21171
LCD - Plazma
  • Banano
    Jah úgy értettem én is.:D
    A miénk kb 250-300at ment kizárólag dvd-ről visszavett értékekkel.
    Mondjuk mindenhol mást írnak,pl ph-n én 500-at olvastam a plazmás topikban.
  • Jockey
    parabolás..
    nem mind, de elég sok és azért nem dúrván szemcsés..
  • arty
    digitv (parabolás) szemcsés?! minden csatorna? (fura, elvileg a "teljes lánc" digitálisan megy, analog zajnak nem szabadna a képen lennie)

én 100 helyett 200 órát mondanék a kímélésre :) fényerőt és kontrasztot vedd vissza! nyugi, hamar elmegy és utána nem lesz gondod tutira!
  • Jockey
    gyári beállításokon változtassak? vagy vegyek vissza abból is?
    amúgy köszi a tanácsokat és az ajánlást..:-)
  • Banano
    Grat,jót választottál!
    Első pár 100 órában próbáld kímélni a panelt,azaz valamivel vedd vissza az értékeket és lehetőleg ne nagyon maradjon ott több percen keresztül a játékok HUD-ja,vagy esetleg a csatorna logója.
  • Banano
    Elvileg igen ,de gyakorlatilag tökmindegy.
    Mert ha kifizetem és utána derül ki hogy nincs meg az eredeti garija akkor ugyanúgy kibontott állapotban viszem vissza a boltban.Vagy ha szemét vagyok akkor 7napig használom és a 8. napon viszem vissza azzal az indokkal hogy ,,neten kék színű volt a doboza én meg szürkét kaptam" így is úgy is vissza fogják adni a pénzt,plusz kapnak mellé egy kibontott és használt tv-t.
  • Jockey
    NO megjött az új tv (Panasonic TF-P42G10E) eddig tetszik..:-)
    xboxot is rádobtam azzal is klassz, mondjuk még szokatlan arégi samsung 80cmes képátlójú után..:-)
    A normál TV adás kicsit szemes rajta, de azzal gondolom nem sokat tudok csinálni, digi tv a szolgáltató ez jön ki belőle..
  • mateus33
    Ált. nem engedik meg hogy fizetés előtt felbontsd, mert ha mégse kell a cucc, akkor ők csak bontatlanul vihetik vissza, ha már hozzányúltak és úgy viszik vissza akkor sztem őket b*sszák meg.
    Az más dolog, hogy kifizeted, felbontod, és ha reklamáció van akkor majd történik vmi, de úgy h fizetés nélkül felbontsd, tuti nem engedik meg.
  • Banano
    Hát pedig nem ehhez kéne hozzászoktatni a futárokat:) Az enyém megvárta amíg megnéztem,persze azt már nem mire beüzemeltem.De garija megvolt ezért fizettem.
  • arty
    B530 = szarabb panel, mint a B550 szériáé, nem véletlen az olcsóság
    S5600 = fogalmam sincs milyen

el kell menni, megézni mindkettőt, állitgatni és utána dönteni
  • Mersant
    ez a gyakorlatban ugy mukodik, hogy elobb ki kell fizetned a csomagot, csak utana bonthatod ki. aztan vagy megvarja a futar hogy atnezed vagy nem. amugy persze nem varjak meg, mert ne mejfelre szeretnenek hazaerni melobol. ha nem futarszolgalat hozza hanem a bolt sajat maga szallitja ki, akkor mas a helyzet, mert ok beuzemelik es ha minden ok akkor fizetsz.
  • mustacsshe
    Sziasztok! Vennenk egy lcd tvt. De nem tudunk donteni h meiket... Samsung LE40B530 vagy Sony KDL40S5600. Arban a Samsung levan ertekelve eleg rendesen es igy a sony dragabb kb 10E rrel. Elegge Sony partiak vagyunk, van egy kisebb sony itthol amivel eddig telyesen megvagyunk elegedve, de allitolag e ketto kozul a samsunk okosabb es jobb is... A tv csak tv nezesre lessz hasznalva(nem kell pc-s csatlakozas vagy dvd lejatszora) parabolan keresztul... Valaszotokat elore is koszonom.
  • Banano
    Ezzel csak az a baj hogy gyakran nem 10-20k a különbség hanem 40-50 plusz mivel nálunk nincs media markt ezért érdekes lett volna egy 50"-os panát hazahozni.
    Garival kapcsolatban csak annyi hogy addig nem kell fizetni a futárnak amíg nem bontottad ki a tv-t , és nem nézted meg a garijegyét stb.
    Ha nincs lepecsételve vagy esetleg hiányzik is az eredeti garijegy akkor szépen visszaviszitek a kocsiba és viszontlátásra.

n00rbi:
    Érdekes dolgot kértek tőled:) ,persze gondolom próbálják húzni az időt stb.De még egyszer elmondom : NEM kérhetnek semmit,ha nem tetszik a használati utasítás,vagy a tv mérete,vagy a doboz színe akkor is KÖTELESEK vissza venni 8napon belül.
  • arty
    az 1 éve eltünt termékek szerencsére itt nem számítanak, ezért is van e topik ;) aki ilyet venne, azonnal lebeszélnénk!

(mellesleg a samu 4 éves modelljei is tudták, pl S6x vagy S8x, esetleg R3x, szal NAGYON régi cuccok nem tudhatták ...)
  • mateus33
    De elvileg van olyan, hogy csak annyit mondasz h nem vagy megelégedve a termékkel, és kötelesek visszavenni, ehhez nem kell hibásnak lennie a cuccnak.
  • n000rbi
    Na beszéltem velük, holnapra hoznak egyet a debreceni irodájukba, én beviszem a mostanit, azt meg megnézem ott működés közben, hogy oké-e... persze teljesen nyugodt akkor sem leszek, ha nem találok rajta pixelhibát, de talán még mindig jobb ha "csak" lehet rajta, mint az, hogy van :P Remélem nem fürdök be vele...szurkoljatok!
  • r4pt0r
    De online rendelésnél viszont áll a 8 napos gari, ha nem jön be a cucc.

Egyébként én csak 1x voltam MMben TVt nézni, nem vásárolni, csak meglesni milyen. Oda jött egy eladó, nah annyi hülyeséget nem hallottam még amit mondott. :D
  • Inquisitor
    "pécére inkább Samsungot - de csak mert philips esetén örök kérdés, hogy hajtható-e nativan, 1:1 pixelmappinggal"
    Azért elég sok helyen kapni olyan réges régi Samu tévéket, amiknél nem kérdés, mert nem is tudják. Mostanában kezdtek eltűnni az akciós árlistákról, de 1-1.5 éve tele volt ilyen ezer éves modellekkel a paic.
  • Inquisitor
    "szó nélkül cserélnek vagy visszafizetnek ..."
    Már ahol.

"... és ált. 3 év gyári garanciát adnak."
    Azt a GYÁRTÓ adja, és ha csak nem outlet vagy csomagolás sérült a cucc, akkor a legutolsó zugárusnak is KELL adnia gyári gari papírt, feltéve ha nem lopott vagy csempészáru.

Az áruházakkal és szakboltokkal az a gáz, hogy vagy segít ott egy segítőkész hozzáértő ember vagy nem. Utóbbi esetben meg a kamura beállított kép alapján kell pl. döntened. Persze online bolt esetén meg semmilyen megtekintési lehetőség sincsen.
  • r4pt0r
    Pont ezért felejtik el, így nem használ energiát :D
  • n000rbi
    Érdekes... és mi lesz így a környezetvédelemmel? :D
  • r4pt0r
    Én is mindig kikapcsolom egy hosszabbítón keresztül az egész rendszert, közük a TVt, és nekem is elfelejti mindig az időt, nekem egy Samu van.
  • n000rbi
    Képet kérnek a hibáról. Majd meglátom, ha nem szaroznak, lehet csere, vagy mittudomén...

Más kérdés: hogy a p*csába van az, hogy elfelejti a beállított időt a tv?? Este beállítottam, kikapcsoltam (nem Stand by!), aztán reggel már megint állíthattam be... hogy van ez?
  • aranarth
    A pénzedet kérd vissza, elvileg kötelesek lesznek visszafizetni. Tegyél hozzá 10-et, 20-at és vedd meg egy normális nagy üzletben!
    Több százezer forintos készüléket NEM célszerű az interneten vásárolni, csak nagy műszaki áruházban vagy márkaboltban, mert ott nem vacakolnak a garanciával, szó nélkül cserélnek vagy visszafizetnek és ált. 3 év gyári garanciát adnak. Ennyit simán megér a teljes vételárhoz képest elenyésző többletköltség. A kis netes cégek ált. nem adnak rendes garit, többségében ügyeskednek, mert kisebb tételben, kisebb haszonkulccsal, tényleges raktárkészlet nélkül dolgoznak.
  • vigyori14
    Nekem is hasonló gondom van/volt, én 37LH5000 et vettem kb 2 hónapja, minden jóvolt nemvolt pixelhibás, majd kb 2-3 hét mulva egyik percről a másikra egy pixel meghalt, énsemveszem észre csak nagyon közelről, meg ha nagy fehérség van a képen akkor. Engem is idegesített, de már megszoktam, most csak reménykedek hogy nemfog mégtöbb pixel behalni.
  • Banano
    Hívd fel őket az a legegyszerűbb.
    Aztán szépen visszacsomagolod,és gls futárral visszaviteted.De ha te is vissza tudod vinni kocsival,akkor úgy lesz a legegyszerűbb.
    8napon belül bármikor visszaviheted,bármilyen okból.
  • n000rbi
    Digitalko. Futár hozta. Írtam nekik mail-t is, eddig semmi... :S
  • Banano
    Háj,
    ha nagyon idegesít,akkor vidd vissza a tv-t. Hol vetted amúgy?
  • mateus33
    Elvileg van vmi olyan h 8napon belül kicserélik ha nem vagy megelégedve a készülékkel, szóval vhogy meg lehet ezt oldani.
  • n000rbi
    Ott hajtanám, ha lenne HDMI kimenetem (vagy legalább egy DVI->HDMI kábelem) :)
  • arty
    PC-t HDMI-n kellene hajtani, méghozzá abban a bemenetben, ahol jelölik a pc támogatását...
  • n000rbi
    Na tegnap megérkezett a 42LH3000... minden zsír, csak tátom a számat, PS3-on álomszép kép, PS2 is tűrhető, TV adás is oké, aztán rádugtam VGA-n PC-re... az egy dolog, hogy a kép 1920*1080@60Hz-ben el van csúszva kicsit jobbra (ez orvosolható?), a nagyobbik baj az, hogy így PC-re kötve közelebb ültem és észrevettem egy rohadt halott pixelt a képernyő bal alsó negyedének kb. a közepén. Egy pixel miatt nem is cserélik, ugye? Tény, hogy PC-t nem is akarok használni rajta, legalábbis nem 30 centiről, úgyhogy észre se veszem, de idegesít, hogy ott van...
  • olahjana
    köszi
  • arty
    pécére inkább Samsungot - de csak mert philips esetén örök kérdés, hogy hajtható-e nativan, 1:1 pixelmappinggal :) lehet, hogy igen :))
  • olahjana
    üdv.
    Mit érdemes veni 40-42 collban?
    samu 40b550 vagy philips 5604?
    főleg pcre lenne kötve 25% tv nézéssel.
    Köszi
  • csanadu
    A 100Hz technologia

Egy 50/60 Hz-es LCD vagy plazmatévé – még akkor is, ha támogatja a 24p-t – ebben az esetben csupán passzív megjelenítőként szolgál. A kép minősége és a szaggatás „erőssége” elsősorban attól függ, hogy a lejátszó elektronikája mennyire kifinomult algoritmust használ a konverzióhoz. 100/120 Hz-es tévé esetén már az is fontos, hogy a tévé hogyan alakítja át a képet. Egy jó minőségű algoritmus szinte teljesen eltűntetheti a rángatózást – de az eredmény továbbra sem lesz tökéletes!
  • Gaben78
    hang az erőlködőbe megy csak analog és digitalis formában, azt nemtom hogy szólnak eztek a TV-k. de amit most hasznalok átalakitot az volt az ati dobozban., akkor majd megcserélem a kettőt. ksz
  • arty
    másik hdmi bemeneten probáltad a ps3-at?
    esetleg másik tévén, hogy nem-e a ps3 hibás? (és a csik esetleg "beleég" a panelba egy időre)

ki kéne zárni, hogy mivel is van a gond
  • boroskola1
    Sziasztok,
    segítséget szeretnék kérni, hátha itt találkozott már vki hasonlóval.
    1 éve vettem egy 42-es full HD Pana plazmát. Eddig minden hibátlanul működött és ha TV adást nézek akkor hibátlanul működik a mai napig. Azonban pár napja ha elindítom a PS3-at, akkor kb. 15 perc után egy függőleges 5-6 centi széles átlátszó halvány kék csík jelenik meg a képernyőn. Ha átkapcsolok a TV-re akkor ott is megmarad. Ki kell kapcsolni a TV-t néhány percre hogy eltűnjön. A TV adásnál nem jelenik meg, csak a Playstation3-nál. Van ötletetek mi lehet ez?
  • arty
    szeretnéd, ha hangot is a tévé adna ki? mert akkor az ATI saját DVI/HDMI átalakitoját + HDMI kábelt kell használni

ha hang nem szempont, akkor jó a DVI-HDMI kábel is