LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Esetleg Panasonic TX-32LX80P vagy Samsung LE-32A451 melyik jobb? Vagy vmi ezekhez hasonló LCD tv...
76,5cm fér el de végülis 80-82cm szélességig de az a csúcs az már tul log!Végülis tényleg csak az számít h minél nagyobb legyen illetve jó minõség amiért hajlandó lennék többet is fizetni...
cloud.strife
Jaja azt is 😊

www.digimomentsvideography.com

Köszi.

Sharp Aquos LC-32DH66E

Forrest Gump
Nálad is megy a Tomtom navi õrület?
Pesten hypeolják meg árulják a sonysok. 😊
cloud.strife
😄

Ha ismernéd a Sony Center szerzõdésemet akkor értenéd. Részleteket nyilván nem árulhatok el, de van kis mozgástér. Pláne a vidéki boltoknál. A pesti Sony boltok kicsit más felfogással doloznak, de mi senem gazdagék bevásárlóközpontjában nem vagyunk, senem csak a tehetõsebb vásárlókat vonzzuk.
Ha nekem bejön egy szerényebb anyagi hátterû vásárló és nagy tv-t szeretne de nem 200e felett, annak is kell tudnom eladni. És nem. Nem állítjuk be rosszul a konkurens márkákat. Szép számmal adunk el Pana plazmát is, Samu plazmát is, igaz mostanában LCD tv-t nem tartottunk mást, de az is szokott lenni. 55cm-be pl. rossz a Sony választéka, azaz jó, csak baromi drága. 37" is ilyen, meg a 26" is. Én pediglen a forgalomból élek, ha a Sony tartaná fenn a boltomat, akkor letojnám (max tesztelés miatt vennék más modellt), így viszont kell a forgalom, pláne ebben a frankón induló évben... 😞
Ami márkát tartok: Sony, Samu, Pana, LG, Aigo, JBL, Apple, HP, stb...

u.i.: ráadásul a bolt másik vége meg Electrolux márkabolt, meg Miele Studio... 😄 papíron ezt sem szabadna... 😊

arty
Ártani nem ártana még1 megerõsítés, de már ketten is írták hogy HDMIn megy a natinv 1080p 😊 Szal emiatt ne cipeld feltétlenül 😊

ezekután ajánlottam ismerõsnek a sharpot, erre jött ez a bemenetes/beállításos info ... mind1, már nem hivom fel h 'NEEEEE', ha megveszi legalább megnézem én is tüzetesebben 😊
(az én 32a656omat nem ajánlottam neki. 32"-t leszarta a samu, ez volt az én bosszúm 😄 )

egyébként ezt a (nem pejorativan!) birka-effektust már megfigyeltem más termékek/fórumok esetén 😊 a mai világban ha végre találsz egy biztosan elég jó terméket, meg kell venni. mély-tesztre sokszor nincs lehetõség, mindenhol ott a reklám ... inkább egy biztos jó, mint esetleg belefutni valami sz*rba, miközben a tuti vételre hajtunk 😊

Forza.

A terméklistán legalábbis nincs semmi ami nem Sony. De Cloud, javíts már ki, mert most próbálok ugyan logikusan gondolkodni de csak tippelgetek! <#vigyor0> De továbbra is életszerûtlennek tartom amit leírtál.

Sharp Aquos LC-32DH66E

arty
samsung 26A451 - 95ezer például. dehát õsi panel, ehez tartozó gyengébb betekintési szög, gyengusabb kontraszt ...

LG 26LG3000 - talán a legjobb választás, mintha ebben nem lenne butitott a panel (15000 : 1 van kontrasztra megadva, mint a nagyobb lgknél!) a nagyobb tesókhoz képest ... ez is 90-95ezer.

(panából csak LE modellek vannak, szvsz LX alatt nem érdemes foglalkozni panával)

és alig olcsóbbak, mint a 32" tesók 😞

32" nem fér fel? biztos?? sehogy sem? 😊

Forza.

Sony Center. Hivatalos márkabolt. Hány Audit veszel egy Mazda szalonban? Ha eladják a Samut, akkor mitõl Sony Center? Akkor MM meg EW.

Sharp Aquos LC-32DH66E

Guer
eladják aztis
mér mit gondoltál? 😄

Hello Cloud! Én nem gyanusítani akartalak, de életszerûtlennek tartom, hogy 100 ezreket költ egy Sony bolt arra, hogy konkurens TV-ket tegyen a polcra. Vagy forgalmazzátok is õket? Szabad azt egyáltalán? Mert akkor mitõl vagytok Sony márkaüzlet? Budapesten nem találkoztam ilyennel, nem hiszem hogy bárhol máshol megérné, de legyen, hiszek Neked. De hogy majd ott összehasonlítják a vevõk? Megmondom õszintén - nem hiszem, hogy a legjobb képbeállításokkal látom a nem Sony-kat. Neked nem érdeked, hogy a Sharp, a Pana meg a Samu jól mutasson. Ennyi.
Szeva Klemice! Milyen Sharp kultuszról beszélsz? <#vigyor0> Annyi hibáról mint a Sharp gondjairól (pl. a tuner gyengeségérõl és a menü lelassulásáról) semmi más modellnél nem volt szó. Semelyik másik TV-t nem veséztük ki ilyen alaposan. De ne mondd, hogy véletlenül van ezen a fórumon ennyi Sharp DH65/66 tulaj! Itt senki nem úgy vesz TV-t, hogy nem érdeklõdik, tesztel, hasonlít össze! Valamiért nagyon jónak tartotta egy csomó (nem szakértõ, de nem is laikus) vásárló.
Én csak a törlõkendõvel tisztítom és imádkozom, nehogy összefogdossam amikor pakolgatom. Pl. holnap, hogy Artynak megnézzem a számítógépes beállításokat! <#kacsint>

Sharp Aquos LC-32DH66E

Mert csak az fér el a falamon! Panasonic és Samsungot néztem. Ár az olyan 130körülig...
arty
a tévéhez adott selyemtörlõvel (samsung)
az lcdpanelt pedig egy nagyobb, hiper-puha törlõvel + monitor tisztító spray-el

Forza.

arty
26" ? miért ? az ára miatt ? mennyit szánnál rá ?
milyeneket nézegettél eddig ? mire kellene elsõsorban ? milyen messzirõl néznéd ?

sajnos az a tendencia, hogy 26" méretben nemhogy jó, de közepes tévét is nehéz kifogni 😞 régi elektronika, régi panel, 0 képjavito (rontó 😄 ) funkció - ez utobbi mondjuk annyira nem fontos.

Forza.

Sziasztok!
Egy szakmai kérdésem lenne <#vigyor0> ezeket a szép új lakk fekete tv-t és a kijelzõét ki mivel takarítjátok. <#confused>
Na igen, a forrásonkénti beállítást valahogy már én sem tudnám nélkülözni. Egy CRT-nél nem éreztem szükségét, de egy LCD vagy Plazma tévénél nagyon hasznos funkció.

Sziasztok!

Tv vásárlás elött állok és igazából a típus eldöntésében vagyok bizonytalan, az biztos h 26"-os LCD lesz csak a márkát nemtudom!
Klemice
Ment itt régebben a nagy Sony és Samsung kultusz, hogy akinek több pénze van Sony-t vegyen, de jó a Samsung is és olcsóbból kijön, aztán valaki rátalált a Sharp készülékekre onnantól kezdve annyira beindult a Sharp kultusz, hogy csak na. És akkor most valaki csinál egy összehasonlítást, gyakorlatilag megcáfolja ezt a jól felépített Sharp istenítést, és egybõl neki kell esni..

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

arty
"Miért nem megy a forrásonkénti képbeállítás?"

Akár milyen jó képe van, ekkora kényelmetlenséget sosem vállalnék be.

Forza.

cloud.strife
Sajnos ez van.

Nyilván szubjektív (nem látok más szemével, csak a sajátommal) de ahhoz képest amiket olvastam a Sharp-októl számomra botrányosan és röhejesen teljesít!

Bárminemû szakmai vitában állok szíves rendelkezésre, engem tudjátok hol találtok. 😄😄😄😄

cloud.strife
Hát pedig gyere csak el hozzánk. Sony Center Gyõr.

Van itt Pana plazma (bocs épp elfogyott), Samsung plazma, most rendelek Samsung LCD-t, meg tegnap jött meg a Sharp.

Sony Center ide vagy oda, annak a vevõnek aki idejön és megkérdezi tõlem hogy melyik jobb, szted ha nem rakom egymás mellé õket akkor hogyan mondjak véleményt?

A gyanusítgatást meg kikérem magamnak.

Az idén megjelenõ lcd és plazma tévék. Persze nem teljes, de a nagyobb gyártók újdonságainak többsége megtekinthetõ.

Mennyire életszerû, hogy egy Sony márkaüzlet kirak a polcra egy Sharpot? Kölcsönkérik a MM-ból, hogy az eladó/tulaj nyomogathassa, állítgathassa? Vagy ilyen ínséges idõkben megveszik a konkurens gyártó TV-jét, csak hogy teszteljék? Ezt megcsinálják a mérnökök a tervezéskor, de nem az eladáskor a boltok!
Elfogadom, hogy rossz TV-nek tartja, de a "teszt" körülményei igen-igen furcsák. Voltam 2 Sony üzletben (az egyikben vettem is egy W4000-et), de egyikben se láttam más márkájú TV-t...
És ne nevezzük már olcsónak a Sharp DH65/66 sorozatot! 170Ft, 10-15 ezerrel olcsóbb csak mint a Sony (kb. a DVB-C és DVB-S tuner ára), ami nincs 10%...

Sharp Aquos LC-32DH66E

igazából mindent, amit alább felsoroltál (a szubjektív tényezõkön kívül) ha elolvasod a használatiját a készüléknek, rájössz, hogy ezeket mind lehet konfigurálni és úgy, ahogy Te szeretnéd...
Nem feltétlenül gúnyolódásnak szántam,biztos sokkal jobban ért hozzá,mint én vagy sokan mások,ezt nem is vitatom,mert nem mindenki ezzel foglalkozik hogy napjában teszteli az ilyen tv-ket,de a "röhejes" meg a "botrányos" szavak szerintem kicsit túlzóak voltak...mert minden csak viszonyítás kérdése ugyebár, és azért attól jobb készülék...szerintem..de majd biztos elmondják a többi Sharp tulajdonosok is,akik csak a feliratig láttak és most boldogan használják otthon!!😊

Vitát nem akartam gerjeszteni,én is csak elmondtam a véleményem, amatõr szemmel...

desigo
Kár gúnyolódni...
Legalább korrektül leírta a véleményét nem amatõr szemmel
akik meg arra pályáznak,hogy olcsón vegyenek fullHD-t mert ugye tovább nem látnak a feliratoknál azok hajrá lehet venni a Sharpot és boldogan használni...
Ízlések és pofonok annyit tudok mondani erre,átlag embernek,de talán még annál igényesebbeknek is szerintem jó választás a Sharp, és szerintem nem ennyire tragikus ahogy leírtad, ne riaszd el azokat,akik nem feltétlenül adnának ki többet tv-ért csak azért mert sony a sony...biztos nagyon jó a sony,nem is vitatkozom ezzel,biztos a kávét is lefõzi meg minden..

"feketéje számomra botrányos"
akkor csukd be a szemed és kapsz tökéletes feketét!!😊

Akkor biztos fellendül a Sony boltod, hogy kiraksz a szaküzletbe egy sz*r Sharpot. Teszel a polcra Junosztokat is? :-)

Sharp Aquos LC-32DH66E

cloud.strife
32"-nál 1m-rõl már látszik, a betûk is szemcsések, életlenek.

Sajnálom hogy ez a modell nem hozza azt amit vártam tõle. Miért nem megy a forrásonkénti képbeállítás?
SD tunerre kapcsolva fény fel, szín le, élesség le, zajszûrõk kapcsogatása. Majd HD forrásra kapcsolva mindez vissza. Röhejes. 2009-ben.
A feketéje számomra botrányos. A Sony 6 modellje közül 5 megveri ebben. Szinte 0-ra kell vennem a fényerõt hogy nagyjából feketét kapjak.

Egy dolog amiben jobbnak tûnik a bõrszín.

Így gondoltam én is. Online vásárlásra adnak lehetõséget, de õk nem webshop. Egyetértek veled, ugyanígy a garanciáért vásároltam MM-ben.
Nismo, akkor azért nem nagyon kell aggódnod a Sharposokért, mert ehhez bele kell bújni a TV-be. 50-100 centirõl a kutya se néz SD adást. A "probléma" meg nagyobb felbontásnál (akár DVD-nél) már nem jelentkezik. Ha egy 40"-os Kurot nézel 1,20-ról, annak is szar lesz a képe analóg jelen.

Sharp Aquos LC-32DH66E

Igazad van, de pl azért az E- Digital nem rendelkezik elég üzlettel ahhoz, hogy lefedjék az országot, hozzánk azt hiszem a miskolci van a legközelebb. Nekem pl egyszerûbb volt besétálni a nyíregyházi MM-be, szemrevételezni a lehetséges típusokat, és megrendelni egy jó kondíciókat ajánló, internetes terjesztéssel is foglalkozó áruházból, vagy webshopból. Nálam azzal nyertek hogy hivatalos garanciát adtak (bár nem elsõre, meg kellett reklamálnom, mert bepróbálkoztak az EU garanciával, és csak egy kemény hangú e-mail után küldték a frankót) és elfogadható árral. A lényeg online vásárlásnál szvsz a HIVATALOS magyar garancia legyen, ehhez én mindenképpen ragaszkodnék, anélkül felejtõs a vásárlás, ezt neked írom Zoldful. A normálisabb webshopok nem veszik zaklatásnak ha elõre rákérdezel adott típushoz milyen garancia jár.

nismoka
Én a 37"-es Sharpot tesztelgettem és kb 1 méterrõl is láttam ezt a dolgot.

Bocs Kimi23, nem kijavítani szeretnélek, de az E-digital nem Webshop, csak lehetõvé teszi az online rendelést és házhoz is szállít. De hozzájuk (vagyis az Extreme Digitalhoz) bármikor besétálhatsz mert van jó pár üzletük, nagy raktárkészletük. Kipróbálhatsz mindent, kérdezhetsz, kiszolgálnak. Olyan, mint a MM, csak magyar és annál azért kisebb. Egy webshopnak nincs boltja, (csak netes kosara) és nincs raktárkészlete se nagyon. Õk a Te rendelésed alapján rendelik meg az árut, vagyis megpróbálnak mindent nagyon frissen és olcsón beszerezni - ezért adnak olcsóbban, ráadásul sokszor a garancián is spórolnak.

Sharp Aquos LC-32DH66E

Sziasztok, Ti milyen közelrõl láttátok azt a pöttyözõdést? Mert én akkor, ha 40 centire odahajoltam a kijelzõhöz a HírTV SD adásán. Vagy arra gondoltok, hogy a hírsor apró betûinek a kontúrja nem elég éles?
Ha oldalról nézem, alig lesz fakóbb, mint a W4000-es volt. Persze nem 176° a betekintési szög, mint írják, mert akkor már jóval halványabb, de semmi lilulást nem tapasztaltam a 1,5 hónap alatt. A Sony elõnye ezen a téren inkább akkor észlelhetõ, ha alulról nézem. Arra meg nálam nem sûrûn van példa.
Én a Webáruházakat kizártam a garancia érvényesítésének, meg az esetleges reklamációk feltételezett nehézsége miatt. 200-at szántam rá, 170-bõl meglett... Webshopban további 1-et lehetett volna lefaragni az árból. Ennyit viszont simán megér a biztonság.

Sharp Aquos LC-32DH66E

nismoka
Igen ez a betÛ "pöttyösödés" egybõl feltûnt nekem is!

hát, az gáz, mert én SHARP 37 DH 65-öt akarok venni!
Online boltban vettem én is (E-Digital) és hivatalos magyar Sony garanciát kaptam, igaz kb. 10000 Ft-al többe került, mint a legolcsóbb webáruház. De így nyugodtabb vagyok, mert az olcsóbbak mind EU garanciát adnak a Sony tévékhez.

Nem tudom létezik-e háttérmegvilágítás csere. Vagy egyszerûen csak gazdaságtalan lenne a javítás mondjuk 8 év mûlva?

A plazma sem lehet sokkal tartósabb. Egy eladó azt monta, hogy hiába bírnak 100.000 üzemórát, mivel elég rövid idõn belül jelentõs a fényerõcsökkenésük. Az meg nem javítható.

Egyébként kiváncsi vagyok, néhány év múlva mit fognak tudni a TV-k, hogy megérje a csere.
Én online boltban vette, inkább olcsóbban vettem jelentõsen, max ezért a gari fog tovább tartani. Mindenki eldönti mi a fontos neki.

Sziasztok!

Visszaolvastam 12 lapot és azt vettem észre, hogy szinte mindenki áruházban/márkaboltban vette a TV-jét. Az online boltok hiánya csak véletlen, vagy van valami speciális oka (garancia érvényesítés, stb.)?
Sziasztok

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Régóta olvasom a fórumot, de csak most jutottam el oda, hogy szeretnék venni egy LCD TV-t. A keret max 250 ezer Ft. Nagyrészt számítógépre lenne kötve, de azért néha néznék rajt tv-t ( fõleg sport ), valamint DVD-t is. Amiket néztem 40a656, w4000, lg 6000.
Mit javasoltok ? Netán valami más alternatíva ?
Köszi elõre is.
cloud.strife
Part 2.

5. bõrszínben jobbnak tûnik a Sharp, 32V4500-as bõrszínével van partiban
6. SD kábeltévé adásnál a kontúrok mellett, híreknél a nagyobb betûknél bepöttyösödik ( ez gáz)
7. nézési szöge egyértelmûen gyengébb, oldalra fordulva kifakul és belilul a kép

továbbra is 😞😞😞😞😞

cloud.strife
Na kipakoltam a polcra a Bravia-k mellé egy 32DH65-öst.

1. hogy a bánatba kell bemenetenként beállítani a képet?
2. hogy kell jó feketét rákapcsolni?
3. 1080i képnél miért csikozik?
4. a panoráma képmód jó, de hogy lehet szabályozni?

Nem fikamiatt, mert én is jónak tartom/tartottam a Sharp tv-ket de jelenleg egy 32S4000-es Bravia jobban muzsikál. Remélem csak beállítás kérdése, bár rutinból aztért eligazodok a képszabályozásaiban és nem sikerül jobbra hozni.... 😞

De ne keseredj el, az LCD technológia ilyen. Regisztráld a 3. év garidat és nézz sokat TV-t. Élvezd a képét, 5-6 évig biztos nem lesz semmi baja, utána meg úgyis lecseréled egy modernebb ... Sharpra. <#vigyor0>

Sharp Aquos LC-32DH66E

Nem fogják. Gyárilag is max. 60.000 üzemórát adnak meg, ami ugye mindig túlzás...

Sharp Aquos LC-32DH66E

Köszönet a fórumozóknak, külön aranarth-nak. Egy kis olvasgatás után én is egy Sharp LC DH66E elégedett tulajdonosa lettem. A TV kiválasztását így 1,5 hónap helyett sikerült 1,5 hét alatt megoldanom. Amennyire meg tudom itélni minden OK. A japánok annyira gondosak, hogy az összeszereléshez még egy csavarhúzót is adtak.

Érdekes, hogy az elõzõ tévénk egy 1986-ban vásárolt, 61 cm-es ITT, amelynek soha semmi baja nem volt, és most is mûködik. Persze az ára akkor 44 ezer forint volt, amely a mai pénzben szerintem egy nullával több.
A mostani tévék is bírni fogják eddig ?
Persze, hogy észrevehetõ a különbség!
De ehhez egy 32"-os FullHD TV esetén max 1,5m-re kell ülni és blu-ray-t (vagy bármi mást 1920x1080-as felbontásban) kell nézni. Ez manapság még nem túl életszerû...
Ha a fenti 2 feltétel (távolság és felbontás) nem teljesül, sz*rt se érünk a FullHD panellal, mert a tökéletlen emberi szem egyszerûen képtelen arra, hogy ennél nagyobb távolságból érzékelje a pixelnyi részleteket.
Egyetlen ok, hogy mégis egyértelmûen megéri a drágább FullHD megvásárlása az az, hogy a gyártók több pénzt ölnek a fejlesztésbe, ezért általában más tekintetben is jobb a készülék.

Sharp Aquos LC-32DH66E

arty
persze, akár a kérdezõvel is "kötekedhettem" volna 😊

Forza.

😞
Jól kinéztem magamnak a Sharp 37 DH66-ot, de mire hazamegyek már nem lesz akciós!
Sajnos az MM-ben tegnap járt le (170 K), a Saturnban meg holnap fog (180 K) 😞
Ez az igazi pech!