasu, de a sharp joval olcsobb, mar inkabb a sharpot vennem.
Meg nem tudtam a 2 tv-t egymas mellett megnezni mert nemetben vagyok, es csak jovo hetvegen megyek haza, orulnek ha tajekoztanal arrol hogy mire jutottal a kulonbsegket tekintve, es termeszetesen kivancsi vagyok arra is hogy melyiket veszed meg.
vegul melyik mellett dontottel?
eloszor en is a sony 32 w4000-en gondolkoztam, de kozben meglattam a neten a sharp 32 DH65-t es a 37 DH 65(6)-t.
Mivel a ket tv, specko szerint kozel azonos tudasu, de a sharp joval olcsobb, mar inkabb a sharpot vennem.
Meg nem tudtam a 2 tv-t egymas mellett megnezni mert nemetben vagyok, es csak jovo hetvegen megyek haza, orulnek ha tajekoztanal arrol hogy mire jutottal a kulonbsegket tekintve, es termeszetesen kivancsi vagyok arra is hogy melyiket veszed meg.
Üdv.: sean john
9173-ban van a válasz...
nVidia-nál a képátfedésnek nevezett csúszkát kell teljesen balra húzni.
9173-ban van a válasz...
nVidia-nál a képátfedésnek nevezett csúszkát kell teljesen balra húzni.
Nem tudja valaki hogy ha összekötöm a Tv-t a számítógéppel akkor hogy lehet a képet beállítani pont úgy ahogy a monitoron látom? Ne lógjanak le a sarkok stb. (de nem úgy, hogy a Tv képopcióit nyomogatom, mert az semmit sem ér...)
üdv.
üdv.
Bocsi a beleszólásomat a vitátokba.Csak véleményt mondok a SHARP tv hangzása kifogástalan.Állítási lehetõség megfelelõ.Hibát lehet találni ezzel a termékkel kapcsolatban,pl.170000 ezer helyett,lehetne 1700 forint.Ennyi egy kicsit irónikusan osszefoglalva.aranath köszi a segítséget.
Köszi a felvilágosítást a hangerõ és a hangszín különbségérõl, de ne nézz már hülyének egy elírás miatt. És ezzel vissza is vettem.
A cserére szerintem nagyon kicsi az esélyed, mert ha nem külsõ, hanem lakkozás alatti esztétikai hiba van a TV-n, azt látnod kellett akkor is amikor megvetted, vagy 3 napon belül vissza kellett volna vinni. Remélem, hogy azért sikerül, majd írd meg.
Más TV-kkel összehasonlítva (nekem volt W4000-esem, a családban van 2 Samu is, egy A656-os, meg egy 330-as, a barátomé egy Toshiba Regza) semmi különbség a hangzásban, olyan, ami elvárható 2x10 Wattól. És még egyszer: az opciók menüpont alatt található "automatikus hangerõszabályozás" is mûködik. Nálam.
A cserére szerintem nagyon kicsi az esélyed, mert ha nem külsõ, hanem lakkozás alatti esztétikai hiba van a TV-n, azt látnod kellett akkor is amikor megvetted, vagy 3 napon belül vissza kellett volna vinni. Remélem, hogy azért sikerül, majd írd meg.
Más TV-kkel összehasonlítva (nekem volt W4000-esem, a családban van 2 Samu is, egy A656-os, meg egy 330-as, a barátomé egy Toshiba Regza) semmi különbség a hangzásban, olyan, ami elvárható 2x10 Wattól. És még egyszer: az opciók menüpont alatt található "automatikus hangerõszabályozás" is mûködik. Nálam.
Sharp Aquos LC-32DH66E