LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hali!
Hát szerintem közel van az a 1,5-2 m-es távolság a 37-es átmérõhöz,ha SD adásról van szó,én a 37-es Sharpot kb 3 m-rõl nézem,és abból a távolságból már az elég gyatra analóg kábel tv képe is nézhetõ szemcse nélkül..
Azt megkérdezhetem,hogy kábeles vagy mûholdas UPC-d van?
Hát szerintem közel van az a 1,5-2 m-es távolság a 37-es átmérõhöz,ha SD adásról van szó,én a 37-es Sharpot kb 3 m-rõl nézem,és abból a távolságból már az elég gyatra analóg kábel tv képe is nézhetõ szemcse nélkül..
Azt megkérdezhetem,hogy kábeles vagy mûholdas UPC-d van?
A létezõ legtrágyább panel van az 536-osokban. 40A551 a webshopok nagyrészében 190-200 ezer és AUO vagy ha nagy mákod van Samu panellel kapod, tehát SOKKAL jobb képe lesz.
"THM" miatt szerintem ne vegyél szart, elvégre évekig fogod nézni!
"THM" miatt szerintem ne vegyél szart, elvégre évekig fogod nézni!
Forza.
Sziasztok,
az LG 37 LG5500 lett a befutó!
Sajnos nem igazán tudtam kipróbálni, és összehasonlítani a Euronics-ban, mert nem volt analóg/kábel tv-jük, ezért csak a bemutató demó alapján tudtam dönteni, abban meg jobban tetszett az LG képe.
Sajnos itthon már csalódás ért, olyan 1,5-2 méterrõl nézve a TV-t a UPC nagyon szemcsés 😞
Lehet jobb lett volna a SHarp, de sajnos ezt már sosem tudom meg 😊
Sziasztok Samsung LE40a536-ttal van valakinek tapasztalata? 200k-ért adják az egyik boltban 0% THM-mel. 100 centisbõl fullhdsan van most ennél jobb vétel szerintetek?
Szia AkiRoss71!
Cloud egy kicsit elsiette a Sharp szidását, de biztos túl sokat dícsértük és romlik az üzlet forgalma... <#wink>#wink> Vagy mégis levetették a Sony bolt polcairól a Sharpot és nem volt ideje próbálgatni... (Cloud, ne vedd a szívedre, nem hagyhattam ki.)
A forrásonkénti képbeállítás nekem is sikerült, a bemeneti neveket én is gyorsan beállítottam. Szépen hozza az EXT1 helyett, hogy LG DVD.
Ami viszont a pöttyözõdést illeti: rossz analóg adásnál, kb. 40-50 centirõl nézve én is észrevettem, hogy a hírsávban futó fehér betûk kontúrjai nem élesek, tényleg "pöttyösök". De magára vessen, aki fél méterrõl nézi az SD adást.
Cloud egy kicsit elsiette a Sharp szidását, de biztos túl sokat dícsértük és romlik az üzlet forgalma... <#wink>#wink> Vagy mégis levetették a Sony bolt polcairól a Sharpot és nem volt ideje próbálgatni... (Cloud, ne vedd a szívedre, nem hagyhattam ki.)
A forrásonkénti képbeállítás nekem is sikerült, a bemeneti neveket én is gyorsan beállítottam. Szépen hozza az EXT1 helyett, hogy LG DVD.
Ami viszont a pöttyözõdést illeti: rossz analóg adásnál, kb. 40-50 centirõl nézve én is észrevettem, hogy a hírsávban futó fehér betûk kontúrjai nem élesek, tényleg "pöttyösök". De magára vessen, aki fél méterrõl nézi az SD adást.
Sharp Aquos LC-32DH66E
én írtam...
sziasztok,
közvetlen tv vásárlás elõtt állok, és két kiszemelt tv van:
Lg37 Lg 5500 kontra Sharp 37 DH65.
Ki melyiket venné és miért?
Lg-e van valakinek, mik vele a tapasztalatok?
közvetlen tv vásárlás elõtt állok, és két kiszemelt tv van:
Lg37 Lg 5500 kontra Sharp 37 DH65.
Ki melyiket venné és miért?
Lg-e van valakinek, mik vele a tapasztalatok?
A 100Hzt ki kell kapcsolni játék alatt. Legalábbis feltételezem amelyik tudja, ott ki is lehet kapcsolni.
ph-n olvastam, hogy nem ajánlják a 100hz-es HDTV-ket játékra az input lag miatt, ez most tényleg igaz? Gyártók meg ajánlják a 100hz-es tv-ket játékra.
Thrash \'Till Death
42PV80 pont belefér a keretedbe és az jobb a többinél
PC-rõl mehet a DVI->HDMI kábel, megfelelõ VGA esetén a hang is átmegy rajta
ha filmet nézel, a creative szetteddel jobban jársz - hiszen az 5.1, a tévé pedig csak sztereó. ezt a pécédre kösd, a tévébõl nem jön ki 5.1
PC-rõl mehet a DVI->HDMI kábel, megfelelõ VGA esetén a hang is átmegy rajta
ha filmet nézel, a creative szetteddel jobban jársz - hiszen az 5.1, a tévé pedig csak sztereó. ezt a pécédre kösd, a tévébõl nem jön ki 5.1
Forza.
javítom az elõzõt, sógoromnak TH-42PZ8ES van
tehát akkor addig eljutottam, hogy pc és tv között HDMI-DVI kábel kell, hangot legalább sztereót a pc hangkártyakimenetén tudok neki adni?
SB live! 5.1 digitális kimenetét be tudom kötni a tv-re?
van egy Creative Inspire T6100-as hangfalszettem, ezt rá tudom kötni valahogy a tv-re vagy egyszerûen csináljam úgy, hogy a pc-rõl szóljon a hang és csak a videójelet küldjem át a tv-re?
SB live! 5.1 digitális kimenetét be tudom kötni a tv-re?
van egy Creative Inspire T6100-as hangfalszettem, ezt rá tudom kötni valahogy a tv-re vagy egyszerûen csináljam úgy, hogy a pc-rõl szóljon a hang és csak a videójelet küldjem át a tv-re?
2-4 méter azt jelenti, hogy az ebédlõasztal pont a fotelom és a tv között van, tehát ha eszünk, akkor 2 méterrõl nézem a tv-t, de amúgy 4méterre van tõle a tv-nézõ fotelom :-D
játékkonzolom nincs, ezért nem írtam, tv-nézésre és pc keresztül filmnézésre használnám
amikre én gondoltam, illetve beleférne a keretbe: 37PX8ES, 37PV8P, 42PX8ES, 37PV80P, 42PV8P, 42PV80P és 42PX80 lényegében mi a különbség közöttük?
sógoromnak ez van asszem: 42PY8 FullHD, de ez már 220, sajnos már sok
játékkonzolom nincs, ezért nem írtam, tv-nézésre és pc keresztül filmnézésre használnám
amikre én gondoltam, illetve beleférne a keretbe: 37PX8ES, 37PV8P, 42PX8ES, 37PV80P, 42PV8P, 42PV80P és 42PX80 lényegében mi a különbség közöttük?
sógoromnak ez van asszem: 42PY8 FullHD, de ez már 220, sajnos már sok
2-4 méterrõl nézés mit jelent? mert azért az elég nagy difi ...
4 méterre én egy Pana 42" PV80as plazmát vennék, mivel nem irtad, h játszanál/konzoloznál rajta, más meg nem nagyon képes ártani neki 😊 A felbontásbeli hátránya nem fog kijönni 4 méterrõl, viszont a 42" már kellemes és divx-re, tévézni, dvdzni a plazma nagyon jó. 180ért nincs jobb szerintem.
4 méterre én egy Pana 42" PV80as plazmát vennék, mivel nem irtad, h játszanál/konzoloznál rajta, más meg nem nagyon képes ártani neki 😊 A felbontásbeli hátránya nem fog kijönni 4 méterrõl, viszont a 42" már kellemes és divx-re, tévézni, dvdzni a plazma nagyon jó. 180ért nincs jobb szerintem.
Forza.
Helló!
Megy a forrásonkénti képbeállítás! (miért nem írta ezt eddig senki?) Külön tudom konfigurálni a képet a sima tv adáshoz, külön a házimozi dvd lejátszójához, külön a laptophoz, és külön a dvd íróhoz is!
Sõt a bemenethez is meg lehet adni a lejátszók nevét (Pana., Asus stb.) és nem felejtette el!
Az 1080i csíkozódás nálam nem jelentkezett. HDMI-n hajtva panával, laptoppal. Bár a mindig tv is 1080i-ben jön... még nem próbáltam.
Nekem 32dh65 van, és azóta nézem ezt a pöttyözõdést. Nem tudom mirõl van szó! Pedig botrányos kábel tv adáson nézem...
Megy a forrásonkénti képbeállítás! (miért nem írta ezt eddig senki?) Külön tudom konfigurálni a képet a sima tv adáshoz, külön a házimozi dvd lejátszójához, külön a laptophoz, és külön a dvd íróhoz is!
Sõt a bemenethez is meg lehet adni a lejátszók nevét (Pana., Asus stb.) és nem felejtette el!
Az 1080i csíkozódás nálam nem jelentkezett. HDMI-n hajtva panával, laptoppal. Bár a mindig tv is 1080i-ben jön... még nem próbáltam.
Nekem 32dh65 van, és azóta nézem ezt a pöttyözõdést. Nem tudom mirõl van szó! Pedig botrányos kábel tv adáson nézem...
Szia!
Én a számítógép és a tv-é között a képet és hangot HDMI-DVI kábellel kötöttem össze de ekkor még csak kép volt mert a hangot a hangkártyáról a VGA-ra nem tudtam összekötni így vettem a gépbe egy olyan hangkártyát amin volt optikai kivezetés így sikerült a hangot a házimozira rákötnöm.Hangkártyát
Én a számítógép és a tv-é között a képet és hangot HDMI-DVI kábellel kötöttem össze de ekkor még csak kép volt mert a hangot a hangkártyáról a VGA-ra nem tudtam összekötni így vettem a gépbe egy olyan hangkártyát amin volt optikai kivezetés így sikerült a hangot a házimozira rákötnöm.Hangkártyát
A leírásod alapján én egy 37-40"-os LCD TV-t javaslok Neked, lehetõleg FullHD-t - ebbõl a távolságból a felbontásból eredõ elõnyeit ugyan hozzám (Sharp32DH66E) hasonlóan nem fogod élvezni, de ezek a panelok ált. jobb minõséget képviselnek. Én japánt vennék hosszú garanciával (Sharp, Sony, esetleg Toshiba). Érdemes megnézned a Samsung A656-os sorozatát, az is nagyon jól sikerült modell. Ha veszel házimozi rendszert, akkor az 5.1-et simán rákötöd a TV-re, de ha a jelenlegi PC-s verziót használnád, akkor nem tudom.
Sharp Aquos LC-32DH66E
Laikusként csak a méretrõl. Most vettem pont ennyiért egy 37 coll-os TV-ét, amit max. 3,5 méterrõl nézek. Részemrõl rendben van, de ilyen távolságnál eggyel nagyobban is el lehet gondolkodni.
hello
elég komplex kérdésem lenne
szeretnék vásárolni lapostv-t, de egyre kevésbé tudom, hogy lcd-t vagy plazmát vegyek
egyelõre kábeltv-t és HD, illetve divx filmeket néznék rajta pc-rõl, késõbbre tervezem a upc direct bekötését
nappali/étkezõ lenne a helye a tv-nek, ablak a tv mellett lenne, tehát nem tükrözõdik, 2-4méter lenne a távolság
kérdéseim a következõk:
milyen tv-t érdemes vennem? keret max. 180e Ft
pc-vel hogyan tudom összekötni, hogy hangja is legyen?
ha esetleg vennék mellé házimozi rendszert, akkor a pc-s 5.1-es filmeket hogy tudom 5.1-ben élvezni?
a pc-n ASUS P5B-Plus alaplapi hangkártyám van, de megoldható egy SB Live! 5.1-es hangkártya is
a pc-hez amúgy van egy Creative T6100 hangfalszett, ez valahogy használható lenne a tv-hez?
egyelõre ennyi, ha még eszembe jut valami, akkor jövök :-)
elég komplex kérdésem lenne
szeretnék vásárolni lapostv-t, de egyre kevésbé tudom, hogy lcd-t vagy plazmát vegyek
egyelõre kábeltv-t és HD, illetve divx filmeket néznék rajta pc-rõl, késõbbre tervezem a upc direct bekötését
nappali/étkezõ lenne a helye a tv-nek, ablak a tv mellett lenne, tehát nem tükrözõdik, 2-4méter lenne a távolság
kérdéseim a következõk:
milyen tv-t érdemes vennem? keret max. 180e Ft
pc-vel hogyan tudom összekötni, hogy hangja is legyen?
ha esetleg vennék mellé házimozi rendszert, akkor a pc-s 5.1-es filmeket hogy tudom 5.1-ben élvezni?
a pc-n ASUS P5B-Plus alaplapi hangkártyám van, de megoldható egy SB Live! 5.1-es hangkártya is
a pc-hez amúgy van egy Creative T6100 hangfalszett, ez valahogy használható lenne a tv-hez?
egyelõre ennyi, ha még eszembe jut valami, akkor jövök :-)
Konkrétan ez a két típus érdekelne, az S-es úgy 5%-kal drágább.
Thrash \'Till Death
Attól függ, nagyon sok típus van. Milyet szeretnél?
Sharp Aquos LC-32DH66E
Sony Bravia tv-k tényleg olyan jónak számítanak? Nézegettem a külföldi felhasználói pontozásokat és elég sok 10/10, 9/10-et láttam.
Thrash \'Till Death
Hááát, egy ilyen TV-t azért nem cserélget csak úgy az ember... Mondom én, aki a W4000-ét eladta egy Sharp DH66-ért... <#nevetes1>#nevetes1> Az meg, hogy mennyit buksz, gyakorlatilag mindegy, mert amíg esik a TV-d ára, Te addig is nézed, használod, élvezed és örömet okoz. Gyakorlatilag nem örülnél semminek, vagy nem vennél semmit, ha azt néznéd, hogy 2-3 hónap múlva olcsóbb lesz. Amikor kitaláltad, hogy azon a pénzen, amit rászánsz egy termékre, milyet akarsz venni, és annyiért meg is kapod, meg kell venni. Nem várni meg filózni.
Sharp Aquos LC-32DH66E
Igen 40" kategoria, amit sokan vesznek persze ,h csokken, de a nagyobb atmerovel rendelkezo tv-k amibol joval kevesebbet vesznek ,ertheto ,h nem esik! 😊 Tema off!
A Sony 32W4000 20%-ot esett, a Sharp 37DH65 15%-ot, a 37A656-os Samu 15%-ot. A Philips 32PFL7803 szintén 15%-ot. Szerintem ez a természetes és a várható. Te azért más méretrõl és árkategóriáról beszélsz, de érzékelhetõ növekedés ott sem volt. Hozzátéve, hogy Te tényleg nagyon jó áron vetted. Amúgy hol? <#wink>#wink>
Sharp Aquos LC-32DH66E
Lenyegtelen, en orulok,h nem esett tv ara, mert feltem ,h januaban ki...tt sokat bukok rajta, ha esetleg leakarom cserelni!
Tényleg jól vetted. De az AVPlanetben (nem webshop, egy 20nm-es kis bolt Zuglóban) is 323.000,-Ft az eltérés 1%. Szerintem nem errõl a különbségrõl beszélünk...
Sharp Aquos LC-32DH66E
köszi <#wink>#wink>
Hat en 320-ert vettem Samsung 46A656-ot es legolcsobban most 323.000 ft webshop, ez az allja! 😊)
Szevasz Ombika! De drágább se lett, igaz? Az enyém se, csak (webshopon kívül) alig lehet kapni, csak a nagyobbat - alig drágábban. W4000? A656? DH65? A technika területén szinte nincs olyan, hogy valami drágul. Mindegy, hogy pénzügyi, meg gazdasági világválság van, csak a kereskedõk akarják elhitetni a vevõkkel, hogy MOST érdemes vásárolni, mert késõbb drágább lesz. Egy fenét.
A garanciáról? Nézd meg, hogy hány évet (1-2-3) vállal a gyártó és olyan helyen vedd meg, ahol ezt meg is kapod - a multik szinte soha nem szoktak tökölni, a kicsik talán, a webshopokról nem tudom. Elvileg a számla, meg a lepecsételt jótállási jegy kell a gari érvényesítéséhez.
A garanciáról? Nézd meg, hogy hány évet (1-2-3) vállal a gyártó és olyan helyen vedd meg, ahol ezt meg is kapod - a multik szinte soha nem szoktak tökölni, a kicsik talán, a webshopokról nem tudom. Elvileg a számla, meg a lepecsételt jótállási jegy kell a gari érvényesítéséhez.
Sharp Aquos LC-32DH66E
A garanciáról mit illik tudni mit kell kérjek az üzlettõl mondjuk a lentebb említett Toshiba 32XV500P esetében?!
Mennyire tesz jót egy LCD/TFT monitornak, hogy monitorként használod? egy LCD tv ugyanez, csak van benne tuner is, meg még pár, képpel trükközõ elektronika ... 😊
nekem a második tévé megy most monitorként és nem szivesen néznék újra 19"-t 😊
nekem a második tévé megy most monitorként és nem szivesen néznék újra 19"-t 😊
Forza.
Ja, mindenki riogatott, hogy így zuhan a Ft, úgy nõnek majd az árak. Kettõnket meg hülyének néztek, mert azt mondtuk, hogy ugyanúgy esnek majd az árak, mint mindig. Ki lettünk oktatva, hogy a makrogazdaság nem teszi lehetõvé, mert a beszerzési ár ilyen meg olyan devizához van kötve... Mondjuk ezt legvehemensebben egy kereskedõ mondogatta, aki minél elõbb akar eladni és nem feltétlenül akciósan. Most annyiért kapom meg a 37"-osat, mint 1-1,5 hónapja a 32"-osat, a 32W4000 pl. pedig már csak 180.000,-Ft (2 hónap alatt, 220e-rõl)... Mindegy, én is türelmetlen voltam, mert én is Karácsony elõtt vettem. <#wink>#wink>
Guardin Hero - nem lehetett, csak webshop-ból. A bolti árat bolti árhoz, a webshoposat webshoposhoz kell hasonlítani. Esnek az árak és ez nem meglepetés.
Guardin Hero - nem lehetett, csak webshop-ból. A bolti árat bolti árhoz, a webshoposat webshoposhoz kell hasonlítani. Esnek az árak és ez nem meglepetés.
Sharp Aquos LC-32DH66E
Karácsony elõtt is lehetett ilyen tudású tévét ennyiért venni.
Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero
Ezzel a tv-vel jól járnék a 200ezret súroló kategóriában? Csak gépre kötve használnám, filmnézésre és játékra.
Thrash \'Till Death
Egyetértek, ahogy írod: a biztosan elég jó, már jó.
Nem is tudom már ki mondta, hogy nem lesznek sokkal olcsóbbak ezek az eszközök karácsony után...
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
A Sony idei 32-es modelljei közül csak a V4500, W4000, E4000 fogadja az 1080p jelet, a többi csak az 1080i-t.
Ez lehet hogy hülye kérdés de mennyire tesz jót vagy nemjót a tv-nek ha monitorként használom!
A Toshibaval szimpatizálok 😊
A Toshibaval szimpatizálok 😊
*szamot
regisztralasnal keri azt a szamit ami a premium service cardon van (coupon number)
de ha a 140e is belefér, akkor a Breki által linkelt toshiba NAGYON jó vétel lenne! (32XV500P - de van olcsóbb is, azokat viszont nem láttam. XV-bõl is csak a 40-est)
a fullhd-nak ugyan 3-4 méterrõl 32" mellé semmi értelme, de ha monitornak is használod, vagy elég közelrõl nézed, akkor jól jöhet... nameg, az fix h jó panel lesz benne 😊
a fullhd-nak ugyan 3-4 méterrõl 32" mellé semmi értelme, de ha monitornak is használod, vagy elég közelrõl nézed, akkor jól jöhet... nameg, az fix h jó panel lesz benne 😊
Forza.
én a samut választanám ... pont 80cm széles. ha szerencséd van samsung panellel fogod ki, de az AUO sem rossz.
esetleg a sony 32U4000 - 81cm ? (cloud? ajánlod? fogad 1080p-et ez?)
hidd el, a nagyobb képet még senki nem bánta meg 😊
esetleg a sony 32U4000 - 81cm ? (cloud? ajánlod? fogad 1080p-et ez?)
hidd el, a nagyobb képet még senki nem bánta meg 😊
Forza.
Sziasztok!
Kösz a választ mindenkinek.
Hiába... a nickname kötelez. 😞
Online vettem én is egy Sharp32DH65-öt, futárszolgálat hozta ki (persze pont nem voltam otthon), így kicsomagolás után derült ki, hogy sem garancia jegy, sem Premium Service Card nincs hozzá.
Persze azonnal írtam a cégnek és (a megfelelõ jogi hivatkozással) kértem a hiányzó garancia jegyet, de azt nem tudom, hogy a Premium Card tartalmazza-e a tv gyári számát, vagy csak egy bianko papír amire nekem kell ráírnom az adatokat (azaz, hogy van-e esélyem a Premium Card-ot érvényesíteni, vagy nem).
Kösz a választ mindenkinek.
Hiába... a nickname kötelez. 😞
Online vettem én is egy Sharp32DH65-öt, futárszolgálat hozta ki (persze pont nem voltam otthon), így kicsomagolás után derült ki, hogy sem garancia jegy, sem Premium Service Card nincs hozzá.
Persze azonnal írtam a cégnek és (a megfelelõ jogi hivatkozással) kértem a hiányzó garancia jegyet, de azt nem tudom, hogy a Premium Card tartalmazza-e a tv gyári számát, vagy csak egy bianko papír amire nekem kell ráírnom az adatokat (azaz, hogy van-e esélyem a Premium Card-ot érvényesíteni, vagy nem).
Most kaptam e-mail-ban hátha vkit érdekel
Akciós Toshiba LCD tévék
Hatalmas akciók januárban a Lurdy Házban található Toshiba szaküzletben. 82 cm-s Full Hd-s LCD tv csak 139 990 Ft!
Részletes információkért kattintson a cikkre
http://www.globalplaza.hu:80/hir/toshiba-akcios-lcd-tv-k
Akciós Toshiba LCD tévék
Hatalmas akciók januárban a Lurdy Házban található Toshiba szaküzletben. 82 cm-s Full Hd-s LCD tv csak 139 990 Ft!
Részletes információkért kattintson a cikkre
http://www.globalplaza.hu:80/hir/toshiba-akcios-lcd-tv-k